Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Και στο βάθος… Γουέμπλεϊ!!

Και στο βάθος… Γουέμπλεϊ!
Το… φόντο των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας, είναι πανέμορφο! Οχτώ ομάδες ρίχνονται στη μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο διεκδικώντας το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στο «Γουέμπλεϊ», εκεί που θα τα παίξουν όλα για όλα προκειμένου να βρεθούν μια ανάσα από το πολυπόθητο τρόπαιο!

Μόλις μια ομάδα απέμεινε από την Τσάμπιονσιπ στη φάση των «8». Η Λέστερ φιλοξενείται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την ανεβασμένη Τσέλσι, ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια περιλαμβάνουν μάχες ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας, αφήνοντας παν ενδεχόμενο για πρόκριση ανοιχτό!

Αναλυτικά τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του FA Cup:

Έβερτον-Σάντερλαντ

Στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες «μοιράζονται» την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει πόσο αμφίρροπη και «ανοικτή» σε κάθε αποτέλεσμα είναι η σημερινή αναμέτρηση. Μάλιστα αμφότερες προέρχονται από παιχνίδι με την ίδια αντίπαλο και τα αποτελέσματά τους ήταν εντελώς διαφορετικά.

Η Έβερτον γνώρισε την εκτός έδρας ήττα στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στη Λίβερπουλ την περασμένη Τρίτη, με το τελικό 3-0 να βάζει τέλος στο αήττητο σερί των εννέα αγώνων και να στερεί τη δυνατότητα στα «ζαχαρωτά» να προσπεράσουν την «αιώνια» αντίπαλο στη βαθμολογία.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ πάντως είχε καταφέρει με το γκολ του Μπέντνερ να πάρει τη νίκη (1-00 απέναντι στους «κόκκινους» στο «Στάδιο του Φωτός».

Τάμγουορθ, Φούλαμ και Μπλάκπουλ είναι οι τρεις ομάδες που έχουν αφήσει εκτός διοργάνωσης μέχρι στιγμής οι γηπεδούχοι, έχοντας το πλεονέκτημα πως όλα τα ματς διεξήχθησαν στο «Γκούντισον Παρκ».

Από την πλευρά της η Σάντερλαντ ξεπέρασε αρχικά τα εμπόδια των Πίτερμπρο και Μίντλεσμπρο, ενώ στη φάση των «16» ήρθε η σπουδαία πρόκριση επί της Άρσεναλ (2-0) που την έφερε στα προημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Εξαιρετική η παράδοση των δύο προπονητών, καθώς από τη μία ο Ντέιβιντ Μόγες δεν έχει ηττηθεί ποτέ (10 νίκες, 4 ισοπαλίες) από τη Σάντερλαντ στη δεκαετή θητεία του στον πάγκο των «ζαχαρωτών», ενώ από την άλλη ο Μάρτιν Ο΄Νιλ έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα σε σύνολο 13 επισκέψεων στο «Γκούντισον Παρκ».

Τότεναμ-Μπόλτον

Την ήττα με 1-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» γνώρισε την περασμένη αγωνιστική στο πρωτάθλημα η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, που έμεινε χωρίς βαθμό για τρίτο σερί ματς και πλέον η απόσταση από την 4η θέση και την Άρσεναλ μειώθηκε στην ελάχιστη τιμή της.

Η Μπόλτον από την πλευρά της προέρχεται από την νίκη (2-1) στον… τελικό –παραμονής του «Ρίμποκ» κόντρα στην ΚΠΡ, ένα αποτέλεσμα που την έφερε μετά από καιρό, οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Στο Κύπελλο οι Λονδρέζοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Στίβενεϊτζ, με το εκτός έδρας 0-0 στο πρώτο ματς να οδηγεί το ζευγάρι σε επαναληπτικό. Εκεί οι «Spurs» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή (3-1), παίρνοντας την πρόκριση για την οχτάδα.

Πιο εύκολο έργο είχε το συγκρότημα του Όουεν Κόιλ κόντρα στη Μίλγουολ, με τους «Wanderers» να επικρατούν 2-0 στο Λονδίνο. Στο περασμένο γύρο οι αποψινοί φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα… σπουδαία, αφήνοντας εκτός συνέχειας την εξαιρετική φέτος Σουόνσι (νίκη με 2-1).

Τσέλσι-Λέστερ

Η μετά Βίλας-Μπόας εποχή έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους Λονδρέζους. Και αν οι νίκες κόντρα σε Μπέρμιγχαμ (2-0) και Στόουκ (1-0) αποτέλεσαν το… ορεκτικό, η πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την εντυπωσιακή ανατροπή (3-1 κ.α., 4-1 παρ.)κόντρα στη Νάπολι, επιβεβαίωσε με το πλέον εμφατικό τρόπο πως το κλίμα έχει αλλάξει άρδην στο στρατόπεδο των γηπεδούχων!

Πλέον η Τσέλσι βρίσκεται στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου τέθηκε αντιμέτωπη της Μπενφίκα, ωστόσο δεν δείχνει να επαναπαύεται εκεί και σήμερα θα ψάξει την πρόκριση στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Από την πλευρά του ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ άφησε εκτός συνέχειας στον προηγούμενο γύρο τη Νόριτς, επικρατώντας μάλιστα μέσα στο «Κάροου Ρόουντ» με 2-1. Στο πρωτάθλημα το συγκρότημα του Νάιτζελ Πίρσον προέρχεται από το 3-1 επί της δυνατής Μπέρμιγχαμ, ένα αποτέλεσμα που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για μια θέση στην πρωτοπόρο εξάδα και ταυτόχρονα στα πλέι-οφ ανόδου στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.

Λίβερπουλ - Στόουκ

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ, μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ θα κυνηγήσουν και το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, φτάνοντας αρχικά στην ημιτελική φάση για πρώτη φορά μετά το 2006! Τότε, είχαν κατακτήσει και για τελευταία φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Στόουκ στη μεταξύ τους «μάχη» στο Λιγκ Καπ, αφού πρώτα οι «πότερς» είχαν πάρει τη νίκη στο «Μπριτάνια» και αργότερα στο «Άνφιλντ» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας… όπως και αρκετές άλλες ομάδες.

Γενικότερα πάντως, στις 125 αναμετρήσεις των δύο συλλόγων, η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς έχει 63 νίκες, 34 ισοπαλίες, ενώ η Στόουκ έχει πάρει 28 παιχνίδια.

Οι μεν γηπεδούχοι προέρχονται από το επιβλητικό 3-0 επί της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, το βράδυ της Τρίτης, ενώ το σύνολο του Τόνι Πιούλις ηττήθηκε από την Τσέλσι με σκορ 1-0. Οι «πότερς» έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την περσινή περίοδο, εκεί που όπου έμειναν με το μετάλλιο του ηττημένου, βλέποντας τη Μάντσεστερ Σίτι να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Σάββατο 17/3
Έβερτον – Σάντερλαντ (14:45)
Τότεναμ – Μπόλτον (19:30)

Κυριακή 18/3
Τσέλσι – Λέστερ (16:05)
Λίβερπουλ – Στόουκ (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: