Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Χωρίς Τοροσίδη στο ντέρμπι!!

Χωρίς Τοροσίδη στο ντέρμπι!
Με μια σημαντική απώλεια θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν πρόκειται όμως, για τον Αριέλ Ιμπαγάσα που προπονήθηκε κανονικά, αλλά για τον Βασίλη Τοροσίδη που ολοκλήρωσε τραυματίας το ματς με την Μέταλιστ και τελικά έμεινε εκτός αποστολής.

Στην 19άδα που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων» δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη οι Φετφατζίδης, Ντιόγκο αλλά και οι Μόνχε, Δασκαλάκης και Μπάμποβιτς που θα γυμναστούν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Κυριακή το πρωί.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ιμπαγάσα που δείχνει πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όπως άλλωστε και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος επίσης υπολογίζεται για το παιχνίδι απέναντι στους "πράσινους"..

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Μέγερι, Κάρολ, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ποτουρίδης, Φέισα, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

πηγή: sportfm.gr

Από το τίποτα…!!

Από το τίποτα…
… καλός είναι και ο βαθμός! Η Οσασούνα δεν αποχώρησε με άδεια χέρια από την έδρα της Σαραγόσα, καθώς δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Ροβέρσιο διαμόρφωσε το τελικό 1-1!

Για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία δύσκολα θα αποφύγει την πτώση στην Segunda Division, είχε ανοίξει το σκορ στο 86’ ο Έλντερ Ποστίγκα. Τα χαμόγελα, ωστόσο, «κόπηκαν» απότομα, καθώς δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι… έκλεψαν το βαθμό! Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτό δεν ευνοεί ούτε την Οσασούνα, αφού κινδυνεύει με νίκες των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπιλμπάο και Εσπανιόλ να πέσει από την 6η και τελευταία θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Στα άλλα ματς, η Γρανάδα πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, μετά τη νίκη της επί της Χιχόν με 2-1, που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη. Στο τελευταίο ματς των 19:00, η Χετάφε έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Σοσιεδάδ με 1-0 στη Μαδρίτη.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής
Σάββατο, 17-03-2012 Γρανάδα – Σπόρτινγκ Χιχόν 2-1 (3’ Μάρτινς, 24’ Σικέρα/ 90+2’ Κολούνγκα)
Σαραγόσα – Οσασούνα 1-1 (86’ Ποστίγκα/ 88’ Ροβέρσιο)
Χετάφε – Σοσιεδάδ 1-0 (81’ αυτ. Μαρτίνες)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (21:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπέτις (23:00)

Κυριακή, 18-03-2012 Λεβάντε – Βιγιαρεάλ (13:00)
Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα (22:30)

Δευτέρα, 19-03-2012 Εσπανιόλ – Σανταντέρ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)
Τρίτη, 20-03 Οσασούνα – Χετάφε (21:00)
Μπαρτσελόνα – Γρανάδα (22:00)

Τετάρτη, 21-03 Σπόρτινγκ Χιχόν – Μαγιόρκα (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Βαλένθια – Σαραγόσα (21:00)
Σοσιεδάδ – Λεβάντε (21:00)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη, 22-03 Σανταντέρ – Σεβίλλη (21:00)
Μπέτις – Εσπανιόλ (21:00)
Μάλαγα – Ράγιο Βαγιεκάνο (23:00)

πηγή: sportfm.gr

«Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό»

«Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό»
Απογοητευμένος από την ήττα της Κέρκυρας (1-0) από τον Εργοτέλη, αλλά και αισιόδοξος πως η ομάδα του τελικά θα τα καταφέρει, εμφανίσθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Χάβι Γκράθια. Ο τεχνικός των «Φαιάκων» τόνισε πως οι νησιώτες θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό.

«Είχαμε ευκαιρίες, όχι όμως και καλές τελικές προσπάθειες από στημένα και σουτ. Στο τέλος παίξαμε με καρδιά, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Θα παλέψουμε για την παραμονή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όταν ήρθα στην ομάδα είχε 2 βαθμούς, τώρα έχουμε 24 και παραμένουμε στην μάχη της παραμονής», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός που στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη μάχη της παραμονής

«Γίνεται ισορροπημένη προσπάθεια από όλες τις ομάδες. Δεν θα είναι εύκολο για κανένα. Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί κάτι δεδομένο. Πολλά μπορεί να ανατραπούν. Αυτήν την κατάσταση τη βιώνουμε όλη τη χρονιά, αντίθετα με άλλες ομάδες που δεν είχαν αυτό το άγχος. Δεν νομίζω ότι η Κέρκυρα τελικά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα».

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς»

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς»
Σημαντική νίκη, την πιο σημαντική αν τελικά ο Εργοτέλης καταφέρει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, χαρακτήρισε το 1-0 επί της Κέρκυρας ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο τεχνικός των Κρητικών ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας για τη συμπαράσταση, ενώ έθεσε το όριο παραμονής στους 33-34 βαθμούς, προσθέτοντας πως εξαρτάται από τους ίδιους και μόνο η σωτηρία.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Εργοτέλη στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν μια σημαντική νίκη που την χρειαζόμασταν. Παίζοντας υπάρχει πάντα άγχος και όχι μόνο για να ολοκληρωθούν οι φάσεις. Πήραμε μια νίκη και συνεχίζουμε. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια που πρέπει να πάρουμε. Είναι δεδομένο πως οι παίκτες καταβάλουν προσπάθεια και πως υπάρχει άγχος. Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε θέληση. Με τον Παναιτωλικό ήμασταν άτυχοι. Στα άλλα παιχνίδια υπήρχαν καλύτεροι αντίπαλοι και μας κέρδισαν δίκαια. Πρέπει να υπερβάλουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην συνέχεια για να πετύχουμε τον στόχο μας. Είναι μεγαλύτερο το άγχος όταν παίζεις στην έδρα σου. Ευχαριστούμε τον κόσμο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μας βοήθησαν για να πάρουμε το παιχνίδι. Ελπίζω να τον έχουμε και στην συνέχεια. Υπάρχει μια ομάδα στο Ηράκλειο και στην Κρήτη που όλοι την ξέρουμε και δεν χρειάζονται αναφορές. Και ο Εργοτέλης, όμως, είναι παιδί του Ηρακλείου και της Κρήτης. Συγχαρητήρια σε αυτούς που ήρθαν, τους θέλουμε και στην συνέχεια. Χωρίς αυτούς μπορεί να μην παίρναμε τη νίκη».

Για το βαθμολογικό όριο της παραμονής, ο Νίκος Καραγεωργίου είπε:

«Κάθε Κυριακή ανατρέπονται τα πράγματα. Αυτό που ξέρω είναι πως η παραμονή εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς, καθώς οι άλλες ομάδες που μάχονται για την παραμονή έχουν δύσκολο πρόγραμμα. Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον δυο νίκες και κάτι ακόμα. Νομίζω θα χρειαστούμε 33-34 βαθμούς. Αυτή τη νίκη, αν ολοκληρωθεί η παραμονή μας στην κατηγορία, τη θεωρώ την πιο σημαντική».

Αναστόπουλος: «Ακολουθεί δύσκολη εβδομάδα»

Αναστόπουλος: «Ακολουθεί δύσκολη εβδομάδα»
Τη δυσκολία του ΟΦΗ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος επισήμανε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά την ήττα (1-0) από τον Άρη.

Ωστόσο δεν θέλησε να σταθεί περισσότερο στο παιχνίδι με τους «κίτρινους», αφού ακολουθεί μια δύσκολη εβδομάδα με τον ημιτελικό του Κυπέλλου και το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου:

«Δεχτήκαμε το γκολ και το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε πολύ δύσκολο. Έρχεται μια δύσκολη εβδομάδα για μας, αφού εκτός από το σημερινό παιχνίδι έχουμε και αυτό της Τετάρτης στο Κύπελλο (κόντρα στον Ολυμπιακό) που διεκδικούμε πολλά πράγματα και το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Δώσαμε τη δυνατότητα και σε άλλα παιδιά σήμερα για να ξεκουραστούμε και να έχουμε δυνάμεις στα ερχόμενα ματς. Μας μένει πίκρα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, νικάει αυτός που βάζει το γκολ. Ήταν κλειστό παιχνίδι και ήταν φανερό ότι η ομάδα που θα έκανε το γκολ θα κέρδιζε. Εμείς συνεχίζουμε για το ματς της Τετάρτης και ετοιμαζόμαστε», σχολίασε ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ειδικότερα στους «κίτρινους»:

«Στον Άρη έχω περάσει μια χρονιά με πάρα πολλά και δύσκολα προβλήματα. Είναι γνωστά, δεν θέλω να τα αναφέρω, όμως σημασία έχει ότι ο Άρης έχει βρει το δρόμο του και το μέλλον ανήκει στην ομάδα και τον κόσμο και εύχομαι πραγματικά να υλοποιήσει κάθε στόχο του».

Μασάδο: «Έξυπνη και δίκαιη νίκη»

Μασάδο: «Έξυπνη και δίκαιη νίκη»
Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το πώς διαχειρίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έμεινε ο Μανουέλ Μασάδο.

Μετά το 1-0 επί των Κρητικών, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για μια έξυπνη και δίκαιη νίκη, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μανουέλ Μασάδο:

«Αρχικά θα χωρίσω το παιχνίδι σε δύο μέρη. Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Ο ΟΦΗ στάθηκε καλά στον αγωνιστικό. Ήταν διαβασμένος, αμύνθηκε καλά και περίμενε να χτυπήσει στη κόντρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μισάωρο να μην έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα στο τελευταίο τέταρτο του α’ μέρους ανεβάσαμε στροφές και δημιουργήσαμε τρεις ευκαιρίες. Όσο αφορά το β΄ μέρος, έπρεπε να ρισκάρουμε, καθώς έπρεπε να νικήσουμε.

Η είσοδος του Καπετάνου, του Γιαννιώτα και του Κανούλα βοήθησαν την ομάδα και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε το γκολ. Μάλιστα θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ αν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Η εικόνα μας στο β’ μέρος ήταν πιο ορθή και νικήσαμε δίκαια. Έγινε μια ομαδική δουλειά και παίξαμε έξυπνα».

Για τις επιλογές του στην επίθεση: «Αρχικά έχω συνεργαστεί με πολλούς Αφρικανούς ποδοσφαιριστές και από την καταγωγή τους είναι δυναμικοί παίκτες με πάθος. Γενικά μπορούν και αναδεικνύουν πολλά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι πονάμε στην επιθετική γραμμή. Ο Τριανταφυλλάκος είναι τραυματίας, ενώ και ο Καστίγιο είχε πρόβλημα καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Για παράδειγμα πήρα στην αποστολή και τον Κανούλα. Ήθελα να αντλήσω το καλύτερο από τον Σολτάνι και όσο κυλούσε το παιχνίδι να χρησιμοποιήσω αναλόγως και τα άλλα παιδιά, όπως τον Γιαννιώτα και τον Κανούλα».

Κλείνοντας ανέφερε: «Γενικά δεν θέλω να ανοίγω τα χαρτιά μου εξ’ αρχής. Θέλω να κρατάω άσους στα μανίκια μου. Ειδικά τώρα που είχαμε πρόβλημα στην επίθεση και έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί. Κοιτάμε τον αντίπαλο και προσπαθούμε να χτυπήσουμε την κατάλληλη στιγμή. Να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας αδυναμίες. Καμιά φορά παίζουμε πιο αμυντικά και όσο κυλάει το παιχνίδι αλλάζουμε ανάλογα και τα πλάνα μας. Αν δούμε ως τώρα την πορεία του Άρη θα πω ότι όσα έχουμε κάνει έχουν βγει. Η ομάδα παρουσιάζει άλλο πρόσωπο από την στιγμή που ανέλαβα και νομίζω ότι έχει και μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Αυτό που θέλουμε είναι να χτυπάμε κάθε παιχνίδι και να συνεχίζουμε να παίζουμε το ίδιο καλά ως το τέλος για να φτάσουμε την ομάδα ψηλά».

Με τη… γλύκα!!

Με τη… γλύκα!
Τις υποψίες ότι η ΑΕΚ είναι επτάψυχη επιβεβαίωσε ο Λεονάρντο!

Το «γλυκό» πλασέ του Βραζιλιάνου στο 86’ άφησε… με την γλύκα τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) και κράτησε ασφαλή τη θέση της «Ένωσης» για τα πλέι-οφ.

Μέτριοι οι «κιτρινόμαυροι», χρειάστηκαν την είσοδο του εξαιρετικού (και πάλι) Κλωναρίδη για να βρουν απάντηση στο γκολ του Ναβάρο από το 54’.



Καλό αλλά…

Με διάθεση να πιέσει από την αρχή για να φτάσει στο γκολ μπήκε ο Αστέρας στο παιχνίδι. Έτσι, σε πέντε μόλις λεπτά «έφτιαξε» τρεις προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ. Αυτό δεν ήρθε και σε συνδυασμό με τις εντολές του Νίκου Κωστένογλου για να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ ανέβηκε πιο ψηλά προσπαθώντας να φτάσει σε ένα τέρμα.

Οι Κάρλος και Λεονάρντο έδειχναν ιδιαίτερα κινητικοί για την Ένωση, η οποία κυρίως με παιχνίδι από τα άκρα προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι, δεν έδειξαν πρόσωπο… Τούμπας και αντεπιθέσεων. Ήλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης, κυκλοφορούσαν την μπάλα, με τους Ροτζέριο και Ουσέρο να είναι τα «μυαλά», αλλά και τον Σολάκη να μοιάζει αβοήθητος.

Είχε τα γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να ρίχνει στο παιχνίδι τον Περόνε και να αποσύρει τον Σολάκη. Οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και δικαιώθηκαν γι’ αυτό, όταν ο Μπρέσκα άλλαξε με τον Ροτζέριο, εκείνος βρήκε τον Ναβάρο που συνέχισε το σερί του και σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Μοιραία το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, αλλά και… κενό χώρο στον Αστέρα προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις κόντρες με τους Ναβάρο και Μπρέσκα.

Τα λεπτά κυλούσαν και η ΑΕΚ έδειχνε να συμβιβάζεται σταδιακά με την ιδέα της ήττας. Η είσοδος, όμως, του Κλωναρίδη άλλαξε για τα καλά τα πράγματα, αφού ο νεαρός άσος ανακάτεψε την άμυνα του Αστέρα και δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν η ασίστ, μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια, στον Λεονάρντο, ο οποίος στην μοναδική στιγμή που άφησε την αριστερή πλευρά, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε τον Αστέρα… με την γλύκα αφού με το τρίποντο θα μείωνε στον πόντο την Ένωση. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, δικαιούνταν την ισοφάριση και το γκολ του Λεονάρντο ίσως και να έφερε τα πράγματα στη θέση τους.





Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Ροτζέριο (92’ Χούλι), Ράγιος (48’ Μπρέσκα), Ναβάρο, Σολάκης (46’ Περόνε)

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Λαδάκης, Αργυρόπουλος, Αλβάρες

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος (62’ Φούντας), Καφές, Κάρλος (75’ Γκερέιρο), Σιαλμάς (69’ Κλωναρίδης), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Χέλγκασον, Μπέλεκ, Ρίκκα

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

πηγή: sportfm.gr

Ε, δεν έβαλε κι επτά!!

Ε, δεν έβαλε κι επτά
Μετά τις εφτάρες απέναντι σε Χόφενχαϊμ και Βασιλεία, η Μπάγερν αποφάσισε να κάνει... έκπτωση στη Χέρτα, την οποία συνέτριψε με 6-0 στο Βερολίνο για την 26η αγωνιστική. Τρία γκολ με πέναλτι πέτυχαν οι καταιγιστικοί Βαυαροί, τα δύο εξ αυτών ο Άριεν Ρόμπεν που έκανε χατ-τρικ. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ δεν αντιστάθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα στο συγκρότημα του Γιουπ Χάινκες, που με τους Μίλερ, Κρόος και Γκόμεζ να βρίσκουν επίσης δίχτυα παραμένοντας στη δεύτερη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Νωρίτερα η τελευταία επικράτησε 1-0 της Βέρντερ Βρέμης, ενώ η Γκλάντμπαχ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Λεβερκούζεν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/3

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 1-2
(74΄Σαλίχοβιτς – 8΄, 43΄Ιμπίσεβιτς)

Σάββατο 17/3 (16:30)

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(8’ Καγκάουα)

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 2-1
(43’ Κόο, 51’ Λάνγκκαμπ-Αλαγκουί 36’)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 1-3
(75’ Ιλίτσεβιτς-20’ Φλουμ, 43’ Καλιγκιούρι, 72’ Μακιάντι)

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-3
(9’ Ντιντάβι-15’ Μάντζουκιτς, 24’, 53’ Χέλμες)

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 1-2
(7’ Ρόις-75’ Κίσλινγκ, 88’ Ντε Καμάργκο)

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 0-6
(9’ Μίλερ, 12’, 19’ πεν., 67’ πεν. Ρόμπεν, 50’ πεν. Γκόμεζ, 51’ Κρόος)

Κυριακή 18/3

Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/3 (21:30)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 24/3 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 25/3

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Ντόρτμουντ 18:30

πηγή: sportfm.gr

Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ!!

Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ!
Κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε στο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ που επικράτησε της ΑΕΚ με 26-24 σε έναν σπουδαίο τελικό που διεξήχθη στην Πάτρα. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης όμως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε περισσότερες λύσεις φθάνοντας στη νίκη και μαζί στην κατάκτηση του τροπαίου.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τσακίρης, αν και αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χριστόφορο Μπακαούκα για την «Ένωση» που κράτησε σχεδόν μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι στο β΄μέρος.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν τη ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό του πρωταθλήματος που τους στοίχισε τον τίτλο και το πανηγύρισαν δεόντως.

Οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν στο πρώτο μισό να πάρουν προβάδισμα ακόμα και τεσσάρων γκολ (13-9), εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των παικτών του Αρβανίτη. Όμως στο δεύτερο μέρος, ο αρχηγός των "κιτρινόμαυρων", με προσωπικό του σόου ισοφάρισε σε 21-21. Στο σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ έδειξε να το θέλει περισσότερο, διατήρησε τη συγκέντρωσή του και έφτασε τελικά στη νίκη με 26-24.

πηγή: sportfm.gr

Τη δολοφονία Ομπάμα σχεδίαζε ο Μπιν Λάντεν!!

Τη δολοφονία Ομπάμα σχεδίαζε ο Μπιν Λάντεν
Εντολή να σκοτώσουν τον Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει σε υποστηρικτές του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν λίγο πριν βρει τον θάνατο από Αμερικανούς στο Πακιστάν, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του!

Όπως αναφέρει η «Washington Post», ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είχε ζητήσει από έμπιστούς του στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ώστε η χώρα να βυθιστεί σε κρίση.

Η δολοφονία θα γινόταν με επίθεση στο προεδρικό αεροσκάφος, ενώ στο στόχαστρο του Λάντεν είχε μπει και ο πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.

Με βάση όσα επικαλείται η εφημερίδα, η Αλ Κάιντα θεωρούσε πως ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που θα αναλάμβανε σε περίπτωση θανάτου του Ομπάμα, «δεν είναι προετοιμασμένος για τη θέση αυτή και αυτό θα βύθιζε τις ΗΠΑ σε κρίση».

Τα έγγραφα – σοκ έχουν αποχαρακτηριστεί και αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα σύντομα, ενώ «φρένο» στα σχέδια δολοφονίας του Ομπάμα έβαλε η εισβολή των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Λάντεν στο Πακιστάν, στις 2 Μαΐου 2011, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

πηγή: www.protothema.gr

Ο όμορφος και ο… άτυχος!!

Ο όμορφος και ο… άτυχος!
Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας, αλλά ανταποκρίνεται απόλυτα στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ! Η Σουόνσι, μετά τη Μάντσεστερ Σίτι «καθάρισε» και τη Φούλαμ στο Λονδίνο, επικρατώντας με σκορ 3-0, ενώ η Γουίγκαν τα βάζει με την τύχη της και τα τρία δοκάρια στο 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ!

Οι «κύκνοι» συνεχίζουν να πορεύονται… ανοδικά στη βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος, με τον Μπρένταν Ρότζερς να βλέπει την ομάδα του να πραγματοποιεί ακόμη μια θετικότητα εμφάνιση και να παίρνει πολύ σημαντικό «τρίποντο»!

Αντίθετα, η Γουίγκαν, μετά το παιχνίδι με τη Νόριτς, άφησε ξανά δύο βαθμούς στην προσπάθειά της να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη! Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ με πολλές χαμένες ευκαιρίες και τρία δοκάρια, έμειναν στο 1-1 κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, παραμένοντας στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Φούλαμ - Σουόνσι 0-3

Το… ασανσέρ της Σουόνσι συνεχίζει να ανεβαίνει! Οι «κύκνοι» με εκπληκτική εμφάνιση, ουσία και αποτελεσματικότητα, πέρασαν νικηφόρα και από το Λονδίνο, επικρατώντας 3-0 της Φούλαμ για την 29η αγωνιστική! Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμη ένα ματς, ο Σίγκουρντσον με δύο γκολ!

Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ 1-1

«Την τύχη μου τη μαύρη…». Αυτή η ατάκα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγει από τα χείλη των ποδοσφαιριστών της Γουίγκαν! Για ακόμη ένα ματς, οι «λάτικς» έδειξαν διψασμένοι για νίκη, ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Γουέστ Μπρομ, αλλά και πάλι πήραν μονάχα έναν βαθμό με το 1-1!
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 17/3

Φούλαμ – Σουόνσι 0-3
(36', 66' Σίγκουρντσον, 77' Άλεν)

Γουίγκαν – Γουέστ Μπρομ 1-1
(54' ΜακΆρθουρ, 65' Σάρνερ)

Κυριακή 18/3

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Νιούκαστλ – Νόριτς (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Του… κεφαλιού του ο Άρης!!

Του… κεφαλιού του ο Άρης!
Κόντρα σε πιθανότητες κι εκτιμήσεις, ο Άρης συνεχίζει να παλεύει για την είσοδο στα πλέι οφ και μετά την νίκη με σκορ 1-0 επί του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πήρε το πρώτο από τα έξι τρίποντα που ευελπιστεί να κατακτήσει μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του.

Σκόρερ ο Νίκος Λαζαρίδης στο 73’. Δοκάρι ο Παπαζαχαρίας στο 40'.



Με την υπομονή όσων αποφάσισαν να βρεθούν στην εξέδρα ή όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι απλά από την τηλεόραση έπαιξαν Άρης και ΟΦΗ στο ξεκίνημα. Αφού άφησαν το πρώτο εικοσάλεπτο να περάσει χωρίς ουδεμία αξιόλογη στιγμή και το σημαντικότερο χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν έναν υποτυπώδη ρυθμό. Οι Κρητικοί επιχείρησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τον συνήθη ύποπτο, τον Παπουλή, ωστόσο η άμυνα των «κίτρινων» και συγκεκριμένα ο Σανκαρέ βρέθηκε σε εγρήγορση.

Όταν πήρε μπροστά ο Άρης, απείλησε με Καστίγιο, Ούμπιντες και Παπαζαχαρία, όμως ο Σαχσανίδης ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε να παρέμβει. Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος ήταν ο Μασάδο από όσα (δεν) είδε στο πρώτο ημίχρονο. Γι’ αυτό πήρε τα μέτρα του (πέρασε Γιαννιώτα και Καπετάνο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου). Κίνηση που έδωσε περισσότερη κινητικότητα στους «κίτρινους» που ενέτειναν την πίεσή τους.

Οι προσπάθειές τους «καρποφόρησαν», με τον Νέτο να δίνει την ασίστ και τον Λαζαρίδη με κεφαλιά να λύνει τον γόρδιο δεσμό πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ την εφετινή περίοδο. Εξέλιξη που τους απάλλαξε από το άγχος, ενώ στην συνέχεια κράτησαν με άνεση το προβάδισμα.





Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Τσουκάνης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Φατί, Παπαζαχαρίας (46’ Γιαννιώτας), Ούμπιντες, Ακόστα, Σολτάνι (46’ Καπετάνος), Καστίγιο.

Στον πάγκο: Διούδης, Ντίκο, Καζναφέρης, Πρίττας, Κανούλας.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Σόουζα, Βάντο, Μπόντορ (80’ Σίσιτς), Κάλαϊτζιτς, Ζ. Λόπεζ (70’ Ουκάρ), Παπουλής, Χ. Λόπεθ, Καμπάνταης (61’ Μάντζιος).

Στον πάγκο: Ξενοδόχωφ, Βερόν, Ζορμπάς, Πίτσος.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

 πηγή: sportfm.gr

Κρητικός… παραμονής!!

Κρητικός… παραμονής!
Στον… τελικό παραμονής ανάμεσα σε Εργοτέλη και Κέρκυρα χαμογέλασαν οι Κρητικοί. Ανάσανε η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου που επικράτησε 1-0 με γκολ του Λεάλ στο 57’ και πανηγύρισε την πρώτη του τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου! Ξεπέρασαν στη βαθμολογία τους «Φαίακες» οι Ηρακλειώτες που πλέον μπορούν να βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την προσπάθεια για τη σωτηρία.

Σε δεινή θέση οι φιλοξενούμενοι, έμειναν προτελευταίοι στη βαθμολογία.
Πανάξια η επιτυχία των Κρητικών που μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και δικαιώθηκαν. Απίστευτες ευκαιρίες έχασαν Λεάλ, Φραγκουλάκης (κυρίως) αλλά και ο Κουτσιανικούλης. Λίγα πράγματα από την Κέρκυρα που ανέβηκε μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά πλέον ήταν αργά.



Ματς με χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες που έπαιζαν τα ρέστα τους για παραμονή ήταν αυτό στο Ηράκλειο και κατά συνέπεια το άγχος και η νευρικότητα στο πρώτο 20λεπτο μάλλον μπορούν να θεωρηθούν πειστικές δικαιολογίες για το μετριότατο θέαμα. Κάπου εκεί διαμορφώθηκαν οι δυναμικές που καθόρισαν την εικόνα του αγώνα. Ως γηπεδούχος ο Εργοτέλης ήθελε πολλά, αλλά μπορούσε λιγότερα. Οι Κρητικοί είχαν κατοχή μπάλας (κοντά στο 60%) και προσπάθησαν να απειλήσουν με άξονες τους Λεάλ και Κουτσιανικούλη. Όμως ο Ουρουγουανός ήταν μεν κεφάτος, του έλειπε όμως η ουσία, ενώ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός –δυστυχώς για τον Εργοτέλη- δεν μπόρεσε να θυμίσει τον παλιό, καλό εαυτό του που θα μετέτρεπε εύκολα την ευκαιρία του 40’ σε γκολ.

Ό,τι και να είπε ο Νίκος Καραγεωργίου στα αποδυτήρια πρέπει να έπιασε τόπο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς μέσα σε λίγα λεπτά στην επανάληψη. Αντί όμως να στείλουν τους οπαδούς τους στον «έβδομο ουρανό», βάλθηκαν να τους τρελάνουν. Με διαφορά δύο λεπτών, Λεάλ και Φραγκουλάκης αποφάσισαν να συνεισφέρουν στη δημιουργία dvd των απίστευτων bloopers με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, αλλά πριν οι Ηρακλειώτες χάσουν κάθε τρίχα του κεφαλιού τους, ήρθε το γκολ.
Ο Κουτσιανικούλης έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά και η λάθος συνεννόηση Γκαλίνοβιτς-αμυντικών έφερε τον Ουρουγουανό φάτσα με το τέρμα ξανά και δεύτερη φορά παίκτης της δικής του κλάσης δεν θα μπορούσε να αστοχήσει. Μέχρι το 70’ οι Κρητικοί κυριάρχησαν και θα μπορούσαν με ένα δεύτερο γκολ να έχουν καθαρίσει τη νίκη. Δεν το έκαναν όμως, με συνέπεια ο Χάβι Γκράθια βάζοντας Μίχο και Μαζνόφ να παίξει τα ρέστα στο τελευταίο 20λεπτο προκειμένου να αποφύγει την ήττα.

Έτσι η Κέρκυρα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που θα μπορούσε να είχε αποφέρει καρπούς στο πρώτο ημίχρονο με τις ευκαιρίες του πολύ κινητικού Καλαντζή και την κεφαλιά του (εξαφανισμένου στο υπόλοιπο ματς) Μαρτίν, αλλά όταν βρίσκεσαι ένα γκολ πίσω δεν οδηγεί πουθενά.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν -σημαντική η συνεισφορά των Χίμπλινγκερ, Καβουσάκη στα μετόπισθεν- και πήραν μια νίκη που ενδεχομένως όταν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας κάνουν ταμείο στο τέλος της χρονιάς, να είναι εκείνη που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.





ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (78’ Μπέτο), Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπούντιμιρ (71’ Κατσικοκέρης), Ολίσε, Κουτσιανικούλης, Λεάλ (90’ Γιοβάνοβιτς).

Στον πάγκο: Πίρσον, Καρέλης, Κυριακίδης, Χαλκιαδάκης.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (68’ Μίχος), Βέντσελ, Κοντοδήμος, Ερίθε, Οσμαν (64’ Μαζνόφ), Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Μαρτίν, Καραλής (84’ Μπάρκογλου), Καλαντζής.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Γιάντσης, Ηλιάδης.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας). Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Σταθόπουλος (Ηλείας).

 πηγή: sport-fm.gr 

Νίκες και ισοβαθμίες!!

Νίκες και ισοβαθμίες
Τα φαβορί ήταν αυτά που επικράτησαν στην 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σκωτίας. Μάδεργουελ και Σεντ Τζόνσον επικράτησαν των Αμπερντίν και Σεντ Μίρεν, αντίστοιχα.

Την ήττα της Ρέιντζερς από την Νταντί Γιουνάιτεντ (2-1) εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Μάδεργουελ, η οποία πήρε εντός έδρας τη νίκη κόντρα στην Αμπερντίν με σκορ 1-0. Με το εν λόγω τρίποντο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, όπου και ισοβαθμούν με τη Ρέιντζερς.

Εύκολη ήταν η εκτός έδρας επικράτηση της Σεντ Τζόνσον επί της Σεντ Μίρεν με σκορ 3-0. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2΄λεπτό την αναμέτρησης με τον Κροφτ. Το δεύτερο τέρμα ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο 76’ με τον Μακράκεν, ενώ το τελικό σκορ 3-0 διαμόρφωσε ο Σαντάζα στο 85’.

Με το εν λόγω τρίποντο η Σεντ Τζόνσον συνεχίζει να ισοβαθμεί με την Νταντί στην τέταρτη θέση.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Τετάρτη 22/02

Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03

Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-1
(83’ Γκόλομπαρτ - 31’ αυτ. Γκόλομπαρτ)

Σάββατο 17/03

Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς 2-1
(Γουάτσον 37’, Ντέιλι 47’- Ράνκιν 60’)

Μάδεργουελ-Αμπερντίν 1-0
(Χάμελ 22’)

Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον 0-3
(Κροφτ 2’, Μακράκεν 76’, Σαντάζα85’)

Κυριακή 18/03

Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Σάββατο 24/03 (17.00)

Αμπερντίν-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν.

Κυριακή 25/03 (15.00)

Ρέιντζερς-Σέλτικ

πηγή: sportfm.gr

Είχε δίδυμο «φωτιά»

Είχε δίδυμο «φωτιά»
Εκεί που πήγε το ματς μεταξύ Ηλυσιακού και Ικάρου Καλλιθέας μέτρησε η εμφάνιση των Λιούμπισιτς και Μπεκ που οδήγησαν τον δεύτερο στη νίκη με 69-61 στο κλειστό των Ιλισίων για την 24η αγωνιστική της Α1.

Ο Ίκαρος είχε φτάσει να προηγείται και με 15 πόντους διαφορά (23-38) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ο Ηλυσιακός ισοφάρισε δύο φορές στο τέταρτο δεκάλεπτο (56-56 και 58-58). Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω και έχασε.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές που επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, όπως προαναφέρθηκε, οι Ρόμελ Μπεκ (21 πόντοι, 5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ) και Μίρκο Λιούμπισιτς (14 πόντοι, 4/5 δίποντα, 6/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα).

Από τους ηττημένους που υπέστησαν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους, ξεχώρισε ο Γιώργος Αποστολίδης με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το γεγονός ότι ο Νίκος Χατζής με τους 8 πόντους που πέτυχε έφτασε τους 4.816, ξεπέρασε τον Παναγιώτη Λιαδέλη και πέρασε αυτός δεύτερος σκόρερ στα πρωταθλήματα ΕΣΑΚΕ. Μάλιστα ήθελε και δύο εύστοχα τρίποντα για να είναι εκείνος δεύτερος όλων των εποχών πίσω από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αλλά είχε 0/3.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν από τα μέσα της πρώτης περιόδου να ξεφύγουν στο σκορ. Μετέτρεψαν το 12-12 που ήρθε μετά από τρίποντο του Κασελάκη σε 18-25 (+7) με επιμέρους 6-13 με πρωταγωνιστή τον Αγαδάκο, για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με 19-25 μετά από μία εύστοχη βολή του Αποστολίδη.

Η διαφορά για το συγκρότημα του Θανάση Σκουτρόπουλου έφτασε και τη μέγιστη τιμή της που ήταν το +15 στην δεύτερη περίοδο. 23-38 με λέι απ του Λιούμπισιτς. Ωστόσο, πέντε πόντοι του Παπανικολόπουλου διαμόρφωσαν σερί 9-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν σε 32-38 με λέι απ του Χατζή με το τέλος του ημιχρόνου.

Η αντεπίθεση της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη συνεχίστηκε με την επανέναρξη του αγώνα. Μπορεί να βρέθηκε να χάνει ξανά με διψήφια διαφορά (-11, 32-43 με λέι απ του Μπεκ), αλλά με επιμέρους 16-8 πλησίασε στους τρεις (48-51 με δίποντο του Χατζή), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με 48-52.

Μάλιστα ο Ηλυσιακός κατάφερε να ισοφαρίσει (56-56 με δίποντο του Τόμπσον και 58-58 με λέι απ του Τσιάκου), αλλά όχι και να πάρει ξανά το προβάδισμα μετά το 9-8 των πρώτων τεσσάρων λεπτών που είχε έρθει με μία εύστοχη βολή του Γαλιώτου. Ένα επιμέρους 2-11 του Ικάρου στα τελευταία λεπτά του εξασφάλισε τη νίκη με 69-61.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 32-38, 48-52, 61-69.

πηγή: sportfm.gr 

Μεγάλες νίκες για Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ!!

Μεγάλες νίκες για Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ
Σπουδαίας σημασίας νίκες πέτυχαν για την 26η αγωνιστική της Bundesliga η Ντόρτμουντ και η Γκλάντμπαχ. Οι πρωταθλητές επικράτησαν στη Βεστφαλία με 1-0 της Βέρντερ Βρέμης (με την οποία αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος) με τέρμα του Καγκάβα στο 8’ και διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας από την Μπάγερν Μονάχου και τις υπόλοιπες διώκτριες.

Η Γκλάντμπαχ με δύο γκολ στα τελευταία 15 λεπτά επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν στην «Μπάι Αρένα» και δείχνει να αγκαλιάζει τουλάχιστον την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Χαμός γίνεται στην ουρά. Η Βόλφσμπουργκ με δύο γκολ του Χέλμες πέρασε από την έδρα της Νυρεμβέργης με 3-1 και δείχνει να απομακρύνεται από τον κίνδυνο (ο Βιεϊρίνια ήταν στη 18άδα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε), ενώ η Φράιμπουργκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας με το ίδιο σκορ στο Αμβούργο και η Άουγκσμπουργκ επικράτησε 2-1 της Μάιντς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/3

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 1-2
(74΄Σαλίχοβιτς – 8΄, 43΄Ιμπίσεβιτς)

Σάββατο 17/3 (16:30)

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(8’ Καγκάβα)

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 2-1
(43’ Κόο, 51’ Λάνγκκαμπ-Αλαγκουί 36’)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 1-3
(75’ Ιλίτσεβιτς-20’ Φλουμ, 43’ Καλιγκιούρι, 72’ Μακιάντι)

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-3
(9’ Ντιντάβι-15’ Μάντζουκιτς, 24’, 53’ Χέλμες)

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 1-2
(7’ Ρόις-75’ Κίσλινγκ, 88’ Ντε Καμάργκο)

Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 18/3

Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Κολωνία 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/3 (21:30)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 24/3 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 25/3

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Ντόρτμουντ 18:30

πηγή: sportfm.gr

Νταλγκλίς: «Μέχρι τα… γεράματα ο Τζέραρντ»!!

Νταλγκλίς: «Μέχρι τα… γεράματα ο Τζέραρντ»!
Πεπεισμένος ότι ο Στίβεν Τζέραρντ θα παίζει μέχρι τα ποδοσφαιρικά του… γεράματά εμφανίστηκε ο Κένι Νταλγκλίς, σε δηλώσεις του στην «Daily Mail».

Ο Σκοτσέζος τεχνικός είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα που βγάζει στο παιχνίδι του ο αρχηγός των «reds», Στίβεν Τζέραρντ, αν και βρίσκεται κοντά στο 32ο έτος της ζωής του:

«Αν κάποιος παίκτης θέλει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ακόμα και όταν μεγαλώνει, πρέπει τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου να συμπεριφέρεται καλά. Πιστεύω πως αν ο Στίβεν κάνει καλή ζωή, θα μπορέσει να αγωνίζεται μέχρι τα 39 του».

Παράλληλα, είπε τα καλύτερα λόγια για την πορεία του Τζέραρντ στον σύλλογο: «Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο να βλέπεις έναν παίκτη, όπως είναι ο Στίβεν να αγωνίζεται σε μια ομάδα, σε όλη του την καριέρα. Υπάρχουν πολύ λίγοι παίκτες που έχουν κάνει κάτι παρόμοιο», τόνισε μεταξύ άλλων.

πηγή: sportfm.gr

Σκόραρε ο Χαβίτο!!

Σκόραρε ο Χαβίτο
Τον βαθμό της ισοπαλίας με δικό του γκολ έδωσε ο Φρανθίσκο Χαβίτο στην Ορντουρσπόρ στο ματς για το τουρκικό πρωτάθλημα κόντρα στην Σίβασπορ.

Ο Ισπανός μέσος, που ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στον τουρκικό σύλλογο, στον οποίο μάλιστα προπονητής είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, έχει βοηθήσει αρκετά, σε δέκα ματς που έχει αγωνιστεί.

Στο σημερινό ματς οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 23’ με τον Νιγηριανό Ενεράμο, αλλά το γκολ του Χαβίτο στο 34' χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελικό 1-1.

πηγή: sportfm.gr

Ύμνοι FIFA για Μιραλάς!!

Ύμνοι FIFA για Μιραλάς!
Εκτενές αφιέρωμα στον Κέβιν Μιραλάς έκανε η FIFA.

Αφού αναφέρεται στα κατορθώματα του Βέλγου από το γαλλικό πρωτάθλημα μέχρι και τον Ολυμπιακό, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία φιλοξενεί και συνέντευξή του, στην οποία μιλά για όλα:

Από την επιθετικότητα των «ερυθρόλευκων» μέχρι την πίστη του ότι θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Και από το “clasico”, όπως το χαρακτήρισε, με τον Παναθηναϊκό μέχρι την εβδομάδα… απομόνωσης που περνάει πριν απ’ αυτό.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της FIFA με τίτλο «Μιραλάς: Ένα «εννιάρι»… χωρίς 9»

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας στο ποδόσφαιρο που λέει ότι η φανέλα με το “9” παραδοσιακά ανήκει στον κεντρικό επιθετικό. Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ένα πραγματικά ένας κυνηγός και σκόρερ αλλά στη Σεντ Ετιέν είχε μετατοπιστεί στη δεξιά πλευρά. Ο δανεισμός του, όμως, στον Ολυμπιακό τον έφερε και πάλι στην κανονική του θέση: Κλασικός επιθετικός. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η αλλαγή που τον μεταμόρφωσε.

«Η οικογένεια μου κι εγώ νιώσαμε άνετα εδώ από την αρχή. Πραγματικά μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχει αρκετή τεχνική. Και νιώθω ότι όλα με βοηθούν. Παίζω στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και είναι μεγάλη μου τιμή, ενώ η ομάδα μου αγωνίζεται πολύ επιθετικά. Ο προπονητής μας ζητάει να βρισκόμαστε συνέχεια στην επίθεση, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ».

Τα στατιστικά μιλούν για τον Μιραλάς. Από την άφιξή του στον Ολυμπιακό πέρυσι, η ομάδα δεν ανακηρύχθηκε μόνο πρωταθλήτρια για 38η φορά, αλλά το έκανε και με διαφορά δέκα πόντων από τον μεγάλο αντίπαλο Παναθηναϊκό -ενώ σκόραρε και περίπου 2,2 γκολ το παιχνίδι. Ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε -τι σύμπτωση- 14 γκολ και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στη φετινή λίγκα, δε, απομένουν έξι αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή, τέσσερις πόντους μακριά από τον Παναθηναϊκό. Ο Μιραλάς είναι και πάλι δεύτερος σκόρερ -ξανά με 14 γκολ.

«Τα όνειρά μου έχουν τίτλο: Το καλύτερο για την ομάδα μου. Το βραβείο για τον πρώτο σκόρερ θα έρθει μετά. Όντως, είμαι ένα μόνο γκολ πίσω από τον πρώτο και πιστεύω ότι με τη βοήθεια και των συμπαικτών μου, θα καταφέρω να τον ξεπεράσω στο τέλος της σεζόν». Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Σεμπάστιαν Λέτο, αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός την Κυριακή.

«Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς -για μας, για τον κόσμο μας και για όλη την Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλο πάθος σ’ αυτό το ματς. Είναι πραγματικό “clasico”. Προσωπικά, μια εβδομάδα πριν απ’ αυτό το παιχνίδι δεν βγαίνω καθόλου, ώστε να συγκεντρωθώ, να κοιμάμαι καλά και να μείνω ήρεμος».

Πράσινος άγγελος, κόκκινος διάβολος

Ο Μιραλάς ήταν 17 χρονών όταν μεταγράφηκε από τη Σταντάρ Λιέγης στη Λιλ. Εκεί χρειάστηκε τρια μόλις λεπτά στο ντεμπούτο του για να γίνει γνωστός. Σ’ αυτό το διάστημα σκόραρε το νικητήριο γκολ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμαίν. Μετά ακολούθησαν τέσσερα χρόνια γεμάτα υποσχέσεις στη Γαλλία (95 ματς, 12 γκολ) και η πρώτη από τις 25 συμμετοχές του στην εθνική Βελγίου. Επίσης, ο Μιραλάς άνοιξε τον δρόμο και για ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο από τη χώρα του: Τον Εντέν Αζάρ. «Εγώ τον έφερα στην πρώτη ομάδα. Τον βοήθησα να εξελιχθεί, αλλά δυστυχώς έφυγα σύντομα. Παρόλα αυτά πρόλαβα να δω το δυναμικό του ξεκίνημα. Ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα στην εθνική ομάδα».

Το 2008 ο Μιραλάς μετακινήθηκε από τη Λιλ στη Σεντ Ετιέν. Δυσαρεστημένος που αγωνιζόταν ως δεξιός χαφ ή ως κρυφός κυνηγός, σύντομα έκανε τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με αυτό παρά με την απόδοσή του. Μετά τη μεταγραφή του, αγωνίστηκε σε 69 ματς και πέτυχε 5 γκολ.

«Κοιτάζω πίσω με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά προσπαθώ να κρατάω μόνο τα θετικά. Τώρα η Σεντ Ετιέν είναι όντως δυνατή στη Γαλλία, όπως η Λιλ. Πρόκειται για δυο πολύ μεγάλες και ιστορικές ομάδες και είμαι περήφανος που αγωνίστηκα σε αυτές».

Τέσσερις σερί και συνεχίζει…!!

Τέσσερις σερί και συνεχίζει…
Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πήρε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του Αμαρουσίου στο –κεκλεισμένων των θυρών- κλειστό του Αγίου Θωμά με σκορ 90-69, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1.

Με αυτό το ροζ φύλλο, οι «κίτρινοι» έκαναν σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή τους στα play off, ενώ διατήρησαν τις ελπίδες για την είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Το ματς

Με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και διάθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό, ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Άρης. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή διατηρούσαν από την αρχή το προβάδισμα (5-9), με το σκορ να είναι στο υπέρ τους 17-22, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Από την άλλη, το Μαρούσι μπορεί να βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ, όμως οι Πρόδρομος Νικολαΐδης και Γιάννης Δεμερτζής δεν άφηναν να ξεφύγει η διαφορά. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε τους «κίτρινους» να προηγούνται 21-24.

Ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμά του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν μπορούσε να ανοίξει την υπέρ του διαφορά (24-28). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νικολαΐδης –αρχικά- να φέρει το ματς στα ίσα για το Μαρούσι (28-28), ενώ στα μισά της περιόδου με δικό του τρίποντο, να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα των βορείων προαστίων (31-30). Όμως, με το τρίποντο του Τσαλδάρη και τους διαδοχικούς πόντους του Μούλντροου, οι «κίτρινοι» έκαναν ένα σερί 7-0, με το οποίο ανέκτησαν το προβάδισμα και τη διαφορά (31-37), κλείνοντας έτσι το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ τους 39-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το ματς. Στα πρώτα τρία λεπτά, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήγαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα στο +12 (40-52). Αυτή τη φορά, το Μαρούσι έδειξε να μην μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τους «κίτρινους» να συντηρούν χωρίς κόπο την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και στους 15 πόντους (50-65), με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 56-70.

Το Μαρούσι, στο τέταρτο δεκάλεπτο, προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο δεν κατάφερε να πέσει σε μονοψήφιο αριθμό (65-75). Ωστόσο, ο Άρης –αφού πέρασε ένα «άγονο» δίλεπτο για τις δύο ομάδες- πάτησε το «γκάζι» και αποκατέστησε τη τάξη, κάνοντας το 67-82. Στα τρία εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα των βορείων προαστίων παρακολουθούσε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν, με το ροζ φύλλο να έρχεται με το τελικό 69-90.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-44, 56-70, 69-90

πηγή: sportfm.gr

Προς… πώληση ο Σαχίν!!

Προς… πώληση ο Σαχίν
Στην πόρτα της εξόδου από τη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Νούρι Σαχίν, σύμφωνα με την «Marca».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο 23χρονος μέσος δεν είναι στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο και γι’ αυτό η «βασίλισσα» προτίθεται να τον πουλήσει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Μέχρι στιγμής, το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του Σαχίν φέρεται να είναι η Ντόρτμουντ, στην οποία αγωνιζόταν πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη. Ωστόσο σύμφωνα με την «Marca», ο νεαρός Τούρκος βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα και ομάδων από την Αγγλία.

Ο 23χρονος μέσος μετρά μόλις συμμετοχή στην Primera Division.

πηγή: sportfm.gr

Ευχές Μουρίνιο στον Αμπιντάλ!!

Ευχές Μουρίνιο στον Αμπιντάλ
Στην άκρη αφήνει ο Ζοσέ Μουρίνιο τις… κόντρες της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα και εύχεται τα καλύτερα στον αμυντικό των «μπλαουγκράνα», Ερίκ Αμπιντάλ, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Δεν υπάρχει Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα, υπάρχει μόνο ένας νεαρός άντρας που όλοι ελπίζουμε να τα καταφέρει και να ζήσει μία χαρούμενη ζωή», ήταν το σχόλιο του προπονητή της «βασίλισσας».

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε, λέγοντας,

«Ο Αμπιντάλ είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος που έχει μία μεγάλη καριέρα. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του και μπορέσει να παίξει ξανά, θα είναι άξιος θαυμασμού. Σε περίπτωση όμως που, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, δεν επιστέψει στα γήπεδα, του ευχόμαστε μία μακρόχρονη και υπέροχη ζωή».

πηγή: sportfm.gr

Κατσουράνης: «Τελευταία ευκαιρία»

Κατσουράνης: «Τελευταία ευκαιρία»
Σαν την τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στην διεκδίκηση του τίτλου βλέπει το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Κατσουράνης. Ο έμπειρος μέσος μίλησε στην κάμερα της Nova και μίλησε για την εικόνα των «πράσινων» αλλά και για το παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς το που θα πάει ο φετινός τίτλος του πρωταθλήματος. Τέλος αναφέρθηκε και στις πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» κατά την διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στην Nova:

Κώστα, τι δεν πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια;

«Νομίζω ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και σε γενικές γραμμές δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, δεν είχαμε πάθος, γι' αυτό και ήρθαν αυτές οι δύο ήττες. Δεν ήμασταν προσηλωμένοι στον στόχο που έχουμε σε κάθε ματς και σε αυτά που έχουμε πει να κάνουμε. Δεν ήμασταν προσηλωμένοι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος που είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Και το πληρώσαμε, γιατί παίζαμε με καλές ομάδες».

Θεωρείς ότι το Κυριακάτικο ντέρμπι είναι η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να μπει και πάλι στο παιχνίδι τίτλου;

«Σίγουρα είναι η τελευταία ευκαιρία, αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Νομίζω ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια(με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), χάσαμε ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ, γιατί τα πράγματα ήταν στο χέρι μας. Τουλάχιστον για τους εαυτούς μας πάνω απ' όλα, πρέπει να προσπαθήσουμε την Κυριακή να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και να δώσουμε καινούργιο ενδιαφέρον-όσο γίνεται- στο πρωτάθλημα».

Πόσο διαφορετικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Αν έχουμε πάθος, κάτι το οποίο δεν είχαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και δώσουμε όλοι πιο πολλά στον αγωνιστικό χώρο, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τουλάχιστον αυτό έχουμε αποδείξει φέτος».

Που μπορεί να κριθεί αυτό το ντέρμπι;

«Είναι ένα ντέρμπι, στο οποίο δεν παίζει ρόλο η κατάσταση του αντιπάλου ή η βαθμολογική διαφορά. Ίσα ίσα, τώρα που και οι δύο ομάδες κάνουν καλό πρωτάθλημα και είναι κοντά στην βαθμολογία. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουμε όλα, για να είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και να τον κερδίσουμε».

Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός φέτος κάνει καλή χρονιά, είναι καλή ομάδα. Έχει για δεύτερη σερί χρονιά τον ίδιο προπονητή και σίγουρα αυτό είναι αβαντάζ για οποιαδήποτε ομάδα. Όμως νομίζω ότι και εμείς έχουμε κάνει καλή δουλειά και ασχέτως με τα δύο τελευταία παιχνίδια, πρέπει να δούμε έναν Παναθηναϊκό πολύ καλύτερο, σε σχέση με τα παιχνίδια που ηττηθήκαμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το ντέρμπι».

Εκτιμάς ότι θα υπάρξει θετική αντίδραση εντός γηπέδου στο ντέρμπι, μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα;

«Πρέπει να υπάρξει. Για να μείνουμε ζωντανοί στο πρωτάθλημα, πρέπει να υπάρξει. Αν δεν υπάρξει, τελειώνει και το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι όλοι μας στην ομάδα που δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε, ποδόσφαιρο είναι και ελπίζω να πιάσουμε καλή απόδοση και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Λείπει το εύκολο γκολ τελευταία από τον Παναθηναϊκό. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έλειψε και το γκολ. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι;

«Το γκολ δεν λείπει μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια. Από τη στιγμή που λείπει ο Λέτο, ο Ρούντολφ, έλειπε ο Νίνης. Έλειπαν παίκτες επιθετικογενείς... Νομίζω ότι και οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές- κατά την άποψη μου- ήταν μεγάλες απώλειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και μοιραία έρχεται και η δυσκολία στο γκολ.

Και πριν τα ντέρμπι, δεν πετυχαίναμε πολλά γκολ, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο, όπου η ομάδα ήταν πιο καλή, δημιουργούσε πιο πολλές ευκαιρίες και πετύχαινε γκολ. Από τη στιγμή που δεν έχεις τον Λέτο, νομίζω ότι ο Ρούντολφ θα έδινε λύσεις, γιατί έχει το ίδιο στυλ με τον Λέτο, ενώ η άποψη μου είναι ότι δεν έχουμε άλλον ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Λέτο. Ο Ρούντολφ ήταν ότι πιο κοντινό είχαμε και δυστυχώς ήταν και αυτός στο ίδιο διάστημα τραυματίας. Και ο Νίνης είναι ένας ποδοσφαιριστής, που όλοι ξέρουν την αξία του. Οπότε μοιραία, ήρθε αυτό που ήρθε.

Όταν δεν έχεις πολλές λύσεις και ο αντίπαλος σου έχει πιο πολλές λύσεις, μοιραία έγινε αυτό που έγινε. Αλλά η ευθύνη είναι καθαρά δικιά μας. Δεν νομίζω ότι ευθύνεται κάποιος άλλος που χάσαμε το αβαντάζ και θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον την Κυριακή να δώσουμε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, πηγαίνοντας την διαφορά στον πόντο και περιμένοντας μετά να γίνει κάτι στα επόμενα πέντε παιχνίδια».

Θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η τακτική κάθε ομάδας σε αυτό το ντέρμπι;

«Στην Ελλάδα ιδιαίτερα, δεν νομίζω ότι σε αυτά τα παιχνίδια έχει τόσο πολύ μεγάλο ρόλο η τακτική. Είναι κυρίως ψυχολογικό το κομμάτι... Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύο ήττες, να είμαστε δυνατοί, να έχουμε καλή ψυχολογία στο παιχνίδι... Να μας πάει και λίγο το παιχνίδι και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού να έχουμε και τύχη-που είναι σημαντική-και να πάρουμε την νίκη. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο θέμα τακτικής. Είναι θέμα πάθους, θέμα ημέρας, θέμα ψυχολογίας και εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί το ντέρμπι».

Παίζει ρόλο και η παρουσία του κόσμου;

«Σίγουρα μας δίνει ώθηση. Ένα γεμάτο γήπεδο μας δίνει ώθηση, για να πιστέψουμε ακόμα πιο πολύ στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Γιατί δεν μας κάνει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από την νίκη».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να ανατρέψετε την κατάσταση και να φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου;

«Αν κερδίσουμε την Κυριακή σίγουρα το πιστεύουμε. Αν δεν κερδίσουμε, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αν έρθει η νίκη τα πράγματα είναι ανοικτά. Δύσκολα, αλλά ανοικτά».

Ο τίτλος θα κατακτηθεί από την ομάδα, που θα έχει την μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στα επόμενα παιχνίδια;

«Η συγκέντρωση στα παιχνίδια γενικά παίζει μεγάλο ρόλο και το πόσο διαβασμένος είσαι σε κάθε αγώνα. Νομίζω, ότι αν εμείς κερδίσουμε στο ντέρμπι, στα επόμενα πέντε παιχνίδια, όποιος κάνει το λάθος, θα χάσει και το πρωτάθλημα».

Έχεις ζήσει πολλά ντέρμπι στην καριέρα σου με την φανέλα της ΑΕΚ, της Μπενφίκα και του Παναθηναϊκού... Τι διαφορετικό έχει το ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός;

«Για μένα προσωπικά, είναι ένα ντέρμπι, όπως όλα τα άλλα. Όπως τα ζούσα και στις υπόλοιπες ομάδες. Δεν έχει κάτι το διαφορετικό. Σε ένα ντέρμπι, θέλεις πάντα να αποδείξεις, ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο... Ότι κέρδισες τον αντίπαλο... Είναι θέμα γοήτρου πιο πολύ για έναν ποδοσφαιριστή».

Προετοιμάζεται διαφορετικά κάθε ποδοσφαιριστής;

«Αυτά τα παιχνίδια, για μένα, είναι πιο εύκολα από τα άλλα. Ο καθένας προετοιμάζεται, όπως έχει στο μυαλό του το ποδόσφαιρο. Για μένα είναι πιο εύκολα αυτά τα παιχνίδια».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα όσο μπορούσε και με όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα που είχαμε και υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Νομίζω ότι στήριξε την ομάδα και αυτό πρέπει να κάνει και σε ήπιους τόνους και την Κυριακή. Νομίζω ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία δεν τελείωσε. Έχουμε ακόμα ενενήντα λεπτά και αν κερδίσουμε έχουμε χρόνο μπροστά μας, για να κυνηγήσουμε αυτό που έχουμε ως στόχο από την αρχή. Πρέπει να στηρίξει την ομάδα όσο μπορεί και ελπίζουμε εμείς να του δώσουμε χαρά το βράδυ της Κυριακής».

Ανοιχτοί λογαριασμοί!!

Ανοιχτοί λογαριασμοί
Με την τύχη της τα έχει η Έβερτον, την αντίστοιχη δική της πρέπει να ευγνωμονούν στη Σάντερλαντ. Τα «ζαχαρωτά» έμειναν στον 1-1 με τις «μαυρόγατες», στο «Γκούντισον Παρκ», για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, και οι μεταξύ τους λογαριασμοί θα λυθούν στο «Στάδιο του Φωτός». Εξαιρετικοί οι γηπεδούχοι, πολλές οι χαμένες ευκαιρίες!

Η επιλογή του Ντέιβιντ Μόγιες να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Λίβερπουλ, αποδείχθηκε σωστή, τουλάχιστον όσον αφορά στη φρεσκάδα που έδειξε η Έβερτον.

Τα «ζαχαρωτά» πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους τη φετινή σεζόν, ήταν συνεχώς στην επίθεση και οι φάσεις που δημιούργησαν μπροστά στην εστία της Σάντερλαντ διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ωστόσο, οι λανθασμένες επιλογές των γηπεδούχων και η εμφάνιση του Σιμόν Μινολέ άφησαν το σκορ στο 1-1 και τους λογαριασμούς ανοιχτούς για τον επαναληπτικό στο Σάντερλαντ.

Α’ Ημίχρονο

Η Έβερτον φρόντισε από νωρίς να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά και φτάνοντας –με σχετική ευκολία- στην αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, η Σάντερλαντ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, με τον Μπάρντσλεϊ να σκοράρει με «ξερό» σουτ, στο 12’, και να στέλνει τους 6000 φίλους της ομάδας του στα ουράνια.

Οι «μαυρόγατες» δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα για πολύ, αφού η Έβερτον αύξησε την πίεσή της και η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τιμ Κέιχιλ, στο 23ο λεπτό, και «ανέβασαν ταχύτητα» στο παιχνίδι τους, με τους Όσμαν, Κέιχιλ και Ντρέντε να δίνουν το τέμπο. Η Έβερτον θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακόμη μια φορά, ωστόσο ο Μινολέ κράτησε το σκορ στο 1-1, με τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ να επεμβαίνει στις κεφαλιές του Κέιχιλ και Γιέλαβιτς και το δοκάρι να σταματά το φάουλ του Ντρέντε, στο τέλος του 45λεπτου.

Β’ Ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προσπάθειές τους για το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα, με τον Κέιχιλ να εξακολουθεί να αποτελεί πηγή κινδύνων και τον Μινολέ να αποκρούει σε αρκετές περιπτώσεις. Η Σάντερλαντ δυσκολεύονταν να κρατήσει την μπάλα, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και υπήρχαν ολόκληρα 5λεπτα που δεν περνούσε καν τη μεσαία γραμμή, χωρίς –ωστόσο- να δεχθεί κάποιο γκολ.

Τα «ζαχαρωτά» συνέχισαν τις προσπάθειές της, όμως, η κούραση τους ανάγκασε να ρίξουν το ρυθμό μετά το 77’. Μεγάλη διπλή ευκαιρία στο τέλος, με τον Μινολέ να διώχνει δύο φορές σε προσπάθειες των Χάιτιινχα και Γιέλαβιτς. Το 1-1 μεταφέρει τη σειρά στον επαναληπτικό του Σάντερλαντ, με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση να αγωνίζεται στο «Γουέμπλεϊ» στα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ – Νέβιλ, Χάιτινχα, Ντεστέν, Μπέινς – Κόουλμαν(72' Γκεγιέ), Φελαϊνί, Όσμαν, Ντρέντε(85' Στρακουαλούρσι) – Κέιχιλ – Γιέλαβιτς

Σάντερλαντ: Μινολέτ – Μπάρντσλεϊ, Ο’ Σέι, Τέρνερ, Μπριτζ – Λάρσον, Κόλμπακ, Γκάρντερ, ΜακΚλιν – Κάμπελ(73' Βον), Μπέντνερ

πηγή:  sportfm.gr

Βλέπουν Ευρώπη οι «Άραβες»

Βλέπουν Ευρώπη οι «Άραβες»
Το αήττητο σερί της για έβδομη αγωνιστική διατήρησε η Νταντί Γιουνάιτεντ, η οποία πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της στους τελευταίους έξι αγώνες. Οι «Άραβες» επικράτησαν εντός έδρας με σκορ 2-1 της Ρέιντζερς, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του Σκοτσέζικου πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό με τον Γουότσον για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους δέκα λεπτά αργότερα με τον Ντέιλι.

Το τελικό αποτέλεσμα 2-1 διαμόρφωσε ο Ράνκιν με αυτογκολ στο 60ο λεπτό.

Με το εν λόγω αποτέλεσμα η Ρέιντζερς παρέμεινε στη δεύτερη θέση, ωστόσο πλέον απειλείται από την τρίτη Μάδεργουέλ.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Τετάρτη 22/02
Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-1
(83’ Γκόλομπαρτ - 31’ αυτ. Γκόλομπαρτ)

Σάββατο 17/03

Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς 2-1
(Γουάτσον 37’, Ντέιλι 47’- Ράνκιν 60’)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Κυριακή 18/03

Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Σάββατο 24/03 (17.00)

Αμπερντίν-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν.

Κυριακή 25/03 (15.00)

Ρέιντζερς-Σέλτικ

πηγή: sportfm.gr

Μπλάν: «Είμαστε όλοι δίπλα στον Αμπιντάλ»

Μπλάν: «Είμαστε όλοι δίπλα στον Αμπιντάλ»
Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Λοράν Μπλάν, εξέφρασε την λύπη του στο άκουσμα της νέας περιπέτειας υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ.

«Σε στιγμές σαν αυτή δεν υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορεί να πει κανείς. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή τόσο για τον Ερίκ, όσο για εμένα και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής. Τέτοιες στιγμές το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερο ρόλο», είπε μεταξύ άλλων ο 46χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Παράλληλα, ο προπονητής των «τρικολόρ» έστειλε μήνυμα υποστήριξης στον πλάγιο αμυντικό της Μπαρτσελόνα. «Ελπίζω πως για άλλη μια φορά θα αποδείξει, πόσο δυνατός χαρακτήρας είναι και θα περάσει αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής του, βγαίνοντας αλώβητος».
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν υπολογίζει τον Αμπιντάλ για την αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Euro, είπε πως: «Θα το συζητήσω το θέμα μαζί του. Αυτή την στιγμή σκέφτομαι τον άνθρωπο Αμπιντάλ και όχι τον ποδοσφαιριστή».


πηγή: sportfm.gr

Μαρκόπουλος: «Να παίξουμε καλό μπάσκετ»

Μαρκόπουλος: «Να παίξουμε καλό μπάσκετ»
Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Α1 είναι το καλό μπάσκετ, σύμφωνα με όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος ενόψει της αναμέτρησης με τον ΚΑΟΔ (18/3, 15:00).

Αναλυτικά ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε:

«Στα παιχνίδια που μας απέμειναν θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, που είναι μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που συνδυάζουν και την εμπειρία, αλλά και τον ενθουσιασμό. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα κερδίσουμε».

Ο Δημήτρης Αράπης, από τη μεριά του, δήλωσε: «Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής και την ήττα από τον Άρη χάσαμε κάθε ελπίδα για την 6η θέση. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είναι πολύ σημαντικό για μας να μπούμε στα πλέι οφ, αλλά για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να κερδίσουμε τον ΚΑΟΔ. Ο αντίπαλος μας είναι μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ και ουσιαστικά το ίδιο από την αρχή της χρονιάς. Σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσουμε πόσο μας πλήγωσε η ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, σε ένα κρίσιμο σημείο της φετινής μας προσπάθειας».

«Όσο πιο κοντά στην δεύτερη θέση»

«Όσο πιο κοντά στην δεύτερη θέση»
Τη μείωση της διαφοράς από τη δεύτερη θέση έβαλε σαν στόχο για τον ΠΑΟΚ ο Σταύρος Τσουκαλάς. Παράλληλα, ο μέσος του «δικέφαλου του Βορρά», δήλωσε έτοιμος να δώσει λύσεις όταν τον χρειαστεί ο προπονητής του, Λάζλο Μπόλονι .

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς σε συνέντευξή του στη NOVA:

Για τον αγώνα με τον Αστέρα: «Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μας γιατί ξέρουμε όλοι πως δεν μπήκαμε όπως έπρεπε να μπούμε γι' αυτόν τον αγώνα, ειδικά στα πρώτα είκοσι - τριάντα λεπτά. Μετά προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε και να κάνουμε μια αντεπίθεση διαρκείας, το παλέψαμε αλλά ... μπορεί να ήμασταν άτυχοι αλλά ήταν ένα μεγάλο προβάδισμα που είχαν πάρει οι αντίπαλοι κι ήταν δύσκολο να το ανατρέψουμε».

Γιατί ο ΠΑΟΚ μπαίνει νωθρά στα παιχνίδια του στην Tούμπα: «Εγώ αυτό μπορώ να το δώσω 'καθαρά' ότι είναι θέμα ψυχολογικό γιατί όπως γνωρίζετε έχει επαναληφθεί σε άλλα δυο - τρία παιχνίδια. Οπότε πρέπει να μπαίνουμε από την αρχή πιο δυνατά και το μυαλό μας ... εκεί ... 100% συγκεντρωμένοι».

Για την διαφορά που έχει ο ΠΑΟΚ στις εμφανίσεις του στα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας: «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια εξήγηση σ' αυτό το φαινόμενο, ο ΠΑΟΚ πολλά χρόνια είχε την έδρα σαν 'όπλο' και νομίζω πως και φέτος θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό σε μεγάλο βαθμό. Ηρθαν κάποια αποτελέσματα όπως με Ολυμπιακό, με Ουντινέζε, τώρα με Τρίπολη που ήταν για μας καθοριστικά νομίζω ότι μπορούμε ξανά με προσπάθεια να την κάνουμε ξανά την Τούμπα μεγάλο όπλο».

Για το στόχο του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα, ρεαλιστικά ο στόχος πρέπει να είναι να είμαστε όσο πιο κοντά στη δεύτερη θέση, να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να ξεκινήσουμε στα πλέι οφ με καλή κατάταξη. Τώρα, από εκεί και πέρα άμα μπορούμε να μειώσουμε - ακόμη περισσότερο - τη διαφορά και να ξεκινήσουμε όλοι από την ίδια αφετηρία στα πλέι οφ ... ακόμη καλύτερα».

Για τη δύσκολη δική του χρονιά: «Είχα έναν τραυματισμό ... οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα, μέσα στο ποδόσφαιρο όπως όλοι ξέρουμε. Από τη μεριά μου είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, ο προπονητής το ξέρει αυτό ... περιμένω».

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός είναι μια πολύ καλή ομάδα, ξεκίνησε καλά αλλά τους τελευταίους μήνες έκανε 'κοιλιά'. Βλέπω να ξεφεύγει από αυτήν την κατάσταση, γι' αυτούς είναι τελικός αλλά και για μας είναι τελικός. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε εκεί μέσα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, τίποτα άλλο».

Πάει να τους... τρελάνει!!

Πάει να τους... τρελάνει!
Ο Γουέιν Τόμας είναι η απουσία που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Δώνης, ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του και τον Τάσο Καραμάνο, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος. Αντίθετα επιστρέφουν οι Γιαννούλης και Ιτάνζ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ενδεχομένως να κρύβει παγίδες για την ομάδα του Περιστερίου, όμως ο Δώνης και οι παίκτες του είναι έτοιμοι για το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα, μετά από νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και Δόξα Δράμας (εξ αναβολής).

Οι 20 εκλεκτοί του Έλληνα τεχνικού είναι εξής: Ιτάνζ, Ράντμαν, Γιαννούλης, Νάστος, Οικονόμου, Καραμάνος, Μπάλλας, Σκόνδρας, Ζουέλα, Σφακιανάκης, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Τάτος, Επστάιν, Μπρίτο, Αναστασάκος, Καραγκούνης, Δημούτσος, Μήτρογλου, Φυτανίδης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν έπεισε κανέναν, αλλά αθωώθηκε!!

Δεν έπεισε κανέναν, αλλά αθωώθηκε
Η... ρίψη μπανάνας προς τον Ρομπέρτο Κάρλος δεν ήταν αποτέλεσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς, αλλά απλού εκνευρισμού, όπως ισχυρίστηκε ενώπιον των αρχών ο οπαδός που τον περασμένο Ιούνιο έκανε τη συγκεκριμένη πράξη στον αγώνα της Κρίλια Σοβέτοφ με την Ανζί. Τότε ο Βραζιλιάνος άσος είχε αποχωρήσει αγανακτισμένος από τον αγωνιστικό χώρο.

«Είπε πως δεν ήθελε να προσβάλει τον Ρομπέρτο Κάρλος και πως απλά πέταξε την μπανάνα όντας εκνευρισμένος κι αυτή έτυχε να πέσει κοντά στον Ρομπέρτο Κάρλος. Είπε πως σέβεται τον Ρομπέρτο Κάρλος και ζήτησε να τον συγχωρέσει. Δεν υπήρχαν ρατσιστικά κίνητρα στην πράξη του», αναφέρθηκε από τις αρχές, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Ρώσος οπαδός δεν θα αντιμετωπίσει κίνδυνο ποινής.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η στάση του Ρομπέρτο Κάρλος. «Τον συγχωρώ και είμαι διατεθειμένος ακόμη και να τον συναντήσω για να μου ζητήσει συγγνώμη πρόσωπο με πρόσωπο. Πρέπει να σταματήσουμε τον ρατσισμό. Αν κάποιος έχει προβλήματα, δεν πρέπει να τα κουβαλά στο γήπεδο», είπε ο Ρομπέρτο Κάρλος.

πηγή: sportfm.gr


Ποδαρικό με γκολ, αλλά ήττα για Ανελκά!!

Ποδαρικό με γκολ, αλλά ήττα για Ανελκά
Μόνο το γκολ του Νικολά Ανελκά κρατούν οι φίλοι της Σαγκάη Σανσούα από το παιχνίδι της ομάδας τους με την Γκουοάν Πεκίνου.

Ο Γάλλος σκόραρε στο ντεμπούτο του, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν απέφυγαν την ήττα με σκορ 3-2 στο ματς που θεωρείται το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Κίνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 2-0 και ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι κατάφερε με ψύχραιμο πλασέ να ισοφαρίσει (νωρίτερα είχε μειώσει ο Αυστραλός Τζόελ Γκρίφιθς με χτύπημα πέναλτι στο δικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας).

Ο σύλλογος της πρωτεύουσας ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη χάρη σε τέρμα που σημείωσε σε βάρος της παλιάς του ομάδας ο Μάο Ξιανκίνγκ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν το κουνάει από τη Λιλ!!

Δεν το κουνάει από τη Λιλ
Αποφασισμένος να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Λιλ εμφανίστηκε ο Ρoύντι Γκαρσία. Ο Γάλλος τεχνικός φέρεται να βρίσκεται στα υπ’ όψιν αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, όμως εκείνος δηλώνει πιστός στους «λιλουά» και τονίζει πως προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή στο Champions League.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει. Σίγουρα θα ήταν κολακευτικό να σε θέλουν πολλές ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο με την Λιλ και είμαι πολύ καλά. Αυτό που θέλω είναι να μπω με την ομάδα μου στο νέο μας γήπεδο και να επιστρέψουμε στο Champions League», τόνισε ο 48χρονος προπονητής, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται κοντά στη Βαλένθια.

πηγή: sportfm.gr

«Ναοί» και …παλάτια!!

«Ναοί» και …παλάτια
Στους ρυθμούς του Κυπέλλου κινείται η ποδοσφαιρική ζωή στην Αγγλία, με τους προημιτελικούς να πραγματοποιούνται σε τέσσερα από τα πιο ιστορικά γήπεδα του Νησιού. Το england365.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και σας μεταφέρει στις κερκίδες τους, όσο αυτές ακόμη υπάρχουν στο αρχικό τους σημείο.

Τσιμεντένιοι τοίχοι, ξύλινα πατώματα, εξέδρες ορθίων, πλαστικά καθίσματα, αναπαυτικές θέσεις που βουλιάζεις.

Κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι σε κάθε γήπεδο, με την αρχή του νήματος να πηγαίνει δύο αιώνες πίσω και άπειρες εικόνες και παραστάσεις να μεσολαβούν.

«Άνφιλντ», «Στάμφορντ Μπριτζ», «Γκούντισον Παρκ» και «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» θα φιλοξενήσουν τα προημιτελικά του Κυπέλλου, το Σαββατοκύριακο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα περισσότερα από αυτά τα γήπεδα –αν όχι όλα- σε μια δεκαετία θα αποτελούν μπάζα. Βλέπετε, οι περισσότερες από τις ομάδες (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Έβερτον, Τότεναμ, αντίστοιχα) έχουν αρχίσει –ήδη- τις προετοιμασίες για τη «μετακόμισή» τους, έστω και εάν αυτές συναντούν δυσκολίες.



Ομάδα
Γήπεδο
Εγκαίνια
Χωρητικότητα
Ρεκόρ προσέλευσης
Έσοδα/Αγώνα
Τσέλσι
«Στάμφορντ Μπριτζ»
1877*
42.499
82.905 (1935)
2,4 εκατ. λίρες
Έβερτον
«Γκούντισον Παρκ»
1892
40.157
78.299 (1948)
775 χιλ. λίρες
Λίβερπουλ
«Άνφιλντ»
1884**
45.362
61.905 (1952)
1,6 εκατ. λίρες
Τότεναμ
«Γουάιτ Χαρτ Λέιν»
1899
36.230
75.038 (1938)
1,5 εκατ. λίρες
* Ως χώρος άθλησης, η Τσέλσι το χρησιμοποίησε το 1905 / ** Η Λίβερπουλ εκεί, από το 1892
Και οι τέσσερις «Ναοί» έχουν φιλοξενήσει ημιτελικά του θεσμού, ενώ του «Γκούντισον Παρκ» έχει …στολιστεί και για Τελικό Κυπέλλου. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο που συνδέει αυτά τα γήπεδα, εκτός από τα παραπάνω και τις βραδιές επιτυχίας και δόξας. Το βιογραφικό του Archibald Leitch τα περιλαμβάνει. Ποιος είναι ο Leitch; Σκωτσέζος αρχιτέκτονας, γεννημένος το 1865, και γνωστός σε όλο το Νησί, αφού είναι αυτός που σχεδίασε τα περισσότερα «σπίτια» ομάδων. Εκτός από τα παραπάνω, προσθέστε –μερικά μόνο- ακόμη: «Χάιμπουρι», «Άιμπροξ», «Σέλτικ Παρκ», «Κρέιβεν Κότατζ», «Ίγουντ Παρκ», «Χίλσμπορο», «Ολντ Τράφορντ», «Μολινό», «Βίλα Παρκ».
Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως φαίνεται αρκετά σύντομα. Ο τρόπος που λειτουργεί ο χώρος του ποδοσφαίρου, πλέον, επιβάλλει μεγάλα γήπεδα, εμπορικούς χώρους, μια πολιτεία ολόκληρη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την στιγμή που το «Ολντ Τράφορντ» αύξησε τη χωρητικότητά του, τα έσοδα …τράβηξαν την ανηφόρα, με τα νούμερα της φετινής σεζόν να δείχνουν 3,6 εκατ. λίρες έσοδα κάθε ημέρα που διεξάγεται αναμέτρηση για την Πρέμιερ Λιγκ. Ίδια –εξαιρετικά κερδοφόρα- κατάσταση και για την Άρσεναλ, με τους Λονδρέζους να βάζουν στα ταμεία τους 3,45 εκατομμύρια μετά από κάθε παιχνίδια, αν και το «Έμιρεϊτς» έχει αποδειχθεί «καταραμένο», αφού δεν έχει πανηγυρίσει κάποιον τίτλο από όταν μετακόμισε εκεί.
Η Τότεναμ θα μπορούσε –ήδη- να ετοιμάζεται για τη δική της μετακόμιση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αλλά η δικαστική διαμάχη με τη Γουέστ Χαμ δεν κατέληξε υπέρ της. Η διοίκησή της δεν το βάζει κάτω και έχει αρχίσει από τώρα τα σχέδια για άλλο γήπεδο. Το ίδιο και της Τσέλσι, με πιο πιθανή τη μετακόμισή της στην περιοχή που στεγάζεται ο ηλεκτρικός σταθμός του Battersea. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η Λίβερπουλ, είτε με την ανακαίνιση του «Άνφιλντ», είτε με την κατασκευή άλλου στο Στάνλεϊ Παρκ. Οι προσπάθειες της Έβερτον τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσει τη νέα της πολιτεία στο Κέρκμπι και στο Κινγκς Ντοκ δεν έφεραν καρπούς, αλλά η διοίκησή της δεν το βάζει κάτω.
Η οικονομική κρίση περνά και από την Αγγλία. Οι κάνουλες του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμένουν κλειστές, αν και όχι ερμητικά. Οι περισσότεροι από τους ιστορικούς συλλόγους στρέφουν το βλέμμα τους προς το μέλλον, όπως έκαναν και έναν αιώνα πριν και το μόνο που μένει να δούμε είναι το πόσο σύντομα θα γίνουν τα επόμενα βήματα και πόσο αυτά θα φέρουν τις παραπάνω ομάδες κοντά στις επιτυχίες.

πηγή: england365.gr

Συνεχίζεται το «σίριαλ» Αζάρ στην Τότεναμ!!

Συνεχίζεται το «σίριαλ» Αζάρ στην Τότεναμ
Ολοένα και αυξάνεται η πίεση του Χάρι Ρέντναπ προς τον Ντανιέλ Λίβι για την απόκτηση του Εντέν Αζάρ. Ο επιθετικός της Λιλ εξακολουθεί να απασχολεί την Τότεναμ, με τον Άγγλο προπονητή να ζητά από τον πρόεδρο του συλλόγου να «τινάξει την μπάνκα» στον αέρα.

Μάλιστα, ο Ρέντναπ φαίνεται να έχει τονίσει στον Λίβι ότι η επένδυση ενός αρκετά μεγάλου ποσού για μεταγραφές είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ανταγωνιστική η Τότεναμ και την επόμενη σεζόν.

Οι Λονδρέζοι δεν «παίζουν» μόνοι τους για τον Βέλγο επιθετικό, αφού τόσο οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, όσο και η Τσέλσι τον έχουν αρκετά ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

«Δεν θέλω να πω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει τη Σίτι να τον αγοράσει, μόνο και μόνο γιατί μπορεί να το κάνει. Εάν θέλουμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες ομάδες πρέπει να αποκτούμε τόσο καλούς ποδοσφαιριστές. Μπορεί στο παρελθόν να μην κάναμε τόσο μεγάλες μεταγραφές γιατί δεν χρειαζόμασταν, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε δικό μας τον Αζάρ», τόνισε ο Ρέντναπ.

Πηγή: england365.gr

Τώρα όλα στο χέρι της!!

Τώρα όλα στο χέρι της!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας περάσει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση μετά το «αντίο» στην Ευρώπη, στην κουτσουρεμένη – λόγω υποχρεώσεων των ομάδων στο Κύπελλο – 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχει την ευκαιρία να ανοίξει την ψαλίδα από τη δεύτερη Σίτι που παίζει την προσεχή Τετάρτη!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξέρουν ότι όλα πλέον είναι στο χέρι τους και άσχετα από την πικρία για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζουν ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν την υπόθεση του τίτλου στην Αγγλία! Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επισκέπτεται το «Μολινό» για την αναμέτρηση με τη Γουλβς, με τους «λύκους» να καίγονται για βαθμούς, όπως επίσης και η Γουίγκαν που κοντράρεται στο «DW Stadium» με τη Γουέστ Μπρομ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Φούλαμ - Σουόνσι

Οι Λονδρέζοι μπορεί να προέρχονται από την ήττα από την Άστον Βίλα, ωστόσο τον τελευταίο μήνα βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Ακριβώς στα ίδια, και η Σουόνσι, με τους Ουαλούς να προέρχονται από τη μεγάλη τους νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στο δυτικό Λονδίνο πηγαίνει πίσω στο 1997, με τη Φούλαμ να επικρατεί με 2-1, ενώ στα ενδιαφέρονται στατιστικά η Φούλαμ δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα στην έδρα της φέτος, όταν το ημερολόγιο δείχνει Σάββατο! Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ παραμένει αήττητη στα τελευταία 6 παιχνίδια εντός έδρας, ενώ τα 29 από τα 37 τους συνολικά γκολ έχουν σημειωθεί μπροστά στο κοινό τους.

Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ

Από τις τελευταίες της ευκαιρίες έχει η Γουίγκαν για να …πάρει τα πάνω της, με τους «λάτικς» να υποδέχονται τη φορμαρισμένη Γουέστ Μπρομ και να θέλουν τη νίκη για να «ξεκολλήσουν» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρόσφατη παράδοση είναι με το μέρος της Γουίγκαν, αφού οι «λάτικς» δεν έχουν ηττηθεί στα τελευταία 3 παιχνίδια κόντρα στους «baggies», ωστόσο η φόρμα τους είναι εξαιρετικά άσχημη, μετρώντας μόνο μια νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνες θέλει να γιορτάσει με νίκη τα 100 του παιχνίδια στον πάγκο της Γουίγκαν, ωστόσο αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αφού η ομάδα του Ρόι Χότζον διανύει περίοδο φόρμας, με 10 βαθμούς στα τελευταία 6 ματς και τον προπονητή τους να ζητά ακόμη 5 πόντους, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του συλλόγου για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Να διώξει το πρώτο «εμπόδιο» από αυτά που απομένουν για το μεγάλο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουλβς, με τους «κόκκινους διαβόλους» να επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα, μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη.

Η ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο ανήκει στο παρελθόν και ο Φέργκιουσον θέλει να δει τους παίκτες του να αντιδρούν.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν περάσει στην κορυφή της Πρέμιερ και μπαίνουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με βατό πρόγραμμα -τουλάχιστον έως το ντέρμπι με τη Σίτι- με τη Γουλβς να αποτελεί το πρώτο εμπόδιο.

Οι «λύκοι» έχουν πάρει τα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια στο «Μολινό» κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας, ενώ μετρούν και 10 νίκες εκτός έδρας, όσες είχαν πέρυσι σε όλη τη σεζόν! Από την πλευρά της, η Γουλβς εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και θέλει να πάρει το «τρίποντο» για να «ανασάνει».

Νιούκαστλ - Νόριτς

Στον αγωνιστικό χώρο του «Sports Direct Arena», οι «καρακάξες» θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια του κόσμου τους να ξεπεράσουν το σοκ της περασμένης Δευτέρας. Τότε, όταν στο 95ο λεπτό του αγώνα με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» είδαν τον Βερμάελεν να δίνει τη νίκη στους «κανονιέρηδες» με σκορ 2-1 και να αφήνει τη Νιούκαστλ με μόλις δύο βαθμούς από τους δέκα που διεκδίκησε στα τελευταία ματς!

Το κακό με τη Νιούκαστλ είναι ο εκνευρισμός που φανερώνεται στο γήπεδο όταν «στραβώνει» το παιχνίδι, κάτι που έγινε εμφανές και στο 2-2 με τη Γουλβς πριν από μερικές εβδομάδες. Ασφαλώς και η μέχρι στιγμής συγκομιδή της ομάδας είναι ενθαρρυντική, αφού τελευταία φορά με τους ίδιους βαθμούς δέκα ματς πριν το φινάλε, είχε το 2003 επί ηγεσίας Σερ Μπόμπι Ρόμπσον!

Από την πλευρά της, η Νόριτς συνεχίζει να κερδίζει οπαδούς ανά την Αγγλία και να εντυπωσιάζει. Έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια στα τρία από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς που έχει δώσει, ενώ έχει ήδη μαζέψει περισσότερους βαθμούς από την τελική βαθμολογία της αμέσως προηγούμενης παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ, το 2005! Εξάλλου, όπως επισήμανε και ο Πολ Λάμπερτ, το γεγονός πως τα «καναρίνια» έμειναν δυσαρεστημένα με τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με τη Γουίγκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει ότι ο σύλλογος έχει ανέβει επίπεδο και βάζει ψηλούς στόχους.

Η τελευταία νίκη των νεοφώτιστων στην έδρα της Νιούκαστλ τοποθετείται το 1988, σε μια σεζόν που υπό την καθοδήγηση του Ντέιβ Στρίνγκερ, τερμάτισαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 17/3 (17:00)
Φούλαμ – Σουόνσι
Γουίγκαν – Γουέστ Μπρομ

Κυριακή 18/3
Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Νιούκαστλ – Νόριτς (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Και στο βάθος… Γουέμπλεϊ!!

Και στο βάθος… Γουέμπλεϊ!
Το… φόντο των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας, είναι πανέμορφο! Οχτώ ομάδες ρίχνονται στη μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο διεκδικώντας το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στο «Γουέμπλεϊ», εκεί που θα τα παίξουν όλα για όλα προκειμένου να βρεθούν μια ανάσα από το πολυπόθητο τρόπαιο!

Μόλις μια ομάδα απέμεινε από την Τσάμπιονσιπ στη φάση των «8». Η Λέστερ φιλοξενείται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την ανεβασμένη Τσέλσι, ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια περιλαμβάνουν μάχες ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας, αφήνοντας παν ενδεχόμενο για πρόκριση ανοιχτό!

Αναλυτικά τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του FA Cup:

Έβερτον-Σάντερλαντ

Στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες «μοιράζονται» την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει πόσο αμφίρροπη και «ανοικτή» σε κάθε αποτέλεσμα είναι η σημερινή αναμέτρηση. Μάλιστα αμφότερες προέρχονται από παιχνίδι με την ίδια αντίπαλο και τα αποτελέσματά τους ήταν εντελώς διαφορετικά.

Η Έβερτον γνώρισε την εκτός έδρας ήττα στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στη Λίβερπουλ την περασμένη Τρίτη, με το τελικό 3-0 να βάζει τέλος στο αήττητο σερί των εννέα αγώνων και να στερεί τη δυνατότητα στα «ζαχαρωτά» να προσπεράσουν την «αιώνια» αντίπαλο στη βαθμολογία.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ πάντως είχε καταφέρει με το γκολ του Μπέντνερ να πάρει τη νίκη (1-00 απέναντι στους «κόκκινους» στο «Στάδιο του Φωτός».

Τάμγουορθ, Φούλαμ και Μπλάκπουλ είναι οι τρεις ομάδες που έχουν αφήσει εκτός διοργάνωσης μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, έχοντας το πλεονέκτημα πως όλα τα ματς διεξήχθησαν στο «Γκούντισον Παρκ».

Από την πλευρά της η Σάντερλαντ ξεπέρασε αρχικά τα εμπόδια των Πίτερμπρο και Μίντλεσμπρο, ενώ στη φάση των «16» ήρθε η σπουδαία πρόκριση επί της Άρσεναλ (2-0) που την έφερε στα προημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Εξαιρετική η παράδοση των δύο προπονητών, καθώς από τη μία ο Ντέιβιντ Μόγες δεν έχει ηττηθεί ποτέ (10 νίκες, 4 ισοπαλίες) από τη Σάντερλαντ στη δεκαετή θητεία του στον πάγκο των «ζαχαρωτών», ενώ από την άλλη ο Μάρτιν Ο΄Νιλ έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα σε σύνολο 13 επισκέψεων στο «Γκούντισον Παρκ».

Τότεναμ-Μπόλτον

Την ήττα με 1-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» γνώρισε την περασμένη αγωνιστική στο πρωτάθλημα η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, που έμεινε χωρίς βαθμό για τρίτο σερί ματς και πλέον η απόσταση από την 4η θέση και την Άρσεναλ μειώθηκε στην ελάχιστη τιμή της.

Η Μπόλτον από την πλευρά της προέρχεται από την νίκη (2-1) στον… τελικό –παραμονής του «Ρίμποκ» κόντρα στην ΚΠΡ, ένα αποτέλεσμα που την έφερε μετά από καιρό, οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Στο Κύπελλο οι Λονδρέζοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Στίβενεϊτζ, με το εκτός έδρας 0-0 στο πρώτο ματς να οδηγεί το ζευγάρι σε επαναληπτικό. Εκεί οι «Spurs» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή (3-1), παίρνοντας την πρόκριση για την οχτάδα.

Πιο εύκολο έργο είχε το συγκρότημα του Όουεν Κόιλ κόντρα στη Μίλγουολ, με τους «Wanderers» να επικρατούν 2-0 στο Λονδίνο. Στο περασμένο γύρο οι αποψινοί φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα… σπουδαία, αφήνοντας εκτός συνέχειας την εξαιρετική φέτος Σουόνσι (νίκη με 2-1).

Τσέλσι-Λέστερ

Η μετά Βίλας-Μπόας εποχή έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους Λονδρέζους. Και αν οι νίκες κόντρα σε Μπέρμιγχαμ (2-0) και Στόουκ (1-0) αποτέλεσαν το… ορεκτικό, η πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την εντυπωσιακή ανατροπή (3-1 κ.α., 4-1 παρ.)κόντρα στη Νάπολι, επιβεβαίωσε με το πλέον εμφατικό τρόπο πως το κλίμα έχει αλλάξει άρδην στο στρατόπεδο των γηπεδούχων!

Πλέον η Τσέλσι βρίσκεται στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου τέθηκε αντιμέτωπη της Μπενφίκα, ωστόσο δεν δείχνει να επαναπαύεται εκεί και σήμερα θα ψάξει την πρόκριση στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Από την πλευρά του ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ άφησε εκτός συνέχειας στον προηγούμενο γύρο τη Νόριτς, επικρατώντας μάλιστα μέσα στο «Κάροου Ρόουντ» με 2-1. Στο πρωτάθλημα το συγκρότημα του Νάιτζελ Πίρσον προέρχεται από το 3-1 επί της δυνατής Μπέρμιγχαμ, ένα αποτέλεσμα που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για μια θέση στην πρωτοπόρο εξάδα και ταυτόχρονα στα πλέι-οφ ανόδου στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.

Λίβερπουλ - Στόουκ

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ, μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ θα κυνηγήσουν και το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, φτάνοντας αρχικά στην ημιτελική φάση για πρώτη φορά μετά το 2006! Τότε, είχαν κατακτήσει και για τελευταία φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Στόουκ στη μεταξύ τους «μάχη» στο Λιγκ Καπ, αφού πρώτα οι «πότερς» είχαν πάρει τη νίκη στο «Μπριτάνια» και αργότερα στο «Άνφιλντ» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας… όπως και αρκετές άλλες ομάδες.

Γενικότερα πάντως, στις 125 αναμετρήσεις των δύο συλλόγων, η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς έχει 63 νίκες, 34 ισοπαλίες, ενώ η Στόουκ έχει πάρει 28 παιχνίδια.

Οι μεν γηπεδούχοι προέρχονται από το επιβλητικό 3-0 επί της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, το βράδυ της Τρίτης, ενώ το σύνολο του Τόνι Πιούλις ηττήθηκε από την Τσέλσι με σκορ 1-0. Οι «πότερς» έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την περσινή περίοδο, εκεί που όπου έμειναν με το μετάλλιο του ηττημένου, βλέποντας τη Μάντσεστερ Σίτι να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Σάββατο 17/3
Έβερτον – Σάντερλαντ (14:45)
Τότεναμ – Μπόλτον (19:30)

Κυριακή 18/3
Τσέλσι – Λέστερ (16:05)
Λίβερπουλ – Στόουκ (18:00)

πηγή: sportfm.gr