Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

“Δεν θα πάει ποτέ στον ΠΑΟΚ ο Τζιμπούρ”

Διαψεύδει τα περί ΠΑΟΚ ο μάνατζερ του Ραφίκ Τζιμπούρ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην ηλεκτρονική εφημερίδα gazzetta.gr. Χαρακτηριστικά ο Καρίμ Ακλίλ τόνισε πως πρόκειται για βλακείες και δεν καταλαβαίνει απο πού βγαίνουν.
Διαβάστε τι είπε:
«Είναι όλα βλακείες για Τζιμπούρ και ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω από που βγαίνουν. Δεν πρέπει να δέχεστε και ακούτε όλα όσα γράφει ο Τύπος. Είναι ψέμα και βλακεία όλο αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Ο Ραφίκ δεν θα πάει ποτέ στον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι απίθανο. Εάν ο παίκτης φύγει από τον Ολυμπιακό θα είναι μόνο για το εξωτερικό. Εφόσον αποχωρήσει θα είναι μόνο για την Ευρώπη. Θα αφήσει τελείως την Ελλάδα. Είμαι ο επίσημος ατζέντης του Ραφίκ και του Τζαμέλ και ξέρω καλά το τι σας λέω», σχολίασε ο Καρίμ Ακλίλ.
«Το γεγονός πως έχω συνεργασία με τον ΠΑΟΚ λόγω του Καμαρά δεν έχει καμία σχέση με τον Ραφίκ Τζιμπούρ και τα όσα μπορεί να ακούγονται και να λέγονται. Ο παίκτης είναι σε διακοπές και όταν θα γυρίσει θα ενσωματωθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Ραφίκ θα μιλήσει σύντομα με την διοίκηση και τον πρόεδρο, όμως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την συνεργασία μας και το συμβόλαιό μας με την ομάδα. Είναι όλα εξαιρετικά. Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές και αυτό δεν αλλάζει», συνέχισε ο γνωστός ατζέντης. Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδιαφέρον συλλόγων από την Ρωσία και την Τουρκία παραδέχθηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά όχι επίσημες κρούσεις.
«Φυσικά και έχουμε ενδιαφέρον και τηλέφωνα από ομάδες. Ο Ραφίκ έβαλε πολλά γκολ πέρυσι και έκανε γενικά πολύ καλή χρονιά. Επίσημη πρόταση δεν έχουμε όμως. Ο Τζιμπούρ θα επιστρέψει κανονικά στον Ολυμπιακό και μετά εάν και εφόσον έρθει κρούση για εκείνον θα δούμε», τόνισε. Αναφορικά με τον Τζαμέλ Αμπντούν υπογράμμισε: «Και για τον Τζαμέλ δεν έχουμε κάτι επίσημο. Ο Αμπντούν βγήκε καλύτερος παίκτης και είναι λογικό να τον κοιτάζουν πολλές ομάδες από το εξωτερικό. Αυτό δεν σημαίνει πως θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Κάνει και εκείνος τις διακοπές του και θα γυρίσει στην Ελλάδα για την έναρξη της προετοιμασίας. Γενικά με τους δύο ποδοσφαιριστές όλα είναι πολύ καλά με την ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

Υποδοχή με... καρέκλες στον ΠΑΟΚ!!

Υπό δυνατή βροχή ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Αυστρία. Παρόντες οι διεθνείς.

Υποδοχή με... καρέκλες στον ΠΑΟΚ
Σε συνθήκες διαφορετικές από αυτές που είχαν συνηθίσει στην Ελλάδα γυμνάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο Λέομπεν της Αυστρίας.

Με πιο ευνοϊκή θερμοκρασία για βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα με δυνατή βροχή.

Φυσικά λόγω του ταξιδιού, η προπόνηση -παρόντων και των διεθνών- έγινε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Ουσιαστικά από αύριο θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά οι ρυθμοί με διπλές προπονήσεις, υπό το βλέμμα και τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς και των συνεργατών του.Πηγή: sport-fm.gr

Άρχισαν τα ζόρια στον Άρη!

Διπλές προπονήσεις στο Ν. Ρύσιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χατζηνικολάου στον Άρη.

Άρχισαν τα ζόρια στον Άρη
Διπλές προπονήσεις περιμένουν τους παίκτες του Άρη, με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να τους βάζει στο… κλίμα εν όψει του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Η αποστολή των «κίτρινων» θ’ αναχωρήσει την Κυριακή για το Πράβετς στη Βουλγαρία.

Εκεί θα βρίσκεται και ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή του στους «κίτρινους».

Το δελτίο τύπου της ΠΑΕ:

«Διπλή προπόνηση (πρωί και απόγευμα) στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου περιλαμβάνει και το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ, με τους ρυθμούς της προετοιμασίας να ανεβαίνουν καθημερινά.

Το ίδιο πρόγραμμα, δηλαδή προπονήσεις πρωί-απόγευμα στο Ν. Ρύσιο, θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή (05/07). Το Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένο ρεπό, ενώ το πρωί της Κυριακής (07/07) η αποστολή της ομάδας μας θα αναχωρήσει για το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου μέχρι τις 17 του μήνα θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Από εκεί και μετά, η κατάσταση του Στέλιου Τσουκάνη (ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα) παρουσιάζει αισθητή βελτίωση. Ο 23χρονος ακραίος μεσοαμυντικός μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας».

«Ανοιχτός» ο αριθμός των ομάδων στη Football League!!

Απίθανο θεωρείται να βρεθούν 28 ομάδες που να πληρούν τις προϋποθέσεις για το νέο πρωτάθλημα της Football League! Αφαιρέθηκαν βαθμοί από 7 ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής!

«Ανοιχτός» ο αριθμός των ομάδων στη Football League!
Οι μήνες που ακολουθούν και συγκεκριμένα μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, είναι ένα διάστημα ιδιαιτέρως κρίσιμο για το μέλλον της Football League και πολλών ομάδων που… υποτίθεται πως θα μετάσχουν σε αυτό.

Τα οικονομικά προβλήματα έχουν γιγαντωθεί, ενώ η υποχρέωση να διαθέτουν μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 500 χιλ. ευρώ για να αγωνιστούν στην κατηγορία, αποτελεί για πολλούς συλλόγους ένα αγκάθι που αδυνατούν να ξεπεράσουν.

Για το λόγο αυτό, η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με το νέο υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και το νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό. Εκτός του θέματος του μετοχικού κεφαλαίου, οι άνθρωποι της «μικρής» λίγκας επιθυμούν να τεθεί επί τάπητος και η χορηγία του ΟΠΑΠ για την ονομασία του πρωταθλήματος και τις φανέλες, που είναι επίσης ένα ζήτημα που «καίει». Αναφορικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο το οποίο είναι σε ισχύ και για του χρόνου (αλλά για 18 ομάδες), ο Σπύρος Καλογιάννης εξουσιοδοτήθηκε να έρθει σε επαφή με το κανάλι που έχει τα δικαιώματα προκειμένου να υπάρξει αναπροσαρμογή ανάλογα με το πόσες ομάδες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Το θέμα του αριθμού των ομάδων είναι και το πιο κρίσιμο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τη νέα σεζόν η Football League θα αριθμεί 28 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 14. Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, αυτές οι 28 ομάδες… δεν υπάρχουν! Κάποιες πιθανόν να πάνε οικειοθελώς στη Γ’ Εθνική, κάποιες δεν έχουν το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο, άλλες ανέβηκαν από τη Γ’ στη Β’ και θα δυσκολευτούν να γίνουν ΠΑΕ, ενώ γενικώς επικρατεί μια κατάσταση διάλυσης.

Το γεγονός ότι τις προϋποθέσεις πληρούν πολύ λιγότερες ομάδες (και επ’ ουδενί 28), επιβεβαιώνει και η διοίκηση της Football League, η οποία θα περιμένει πιθανότατα μέχρι το τέλος του Ιουλίου, προκειμένου να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Πιθανότερο σενάριο; Να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες! Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρχουν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να αποφευχθούν οι πολυέξοδες μετακινήσεις.

Κούγιας: «Εξάμηνα ή οκτάμηνα συμβόλαια»!

Ο Αλέξης Κούγιας, του οποίου η ποινή έχει λήξει, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη Football League και έριξε στο τραπέζι πρόταση να υπάρχουν συμβόλαια τα οποία θα ολοκληρώνονται με τη λήξη της κανονικής περιόδου, δηλαδή Απρίλιο ή Μάιο. Και αυτό, προκειμένου οι ομάδες που δεν θα αγωνιστούν στα πλέι οφ και άρα θα μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης από νωρίς, να μην είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν μισθούς και ΙΚΑ στους παίκτες. Με αυτό τον τρόπο, θα ελαφρύνονται οικονομικά οι ΠΑΕ ώστε να αντέξουν τα βάρη των εξόδων.

Αφαίρεση βαθμών σε 7 ομάδες!

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, επικύρωσε την Τετάρτη τις τελικές βαθμολογίες στα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2.

Πριν γίνει όμως αυτό, η διοργανώτρια προχώρησε σε αφαίρεση βαθμών λόγω οφειλών, για πέντε ΠΑΕ της Β’ Εθνικής και δύο συλλόγους της Γ’ Εθνικής. Η απόφαση αυτή, ήρθε μετά από ποινές που είχε επιβάλλει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με τις ομάδες να μην τηρούν τις ρυθμίσεις και έτσι οι ποινές αυτές να ενεργοποιούνται.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν βαθμοί από τις ΠΑΕ Λάρισα, Πιερικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Θρασύβουλος και Επανομή. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η βαθμολογική κατάταξη δεν αλλάζει ουσιαστικά, ενώ δεν επηρεάζονται η άνοδος και ο υποβιβασμός. Από τη Γ’ Εθνική, εξάλλου, αφαιρέθηκαν δύο βαθμοί από την Προοδευτική και έξι βαθμοί από τη Ζάκυνθο.

Να τονιστεί, επίσης, ότι η επικύρωση της βαθμολογίας τελεί υπό την αίρεση των αποφάσεων της πειθαρχικής επιτροπής, αναφορικά με τις ομάδες που εμπλέκονται σε ύποπτα ματς και ελέγχονται από την αθλητική δικαιοσύνη.

Τέλος, η Γ.Σ. της «μικρής» λίγκας, ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε. Πηγή: sport-fm.gr

«Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι»

Εκδικάστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι υποθέσεις των -κατά την UEFA- ύποπτων να έχουν στηθεί, αναμετρήσεων, Ψαχνά-Επανομή, Γιαννιτσά-Πιερικός και Γιαννιτσά-Καλλονή. Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν.

«Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι»
Έπειτα από αρκετό καιρό κωλυσιεργίας, εκδικάστηκαν την Τετάρτη το πρωί στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, οι υποθέσεις των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος της Football League που έχουν χαρακτηριστεί (με διαβάθμιση) «ύποπτοι» και «εξαιρετικά ύποπτοι» από την UEFA, η οποία έχει στείλει και αναλυτικές εκθέσεις για κάθε ένα από αυτούς.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής 4-3 («ύποπτο-πιθανώς χειραγωγημένο»), Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1 («εξαιρετικά ύποπτο-πιθανώς χειραγωγημένο») και Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή 0-3 («εξαιρετικά ύποπτο-χειραγωγημένο»).

Το κατηγορητήριο για τις ομάδες αφορά «διαστρέβλωση-αλλοίωση αγώνα» και «παράνομο στοιχηματισμό».

Κατά την απολογία των κατηγορούμενων ομάδων, ξεχώρισαν και πάλι οι… τραβηγμένοι ισχυρισμοί, η άγνοια ορισμένων μελών της πειθαρχικής επιτροπής για στοιχειώδη πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και το στοίχημα, αλλά και έντονες στιγμές, όπως το ξέσπασμα του προέδρου των Γιαννιτσών, Λάκη Καραογλανίδη, που είπε προς τους δικαστές: «Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι».

Οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

Τα σημαντικότερα όσων ειπώθηκαν είναι τα εξής:

Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Επανομής

Χάρης Γρηγορίου (δικηγόρος Ψαχνών):
«Δεν προκύπτει αλλοίωση αγώνα από κανένα στοιχείο. Το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό, αφού νίκησε το φαβορί.

Το πέναλτι που έκανε ο Ρούτσης
(σ.σ. ο οποίος «κατηγορείται» από την UEFA ότι μπήκε αλλαγή για να κάνει σκοπίμως πέναλτι και να μπει τέταρτο γκολ στον αγώνα) δεν το έχει κάνει αυτός. Το έχει κάνει ο Ντελέκος, άρα τα περί Ρούτση είναι ένα κατασκεύσμα (σ.σ. έγινε και προβολή βίντεο με τη φάση).

Πρόκειται για απλές σκέψεις αυτά που αναφέρει η UEFA στην έκθεσή της. Τα έγγραφα αυτά είναι μηνύσιμα. Σε ποινικά δικαστήρια θα είχαν γίνει αγωγές».

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή

Δημήτρης Βαγιάκος (δικηγόρος Γιαννιτσών):
«Όταν έκανε το πέναλτι ο Χατζόγλου, το σκορ ήταν ήδη 0-2. Υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στο ματς. Ο στοιχηματισμός στη νίκη της Καλλονής δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση».

Λάκης Καραογλανίδης (πρόεδρος Γιαννιτσών):
«Η Αναγέννηση δεν έχει δώσει δικαιώματα σε κανέναν. Με 18χρονα παίζαμε, δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για να πάρουμε καλούς παίκτες και να τους πληρώνουμε».

Δικαστής:
«Και η UEFA αυτό ακριβώς λέει στην έκθεσή της. Ότι στήνετε παιχνίδια για πληρώνετε τους παίκτες».

Καραογλανίδης:
«Η ομάδα είναι καθαρότατη. Δεν θα τους έλεγα ποτέ να κάτσουν να χάσουν από την Καλλονή. Να δω νεκρά τα παιδιά μου αν έχω στήσει παιχνίδι. Είναι ντροπή αυτό που κάνει η UEFA με τα Γιαννιτσά».

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός

Κώστας Παπαδόπουλος (πρόεδρος Πιερικού):
«Δεν υπάρχει καμία προσυνεννόηση για τον αγώνα. Ουδείς από την ομάδα μου έχει παίξει στοίχημα. Στο παιχνίδι αυτό παίξαμε με επτά μικρούς για να τους δοκιμάσουμε. Ήμασταν τελείως αδιάφοροι».
Πηγή: sport-fm.gr

Διαδηλώνουν στο Παρίσι οι οπαδοί της Μονακό!!

Στο Παρίσι βρίσκονται αυτήν την ώρα οι οπαδοί της Μονακό, διαδηλώνοντας εναντίον της Αρχής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Γαλλίας, με αφορμή τη βαθμολογική τιμωρία της ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Διαδηλώνουν στο Παρίσι οι οπαδοί της Μονακό!
Με πανό που γράφουν «LFP = Mafia» οι οπαδοί της Μονακό βρίσκονται στο Παρίσι και διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας αναφορικά με το -2 με το οποίο θα ξεκινήσουν οι Μονεγάσκοι την επόμενη χρονιά στην Ligue 1.

Συγκεκριμένα, στην πρωταθλήτρια της Ligue 2 επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών (ο ένας με αναστολή) και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών μία εβδομάδα νωρίτερα, λόγω των επεισοδίων που έκαναν οι οπαδοί της σε παιχνίδι κόντρα στη Λε Μαν, κατά τα οποία τραυματίστηκε και ο διαιτητής της συνάντησης. Πηγή: sport-fm.gr

«Σπάει» τη ρήτρα του Καβάνι η Παρί!!

Πρόταση ύψους 63εκατ. ευρώ είναι έτοιμη να καταθέσει η Παρί Σεν Ζερμέν στη Νάπολι για να κάνει δικό της τον Έντισον Καβάνι.

«Σπάει» τη ρήτρα του Καβάνι η Παρί!
Ακόμη πιο κοντά στην απόκτηση του Έντισον Καβάνι είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας φέρονται έτοιμοι να «σπάσουν» τη ρήτρα του συμβολαίου του Ουρουγουανού καταβάλλοντας το ποσό των 63εκατ. ευρώ.

Ο καινούργιος τεχνικός της Παρί, Λοράν Μπλαν, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασής του είχε εκφράσει την επιθυμία του να προστεθεί ο Καβάνι στο ρόστερ και η διοίκηση της ομάδας καταβάλει προσπάθειες για να του κάνει το χατίρι.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, είχε ξεκαθαρίσει πως μόνο αν βρεθεί ομάδα που θα καταβάλει τη ρήτρα θα αποχωρήσει ο Ουρουγουανός στράικερ και στην προκειμένη περίπτωση στην Παρί δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε σήμερα το κρίσιμο ραντεβού!!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Κάρινγκτον», χωρίς να μιλήσει με τον Ντέιβιντ Μόγιες!

Ούτε σήμερα το κρίσιμο ραντεβού
Ούτε σήμερα έγινε το κρίσιμο ραντεβού του Γουέιν Ρούνεϊ με τον Ντέιβιντ Μόγιες για το μέλλον του ποδοσφαιριστή.

Ο Άγγλος επιθετικός έδωσε κανονικά το «παρών» στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, το πρωί της Τετάρτης, αλλά επέλεξε να μην συναντήσει τον νέο προπονητή.

Ως όφειλε, συμμετείχε στα εργομετρικά τεστ των ποδοσφαιριστών της Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της έναρξη της προετοιμασίας, ωστόσο, η παρουσία του στο «Κάρινγκτον», δεν συνδυάστηκε με ραντεβού με τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Το θέμα του ποδοσφαιρικού του μέλλοντος παραμένει στον «αέρα» τη στιγμή που ο νέος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» θέλει να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει μέχρι την Παρασκευή.

Τότε, που θα «ανακριθεί» για πρώτη φορά από τους δημοσιογράφους, στην παρθενική του συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του νέου «τιμονιέρη» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πηγή: sport-fm.gr

Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο για... τελικό!!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το χρέος του, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο έβγαλε μεγάλη καρδιά και οι δυο τους θα τα πουν στον ημιτελικό του Wimbledon, με... φόντο την θέση στο τελικό!

Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο για... τελικό!
Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών στο Wimbledon «βγήκε»! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο επικράτησαν 3-0 σετ των Τόμας Μπέρντιχ και Νταβίντ Φερέρ αντίστοιχα και πλέον θα «μονομαχήσουν» μεταξύ τους για μια θέση… στον ήλιο!

Ο Νόλε φτάνει για 13ο σερί Grand Slam σε ημιτελικά, όντας ο μόνος με τόσο υψηλό… σκορ, μετά τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ που το ‘χει καταφέρει για 23 συνεχόμενα major τουρνουά.

Στο σημερινό του παιχνίδι κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο tie break, όμως η συνέχεια έκρυβε μια αναπάντεχη (προσωρινή) εξέλιξη, με τον Δανό αντίπαλό του να ξεκινά το δεύτερο με διπλό μπρέικ. Ωστόσο, ο Σέρβος έτρεξε σερί 4-0 γκέιμ και με ακόμη ένα μπρέικ στη συνέχεια, προηγήθηκε 2-0 με 6-4. Το τρίτο ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει την πρόκριση.

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, αξίζει ένα μεγάλο respect στον Ντελ Πότρο. Γιατί ενώ γενικά αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο σε όλη την διοργάνωση κι ενώ στο πρώτο γκέιμ του ματς είχε πτώση, δεν το ‘βαλε κάτω. Συνέχισε, παρά τις ενοχλήσεις, έσφιξε τα δόντια και δικαιώθηκε, επικρατώντας 3-0 του Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος για ακόμη ένα κρίσιμο ματς… κατέρρευσε. Ο «Πύργος του Ταντίλ» έγινε μόλις ο δεύτερος Αργεντινός στην ιστορία που φτάνει στα ημιτελικά του λονδρέζικου Gran Slam. Από την άλλη, –και μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Φέντερερ- ο Ισπανός έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο νούμερο τρία της κατάταξης.

Οι δυο τους (Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο) έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στα κορτ συνολικά 11 φορές, με τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο να έχει επικρατήσει τις 8 εξ' αυτών. Τελευταίο «ραντεβού» τους ήταν στο φετινό τουρνουά του Indian Wells, με τον Αργεντινό να επικρατεί στα τρία σετ. Τον περασμένο Αύγουστο, οι δύο τενίστες είχαν συναντηθεί στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, στο κορτ δηλαδή που θα διεξαχθεί ο φετινός τους ημιτελικό στο Wimbledon, με τον Λατινοαμερικάνο να επικρατεί και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Πηγή: sport-fm.gr

Ο πρωταθλητής έγινε 26!!

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα (Τετάρτη, 3/7) ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος γίνεται 26.

Ο πρωταθλητής έγινε 26!
Τα 26α γενέθλια του γιορτάζει ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ευχαριστεί τους φίλους του για την υποστήριξη που τον προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνιά.
Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής και πιλότος της Red Bull χαρακτήρισε το κοινό του ως το καλύτερο όλων των εποχών, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο καιρός περνάει… Ελπίζω, όλοι οι φίλοι μου είναι να παραμείνουν επειδή έχω τους καλύτερους φίλους. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές», έγραψε ο Γερμανός πιλότος. Πηγή: sport-fm.gr

«Συμφώνησε με Λούκας ο ΠΑΟΚ»

Ξαναγράφουν για Λούκας και ΠΑΟΚ στην Ουκρανία.

«Συμφώνησε με Λούκας ο ΠΑΟΚ»
Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λούκας Πέρεθ, γράφουν στην Ουκρανία (“champion.com.ua”).

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν το ρεπορτάζ των «ασπρόμαυρων».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αποκτήσει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, καταβάλλοντας το ποσό των 750.000 ευρώ στην Καρπάτι, η οποία θα κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 25%.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Καλλονή ο Ποντάνι!!

Στην απόκτηση του Γιάκομπ Ποντάνι προχώρησε η Καλλονή, την ώρα που βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις με τον Εμάνουελ Περόνε.

Στην Καλλονή ο Ποντάνι
Ο Εμάνουελ Περόνε είναι… μια ανάσα από την Καλλονή, ωστόσο πριν ολοκληρωθεί αυτό το deal, οι νησιώτες ανακοίνωσαν μια άλλη μεταγραφή!

Οι νεοφώτιστοι στην Σούπερ Λίγκα γνωστοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Γιάκομπ Ποντάνι, με την μορφή δανεισμού από την Σπάρτας Πράγας. Πρόκεται για 26χρονο άσο που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ-χαφ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τσέχο ποδοσφαιριστή Jakub Podany, με τη μορφή δανεισμού από την Σπάρτα Πράγας. Γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1987 ο Jakub Podany αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ-χαφ».

Στην Καλλονή ο Περόνε!!

Στην ομάδα της Καλλονής θα συνεχίσει την καριέρα του ο Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Αρκαδία.

Στην Καλλονή ο Περόνε
Μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Καλλονή είναι ο Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος έχει δεχτεί εξαιρετική πρόταση και βρίσκεται ήδη στην Μυτιλήνη προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του εκεί.

Ο έμπειρος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Αρκαδία και αν και αρχικά η εισήγηση του Σάκη Τσιώλη ήταν να παραμείνει, στη συνέχεια οι απαιτήσεις του «Πέρο» κρίθηκαν υπερβολικές, δεδομένου πως δεν θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν.

Έτσι, αποχώρησε οριστικά από τον Αστέρα και αναζητά αλλού ποδοσφαιρική στέγη. Η Καλλονή έκανε την πρότασή της, ο παίκτης βρίσκεται ήδη στο νησί και σύντομα αναμένονται οριστικές εξελίξεις για το αν θα γίνει το «deal».
Πηγή: sport-fm.gr

Έπεσαν οι υπογραφές!!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Ροκ Έλσνερ στον Άρη. Ακολουθεί ο Μπουζάνης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Έπεσαν οι υπογραφές
Ο Ροκ Έλσνερ βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του Άρη και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ και με τη… βούλα είναι ο Rok Elsner.

Ο 27χρονος Σλοβένος ανασταλτικός μέσος, ο οποίος χθες το απόγευμα έκανε την πρώτη του προπόνηση με την
ομάδα μας στο Ν. Ρύσιο, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Rok Elsner γεννήθηκε στις 25/01/1986 στην Λιουμπλιάνα. Έχει ύψος 1,86 και βάρος 74 κιλά».


Συνέχεια με Μπουζάνη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Ντιν Μπουζάνης, ο οποίος -εκτός απροόπτου- θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Άρη. Με τον ομογενή τερματοφύλακα υπάρχει προφορική συμφωνία και αφού ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες θα τελειώσει και τυπικά η μετακίνησή του στους "κίτρινους". Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αυστρία ο ΠΑΟΚ!!

Στην Αυστρία όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, έφτασε η αποστολή του «Δικεφάλου».

Στην Αυστρία ο ΠΑΟΚ
Αφίχθη στη Βιέννη της Αυστρίας, η αποστολή του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.

Από εκεί θα μεταβεί στο Λέομπεν, όπου για τις επόμενες 16 ημέρες θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, υπό τον Χουμπ Στέφενς. Πηγή: sport-fm.gr

Στις 11 Ιούλιου η κλήρωση του πρωταθλήματος!!

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Στις 11 Ιούλιου η κλήρωση του πρωταθλήματος
Την ημερομηνία που θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Οι ομάδες θα μάθουν το πρόγραμμα την Πέμπτη 11 Ιουλίου (11/7, 21:00).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο ΔΑΪΣ.

Η σέντρα του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 21:00 στο «Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ».

«Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Βιέιρα»

Στις ενδιαφερόμενες ομάδες για την απόκτηση του Ούγκο Βιέιρα περιλαμβάνει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ η πορτογαλική "A Bola".

«Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Βιέιρα»
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ούγκο Βιέιρα της Μπενφίκα γράφει η πορτογαλική "A Bola".

Για τους «ερυθρόλευκους» έχει ακουστεί ξανά το συγκεκριμένο όνομα χωρίς ωστόσο να απασχολήσει η περίπτωσή του.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι «ασπρόμαυροι» τσεκάρουν ζεστά τον 24χρονο επιθετικό, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός σε Σπόρτινγκ Χιχόν και Ζιλ Βιθέντε.

«Οι δύο καλύτερες ομάδες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θέλουν τον Ούγκο Βιέιρα. Ο ΠΑΟΚ, που έχει αποκτήσει ήδη τον Μιγκέλ Βίτορ, θα προσπαθήσει να συμφωνήσει και με τον πρώην συμπαίκτη του, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει πολλά χρήματα, μόνο μισό εκατομμύριο ευρώ. Η Μπενφίκα αρχικά ζήτησε ένα εκατομμύριο ευρώ για να αφήσει ελεύθερο τον Βιέιρα και ίσως η λύση βρεθεί κάπου στην μέση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα. Πηγή: sport-fm.gr

Στον Ατρόμητο ο Σηφάκης!!

Παίκτης του Ατρομήτου είναι ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής τερματοφύλακας τα βρήκε σε όλα με τους Περιστεριώτες και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, με προοπτική ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

Στον Ατρόμητο ο Σηφάκης
Σε συμφωνία με τον Μιχάλη Σηφάκη ήρθε ο Ατρόμητος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και ο διεθνής τερματοφύλακας βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το συμβόλαιο του.

Η συνεργασία του Σηφάκη με τους Περιστεριώτες θα έχει διάρκεια ενός έτους, με την προοπτική ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

"Η ΠΑΕ Ατρόμητος είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο διεθνής τερματοφύλακας Μιχάλης Σηφάκης ανήκει στην «οικογένειά» της ομάδας μας.

Στην πιο ώριμη ηλικία της καριέρας του επαναπατρίζεται για χάρη του Ατρόμητου , αν και είχε δεχθεί πληθώρα προτάσεων από ευρωπαϊκούς συλλόγους, για να γίνει συμμέτοχος στο μεγάλο μας όραμα!

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Μιχάλη Σηφάκης δήλωσε τα εξής στο atromitosfc.gr τα εξής:

«Ο Ατρόμητος είναι μια από τις λίγες ομάδες που θα γύριζα στην Ελλάδα και είναι αλήθεια ότι πριν από λίγες μέρες ούτε καν σκεφτόμουν το ενδεχόμενο αυτό.

Μεγάλη σημασία είχε όμως για εμένα ο τρόπος που με προσέγγισε η νέα μου ομάδα και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που γύρισα. Ο πρόεδρος κύριος Σπανός, ο τεχνικός διευθυντής κύριος Γιάννης Αγγελόπουλος αλλά και ο κόουτς κύριος Παράσχος μου έδωσαν να καταλάβω ότι έρχομαι σε μια ομάδα με υγεία που κάθε χρόνο ανεβαίνει σκαλοπάτια.

Το γεγονός ότι ο Ατρόμητος βρίσκεται σε μια φάση ανάπτυξης είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, ειδικά σε μια περίοδο που όλα τα πράγματα στην χώρα μας έχουν αντίστροφη πορεία.

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνάμεων μου. Πέρσι η ομάδα τερμάτισε τρίτη, οι στόχοι μας άρα είναι ξεκάθαροι: Όσες περισσότερες νίκες και πολλές επιτυχίες. Υπάρχει επίσης η σημαντική πρόκληση του Γιουρόπα Λιγκ και θέλω να βοηθήσω για να περάσουμε στη φάση των ομίλων».

Ο Μιχάλης Σηφάκης (γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1984) είναι 15 φορές με την Εθνική Ανδρών και αποτέλεσε τη βασική επιλογή του Φερνάντο Σάντος στο δρόμο προς το Euro 2012. Εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε ΟΦΗ, Ολυμπιακό, Άρη έχοντας συνολικά 187 συμμετοχές. Πέρσι αγωνίστηκε στη Σαρλερουά στην οποία απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής από τον Νοέμβριο λόγω εμπλοκής στο δελτίο του. Αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια του βελγικού πρωταθλήματος.

Ο Μιχάλης Σηφάκης θα υποβληθεί αύριο σε ιατρικές εξετάσεις. Την Κυριακή θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στα Χάνια Πηλίου". Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει αμυντικό χαφ ο ΠΑΟ!!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του αμυντικού χαφ το όνομά του οποίου αναμένεται να γίνει γνωστό μέσα στην ημέρα και ίσως και η έναρξη της συνεργασίας μαζί του.

Ανακοινώνει αμυντικό χαφ ο ΠΑΟ!
Η προσοχή όλων στον Παναθηναϊκό έχει πέσει στον Χάρη Μαυρία μετά την δελεαστικότατη πρόταση από την Σάντερλαντ, αλλά ταυτόχρονα προχωρούν τα άλλα μεταγραφικά ζητήματα!

Οι πράσινοι σήμερα αναμένεται να γνωστοποιήσουν το όνομα του αμυντικού χαφ με τον οποίο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες!

Μάλιστα, βάσει των πληροφοριών αυτών, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μέχρι το βράδυ να υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ για την επίτευξη συμφωνίας μαζί του.Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη της ΑΕΚ!

Μέρα ουσίας και καταμερισμού ευθυνών σήμερα στην ΑΕΚ. Στις 7 το απόγευμα, η διοικούσα επιτροπή της Ένωσης με επικεφαλή τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση.

Η πρώτη της ΑΕΚ
Τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ είναι έτοιμα προς ανάθεση. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να μοιράσει ευθύνες στα μέλη της διοικούσας επιτροπής στην σημερινή, πρώτη τους συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Aegean, στις 7 το απόγευμα.

Μάκης Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Ασλανίδης, Βάγια Βρετάκου, Στέργιος Γαντζούλας, Ηλίας Λιβάνης, Κώστας Μαρινάκης, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, Φώτης Παπαγεωργίου, Γιώργος Σκρέκης, Απόστολος Πουλοβασίλης, Πέτρος Χριστοδούλου, Γιάννης Ολύμπιος και εννοείται ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα είναι παρόντες στην συνάντηση αυτή προκειμένου να οργανωθεί η ΑΕΚ και να είναι όλα άψογα. Ακριβώς έτσι όπως θέλει ο «Τίγρης».
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν δίστασα στιγμή να έρθω»

Απόλυτα συνειδητή επιλογή για τον Ντομίνγκες η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στην παρουσίασή του. Ξεκαθάρισε ότι είχε πρόταση και από τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο, αλλά δεν το σκέφτηκε ποτέ.

Χαρούμενος και έτοιμος για σκληρή δουλειά προκειμένου να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν στον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός τόνισε ότι δεν δίστασε λεπτό να επιλέξει τους «ερυθρόλευκους» παρά τις προτάσεις που είχε από Μάλαγα, ΠΑΟΚ αλλά και άλλες ομάδες…

Ο Ντομίνγκες επισήμανε ότι η ιστορία και αυτό που εκπροσωπεί ο σύλλογος έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή του ενώ δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να πατήσει το χορτάρι του Καραϊσκάκη.

Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών επέλεξε την φανέλα με το νούμερο 35 ενώ η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του, εμφανίστηκαν στην αίθουσα φορώντας ήδη την φανέλα του Τσόρι Ντομίνγκες.

Oσο για την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιάννης Βρέντζος ξεκαθάρισε ότι ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν η πρώτη επιλογή της ομάδας για την συγκεκριμένη θέση ενώ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η μεταγραφική περίοδος για τους Πειραιώτες. «Είναι πολύ σημαντικό που ένας ποδοσφαιριστής με την καριέρα του Τσόρι επιλέγει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Ολυμπιακό. Ό,τι χρειάζεται, έχει γίνει και θα γίνει. Δεν μπορεί κάθε μέρα να παρουσιάζονται καινούρια ονόματα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού.

«Καλημέρα σας. Είμαι χαρούμενος κι ευγνώμων για την προσπάθεια που έγινε. Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο και στη διάθεση του προπονητή για να δώσω ό,τι καλύτερο. Ακόμα μια φορά θέλω να πω πως είμαι ευτυχισμένος και ένα επιπλέον κίνητρο είναι πως θα φορώ τα ίδια χρώματα με τις προηγούμενες ομάδες μου για να δώσω το κάτι παραπάνω και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι» είπε αρχικά ο Αργεντινός και πρόσθεσε:

«Αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό γιατί είναι μεγάλος σύλλογος και αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Για αυτό ήρθα κι εγώ εδώ, για να δώσω το καλύτερο να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Ευχαριστώ τους πάντες και επίσης μέσω του αγωνιστικού χώρου να ανταποδώσω την αγάπη και τη χαρά που λαμβάνω από την πρώτη στιγμή που ήρθα».

Σε ερώτηση για την επιλογή του ανάμεσα σε Μάλαγα και Ολυμπιακό είπε: «Δεν ήταν μόνο αυτή η πρόταση. Δέχτηκα κι άλλες προτάσεις. Από την αρχή ήθελα Ολυμπιακό, είναι μεγάλη ομάδα, παλεύει πάντα για τις πρώτες θέσεις και αυτό είναι που μου αρέσει. Να διεκδικώ πάντα τις πρώτες θέσεις».

Για την παράδοση των Αργεντινών που έχει ο Ολυμπιακός. «Μακάρι να συνεχίσω κι εγώ έτσι. Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με αυτούς που αγωνίστηκαν εδώ. Ξέρω τι συμβαίνει σε αυτό το γήπεδο. Δέχομαι την αγάπη του κόσμου και υπόσχομαι πως θα δουλέψω με ταπεινότητα και με τη δουλειά μου να σας κάνω χαρούμενους».

Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή και την αγαπημένη του θέση στο γήπεδο, απάντησε. «Έχει περάσει αρκετός καιρός. Αυτό μου άρεσε. Το εκτίμησα και ιδιαίτερα ότι με ήθελε ο κόουτς. Η θέση μου είναι μπροστά από το κέντρο, όμως, είμαι στη διάθεση του προπονητή να παίξω όπου με βάλει».

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, σημείωσε. «Ναι, αυτό είναι κάτι που ταιριάζει με την προσωπικότητά του. Ξεκινάμε με ταπεινότητα, θα το δείξει ο χρόνος αυτό. Θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί και μακάρι να τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Τέλος, τόνισε αν είναι αλήθεια η φήμη που τον ήθελε να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ. «Ναι, όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά είχα και διάφορες άλλες προσφορές. Καμία στιγμή δεν είχα αμφιβολία να έρθω στον Ολυμπιακό. Κυρίως για αυτό που εκπροσωπεί η ιστορία του. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω στον Ολυμπιακό».Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Χαρούμενος με τους παίκτες που έχω»

Την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Χουμπ Στέφενς μιλώντας κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Αυστρία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στέφενς: «Χαρούμενος με τους παίκτες που έχω»
Ο Ολλανδός τεχνικός υπογράμμισε ότι είναι χαρούμενος με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αναμένονται κι άλλες μεταγραφές, και ξεκαθάρισε πως πολύ σημαντικό είναι να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διεθνείς.

-Για τα συμπεράσματα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και τη συνέχεια στην Αυστρία:
«Ήταν ένα διάστημα πολύ δύσκολο για τους παίκτες μας. Περιμένουμε τους διεθνείς που είχαν άδεια, να δούμε σε τι επίπεδο είναι και αν είναι δυνατόν μέσα σε μία βδομάδα να το φτάσουμε στο επίπεδο των υπόλοιπων. Είναι σημαντικό το στάδιο της προετοιμασίας, και πρέπει αν γίνεται να το ευχαριστηθούμε κιόλας. Όσο ήμουν σε ομάδες της Γερμανίας και της Ολλανδίας το επισκεπτόμασταν για 7-8 μέρες. Τώρα διαφορετικά και για μένα. Πρέπει να πάμε εκεί, να δουλέψουμε σκληρά και να χτίσουμε μια καλή ομάδα».

-Για το αν είναι ικανοποιημένος από όσα έχει δει ως τώρα:
«Ναι αλλά πρέπει να κάνουμε και τα επόμενα βήματα. Για αυτό επισκεπτόμαστε το προπονητικό κέντρο. Το πολύ σημαντικό είναι οι παίκτες από τις εθνικές και πόσο γρήγορα θα ενσωματωθούν. Πιστεύω θα προχωρήσουμε σε πολλά».

-Για το πόσο σημαντικές είναι οι μεταγραφές και τι περιμένει:
«Προτεραιότητα μου είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, με τους παίκτες που ήδη μας ανήκουν. Είσαι χαρούμενος όταν προστίθεται ποιότητα στη ομάδα σου αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά και τους υπάρχοντες παίκτες».

-Για τον αριθμό των μεταγραφών που χρειάζεται:
«Δεν ξέρω. Ξέρω ότι έχουμε 24 παίκτες συν 4 τερματοφύλακες και νομίζω ότι είναι αρκετοί γιατί μπορούν να παίξουν μόνο 11»

-Για το πρώτο επίσημο παιχνίδι και το πόση σημασία έχει για τη συνέχεια:
«Όταν κάνεις προετοιμασία βάζεις βάσεις για μια χρονιά και πολλές διοργανώσεις αλλά το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό»

-Για το αν σκέφτεται να φέρει παίκτες στον ΠΑΟΚ που έχει δουλέψει μαζί τους στο παρελθόν:
«Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες που έχω. Το ρόστερ με 28 παίκτες είναι αρκετά μεγάλο. Θα προσπαθήσουμε να τους φέρουμε το συντομότερο δυνατό σε υψηλό επίπεδο».

-Για το στόχο του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας:
«Πρώτος στόχος είναι θέλουμε να φέρουμε τους διεθνείς στο επίπεδο των άλλων παικτών. Η φυσική κατάσταση, την τεχνική, την τακτική ακόμα και το χτίσιμο των σχέσεων της ομάδας είναι πολύ σημαντικό».

Ψάχνει για στόπερ ο Απόλλωνας!!

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει κάνει αρκετές μεταγραφές αλλά δεν τις έχει ολοκληρώσει, αναζητώντας σίγουρα έναν κεντρικό αμυντικό. Φήμες για προχωρημένες επαφές με Σαρ.

Ψάχνει για στόπερ ο Απόλλωνας
Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκονται στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει κάνει αρκετά καλό μπάσιμο στα μεταγραφικά αλλά δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της, αναζητώντας έναν κεντρικό αμυντικό.

Υπάρχουν φήμες πως έχουν προχωρήσει αρκετά οι επαφές με τον Μοχάμεντ Σαρ, ο οποίος έχει προταθεί και ενδέχεται ακόμα και σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις. Ο Σαρ έπαιξε πέρυσι με τη φανέλα του ΟΦΗ αλλά δεν συμφώνησε να παραμείνει στους Κρητικούς και ψάχνει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αρκούδας: «Ευτυχώς με πίστεψε ο Ατρόμητος»

Τον φόβο μήπως του στοιχίσει η τιμωρία για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας εξέφρασε ο Χρήστος Αρκούδας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Αρκούδας: «Ευτυχώς με πίστεψε ο Ατρόμητος»
Τον φόβο μήπως του στοιχίσει η τιμωρία για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας εξέφρασε ο Χρήστος Αρκούδας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Το καλοκαίρι φοβήθηκα μήπως δεν βρω κάποια ομάδα. Ευτυχώς με πίστεψε ο Ατρόμητος», τόνισε ο πρώην άσος της ΑΕΚ.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Χρήστου Αρκούδα στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

-για την μεταγραφή του στον Ατρόμητο:
«Είναι ένα μειονέκτημα αλλά μέσα από τη σκληρή δουλειά θα προσπαθήσω να είμαι πανέτοιμος όταν μπορώ να επιστρέψω».

-για την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας:
«Είχα βρογχίτιδα και ήμουν καταβεβλημένος. Πήρα ένα συμπλήρωμα που δεν έγραφε την ουσία και έτσι βρέθηκα θετικός. Οι υπεύθυνοι μου συνέστησε να μην το δηλώσω. Εγώ το έκανα γιατί είμαι καθαρός και θέλω να προστατεύω την ομάδα μου. Πήγα για ανάλυση το συγκεκριμένο φάρμακο και βρέθηκε η ουσία αυτή η οποία ποτέ δεν αναγραφόταν στο σκεύασμα.

Ήταν σε μια δύσκολη στιγμή. Η πρώην ομάδα μου και οι συμπαίκτες μου με στήριξαν. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο. Φοβήθηκα μήπως δεν βρω κάτι. Ευτυχώς βρέθηκε ο Ατρόμητος που με πίστεψε. Τον Νοέμβριο θα είμαι καλά».

-γιατί πηγαίνει στον Ατρόμητο με σκοπό να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Σκόνδρα:
«Δεν μου δημιουργεί άγχος. Αλλά ευθύνη που θέλω να παλέψω για να γίνω καλύτερος».

-για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:
«Ήταν πολλές συγκυρίες μαζί. Ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση. Η ομάδα φτιάχθηκε πολύ γρήγορα. Δεν υπήρχε ομοιογένεια. Βρεθήκαμε την λάθος στιγμή γιατί θα μπορούσαμε να τα πάμε καλά.

Συζητήσαμε με την ΑΕΚ. Δεν βρέθηκε σημείο επαφής. Από εκεί ξεκίνησα και την αγαπώ και πλέον θα την έχω στο μυαλό μου».

-τον αγχώνει η καλή παρουσία του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια:
«Μας δίνει αυτοπεποίθηση. Ο Ατρόμητος έχει αποδείξει ότι είναι στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάνει σωστές επιλογές για να φτάνει πιο ψηλά. Δεν μας γεμίζει άγχος αλλά περισσότερο θέληση για να δουλέψουμε».

Κλείνει Πετράζι ο Λεβαδειακός!!

Κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου, Πέδρο Σας Πετράζι, βρίσκεται ο Λεβαδειακός.

Κλείνει Πετράζι ο Λεβαδειακός
Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού βρίσκεται ο Πέδρο Σας Πετράζι.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος προορίζεται για την ενδυνάμωση της μεσαίας γραμμής της ομάδας της Βοιωτίας.

Ο Πετράζι έκανε τα πρώτα του βήματα στη Βραζιλία, ωστόσο από το 2009 βρίσκεται στην Ουγγαρία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Καποσβόλγκε και Κάποσβαρ.

Όσον αφορά τον Γουόρντεν σήμερα (Τετάρτη, 3/7) αναμένεται η ανακοίνωση απόκτησής του.Πηγή: sport-fm.gr

Πετράκης: «Να εδραιωθούμε στην Σούπερ Λίγκα»

Την προετοιμασία για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα πραγματοποίησε ο Εργοτέλης.

Πετράκης: «Να εδραιωθούμε στην Σούπερ Λίγκα»
Χωρίς μεγάλα λόγια και με μοναδικό στόχο να κατοχυρώσει την κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται ξεκίνησε η προετοιμασία του Εργοτέλη.

Οι Κρητικοί επιστρέφουν στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, ύστερα από απουσία ενός χρόνου, με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, να δηλώνει πως σκοπός του είναι να βάλει τις βάσεις, ώστε η ομάδα του να παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στις μεταγραφές δήλωσε ευχαριστημένος στο σημείο που βρίσκονται, επισημαίνοντας πως κάθε κίνησή τους θα πρέπει να είναι μελετημένη.

Στην πρώτη προπόνηση του Εργοτέλη, το «παρών» έδωσαν συνολικά 21 ποδοσφαιριστές: Αθανασίου, Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Δωματάς, Χρυσοφάκης, Σαρρής, Αναστασάκος, Λεονάρντο, Ρέντζας, Ευαγγέλου, Πίτσος, Λουμπάκης, Κοζορώνης, Πρωτογεράκης, Μπουρσέλης, Άλα, Δερμιτζάκης, Κασαπάκης, Παντελάκης, Πουλάκης και Πήλιος. Ενώ απουσίαζαν οι Ρομάνο, Μπρούνο, Χαλκιαδάκης, οι οποίοι αναμένονται στην Κρήτη την Παρασκευή (5/7).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Εργοτέλη στην πρώτη προπόνηση της ομάδας:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Εργοτέλη:
«Είναι πολύ σημαντική στιγμή και για τον Εργοτέλη που μετά από έναν χρόνο επιστρέφει και πάλι στη μεγάλη κατηγορία, όπως είναι και για εμένα μεγάλη στιγμή και πολύ τιμητική που είμαι εδώ να υπηρετήσω το σωματείο στο οποίο ουσιαστικά ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, από το πόστο του προπονητή στη Super League, κάτι που δεν μπορούσα με τίποτα να το φανταστώ όταν ήμουν και πάλι στον Εργοτέλη πριν 30 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που είμαι και πάλι εδώ».

Για τις μετεγγραφές που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα:

«Ό,τι κάνουμε γίνεται βάσει ενός σχεδίου και πλάνου που έχουμε. Μέχρι εδώ που έχουμε προχωρήσει, είμαστε ευχαριστημένοι. Πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα και μελετημένα πράγματα και πιστεύω ότι βήμα -βήμα θα κλείσουμε όλα τα θέματα που έχουμε σε εκκρεμότητα».

Για τους στόχους που θα έχει ο Εργοτέλης φέτος:
«Η ομάδα πρέπει να εδραιωθεί και να κατοχυρώσει την κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος. Να παραμείνουμε στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται, να βάλουμε τις βάσεις να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, που είναι και αυτό που θέλω εγώ από την ομάδα».

Την επιθυμία να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο τον Εργοτέλη εξέφρασε ο Αναστασάκος, τονίζοντας πως η παρουσία του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αναστασάκος:

«Θέλω να ευχηθώ σε όλη την οικογένεια του Εργοτέλη να έχουμε μια καλή χρονιά, έτσι όπως την ονειρεύονται όλοι όσοι κοντά στην ομάδα. Ο Εργοτέλης είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα που τη συμπαθεί όλος ο κόσμος. Από ότι βλέπω όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα αγαπούν αυτό που κάνουν και θέλουν το καλύτερο για αυτή τη νέα αρχή που κάνει. Εύχομαι να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει».

Για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Εργοτέλη:
«Είναι πολλοί οι λόγοι που επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Εργοτέλη και μέσα σε αυτούς είναι και ο προπονητής της ομάδας ο κ. Πετράκης».

Αποφασίζουν για Τάουπ!!

Ακόμη και σήμερα ενδεχομένως να ληφθεί η απόφαση για την απόκτηση ή όχι του Τάουπ στην ΑΕΚ!

Αποφασίζουν για Τάουπ
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποφασισθεί εάν θα κινηθεί η ΑΕΚ για την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού, Τάουπ.

Ο 30χρονος Ολλανδός επιθετικός έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά τα οποία ψάχνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τον φορ και κυρίως πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, όπως έχει δείξει στην παρουσία του με τη Φόλενταμ στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας.

Θετικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι και ο Τάουπ είναι θετικός να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αυτό που είναι απαραίτητο, όμως, για να ολοκληρωθεί πιθανή συμφωνία είναι να δώσει την... εντολή ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ώστε να μπει ο 30χρονος στράικερ στο αεροπλάνο.

Ενδεχομένως, κάτι τέτοιο να συμβεί ακόμα και εντός της ημέρας, ενώ εκτιμάται ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η υπόθεση.

Εκτός του Τάουπ υπάρχει και άλλη μια περίπτωση επιθετικού που απασχολεί το τεχνικό τιμ. Πηγή: sport-fm.gr

Μουσείο για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ!!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Sportday η ΕΠΟ έχει αρχίσει τις ενέργειες για την δημιουργία ενός μουσείου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μουσείο για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ΕΠΟ!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Sportday η ΕΠΟ έχει αρχίσει τις ενέργειες για την δημιουργία ενός μουσείου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό θα έχει πλήθος ιστορικών εκθεμάτων όχι μόνο της Εθνικής μας ομάδας, αλλά κι από το συλλογικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για μια σκέψη που είχε διατυπωθεί προεκλογικά από την παράταξη του Γιώργου Σαρρή, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας κάποια εξέλιξη.

Για την δημιουργία του μουσείου αυτού θα χρησιμοποιηθεί ένας κτίριο των Special Olympics, το οποίο βρίσκεται μέσα στο πάρκο Γουδί, δηλαδή στην ευρύτερη εγκατάσταση που στεγάζει την ΕΠΟ.

Λέγεται ότι το αντίτιμο της ενοικίασης είναι πολύ προσιτό αναλογικά με τα τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μουσείο θα φτιαχτεί στα πρότυπα του αντίστοιχου της ισπανικής ομοσπονδίας.

Κι όμως υπάρχει και συνέχεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο κτίριο θα υπάρχει η δυνατότητα να στεγαστεί και η Σούπερ Λίγκα!

Είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση μεταξύ Ομοσπονδίας και διοργανώτριας αρχής για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στου Γουδί η Λίγκα και να είναι πλέον συγκοινωνούντα δοχεία και χωροταξικά.

Πρόκειται για μια διώροφη εγκατάσταση με μεγάλο εμβαδό. Στο ισόγειο θα στεγαστεί το μουσείο και στον πρώτο όροφο σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί η Σούπερ Λίγκα, όταν αυτή αποφασίσει να μετακινηθεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Ομπράντοβιτς: «Δεν ήρθα για να είμαι δεύτερος» (video)

Με αέρα πρωταθλητή εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά την παρουσίασή του από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. «Δεν ήρθα για να είμαι δεύτερος», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός.

Ομπράντοβιτς: «Δεν ήρθα για να είμαι δεύτερος» (video)
Όταν έχεις τόσους τίτλους στο ενεργητικό σου, μπορείς να νιώθεις σίγουρος πως θα πετύχεις ακόμη κι όταν παραλαμβάνεις… χάος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά την παρουσίασή του από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τις φιλοδοξίες του και μίλησε ξεκάθαρα για κατάκτηση της κορυφής.

«Γνωρίζω πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και χαίρομαι που ήρθα εδώ. Δεν ήρθα εδώ για να είμαι δεύτερος σε καμία διοργάνωση. Ήρθα για να πετύχω. Υπόσχομαι μόνο ένα πράγμα στην ομάδα. Αυτό το γήπεδο θα γίνει το δεύτερο σπίτι μου», τόνισε.

«Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη μας. Να είναι γεμάτο το γήπεδο σε κάθε ματς. Μου αρέσει που ο κόσμος είναι ενθουσιώδης, αλλά ελπίζω να σας ακούσω να ζητωκραυγάζετε και μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν», πρόσθεσε ο «Ζοτς».

Σε ερώτηση σχετικά με όσους τον παρομοιάζουν με τον Ζοσέ Μουρίνιο, απάντησε: «Με όλο το σεβασμό, εμένα με λένε Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για τα μεταγραφικά, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Έχω πολλές ιδέες για το ρόστερ μας, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό».





Πηγή: sport-fm.gr

Ασημακόπουλος: «Κοντά σε συμφωνία με Άρη»

Μια ανάσα από την παραμονή του στον Άρη είναι ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

Ασημακόπουλος: «Κοντά σε συμφωνία με Άρη»
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση του Άρη για την ανανέωση της συνεργασίας τους είναι ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

«Έγινε μία συζήτηση σε πολύ κλίμα με τον κύριο Αρβανίτη, έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και είμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσει το θέμα με αίσιο τέλος. Με τον κόουτς δεν έχω μπορέσει να μιλήσω ακόμα αλλά ξέρω ότι με θέλει στην ομάδα. Ξέρω τι ζητάει ο προπονητής από μένα και ξέρει τι μπορώ να δώσω», δήλωσε στον Arena 89,4 FM ο 37χρονος φόργουορντ.

Φέτος είχε 6,5 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 19,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στην Α1.

Γκάλης: «Θα βοηθήσω όσο μπορώ τον Άρη»!

Την πρόθεση του να ενισχύσει όσο μπορεί την προσπάθεια που κάνει η νέα διοίκηση του Άρη, εξέφρασε ο Νίκος Γκάλης.

Γκάλης: «Θα βοηθήσω όσο μπορώ τον Άρη»
Ο Νίκος Γκάλης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αλεξάνδρειο και μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Χρήστο Γαλιλαία, επισκέφθηκαν το επίσημο κατάστημα της Κ.Α.Ε., “ARIS LEGEND STORE”.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ υπέγραψε αυτόγραφα στα μπλουζάκια μικρών φίλων της ομάδας και φωτογραφήθηκε μαζί τους ενώ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των «κίτρινων» δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τη νέα διοίκηση όσο μπορεί.

«Βλέπω ότι από τη νέα διοίκηση του Άρη γίνεται μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια και εγώ από την πλευρά μου, θα βοηθήσω όσο μπορώ, ώστε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο», ήταν τα λόγια του Νίκου Γκάλη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δίνει 2,6 εκατ. το χρόνο σε Σπανούλη η Μπαρτσελόνα»

Βελτιωμένη προσφορά που αγγίζει τα 2,6 εκατ. ευρώ το χρόνο «καθαρά» έκανε η Μπαρτσελόνα στον Βασίλη Σπανούλη, σύμφωνα με την El Mundo Deportivo.

«Δίνει 2,6 εκατ. το χρόνο σε Σπανούλη η Μπαρτσελόνα»
Δυνατά στο «κόλπο» για την απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη μπαίνει η Μπαρτσελόνα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει αν έχει βάση σημερινό δημοσίευμα της El Mundo Deportivo, που αναφέρει πως ο καταλανικός σύλλογος έκανε πρόταση στον Λαρισαίο γκαρντ με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα 2,6 εκατ. ευρώ!

Το συμβόλαιο του 31χρονου άσου με τον Ολυμπιακό προέβλεπε 2,4 εκατ. ευρώ το χρόνο και βάσει εκτιμήσεων (στηριζόμενων και σε όσα ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ πως «... θα καταλάβει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας») δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα αυτά.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρεται να έχει κάνει την καλύτερη προσφορά στον Σπανούλη, με 10 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, ενώ η Γαλατάσαραϊ λέγεται πως φτάνει τα 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πέραν των καλών χρημάτων που προσφέρει στον Σπανούλη η Μπαρτσελόνα, ελπίζει να τον πείσει βάσει του αθλητικού της πρότζεκτ, των υψηλών βλέψεων της ομάδας, αλλά και της ζωής σε μία πόλη όπως η Βαρκελώνη που είναι ιδανική για μία πενταμελή οικογένεια, σαν αυτή του διεθνούς άσου.
Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά «τέλος» ο Μαυροκεφαλίδης!!

«Ναυάγησε» οριστικά η μεταγραφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης έχει αποφασίσει να πει «ναι» στη πρόταση της Φενέρμπαχτσε.

Οριστικά «τέλος» ο Μαυροκεφαλίδης
Όπως ήταν γνωστό εδώ και μέρες, ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν ικανοποιημένος από τη πρόταση 1 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο από την ΚΑΕ και έψαχνε κάτι καλύτερο. Αυτό ήρθε, αφού ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τον έχει στη λίστα για τη νέα Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που θέλει να δημιουργήσει. Η πρόταση των Τούρκων είναι περίπου 300 χιλιάδες ευρώ υψηλότερη από αυτή των πρωταθλητών Ευρώπης για κάθε χρόνο συμβολαίου και πλέον ο διεθνής φόργουορντ, πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Αυτό εκμυστηρεύτηκε σήμερα σε ακαδημία μπάσκετ στην οποία έδωσε το παρών στη Κρήτη, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και οι ελάχιστες ελπίδες που είχε ο Ολυμπιακός για τον παίκτη εξανεμίστηκαν. Η διοίκηση της ελληνικής ομάδας δεν έχει πρόθεση να ανεβάσει την προσφορά της, οπότε ο Μαυροκεφαλίδης τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Τουρκία για να υπογράψει. Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ μεγάλες οι δυσκολίες για Καλάθη!!

Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε πίσω τον Νικ Καλάθη. Όμως το κασέ του, το όνειρό του να παίξει στο ΝΒΑ και το συμβόλαιό του με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν καθιστούν την περίπτωση πάρα πολύ δύσκολη. Όχι όμως απίθανη.

Πολύ μεγάλες οι δυσκολίες για Καλάθη
Ο Παναθηναϊκός είναι θεωρητικά υπερπλήρης στην περιφερειακή του γραμμή με την παρουσία των Διαμαντίδη (εκκρεμεί η ανακοίνωση της ανανέωσης συμβολαίου ως το 2016), Ούκιτς (έχει συμβόλαιο) και Κάρι (ανανέωσε). Όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιθυμεί να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του και θέλει να φέρει στο «τριφύλλι» τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Κάπως έτσι ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Νικ Καλάθη, μόλις έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ομάδα. Πρόκειται για μία περίπτωση όχι απίθανη, αλλά σίγουρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Μεγάλο και «κλειστό» συμβόλαιο

Ο Νικ Καλάθης έχει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο του αποφέρει ετησίως περίπου 1,4 εκατ. ευρώ! Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν καλυφθούν οι απαιτήσεις του, θα πρέπει να συναινέσει και η ρωσική ομάδα. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για έναν σύλλογο που δεν φείδεται χρημάτων, έχει τεράστιο μπάτζετ και θέλει όχι απλώς να μην αποδυναμωθεί αλλά και να ενισχυθεί εν όψει της παρθενικής της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα μετά την κατάκτηση του Eurocup. Ο Νικ Καλάθης είναι βασικός της μοχλός και «εγκέφαλος» του παιχνιδιού της και ο Εβγκένι Πασούτιν δεν θέλει να τον χάσει.

Υπάρχει και το ΝΒΑ

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το ΝΒΑ… Στο συμβόλαιο του Νικ Καλάθη υπάρχει buy out για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει πως επιθυμεί να κάνει το άλμα για αγωνιστικούς και οικογενειακούς λόγους. Άλλωστε στις ΗΠΑ μεγάλωσε, ενώ από εκεί είναι και η σύζυγός του με την οποία απέκτησαν πρόσφατα και το πρώτο τους παιδί. Πρόσφατα ταξίδεψε στο Ντάλας, καθώς τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ ανήκουν στους Μάβερικς, με τους οποίους είχε επαφές. Όμως δύσκολα θα του προσφέρουν συμβόλαιο, καθώς για τη θέση του επέλεξαν στα ντραφτ τον Σέιν Λάρκιν (Νο 18) και υπέγραψαν με τον Ισραηλινό Γκαλ Μέκελ (συμπαίκτη φέτος με τον αδερφό του, Πατ, στη Μακάμπι Χάιφα). Τα αμερικανικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τα δικαιώματα του Καλάθη να παραχωρηθούν με ανταλλαγή σε κάποια ομάδα, που πιθανώς να ενδιαφέρεται να τον εντάξει τώρα στο δυναμικό της και να καλύψει το buy out με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Θα περιμένει…

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως θα κάνει την προσπάθειά του. Δίχως άγχος, καθότι είναι καλυμμένος στις θέσεις των περιφερειακών και ενδεχόμενη προσθήκη του Νικ Καλάθη θα αποτελεί πολυτέλεια.

Στο μεταξύ, με το (εκτός σοβαρού απροόπτου) «αντίο» του Γιόνας Ματσιούλις και την εκκρεμότητα για το μέλλον του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο Παναθηναϊκός έχει δύο ακόμη ανοικτά ζητήματα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει την ευχέρεια να καλύψει πιθανά κενά ακόμη και με δύο ξένους, καθώς η ομάδα του διαθέτει τέσσερις: τον κοινοτικό Ούκιτς και τους μη κοινοτικούς Λάσμε, Γκιστ και Κάρι (στην Α1 επιτρέπονται μέχρι τέσσερις μη κοινοτικοί και συνολικά έξι ξένοι). Από εκεί και πέρα, οι όποιες κινήσεις γίνουν θα είναι συμπληρωματικές ή «επενδύσεις» σε νέα παιδιά τύπου… Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκου. Πηγή: sport-fm.gr

Φώτσης: «Να πάμε ψηλότερα»

Πρόθυμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό για να πάει ακόμη καλύτερα στη νέα αγωνιστική σεζόν δηλώνει ο Αντώνης Φώτσης στην Πράσινη.

Φώτσης: «Να πάμε ψηλότερα»
Πρόθυμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό για να πάει ακόμη καλύτερα στη νέα αγωνιστική σεζόν δηλώνει ο Αντώνης Φώτσης στην Πράσινη.

Ο «Batman» από χθες και τυπικά ανήκει και πάλι στο δυναμικό του τριφυλλιού κάτι που τον κάνει αρκετά χαρούμενο καθώς όπως επανέλαβε δεν αισθάνεται ότι επιστρέφει σε μια ομάδα αλλά στην οικογένειά του.

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα της συνέντευξης του Αντώνη Φώτση στην εφημερίδα «η Πράσινη».

-Τελικά η μοίρα σου είναι να επιστρέφεις πάντα στον Παναθηναϊκό;

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο, γιατί δεν νιώθω ότι επιστρέφω σε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά στην οικογένειά μου. Εδώ είναι η οικογένειά μου. Θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω να πάμε ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-Αληθεύει πως καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς έφτασες πολύ κοντά στην επιστροφή σου; Τι συνέβη;

“Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια με τον πρόεδρο να γίνει. Μου το είπαν, μιλήσαμε, αλλά δεν μπορούσα αφού είχα συμβόλαιο. Από την στιγμή που δεν μπορούσε, λοιπόν, δεν έφυγα”.

-Στα 32 σου επέστρεψες ξανά. Τι θα γίνει στο μέλλον;

“Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα κυλήσει το μέλλον. Αυτή είναι η τρίτη φορά που επιστρέφω και ελπίζω να είναι και η τελευταία”.

-Στα 32 σου με τόσες διακρίσεις πως βρίσκεις το κίνητρο για ένα νέο ξεκίνημα;

“Σίγουρα είμαι πολύ διψασμένος και μου αρέσει να παίζω σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό αυτόματα οι στόχοι σου είναι οι ψηλότεροι που υπάρχουν. Ελπίζω να τα καταφέρουμε”.

Τόμσεν: «Οι Γερμανοί συνταξιούχοι παίρνουν λιγότερα από τους Έλληνες»

Έθεσε θέμα μείωσης συντάξεων στον Βρούτση – Όλος ο διάλογος με τον υπουργό Εργασίας.

Τόμσεν: «Οι Γερμανοί συνταξιούχοι παίρνουν λιγότερα από τους Έλληνες»
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο επικεφαλής της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν, έθεσε όχι μια, άλλα τρεις φορές θέμα μείωσης των συντάξεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το οποίο δημοσιεύει και τους επίμαχους διαλόγους, ο Τόμσεν υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέο ψαλίδι στις ήδη μειωμένες συντάξεις, καθώς, όπως είπε, στη Γερμανία η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 830 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ.

Η πρόταση-βόμβα ήρθε καθώς οι δανειστές θεωρούν αμφίβολο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και ότι θα κλείσει η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία που, όπως είπαν, είναι γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο το δημοσίευμα, η συζήτηση ξεκίνησε από ερώτηση του Ματίας Μορς για τις προόδους στο θέμα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών που θα έπρεπε να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου, αλλά θα είναι έτοιμο μετά από περίπου 2 μήνες, καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες προβάλλουν προσκόμματα στη διάταξη που θα βάζει ιδιώτες, αντί διοικητικούς, ως επικεφαλής του ΚΕΑΟ.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά ερωτηθείς πότε θα λειτουργήσει απάντησε σε έναν με δύο μήνες. Εκεί ήρθε και η παρέμβαση του Π. Τόμσεν.

Ο διάλογος Τόμσεν-Βρούτση

Τόμσεν: «Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;»

Βρούτσης: «Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους».

Τόμσεν: «Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε, να συζητήσετε το θέμα των συντάξεων; Υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά μέτρα. Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό που είναι 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως η Γερμανία, το μέσο επίπεδο είναι στα 830 ευρώ».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται τέτοια επιλογή και η συζήτηση προχωρά σε άλλα θέματα. Το θέμα όμως είναι ότι το νέο ψαλίδισμα των συντάξεων μπήκε στο τραπέζι, συνδεόμενο μάλιστα με την εμπλοκή που υπάρχει στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ταμεία.

Πηγή: Protothema.gr

Στραπάτσο που οφείλει να γίνει μάθημα!!

Στο σύντομο διάστημα αυτών των αγώνων του Μουντιάλ στην Τουρκία αυτή η ομάδα (που πέτυχε αρκετά με την πρόκριση στους 16) έβγαλε όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Στραπάτσο που οφείλει να γίνει μάθημα
Στο σύντομο διάστημα αυτών των αγώνων του Μουντιάλ στην Τουρκία αυτή η ομάδα (που πέτυχε αρκετά με την πρόκριση στους 16) έβγαλε όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έδειξε συγκροτημένη και σοβαρή στο πρώτο ματς με το Μεξικό και με εκείνη τη νίκη εξασφάλισε ουσιαστικά με το καλημέρα την πρόκριση.

Διαχειρίστηκε τα κενά και τα προβλήματά της στα παιχνίδια με Μάλι και Παραγουάη, αλλά ενώ περίμενες ανάλογη σοβαρότητα κόντρα στο Ουζμπεκιστάν η εικόνα ήταν διαφορετική. Για την ακρίβεια βγήκαν όλα τα ελαττώματα της φυλής μας. Πολλή κουβέντα για εύκολη κλήρωση και το ποιος μας περιμένει στη συνέχεια.

Όταν το ματς στράβωσε, μας βγήκε μεγάλος εκνευρισμός, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει αυτή η ομάδα. Αντί η ισοφάριση να λειτουργήσει υπέρ μας και να μας ανεβάσει ψυχολογικά, μας οδήγησε στα ίδια λάθη. Υπεροψία και πλήρης έλλειψη σχεδίου. Αντί να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου η όλη κατάσταση, αντίθετα επήλθε εφησυχασμός.

Άρχισαν οι γιόμες και μετά το λάθος πέναλτι που έδωσε ο Ιβοριανός διαιτητής, αν και υπήρχε χρόνος, δεν έγινε τίποτα σωστά. Κι όμως ήταν η ίδια ομάδα που ένα χρόνο πριν στα ημιτελικά του πανευρωπαϊκού κόντρα στην Αγγλία, αν και τότε είχε μείνει με παίκτη λιγότερο, έπαιξε τελείως διαφορετικά.


Ένα χρόνο μετά η αναμενόμενη ωριμότητα που έπρεπε να δείξει αυτή η ομάδα, δεν φάνηκε ποτέ, προκαλώντας γενική έκπληξη. Μπορούμε να σταθούμε σε δικαιολογίες για τη διαιτησία και πως έλειπαν οι Φούντας, Μαυρίας και Κατίδης. Κανείς τους όμως δεν έπαιξε στα τρία πρώτα παιχνίδια όπου η Εθνική αγωνίσθηκε με άλλο πολύ καλύτερο πρόσωπο. Η απόδοση σχεδόν όλων ήταν κακή και κάπου τελειώνουν όλα.

Αυτά τα τουρνουά όμως πρέπει να αντιμετωπίζονται εκτός από ευκαιρία για την όποια διάκριση κυρίως ως εκπαιδευτική διαδικασία για τους νεαρούς παίκτες που αργότερα θα παίξουν στην Ελπίδων και στο τέλος για την αληθινή ζωή στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο Ανδρών. Πάντως, τέτοια στραπάτσα έχει δείξει το παρελθόν ότι γίνονται μαθήματα.

Θα σταθώ όμως σε αυτό που έγραφα στην αρχή του τουρνουά. Σημασία για αυτά τα παιδιά δεν είναι να το αν θα προκριθούν στους «16» του Μουντιάλ ή και παραπάνω, αλλά τις όποιες υποσχέσεις δώσουν σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ να τις μετουσιώσουν σε καριέρα. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες.
Πηγή: sport-fm.gr

Για την υπέρβαση με Γκαργκάνο!!

Η Sportday αποκαλύπτει την υπέρβαση που πάει να κάνει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Βάλτερ Γκαργκάνο. Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για αυτή αλλά και για την τακτική μεταγραφών από το... πάνω ράφι.

Για την υπέρβαση με Γκαργκάνο!
Αν γίνει, τότε θα μιλάμε για μεταγραφή που θα αλλάξει τα πάντα. Οπως σημειώνει και στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η SportDay, ο Ολυμπιακός επιχειρεί μεταγραφή από το πάνω ράφι.

Πως όχι, όταν για τη θέση του αμυντικού μέσου πρώτος του στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι ο Βάλτερ Γκαργκάνο.

Θα μιλάμε για το «μπαμ» του καλοκαιριού, για μία μεταγραφή που θα δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει μία ελληνική ομάδα.

Διότι όταν πρόκειται για τον Ουρουγουανό διεθνή αμυντικό μέσο που έχει χρόνια καριέρας στο καμπιονάτο με Νάπολι και (φέτος) με την Ιντερ τότε γίνεται αντιληπτό πως με έναν τέτοιο παίκτη η ομάδα του Πειραιά αλλάζει επίπεδο.

Δεν πρόκειται για μια ευκολη περίπτωση. Κάθε άλλο. Δεν είναι τυχαίος ο Γκαργκάνο. Είναι φυσιολογικό να τον θέλει όλη η Ιταλία, αλλά και πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Στα 29 του είναι βασικός στην εθνική Ουρουγουάης και αναντικατάστατος σε ομάδες όπως η Νάπολι και η Ιντερ στο πάντα δύσκολο καμπιονατο.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός κινείται με πλάνο ώστε να γίνει καλύτερος από πέρυσι και να προσπαθήσει και τη διάκριση και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηδη έχουν αποκτηθεί ο Βαϊς και ο Ντομίνγκες. Ετοιμος να έρθει είναι και ο Αμαλφιτανό.

Το οπλοστάσιο γεμίζει με παίκτες πρώτης γραμμής που γεμίζουν ποιότητα τους πρωταθλητές.

Παράλληλα δείχνουν στον κόσμο πως δεν κινούνται στην τύχη. Γνωρίζουν τις αδυναμίες τους και κάνουν κινήσεις ώστε να ανέβουν επίπεδο.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να έρθουν τέτοιοι παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η χώρα μας δεν είναι πια ελκυστικός προορισμός για τους ξένους. Η προσπάθεια όμως γίνεται.

Ακόμη είμαστε στη μέση της υλοποίησης του μεταγραφικού πλάνου για τους πρωταθλητές.

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ θα συνεχισθούν με στόχο το καλύτερο όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί και η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου στους φιλάθλους της.

Το τι θα γίνει στο φινάλε και τι μπάλα θα παίξει ο νέος Ολυμπιακός δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Κανείς δεν μπορεί. Ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε για καμία ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μίτσελ θα έχει στα χέρια του ότι καλύτερο είναι εφικτό για τα τωρινά ελληνικά δεδομένα σε σχέση με τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο...Πηγή: sport-fm.gr

Για μούφα μου μοιάζει…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την πληροφορία περί σφήνας της Γουέστ Χαμ στη μεταγραφή του Αμαλφιτανό.

Για μούφα μου μοιάζει…
• Αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια από τις μεταγραφές, είναι ότι δεν πρέπει εύκολα να ρισκάρεις σε ό,τι λες και ό,τι γράφεις. Πολύ απλά γιατί τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι του ποδοσφαίρου αλλάζουν πολύ εύκολα.

• Όμως, αυτή η πληροφορία που προέκυψε αργά χθες το βράδυ από τη Γαλλία και φέρνει και την Γουέστ Χαμ ενδιαφερόμενη για τον Αμαλφιτανό, εμένα μου μυρίζει άσχημα. Δηλαδή, να το πώς ευθέως δεν την πιστεύω.

• Προσέξτε, δεν έχω πληροφορία. Δεν το ξέρω. Σαν διαίσθηση το λέω. Διότι, τώρα που είναι στο φόρτε η διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού με τη Μαρσέϊγ, ξαφνικά βγαίνει στη μέση η Γουέστ Χαμ;

• Η Γουέστ Χαμ, η οποία μόλις το περασμένο καλοκαίρι έδωσε ένα κάρο λεφτά στη Μαρσέϊγ, για να αγοράσει τον αμυντικό μέσο Αλού Ντιαρά, θα πάει τώρα να αγοράσει από την ίδια ομάδα και τον Αμαλφιτανό; Την στιγμή που ο Ντιαρά δεν της βγήκε και τον έδωσε από το Γενάρη δανεικό στη Ρεν…

• Μπορεί να κάνω βέβαια και λάθος, αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι η έμπειρη στις διαπραγματεύσεις Μαρσέϊγ έχει ρίξει στο τραπέζι το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ, προκειμένου να πιέσει και να πάρει από τον Ολυμπιακό τα παραπάνω λεφτά που θέλει.

• Ωστόσο, εδώ υπάρχει μία… λεπτομέρεια που θεωρώ ότι θα αποδειχθεί πάρα πολύ σημαντική. Ο Αμαλφιτανό θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό…Πηγή: sport-fm.gr

Και η Νέων στο πνεύμα της κλεφτουριάς του ‘21!!

Στο ποδόσφαιρο, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, καθρεπτίζεται η πορεία, από την επανάσταση του 1821 μέχρι τη μνημονιακή Ελλάδα.  
Και η εθνική Νέων στο πνεύμα της κλεφτουριάς του ‘21
Κόντρα στο Ουζμπεκιστάν οι νεαροί διεθνείς μας χάσανε το μπούσουλα. Μπερδευτήκανε. Φρακάρανε. Δεν είχαν επιλογές. Πού να τις βρουν στις άδειες τσέπες; Μπράβο στα παιδιά που περάσανε τον όμιλο. Μέχρι εκεί ήταν, όχι περισσότερο. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις υψηλές όταν παίζεις άμυνα της άμυνας ω άμυνα.
Η ελληνική ομάδα νίκησε το Μεξικό, ένα από τα φαβορί του νεανικού μουντιάλ, διότι «ασχολήθηκε» με τον αντίπαλο. Όχι με τον εαυτό της. Όχι τι θα κάνει στο γήπεδο αυτή η ίδια. Πώς θα αγωνισθεί. Πώς θα κερδίσει.
Ο αδύνατος για να βουτήξει αποτέλεσμα, κι αν του κάτσει, το ρίχνει στο κλεφτοκοτάδικο στυλ. Μάρκος Μπότσαρης και Ανδρέας Μιαούλης. Ηρωϊκά και αλβανικά. Πονηρά, όχι απαραίτητα μπαμπέσικα.
Έτσι πήραμε το Ευρώ 2004. Έτσι απελευθερώθηκε η Ελλάδα από την οθωμανική κατοχή. Με παικταράδες οπλαρχηγούς και «στρατό» τσουρουκάδες. Κι αυτή η κολώνια κρατάει μέχρι σήμερα. Με γιούργια μια ζωή η Ελλάδα κυκλοφορεί στο χάρτη. Καμμία σχέση με σχεδιασμό, πρόγραμμα, οργάνωση, μεθοδικότητα.
Αυτά είναι άγνωστα πράγματα, δυτικά πράγματα. Μιλάει η κλεφτουριά, όχι ο τακτικός στρατός. Η τάξη. Η πειθαρχία. Έκανε τη μαλακία η Ελλάδα να μπει στο λούκι της Ευρώπης, να παίξει μπάλλα επιθετικά, όπως οι παληοί αποικιοκράτες, και βρέθηκε ξεβράκωτη με ξίφος τα δάνεια και ασπίδα της τα μνημόνια.

Στο νταηλίκι άλλων εποχών τα καθήκοντα του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ 2014, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τι θα πει Γενικός Αρχηγός; Υπάρχει ο πρόεδρος, όπως ο προπονητής, ακόμα αυτός που μαζεύει τις μπάλλες, ο άλλος που ασπρίζει τις γραμμές στο γήπεδο. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας τι βιόλα βαράει. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του.

Ο Βασίλης Δημητριάδης, λέει, ανέλαβε γενικός αρχηγός στην ΑΕΚ. Ο γνωστός Βασίλης Δημητριάδης. Όχι στην παληά ΑΕΚ, την προπολεμική, τη μεταπολεμική, την ΑΕΚ της Σουπερ Λίγκας, αλλά την ομάδα που υποτίθεται θέλει να γυρίσει σελίδα. Κανονικά η ΑΕΚ μετά το θάνατό της, διότι θάνατος ήταν ο υποβιβασμός της, χρειάζεται να γυρίσει βιβλίο. Να αλλάξει βιβλίο.

Σα να διώχνει τον Μίτσελ ο Μαρινάκης και φέρνει προπονητή τον Δαρίβα είναι η επιστροφή του Δημητριάδη σαν «γενικού αρχηγού». Ο Μπίλαρος είναι ο Τάσος Μητρόπουλος του Ολυμπιακού, ο βετεράνος που θα την πέσει στον καθένα για την ομάδα, ρε γαμώτο…

Ένας νταής που πουλάει τσαμπουκά άμα λάχει να ‘ουμε είναι ο «γενικός αρχηγός» που θα βάλει τις φωνές στον διαιτητή, και στον αντίπαλο συνάδελφο της άλλης ομάδας. Και αν χρειαστεί η μαγκιά του θα παίξει και με τίποτα μάπες.

Είπαμε. Για την ομάδα, ρε γαμώτο…, όχι για το χαρτζηλίκι. Και στο τέλος της σαιζόν στη σούμα να ‘χει προσφέρει 4-5 βαθμούς, να ‘χει βγάλει αποτέλεσμα ο γενικός αρχηγός, αυτή η εφεύρεση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αρχέγονη εμφάνιση του, του καφενείου, της γειτονιάς. 

Πηγή: gazzetta.gr

Μένουν οι υπογραφές για Μαυρία!!

Ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε την προσφορά των 4εκ. της Σάντερλαντ για τον Χάρη Μαυρία και απομένουν λεπτομέρειες. Πως έγινε το super deal για το «τριφύλλι».
Ο Χάρης Μαυρίας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σάντερλαντ, δίνοντας παράλληλα στον Παναθηναϊκό ένα ανεπανάληπτο... δώρο, μια οικονομική ανάσα 4 εκατομμυρίων ευρώ! Σαν να έμπαινε δηλαδή το «τριφύλλι» στους ομίλους του Europa League ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα και η απαίτηση να επενδυθούν χρήματα από αυτά στην ενίσχυση της ομάδας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει προφορική συμφωνία των δύο ομάδων στην πρόταση που έκανε η Σάντερλαντ στον Παναθηναϊκό. Απομένoυν οι υπογραφές για να τελειώσει και τυπικά το θέμα.
Το θέμα ξεκίνησε πριν δεκαπέντε μέρες στην Ελλάδα, όταν οι Άγγλοι μέσω του τεχνικού τους διευθυντή κατέθεσαν πρόταση δύο εκατομμυρίων ευρώ (συν ένα) η οποία και απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό.  Επανήλθαν ανεβαίνοντας στα τρία (συν ένα) ποσό που με βάση τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό. Η συμφωνία φιξαρίστηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Νίκου Νταμπίζα στο εξωτερικό καθώς εκτός από το Αμβούργο πέρασε και από την Αγγλία.
Όπως είναι λογικό, ο Μαυρίας είναι χαρούμενος από την εξέλιξη αυτή, μιας και θα του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου.
Πηγή: gazzetta.gr

Φήμες για Τζιμπούρ σε ΠΑΟΚ!!

Eντονες φήμες στη Θεσσαλονίκη για πρόταση του ΠΑΟΚ στον Τζιμπούρ! Διαψεύδει ο Ολυμπιακός! Οι φήμες που κυκλοφόρησαν από το πρωϊ στη Θεσσαλονίκη, συσχέτιζαν το ταξίδι του προέδρου του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα στο Ντουμπάι για το λόγο αυτό, καθώς εκεί φέρεται να είναι ο επιθετικός του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ προσφέρει 1.4 εκ. ευρώ ετησίως στον Αλγερινό και είναι σε θέση ισχύος καθώς έχει την πληροφόρηση ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κατεβάσει το συμβόλαιο του κατά 200.000 ευρώ, από το 1,2 που εισπράττει. Οι ίδιες φήμες ανέφεραν ότι ο Τζιμπούρ είναι ελεύθερος κι έτσι θα προχωρήσει η μεταγραφή, χωρίς δηλαδή τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού.
Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» αρνούνται κατηγορηματικά ότι ο Τζιμπούρ να πάει σε όποια ομάδα θέλει, καθώς καθώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016. Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον για τον Αλγερινό επιθετικό από πολλές ξένες ομάδες.
Πηγή: gazzetta.gr

«Εποχιακά» συμβόλαια ζητάει ο Κούγιας!!

Η επιστροφή του Κούγια στα Δ.Σ έκρυβε μία πρόταση-έκπληξη από τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής, καθώς ζήτησε να λήγουν τον Μάρτιο τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών! 
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει το ποδόσφαιρο και έτσι, οι παράγοντες των ομάδων ψάχνουν να γλυτώσουν από παντού λεφτά, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανές τις ομάδες τους.
Σε αυτό το δρόμο φαίνεται πως κινείται και ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση.
Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών επέστρεψε στο Δ.Σ. της Football League, καθώς ολοκληρώθηκε η περίοδος της τιμωρίας του και μαζί του έφερε και μία... βόμβα.
Πρότεινε λοιπόν, να λήγουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τον Μάρτιο, για να γλυτώνουν οι ομάδες μισθούς, Εφορία και ΙΚΑ. Και αν ο σύλλογος θέλει να κρατήσει τον παίκτη, γιατί είναι ακόμα εντός στόχων, να έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μονομερή ανανέωση της συνεργασίας μέχρι και το τέλος της σεζόν!
Πηγή: gazzetta.gr

Σταυρόλεξο για γερούς ψεύτες!!

Ζαλισμένος από τον εικονικό χορό των εκατομμυρίων, ο Νίκος Παπαδογιάννης προσπαθεί να ξεδιαλύνει τους μύθους από την πραγματικότητα του  παζαριού, μέσα από το blog του στο gazzetta,gr.
Oι Αγγλοι έχουν μία καταπληκτική έκφραση για την περίοδο των μετεγγραφών: «Silly season». Η εποχή της ανοησίας και της ασυναρτησίας. Εάν ζούσαν στην Ελλάδα, όπου κάθε πρόταση και εικασία των μάνατζερ (ιδίως στο ποδόσφαιρο) γίνεται πρωτοσέλιδο,  θα το έγραφαν με κεφαλαία γράμματα.
Δεν αποτελεί όμως ελληνική αποκλειστικότητα η μετεγγραφική μπουρδολογία. Εάν παρακολουθήσετε προσεκτικά τα δημοσιεύματα των ιταλικών, ισπανικών και αγγλικών ΜΜΕ, όπως κάνω εγώ ένεκα επαγγελματικής υποχρέωσης, θα ανατριχιάσετε.
Η διαφορά με την Ελλάδα εδράζεται στα μεγέθη. Οι Ισπανοί ενδιαφέρονται στ’αλήθεια για αθλητές επιπέδου Νεϊμάρ και Μπέιλ, ενώ εμείς βαφτίζουμε τους Τσόρηδες και τους Τοτσέδες παιχταράδες, για να βοσκήσουν κουτόχορτο τα προβατάκια.
Στο μπάσκετ μας, τουλάχιστον, έρχονται πραγματικοί παιχταράδες. Παράγουμε και εμείς τέτοιους και τους προσφέρουμε βορά στη «silly season» της υπόλοιπης Ευρώπης…
Ακούγονται και γράφονται απίθανα σενάρια αυτές τις μέρες, όπως κάθε καλοκαίρι. Ότι ο Ομπράντοβιτς θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό, ότι ο Καλάθης είναι στο αεροπλάνο κι έρχεται, ότι ο Λάσμε βάδιζε προς το λιμάνι, τέρατα και δράκοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φήμες εκπορεύονται από τα γραφεία των μάνατζερ, οι οποίοι παίζουν το παιχνιδάκι τους και χρησιμοποιούν ως πιόνια δημοσιογράφους και εφημερίδες, ώστε να πολλαπλασιάσουν το δικό τους μερίδιο.
Πολλές φορές, αυτή η τακτική γίνεται μπούμερανγκ και οι ατζέντηδες βρίσκονται αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες ή απολύονται από τους πελάτες τους. Αλλοτε, το κόλπο πιάνει. Στην Ελλάδα των οπαδικών εφημερίδων και των εύπιστων οπαδών, το κόλπι πιάνει ακόμα συχνότερα. Και στην Τουρκία, επίσης.
Πώς μου ήρθε τώρα αυτό το τελευταίο;
Θα φταίνε κάτι περίεργες φήμες που άκουσα το τελευταίο διήμερο…
Η πρώτη φήμη έχει να κάνει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με τα σχέδιά του στη Φενέρμπαχτσε. Ο Σέρβος ξέρει ότι θα χρειαστεί έναν «σκληρό πυρήνα» παικτών που εμπιστεύεται για να χτίσει γύρω από αυτόν το επόμενο θαύμα του.
Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ίδια η Φενέρ έχει ισχνό υλικό και ελάχιστους «παίκτες Ομπράντοβιτς» (π.χ. Πρέλτζιτς) στη σύνθεσή της.
Ποιος θα κληρονομήσει τα κλειδιά της ομάδας; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Σέρβος θα χρησιμοποιήσει ως ακρογωνιαίο λίθο τον ΜακΚάλεμπ. Ο Σπανούλης θα ήταν μία θαυμάσια λύση, αλλά οι προσωπικές του σχέσεις με τον «Ζοτς» βρίσκονται στο ναδίρ.
Προσπαθήστε να πατήσετε στα ακριβά παπούτσια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Από ποιον μπασκετμπολίστα θα ξεκινούσατε τον σχεδιασμό μιας νέας ομάδας;
Ακριβώς.
Εάν ο Διαμαντίδης δεν ήταν ο Διαμαντίδης, ο Παναθηναϊκός θα είχε –σύσσωμος- τρελαθεί από την αγωνία. Αλλά ο Διαμαντίδης είναι ο Διαμαντίδης. «Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις άλλων ομάδων», έγραφε το μπιλιέτο που έδωσε στον μάνατζέρ του. Ούτε το εξωτερικό τον ενδιαφέρει ούτε ο πακτωλός που θα πέσει στο τραπέζι του εάν βγει στην αγορά.
Ωστόσο, η απόσταση από το «δεν ακούω άλλες προτάσεις» μέχρι το «κλείνω το τηλέφωνο στον Ομπράντοβιτς» είναι μεγάλη. Το ξέρει ο Διαμαντίδης, το ξέρει και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς.
Η Φενέρ είναι η μοναδική ομάδα –πλην ΤΣΣΚΑ- που μπορεί να προσφέρει συμβόλαια 3 εκατομμυρίων ετησίως, αλλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μιλάει διαφορετική γλώσσα. Ευτυχώς για τον πρωταθλητή Ελλάδας (που προσφέρει περίπου τα μισά), δυστυχώς για τους νεόπλουτους Τούρκους.
Φαίνεται, πάντως, ότι ο γάμος του Ομπράντοβιτς με τη Φενέρ επέσπευσε το ραντεβού του Διαμαντίδη με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Το κείμενο της επίσημης ανακοίνωσης ήταν έτοιμο, αλλά αντικαταστάθηκε με μικρούς χρησμούς.
«Είναι θέμα χρόνου», γράφει η εφημερίδα του Δ.Γιαννακόπουλου. «Από μέρα σε μέρα», συμπληρώνει η ιστοσελίδα του: «Απομένουν ορισμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες προς τακτοποίηση». Τι λεπτομέρειες, αλήθεια;
Η δεύτερη φήμη αφορά τον Βασίλη Σπανούλη και «τον χορό εκατομμυρίων που στήθηκε στα πόδια του». Ανθρωπος που γνωρίζει την αγορά μου επιβεβαίωσε αυτό που εξαρχής υποψιαζόμουν. Οι προτάσεις των 2,5 και 3 εκατομμυρίων από Ρωσία και Ισπανία είναι αποκυήματα της φαντασίας του μάνατζερ που ανέλαβε να ανεβάσει το κασέ του Σπανούλη στο ύψος που απαιτείται ώστε να εξασφαλίσει γενναιόδωρο νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
Δεν είναι κακό: έτσι παίζεται το παιχνίδι. Με ξεδιαντροπιά. Αλλά οι Αγγελόπουλοι δεν είναι πια πρωτόπειροι.
Μου φαίνεται απίθανο να σκάσει η Μπαρτσελόνα 2,5 εκατομμύρια ευρώ (ετησίως) για τον  θαυματουργό «γριέγο». Τέτοια λεφτά οι Ισπανοί δίνουν μόνο για «δικά τους παιδιά»: Ναβάρο, Ρούντι, Καλδερόν, Ρούμπιο και σία. Ούτε χρειάζονται έναν δεύτερο Ναβάρο στην ομάδα τους. Δεν είναι δα τόσο παχιές οι αγελάδες στην Ισπανία. Το μπάσκετ μπορεί να ευημερεί, αλλά δεν μπορεί ν’αγγίξει τα μεγέθη του ποδοσφαίρου.
Η ΤΣΣΚΑ; Ναι, αυτή έχει λεφτά για ξόδεμα και δεν φοβάται να τα ξοδέψει. Ομως, η προσοχή της είναι στραμμένη αλλού. Στην περιφερειακή γραμμή συνωστίζονται ήδη δύο ακριβοπληρωμένοι «μπαλαδόροι» κλάσης ΝΒΑ, ο Τεόντοσιτς και ο νεοσύλλεκτος Τζέρεμι Πάργκο.
Όταν γραφω «μπαλαδόροι» εννοώ ball-hogs, παίκτες που θέλουν και χρειάζονται τη μπάλα στα χέρια τους. Η ΤΣΣΚΑ έχει και τον Ουίμς, τον κορυφαίο ίσως σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Πόσες μπάλες χωράνε σε μία ομάδα;
Αν αποφασίσουν οι Ρώσοι να τινάξουν –ξανά- τη μπάνκα, θα σπρώξουν τα ρούβλια τους όχι στον Σπανούλη, αλλά σε κάποιον Κιριλένκο. Αυτό είναι που τους λείπει: ένας Χριάπα των πλουσίων.
Ο Σπανούλης μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης και ο ηγέτης του δις πρωταθλητή, αλλά δύσκολα μπορεί να βρει στα 31 του συμβόλαιο σαν αυτά που ονειρεύεται ο πολύς Ραζνάτοβιτς.
Διαβάζω τα χείλη του Σέρβου, εξ αποστάσεως:  «Εάν φύγουμε από την Ελλάδα, έχετε τον πρώτο λόγο». «Και εσείς». «Και εσείς επίσης». Αυτό το τανγκό χορεύεται με περισσότερους από δύο. Με ή χωρίς τις ευλογίες του ίδιου του παίκτη. Αλλά μέχρι εκεί. Ολοι θέλουν τον Σπανούλη, αλλά με συμβόλαιο που υπακούει στους κανόνες της λογικής.
Η Φενέρμπαχτσε είναι, μάλλον, η μοναδική ομάδα που αντέχει να σπρώξει γρόσια αξίας 2,5 εκατομμυρίων και πάνω. Η άφιξη του Ομπράντοβιτς την άφησε εκτός νυμφώνος (εξ ου και η ξαφνική ανάμιξη της …Γαλατασαράι), εκτός πια κι αν προκύψει καμιά ιστορική συμφιλίωση! Εχω δει και χειρότερα.
Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος, αλλά δεν σουτάρει σε άδειο τέρμα. Ο Σπανούλης θέλει να πληρωθεί σύμφωνα με την αξία και με τα κατορθώματά του – και δικαίως. Είναι, άλλωστε, το τελευταίο βαρύ συμβόλαιο της καριέρας του, το εφ'άπαξ του (όπως και το αντίστοιχο του Διαμαντίδη).
Θα προτιμούσε προφανώς να φύγει μακριά από το πρωτάθλημα των χουλιγκάνων και των κακοποιών και από τη χώρα της παρακμής, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά δεν είναι πια ο αλαφροϊσκιωτος κοσμοπολίτης εργένης των 25 ετών.
Μία οικογένεια με τρία μωρά παιδιά δεν ξεσπιτώνεται εύκολα.  Ούτε όμως συμβιβάζεται εύκολα με την εικόνα του πάτερ φαμίλια που διακυβεύει τη σωματική του ακεραιότητα σε κάθε ντέρμπι…
Ηθικόν δίδαγμα: να πιστεύετε τα μισά απ’όσα βλέπετε και τίποτε απ’όσα ακούτε. Ο Ομπράντοβιτς μπορεί να πήγε στην Πόλη, αλλά ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης μάλλον θα μείνουν εδώ.
Πηγή: gazzetta.gr

Η…ίντριγκα με Τσόρι!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει από μία άλλη πλευρά την απόκτηση του Τσόρι από τον Ολυμπιακό, μνημονεύοντας και τον…ΠΑΟΚ! Ας δούμε κι από μία άλλη οπτική την απόκτηση του Τσόρι Ντομίνγκες από τον Ολυμπιακό.
Το οφθαλμοφανές είναι ότι πρόκειται για ένα έμπειρο μεσοκυνηγό, ο οποίος βρέθηκε στο τοπ της καριέρας του πριν λίγα χρόνια, αλλά και τώρα προέρχεται από μίασεζόν γεμάτη από συμμετοχές και αρκετά γεμάτη από γκολ και ασίστ σε ένα πρωτάθλημα επιπέδου σαν το ισπανικό και σε ομάδα που τερμάτισε στην αξιοπρεπέστατη 8η θέση της βαθμολογίας, σε ένα σύνολο 20 συλλόγων.
Ας σκεφθούμε, όμως, και κάτι άλλο σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα: η πρώτη ομάδα που θα έρχονταν στο μυαλό μας για να πάρει τον Τσόρι από την Ελλάδα δε θα ήταν ο ΠΑΟΚ; Ο Ιβάν Σαββίδης κι ο Τσιστιακόφ από τη Ρωσία προέρχονται και αν μη τι άλλο θα ξέρουν ότι ο Αργεντίνος είχε διαπρέψει επί σειρά ετών στο ρωσικό πρωτάθλημα, στο οποίο έπαιξε από τις αρχές του 2004, έως το φινάλε του 2009 (!), φτάνοντας στο αποκορύφωμα την τελευταία του σεζόν, με την ανάδειξή του ως κορυφαίου παίκτη της σεζόν!
Θα έχει...πλάκα-και για ένα εξτρά λόγο-να αποδειχθεί ο Τσόρι καθοριστικός π.χ. στα δύο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Και γενικά να αναδειχθεί πολύτιμος παίκτης για τον Ολυμπιακό ο Αργεντίνος.
Προσέξτε: Δεν υποστηρίζω ότι ο Ολυμπιακός πήγε και πήρε τον Τσόρι γι΄ αυτό το λόγο. Κι εννοείται ότι δεν τον έφερε γι΄ αυτό το λόγο. Αλλά βάλτε στο μυαλό σας να μην έχει βγει η αντίστοιχη μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Τι θα μουρμουράνε οι φίλοι του ΠΑΟΚ; «Καλά οι δικοί μας δεν μπορούσαν να τον πάρουν αυτόν; Πέντε χρόνια στη Ρωσία έπαιζε. Κι ελεύθερος ήταν τώρα. Τζάμπα τον πήρε ο Μαρινάκης»…
Κι απ΄ ότι διάβαζα, γιατί δεν το ξέρω αυτό, τον είχαν προτείνει, λέει, και στον ΠΑΟΚ τον Ντομίνγκες.
Πηγή: gazzetta.gr