Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Επιτέλους... ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε για πρώτη φέτος το καλό του πρόσωπο και έκανε το... αυτονόητο, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa, σκορπώντας με 4-0 την Ζίμπρου, που έπαιζε με δέκα από το 42ο λεπτό.

Επιτέλους... ΠΑΟΚ
Αυτήν τη φορά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος της Ζίμπρου και πήρε την πρόκριση μετά το 4-0 της Τούμπας, ενώ είχε ηττηθεί με 1-0 στην Μολδαβία.

Το σκορ άνοιξε ο Φακούντο Περέιρα στο 11ο λεπτό και σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς (είχε βρει… δίχτυα και κόντρα στην Καλλονή), εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ασίστ του Αθανασιάδη, που του έκανε γύρισμα με ανάποδο ψαλιδάκι (!).

inner

Στο 42’ ο Αμανί αντίκρισε την κόκκινη, δεχόμενος δεύτερη κίτρινη (για σκληρό φάουλ και τράβηγμα στον διαιτητή).Ο Έλληνας φορ έκανε το 2-0 στο κατάλληλο (χρονικά) σημείο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 45ο λεπτό.

Το 3-0 έκανε ο Μακ στο 79’ και ο Μάρτενς «ζωγράφισε» στο 84’, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Ρούσου.

Ουσιαστικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν... καρδιοχτύπησε σε κανένα σημείο του αγώνα, κάνοντας μια γεμάτη εμφάνιση, μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν, με τις μη πειστικές παρουσίες κόντρα σε Ζίμπρου (Μολδαβία) και Καλλονή.

Το ματς



Ο ΠΑΟΚ καλούταν να μπει δυνατά και να δείξει από την αρχή το ποιος είναι το αφεντικό, κόντρα σε μια ομάδα που είναι αρκετά χειρότερη ποιοτικά από αυτόν. Μετά από ένα πεντάλεπτο, που χρειάστηκε, έκανε την πρώτη του φάση, με τον Αθανασιάδη να είναι δημιουργός, κλέβοντας αρχικά την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να «τροφοδοτήσει» τον Περέιρα, που δεν πρόλαβε για λίγο, καθώς αντέδρασε σωστά ο Ρούσου και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πίεσε στη συνέχεια, κερδίζοντας δύο συνεχόμενα κόρνερ, που δεν του απέφεραν κάτι.

Η επόμενη επίσκεψη στην εστία της Ζίμπρου συνδυάστηκε με γκολ. Ο Αθανασιάδης πρωταγωνίστησε και πάλι στη φάση, αλλά ούτε αυτή τη φορά δεν ήταν ο… εκτελεστής, όπως συνηθίζει. Ο Ρατς έκανε τη σέντρα και ο Έλληνας φορ κοντρόλαρε και με εντυπωσιακό τρόπο, κάνοντας ψαλίδάκι, μοίρασε στον Περέιρα που σκόραρε. Η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου, αλλά δεν δημιούργησε πολλές φάσεις και ότι δεν είχε η αναμέτρηση σε 30 λεπτά, μας το έδειξε σε ένα τρίλεπτο. Στο 42’ ο Αμανί δέχθηκε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και άφησε την Ζίμπρου με δέκα παίκτες. Ο Περέιρα ήρθε κοντά στο γκολ στο 44’ και ο Αθανασιάδης στο περίπου ένα λεπτό έβαλε το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι ια φέτος.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε τόσο δυνατά και άργησε να κάνει την πρώτη του ευκαιρία, αλλά έλεγχε απολύτως την κατάσταση. Οι φάσεις που ξεχώρισαν στο δεύτερο μέρος ήταν στο 67’ όταν ο Μάρτενς προσπάθησε να βρει τον Μακ, αλλά η άμυνα τη Ζίμπρου έδιωξε την τελευταία στιγμή, με τον τερματοφύλακα να είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένος. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρατς βρήκε τον Περέιρα, με την εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ρούσου σταμάτησε τον Αργεντινό, που δεν μπόρεσε να τον νικήσει εξ’ επαφής. Από εκεί και πέρα η κάθε επίσκεψη του ΠΑΟΚ μύριζε γκολ και αυτά ήρθαν στο 79’ με τον Μακ να νικάει τον αντίπαλο πορτιέρο να τρυπάει τον Ρούσου από κοντινή απόσταση, ενώ του είχε βγάλει ασίστ με κεφαλιά ο Περέιρα. Στο 84’ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα, όταν ο Μάρτενς έκανε σόλο αρχικά και τελείωσε ιδανικά την φάση, πιάνοντας φαλτσαριστό σουτ και στέλνοντας την μπάλα στο… παραθυράκι του Ρούσου.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ρατς, Μαντούρο (52’ Κάτσε), Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (62’ Μάρτενς), Μακ (83' Πόζογλου), Περέιρα και Αθανασιάδης.

Στον πάγκο έμειναν οι Γιακουμής, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης.

Ζίμπρου (Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Ντεντόφ, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί, Βρεμέα, Γκρόσου (46’ Αλεξέεφ), Σεπτίν και Γιαρντάν (80' Σπατάρου).

Στον πάγκο έμειναν οι Τσιρίντσιουτς, Ποτιρίντσε, Αντόν, Βισνακόφς, Ντιαλό.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο, με βοηθούς τους Ολεξάνδρ Βοϊτιούκ, Σέρχι Μπέκερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: