Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μουρίνιο: «Ανανεώνει σύντομα ο Αζάρ»

Έτοιμη να «δέσει» τον Εντέν Αζάρ στο Λονδίνο για αρκετά χρόνια ακόμα είναι η Τσέλσι, όπως δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ντέρμπι με την Τότεναμ.

Μουρίνιο: «Ανανεώνει σύντομα ο Αζάρ»
Νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι θα υπογράψει σύντομα ο Εντέν Αζάρ σύμφωνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με την Τότεναμ, επιβεβαίωσε ότι ο Βέλγος άσος είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ παράλληλα επισήμανε τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του.

«Ο Αζάρ θα ανανεώσει σύντομα. Ο Όσκαρ επίσης υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Δείτε τις ηλικίες των παικτών μας. Ο Ντρογκμπά και ο Τέρι είναι πάνω από 30 και ο Ιβάνοβιτς στο όριο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μικρότεροι. Αυτοί θα αποτελέσουν την Τσέλσι τα επόμενα χρόνια», είπε ο προπονητής της Τσέλσι που στη συνέχεια ρωτήθηκε για στο συμβόλαιο του Τέρι που φτάνει στο τέλος του.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το συμβόλαιό του. Αυτός δεν ανησυχεί, ούτε κι εμείς ανησυχούμε. Η διοίκηση ξέρει τι να κάνει πριν από εσάς», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «μπλε».

Το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία γίνονται όλο και περισσότερες παρομοιώσεις της φετινής Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο με την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ της σεζόν 2003/04, όταν και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες» τότε είχαν τελειώσει τη σεζόν με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός διαβεβαίωσε ότι δεν πηγαίνει στα παιχνίδια με στόχο να μην χάσει αλλά για να νικήσει.

«Αν παίξεις δέκα παιχνίδια και πάρεις δέκα ισοπαλίες, τότε θα έχεις δέκα βαθμούς. Αν κερδίσεις στα πέντε και χάσεις στα άλλα πέντε, τότε θα έχεις 15 βαθμούς. Παίζουμε με στόχο τη νίκη και κάποιες φορές, ίσως χάσουμε. Προτιμώ τους 15 βαθμούς με χαμένα παιχνίδια παρά τους δέκα βαθμούς αήττητος. Αν ο στόχος σου είναι να μην ηττηθείς, τότε δεν παίρνεις ρίσκα. Δεν προσπαθείς να κερδίσεις τους αγώνες. Με την Τότεναμ θα παίξουμε για να νικήσουμε. Αν στο 20ο λεπτό το σκορ είναι 0-0, δεν θα επαναπαυθούμε με το 0-0 μόνο και μόνο για να είμαστε αήττητοι ύστερα από 21 ματς», δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι που στο τέλος τόνισε ότι δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα στο πρωτάθλημα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πάρουμε τον τίτλο από τώρα λόγω ότι έχουμε έξι βαθμούς διαφοράς από τη Σίτι. Υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι το τέλος. Ακόμα και οι ομάδες που είναι 12, 14 και 15 βαθμούς πίσω, δεν έχουν βγει εκτός διεκδίκησης. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι παίζουμε καλά και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πιστεύουμε σε εμάς και είμαστε χαρούμενοι με την έως τώρα πορεία μας», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: