Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το... κόλλησε ο Sokratis!! (video)

Η... εναέρια κυκλοφορία ελέγχεται απ’ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο! Και σε μια τέτοια φάση χρίστηκε σκόρερ για λογαριασμό της Ντόρτμουντ, με εξαιρετική κεφαλιά.

Το... κόλλησε ο Sokratis! (video)
Με τον καλύτερο τρόπο εξελίσσεται η εκκίνηση της σεζόν για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο! Όχι μόνο γιατί είναι βασικός και αναντικατάστος στη Ντόρτμουντ, όχι γιατί σήκωσε ήδη το γερμανικό Σούπερ Καπ, αλλά και γιατί πέραν από... κέρβερος στην άμυνα, βοηθάει και στην επίθεση άμα λάχει!

Όπως έκανε στο εν εξελίξει ματς των Βεστφαλών με την Άουγσμπουργκ που έπιασε κεφαλιά... στράικερ κι έστειλε την μπάλα... αναπαυτικά στην εστία του αντίπαλου γκολκίπερ, γράφοντας το 0-2 για την ομάδα του. Άλλωστε πριν τον Sokratis είχε βρει δίχτυα στην επανεμφάνισή του ο Ρόις!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Χολέμπας η Ρόμα!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από την Ιταλία πως η Ρόμα είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας!

Θέλει Χολέμπας η Ρόμα!
Άλλος ένας παίκτης του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς-Ρώμη!

Σύμφωνα με τους Ιταλούς, μετά τους Βασίλη Τοροσίδη και Κώστα Μανωλά, η Ρόμα είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στους πρωταθλητές Ελλάδας για την απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας!

Μάλιστα, η φημολογία αυτή έγινε ακόμη πιο έντονη, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Εμιλιάνο Ινσούα. Πάντως, μέχρι στιγμής η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν έχει επιβεβαιώσει καμία από τις δύο υποθέσεις…*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βρισκόμαστε στον αέρα»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Άρη Μίλτος Λιόνης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για όσα συμβαίνουν στους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Δεν ξέρουμε τί να πούμε, τί να σκεφτούμε, δεν έχουμε ενημέρωση από κανέναν. Δεν υπάρχει προπονητής και βρισκόμαστε στον αέρα. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε καν για το πότε έχουμε προπόνηση. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να μας πει τί θα γίνει, πού πάμε. Τρίτη μέρα που δεν κάνουμε προπόνηση και ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το τί θα γίνει. Γιατί όσο δεν κάνουμε προπονήσεις, μένουμε πίσω αγωνιστικά. Ξέραμε για Γ’ Εθνική πριν λίγες μέρες, πριν 20 μέρες ξέραμε για Β’ και πλέον δεν ξέρουμε ούτε πού θα παίζουμε, ούτε τύ θα γίνει. Αυτή την στιγμή θεωρητικά είμαστε στην Β’ Εθνική, οπότε νομικά δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κινήσεις και από όσο διαβάζω στα σάιτ και τις εφημερίδες ο κ. Σκόρδας θέλει να κρατήσει στην Β’ Εθνική την ομάδα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως δεν υπάρχει ούτε μια ενημέρωση, ούτε από έναν άνθρωπο. Ψαχνόμαστε συνεχώς, μαθαίνουμε περισσότερα από τα ΜΜΕ, παρά από την ΠΑΕ Άρης».
*Πηγή: metrosport.gr*

Εξώδικο, αίτηση ανάκλησης και... αλλαγή έδρας!!


Την Δευτέρα θα εκδικαστεί η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ειρηνοδικείου για την διοίκηση Σκόρδα. Εξώδικο του προέδρου στον ΑΣ Άρη για το «Κλ. Βικελίδης». Πορεύεται με… Καλαμαριά η ομάδα.

Εξώδικο, αίτηση ανάκλησης και... αλλαγή έδρας
Κατατέθηκε από την Κοινωνία Μελών Άρη και τον Ερασιτέχνη η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ειρηνοδικείου, βάσει της οποίας αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία της ομάδας ο Λάμπρος Σκόρδας. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα στη 1 μ.μ.

Επιπλέον, εστάλη εξώδικο στον ΑΣ Άρη και ζητάει ο πρόεδρος της ΠΑΕ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα ως έδρα το «Κλ. Βικελίδης». Ως γνωστόν από την Τρίτη που ανέλαβε εκ νέου την ομάδα ο Λάμπρος Σκόρδας, ο Ερασιτέχνης αρνείται να παραχωρήσει το γήπεδο στον σύλλογο.

Επιπλέον, τη δεδομένη στιγμή πρώτη έδρα των «κίτρινων» είναι το Δημοτικό Στάδιο Καλαμαριάς, καθώς αυτό είχε δηλώσει ως δεύτερη επιλογή ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Στεφανίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ!!

Λίγη ώρα μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης για τους ομίλους του Europa League, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ανακοίνωσε Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ
Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθώς υπήρξε σχετική ανακοίνωση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο διεθνής φορ πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Το προφίλ του «Παπ»

Ο Παπαδόπουλος έχει γεννηθεί στις 20 Οκτωβρίου του 1981 στο Γκαγκάριν της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (νυν Ουζμπεκιστάν) και έχει ύψος 1,80. ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ακράτητο, συνέχισε για μια διετία στην Μπέρνλι κι απο κεί για 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό και μετά ακολούθησαν Λέτσε, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Θέλτα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και αγωνιστεί σε Λεβαδειακό, Πανθρακικό και Ατρόμητο διαδοχικά.

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 338 ματς εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τις ομάδες του, πετυχαίνοντας 96 γκολ και δίνοντας 35 ασίστ. Στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε 203 ματς πετυχαίνοντας 78 γκολ και δίνοντας 25 ασίστ!

Είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών από το 2002 και μέλος της ιστορικότερης Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, που το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό, στο οποίο ο Παπαδόπουλος αγωνίστηκε δυο φορές και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το γκολ του Ζήση Βρύζα εναντίον της Ρωσίας, που έδωσε την πρόκριση από τον όμιλο. Συνολικά έχει 22 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει πετύχει 2 γκολ.

Έχει κατακτήσει επίσης ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο Ελλάδος, καθώς και ένα πρωτάθλημα Κροατίας με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μένουν Ευρώπη!!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν ελπίδες για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League μετά την κλήρωση για τους ομίλους που έγινε σήμερα. Για το «όνειρο» ο Αστέρας...

Μένουν Ευρώπη
Δεν είναι και η καλύτερη, αλλά και δεν είναι και απαγορευτική!

Η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μονακό έφερε τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε δύο ομίλους που τους αφήνουν ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο ευνοϊκά και για τον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που αναμενόταν λόγω της παρουσίας των «αρκάδων» στο τέταρτο γκρουπ.

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον πέμπτο (5ο) όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις: Αϊντχόφεν, Εστορίλ και Ντιναμό Μόσχας.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον 11ο όμιλο και θα παίξει με τις Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ.

Αρκετά δύσκολο το έργο των παικτών του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες κληρώθηκαν στον 3ο όμιλο με τις Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν.

Το ίδιο δύσκολο είναι και το έργο της μόνης ομάδας από την Κύπρο η οποία θα συμμετέχει στην διοργάνωση. Ο Απόλλωνας Λεμεσού θα αντιμετωπίσει τις Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ και Ζυρίχη (1ος όμιλος).


Αναλυτικά, όλοι οι όμιλοι του Europa League...

1ος όμιλος
Βιγιαρεάλ
Γκλάντμπαχ
Ζυρίχη
Απόλλων Λεμεσού

2ος όμιλος
Κοπεγχάγη
Μπριζ
Τορίνο
Ελσίνκι

3ος όμιλος
Τότεναμ
Μπεσίκτας
Παρτιζάν
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

4ος όμιλος
Σάλτσμπουργκ
Σέλτικ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Άστρα Πλοϊέστι

5ος όμιλος
Αϊντχόφεν
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Εστορίλ
Ντιναμό Μόσχας

6ος όμιλος
Ίντερ
Ντνίπρο
Σεντ Ετιέν
Καραμπάκ

7ος όμιλος
Σεβίλλη
Σταντάρ Λιέγης
Φέγενορντ
Ριέκα

8ος όμιλος
Λιλ
Βόλφσμπουργκ
Έβερτον
Κράσνονταρ

9ος όμιλος
Νάπολι
Σπάρτα Πράγας
Γιούνγκ Μπόις
Σλόβαν Μπρατισλάβας

10ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου
Στεάουα Βουκουρεστίου
Ρίο Άβε
Άαλμποργκ

11ος όμιλος
Φιορεντίνα
ΠΑΟΚ
Γκινγκάμπ
Ντιναμό Μινσκ

12ος όμιλος
Μέταλιστ
Τραμπζονσπορ
Λέγκια Βαρσοβίας
Λόκερεν *Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπομονή και χρόνο στον Άγγελο

SARATSIS
Στον Arena89,4 φιλοξενήθηκε σήμερα το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Στέφανος Σαράτσης,σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι του Δικεφάλου κόντρα στην Ζίμπρου αλλά και την πίεση που αισθάνεται ο Άγγελος Αναστασιάδης.
 Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για την προτίμηση του για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην σημερινή κλήρωση τόνισε:
«Δεν νομίζω πως παίζουν ρόλο οι αντίπαλοι, είναι ένας θεσμός το Europa league στο οποίο πρέπει να συμμετέχει ο ΠΑΟΚ. Δεν έχω κάποια προτίμηση γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα.»
Για τον χθεσινό αγώνα και την πρόκριση κόντρα στην Ζίμπρου δήλωσε:
«Το πρώτο ματς νομίζω ότι ήταν ένα λάθος, ήταν άσχημο το αποτέλεσμα, μας γέμισε με άγχος. Ευτυχώς τα παιδιά την κατάλληλη στιγμή συνήλθαν και δείξανε την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ήξερα και εγώ όπως και όλοι μας ότι στο τέλος η ομάδα θα περάσει.Πίστευα και στον Κλάους ότι θα σκοράρει.Με λίγα λόγια όλα καλά πήγαν χθες.»
Για την διαφορά των δύο παιχνιδιών με την Ζίμπρου τόνισε:
«Εντάξει εκεί πήγαμε με άλλη ψυχολογία, υπήρχαν μεγάλες διαφορές στα δύο παιχνίδια. Η ομάδα ήταν πολύ εύκολη για τον ΠΑΟΚ. Δεν αντιμετωπίσαμε το πρώτο παιχνίδι με την κατάλληλη σοβαρότητα. Μετά το άσχημο αποτέλεσμα στην Μολδαβία νομίζω προσγειωθήκαμε όλοι ακόμα και οι φίλαθλοι γιατί νομίζαμε θα περάσουμε από το πρώτο παιχνίδι.Έκανε καλό γιατί εχθές και οι ποδοσφαιριστές ήρθαν ενώπιον των ευθυνών τους.Τελείωσαν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο γιατί καταλάβανε ότι ήτανε λάθος το πρώτο ματς. Αντιμετώπισαν το παιχνίδι χθες με σοβαρότητα όπως θα έπρεπε να κάνουν και στην Μολδαβία και ο προπονητής και οι παίκτες.»
Για το συμπέρασμα των δύο παιχνιδιών με την Ζίμπρου σχολίασε:
«Νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε την ομάδα να ηρεμήσει να δουλέψει, να κάνουμε λίγη υπομονή είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνουμε την ομάδα Ας αφήσουμε την ομάδα να παίξει και να δείξει αυτά που μπορεί Πιστέυω ότι θα γίνουν και κάποιες κινήσεις αυτές τις μέρες για καλυφθούν κάποια κενά που πιθανόν να υπάρχουν.όλα θα πάνε καλά, ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ να είναι απισιόδοξος.»
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη τόνισε:
«Ο Άγγελος αισθάνεται δικαιολογημένα ότι παίζει με το μαχαίρι στον λαιμό γιατί η πίεση του κόσμου είναι μεγάλη και το γνωρίζει και ο ίδιος Ο Άγγελος είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πως με το που έρχεται στον ΠΑΟΚ θα το ζήσει αυτό. Πρέπει λίγο να τον βοηθήσουμε το άγχος είναι μεγάλο, ας τον αφήσουμε να δουλέψει θα δείξει καλά στοιχεία είμαι σίγουρος.Πέρσι δώσαμε πίστωση χρόνου πολύ μεγάλη σε ένα ξένο άνθρωπο τον κύριο Στέφενς γιατί δηλαδή να μη δώσουμε χρόνο σε έναν δικό μας άνθρωπο όπως ο Άγγελος.»
Για την άποψη του για τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΟΚ Τζακ Αγγελίδη είπε χαρακτηριστικά:
«Είναι ένας πολύ σοβαρό άνθρωπος, τον γνώρισα και πιστέυω πως είναι ένας άνθρωπος μετρημένος και αξιόλογος τον οποίο δεν το ξέρει κανένας.Άρα και αυτός από την στιγμή που είναι επιλογή θα πρέπει να έχει πίστωση χρόνου. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Χρειάζεται χρόνο γιατί αυτήν την στιγμή καλύπτει λάθη άλλων.»
Τέλος για το ice-bucket και την πρόσκληση στο Ιβάν Σαββίδη τόνισε:
«Κοιτάξτε πλέον είναι ένας θεσμός, δημιουργήθηκε και συνεχίζει έχοντας ένα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με προσκάλεσε μία φίλη  από την Πτολεμαίδα γιατί εκεί χτίζουν ένα εργαστήρι για τα παιδάκια και χρειάζονται χρήματα και έχουν ανοίξει ένα λογαριασμό σε μία τράπεζα και μαζεύουν χρήματα. Για αυτό και το έκανα με χαρά και βοήθησα και εγώ με ότι μπορούσα.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Η... ελπίδα για Ρόις!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον Μάρκο Ρόις, τη ρήτρα, το νέο συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ και την ελπίδα της… Puma.
Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει και φυσικά ο Μάρκο Ρόις μένει εκεί που είναι. Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, στο οποίο είδε τους συμπαίκτες του να κατακτούν το Παγκόσμιο Κύπελλο, τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στον δύσκολο δρόμο της αποθεραπείας, καλείται να βρει τον καλό του εαυτό και να ηγηθεί της προσπάθειας της Ντόρτμουντ για την εκθρόνιση της Μπάγερν.
Η Μπορούσια ξεκίνησε με ήττα (2-0 από την Λεβερκούζεν) και τον χρειάζεται όσο ποτέ τώρα που ο Λεβαντόφσκι μετακόμισε στο Μόναχο. Ήταν εμφανώς ανέτοιμος στην πρεμιέρα, όμως σήμερα (29/08) στο Άουγκσμπουργκ (21:30 OTESPORT1) θα πρέπει να κάνει τη διαφορά για την πρώτη νίκη.
Η σεζόν θα κυλήσει δύσκολα για τους Βεστφαλούς, που καλούνται να διαχειριστούν την περίπτωσή του. Το… πόκερ έχει ξεκινήσει πολύ πριν λήξει το συμβόλαιό του και έναν χρόνο πριν ενεργοποιηθεί η ρήτρα αποδέσμευσής του. Μετά την παραίτηση του Κελ, ο Κλοπ τον έκανε τρίτο – τελικά – αρχηγό πίσω από τους Χούμελς και Βάιντενφελερ, ενώ Βάτκσε και Τσορκ είναι διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση, προκειμένου να τον κρατήσουν.
«Όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο δεν ήμασταν στη θέση που είμαστε τώρα. Οι άνθρωποι που τον συμβούλευαν τον έπεισαν ότι έπρεπε να μπει η ρήτρα. Αν δεν το κάναμε, δε θα μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε», απάντησε ο Βάτκσε στην κριτική που δέχεται για τη ρήτρα. Το συμβόλαιο του Ρόις φτάνει στο τέλος του το 2017, όμως το επόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να φύγει – πιθανότατα - με… ψίχουλα.

Κάποια στιγμή οι Γερμανοί αποκάλυψαν ότι η ρήτρα είναι στα 35 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου απαγορευτικό για τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό, μέχρι τις δηλώσεις του Ρουμενίγκε, που την τοποθέτησε 10 εκατ. ευρώ πιο κάτω και προκάλεσε την αντίδραση των Βεστφαλών. «Είναι γνωστό ότι ο Ρόις έχει ρήτρα, που φημολογείται ότι είναι στα 25 εκατ. ευρώ», σχολίασε ο παράγοντας της Μπάγερν στην Bild, πριν πει ότι δε θέλει να ταράξει τις σχέσεις των Βαυαρών με την Ντόρτμουντ. Ξεκάθαρα παιχνίδι τακτικής και… σπάσιμο νεύρων.
«Θα είναι δύσκολο για την Μπορούσια να τον κρατήσει, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη από κορυφαίους συλλόγους, όχι μόνο από την Μπάγερν», θα πει ο Ρουμενίγκε στην Welt λίγες ημέρες αργότερα.
Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Αν ο Ρόις δεν ανανεώσει στους επόμενους μήνες, είναι ένδειξη ότι βλέπει το μέλλον του μακριά από το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ». «Έχω πολύ καλό προαίσθημα για τον Ρόις. Νομίζω ότι θα παίζει μαζί για πολύ καιρό ακόμα», είπε Κλοπ στο ZDF μετά το ματς της πρεμιέρας με την Λεβερκούζεν. «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε, όμως τον ξέρω καλά και μπορώ να πω ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό. Οι παίκτες που έφυγαν δε μου άφηναν την ίδια αίσθηση και αυτό είναι το πιο σημαντικό», δήλωσε ο αισιόδοξος Βάτκσε στην Der Westen.

Οι απολαβές του Ρόις αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους και σύμφωνα με την Bild πρόθεση της Μπορούσια είναι να τα διπλασιάσει και να τον κάνει τον πρώτο παίκτη στην ιστορία της, που θα έχει… 8ψήφιο μισθό. Χρήματα, που φυσικά μπορεί να βρει και αλλού… Οπότε, αν η πρόταση επιβεβαιωθεί, όντως δε θα είναι για τα χρήματα.
Ο ίδιος ο Ρόις μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τις προθέσεις του. «Θα πω αυτό που έχω πει πολλές φορές. Είμαι χαρούμενος που παίζω στην Ντόρτμουντ», αρκέστηκε να πει πριν λίγες εβδομάδες στο Kicker. «Αυτή τη στιγμή το τι θα συμβεί στο μέλλον είναι δεύτερη ή ακόμη και τρίτη προτεραιότητα για μένα», ολοκλήρωσε, τονίζοντας ότι η απόφασή του δεν εξαρτάται από το αν η Μπορούσια κερδίσει κάποιον τίτλο ή όχι. Ο 25χρονος μέσος επέστρεψε περίπου 1 μήνα νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν, κάνοντας την υπέρβαση.
«Μπορώ να φανταστώ τον Ρόις στην Μπάγερν. Αν μπορείς να πάρεις έναν παίκτη τέτοιας κλάσης, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσεις. Είμαι σίγουρος ότι αν το καλοκαίρι του 2015 ο Ρόις δεν υπογράψει στην Μπάγερν, τότε θα φύγει για έναν top σύλλογο όπως η Ρεάλ ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Ντόρτμουντ δε θα μπορέσει να τον κρατήσει», σχολίασε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Άντε να πεις ότι έχει άδικο (για την προσπάθεια)…

Σε τρεις συνεντεύξεις του το καλοκαίρι σε FAZ, Kicker και Der Westen ο Βάτσκε είπε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα. «Ο Ρόις έχει τη δυνατότητα να γίνει θρύλος στην πόλη που γεννήθηκε. Θέλουμε να δεσμευτούμε μακροπρόθεσμα μαζί του. Και νομίζουμε ότι μπορούμε να του προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο στην Ντόρτμουντ. Δεν γνωρίζω αν θα τα καταφέρουμε.
Ξέρω ένα πράγμα: Τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι χάναμε τους καλύτερούς μας παίκτες, όμως μέχρι τώρα αυτό δε μας έχει… εκτροχιάσει. Η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας είναι ξεκάθαρη», είπε στην πρώτη. «Ο Ρόις έχει τη δυνατότητα να γίνει για την Ντόρτμουντ ό,τι και ο Ούβε Ζέλερ για το Αμβούργο και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ για την Μπάγερν», ολοκλήρωσε και η αλήθεια είναι ότι έχει δίκαιο. Ο Ρόις είναι γεννημένος στο Ντόρτμουντ και έπαιξε στις ακαδημίες της Μπορούσια από το 1996 μέχρι και το 2006.


Η κίνηση που ίσως αλλάξει τις ισορροπίες έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι εκτός από την Evonik, Puma και Signal Iduna θα συμμετάσχουν επίσης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως στρατηγικοί επενδυτές, ενώ στα ταμεία θα μπουν συνολικά 114 εκατ. ευρώ. Μετά το τέλος της διαδικασίας η Puma θα έχει το 5% των μετοχών. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη συμβόλαιο σε ισχύ και με τον Ρόις… Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι θα προσπαθήσει να προστατεύσει την επένδυσή της.
Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν όλες οι ενδιαφερόμενες, καθώς ποιος δε θα ήθελε τον Ρόις στην ομάδα του και μάλιστα με ένα ποσό ανάμεσα στα 25 και στα 35 εκατ. ευρώ; Ο ατζέντης του είναι ο Φόλκερ Στρουτ, του οποίου πελάτες είναι και οι Μάριο Γκέτσε και Τόνι Κρόος. Αυτό δείχνει ότι η Μπορούσια δε θα έχει καθόλου εύκολο έργο.
Σε τελική ανάλυση, όμως, η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Ρόις. Μπορεί να πάρει τα χρήματα που θέλει, να πειστεί για το πρότζεκτ (ο Βάτκσε δήλωσε ότι για κάθε 10 εκατ. ευρώ αύξηση στα έσοδα, θα αυξάνεται κατά 4 εκατ. ευρώ και το μισθολογικό μπάτζετ) και όντως να εξελιχθεί σε θρύλο της Ντόρτμουντ. Μαζί με – τυχόν – εμπλοκή της Puma, είναι οι μεγάλες ελπίδες των Βεστφαλών. Η «μάχη» για την υπογραφή του Γερμανού μέσου θα έχει πολλά επεισόδια...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μένουν στο δρόμο οι παίκτες του Άρη!!

Απίστευτες καταστάσεις στον Άρη. Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού το ξενοδοχείο με το οποίο συνεργάζεται η ΠΑΕ είναι απλήρωτο.
Απίστευτες καταστάσεις στον Άρη. Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού το ξενοδοχείο με το οποίο συνεργάζεται η ΠΑΕ είναι απλήρωτο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στη Βαρκελώνη ο Ντάγκλας!


Πανευτυχής με την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Ντάγκλας κατά την άφιξή του στην Βαρκελώνη. Περνάει από ιατρικά και παρουσιάζεται το απόγευμα ο Βραζιλιάνος μπακ.

Στη Βαρκελώνη ο Ντάγκλας
Ενθουσιασμένος που τη νέα σεζόν θ’ αγωνίζεται με την φανέλα της Μπαρτσελόνα έδειξε ο Ντάγκλας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που συνέβη στη ζωή μου, είναι εκπληκτικό ότι θα εκπροσωπήσω αυτή τη φανέλα», ανέφερε ο Βραζιλιάνος μπακ κατά την άφιξή του στην Βαρκελώνη.

Αναφέρθηκε στον συμπατριώτη του Νεϊμάρ, τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού στην Ισπανία και ολοκλήρωσε υποσχόμενος ότι θα δουλέψει σκληρά για να ενισχύσει τους «μπλαουγκράνα».

Ο 24χρονος περνάει από ιατρικά και εντός της ημέρας αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του από την Σάο Πάολο, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Τούμπα ο Παπαδόπουλος!

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται αυτή την ώρα ο Δημήτηρης Παπαδόπουλος για τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους του συλλόγου.
Ο 33χρονος επιθετικός είναι μια ανάσα από τον «δικέφαλο» του Βορρά και απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.
Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου, μετά το τέλος των συζητήσεων θα περάσει από τα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελεσίγραφο από Μίλαν για Τόρες!!

Η Μίλαν θα περιμένει για περίπου μιάμιση ημέρα ακόμη την Τσέλσι για να λάβει την απάντηση στην πρόταση που έχει κάνει για τον Τόρες.

Τελεσίγραφο από Μίλαν για Τόρες
Μέχρι και αύριο το βράδυ θα περιμένει η Μίλαν την απάντηση της Τσέλσι για την πρόταση που έχει καταθέσει για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες.

Η ιταλική ομάδα έχει προτείνει στους άγγλους να κάνει δικό της τον ισπανό επιθετικό για τα επόμενα δύο χρόνια και με προοπτική για τρίτο με αγορά.

Θα καλύπτει το συμβόλαιο του παίκτη για τα χρόνια αυτά το οποίο ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η Τσέλσι εάν απαντήσει θετικά θα αναζητήσει άλλον επιθετικό ο οποίος φέρεται να είναι ο Ντέστρο της Ρόμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρετά και γίνεται Βαυαρός!

Τη συμφωνία της με τη Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός θα αποχαιρετήσει τον κόσμο με συνέντευξη Τύπου και θα αναχωρήσει για Γερμανία.

Αποχαιρετά και γίνεται Βαυαρός
Σε συμφωνία ήρθαν Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Τσάμπι Αλόνσο, καθώς οι «μερένχες» ανακοίνωσαν την παραχώρηση του Ισπανού χαφ στους Βαυαρούς.

Προτού, όμως, ο 30χρονος μέσος αναχωρήσει για τη Γερμανία, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, Τσάμπι Αλόνσο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: «4Χ4» για Βελέζ! (videos)

Τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς της Inicial της Αργεντινής πέτυχε η Βελέζ χάρη σε 1-0 σε βάρος της Λανούς.
Αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά το τέρμα του Λούκας Πράτο στο 83ο λεπτό έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά των «παιδιών του φρουρίου». Σε άλλο σημερινό παιχνίδι, η Σαν Λορένζο πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κίλμες χάρη σε γκολ των Έκτορ Βιγιάλμπα στο 23ο, Γκονζάλο Βερόν στο 41ο και Νέστορ Ορτιγκόζα στο 93ο. Τέλος, ο Σαντιάγκο Σαλσέντο στο 25ο πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Μπάνφιλντ επί της Τίγκρε, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση και έμεινε με δέκα παίκτες στο 94ο λόγω απευθείας κόκκινης στον Νάτσο Κανούτο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μπάνφιλντ-Τίγκρε 1-0
Βελέζ-Λανούς 1-0
Κίλμες-Σαν Λορένζο 0-3
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Βελέζ Σάρσφιλντ
4
12
Ρίβερ Πλέιτ
4
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
4
9
Νιούελς Ολντ Μπόις
4
8
Γοδόι Κρουζ
4
7
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
4
6
Ατλέτικο Ραφαέλα
4
6
Ροζάριο Σεντράλ
4
6
Άρσεναλ Σαραντί
4
6
Λανούς
4
6
Μπάνφιλντ
4
6
Ιντεπεντιέντε
4
6
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
4
4
Τίγκρε
4
3
Χιμνάσια Λα Πλάτα
4
3
Ολίμπο
3
3
Σαν Λορένζο
3
3
Μπόκα Τζούνιορς
4
3
Μπελγκράνο
4
2
Κίλμες
4
2
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.









*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: «Σκληρή» ήττα για Ιντερνασιονάλ! (videos)

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και μέσω βραζιλιάνικων «εμφυλίων» ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του ετήσιου Κόπα Σουνταμερικάνα.
Πλειάδα συλλόγων της Νότιας Αμερικής αγωνίστηκαν στον πρώτο γύρο και με το πέρας των διπλών σειρών διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια του δεύτερου, αλλά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα οκτώ βραζιλιάνικοι σύλλογοι συγκρούστηκαν σε τέσσερα ματς, εκ των οποίων ξεχώρισε εκτός έδρας 2-0 της Μπαΐα επί της Ιντερνασιονάλ. Στο 43ο λεπτό σκόραρε ο Λούκας Φονσέκα και στο 46ο ο Ντιέγο Μασέδο, ενώ οι οπαδοί των γηπεδούχων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εμφάνιση της ομάδας τους, πριν από το πέρας της αναμέτρησης.
Εκτός έδρας νίκη πήρε και η Βιτόρια Μπαΐα, αφού πέρασε με 1-0 από το «σπίτι» της Σπορτ Ρεσίφε χάρη σε πανέμορφο γκολ του Μαρσίνιο στο 10ο λεπτό, ενώ η Κρισιούμα ξεπέρασε γκολ του Πάτο στο 26ο για το 2-1 επί της αποδεκατισμένης Σάο Πάολο, καθώς στο 15ο βρήκε δίχτυα ο Σιλβίνιο και στο 42ο ο Λούκα. Τέλος, η Φλουμινένσε κέρδισε με 2-1 την Γκοΐας παρά αποβολή του τερματοφύλακά της, Έντσον, στο 60ό, καθώς τα γκολ του Έντσον στο 29ο και στο 34ο απαντήθηκαν μονάχα από ένα του Έρικ Νασιμέντο Ντε Λίμα στο 94ο.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – Βιτόρια (Βραζιλία) 0-1 & 03/09
2 – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) – Καράκας (Βενεζουέλα)
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 03/09
4 – Ουατσιπάτο (Χιλή) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή)
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – Γκοΐας (Βραζιλία) 2-1 & 03/09
6- Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία)
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – Ουνιβερσιδάδ (Περού)
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – Μπαΐα (Βραζιλία) 0-2 & 04/09
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη)
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) 02/09
11 – Έμελεκ (Εκουαδόρ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη)
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – Σάο Πάολο (Βραζιλία) 2-1 & 04/09
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – Λιμπερτάδ (Παραγουάη)
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 04/09
15 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη)
Τρίτος γύρος
16 – Νικητές 15-1
17 – Νικητές 14-2
18 – Νικητές 13-3
19 – Νικητές 12-4
20 – Νικητές 11-5
21 – Νικητές 10-6
22 – Νικητής 9 – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Νικητές 8-7
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29









*Πηγή: onsports.gr*

«Φαίακας» ο Σαμπάτ!

Ο Μπεν Σαμπάτ είναι ο «εκλεκτός» του Μιχάλη Γρηγορίου για την ενίσχυση των μετόπισθεν της Κέρκυρας και η μεταγραφή αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

«Φαίακας» ο Σαμπάτ
Με την απόκτηση του Μπεν Σαμπάτ ολοκληρώνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Κέρκυρας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού ο Μιχάλης Γρηγορίου βρήκε τα στοιχεία που έψαχνε στον Ισραηλινό στόπερ.

Ο 26χρονος παίκτης έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Πανθρακικού και τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση του νησιωτικού συλλόγου.

Παρ' όλα αυτά δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γρηγορίου για τον αγώνα κόντρα στη Skoda Ξάνθη, αφού τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απομένει το «Ο.Κ.» του Ολυμπιακού!

Προπονήσεις με τον Πανιώνιο έχουν ξεκινήσει ήδη ο Δημήτρης Κολοβός και ο Τάσος Αυλωνίτης, με τους παίκτες και τους Νεοσμυρνιώτες να αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Απομένει το «Ο.Κ.» του Ολυμπιακού
Στον Πανιώνιο θα συνεχίσουν την καριέρα τους ο Δημήτρης Κολοβός και ο Τάσος Αυλωνίτης, οι οποίοι αναμένεται να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Πλέον εκείνο που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί από τους Πειραιώτες ο δανεισμός των δύο παιδιών, με τους οποίους οι «κυανέρυθροι» ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Όπως γράφει η SportDay, οι δύο Έλληνες άσοι έχουν κάνει κάποιες προπονήσεις με την ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου, δείγμα του ότι περιμένουν και αυτοί με τη σειρά τους να τελειώσει και τυπικά το θέμα τους.

Εν τω μεταξύ, ο Πανιώνιος είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει και στην απόκτηση του Μανώλη Καλογεράκη, ο οποίος δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες. Εφόσον ο 22χρονος τερματοφύλακας υπογράψει, την επόμενη κιόλας στιγμή θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα ο Δημήτρης Πολίτης.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του σέντερ φορ, ο κ. Τερεζόπουλος και οι συνεργάτες του εξακολουθούν να παρακολουθούν υποψήφιους στόχους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σο έρχεται, Φυτανίδης φεύγει!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Πάπε Σο από τον Ατρόμητο, στον οποίο περιμένουν να αποχωρήσει ο Σωκράτης Φυτανίδης για τον ΑΠΟΕΛ.

Σο έρχεται, Φυτανίδης φεύγει
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση του Πάπε Σο για τον Ατρόμητο. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Σενεγαλέζου μέσου από τους Περιστιερώτες.

Με την απόκτηση του Αφρικανού άσου ενισχύεται αισθητά η μεσαία γραμμή των «κυανόλευκων», με τον Γιώργο Παράσχο να εμφανίζεται ικανοποιημένος απ' τη συγκεκριμένη προσθήκη, που θα είναι και η τελευταία για φέτος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Παράλληλα, έτοιμος να μετακομίσει στην Κύπρο παρουσιάζεται ο Σωκράτης Φυτανίδης φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα, στη Μεγαλόνησο υποστηρίζουν ότι οι δύο σύλλογοι θα τα βρουν σύντομα και ο Έλληνας στόπερ θα παίξει στο Champions League με την ομάδα του Γιώργου Δώνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Τόρες θέλει Μίλαν!!

Όπως αναφέρει σήμερα η Corriere dello Sport ο Φερνάντο Τόρες έχει αποδεχθεί την πρόταση που του έχει κάνει η Μίλαν!.

Ο Τόρες θέλει Μίλαν!
Ο Φερνάντο Τόρες θέλει να αλλάξει παραστάσεις και να αγωνιστεί για τη Μίλαν.

Όπως αναφέρει η Corriere dello Sport ο Ισπανός επιθετικός είπε «ναι» στην πρόταση που του κάνει η ιταλική ομάδα για να συνεχίσει σε αυτή την καριέρα του.

Ωστόσο απομένει κάτι πολύ σημαντικό… Να δεχθεί και η Τσέλσι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η Μίλαν έχει προτείνει στον Φερνάντο Τόρες συμβόλαιο για τρία χρόνια το οποίο και ικανοποιεί την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, ο μάνατζέρ του έχει προσεγγίσει και άλλες ομάδες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ρόμα. Ωστόσο όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδας η περίπτωση της ομάδας της «αιώνιας πόλης» θα ενεργοποιηθεί μόνο εάν αποτύχει η προσπάθεια μεταγραφής στην Μίλαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αντεπίθεση» κατά Σκόρδα!!

Σύσσωμος ο Άρης ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της αίτησης ανάκλησης που είχε καταθέσει προ ημερών ο Λάμπρος Σκόρδας, ώστε να επανέλθει το πλάνο της Γ’ Εθνικής για τους «κίτρινους».

«Αντεπίθεση» κατά Σκόρδα
Με στόχο την απομάκρυνση του Λάμπρου Σκόρδα από τη διοίκηση του Άρη, ο Ερασιτέχνης, η «ΚΜΑ», οι οργανωμένοι οπαδοί και ο απλός κόσμος ετοιμάζονται να καταθέσουν σήμερα αίτηση ανάκλησης της απόφασης του ειρηνοδικείου που διόρισε νέα προσωρινή διοίκηση.

Η «κίτρινη» οικογένεια δεν προχώρησε χθες στην αίτηση, επειδή οι δικηγόροι ήθελαν να εμπλουτίσουν τον φάκελο με νέα στοιχεία που έχουν εν τω μεταξύ προκύψει, όπως η κατάληψη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η αποχώρηση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για να έχει και μεγαλύτερη τύχη στην εκδίκαση.

Εφόσον κατατεθεί σήμερα, η δικάσιμος θα οριστεί την ερχόμενη Δευτέρα και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ίδια μέρα. Εφόσον ανατραπούν εκ νέου τα δεδομένα, τότε θα επανέρχεται στο προσκήνιο το πλάνο της Γ’ Εθνικής και τα πράγματα κυλούν ως είχαν.

Από την πλευρά του, ο Σκόρδας προχώρησε χθες στην επίσημη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League και βάζει μπρος το δικό του πλάνο, χωρίς φυσικά κανείς να μπορεί να καταλάβει ποιες είναι οι προοπτικές υλοποίησής του, έχοντας όλο τον κόσμο απέναντί του και τον Ερασιτέχνη να μη του δίνει ούτε καν το γήπεδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυση κατά του Πουλίδο!!

Το σίριαλ… Πουλίδο περιπλέκεται! Η Τίγκρες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον μεξικανό επιθετικό και έφτασε στο σημείο να τον απειλεί με μήνυση για δυσφήμιση!

Μήνυση κατά του Πουλίδο!
Οι σχέσεις του Άλαν Πουλίδο με την Τίγκρες από χθες το βράδυ είναι στη χειρότερη τους… φάση!

Η διοίκηση της ομάδας της Αργεντινής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει –όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της- κάποια ζητήματα σχετικά με τον Πουλίδο και το συμβόλαιό του.

Σε αυτή παρουσίασαν τα στοιχεία τα οποία έχουν στα χέρια τους και –βάσει των όσων υποστηρίζουν- «δένουν» τον παίκτη.

Οι εκπρόσωποι της Τίγκρες έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν με μήνυση τον μεξικανό επιθετικό για δυσφήμιση και του παρουσίασαν μια απλή λύση για να λήξει το θέμα!

Να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης η οποία αναφέρεται στο συμβόλαιο του και ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ!

Οι άνθρωποι της Τϊγκρες επέμειναν ότι το συμβόλαιο που έχουν στα χέρια τους είναι υπογραμμένο από τον παίκτη και πως φέρει και την υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου του παίκτη, του μάνατζέρ του, δηλαδή, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από την FIFA.

Μάλιστα, του επιτέθηκαν λέγοντας ότι από την στιγμή που ο παίκτης υποστηρίζει ότι το συμβόλαιο του έχει λήξει –όπως εκείνος υποστηρίζει- τότε για ποιον λόγο έδωσε το «παρών» στις προπονήσεις της ομάδας αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας του Μεξικού στο Μουντιάλ.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες στο Μεξικό τα έγγραφα τα οποία παρουσίασε η διοίκηση της Τίγκρες δεν ήταν ολόκληρα αλλά ένα μέρος τους κάτι που –όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ- ενδεχομένως να αποτελεί μια ένδειξη ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν οι διοικούντες την ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Από σήμερα η πρόκριση!!

Το πρώτο της επίσημο παιχνίδι τη φετινή σεζόν δίνει απόψε η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει για το Κύπελλο Ελλάδας τον Φωκικό στο ΟΑΚΑ.

Από σήμερα η πρόκριση
Μετά από είκοσι μήνες η ΑΕΚ επιστρέφει ξανά στη διοργάνωση που έχει κατακτήσει δεκατέσσερις φορές στην ιστορία της. Το τελευταίο της παιχνίδι στον θεσμό ήταν τον Δεκέμβριο του 2012, όταν είχε ηττηθεί εντός έδρας με σκορ 1-0 από την Καβάλα.

Η «Ένωση», όμως, δίνει απόψε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι της σεζόν για το Κύπελλο Ελλάδας και υποδέχεται τον Φωκικό στο Ολυμπιακό Στάδιο (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, OTE Sport 4 και sport-fm.gr).

Όπως έχει πει και ο Τραϊανός Δέλλας στους παίκτες του, στόχος του «Δικεφάλου» είναι από σήμερα να… καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, ώστε το παιχνίδι (στις 12 ή 13 Σεπτεμβρίου) να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Όσον αφορά τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, όλα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που παρέταξε στο πρόσφατο φικό με τη Ρόμα. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ανέστης και στην άμυνα οι Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος και Λαμπρόπουλος.

Στα χαφ θα είναι οι Ανάκογλου, Κορδέρο, δεξιά ο Πλατέλλας, αριστερά ο Μπαρμπόσα και ο Αλεξ Ντακόλ θα πάρει τη θέση του Μάνταλου, πίσω από τον Αραβίδη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε ένα παιχνίδι χωρίς υποψία κίνδυνο για επεισόδια, η Αστυνομία απαγόρευσε τη μετακίνηση των οπαδών του Φωκικού και έτσι στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν μόνο εκείνοι της ΑΕΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «αστέρι» της Ευρώπης!

Το όνειρό του στο Europa League θα συνεχίσει να ζει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Τα τυπικά για Γιαννιώτα.

Το «αστέρι» της Ευρώπης!
Προχθές η Λουντογκόρετς κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, όμως κάτι αντίστοιχο κατάφερε να πετύχει χθες το βράδυ και ο Αστέρας Τρίπολης στο Europa League.

Ένας επαρχιακός σύλλογος από την Ελλάδα κατάφερε να είναι ένας από τους 64 που θα δώσουν το «παρών» σήμερα στο Μονακό για την κλήρωση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Κανείς δεν μπορούσε να πει πριν από περίπου 1,5 μήνα πως οι Αρκάδες θα είχαν αυτή την πορεία, έχοντας αποκλείσει τη Ροβανιέμι, μία γερμανική ομάδα (τη Μάιντς) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (μία ομάδα που συνηθίζει να συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Το επίτευγμα της ομάδας του Στάικου Βεργέτη είναι τεράστιο και αποτέλεσμα αυτού είναι ότι αρκετοί από τους παίκτες του έχουν μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» αρκετών συλλόγων, με τον Ντε Μπλάσις να είναι ο πρώτος που καρπώνεται αυτή την επιτυχία.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Αστέρα και σήμερα θα αναχωρήσει για τη Γερμανία, ώστε να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

Ωστόσο, στην Τρίπολη κινήθηκαν ήδη για τον αντικαταστάτη του και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Γιαννιώτα, του οποίου η μεταγραφή αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Ο 21χρονος άσος έχει μείνει ελεύθερος από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπου είχε 8 συμμετοχές και 1 γκολ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλήρωση και μεταγραφή!!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το «παρών» στην σημερινή κλήρωση για τους ομίλους του Europa League. Επαφές για μεταγραφή από Νταμπίζα.

Κλήρωση και μεταγραφή
Τη σεζόν 2012/13 ήταν η τελευταία παρουσία του Παναθηναϊκού σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τότε οι «πράσινοι» είχαν βρεθεί στον 10ο όμιλο του Europa League και φέτος κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ευρώπη, όπου σήμερα θα μάθουν τους αντιπάλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Η χθεσινή πρόκριση κόντρα στη Μίντιλαντ (2-1 στη Δανία), δίνει μία σημαντική «ανάσα» στην ομάδα, αφού στο ταμείο της αναμένεται να μπουν περίπου 3 εκατ. ευρώ και μπορεί να αυξηθούν, ανάλογα με την πορεία της.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον Νίκο Νταμπίζα να προχωρήσει τις επαφές με κάποιους παίκτες που είχε μιλήσει το επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της ομάδας.

Όπως είχε αποφασιστεί στη πρόσφατη σύσκεψη κορυφής του «τριφυλλιού», θα γίνει μία μεταγραφή ενός μεσοεπιθετικού με έφεση στο σκοράρισμα.

Στον Παναθηναϊκό φέρονται να έχουν εντοπιστεί δύο παίκτες και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ έχει αναλάβει τις επαφές. Ο ένας από τους δύο, βέβαια, αποτελεί προτεραιότητα και στόχος είναι να κλείσει άμεσα σε λογικά οικονομικά πλαίσια.

Ο Τάκης Φύσσας, εν τω μεταξύ, με τον Στράτο Σωπήλη και το στέλεχος της ΠΑΕ Σπύρο Βλάχο, θα εκπροσωπήσουν τους «πράσινους» στη σημερινή κλήρωση.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καλύτερη επιλογή η ΑΕΚ»

Την καλύτερη πρόταση έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον Ντέγιαν Λέκιτς, όπως παραδέχθηκε ο μάνατζερ του Σέρβου φορ, Ζόραν Πάβλοβιτς, μιλώντας στη SportDay.

«Καλύτερη επιλογή η ΑΕΚ»
Τις επόμενες δύο μέρες αναμένεται η ΑΕΚ να γνωρίζει την απάντηση του Ντέγιαν Λέκιτς στην πρόταση που του έχει καταθέσει.

Ο Σέρβος επιθετικός αποτελεί τον «Νο1» στόχο αυτή τη στιγμή για την «Ένωση» και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζόραν Πάβλοβιτς, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο 29χρονος άσος να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Εκτός όμως από τον «Δικέφαλο», ενδιαφέρον έχουν δείξει άλλες επτά ομάδες, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του διεθνούς φορ στη SportDay.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ. Για εμένα η ΑΕΚ είναι η καλύτερη επιλογή για τον Ντέγιαν. Η καλύτερη προοπτική. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και είναι πολύ σημαντικό ότι βρίσκεται στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και σε αυτή του τεχνικού διευθυντή ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Υπάρχει όμως ενδιαφέρον από 4 ομάδες από την Ισπανία, μία από τη Γερμανία και δύο από την Ελβετία. Ο Ντέγιαν ζυγίζει τις επιλογές του και θα αποφασίσει μέχρι το Σάββατο», τόνισε ο Πάβλοβιτς στη SportDay.

Αυτή τη στιγμή ο Λέκιτς βρίσκεται στην πατρίδα του και σύντομα θα λάβει την απόφαση για το μέλλον του, με την προοπτική της ΑΕΚ να είναι η καλύτερη, όπως παραδέχθηκε και ο εκπρόσωπός του.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ο Λέκιτς να πει το «ναι» ίσως και στην πρόταση της ΑΕΚ. Με τους Ισπανούς να θεωρούν την «Ενωση» φαβορί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και «Παπ» και μέσος!!

Τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους ομίλους του Europa League μαθαίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ, όμως εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Παπαδόπουλου και ενός χαφ.

Και «Παπ» και μέσος
Τα κενά του υπάρχοντος ρόστερ «τρέχουν» να καλύψουν τον ΠΑΟΚ, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Σήμερα το μεσημέρι οι Θεσσαλονικείς θα μάθουν τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν στους ομίλους του Europa League.

Εντός της ημέρας, όμως, είναι αρκετά πιθανό να ανακοινωθούν δύο προσθήκες. Πρώτα η απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλο, στον οποίο η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ επιβεβαίωσε πως έχει καταθέσει επίσημη πρόταση.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, ο διεθνής άσος θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά», παράλληλα, κινούνται για την απόκτηση ενός παίκτη - ενός «οχταριού» - που θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξή του παιχνιδιού του. Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα αποκτηθεί ακραίος μεσοεπιθετικός.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σοκ» για Ιβάνοβιτς!

Τον «μάστορά» της βρήκε η Ανα Ιβάνοβιτς από την Καρολίνα Πλίσκοβα και έχασε 0-2 σετ από την Τσέχα στον πρώτο γύρο του USA Open.

«Σοκ» για Ιβάνοβιτς
H 22χρονη Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα, Νo 42 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, νίκησε 2-0 σετ (7-5, 6-4) την Ανα Ιβάνοβιτς, Νο 9 στον κόσμο, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του USA Open, την απέκλεισε και δημιούργησε τη δεύτερη μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση μετά τον αποκλεισμό της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα την Τετάρτη από την Κινέζα Σουάι Πενγκ.

Η Πλίσκοβα επικράτησε σε 80’, κόντρα σε μια αγνώριστη και νευρική Σέρβα και περιμένει πλέον μια εκ των Ντελάκουα ή Γουάνγκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Θέλει ο Ντιόπ, αλλά…»

Τις υπερβολικές απαιτήσεις της Λεβάντε ανέφερε ως ανασταλτικό παράγοντα στις επαφές του Ολυμπιακού με την ισπανική ομάδα για την απόκτηση του Πάπε Ντιόπ ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Μίτσελ.

Μίτσελ: «Θέλει ο Ντιόπ, αλλά…»
Στην αδιαλλαξία της διοίκησης της Λεβάντε, οφείλεται η εμπλοκή στην προσπάθεια απόκτησης του Πάπε Ντιόπ, σύμφωνα με τον Μίτσελ.

Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ελλάδας φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο της «Marca» και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στις επαφές με τους Ισπανούς για τον Σενεγαλέζο μέσο.

«Μιλήσαμε με τη Λεβάντε, αλλά μας παρέπεμψε στην ρήτρα αποδέσμευσης (10 εκατ. ευρώ) του παίκτη αν και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ο Ντιόπ θέλει την μεταγραφή, αλλά βρίσκεται σε δύσκολή θέση», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «ερυθρολεύκων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα ξεκάθαρες ιδέες!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, τα θετικά στοιχεία που έδειξε ο «Δικέφαλος» αλλά και τις μεταγραφές που γίνονται μεν, αλλά σε... λάθος θέση! 
Αφού γλιτώσαμε αυτό το κάζο μπορούμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία να κοιτάξουμε το μέλλον. Είναι τόσο μεγάλη η γαλήνη μου που δεν με απέκλεισε ένα χωριό που μπορώ να ξεπεράσω άνετα και την μεταγραφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Όχι πως ο Παπαδόπουλος δεν είναι καλός παίκτης και δεν θα βοηθήσει. Απλά όταν έχω τέσσερα φορ και αποκτώ πέμπτο ενώ δεν έχω αριστερό εξτρέμ, είναι κάτι που παίζει οριακά με τα νεύρα μου.
Βέβαια αυτή η κίνηση αναδεικνύει και τον πανικό στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την έλλειψη χημείας μεταξύ τεχνικού διευθυντή και προπονητή, την παταγώδη αποτυχία όσον αφορά στην κάλυψη των κενών. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτοί που αποκτήθηκαν είναι καλή παίκτες.
Ο Ρατς για παράδειγμα ήταν σήμερα το άλφα και το ωμέγα. Οι παραστάσεις του είναι τέτοιες που δεν θα μπορούσε να ανεχτεί έναν τέτοιο αποκλεισμό και αυτό φάνηκε σε ολόκληρο το 90λεπτό. Αυτό το βιογραφικό το πληρώνεις και ας αφήνεις πίσω σου τον τόσο αξιαγάπητο Λίνο. Ο Ρατς θα τα βγάλει τα λεφτά του, ξεκίνησε την απόσβεση.
Συμμετοχή στη νίκη – πρόκριση είχαν άλλες δύο μεταγραφές. Ο Περέιρα και ο Μακ. Παιδιά που έχουν διάθεση και στοιχεία. Δεν θα ξεσηκώσουν την κερκίδα, αλλά ουσία θα σου δώσουν.
Από την άλλη έχεις και τον Κλάους να υπογράφει όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις με γκολ και ασίστ, έχεις και τον Τζαβέλλα που γυαλίζει το μάτι του. Τα χρειάζεσαι αυτά τα παιδιά για να σε τσιτώνουν όταν πρέπει. Και εσύ ως οργανισμός δεν πρέπει να τα ευνουχίζεις.
Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για μία ώρα. Για την ακρίβεια ήταν κακός. Μία έμπνευση του Κλάους, ένα καλό ξεπέταγμα του Περέιρα, ένας Αφρικανός που συμπλήρωσε το παζλ της μαλακίας τους με την κόκκινη που δέχτηκε, μία εξαιρετική συνεργασία του Τζαβέλλα, του Ρατς και του Κλάους. Για μία ώρα, με έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας είχαμε αυτές τις στιγμές, συν μία σέντρα του Ρατς στον Περέιρα που δεν έγινε γκολ.
Έπρεπε να γίνουν οι δύο αλλαγές, αφού το δίδυμο Μαντούρο – Τζιόλη ήταν κάκιστο και έπρεπε ο Κάτσε να πάρει την θέση του ενός και να μπει ένας κανονικός αριστερός χαφ αντί του Σαλπιγγίδη. Ο οποίος απορώ πως αντέχει να παίζει εκεί, εκτίθεται.
Όταν έγιναν οι δύο αλλαγές και σε συνδυασμό με την κούραση των λιγότερων αριθμητικά Μολδαβών ο ΠΑΟΚ έκανε έξι καθαρές φάσεις και πέτυχε άλλα δύο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο και τώρα θα πρέπει να αρχίσει να στροφάρει στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου η ΚΕΔ τον βρήκε μπόσικο πάλι και τον τρολάρει. Βάζοντας τον Κομίνη στο πρώτο παιχνίδι ο οποίος απέβαλε χωρίς λόγο τον Περέιρα και τώρα τον Καλογερόπουλο, αυτό το καμάρι της αστυνομίας, τον τύπο που αποβάλει μονομερώς.
Η ομάδα πρέπει να βρει σταθερές άμεσα, γιατί από ποιότητα δεν είμαστε καλά, η διακοπή μετά τον Πλατανιά είναι σίγουρα απαραίτητη και το έργο του Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να σταθεροποιήσει τα πιστεύω του για το ρόστερ.
Για την μεταγραφή Παπαδόπουλο δεν μπορώ να πω πως βρίσκω καμία λογική. Πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε ούτε ένα αριστερό εξτρέμ. Ας ελπίσουμε πως θα μονιμοποιήσουμε το 4-4-2, το πολύ το 3-5-2, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα ξεφτιλιστούμε.
Τέλος, στον ΠΑΟΚ λένε πως θα πάνε για ένα πολύ ποιοτικό 8άρι. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης παραμένουν ελεύθεροι. Ας μη κουραστούν στο ψάξιμο οι άνθρωποι.
ΥΓ Ο Ρανιέρι θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού. Ή κάποιος από το ίδιο γραφείο. Μερικά πράγματα φωνάζουν.
ΥΓ Ο Σαρρής δεν παραιτήθηκε ακόμη. Μιλάνε για ολική αναισθησία.
ΥΓ Ο Σκόρδας πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρει να στείλει τον Άρη στο τοπικό. Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίνε οι παράγοντες που έχουν εκεί και είναι τόσο αστείοι που δεν κίνησαν νωρίτερα την διαδικασία για να προλάβουν τις προθεσμίες. Δεν είχαν το σθένος να αποφασίσουν νωρίτερα τη Φούτμπολ Λιγκ 2 και τώρα το τρένο χάθηκε. Μέχρι και εμένα έχουν αγανακτήσει με την ανυπαρξία τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ήρθε... η ανάπτυξη!!

Με 4 ομάδες σε ομίλους Champions και Europa, ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το ισχυρό «ΠΑΡΩΝ» που φώναξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο! 
Η λέξη ανάπτυξη έχει καταντήσει κάτι σαν... ανέκδοτο! Από την στιγμή που έγινε καραμέλα στο στόμα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των υπουργών, οι περισσότεροι Έλληνες που καθημερινά υποφέρουν από την ανεργία, τους φόρους και τις αυξήσεις απλά την ακούνε και γελάνε! Κι όμως η ανάπτυξη ήρθε. Όχι φυσικά εκεί που οι περισσότεροι το έχουμε ανάγκη.
Εκεί που όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν για να χαλαρώσουν λίγο... Η περίφημη αυτή λέξη βρήκε εφαρμογή στο ποδόσφαιρο όμως. Η νέα σεζόν, όσο αφορά τις Ευρωδιοργανώσεις ξεκινά με ονειρεμένο τρόπο για τις ομάδες μας αφού από τους 5 που πήραν εισιτήριο από το περσινό πρωτάθλημα, οι 4 θα παίζουν ως τα Χριστούγεννα. Ο Ατρόμητος μας... άφησε νωρίς με την εντός έδρας αυτοκτονία από το Σεράγεβο. Την γκέλα αυτή όμως, ως Ελληνικό ποδόσφαιρο την ρεφάραμε με τον καλύτερο τρόπο ο Αστέρας Τρίπολης αρχικά με τον... ιστορικό αποκλεισμό επί της Μάιντς και εν συνεχεία με την πρόκριση στους ομίλους.
Σε... απλά Ελληνικά έχουμε 1 ομάδα (Ολυμπιακός) που θα παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες 3 που θα δώσουν την δική τους μάχη στους ομίλους του Europa! Kι έχει ο Θεός αφού πιθανό είναι να έχουμε και την άνοιξη παρουσία στα Ευρωκύπελλα. Μετά από την πολύ καλή παρουσία της Ελλάδας στην Βραζιλία, έρχεται τώρα και αυτό το «3 στα 3» των προκρίσεων (συν την μόνιμη παρουσία του Ολυμπιακού) που όντως δείχνει ανάπτυξη. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα...
Όπως και να έχει ο Χειμώνας γίνεται πολύ ενδιαφέρον αφού πλέον οι... Τρίτες, οι Τετάρτες και οι Πέμπτες αποκτούν μεγάλη αξία με την συμμετοχή 4 ομάδων μας σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League. Αξία όμως και για τους συλλόγους που θα έχουν την ευκαιρία να βγουν κερδισμένοι στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είτε με τα έσοδα από τις νίκες, είτε δείχνοντας την... πραμάτεια (παίκτες) τους σε υποψήφιους μνηστήρες! Όμορφα άρχισε η χρονιά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα υπέρ και κατά του Ντι Μαρία στη Γιουνάιτεντ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τις λύσεις θα δώσει ο σούπερ Ντι Μαρία, η απόκτηση του οποίου όμως δεν ήταν τόσο επιτακτική όσο ενός σπουδαίου αμυντικού και ενός μέσου. Δεν είχε προλάβει καν να πατήσει το πόδι του στο Νησί και η κουβέντα για το σύστημα που θα υπηρετούσε είχε ανάψει για τα καλά. Αιτία -και αφορμή μαζί- αυτό που παρουσίασε η δική του Ολλανδία στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το παλιομοδίτικο, αλλά για κάποιους από επίκαιρο έως πρωτοποριακό 3-5-2 του Λουίς Φαν Χάαλ έφτασε τελικά και στο «Ολντ Τράφορντ». Κανείς δεν ξέρει εάν το εν λόγω σύστημα ήρθε για να μείνει, μα στο ξεκίνημα της πορείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαντάζει ως η βασική επιλογή του Ολλανδού τεχνικού.
Η κουβέντα βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο για το εάν αυτή η εφαρμογή είναι η ιδανική για τους Κόκκινους Διαβόλους, αλλά και για το ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του Ανχελ Ντι Μαρία σε αυτή τη διάταξη, με την υπόθεση να... βρωμάει πολύ σε κάτι αλά Ρόμπεν. Στους Οράνιε ο Φαν Χάαλ είχε τον εξτρέμ της Μπάγερν σε ρόλο ελεύθερου περιφερειακού επιθετικού να ξεχύνεται στις αντεπιθέσεις. Αυτό μπορεί κάλλιστα να το κάνει και ο Αργεντινός που έχει σχεδόν εφάμιλλη ικανότητα στο να τρέχει σαν δαίμονας, κουβαλώντας τη μπάλα για πολλά μέτρα.
Για να συμβεί όμως τούτο, θα πρέπει να υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: να απουσιάζει ένας εκ των Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι. Ο δεύτερος από πέρσι σταθερά χάνει αρκετά ματς πλέον και δεν μπορεί το οικοδόμημα της Γιουνάιτεντ να στηριχτεί πάνω του, όπως συνέβη πρόπερσι. Πόσο μάλιστα όταν και φέτος δεν έκανε σωστή προετοιμασία εξαιτίας τραυματισμού και σε καμία περίπτωση δεν έχει καλό ρυθμό.
Ο Ντι Μαρία ωστόσο, από την προηγούμενη σεζόν στη Ρεάλ έδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα να κινηθεί και ως εσωτερικός μέσος. Σε αυτό το 3-5-2 εάν οι Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι βρίσκονταν μαζί στην 11άδα, ο Αργεντινός θα γινόταν εύκολα ο επιθετικός από τους τρεις μέσους του συστήματος (π.χ. με τους Ερέρα, Κάρικ πίσω του). Αυτό όμως σημαίνει ότι ο Μάτα δεν θα ήταν βασικός, καθώς δεν θα μπορούσε με τη σειρά του να παίξει στην πλευρά ως full back-μέσος-εξτρέμ που καλύπτει όλη τη γραμμή (σ.σ.: όπως π.χ. έκανε με τη Σάντερλαντ ο Βαλένσια δεξιά και ο Γιανγκ αριστερά). Το ίδιο ισχύει και για τον Ντι Μαρία που το μαρκάρισμα του αντιπάλου δεν είναι το φόρτε του και επομένως δεν θα γυρνούσε όπως θα έπρεπε στην άμυνα.
Σε περίπτωση πάλι που ο Φαν Χάαλ δει ότι το 3-5-2 δεν του βγαίνει (σ.σ.: τα εργαλεία που έχει δεν φαίνεται να ταιριάζουν) και αποφασίσει να το πάει αλλιώς, είτε στο 4-2-3-1 είτε στο 4-4-2 ο Ντι Μαρία θα μπορούσε να βρεθεί σε οποιαδήποτε πλευρά  ως εξτρέμ ή ακόμα και ως εσωτερικός μέσος στην πρώτη περίπτωση. Γενικότερα είναι πολλά αυτά που μπορεί να προσφέρει και από πολλές παραμέτρους. Αλλωστε σε σχέση με τους καινούργιους συμπαίκτες του, πλεονεκτεί σχεδόν σε κάθε αγωνιστική κατηγορία, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία-γράφημα που ακολουθεί.

Ολα τα παραπάνω λοιπόν καθιστούν απίστευτα χρήσιμη την απόκτηση του, καθώς η ομάδα χρειαζόταν κάποιον με τα δικά του αμέτρητα πλεονεκτήματα, μα σε καμία περίπτωση επιτακτική. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την αγορά του είναι υπερβολικά πολλά. Φυσικά τους οπαδούς δεν τους απασχολεί το νούμερο, μιας και δεν βγαίνει από τη δική τους τσέπη. Εάν όμως τα 75+15 εκατ. ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου ξετίναξαν το μπάτζετ σε βαθμό να μην γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις στην άμυνα, τότε η αγορά του Ντι Μαρία κινδυνεύει να αποδειχτεί δώρον άδωρον.
Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στην άμυνα. Τζόουνς, Εβανς, Σμόλινγκ και ο νεαρός Μπλάκετ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Μόνο ο πρώτος κάτι κάνει, αλλά και πάλι... δεν! Υπάρχει και το ρίσκο με τον Μάρκος Ρόχο που αποκτήθηκε για να παίξει ως αριστερός στόπερ στην τριάδα, κάτι που όμως ο Αργεντινός που είναι επιθετικός αριστερός μπακ δεν έχει ξανακάνει. Τι στιγμή που η Γιουνάιτεντ έχασε τόσο εύκολα στο παζάρι ακόμα και τον Βερμάελεν που μπροστά σε αυτούς είναι υπερστόπερ και είδε τη Μπάγερν να παίρνει σε καλή τιμή (26+4 εκατ.) τον Μπενάτια, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως θα βγάλει τη σεζόν στα μετόπισθεν.
Και δεν είναι μόνο το κέντρο της άμυνας ή ότι δεν έχει κάποιον καλό δεξιό μπακ (Ράφαελ ή ως λύση ανάγκης ο Σμόλινγκ), αλλά και το ποιος θα κόβει στο κέντρο. Ο Κάρικ δεν είναι όπως παλιά και δεν μπορείς να βασιστείς στον Φλέτσερ, ενώ οι Φελεϊνί, Κλέβερλι (κάκιστος και ανεπαρκής με τη Σάντερλαντ), Ερέρα σκέφτονται περισσότερο το πως θα προωθήσουν τη μπάλα, από το πως θα την κλέψουν. Καλός και τέλειος λοιπόν ο Ντι Μαρία, αλλά σε όλες αυτές τις αγωνιστικές απορίες που δημιουργεί και φέτος η Γιουνάιτεντ, η αγορά του Αργεντινού από μόνης της δεν αρκεί για να δώσει απαντήσεις...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Mundobasket 2014 - Θα δώσουν το 100% κι όπου τους βγάλει!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα όσα περιμένει να δει στο Μουντομπάσκετ από την Εθνική Ελλάδας και κάνει τη δική του εκτίμηση ως προς την κατάταξή της. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην Ισπανία και θα αγωνιστεί στο περίεργο τουρνουά για αυτήν, τα τελευταία χρόνια. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μην προκρίθηκε με το σπαθί της, ωστόσο ανήκει σε αυτή τη διοργανώση 100%.
Το Μουντομπάσκετ ξεκινά με τις ΗΠΑ και Ισπανία να θεωρούνται τεράστια φαβορί για να παίξουν στον τελικό… Αυτομάτως λοιπόν υπάρχει ένας όμιλος ομάδων οι οποίες έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους οι οποίες κυνηγούν μόνο το χάλκινο.
Θα έλεγα ψέματα αν σας το έπαιζα αισιόδοξος. Η Ελλάδα είναι μία καλή ομάδα η οποία αποτελείται από παίκτες που σίγουρα θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Αν αυτές είναι αρκετές ή όχι, θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Ο Φώτης Κατσικάρης έχει ξεκάθαρους ρόλους, συγκεκριμένη φιλοσοφία και φυσικά έχει φροντίσει για την αυτοπεποίθηση των παικτών του. Σε ένα τόσο μικρό χρονικά, τουρνουά το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. Μία «κακή» ήττα μπορεί να σε ρίξει στον λάθος αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ της φάσης των «16» και ύστερα να αναπολούμε την… κακιά την ώρα.
Από το 2010 κι έπειτα η Ελλάδα αποτυγχάνει παταγωδώς σε όποια διοργάνωση συμμετέχει. Στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010 τερμάτισε στην 11η θέση, στο Ευρωμπάσκετ το 2011 ήρθε 6η, στο Προολυμπιακό το 2012 αποκλείστηκε χάνοντας από τη Νιγηρία και πέρυσι στη Σλοβενία κατέληξε στη δέκατη θέση. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για αυτή την ομάδα η οποία όντως μας έχει καλομάθει. Για άλλες μία άνομβρη τετραετία δεν είναι τίποτα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μάντης δεν είμαι σε καμία περίπτωση, ωστόσο θεωρώ πως με το σύστημα διεξαγωγής των πολλών νοκ άουτ αγώνων (από τους «16») τα πράγματα θα είναι δύσκολο. Στι δική μου σκέψη η Ελλάδα θα τερματίσει από 7η ως 10η. Ίδωμεν...
Εννοείται πως μακάρι να διαψευστώ.
ΥΓ: Θα το επαναλάβω για να σας μείνει. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα παιδιά θα δώσουν το 100% των δυνάμεών τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Mundonbasket 2014 - Παγκόσμιο Κύπελλο... αθλητών!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα έχει χαρακτηριστικά... στίβου, τις 24 ομάδες που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες και την Εθνική ομάδα που έχει πρόγραμμα - κουτί για να ρολάρει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Μιλούσα το πρωί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον ραδιοφωνικό αέρα του Sentra 103,3 και με την προπονητική του ματιά μου επιβεβαίωσε την άποψη πως αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει την σφραγίδα της περιβόητης φράσης «το μπάσκετ αλλάζει».
«Το μοντέλο θα είναι παρόμοιο μ' αυτό της Ευρωλίγκας» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου για να συνεχίσει, λέγοντας ότι «η εκρηκτικότητα, η αλτικότητα και η ταχύτητα παίρνουν την σκυτάλη ενδεχομένως είς βάρος του θεάματος». Είναι σαφές πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ θα έχει ολίγον από... στίβο, με την έννοια πως ο «αθλητής» παίρνει την σκυτάλη από τον «μπασκετμπολίστα» που για να ανταποκριθεί πλέον σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται περισσότερο τη δύναμη και λιγότερο το μυαλό του.
<a href='http://openx2.clients.mediacdn.com/www/delivery/ck.php?n=aef9ec70&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://openx2.clients.mediacdn.com/www/delivery/avw.php?zoneid=3&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=aef9ec70&amp;ct0=INSERT_ENCODED_CLICKURL_HERE' border='0' alt='' /></a>
Σ' αυτό το μοντέλο λοιπόν καλείται να ανταποκριθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να κάνει την υπέρβαση στα παρκέ της Ισπανίας. Να συνδυάσει το μυαλό που διαθέτει σαν ομάδα με τα αθλητικά προσόντα που γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητα, έστω κι αν εμείς δεν τα διαθέτουμε όσο οι Γάλλοι, οι Λιθουανοί και πολλές άλλες ομάδες που είναι πιο κοντινές στο μοντέλο του «αθλητή»κι όχι στο μοντέλο του «έξυπνου» που κυριάρχησε την προηγούμενη 10ετία.
Είναι ξεκάθαρο πως οι 24 φιναλίστ χωρίζονται σε τουλάχιστον τρεις κατηγορίες, ενδεχομένως και τέσσερις. Στην πρώτη ανήκουν οι Αμερικανοί και οι Ισπανοί, τα απόλυτα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις, καθώς συνδυάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τις ομάδες να ξεχωρίζουν. Οι μεν Αμερικανοί τα αθλητικά προσόντα, την ποιότητα και το βάθος, οι δε Ισπανοί την εμπειρία, τους μεγάλους παίκτες και το κίνητρο του «για τελευταία φορά όλοι μαζί». Θεωρητικά, δεν έχουν αντίπαλο για το χρυσό και το αργυρό, όπως τουλάχιστον φάνηκε και στη σειρά των φιλικών αγώνων που έδωσαν μέχρι να φτάσουμε στην έναρξη.
Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι ομάδες που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους, αλλά τους κυνηγάει ένα μεγάλο «αλλά...». Το «αλλά» των απουσιών (π.χ. Γαλλία), των λίγων παικτών (Αργεντινή), της κακοδαιμονίας (Λιθουανία) ή της ταμπέλας του «δεν πάνε συνήθως παραπάνω» (Κροατία). Στο δεύτερο ράφι ανήκει ουσιαστικά και η Εθνική μας ομάδα που συνδυάζει πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Εχει τις ελλείψεις της, δεν έχει παρουσιάσει κάτι σπουδαίο τα τελευταία χρόνια, δεδομένα τα κενά στο ρόστερ της, αλλά είναι επίσης σίγουρος πως μπορεί να ανταποκριθεί και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι σ΄όλες τις ομάδες που θεωρητικά ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.
Στην τρίτη είναι αυτές που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό. Για παράδειγμα, Βραζιλία, Αυστραλία, Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία δεν μπορούν θεωρητικά να έχουν βλέψεις για την πρώτη εξάδα, αλλά ουδείς από την άλλη μπορεί να τους ξεγράψει όσο προχωράει η διοργάνωση.
Η τέταρτη κατηγορία βεβαίως είναι οι ομάδες που θεωρούν επιτυχία την συμμετοχή, θα διεκδικήσουν μια - δυο νίκες και θα επιδιώξουν να παίξουν ρόλο ρυθμιστή στον όμιλο και λιγότερο να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Το καλό για την Ελλάδα, συγκριτικά με την... σφαλιάρα του Ευρωμπάσκετ 2013, είναι το πρόγραμμα - κουτί της πρώτης φάσης. Πέρυσι, ξεκινήσαμε από τα δύσκολα, πιστέψαμε στο μετάλλιο, χαλαρώσαμε πριν από τους Ιταλούς και τους Φινλανδούς και βρεθήκαμε προ εκπλήξεων με τον Κοπόνεν να μετατρέπεται σε... Λεμπρόν. Αν μη τι άλλο, το φετινό πρόγραμμα βοηθάει τον Κατσικάρη αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά.
Με μαθηματική πρόοδο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κι αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην Εθνική να ρολάρει μέσα από τα επίσημα παιχνίδια και παράλληλα να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή της σταδιακά με τον βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται καθημερινά. Είναι διαφορετικό να αυξάνεις τον πήχη της σιγουριάς σου μέρα με τη μέρα, ανάλογα με τη δυναμικότητα του αντιπάλου και διαφορετικό να το κάνεις μονομιάς, πέφτοντας από τα σύννεφα, όταν συναντάς μεγαλή αντίσταση απ' αυτή που υπολόγιζες.
Η ουσία είναι ότι η Εθνική θα μπει... τσιτωμένη από το πρώτο ματς, δεν έχει περιθώρια να χαλαρώσει, κάτι που προφανώς έκανε πέρυσι και της στοίχισε στο μεσοδιάστημα της πρώτης φάσης.
Υ.Γ.: Από αύριο θα τα λέμε από την Σεβίλλη κι ας ελπίσουμε προσεχώς από την Μαδρίτη. Είναι ξεκάθαρο πως όσο παίζει η Εθνική ομάδα θα συζητάμε και θα γράφουμε μόνο γι αυτήν. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και οι λοιπόν μπορούν να περιμένουν, άλλωστε θα 'χουμε άφθονο χρόνο για να τα συζητάμε όλη τη χρονιά. Το μπάσκετ «φτιάχτηκε» από την Εθνική ομάδα κι αυτή είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Mundobasket 2014 - Ο σμπάρος και τα τρυγόνια!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης υπεραμύνεται της απόφασης για επί χρήμασι συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο και ξορκίζει εκ των υστέρων τη συμφορά μιας χαμένης τετραετίας. H αποστολή της Εθνικής μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε στην Ισπανία την ίδια μέρα που ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2015. Ναι, σωστά καταλάβατε. Οι αγώνες έγιναν μέσα στον Αύγουστο, έξι αγωνιστικές με κοπιαστικά ταξίδια ποτισμένες με τη βαριεστημάρα των μεγάλων και με τη δίψα των μικρών.
Οι ευρωπαϊκές ομάδες του Μουντομπάσκετ εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία και προκρίθηκαν άνευ αγώνων, για ευνόητους λόγους. Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε αυτόματα για τα τελικά του Ευρωμπάσκετ τη στιγμή που απέκτησε τη wild card για το Παγκόσμιο. Δεν χτύπησε ένα τρυγόνι ο σμπάρος των 800 χιλιάδων ευρώ, αλλά δύο.
Αγαπημένος φίλος και συνάδελφος μου έλεγε χθες ότι ήταν λάθος η συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ. Επρεπε, πιστεύει, να γυρίσουμε την πλάτη στις πρακτικές της FIBA και να σηκώσουμε τη σημαία της ανανέωσης, με μακροπρόθεσμο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Προσωπικά, διαφωνώ. Νομίζω ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια της απουσίας από το προσκήνιο. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι εννοώ.
 
Σκεφτείτε τι λογής «Εθνική» Ανδρών θα κατέβαινε στα αυγουστιάτικα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015. Οι Σπανούλης, Ζήσης, Μπουρούσης, Φώτσης, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου θα έπαιρναν τιμητικό ρεπό και μάλλον θα έμπαιναν στον δρόμο της αποστρατείας. Οι Καλάθης, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο, Κουφός ασφαλώς θα περνούσαν το καλοκαίρι στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.
 
Τερτίπια όπως το φετινό του Ολυμπιακού θα έβρισκαν γόνιμο έδαφος, αφού δεν θα υπήρχε διάθεση για πόλεμο και κινήσεις στρατηγικής. Οι τραυματίες και οι ψευτοτραυματίες θα ζητούσαν εξαίρεση. Οι σύλλογοι θα στήλωναν τα πόδια.
 
Και η ομάδα θα εμφανιζόταν στα γήπεδα της άγονης ευρωπαϊκής γραμμής αποδεκατισμένη, ένα κράμα Εφήβων, Ελπίδων και Απελπισμένων.
Γελιέται όποιος πιστεύει ότι έχουμε το βάθος για να επιβιώσουμε με τις ανθυπορεζέρβες και να τερματίσουμε έστω 2οι σε έναν Όμιλο φερ’ειπείν με Βοσνία, Φινλανδία, Τσεχία. Η Ρωσία έχασε από τους Ελβετούς και είδε κι έπαθε μέχρι να τους ξεφορτωθεί. Ισως να τα καταφέρναμε, ίσως όχι.
Παράλληλα με το αγκομαχητό, θα εξανεμίζονταν τα περισσότερα από τα στοιχεία που κρατούν την Εθνική ομάδα μπάσκετ στο πάνω ράφι του ελληνικού αθλητισμού και στις συνειδήσεις των αγνών φιλάθλων. Θα υπήρχαν αρνήσεις, έριδες, γκρίνιες, σκασιαρχεία, βεντετισμοί, παραγοντιλίκια, όλα μέσα σε κλίμα δυσθυμίας και απόλυτης αδιαφορίας.
Αύγουστο μήνα. Με τον κοσμάκη να ψάχνει οξυγόνο στις αμμουδιές.
 
Συγγνώμη, αλλά είναι λάθος. Αντιπαραγωγικό και αυτοκαταστροφικό. Σχεδόν πράξη αυτοχειρίας, για έναν χώρο που, παρά τις επιτυχίες του, κινείται σε συνθήκες εύθραυστης ισορροπίας.
Πότε θα ξανασήκωνε κεφάλι η Εθνική εάν έχανε και το τρένο του 2015; Σας θυμίζω ότι το επόμενο Ευρωμπάσκετ αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Με άλλα λόγια, υπήρχε κίνδυνος για συναπτή τετραετία απουσίας από το διεθνές προσκήνιο (2013-7).
Πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε το σενάριο «επιστημονική φαντασία», διαβάστε τον κατάλογο των ομάδων που αποκλείστηκαν. Ανάμεσά τους θα βρείτε το Μαυροβούνιο, το οποίο δεν απέχει δα έτη φωτός από το επίπεδο της Ελλάδας. Στην πλήρη της μορφή, η ομάδα του Λούκα Παβίτσεβιτς κατεβάζει 5-6 παίκτες που άνετα θα κέρδιζαν θέση στη δική μας δωδεκάδα: Πέκοβιτς, Βούτσεβιτς, Μπιέλιτσα, Ράις, Ντραγκίτσεβιτς, Τοντόροβιτς.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο, δεν μπόρεσε να στρατολογήσει παρά μόνο έναν από αυτούς. Και αποκλείστηκε από την …Ολλανδία, η οποία επιστρέφει σε Ευρωμπάσκετ μετά από 25 χρόνια!
Οι Μαυροβούνιοι θα επιστρέψουν σε μεγάλη διοργάνωση το 2017, στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε εμείς στη θέση τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Mundobasket 2014 - Από τα... Λιόσα στη Σαραγόσα!!

To 17o Μουντομπάσκετ (που πλέον αποκαλείται Παγκόσμιο Κύπελλο) βρίσκεται επί θύραις και ο Βασίλης Σκουντής ξεπαγώνει τις αναμνήσεις και τις εικόνες του από τις προηγούμενες επτά διοργανώσεις στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυς. 10ο Μουντομπάσκετ
(5-20 Ιουλίου 1986, Σαραγόσα, Φερόλ, Μάλαγα, Τενερίφη, Βαρκελώνη, Οβιέδο, Μαδρίτη/Ισπανία)
Στο βάθρο: 1. ΗΠΑ, 2. Σοβιετική Ενωση, 3. Γιουγκοσλαβία. Η Ελλάδα δέκατη με 4 νίκες-6 ήττες

Σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης ή –ακόμη καλύτερα-σαν την πρώτη μέρα της επόμενης ζωής μας! Μια ζωή που κανείς μας, ούτε οι παλιοί, ούτε οι νεότεροι δεν την είχe ζήσει ποτέ έως τότε και όλοι λαχταρούσαμε να τρυγήσουμε τους μεθυστικούς καρπούς της και να την απολαύσουμε...
Στο λόγο της τιμής μου, αυτός ο γλαφυρός πρόλογος δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Εχουν περάσει 28 χρόνια από τότε (από την παρθενική συμμετοχή της Εθνικής ομάδας όχι απλώς σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά γενικώς σε μια διοργάνωση οικουμενικού βεληνεκούς) και τώρα που ανασκαλεύω τις αναμνήσεις μου, θαρρώ πως ήταν μόλις χθες που έφτανα στη Σαραγόσα κι ένιωθα κι ελόγου μου σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων!

Κυριολεκτώ, διότι μέχρι τότε όντως το βεληνεκές του ελληνικού μπάσκετ ήταν περιορισμένο και πάντως δεν εκτεινόταν πέρα από τα Ευρωμπάσκετ και αυτό πάλι όχι επί μονίμου βάσεως. Την προηγούμενη χρονιά (1985) η Εθνική είχε απουσιάσει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στη Γερμανία. Η ευτυχής συγκυρία τονιζόταν κι από έναν επί πλέον λόγο:  η Ελλάδα επρόκειτο να είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης του 1987 η οποία έμελλε να προκαλέσει την έκρηξη και την απογείωση  σε σφαίρες που δεν είχαμε καν διανοηθεί.
Αίφνης λοιπόν από τις «μετρίως μέτριες» παρουσίες στα Ευρωμπάσκετ και από τις Βαλκανιάδες και τους Μεσογειακούς αγώνες, η Εθνική βρέθηκε στην ελίτ. Και πώς; Μέσα από μια κολασμένη προκριματική φάση, στη διάρκεια της οποίας επέζησε από το θρίλερ των τριών παρατάσεων του Εκεντρεβίλ (με τη Γαλλία), όντας ατσαλωμένη από την περιοδεία της στις ΗΠΑ, όπου –σε μια εποχή κατά την οποία η διαφορά ανάμεσα στους δυο κόσμους ήταν ακόμη χαώδης- γνώρισε βαριές ήττες από ισχυρές κολεγιακές ομάδες, αλλά αυτή η σκληραγώγηση της φάνηκε πολύ χρήσιμη για τη συνέχεια...
Δεν θυμάμαι εναντίον ποίου αντιπάλου συνέβη, αλλά σε έναν από αυτούς τους αγώνες στις ΗΠΑ, η Εθνική ενώ είχε ποσοστό ευστοχίας 65%, εντούτοις ηττήθηκε με διαφορά τριάντα πόντων, διότι ασφυκτιούσε από το zone press που αντιμετώπισε και περνούσε με το ζόρι το κέντρο του γηπέδου!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στην τελική φάση του Mundobasket, που φιλοξενήθηκε στην Ισπανία και απέβη ο προπομπός των θριάμβων που έμελλε να ακολουθήσουν. Αυτή πράγματι ήταν μια «Αποκάλυψη τώρα» για την ίδια την ομάδα, όσο και για όλους εκείνους οι οποίοι (ευλογημένοι από την τύχη) ανακατευόμασταν τότε με το μπάσκετ και την ακολουθήσαμε στη Σαραγόσα, στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή στην αναχώρηση της αποστολής από το (τότε) Δυτικό Αεροδρόμιο; Ήμουν μαζί με τον συχωρεμένο τον Φίλιππο Συρίγο, τον Χάρη Αλευρόπουλο και τον σπίκερ του ραδιοφώνου Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο, που κρατώντας το boarding pass στα χέρια του κι ενώ ετοιμαζόμασταν για την επιβίβαση στο αεροπλάνο είπε μια μυθική ατάκα που μάλιστα έκανε και ρίμα...
«Πω, πω ένας Μίλτος από τα Λιόσα, στη Σαραγόσα»!!!
Φτάσαμε λοιπόν από τα... Λιόσα και από κάθε άλλη αφετηρία στον μεγάλο προορισμό, χωρίς να νιώθουμε σαν τους λαθρεπιβάτες του ονείρου: το όνειρο έπαιρνε σάρκα και οστά και αυτό το Μουντομπάσκτ πέρα από «Αποκάλυψη, τώρα» ήταν και η εκκίνηση σε μια μακρά και πολύχρονη διαδρομή που συνεχίζεται από τότε με ελάχιστες παρακάμψεις από τους ενδιάμεσους σταθμούς των μεγάλων διοργανώσεων...
Περισσότερο από τα αποτελέσματα, τις κατατάξεις και αγωνιστικά γεγονότα (που άλλωστε είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, σε ειδικές εκδόσεις και σε αφιερώματα του παρελθόντος), προτιμώ σε αυτό το ταξίδι στον χρόνο να ανακαλέσω εικόνες από το προσωπικό αρχείο και από τη μνήμη η οποία ευτυχώς δεν με έχει προδώσει ακόμη...
Αλησμόνητες εικόνες και περιστατικά τα οποία εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός γηπέδου και ξαναγράφουν την ιστορία ενός εκάστου Μουντομπάσκετ...
·       Με το που έφτασε η αποστολή στη Σαραγόσα και πήγε στο γήπεδο για προπόνηση πέσαμε πάνω σε έναν ξακουστό παίκτη που δεν τον είχαμε αντικρίσει ποτέ από κοντά: τον Οσκάρ Σμιντ, τον «Πελέ του μπάσκετ», που ήταν τότε στα νουζένια του και με το πληθωρικό επιθετικό ταλέντο του προκαλούσε σοκ και δέος σε κάθε άμυνα. Θυμάμαι μάλιστα ότι με το που τον είδαμε στην προπόνηση, κάποιος από τους υπόλοιπους παίκτες γύρισε και είπε γελώντας στον Φάνη Χριστοδούλου, «μαλάκα, αυτός θα σε κάνει να μετανιώσεις που ασχολείσαι με το μπάσκετ». Πράγματι ο Οσκάρ ήταν από άλλο ανέκδοτο και μετά από τέσσερις μέρες πέτυχε 40 πόντους, κόντρα στον... αλαλιασμένο Φάνη, οδηγώντας τη Βραζιλία στη νίκη με 115-95. Μαζί με τον Οσκάρ σε εκείνη την πρώτη προπόνηση της Βραζιλίας γνωρίσαμε και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Ριο ντε Τζανέιρο (και μετέπειτα ολόκληρης της χώρας) τον Έλληνα Γεράσιμο Μποζίκη, ο οποίος είχε παίξει μπάσκετ στον Σπόρτιγκ και εν συνεχεία μετανάστευσε μεταναστεύσει στη χώρα της σάμπας.
·       Στην πρεμιέρα η ελληνική ομάδα νίκησε με 110-81 τον Παναμά του περιβόητου Ρολάντο Φρέιζερ, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος με το καλημέρα έδειξε το ποιόν του, πετυχαίνοντας 53 πόντους, που αποτελούν το ατομικό ρεκόρ του στην Εθνική! Ο «γκάνγκστερ» αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με 337 πόντους σε δέκα ματς, αφήνοντας πίσω του (χάρη στους 48 πόντους που έβαλε στον αγώνα κατάταξης με την Κίνα) τον Οσκάρ Σμιντ (310).
·       Έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο με την Εθνική και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον διάλογο που διημείφθη ένα μεσημέρι στο εστιατόριο του «Melia». Την ώρα του δείπνου, ο Καμπούρης ζήτησε από τον Γκάλη να του δώσει δυο φέτες ψωμί από το πανεράκι το οποίο είχε μπροστά του και τότε ο Νικ του είπε μια ατάκα που μας έκανε όλους να πέσουμε ξεροί: «Αργύρη, κακή αρχή κάνεις. Σήμερα μου ζητάς μια φέτα ψωμί κι αύριο στο ματς θα μου ζητάς και την μπάλα»! Παρεμπιπτόντως ο σέντερ του Ολυμπιακού κλήθηκε σε εκείνη τη διοργάνωση να επωμιστεί βαριές ευθύνες, λόγω της απουσίας του Παναγιώτη Φασούλας , ο οποίος μετά την επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ από το Πόρτλαντ αναζητούσε το «American dream». Ο Αργύρης ο οποίος έναν χρόνο αργότερα θα σφράγιζε το έπος του θριάμβου ανταποκρίθηκε με μεγάλη συνέπεια, αν και (θα πρέπει να) ήταν ο μοναδικός σέντερ μεταξύ όλων των ομάδων που δεν εκτέλεσε ούτε μία ελεύθερη βολή!
·       Στις 7 Ιουλίου σε ένα δραματικό ματς στη Σαραγόσα η Εθνική κυνήγησε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στην οικοδέσποινα Ισπανία από την οποία ηττήθηκε με 87-86. Ο συχωρεμένος Αντόνιο Ντιαθ Μιγκέλ έβαλε τον Χοακίμ Κόστα και τον (νυν τζένεραλ μάνατζερ της Μπαρτσελόνα) Τζουάν Κρέους να παίζουν over play τον Γκάλη επί σαράντα λεπτά, ενώ  στην τελευταία και –όπως αποδείχτηκε-καθοριστικότερη επίθεση, ο Γιαννάκης βιάστηκε να σουτάρει τρίποντο χωρίς να βρει τον στόχο. Στη συνέχεια οι Ισπανοί κράτησαν την μπάλα και μαζί της τη νίκη, ενώ την επόμενη μέρα το «Φως των Σπορ» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο, που χαρακτήριζε ως «έγκλημα» το σουτ του «Δράκου». Παρ’ όλα αυτά ο Παναγιώτης είχε δίκιο στην επιλογή του, που μπορεί να φάνηκε ενστικτώδης, αλλά είχε προπονητικά ερείσματα και την τεκμηρίωσε: «Έκανα γρήγορα το σουτ για να περισσέψουν μερικά δευτερόλεπτα και να έχουμε άλλη μια επίθεση στο τέλος για να τη διαχειριστούμε αναλόγως με το σκορ». Δικαιολογημένο το σκεπτικό του, αλλά δεν μας έκατσε...
·       Η ατραξιόν του Μουντομπάσκετ άκουγε στο όνομα του Τάιρον Μπογκς. Δίπλα στον Ντέηβιντ Ρόμπινσον, τον (δικό μας) Ρόνι Σεϊκέλι, τον  Σον Ελιοτ, τον Στιβ Κερ, τον Μπράιαν Σο, τον Κένι Σμιθ, τον Κρις Σμιθ, τον Ντέρικ Μακ Κι, τον Αρμον Γκίλιαμ και τους λοιπούς κολεγιόπαιδες, ο κοντοπίθαρος (1μ.60) πόιντ γκαρντ του «Wake Forest» ξεχώριζε σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα και έγινε από την πρώτη στιγμή το αξιοθέατο της ομάδας των ΗΠΑ. Μια μέρα δεν άντεξα στην πρόκληση και υπέκυψα στον πειρασμό: πήρα μια γραβάτα και όταν τον συνάντησα στο γήπεδο, του τη φόρεσα και τον φωτογράφισα! Ο «Muggsy» απόρησε με αυτή την κίνηση και με ρώτησε τι συμβολίζει. Του απάντησα ότι εμείς στην Ελλάδα βάζουμε γραβάτες στους σπουδαίους ανθρώπους (όπως συμβαίνει με τις τηβέννους στους δικαστές) για να αναδείξουμε το μεγαλείο τους και έδειξε να κολακεύεται εξόχως από την απάντηση μου, μάλιστα έτρεχε να το πει καμαρωτός στους συμπαίκτες του. Στην πραγματικότητα και μέσα στη νεανική διαστροφή μου, απλώς ήθελα αυτή τη φωτογραφία για να γράψω στον «Ελεύθερο Τύπο» ένα θέμα για πάρτη του, με τίτλο το σουξέ της Ρίτας Σακελλαρίου: «Είναι γάτα, είναι γάτα, ο κοντός με τη γραβάτα»! !!
·       Στον πάγκο της αμερικανικής ομάδας καθόταν ο ασπρομάλλης Λιουτ Ολσον (από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα), ενώ στα δημοσιογραφικά θεωρεία κάθονταν δυο από τις επιφανέστερες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ με τους οποίους, βιώνοντας τη φάση της απόλυτης μαρμίτας, έσπευσα αμέσως να φωτογραφηθώ και να τους αρπάξω και μερικά λόγια: ο Μπιλ Ράσελ και ο Μπόμπι Νάιτ!
·       Στη δεύτερη φάση, η Εθνική, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες διέμεναν στο  ξενοδοχείο Calderon της Βαρκελώνης, όπου οι «τρεις καμπαλέρος» της Λιθουανίας έκαναν τη νύχτα μέρα. Κάθε βράδυ καθόμασταν στο σαλόνι μέχρι πολύ αργά και γύρω στις δυο η ώρα τρεις φιγούρες που δεν μπορούσαν κιόλας να περάσουν απαρατήρητες ξεμύτιζαν από τα δωμάτια τους και την έκαναν για το «Μπειρούτ» και άλλα κλαμπ γύρω από τη Ράμπλα. Ποιοί ήταν οι λεγάμενοι; Ο Χόμιτσους, ο Κουρτινάιτις και ο Σαμπόνις, που λειτουργώντας ως μια (λιθουανική) συμμορία μέσα στους κόλπους της ενιαίας σοβιετικής ομάδας, έτρωγαν μαζί με τους συμπαίκτες τους, αποσύρονταν στα δωμάτια τους κι όταν πια ήταν σίγουροι ότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν κοιμηθεί, έβγαιναν για να διασκεδάσουν και γύριζαν το ξημέρωμα! Το δικό του στασίδι στο σαλόνι του «Calderon» είχε ο τότε προπονητής της Ατλάντα (και νυν της Εθνικής Ουκρανίας) Μάικ Φρατέλο, που λιγουρευόταν τον Φάνη Χριστοδούλου, τον οποίο οι Χοκς επέλεξαν στο Νο 90 του ντραφτ της επόμενης χρονιάς, αλλά, ως γνωστόν, ο «Μπέμπης» αγρόν ηγόραζε για το ΝΒΑ και για τα μπασκετικά λούσα!
·       Ολα τα ‘χε η Μαριορή, ο φερετζές των βιορυθμών της έλειπε! Ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ του Παγκρατίου και του Ολυμπιακού, Νίκος Σισμανίδης που βρισκόταν στο πλευρό του Κώστα Πολίτη ως γυμναστής της ομάδας, είχε μανία με την επίδραση των βιορυθμών στην απόδοση των παικτών και επί τη βάσει αυτών, προέβλεπε εάν κάποιος θα παίξει καλά ή όχι. Δεν τον πολυπιστεύαμε και τον κοροϊδεύαμε, αλλά αυτός συνέχιζε τον χαβά του, μάλιστα πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης, δίκην Κασσάνδρας, πανικόβαλε όλη την ομάδα λέγοντας ότι οι βιορυθμοί του Γκάλη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο! Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και μάλιστα πανηγυρικά, καθώς ο Νικ έβαλε μόλις 18 πόντους με την Κούβα του εντυπωσιακού γκαρντ Λεονάρντο Πέρεζ και 20 με το Ισραήλ, ο προπονητής του οποίου Σβι Σερφ τον αντιμετώπισε με άμυνα «box and one», βάζοντας πάνω του τον Λίπιν και στέλνοντας τον (όπως έκανε ο Θόδωρος Ροδόπουλος στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης) στο κέντρο της ρακέτας, όπου τον περίμενε είτε ο Λαβόν Μέρσερ, είτε ο Χάουαρντ Λάσοφ. Η Εθνική γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στη Βαρκελώνη (από Κούβα, Ισραήλ, Σοβιετική Ένωση) και προ του κινδύνου να συνεχιστεί ο κατήφορος, αφίχθη εσπευσμένως η σύζυγος του Νικ, η συχωρεμένη Τζένη Ρήγα, παρέα με τον Βασίλη Γκούμα! Θυμάμαι ότι την είχα ρωτήσει εάν έφερε μαζί της το αντίδοτο για τους πεσμένους βιορυθμούς και μου είπε ότι το πιο αξιόπιστο γιατρικό θα ήταν να γίνει αλλαγή αίματος! Δαγκώθηκα για να μη γελάσω, και τότε με έβγαλε από τη δύσκολη θέση ως από μηχανής θεός ο Γκούμας: «Τζενάρα εγώ λέω να τηλεφωνήσω σε μια θεούσα θεια μου στον Βόλο για να τον ξεματιάσει και να τελειώνουμε»!
·       Πέρα από τους βιορυθμούς, ο «Μποντ», όπως είναι το παρατσούκλι του Σισμανίδη (λόγω της αγάπης του για τα όπλα και τις ταινίες του πράκτορα 007) είχε βρει τον μπελά του κι από πριν, με αφορμή τον τραυματισμό του Νίκου Λινάρδου, που αποκλείστηκε από την αποστολή, αφού δεν πρόλαβε να αποθεραπευθεί από τον τραυματισμό του. Σε μια εποχή που οι πλάκες βρίσκονταν στην ημερησία διάταξη και δεν αποτελούσαν αντικείμενο παρεξηγήσεων, έκανα κι εγώ τη δική μου. Πήρα ένα χαρτί Α4, έγραψα στη γραφομηχανή μου (μια Brother, που μόλις είχα αγοράσει) μια υποτιθέμενη επιστολή διαμαρτυρίας του Πανιωνίου για τις μεθόδους εκγύμνασης τις οποίες ακολουθούσε ο Σισμανίδης, την έστειλα στα γραφεία της εφημερίδας στην Αθήνα με φαξ και ζήτησα να μου την ξαναστείλουν πίσω , όπερ και εγένετο. Την πήρα λοιπόν φρέσκια και ζεστή μόλις βγήκε από το φαξ και του την έδειξα, ζητώντας του να απαντήσει για να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ μου. Θύμωσε και ενώ άρχισε να συντάσσει μια απάντηση σε οργίλο ύφος, του αποκάλυψα τη σκευωρία που του είχα στήσει και έβαλα φτερά στα πόδια μου για να μη με καρυδώσει!
·       Στην Ισπανία πήγα για να καλύψω το Μουντομπάσκετ ως απεσταλμένος του «Ελεύθερου Τύπου», ενώ παράλληλα από το 1985 εργαζόμουν και στην ΕΡΤ. Στη Σαραγόσα φορώντας μάλιστα ένα καρό σακάκι που είχα αγοράσει από το «El Corte Inglés» έκανα μια συνέντευξη με τον Μποζίκη, αλλά λίγο έλειψε να μου προκύψει και μετάδοση όχι όποιου και όποιου αγώνα, αλλά του τρομερού ημιτελικού ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και στη Γιουγκοσλαβία που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ στην ιστορία του μπάσκετ (με το «μπρος πίσω» του Ντίβατς και τα τρία απανωτά τρίποντα του Σαμπόνις, του Τιχονένκο και του Βάλτερς). Εκείνη τη μέρα πέθανε ο πατέρας του Συρίγου, ενώ ο Αλευρόπουλος είχε πάει στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τη γυναίκα του και–μέχρι να βρεθεί η άκρη (καθώς μάλιστα τότε δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα και τα mails)- ήμουν stand by για να μεταδώσω τον αγώνα, αλλά τελικά δεν ήταν γραφτό μου. Ως φίλα προσκείμενος στους Γιουγκοσλάβους πάντως, έπαθα αποπληξία από την ήττα τους (ενώ είχαν βρεθεί εννέα πόντους πίσω) και  δεν συγχώρησα ποτέ (όχι τον Ντίβατς για το μοιραίο λάθος, αλλά) τον Τσβετίτσανιν, που έκανε την επαναφορά και δεν έδωσε την μπάλα σε κάποιον από τους γκαρντ. Τώρα το εάν ο Βάλτερς πάταγε ή όχι τη γραμμή στο τρίποντο της ισοφάρισης, ο θεός κι η ψυχή του!
·       Σε αντίθεση με τον Σαμπόνις, ο λατρεμένος μου Ντράζεν ήταν από την αρχή έως το τέλος της διοργάνωσης το κόκκινο πανί, ειδικότερα δε στη δεύτερη φάση (Οβιέδο) και στον τελικό γύρο (Μαδρίτη) αποδοκιμαζόταν σκαιότατα από τους θεατές. Στη Μαδρίτη κάθε φορά που έπιανε την μπάλα ο κόσμος τον έλουζε με διάφορα συνθήματα, ένα εκ των οποίων μάλιστα είχε το νόημα «βγάλτε έξω τον καραγκιόζη»! Οι Ισπανοί τα είχαν μαζί του από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν στη διάρκεια της πρώτης φάσης, στην Τενερίφη, με αφορμή μια φήμη ότι ο Ντράζεν και ο αδερφός του, Ατσα, παρενόχλησαν σεξουαλικά μια καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν οι αποστολές...
·       Στην πτήση της επιστροφή από τη Μαδρίτη στην Αθήνα, ο σεσημασμένος για τις πλάκες του Νίκος Φιλίππου δεν έχασε την ευκαιρία. Διάλεξε λοιπόν μια κολόνια από τα αφορολόγητα προϊόντα της «Ολυμπιακής» και ρώτησε την αεροσυνοδό εάν εκτός από δραχμές, δέχεται και πε(τ)σέτες. «Βεβαίως, μπορείτε να πληρώσετε με όποιο νόμισμα θέλετε» του είπε και τότε ο Νίκος της έδωσε τις λερωμένες πετσέτες που είχε κρατήσει από το γεύμα μαζί με τον παρακαθήμενο του Μιχάλη Ρωμανίδη! Αυτό είναι που λένε και στην αττική σύνταξη, τα παιδία παίζει...
*Πηγή: gazzetta.gr*