Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Άρης καίγεται και τα παιδία παίζει...!!

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για τα μόλις 349 άτομα που προσήλθαν στις κάλπες για το μέλλον της ομάδας, για τον επενδυτή που ψάχνουν, αλλά και για τους παίκτες που έφυγαν...Στην τελευταία ψηφοφορία της ΚΜΑ, για την αύξηση του Μ.Κ της ΠΑΕ, προσήλθαν στις κάλπες ΜΟΛΙΣ 349 μέλη. Αύξηση κατόπιν ελέγχου ψήφισαν ΜΟΛΙΣ 194, αύξηση χωρίς έλεγχο ψήφισαν ΜΟΛΙΣ 149. Στην τακτική γ.σ της ΚΜΑ που προηγήθηκε, παραβρέθηκαν ΜΟΛΙΣ 134 μέλη. Μάλιστα.

Διερωτάται κανείς εύλογα: Είναι δυνατόν οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν να εκφράζουν την λαϊκή βούληση; Προφανώς όχι. Ο αριθμός είναι τόσο μικρός που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει αντιπροσωπευτικό δείγμα. Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της κάλπης για την αύξηση του Μ.Κ στην ΠΑΕ, το αποτέλεσμα φαντάζει πέρα από κάθε λογική. Προσωπικά βρίσκω πιο λογική την ψήφο των 149, της μειοψηφίας. Ο λόγος; Διότι, ο Αρης δεν είναι ακόμη σε θέση να βάλει όρους στον όποιον επενδυτή εμφανιστεί, όταν κι εφόσον εμφανιστεί. Σε τι είδους έλεγχο να τον υποβάλει, δηλαδή; Κι αν υποθέσουμε ότι εμφανίζεται κάποιος με «ζεστό χρήμα», γιατί να τα βάλει αν δεν πρόκειται να πάρει το 51%;

Με κάθε σεβασμό προς τους 349, η τελευταία ψηφοφορία έχω την αίσθηση ότι δεν έχει καμία απολύτως ουσία και αξία. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, μου μοιάζει. Τα. παιδία παίζει, που λέμε και γι' αυτό φυσικά δεν ευθύνονται οι 349. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όταν αποφασιστεί η αύξηση του Μ.Κ και βρεθεί κάποιος να την καλύψει, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει κάτοχος του 51%, κανείς δεν θα μπορέσει να του φράξει το δρόμο. Και δεν πρόκειται να σταθεί κανείς εμπόδιο, γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Αρης, δεν μπορεί να θέτει όρους σε κάποιον που θα εμφανιστεί με «ζεστό χρήμα». Από τη στιγμή που ο υποψήφιος επενδυτής δείξει το χρήμα, τα υπόλοιπα θα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Αν, δε, η όποια αύξηση προκηρυχθεί δεν εξασφαλίζει στον επενδυτή το 51%, αλλά το. 49%, μην περιμένετε ποτέ να εμφανιστεί επενδυτής. Συνεταιρισμοί εδώ δεν χωράνε.

Πάμε παρακάτω. Τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον Αρη δείχνουν ότι δε είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουνε οι άνθρωποί του. Αντί, δηλαδή, να ασχολούνται όλοι με το πώς θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουν έναν επενδυτή, και να δουλέψουν συντονισμένα προς αυτήν την κατεύθυνση, ασχολούνται με. γενικές συνελεύσεις και στήνουν κάλπες κάθε λίγο και λιγάκι. Ας βρούνε πρώτα τον επενδυτή και τα υπόλοιπα λύνονται μετά.

Και μέσα σ' όλα, η πολύ μικρή προσέλευση των μελών στις γενικές συνελεύσεις της ΚΜΑ, αλλά και στις ψηφοφορίες, καταδεικνύει την απαξίωση του θεσμού. Την προσωπική μου άποψη την έχω καταθέσει από καιρό: Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νυν διοίκησης, αν δεν βρεθεί μία εμβληματική φυσιογνωμία, μέσα από την οικογένεια του Αρη, να ηγηθεί του φορέα, δύσκολα θα (ξανα)κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Με 194 και 394 ψήφους ή μέλη δεν νοείται να μιλάμε για «ισχυρές αποφάσεις», «λαϊκές εντολές» και «λευκές επιταγές».

Για τις κινήσεις της διοίκησης Ηλιάδη θα καταθέσω την άποψή μου όταν ολοκληρωθεί το πλάνο του όσον αφορά στο αγωνιστικό. Μέχρι στιγμής πάντως, οι παίκτες που έφυγαν δεν αφήνουν πίσω τους κάποιο δυσαναπλήρωτο κενό. Τα πράγματα θα ήταν δύσκολα αν έφευγαν οι Πουλίδο, Αγκάνθο, ενώ από τις μέχρι τώρα προσθήκες ξεχωρίζω αυτή του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Για την επιστολή του κ. Κώνστα, που εκφράζει την αντιπολίτευση, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Την αντιμετωπίζω και 'γω όπως όλος ο κόσμος. Εχει πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί ο κ. Ηλιάδης και ορθώς δεν του απάντησε. Εξάλλου, μόλις ένας μήνας πέρασε από την (πανηγυρική) ήττα της παράταξης του κ. Κώνστα στις εκλογές, αλλά φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε από τους λόγους που ο κόσμος της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: