Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Θυμήθηκε να νικήσει !

Επτά περίπου μήνες χρειάστηκαν να περάσουν ώστε η Λάρισα να πανηγυρίσει νίκη στο Αλκαζάρ. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε μία λάθος εκτίμηση του Κωστούλα στο 52', την οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Τουμέρ Μετίν. Η ομάδα του Ουζουνίδη, με το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, ανάσανε βαθμολογικά και φτάνοντας τους έξι βαθμούς ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Ξάνθη από την πλευρά της, συνέχισε απογοητεύει μακριά από τα Πηγάδια και ηττήθηκε για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια. Το άγχος των βυσσινί για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα ήταν εμφανέστατο αλλά ο Αμπουχατζέιρα το εξαφάνισε στο 85' όταν και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Μηδέν εις το πηλίκον

Τα στατιστικά που έλεγαν πως στο Αλκαζάρ θα αναμετρηθούν δύο από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος (με τρία γκολ), επιβεβαιώθηκαν απόλυτα, αφού Λάρισα και Ξάνθη δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασσική ευκαιρία στην διάρκεια του α' μέρους. Οι βυσσινί είχαν την πρωτοβουλία αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Ο Τουμέρ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Τουάμα εξαφανισμένος, ενώ ο Σίμιτς είχε να αντιμετωπίσει δύο αμυντικούς (Τζάκι, Μορένο) κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Δύο άστοχες κεφαλιές του Ντε Νίγκρις, που δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε, και ένα αδύναμο σουτ του Ρομέου ήταν ότι καλύτερο δημιούργησαν οι παίκτες του Ουζουνίδη. Οι θρακιώτες από την άλλη, έψαχναν κυρίως τις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους χαφ που διαθέτουν αλλά με τους Μαρσελίνιο, Κιντάνα να μένουν σε ρηχά νερά και τον Πόι απελπιστικά μόνο στην επίθεση, ήταν αδύνατο να απειλήσουν. Ενα σουτ του Κιντάνα, που δεν ανησύχησε τον Μάλαρζ, ήταν και η μοναδική καλή στιγμή τους.

Δώρο Κωστούλα, δεν συγχωρεί ο Τουμέρ

Ενα τραγικό λάθος του Κωστούλα στο 52' όμως άλλαξε πολύ γρήγορα την μορφή του αγώνα. Ο Μετίν εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα, πέρασε τον Γκσμπούρνινγκ και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του τούρκου και των συμπαικτών του ήταν χαρακτηριστικός των βυσσινί συναισθημάτων. Θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 61' αλλά το γκολ του Ντε Νίγκρις ακυρώθηκε ως οφσάιντ. ΄

Ο Ματζουράκης, στην προσπάθειά του να κάνει την Ξάνθη πιο επιθετική, αντικατέστησε τον Μαρσελίνιο που απώλεσε σημαντική ευκαιρία στο 54', με τον Στίβαρ, ενώ πέρασε και τον Σουάνη, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Βάλλα ωστόσο, η Ξάνθη δεν απειλούσε, με την Λάρισα να προσέχει περισσότερο πλέον την άμυνά της, θέλοντας να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στην αμυντική της τακτική και σε μία αντεπίθεση στο 85', ο Αμπουχατζέιρα νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκσμπούρνινγκ, σφραγίζοντας τη νίκη της ΑΕΛ που πλέον μπορεί να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: