Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο για... τελικό!!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το χρέος του, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο έβγαλε μεγάλη καρδιά και οι δυο τους θα τα πουν στον ημιτελικό του Wimbledon, με... φόντο την θέση στο τελικό!

Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο για... τελικό!
Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών στο Wimbledon «βγήκε»! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο επικράτησαν 3-0 σετ των Τόμας Μπέρντιχ και Νταβίντ Φερέρ αντίστοιχα και πλέον θα «μονομαχήσουν» μεταξύ τους για μια θέση… στον ήλιο!

Ο Νόλε φτάνει για 13ο σερί Grand Slam σε ημιτελικά, όντας ο μόνος με τόσο υψηλό… σκορ, μετά τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ που το ‘χει καταφέρει για 23 συνεχόμενα major τουρνουά.

Στο σημερινό του παιχνίδι κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στο tie break, όμως η συνέχεια έκρυβε μια αναπάντεχη (προσωρινή) εξέλιξη, με τον Δανό αντίπαλό του να ξεκινά το δεύτερο με διπλό μπρέικ. Ωστόσο, ο Σέρβος έτρεξε σερί 4-0 γκέιμ και με ακόμη ένα μπρέικ στη συνέχεια, προηγήθηκε 2-0 με 6-4. Το τρίτο ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει την πρόκριση.

Στο άλλο ματς που έγινε την ίδια ώρα, αξίζει ένα μεγάλο respect στον Ντελ Πότρο. Γιατί ενώ γενικά αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο σε όλη την διοργάνωση κι ενώ στο πρώτο γκέιμ του ματς είχε πτώση, δεν το ‘βαλε κάτω. Συνέχισε, παρά τις ενοχλήσεις, έσφιξε τα δόντια και δικαιώθηκε, επικρατώντας 3-0 του Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος για ακόμη ένα κρίσιμο ματς… κατέρρευσε. Ο «Πύργος του Ταντίλ» έγινε μόλις ο δεύτερος Αργεντινός στην ιστορία που φτάνει στα ημιτελικά του λονδρέζικου Gran Slam. Από την άλλη, –και μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Φέντερερ- ο Ισπανός έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο νούμερο τρία της κατάταξης.

Οι δυο τους (Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο) έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στα κορτ συνολικά 11 φορές, με τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο να έχει επικρατήσει τις 8 εξ' αυτών. Τελευταίο «ραντεβού» τους ήταν στο φετινό τουρνουά του Indian Wells, με τον Αργεντινό να επικρατεί στα τρία σετ. Τον περασμένο Αύγουστο, οι δύο τενίστες είχαν συναντηθεί στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, στο κορτ δηλαδή που θα διεξαχθεί ο φετινός τους ημιτελικό στο Wimbledon, με τον Λατινοαμερικάνο να επικρατεί και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: