Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μασάδο: «Έξυπνη και δίκαιη νίκη»

Μασάδο: «Έξυπνη και δίκαιη νίκη»
Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το πώς διαχειρίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έμεινε ο Μανουέλ Μασάδο.

Μετά το 1-0 επί των Κρητικών, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για μια έξυπνη και δίκαιη νίκη, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μανουέλ Μασάδο:

«Αρχικά θα χωρίσω το παιχνίδι σε δύο μέρη. Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Ο ΟΦΗ στάθηκε καλά στον αγωνιστικό. Ήταν διαβασμένος, αμύνθηκε καλά και περίμενε να χτυπήσει στη κόντρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μισάωρο να μην έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα στο τελευταίο τέταρτο του α’ μέρους ανεβάσαμε στροφές και δημιουργήσαμε τρεις ευκαιρίες. Όσο αφορά το β΄ μέρος, έπρεπε να ρισκάρουμε, καθώς έπρεπε να νικήσουμε.

Η είσοδος του Καπετάνου, του Γιαννιώτα και του Κανούλα βοήθησαν την ομάδα και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε το γκολ. Μάλιστα θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ αν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Η εικόνα μας στο β’ μέρος ήταν πιο ορθή και νικήσαμε δίκαια. Έγινε μια ομαδική δουλειά και παίξαμε έξυπνα».

Για τις επιλογές του στην επίθεση: «Αρχικά έχω συνεργαστεί με πολλούς Αφρικανούς ποδοσφαιριστές και από την καταγωγή τους είναι δυναμικοί παίκτες με πάθος. Γενικά μπορούν και αναδεικνύουν πολλά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι πονάμε στην επιθετική γραμμή. Ο Τριανταφυλλάκος είναι τραυματίας, ενώ και ο Καστίγιο είχε πρόβλημα καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Για παράδειγμα πήρα στην αποστολή και τον Κανούλα. Ήθελα να αντλήσω το καλύτερο από τον Σολτάνι και όσο κυλούσε το παιχνίδι να χρησιμοποιήσω αναλόγως και τα άλλα παιδιά, όπως τον Γιαννιώτα και τον Κανούλα».

Κλείνοντας ανέφερε: «Γενικά δεν θέλω να ανοίγω τα χαρτιά μου εξ’ αρχής. Θέλω να κρατάω άσους στα μανίκια μου. Ειδικά τώρα που είχαμε πρόβλημα στην επίθεση και έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί. Κοιτάμε τον αντίπαλο και προσπαθούμε να χτυπήσουμε την κατάλληλη στιγμή. Να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας αδυναμίες. Καμιά φορά παίζουμε πιο αμυντικά και όσο κυλάει το παιχνίδι αλλάζουμε ανάλογα και τα πλάνα μας. Αν δούμε ως τώρα την πορεία του Άρη θα πω ότι όσα έχουμε κάνει έχουν βγει. Η ομάδα παρουσιάζει άλλο πρόσωπο από την στιγμή που ανέλαβα και νομίζω ότι έχει και μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Αυτό που θέλουμε είναι να χτυπάμε κάθε παιχνίδι και να συνεχίζουμε να παίζουμε το ίδιο καλά ως το τέλος για να φτάσουμε την ομάδα ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: