Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Και η Νέων στο πνεύμα της κλεφτουριάς του ‘21!!

Στο ποδόσφαιρο, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, καθρεπτίζεται η πορεία, από την επανάσταση του 1821 μέχρι τη μνημονιακή Ελλάδα.  
Και η εθνική Νέων στο πνεύμα της κλεφτουριάς του ‘21
Κόντρα στο Ουζμπεκιστάν οι νεαροί διεθνείς μας χάσανε το μπούσουλα. Μπερδευτήκανε. Φρακάρανε. Δεν είχαν επιλογές. Πού να τις βρουν στις άδειες τσέπες; Μπράβο στα παιδιά που περάσανε τον όμιλο. Μέχρι εκεί ήταν, όχι περισσότερο. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις υψηλές όταν παίζεις άμυνα της άμυνας ω άμυνα.
Η ελληνική ομάδα νίκησε το Μεξικό, ένα από τα φαβορί του νεανικού μουντιάλ, διότι «ασχολήθηκε» με τον αντίπαλο. Όχι με τον εαυτό της. Όχι τι θα κάνει στο γήπεδο αυτή η ίδια. Πώς θα αγωνισθεί. Πώς θα κερδίσει.
Ο αδύνατος για να βουτήξει αποτέλεσμα, κι αν του κάτσει, το ρίχνει στο κλεφτοκοτάδικο στυλ. Μάρκος Μπότσαρης και Ανδρέας Μιαούλης. Ηρωϊκά και αλβανικά. Πονηρά, όχι απαραίτητα μπαμπέσικα.
Έτσι πήραμε το Ευρώ 2004. Έτσι απελευθερώθηκε η Ελλάδα από την οθωμανική κατοχή. Με παικταράδες οπλαρχηγούς και «στρατό» τσουρουκάδες. Κι αυτή η κολώνια κρατάει μέχρι σήμερα. Με γιούργια μια ζωή η Ελλάδα κυκλοφορεί στο χάρτη. Καμμία σχέση με σχεδιασμό, πρόγραμμα, οργάνωση, μεθοδικότητα.
Αυτά είναι άγνωστα πράγματα, δυτικά πράγματα. Μιλάει η κλεφτουριά, όχι ο τακτικός στρατός. Η τάξη. Η πειθαρχία. Έκανε τη μαλακία η Ελλάδα να μπει στο λούκι της Ευρώπης, να παίξει μπάλλα επιθετικά, όπως οι παληοί αποικιοκράτες, και βρέθηκε ξεβράκωτη με ξίφος τα δάνεια και ασπίδα της τα μνημόνια.

Στο νταηλίκι άλλων εποχών τα καθήκοντα του Βασίλη Δημητριάδη στην ΑΕΚ 2014, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τι θα πει Γενικός Αρχηγός; Υπάρχει ο πρόεδρος, όπως ο προπονητής, ακόμα αυτός που μαζεύει τις μπάλλες, ο άλλος που ασπρίζει τις γραμμές στο γήπεδο. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας τι βιόλα βαράει. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του.

Ο Βασίλης Δημητριάδης, λέει, ανέλαβε γενικός αρχηγός στην ΑΕΚ. Ο γνωστός Βασίλης Δημητριάδης. Όχι στην παληά ΑΕΚ, την προπολεμική, τη μεταπολεμική, την ΑΕΚ της Σουπερ Λίγκας, αλλά την ομάδα που υποτίθεται θέλει να γυρίσει σελίδα. Κανονικά η ΑΕΚ μετά το θάνατό της, διότι θάνατος ήταν ο υποβιβασμός της, χρειάζεται να γυρίσει βιβλίο. Να αλλάξει βιβλίο.

Σα να διώχνει τον Μίτσελ ο Μαρινάκης και φέρνει προπονητή τον Δαρίβα είναι η επιστροφή του Δημητριάδη σαν «γενικού αρχηγού». Ο Μπίλαρος είναι ο Τάσος Μητρόπουλος του Ολυμπιακού, ο βετεράνος που θα την πέσει στον καθένα για την ομάδα, ρε γαμώτο…

Ένας νταής που πουλάει τσαμπουκά άμα λάχει να ‘ουμε είναι ο «γενικός αρχηγός» που θα βάλει τις φωνές στον διαιτητή, και στον αντίπαλο συνάδελφο της άλλης ομάδας. Και αν χρειαστεί η μαγκιά του θα παίξει και με τίποτα μάπες.

Είπαμε. Για την ομάδα, ρε γαμώτο…, όχι για το χαρτζηλίκι. Και στο τέλος της σαιζόν στη σούμα να ‘χει προσφέρει 4-5 βαθμούς, να ‘χει βγάλει αποτέλεσμα ο γενικός αρχηγός, αυτή η εφεύρεση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αρχέγονη εμφάνιση του, του καφενείου, της γειτονιάς. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: