Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ντέρμπι θα περάσει, το ποδόσφαιρο θα μείνει...!

Είμαστε στα πρόθυρα ενός ακόμη πολυσυζητημένου ντέρμπι Παναθηναικού-Ολυμπιακού. Οι σφιγμοί ανεβαίνουν αλλά το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. Αν θα βρει κερδισμένο ή λαβωμένο το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Το ντέρμπι θα περάσει, το ποδόσφαιρο θα μείνει...
Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδέχθηκε πως η εσπευσμένη μετάθεση του αγώνα κυπέλλου ήταν λάθος και αποτέλεσμα μιας αισιόδοξης εκτίμησης. Η ενέργεια της να εκδώσει αυτή την ανακοίνσωη πιστώνεται στο ενεργητικό της γιατί είναι η πρώτη φορά που η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή κάνει κάτι τέτοιο. Και ασφαλώς βοηθάει στο κλίμα του ντέρμπι.
Το βάρος τώρα πέφτει στις δύο ομάδες και ιδιαίτερα στους γηπεδούχους που θα πρέπει να διασφαλίσουν τους καλύτερους όρους διεξαγωγής του αγώνα. Άλλωστε μόνο έτσι ο Παναθηναικός μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Αν είναι προσηλωμένος στο καθαρά αγωνιστικο κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που θέλουν να διατηρήσουν την πρωτοπορία και να μη φύγουν ηττημένοι από το Μαρούσι. Οι παίκτες θέλουν και πρέπει να παίξουν μπάλα και μόνο μπάλα. Δηλώσεις πως το μόνοα ποτέλεσμα έινια η νίκη με κάθε τρόπο, δεν βοηθούν.
Οι Πειραιώτες με νίκη κατακτούν το πρωτάθλημα, με ισοπαλία το αγγίζουν. Όποιο κι αν είναι όμως το αποτέλεσμα του ντέρμπι, το θέμα είναι τη Δευτέρα να μιλάμε για διαφήμιση του ποδοσφαίρου και όχι για διαιτησία, επεισόδια, φασαρίες. Ο αθλητισμός μας και η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλη ταλαιπωρία και θα πρέπει όλοι οι παράγοντες να κάνουν το καθετί ώστε η πίεση που αισθάνεται ο κόσμος από την οικονομική κρίση, να μη ξεσπάσει σε άλλο ένα ακόμη ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Ο Θεός ας φωτήσει αυτούς που σχεδιάζουν, ελέγχουν, αποφασίζουν και ενεργούν, ώστε να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις την ώρα που πρέπει. Συντονιστείτε λοιπόν στον REAl FM και το Pamesports.gr για να ζήσετε λεπτό προς λεπτό, όλο το αθλητικό (ελπίζουμε μόνο αυτό) ρεπορταζ του ντέρμπι!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: