Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Από… αντίπαλο της Εθνικής ο νέος πρόεδρος της FIBA!!

Ο Αργεντινός Οράσιο Μουρατόρε, πρόεδρος της FIBA Americas, εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της FIBA στις διεργασίες που έγιναν στη Σεβίλλη.

Από… αντίπαλο της Εθνικής ο νέος πρόεδρος της FIBA
Είναι κι αυτή μια είδηση με τη δική της αξία. Ο νέος πρόεδρος της FIBA είναι από χώρα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Πρόκειται για τον Οράσιο Μουρατόρε, ο οποίος είναι Αργεντινός, πρόεδρος της FIBA Americas και μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρος της FIBA World. Στις σημερινές διεργασίες που έγιναν στη Σεβίλλη (παρόντος και του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου) ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το κορυφαίο διοικητικό αξίωμα και όπως ήταν φυσικό… κέρδισε και αντικαθιστά τον Ιβάν Μαϊνινί με θητεία που θα διαρκέσει μέχρι το 2019.

Ο νέος πρόεδρος θεωρείται αναμορφωτής του μπάσκετ της Αργεντινής, αφού παρέλαβε μια διαλυμένη ομοσπονδία το 1992 και κατάφερε συνεπικουρούμενος από τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας να βοηθήσει πολύ το άθλημα.

Στα νέα του καθήκοντα θα έχει αρκετές φουρτούνες. Η FIBA έχει ανακοινώσει πως το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα γίνει το 2019 και η πρόκριση για αυτό θα εξασφαλίζεται μέσω προκριματικών που θα γίνονται από το 2017 μεσούσης της περιόδου, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, που δεν θέλουν να διακόπτουν τη δράση τους και να «παραχωρούν» τους παίκτες τους στη διάρκεια της σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: