Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Το γλίτωσε στο 94 !

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 2-2 στην Καβάλα με την τοπική ομάδα και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό, με γκολ του Σισέ στις καθυστερήσεις! Οι πράσινοι στο πρώτο μέρος έκαναν πιθανότατα τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και βρέθηκαν δίκαια πίσω στο σκορ με 0-2 με γκολ του Ονουάτσι. Ο Παναθηναϊκός "πλήρωσε" στο πρώτο μέρος την ανυπαρξία πολλών βασικών του στελεχών, τα λάθη του και κάποιες επιλογές του Τεν Κάτε, όπως ο Γκάμπριελ. Στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο των "Κάρα" και "Σάλπι" οι πράσινοι βελτιώθηκαν, μείωσαν σε 2-1, έχασαν ευκαιρίες, και τελικά δικαιώθηκαν στο 94` με το γκολ του Σισέ που πανηγυρίστηκε έξαλλα!

Καβάλα... στα νερά
Ο Τεν Κάτε άφησε στον πάγκο "Σάλπι", "Κάρα", Ζιλμπέρτο και Σπυρόπουλο, ξεκινώντας βασικούς τους Νίνη και Γκάμπριελ. Το βαρύ τερέν, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί, δυσκόλευε και τις δύο ομάδες, αλλά οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, εξ ου και η καλή ευκαιρία του Ονουάτσι.

Ο τελευταίος μαζί με τον Ορούμα δημιουργούσαν προβλήματα από τα πλάγια και έτσι η ζημιά δεν άργησε να γίνει για τους πράσινους. Ο Ονουάτσι έφτασε ανενόχλητος έξω από την περιοχή, με Βύντρα και Μπιέρσμιρ να τον... κοιτάνε και κεραυνοβόλησε τον Τζόρβα για το 1-0 στο 21`.

Τρύπα στο κέντρο και... 2-0
Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά το 1-0 και εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, ανασταλτικά και δημιουργικά, απείλησαν και με δεύτερο γκολ.

Σιμάο και Κατσουράνης ούτε έκοβαν, ούτε... "έραβαν΄, Γκάμπριελ και Λέτο ήταν ανύπαρκτοι και μόνο ο Νίνης προσπαθούσε να κάνει κάτι. Η Καβάλα έπαιζε υποδειγματικά και το 2-0 στο 43` από τον Ονουάτσι αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα του ματς. Ο τραγικός και ασύνδετος Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει ένα σουτ του Λέτο...

Μέσα "Σάλπι" και "Κάρα"
Ο Τεν Κάτε έβαλε τον Σαλπιγγίδη μέσα και οι πράσινοι στην πρώτη καλή φάση που έκαναν ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Κατσουράνη στο 56`, ενώ μετά το γκολ μπήκε και ο "Κάρα". Αν μη τι άλλο, οι φιλοξενούμενοι είχαν αποκτήσει πλέον ταχύτητα, ανεβάζοντας στροφές, αν και δεν έλειπαν και πάλι κάποια προβλήματα πίσω από τους ταχύτατους γηπεδούχους. Οι πράσινοι πάντως είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι και θα μπορούσαν να φέρουν το ματς με τον "Κάρα", ενώ στο 73` μπήκε και ο Ρουκάβινα αντί του Λέτο

Αντίπαλος ο χρόνος και... λύτρωση!
Πλέον ο Παναθηναϊκός είχε και αντίπαλο το ρολόι και καθώς το 2-2 δεν έγινε ούτε στην ευκαιρία του "Σάλπι" στο 75`, ο χρόνος πίεζε και η Καβάλα ήταν κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα. Στο μεταξύ, οι πράσινοι ζήτησαν και πέναλτι για χέρι του Οικονόμου. Οι φιλοξενούμενοι ζητούσαν επίμονα το γκολ, αλλά πότε ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια, πότε και άτυχοι. Κορυφαία φάση η χαμένη ευκαιρία του Νίνη στο 88`, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 94` ο Σισέ με κεφαλιά έκανε το 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των πρασίνων!

Δεύτερος ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Δόξας στη Δράμα με 2-1 και αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Β` Εθνικής, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Εθνικό Αστέρα. Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης κατέκτησε και ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας της Ρόδου με 1-0 και πλησίασε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Στα άλλα ματς της Κυριακής, η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1, ενώ οι αναμετρήσεις Καλαμάτα - Αγροτικός Αστέρας, Ιωνικός - Πιερικός και Θρασύβουλος - Ηλιούπολη έληξαν ισόπαλες. Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής ολοκληρώνει το ματς του Πανσερραϊκού με τον Διαγόρα στις Σέρρες, το απόγευμα της Δευτέρας (19/10, 18:00GR).

Στη δεύτερη θέση του πίνακα της Β` Εθνικής ανέβηκε την Κυριακή (18/10) ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε με 2-1 της Δόξας στη Δράμα και έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός Αστέρας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, με γκολ του Ροτζέριο, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου σε 1-2, με τον Πακάλτση.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την Δόξα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 85`, όταν ο Μαρκόφσκι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κολίτσι. Σημαντική νίκη πέτυχε και ο ΟΦΗ, ο οποίος επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ρόδου με 1-0. Το γκολ για τους κρητικούς πέτυχε ο Μανούσος στο 77`.

Θυμήθηκε να νικήσει !

Επτά περίπου μήνες χρειάστηκαν να περάσουν ώστε η Λάρισα να πανηγυρίσει νίκη στο Αλκαζάρ. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε μία λάθος εκτίμηση του Κωστούλα στο 52', την οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Τουμέρ Μετίν. Η ομάδα του Ουζουνίδη, με το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, ανάσανε βαθμολογικά και φτάνοντας τους έξι βαθμούς ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Ξάνθη από την πλευρά της, συνέχισε απογοητεύει μακριά από τα Πηγάδια και ηττήθηκε για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια. Το άγχος των βυσσινί για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα ήταν εμφανέστατο αλλά ο Αμπουχατζέιρα το εξαφάνισε στο 85' όταν και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Μηδέν εις το πηλίκον

Τα στατιστικά που έλεγαν πως στο Αλκαζάρ θα αναμετρηθούν δύο από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος (με τρία γκολ), επιβεβαιώθηκαν απόλυτα, αφού Λάρισα και Ξάνθη δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασσική ευκαιρία στην διάρκεια του α' μέρους. Οι βυσσινί είχαν την πρωτοβουλία αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Ο Τουμέρ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Τουάμα εξαφανισμένος, ενώ ο Σίμιτς είχε να αντιμετωπίσει δύο αμυντικούς (Τζάκι, Μορένο) κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Δύο άστοχες κεφαλιές του Ντε Νίγκρις, που δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε, και ένα αδύναμο σουτ του Ρομέου ήταν ότι καλύτερο δημιούργησαν οι παίκτες του Ουζουνίδη. Οι θρακιώτες από την άλλη, έψαχναν κυρίως τις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους χαφ που διαθέτουν αλλά με τους Μαρσελίνιο, Κιντάνα να μένουν σε ρηχά νερά και τον Πόι απελπιστικά μόνο στην επίθεση, ήταν αδύνατο να απειλήσουν. Ενα σουτ του Κιντάνα, που δεν ανησύχησε τον Μάλαρζ, ήταν και η μοναδική καλή στιγμή τους.

Δώρο Κωστούλα, δεν συγχωρεί ο Τουμέρ

Ενα τραγικό λάθος του Κωστούλα στο 52' όμως άλλαξε πολύ γρήγορα την μορφή του αγώνα. Ο Μετίν εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα, πέρασε τον Γκσμπούρνινγκ και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του τούρκου και των συμπαικτών του ήταν χαρακτηριστικός των βυσσινί συναισθημάτων. Θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 61' αλλά το γκολ του Ντε Νίγκρις ακυρώθηκε ως οφσάιντ. ΄

Ο Ματζουράκης, στην προσπάθειά του να κάνει την Ξάνθη πιο επιθετική, αντικατέστησε τον Μαρσελίνιο που απώλεσε σημαντική ευκαιρία στο 54', με τον Στίβαρ, ενώ πέρασε και τον Σουάνη, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Βάλλα ωστόσο, η Ξάνθη δεν απειλούσε, με την Λάρισα να προσέχει περισσότερο πλέον την άμυνά της, θέλοντας να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στην αμυντική της τακτική και σε μία αντεπίθεση στο 85', ο Αμπουχατζέιρα νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκσμπούρνινγκ, σφραγίζοντας τη νίκη της ΑΕΛ που πλέον μπορεί να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Άγγιξε το μετάλλιο

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό του δίζυγου με 15,350 βαθμούς, κατά την τελευταία ημέρα του 41ου παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στην "O2 Arena" του Λονδίνου.

Ο θεσσαλονικιός σπεσιαλίστας του δίζυγου, ο οποίος συμμετείχε για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ισοφάρισε την κορυφαία διάκρισή του στο θεσμό, αφού είχε πάρει την 4η θέση και το 2006, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άαρχους.

Ο 30χρονος πρωταθλητής, που ήρθε στο Λονδίνο με μόλις ενάμιση μήνα προετοιμασίας λόγω τραυματισμού στον αριστερό ώμο, ήταν ο καλύτερος μεταξύ των τριών Ευρωπαίων φιναλίστ (ο γάλλος Γιαν Κουσερά, που είχε προκριθεί στην οκτάδα, αποσύρθηκε από τον τελικό).

Στον προκριματικό του αγωνίσματος (Τρίτη 13/10), όπου και πάλι είχε εκτελέσει το ίδιο πρόγραμμα, με συντελεστή δυσκολίας 6,30, ο Τσολακίδης είχε καταταγεί 5ος με 15,375 βαθμούς. Το "ένα - δύο" στον τελικό του δίζυγου έκαναν οι κινέζοι πρωταθλητές, αλλά με αντεστραμμένη σειρά σε σχέση με τον προκριματικό : Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γκουανγίν Γουάνγκ (15,975 β.), αφήνοντας δεύτερο τον Ζε Φενγκ (15,775 β.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ξανά ο Ιάπωνας Καζουχίτο Τανάκα (15,500 β.).

"Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτήν τη διάκριση. Για μένα, αυτή είναι μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνη του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2006 στη Δανία, επειδή εκεί είχα πάει απόλυτα προετοιμασμένος, ενώ εδώ ήρθα με ενάμιση μήνα προπόνηση και έχοντας ουσιαστικά να αγωνιστώ από πέρσι", τόνισε ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος εκτέλεσε το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει και στο παγκόσμιο του 2006.

«Δεν με στενοχωρεί που έμεινα για μία θέση έξω από τα μετάλλια. Ο στόχος μου σ' αυτή τη διοργάνωση ήταν να μπω κάνω μία καλή εμφάνιση και να μπω στην οκτάδα, πράγμα που το είχα ήδη καταφέρει. Στον τελικό, όλα ξεκινούν από το μηδέν και ήξερα ότι μπορούσα να κυνηγήσω μια θέση στο βάθρο. Η 4η θέση δεν είναι μετάλλιο, αλλά θα ήθελα την αφιερώσω σ' έναν άγγελο που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερις μήνες", πρόσθεσε ο 30χρονος πρωταθλητής, αναφερόμενος στην πρόσφατη απώλεια συγγενικού του προσώπου.

Ο Βασίλης Τσολακίδης συνέχισε λέγοντας: "Το πρόγραμμά μου είχε λίγο χαμηλή αρχική αξία, αλλά αυτό ήταν το καλύτερο που προλαβαίναμε να ετοιμάσουμε μέσα σε ενάμιση μήνα. Ακόμα και με αρχική αξία 6,30, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε στους κορυφαίους του κόσμου. Το στοιχείο αυτό, καθώς και το ότι ήμουν ο καλύτερος ευρωπαίος αθλητής, με κάνει πολύ αισιόδοξο για τη νέα χρονιά. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής, ώστε να δουλέψω και να δείξω το 100% των δυνατοτήτων μου στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010".

Πρωταγωνιστής ο Ραντουλέσκου

Η αυλαία της διοργάνωσης του Λονδίνου έπεσε με τέσσερις ακόμα τελικούς οργάνων. Στο άλμα ανδρών, ο ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου έγινε ο πρώτος αθλητής που φτάνει τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο αγώνισμα. Ο 29χρονος σταρ, ο οποίος είχε επίσης επικρατήσει το 2001, το 2005 και το 2006, εκτέλεσε καταπληκτικά και τα δύο άλματά του, κερδίζοντας με διαφορά. Ο Ντραγκουλέσκου αναδείχθηκε έτσι σε κορυφαίο αθλητή της διοργάνωσης, αφού μία ημέρα νωρίτερα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στις ασκήσεις εδάφους.

Στο μονόζυγο, πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Κινέζος Κάι Ζου, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με εκπληκτικό βαθμό δυσκολίας (7,50).

Στις γυναίκες, η κινέζα Λινλίν Ντενγκ υπερίσχυσε στη δοκό ισορροπίας, χάρη στην άψογη εκτέλεσή της και εκμεταλλευόμενη την πτώση της κορυφαίας του προκριματικού, Ρουμάνας Άνα Πόργκρας.

Τέλος, στις ασκήσεις εδάφους των γυναικών, οι βρετανοί φίλαθλοι πανηγύρισαν έξαλλα το θρίαμβο της κορυφαίας γυμνάστριας στην ιστορία της χώρας, Μπεθ Τουέντλ, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού τίτλου.

Ωστόσο, μελανό σημείο στον τελικό του εδάφους ήταν ο τραυματισμός της κολομβιανής Τζέσικα Χιλ Ορτίς, η οποία χτύπησε στο κεφάλι στο ξεκίνημα της προσπάθειάς της. Η άτυχη αθλήτρια αποχώρησε ακινητοποιημένη σε φορείο και στην συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Σύμφωνα, πάντως, με την αρχική διάγνωση, η κατάστασή της δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Τα αποτελέσματα έχουν εξής:

Ανδρες

Άλμα:
1. Μάριαν Ντραγκουλέσκου (Ρουμανία) 16,575 (16,550 + 16,600)
2. Φλάβιους Κότσι (Ρουμανία) 16,337 (16,375 + 16,300)
3. Άντον Γκολοτσούτσκοφ (Ρωσία) 16,287 (16,375 + 16,200)
4. Ματίας Φάριγκ (Γερμανία) 15,850 (15,825 + 15,875)
5. Τομά Μπουαΐλ (Γαλλία) 15,775 (15,250 + 16,300)
6. Σε Γκβανγκ Ρι (Β. Κορέα) 15,650 (15,575 + 15,725)
7. Ισαάκ Μποτέγια (Ισπανία) 15,600 (15,800 + 15,500)
8. Τζέφρεϊ Βάμες (Ολλανδία) 15,425 (15,950 + 14,900)

Δίζυγο:
1. Γκουανγίν Γουάνγκ (Κίνα) 15,975
2. Ζε Φενγκ (Κίνα) 15,775
3. Καζουχίτο Τανάκα (Ιαπωνία) 15,500
4. Βασίλης Τσολακίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 15,350
5. Γουόν Τσουλ Γιου (Ν. Κορέα) 15,300
6. Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία) 15,125
7. Φαμ Φουόκ Χουνγκ (Βιετνάμ) 14,475
8. Άνταμ Κιερζκόφσκι (Πολωνία) 14,325

Μονόζυγο:
1. Κάι Ζου (Κίνα) 16,150
2. Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία) 15,825
3. Ιγκόρ Κασίνα (Ιταλία) 15,625
4. Ντανέλ Λέιβα (ΗΠΑ) 15,600
5. Αλιάζ Πέγκαν (Σλοβενία) 15,500
6. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 15,175
7. Αλιαξάντρ Τσάρεβιτς (Λευκορωσία) 14,375
8. Τζόναθαν Χόρτον (ΗΠΑ) 13,250

Γυναίκες

Δοκός ισορροπίας:
1. Λινλίν Ντενγκ (Κίνα) 15,000
2. Λόρεν Μίτσελ (Αυστραλία) 14,875
3. Ιβάνα Χονγκ (ΗΠΑ) 14,550
4. Ουν Χιανγκ Κιμ (Β. Κορέα) 14,450
5. Ελιζαμπέτα Πρετσιόζα (Ιταλία) 14,200
6. Κόκο Τσουρούμι (Ιαπωνία) 14,100
7. Άνα Πόργκρας (Ιταλία) 13,425
8. Γιλίν Γιανγκ (Κίνα) 13,125

Ασκήσεις εδάφους:
1. Μπεθ Τουέντλ (Βρετανία) 14,650
2. Λόρεν Μίτσελ (Αυστραλία) 14,550
3. Λου Σούι (Κίνα) 14,300
4. Άννα Μιζντρίκοβα (Ρωσία) 14,275
5. Ρεμπέκα Μπρος (ΗΠΑ) 14,125
6. Άνα Πόργκρας (Ρουμανία) 14,125
7. Λινλίν Ντενγκ (Κίνα) 13,875
8. Τζέσικα Χιλ Ορτίς (Κολομβία) 2,975

«Ανάσταση» με Αναστασάκο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το αρνητικό σερί του Ατρόμητου πήρε τέλος στην 7η αγωνιστική. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι και πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε για πρώτη φορά στο γήπεδό της. Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Αναστασάκος, που σημείωσε δύο γκολ (50’, 67’), ενώ ο Πόποβιτς «σφράγισε» την επικράτηση στο τέλος (88’). Οσο για τους Βοιωτούς, πλέον βρίσκονται στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς.

Σύστημα 4-4-2 με τους Αναστασάκο και Κάμπα στην επίθεση επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για τον Ατρόμητο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-5-1, έχοντας τον Μπαλβορίν στην κορυφή και τον Μπάρκογλου πίσω του. Στο πρώτο ημίχρονο η κατάσταση έδειχνε ισορροπημένη, αν και ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα και έψαχνε το γκολ. Αυτός είχε το δοκάρι με τον Νάστο στο 12’ και τις άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κάμπα (43’) και Κουτσόπουλο (45’). Στο ίδιο διάστημα ο Λεβαδειακός είχε δύο καλά σουτ των Μπάρκογλου (4’) και Πάουλο Κόστα (14’). Οι δύο ομάδες έκαναν από μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκαν οι Μπλένχιο (στη θέση του ο Μπαζίνσκι) και Ταραλίδης (στη θέση του ο Μπράνκο).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ερνάντεθ πέρασε τον Σερζίνιο αντί του Μπαλβορίν αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που διατήρησε την επιθετικότητά του. Απείλησε στο 48’ με τον Φαβάλι και έφτασε στο γκολ με τον Αναστασάκο στο 50’. Αμέσως ο Ερνάντεθ έβαλε τον Βασιλείου, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βγει στην επίθεση και άφησε χώρους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να απειλήσουν στο 52’ με τον Νεμπεγλέρα και να φτάσουν στο 2-0 και πάλι με τον Αναστασάκο στο 67’, σε γκολ-«καρμπόν». Στο τελευταίο 20λεπτο ο Λεβαδειακός επισκέφτηκε με περισσότερες αξιώσεις την εστία του Μιχαηλίδη, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Μπράνκο (73’), Πάουλο Κόστα (78’) και Σερζίνιο (85’), αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με τον Πόποβιτς. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός είχε απειλήσει πρώτα στο 82’ και «σφράγισε» τη νίκη με κεφαλιά-«ψαράκι» στο 88’.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4’:
Μετά από ωραία ενέργεια του Πάουλο Κόστα, ο Μπάρκογλου σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά αστοχεί.
6’: Ο Κάμπας κάνει το ανάποδο «ψαλίδι» μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
12’ ΔΟΚΑΡΙ: Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Λεβαδειακού, η μπάλα στρώνεται στον Νεμπεγλέρα ο οποίος σουτάρει, αλλά η μπάλα κοντράρει και μετά από πάσα του Αναστασάκου ο Νάστος επιχειρεί σουτ, η μπάλα βρίσκει σε πόδι αντιπάλου και καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια απομακρύνεται.
14’: Ο Πάουλο Κόστα σουτάρει, αλλά ο Μιχαηλίδης πέφτει στην αριστερή γωνία και μπλοκάρει.
26’: Μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα, μπλοκάρει ο Μπλάζιτς.
36’: Ο Κουτσόπουλος σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα περνά πάνω από την εστία του Μπλάζιτς.
43’: Ο Φαβάλι τροφοδοτεί τον Κάμπα ο οποίος αποφεύγει τον Μαρτορέλ και πλασάρει μόνος του από το ύψος της περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
45’: Ο Κάμπας με τακουνάκι βγάζει τον Κουτσόπουλο μόνο του απέναντι στον Μπλάζιτς και ο αμυντικός του Ατρόμητου πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αποκρούει.
48’: Ο Φαβάλι σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μασάδο με το κεφάλι διώχνει στο ύψος της μικρής περιοχής.
50’ ΓΚΟΛ: Ο Φαβάλι βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Αναστασάκο και αυτός αποφεύγει τον Μπλάζιτς και πλασάρει στην κενή εστία για το 1-0.
52’: Ο Τάτος κάνει ωραία ενέργεια και γυρίζει την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Νεμπεγλέρας σουτάρει απευθείας αλλά αστοχεί.
67’ ΓΚΟΛ: Ο Αναστασάκος δέχεται κάθετη πάσα από τον Κουτσόπουλο και βγαίνει «στην πλάτη» της άμυνας του Λεβαδειακού, αποφεύγει τον Μπλάζιτς και πλασάρει για το 2-0.
73’: Ο Μπράνκο σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή και ο Μιχαηλίδης διώχνει σε κόρνερ.
78’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό με τον Πάουλο Κόστα να βγαίνει απέναντι στον Μιχαηλίδη και να πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου αποκρούει, όπως κάνει και στη σέντρα του Ναπολεόνι.
82’: Ο Πόποβιτς κοντρολάει την μπάλα στην περιοχή και επιχειρεί το ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπλάζιτς.
85’: Ο Μπάρκογλου βγάζει τον Σερζίνιο σε καλή θέση και αυτός μπαίνει προς την περιοχή αλλά η μπάλα αναπηδά σε μια λακκούβα, με αποτέλεσμα να χάσει το κοντρόλ.
88’ ΓΚΟΛ: Ο Νεμπεγλέρας σεντράρει από δεξιά και ο Πόποβιτς με κεφαλιά-«ψαράκι» πετυχαίνει το 3-0.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 50’, 67’ Αναστασάκος, 88’ Πόποβιτς
ΔΟΚΑΡΙ: 12’ Νάστος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19’ Νάστος, 26’ Ολιβέιρα, 89’ Νεμπεγλέρας - 19’ Μπαλβορίν, 29’ Κόλτζος, 67’ Μπλάζιτς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Κουτσόπουλος, Μπλένχιο (15’ Μπαζίνσκι), Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι, Τάτος (58’ Σφακιανάκης), Κάμπας (75’ Πόποβιτς), Αναστασάκος.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μαρτορέλ (52’ Βασιλείου), Μασάδο, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (25’ Μπράνκο), Ναπολεόνι, Πάουλο Κόστα, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (46’ Σερζίνιο).

ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοινώθηκαν από το γαλλικό περιοδικό «France Football», η λίστα με τους 30 παίκτες, που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, στην Ευρώπη.




Αντρέι Αρσάβιν (Ρωσία, Άρσεναλ)
Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία, Λιόν / τώρα Ρεάλ Μαδρίτης)
Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / τώρα Ρεάλ Μαδρίτης)
Ντιέγκο (Βραζιλία, Βέρντερ Βρέμης / τώρα Γιουβέντους)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού, Τσέλσι)
Εντιν Τζέκο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βόλφσμπουργκ)
Σαμουέλ Ετό (Καμερούν, Μπαρτσελόνα / τώρα Ίντερ)
Σεσκ Φαμπρέγας (Ισπανία, Άρσεναλ)
Φερνάντο Τόρες (Ισπανία, Λίβερπουλ)
Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη, Ατλέτικο Μαδρίτης)
Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία, Λίβερπουλ)
Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Γιοάν Γκουρκίφ (Γαλλία, Μπορντό)
Τιερί Ανρί (Γαλλία, Μπαρτσελόνα)
Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία, Ίντερ / τώρα Μπαρτσελόνα)
Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Χούλιο Σέζαρ (Βραζιλία, Ίντερ)
Κακά (Βραζιλία, Μίλαν / τώρα Ρεάλ Μαδρίτης)
Φρανκ Λάμπαρντ (Αγγλία, Τσέλσι)
Μαϊκόν (Βραζιλία, Ίντερ)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)
Λουίς Φαμπιάνο (Βραζιλία, Σεβίλλη)
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου)
Ουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τζον Τέρι (Αγγλία, Τσέλσι)
Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία, Βαλένθια)
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Γιαγιά Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού, Μπαρτσελόνα)

Σοκ στο Λιμάνι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικοί στον ιό της γρίπης των χοίρων βρέθηκαν οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Kώστας Παπανικολάου. Oι δύο παίκτες επέστρεψαν από τις HΠA με τα συμπτώματα της νέας γρίπης και την Πέμπτη υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Tα αποτελέσματα βγήκαν χθες και αμφότεροι ήταν θετικοί.

Παρ’ όλα αυτά, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους δύο αθλητές, οι οποίοι παρακολουθούνται από γιατρούς και το πιθανότερο είναι πως απλώς θα μείνουν εκτός από τα παιχνίδια με Oρλεάν και Aρη για την πρεμιέρα της Eυρωλίγκα και του ελληνικού πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων η KAE εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «H KAE OΛYMΠIAKOΣ ανακοινώνει ότι μετά την επιστροφή της ομάδας από τις HΠA, δύο από τους αθλητές μας, οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Kώστας Παπανικολάου, εμφάνισαν ήπια συμπτωματολογία της νόσου των χοίρων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπεβλήθησαν σε ειδικές εξετάσεις όπου βρέθηκαν θετικοί. Eίναι σε αγωγή και η παρούσα κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Για προληπτικούς λόγους, η υπόλοιπη ομάδα και οι σύνοδοί της ενημερώθηκαν και παρακολουθούνται από ειδικό λοιμωξιολόγο και το ιατρικό επιτελείο μας». Στον Oλυμπιακό δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας ενημερώθηκαν πως τα συμπτώματα των Σχορτσιανίτη και Παπανικολάου είναι ήπια και συν τοις άλλοις η νέα γρίπη «χτυπά» αδύναμους οργανισμούς, δηλαδή μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και μικρά παιδιά.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Δυσαρέσκεια από την ισοπαλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δυσαρεστημένος με την ισοπαλία της Γιουβέντους κόντρα στη Φιορεντίνα, εμφανίστηκε ο Τσίρο Φεράρα.

«Θέλαμε να κερδίσουμε μια δυνατή και καλά οργανωμένη ομάδα, όπως η Φιορεντίνα, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μερικοί παίκτες μας είχαν κουραστεί. Στο τέλος βγήκαμε μπροστά και κινδυνέψαμε στις αντεπιθέσεις».

Η «μπιανκονέρι», έχουν να πάρουν νίκη από την τέταρτη αγωνιστική, έχοντας ήδη μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Μπενίτεθ: "Ψυχραιμία"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, κάλεσε ο Ράφα Μπενίτεθ, τους οπαδούς της Λίβερπουλ, μετά την ήττα από τη Σάντερλαντ, που αφήνει τους «κόκκινους» επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

«Πιστεύω πως όλες οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα θα χάσουν βαθμούς από μικρότερες ομάδες. «Αν αυτή είναι καθοριστική ήττα θα φανεί στο επόμενο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθηση και την ψυχραιμία μας. Επίσης θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά».

Για την θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα, ο προπονητής της Λίβερπουλ τόνισε: «Την βαθμολογία δεν την σκεφτόμαστε, το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι το πώς θα παίρνουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Άλλωστε αυτό είναι η προτεραιότητα μας».

Tenorio...Στοίχημα...


Καλησπέρα.

Επιλογές σημείων με κίνητρο στα σημερινά,
καί ξεκίνημα με τον άσσο της ΜΠΡΟΜΑΠΟΙΚΆΡΝΑ
απο το πρωτάθλημα της 1ης Σουηδίας,
η φιλοξενούμενη Ερεμπρο βαθμολογικά
αδιάφορη αφού έχει εξασφαλίσει την παραμονή της
στην κατηγορία,σε όχι καλή φόρμα την περίοδο αυτή,
με 2 σερι ήττες όπου έχει δεχτεί 6 γκόλ χωρίς να ακοράρει καν,
3 σερί μάτς χωρίς να πετύχει τέρμα. χωρίς κανένα βαθμολογικό
κίνητρο.

ΟΙ γηπεδούχοι 5 βαθμούς απο τα μπαράζ, και 7 απο την
απεθυθείας κάθοδο,βλέπουν το σημερινό μάτς ευκαιρία νίκης
ώστε να τελειώνουν με την υπόθεση παραμονή,το πρόγραμμα
πού έχει στα 4 τελευταία ματς,μαζί με το σημερινό είναι αυτό που
είναι ετσι πιό βατό πού μπορεί να χτυπήσει στην έδρα της και να τελειώνει με την παραμονή της. ΑΣΣΟΣ η ΜΠΡΟΜΑΠΟΙΚΑΡΝΑ.

Απο την Νορβηγία η επόμενη επιλογή κινήτρου,καί ο ΄ασσος
για την ΜΠΟΝΤΟ,τελικός το μάτς για τους γηπεδούχους,
χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο η Τρόμσο,
με αρκετές απουσιούλες σήμερα οι φιλοξενούμενοι,
καλές οι σχέσεις των ομάδων,προβάδισμα στην ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ.

Απο Βραζιλία μεριά η επόμενη επιλογή για τον ασσο της
ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ που έχει άμεση ανάγκη για το τρίποντο,
και εδώ βαθμολογικά χωρίς κανένα κίνητρο παρα μόνο για το γόητρο
οι φιλοξενούμενοι της Κορίνθιανς,πού έχουν εξασφαλίσει την εξοδό τους
στο Λιμπερταδόρες, η ανάγκη για τρίποντο στούς γηπεδούχους
πού παίζουν πλέον απο δω καί πέρα τα ρέστα τους σε κάθε παιχνίδι,
σε συνδιασμό με την αδιαφορία των φιλοξενούμενων,με ωθεί να στηρίξω
τον ΑΣΣΟ για την ΡΕΣΙΦΕ.

Αυτά πάνω κάτω, είναι τα 3 πιό ζεστά μου σημεία απο το σημερινό
πρόγραμμα. ΜΠΡΟΜΑΠΟΙΚΑΡΝΑ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-Σ. ΡΕΣΙΦΕ

Επίσης μου αρέσει και η προοπτική νίκης για την ΣΟΣΙΕΔΑΔ
που μάλλον θα χωρέσει καπου και αυτή...

Αυτά τα ολίγα και για σήμερα,καλά να περνάτε,υγεία νά χουμε...
τα σέβη μου....