Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ό,τι άξιζε Βούκιτς και Λούκας!!

Νικηφόρο ήταν το τέταρτο φιλικό του ΠΑΟΚ στην Αυστρία, απέναντι στην Πάσινγκ (1-0), χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Βούκιτς. Ορεξάτος ο Λούκας. Πρώτη εμφάνιση για τον Σπυρόπουλο.

Ό,τι άξιζε Βούκιτς και Λούκας
Μετά από μια μέτρια εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε την ποιότητα του Σβόνιμιρ Βούκιτς και το απευθείας χτύπημα φάουλ του Σέρβου μέσου, στο 39’, για να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στην Πάσινγκ.

Τι κρατάει ο «Δικέφαλος του Βορρά» από το τέταρτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους;

Τον ορεξάτο Λούκας Πέρεθ που από τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει σημαντικά τους Θεσσαλονικείς στο επιθετικό κομμάτι, ενώ την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Και σε αυτό το 90λεπτο παρατηρήθηκαν αμυντικά κενά απόρροια και των πολλών νέων προσώπων στα μετόπισθεν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο (Γιακουμής 46'), Κατσικάς, Λόπεθ, Σπυρόπουλος (Ποζατζίδης 46'), Σκόνδρας (Κίτσιου 75'), Γκαρσία (Τζανδάρης 46'), Κάτσε, Δεληγιαννίδης (Λούκας 46'), Γεωργιάδης (Πόποβιτς 75΄), Βούκιτς, Γιάννου (Αθανασιάδης 82').

Πάσινγκ: Χόφλερ, Ριντλ (Κάρλιγκερ 81'), Χαμντεμίρ, Μόσνερ, Γκλίσακ, Φέλμπερ (Μπλουτς 66'), Τράμερ, Πέτροβιτς, Μάγιερ, Ταλέτα, Οντουμπάντζο (Κίσνερ 53')Πηγή: sport-fm.gr

Τίποτα στην τύχη!!

Τα περσινά ...προβλήματα στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσημβρίας δεν άφησαν ασυγκίνητους τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ.

Τίποτα στην τύχη
Στον ΠΑΟΚ δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, και σε αυτή τη λογική βρίσκονται σε εξέλιξη βελτιωτικές εργασίες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία.

Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα γήπεδα που προπονούνται οι «ασπρόμαυροι», προκειμένου να μην συναντήσουν δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, ειδικά σε περιόδους με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά, το πλάνο των εργασιών:

“Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες ριζικής αλλαγής του χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία. Ο υπεύθυνος του έργου Κώστας Πούλιος και ο εργοδηγός Γιάννης Αθανασίου επιβλέπουν τη διαδικασία για λογαριασμό της εταιρείας Hellasod, η οποία όπως είναι γνωστό είχε αναλάβει και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι εργασίες στο γήπεδο στο οποίο προπονείται η πρώτη ομάδα ξεκίνησαν με την εκσκαφή του παλαιού χλοοτάπητα με 10-12 εκατοστά του παλαιού υποστρώματος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία ομαλοποίησης της επιφάνειας. Όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας με ειδικό μηχανισμό λέιζερ δόθηκε κλίση 0,6%, η οποία θεωρείται ιδανική και η οποία θα πιστοποιηθεί από τοπογράφο, όπως επίσης και η μηδενική κλίση στον κεντρικό άξονα του γηπέδου (από τη μία εστία ως την άλλη).

Η μεγάλη ανομοιομορφία του υποστρώματος είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία του γηπέδου το χώμα να είναι σκληρό σαν… τσιμέντο με αποτέλεσμα τον χειμώνα στα συγκεκριμένα σημεία το νερό να μην συγκρατείται και το χώμα να στεγνώνει αμέσως, ενώ στα υπόλοιπα σημεία το νερό να δημιουργεί λίμνες.

«Το καλοκαίρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» εξήγησε ο υπεύθυνος του έργου Κώστας Πούλιος και συμπλήρωσε: «Το χόρτο ξεραίνεται πάνω από εκείνο το σημείο όπου το χώμα είναι τόσο σφιχτό που δεν συγκρατεί το νερό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και τα μηχανήματά μας καταπονήθηκαν ωσότου καταφέρουν να διασπάσουν αυτά τα σημεία. Τα έργα γίνονται στο γήπεδο κυρίως εξ αιτίας της ιδιομορφίας του υποστρώματος».

Αυτές τις ημέρες δημιουργούνται τα αποστραγγιστικά αυλάκια για να τοποθετηθούν οι σωλήνες στράγγισης (διάτρητοι σωλήνες πολυαιθυλενίου 110 χιλιοστών), ο οποίοι θα οδηγούν με την ίδια κλίση τα νερά στο πλάι του γηπέδου, όπου δύο κεντρικοί σωλήνες θα τα συλλέγουν και θα τα στέλνουν εκτός γηπέδου. «Ετσι τον χειμώνα ακόμη και μετά από ραγδαία βροχή, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί», όπως σημείωσε ο κ. Πούλιος.

Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί και το νέο ποτιστικό σύστημα, το έδαφος θα καλυφθεί με ειδικό χαλίκι και το υλικό ριζοβολίας του χλοοτάπητα. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στις 2 Αυγούστου και μέχρι τότε οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς”.Πηγή: sport-fm.gr

Μπαράζ δημοσιευμάτων για Ελμάντερ!!

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Τουρκία που θέλουν Μαρινάκη-Αϊσάλ σε ανοιχτή γραμμή για τη μεταγραφή του Γιόχαν Ελμάντερ από τη Γαλατασαράι στον Ολυμπιακό.

Μπαράζ δημοσιευμάτων για Ελμάντερ
Οι γείτονες αναφέρονται στην πολύ καλή σχέση που διατηρούν οι πρόεδροι των δύο ομάδων, η οποία ξεπερνά τα στενά όρια του ποδοσφαίρου και κάνουν λόγο για ραντεβού και συζήτηση σχετικά με το μέλλον του Σουηδού επιθετικού.

Μάλιστα, προχωρούν ακόμη περισσότερο και κάνουν λόγο για… εισήγηση του ίδιου του προέδρου της τουρκικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα ενδιαφερόταν για έναν ποδοσφαιριστή αυτού του βεληνεκούς, δεν δείχνει να είναι διατεθειμένος όμως να δώσει χρήματα στη Γαλατά. Το συμβόλαιο του Ελμάντερ που δεσμεύεται με την ομάδα, αγγίζει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πολλά στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν οι δύο σύλλογοι μετά τις μετακινήσεις των Ριέρα και Καζίμ-Ρίτσαρντς.

Πάντως, ο Σουηδός δεν είναι η μόνη περίπτωση επιθετικού που εξετάζουν οι Πειραιώτες και κάποιοι κάνουν λόγο για ανακοίνωση μιας σπουδαίας μεταγραφής ακόμη και τις επόμενες ώρες. Πηγή: sport-fm.gr

Με Κυριάκο Παπαδόπουλο η προπόνηση!!

Είπαμε ο Απόλλωνας Σμύρνης εντυπωσιάζει στις μεταγραφές και ψάχνει για στόπερ, όμως η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην προπόνηση –όπως είναι φυσικό- δεν σχετίζεται με αυτό!

Με Κυριάκο Παπαδόπουλο η προπόνηση
Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας και βρέθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης όπου είχε και συνομιλία με τους Αλέξανδρο Τζόρβα και Αντώνη Πετρόπουλο.

Μετά το τέλος της προπόνησης συναντήθηκε και με τον τεχνικό της ομάδας, Αλέκο Βοσνιάδη.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για έναν στόπερ συνεχίζονται στον Απόλλωνα, με τα ονόματα των Γιάχιτς, Σαρ και Χοσέμι να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Οι παίκτες έχουν σήμερα (Κυριακή) ρεπό, ενώ τη Δευτέρα αναχωρεί η αποστολή για το Ελατοχώρι όπου θα συνεχιστεί η προετοιμασία της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει Σουμπίνιο!!

Την απάντηση του Σουμπίνιο περιμένουν με αγωνία οι άνθρωποι του Άρη.

Περιμένει Σουμπίνιο
Συνεχίζεται το… σίριαλ σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Άρης στον Σουμπίνιο, με τον ποδοσφαιριστή να μην έχει δώσει ακόμη την απάντησή του.

Οι μέρες περνούν και όπως είναι φυσικό, μεγαλώνει και η αγωνία των ανθρώπων της ομάδας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι «κίτρινοι» έχουν δώσει συγκεκριμένη χρονική διορία στον παίκτη.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απάντηση του Σουμπίνιο δεν θα αργήσει πολύ και ακόμη και εντός της ημέρας η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα λάβει θετική ή αρνητική απάντηση ώστε να ξέρει και πώς θα… πορευτεί στη συνέχεια των μεταγραφών.
Πηγή: sport-fm.gr

«Να γίνουμε μια οικογένεια»

Οι άμεσοι συνεργάτες του Χουμπ Στέφενς μιλούν στην εφημερίδα «Sportday» για το πώς χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ.

«Να γίνουμε μια οικογένεια»
Στη «Sportday» μίλησαν οι Τόνι Λόκχοφ και Τσίμα Ονιέκε και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για την προετοιμασία της ομάδας.

Ο πρώην προπονητής της Φένλο και βοηθός του Στέφενς, Τόνι Λόκχοφ, τονίζει: «Όλοι στον σύλλογο, από τον προπονητή μέχρι τους φροντιστές, είμαστε εδώ για να γίνουμε ένα σύνολο. Αρχικά έπρεπε να γνωριστούμε και στη συνέχεια να δουλέψουμε. Είναι σημαντικό να γίνουμε μια οικογένεια και οι παίκτες να ετοιμαστούν και σε θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά και ψυχολογικά, πνευματικά. Με αυτό τον τρόπο προετοιμαζόμαστε για το επίσημα παιχνίδια».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα τακτικής και το πώς δουλεύεται στις προπονήσεις ξεκαθαρίζει: «Το πρώτο κομμάτι είναι να μάθεις τους παίκτες. Να μάθεις την ποιότητά τους, την ικανότητά τους. Να μάθεις τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης για να βρεις εκείνους που μπορούν να εφαρμόσουν αυτό που θέλεις. Πρέπει να προχωράς βήμα - βήμα. Το πρώτο ζητούμενο είναι να καταφέρεις να τους φέρεις στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Το πρόγραμμα θα προσαρμόζεται σταδιακά στις ανάγκες της ομάδας».

Για τα ταλέντα του ΠΑΟΚ τόνισε: «Μου έκανε εντύπωση όταν τους είδα στο γήπεδο και στη συνέχεια είδα και την ημερομηνία γέννησης μερικών. Οι νέοι θα πρέπει να έχουνε και υπομονή, διότι έχουν πολλά να μάθουν και έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους. Ακόμα και για τους προπονητές είναι ένα κίνητρο να βοηθήσεις νεαρούς παίκτες να εξελιχθούν. Για το αν υπάρχει κάτι που λείπει από τον ΠΑΟΚ, ο Λόκχοφ απάντησε: «Προτιμώ να μιλάω για αυτά που έχουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα προσπαθεί να δυναμώσει μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός –με ρίζες και από Νιγηρία- πρώην ποδοσφαιριστής και νυν γυμναστής του ΠΑΟΚ Τσίμα Ονιέκε έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τα θέματα εκγύμνασης της ομάδας.

«Είδαμε τα τεστ τα οποία ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά. Είναι σημαντική η προετοιμασία, πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο παίκτης για όλη τη χρονιά. Από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά και στη διάρκεια της χρονιάς».

Για τον Γκαρσία είπε:

«Έλειπε για κάποιους μήνες και είναι και σε μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία. Ήθελε ειδικό πρόγραμμα για να μπορεί να μπει», ενώ για το πρόγραμμα εκγύμνασης και το πώς καταρτίζεται, ο Ονιέκε τόνισε: «Γίνεται ένα μίτινγκ για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ο καθένας έχει την αρμοδιότητά του και σε συνεργασία μιλάμε για το τι θα κάνουμε».

Ο δικός του στόχος στον ΠΑΟΚ: «Ο τίτλος είναι ο στόχος της κάθε ομάδας. Αυτό που θέλω εγώ, είναι να έχουμε μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση.

Καρνέζης και μεταγραφές!!

Τα χρήματα που θα φέρει η μεταγραφή του Ορέστη Καρνέζη στον Παναθηναϊκό θα είναι εκείνα που θα βοηθήσουν την ομάδα να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις.

Καρνέζης και μεταγραφές
Στη μοναδική θέση που δεν θα έχει θέση πρόβλημα ο Παναθηναϊκός αν χάσει τον βασικό του παίκτη είναι αυτή του τερματοφύλακα. Ναι μεν, ο Ορέστης Καρνέζης ήταν και είναι από τους βασικούς συντελεστές του «τριφυλλιού» και είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά η οικονομική κατάσταση των «πρασίνων» δεν είναι και στα καλύτερα της.

Ο διεθνής γκολκίπερ βρίσκεται μια ανάσα από την Ουντινέζε, η οποία προσφέρει 800.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία ο Παναθηναϊκός θα καλύψει αρκετά κενά στο ρόστερ. Και δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση του Μαχαμαντού Ντιαρά. Ο Αφρικανός αποτελεί μια πολύ ποιοτική λύση και με τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτει μπορεί να γίνει ο «αρχηγός» του νέου «τριφυλλιού».

Ο Νίκος Νταμπίζας προσπαθεί να ολοκληρώσει επιτυχώς τις συζητήσεις που έχει ανοίξει με έναν στόπερ και έναν χαφ και ελπίζει πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να τα έχει καταφέρει. Με τους δύο παίκτες συν τον Ντιαρά, ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει ικανοποιηθεί αρκετά και θα μπορεί να κάνει πιο άνετα τη δουλειά του.

Αναφορικά με τη θέση του τερματοφύλακα, στο ρόστερ υπάρχει ακόμα ο Καπίνο αλλά και ο Ταμπάκης, ο οποίος ήταν πολύ καλός στην προετοιμασία. Την τριάδα των τερματοφυλάκων θα «κλείσει» λογικά ο Κοτσόλης που γνωρίζει άριστα την ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Και Κολοβός και Μπρέσεβιτς για ΑΕΚ!!

Τα μεταγραφικά θέματα βάζουν μπροστά στην ΑΕΚ. Δημήτρης Κολοβός και Ιβάν Μπρέσεβιτς φαίνεται πως βρίσκονται κοντά στην Ένωση.

Και Κολοβός και Μπρέσεβιτς για ΑΕΚ
Μετά την ικανοποίηση που υπάρχει στην ΑΕΚ με τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, οι άνθρωποι της Ένωσης βάζουν μπροστά τα μεταγραφικά θέματα. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση επιθετικού. Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», ο «εκλεκτός» είναι ο Ιβάν Μπρέσεβιτς. Πρόκειται για έναν πανύψηλο (1.91 μ.) φορ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Κόπερ της Σλοβενίας.

Ο Κροάτης επιθετικός σε 48 ματς είχε σημειώσει 16 γκολ και παρακολουθείται εδώ και καιρό από τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μπρέσεβιτς αναμένεται να έρθει Ελλάδα σήμερα και να υπογράψει με την ΑΕΚ και με εκείνον πρόκειται να «κλείσει» το θέμα του επιθετικού για τον «Δικέφαλο».

Τέλος, εξελίξεις αναμένονται και με τον Δημήτρη Κολοβό μέσα στην εβδομάδα. Η περίπτωση του νεαρού άσου είναι δύσκολη, όπως έχουμε ξαναπεί αλλά όπως όλα δείχνουν σιγά-σιγά τα εμπόδια ξεπερνιούνται και ίσως να φορέσει τη φανέλα της Ένωσης. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και τα μέλη του τεχνικού τιμ βρίσκονται σε αναζήτηση παίκτη για το κέντρο της άμυνας (η... εύκολη λύση είναι αυτή του Τσιρίλο), αλλά και για τα άκρα της επίθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

Η… Μεγάλη εβδομάδα του Αστέρα!!

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι, μπορεί να μην αποτελεί κριτήριο, όμως φανέρωσε αδυναμίες των Αρκάδων που… «τρέχει» να διορθώσει ο Τσιώλης. Σημαντική εβδομάδα για ενίσχυση.

Η… Μεγάλη εβδομάδα του Αστέρα
Το αρνητικό αποτέλεσμα του Αστέρα Τρίπολης στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, προφανώς και δεν… φέρνει την καταστροφή στο στρατόπεδο του Αστέρα, δείχνει όμως την ανάγκη της ομάδας για ενίσχυση.

Οι απουσίες των Φούλοπ, Σανκαρέ, Ράγιος, Αλβάρες, Περόνε, κυρίως, είναι δεδομένες και όπως είναι λογικό θα αποκτηθούν παίκτες που θα καλύψουν τα κενά τους. Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και ο μεγάλος στόχος είναι κάποιοι από τους παίκτες να παίξουν, ακόμα και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του συλλόγου.

Ήδη, σε αυτό το πλάνο κινείται η ομάδα με την απόκτηση των Χουάνμα και Μπαράλες, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί και δουλεύουν καθημερινά στο Καρπενήσι για να είναι έτοιμοι και να διεκδικήσουν την θέση στην κορυφή της επίθεσης, εκεί όπου την Παρασκευή αγωνίστηκε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως οι Αρκάδες είναι κοντά στην απόκτηση ενός παίκτη που έχει καταγωγή από την Λατινή Αμερική και αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομά του. Μάλιστα, όπως λένε πηγές από την Αρκαδία, θα προκαλέσει μεταγραφικό «μπαμ» η κίνηση αυτή, εάν έχει θετική κατάληξη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπαμ» με μεταγραφή στον Ολυμπιακό!!

Πολύ κοντά σε μεταγραφή βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν κινήσεις για να «κλείσουν» την τρίτη τους καλοκαιρινή μεταγραφή χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομα του.

«Μπαμ» με μεταγραφή στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός αναζητά παίκτες ποιότητας σε αρκετές θέσεις. Σε αυτή του αμυντικού χαφ, σε αυτή του επιτελικού μέσου ακόμα ακόμα και στην θέση του επιθετικού αφού όπως όλα δείχνουν ο Ράφικ Τζεμπούρ θα αποτελέσει παρελθόν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσουν την τρίτη τους καλοκαιρινή μεταγραφή χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ούτε το όνομα του ούτε σε ποια θέση αγωνίζεται.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κινείται με άκρα μυστικότητα και αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να «σκάσει» η μεταγραφή. Το μόνο που έχει διαρρεύσει από κορυφαία πηγή του συλλόγου είναι πως η ομάδα κινείται πολύ ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες ώρες ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να διαψεύδει κάθε όνομα που βγαίνει στην δημοσιότητα.

Τα ονόματα πολλά! Ραμπίου, Μεντζανί, Πέδρο Λεόν (ξανά στο προσκήνιο), Μολό, Μουκάντζο, Πέτριτς, Σαβιόλα, Πλασίλ, Σισοκό, Γκαργκάνο, Μπάριος, Ελμάντερ είναι λίγα από αυτά που κυκλοφορούν!

Τέλος, εκτός του Τζεμπούρ που είναι στην πόρτα της εξόδου και ο έτερος Αλγερινός φαίνεται πως μπορεί να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Τζαμέλ Αμπντούν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Σαουθάμπτον αλλά και ομάδων από το Κατάρ και στον Ολυμπιακό περιμένουν την πρόταση τους για να δουν αν θα το συζητήσουν ή όχι. Πηγή: sport-fm.gr

Τα έχουν τελείως χαμένα; Τέσσερις φόροι στα ακίνητα μωρέ;

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει τεράστια «τρύπα» στη συλλογή των κρατικών εσόδων. Πάνω από 1,5 δισ ευρώ, την υπολογίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών.
άρθρο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου
Τα έχουν τελείως χαμένα; Τέσσερις φόροι στα ακίνητα μωρέ;
Καταλαβαίνω, επίσης, ότι αγωνιούν για το ενδεχόμενο να απαιτήσει η τρόικα, τον Σεπτέμβριο, νέα μέτρα για να καλυφθεί το «κενό».
Καταλαβαίνω ότι καταλαβαίνουν πως νέα μέτρα δεν μπορεί να πάρει η παρούσα κυβέρνηση. Θα καταρρεύσει την ίδια στιγμή που θα το επιχειρήσει. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Καθόλου, μάλιστα.
Στέλνουν στους αποκαμωμένους συνέλληνες τέσσερις φόρους για τα ακίνητα, συν το εκκαθαριστικό της εφορίας (συν τέλος πολυτελείας, για όσους έχουν ιχ πάνω από 1,929 κυβικά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για Ζάσταβα ή Πόρσε).
Είναι δυνατόν να πιστεύουν, στ’ αλήθεια, ότι μπορεί έστω και ένας φορολογούμενος να πληρώσει τρεις ΦΠΑ (για το 2011, 2012, 2013) και ταυτόχρονα το «χαράτσι» για το ακίνητό του;
Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα;
Αναρωτιέμαι, δεν έτυχε να ακούσουν ότι πολλοί ιδιοκτήτες ήδη παραχωρούν δωρεάν τα διαμερίσματά τους στους ενοικιαστές, με μόνη υποχρέωσή τους να πληρώνουν το «χαράτσι»;
Δεν έτυχε να ακούσουν ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανταλλάσουν τα ακίνητά τους με μερικές ρίζες ελιές;
Δεν έτυχε να ακούσουν ότι οι αντικειμενικές αξίες, επί των οποίων καθορίζουν τους φόρους, είναι διπλάσιες από τις αληθινές τιμές της αγοράς; Και αυτό, ΑΝ ΠΩΛΕΙΤΟ κάποιο ακίνητο. Διότι, στην πραγματικότητα, ουδείς αγοράζει τίποτα.
Πώς να πληρώσει κάποιος τέσσερις φόρους μαζί για ένα διαμέρισμα που αγόρασε, πριν πχ από πέντε χρόνια με δάνειο, και σήμερα είναι ή άνεργος ή με μειωμένα τα εισοδήματά του στο μισό;
Πόσο μυαλό χρειάζεται, άραγε, για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι αυτό απλώς δεν γίνεται;
Έχοντας αποτύχει παταγωδώς στη σύλληψη της φοροδιαφυγής, έχοντας επιτρέψει στο (σχεδόν) 30% των Ελλήνων να συνεχίσουν ανενόχλητοι την κοροϊδία του κράτους, στοχοποιούν ξανά τα ίδια «θύματα».
Κάνουν λάθος. Και, δυστυχώς, το ξέρουν. Μπροστά στην ανεπάρκειά τους, όμως, να τσακίσουν τους φοροφυγάδες θέτουν ανόητους στόχους, ελπίζοντας ότι «κάτι» θα μαζέψουν και «κάπως» θα ξεγελάσουν τους δανειστές.
Αφελείς κουτοπονηριές…

Πηγή: www.aixmi.gr

Τρίτη θέση για Φιλιππίδη!!

Ακόμα μία καλή εμφάνιση για τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος ξεπερνώντας τα 5,62μ. σε αγώνα στο Ρόταχ Εγκερν στην Γερμανία, κατετάγη τρίτος.

Τρίτη θέση για Φιλιππίδη
Την τρίτη θέση σε αγώνα άλματος επί κοντώ που πραγματοποιήθηκε στο Ρόταχ Εγκερν στην Γερμανία, κατέλαβε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,62μ. τερματίζοντας πίσω από τους Ντίλα (5.72μ.) και Όττο (5.62μ.). Ο Έλληνας άλτης δοκίμασε και στα 5,72μ. όμως δεν μπόρεσε να τα υπερβεί.

Επόμενος σταθμός για τον Φιλιππίδη το Μονακό και το Diamond League ενώ θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ντοπέ» ο Τάισον Γκέι!!

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Αμερικανός σπρίντερ, Τάισον Γκέι. Το ανακοίνωσε ο ίδιος και απέσυρε την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο της Μόσχας.

«Ντοπέ» ο Τάισον Γκέι!
Νέο «χτύπημα» για τον στίβο! Ο Τάισον Γκέι, ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου την φετινή σεζόν στα 100μ, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός σπρίντερ γνωρίζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος και περιμένοντας το δεύτερο, έκανε σχετική δήλωση στο «Reuters» λέγοντας: «Δεν είμαι θύμα σαμποτάζ ή κάτι τέτοιο. Απλώς εμπιστεύθηκα κάποιο άτομο και δεν έπρεπε…».

Ο Γκέι απέσυρε την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο της Μόσχας, στο οποίο θα ήταν ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα και πλέον περιμένει την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέι είναι ο κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στα 100μ. (με 9.69) έχει κάνει φέτος 9.75 στα 100μ. και 19.74 στα 200μ και ουσιαστικά ήταν η μοναδική «απειλή» για τον Μπολτ…
Πηγή: sport-fm.gr

Φάκελος τόπλες!!

Το καλοκαίρι είναι στα ντουζένια του και η ζέστη βαράει κόκκινο. Οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο και το οφθαλμόλουτρο για τους άνδρες ξεκινά. Το sport-fm.gr ανοίγει τον φάκελο τόπλες και αναλύει.

Φάκελος τόπλες!
Το θέμα είναι σοβαρό έστω και αν δεν το έχετε καταλάβει. Το τόπλες στις παραλίες αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση και εμείς οι απανταχού λάτρεις του είδους οφείλουμε να δώσουμε εξηγήσεις και να αναδείξουμε το… πρόβλημα.

Στηθό-γραφεί ο Μιχάλης Ηλιού

Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που μία νεαρή τόλμησε να κάνει τόπλες στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, συνελήφθη και το πλήρωσε με τρεις μήνες φυλάκιση. Από τότε, έχουμε διαβάσει και κυρίως έχουμε δει αρκετά! Η μία σταρ κάνει τόπλες εκεί, η άλλη σταρ κάνει τόπλες αλλού με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες να είναι must.

Η απελευθέρωση του στήθους είχε φτάσει στο ζενίθ ειδικά από τα μέσα της δεκαετίας του 70’ μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 90’. Μετά το φαινόμενο εξασθένησε αλλά υπήρχε. Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια όμως παρατηρούμε την δραματική μείωση περιφερόμενων στηθών στις παραλίες.

Και εδώ ερχόμαστε εμείς και αναρωτιόμαστε, «Γιατί, κυρία μου;»!

Εμείς που, όπως και να το κάνουμε, είμαστε λάτρεις αυτού του σημείου, τι θα κάνουμε χωρίς αυτά; Θα μου πείτε και με το δίκιο σας, «ρε λιγούρι κάτι τέτοια περιμένεις για να δεις άσπρη μέρα». Όχι όμως παιδιά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Τα νέα κορίτσια πλέον δεν δίνουν βάση στο να δείχνουν τα στήθη τους αλλά τα οπίσθια τους. Ναι, η νέα μόδα που λέγεται Brazilian έχει έρθει για να εκτοπίσει τα μεμέ (πολύ sic αλλά τι να κάνουμε;) και το κάνει με εμφατικό τρόπο.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Ναι, μας αρέσει σε εμάς τα αγοράκια να βλέπουμε γυμνόστηθες κοπελίτσες (άνω των 18 υποχρεωτικά) στην παραλία να παίζουν ρακέτες, beach volley ακόμα και με τα κουβαδάκια τους. Όπως μας αρέσει και το ομοιόμορφο μαύρισμα. Τα σημάδια δεν τα πολύ-γουστάρουμε. Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα αλλά δεν… Οι περισσότερες γυναίκες θα μου πουν, «υπάρχει και το solarium». Ε, όχι κούκλα μου δεν είναι το ίδιο.

Και επειδή οι υπόλοιπες θα μου πουν, «μα είναι θέμα υγείας γιατί είναι ευαίσθητη περιοχή». Εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά αλλά θα τους απαντήσω, «γιατί το solarium είναι υγιεινό;».

Τέλος πάντων, τα οπίσθια βγαίνουν τώρα μπροστά και η άνοδος τους χαρακτηρίζεται… επικίνδυνη. Οι γλουτοί άλλοτε με στρινγκ και άλλοτε με βραζιλιάνικα τάνγκα κάνουν την δυναμική τους εμφάνιση και αναζητούν την προσοχή μας με τέτοιο προκλητικό τρόπο που κάνει ακόμα και εμάς τους στηθολάτρεις να τα… χάνουμε. Το σύνθημα «κάτω τα τόπλες, έξω οι γλουτοί» συγκεντρώνει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Το ερώτημα είναι το τι θα κάνουμε εμείς… Θα μείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας ή για χάρη ενός πωπού θα αλλαξοπιστήσουμε; Πηγή: sport-fm.gr

Φωνάζει για ενίσχυση…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις θετικές εντυπώσεις που αφήνει ο Άρης, αλλά και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε καίριες θέσεις. Δώρο, άλλο ένα μπλογκ σε... υστερόγραφα!
Στο φιλικό κόντρα στην Πιρίν θα ήταν υπερβολικό να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ΑΡΗ φέτος. Κόντρα στην Λίτεξ Λόβετς που σαφέστατα και μία καλή ομάδα είναι με διαρκή παρουσία στα ευρωπαικά κύπελλα και πολλούς τίτλους στην Βουλγαρία σε κάθε περίπτωση όσοι γνωρίζουν το… τόπι μπορούν να αντιληφθούν 5 πράγματα.

Ο ΑΡΗΣ απέναντι σε μία ομάδα που σε μία εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημά της χώρας της, παρουσιάστηκε συγκροτημένος, με πάθος, διάθεση και πολύ τρέξιμο στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Να δημιουργήσει μία ομάδα που θα τρέχει πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και θα καλύπτει όλους τους χώρους του γηπέδου. Παράλληλα όμως θα καλύπτει με ττα… τρεχαντήρια και τα… πνευμόνια των νεαρών του παικτών την σαφέστατη έλλειψη εμπειρίας-σωστών τοποθετήσεων μέσα στο γήπεδο.
Ο ΑΡΗΣ και χθες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αυτό που θέλει να βλέπει ο προπονητής του. Παράλληλα είναι σαφέστατο και στον τελευταίο ότι έχει αποκτήσει έναν παίκτη όπως ο Μανιάς που αν και στα επίσημα παιχνίδια κάνει ότι στα φιλικά δύσκολα θα μείνει στο Βικελίδης τη νέα σεζόν.
Ο πρώην Απολλωνιστής είναι ένα φορ που μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στις αντίπαλες άμυνες και η ρήτρα του 1 εκ ευρώ να αποδειχθεί τελικά μικρή. Υποδέχεται την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο, έχει αίσθηση του χώρου, κινείται πολύ γρήγορα αναλογικά με το βάρος και το ύψος του, βρίσκει δίχτυα. Αν δεν είχε το αριστερό του πόδι μόνο για περπάτημα (στα 23 του είναι όμως και μπορεί να δουλέψει πάνω σε αυτό), προφανώς δεν θα έπαιζε στον ΑΡΗ, αλλά σε ομάδα πρώτης γραμμής του εξωτερικού.
Έχω την αίσθηση ότι μαζί με τον Τριανταφυλλάκο, τον μικρό Καλούδη Λεμονή και τον Κύργια κλέβουν τις εντυπώσεις ως τώρα στην προετοιμασία. Για τον τελευταίο θα ήθελα να σημειώσω ότι επίσης είναι πολύ γρήγορος, δεν χάνει την μονομαχία στο ένας με ένα, αλλά σαφέστατα πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του, αλλά και τις τοποθετήσεις του. Σε αυτό προφανώς και θα τον βοηθήσει ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας και για μένα βαρόμετρο φέτος για τον ΑΡΗ , Ρούμπεν Πουλίδο. Για τον… αρχηγό όμως πλέον του ΑΡΗ θα αφιερώσουμε ξεχωριστό κείμενο.
Τα παραπάνω τα γράφω κι ενώ περιμένουμε πάρα πολλά από Αγκάνθο, Παπαδόπουλο, Σουνά (για τους γκολκίπερ ο Διούδης αποτελεί εγγύηση, αλλά και ο Μπουζάνης έχει φοβερές δυνατότητες, αλλά και θέμα με την έξοδο που πρέπει να διορθώσει).
Αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε παίκτες (και σίγουρα μπορούμε να γράψουμε για την  προσπάθεια και άλλων παιδιών που θα βοηθήσουν και φέτος (Οικονομόπουλλος, Αγγελούδης κ.α.) που δείχνουν θετικά στοιχεία στην προετοιμασία, αλλά θα… χαθούν αν δεν υπάρξει περαιτέρω ουσιαστική ενίσχυση.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις της διοίκησης αναλογικά με τα πολλά προβλήματα είναι οι καλύτερες δυνατές. Και το γράφω και με την λογική ότι δεν μπορείς να προδιαγράψεις αν ένας παίκτης αποδώσει ή όχι μετά την μεταγραφή του. Κάνεις την καλύτερη δυνατή προεργασία, το βιογραφικό, συλλέγεις πληροφορίες για τον χαρακτήρα του και κρίνεσαι στο χόρταράκι.
Είναι δεδομένο όμως ότι ο ΑΡΗΣ χρειάζεται μεταγραφές που αν γίνουν θα δώσουν άλλο αέρα, αλλά αν δεν γίνουν (ή δεν έρθουν οι κατάλληλοι παίκτες) θα υπάρχει και πάλι πρόβλημα.
Εξηγούμαι. Όσο καλός κι αν είναι ο Μανιάς ή… εκτελεστής ο Αγκάνθο δεν θα κάνουν τίποτα (ή σχεδόν τίποτα γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν λύσεις με ατομικές ενέργειες) αν δεν υπάρχει πίσω τους στον άξονα το… δεκάρι (οφείλουμε να παραδεχθούμε την τεράστια προσπάθεια του Ηλιάδη για τον Σουμπίνιο, αλλά αν ως αύριο ο Βραζιλιάνος δεν έχει απαντήσει, υπάρχουν κι άλλα… πορτοκάλια). Αυτό τον ρόλο για μένα μπορούν να το παίξουν με επιτυχία, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς, αλλά τις αποφάσεις θα πα΄ρει η τεχνική ηγεσία.
Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στα άκρα και δεν αναφέρομαι μόνο στα εξτρέμ, αλλά και στα πλάγια μπακ. 4 θέσεις που αποτελούν κλειδί και για την αξιοποίηση των επιθετικών, αλλά και την σωστή λειτουργία της άμυνας. Όσο καλός και αν είναι ο Μανιάς ή ο Πουλίδο, αν τα πλάγια μπακ δεν κάνουν την δουλειά τους, οι αντίπαλοι θα κάνουν πάρτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την Λίτεξ έπαιξε σχεδόν όλο το ματς ο Μαργαρίτης γιατί δεν υπάρχει άλλος παίκτης για αυτή την θέση. Με την Πιρίν έπαιξε ο Γκόλιας, αριστρό χαφ παίζει ο Κοτσαρίδης, από τα δεξιά είναι τα πιτσιρίκια Σταυρόπουλος, Ρένια που έχουν προοπτικές, αλλά αν δεν έρθει ένας καλός παίκτης σε αυτές τις θέσεις θα… καούν στον βωμό που έχουμε ανεβάσει πολλά δικά μας παιδιά τα τελευταία χρόνια, αλλά  για αντιστρόφως ανάλογους λόγους.
Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο για μένα ότι ο ΑΡΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Και γράφω ο ΑΡΗΣ γιατί μέχρι τώρα έχω ακούσει 3 δημόσιες τοποθετήσεις τον προπονητή και το ανέφερε και τις 3. Και φυσικά υπάρχει το θέμα των περιορισμών που έχει ο ΑΡΗΣ, από την άλλη όμως αποτέλεσε από ότι φαίνεται-τουλάχιστον όπως φαίνεται μέχρι σήμερα- επιλογή να μην ανανεωθούν 3 συμβόλαια. Κι αν για τον Κοέλιο δεν υπήρχε λόγος μετά την απόκτηση Έλσνερ, Παπαδόπουλου και για τον Παπαζαχαρία θεωρείται ότι μπορεί να βρεθεί καλύτερο στόπερ (δεξί μπάκ;), για τον Παπαστεριανό δεν μπορώ να το καταλάβω από την στιγμή που το θέμα δεν είναι οικονομικό όπως υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη. Γιατί για να απορρίψεις τον καλύτερό σου παίκτη πέρσι και το θέμα να μην είναι τα λεφτά, κάτι άλλο συμβαίνει. Κι αν δεν το ξέρουμε είτε εμείς είτε ο κόσμος, είναι φυσιολογικό να αναρωτιόμαστε.
ΥΓ1 Για το παραπάνω θέμα με τον Παπαστεριανό υπάρχει η πληροφορία και έχει να κάνει με συνεργάτη του εκπροσώπου του, που αποτελεί ένα από τα πλέον ανεπιθύμητα πρόσωπα στο Βικελίδης (δεν είναι ο Κόντης μην βιαστείτε ορισμένοι). Αν αυτός είναι ο λόγος, ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να αποδεσμεύσει τους μισούς του παίκτες. Αν όχι εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι αν ένας προπονητής ή μία ομάδα δεν θέλει ένα παίκτη, το λέει ξεκάθαρα, το σέβομαι και περιμένω τον αντικαταστάτη. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο.
ΥΓ2 Μια που γίνεται λόγος για τον Παπαστεριανό, μην βιάζεστε με τον Έλσνερ. Όντως είναι βαρύς στα πρώτα φιλικά σε σημείο… απογοήτευσης. Μήπως όμως ήταν καλύτερος κάποιος αμυντικός χαφ πέρσι στην προετοιμασία; Υπομονή ως τα επίσημα παιχνίδια. Αν και εκεί δεν… τραβήξει θα γίνει ταμείο.
ΥΓ3 Σήμερα θα τελειώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο του Σουμπίνιο. Αύριο προλαβαίνει να έρθει αν τελειώσει θετικά. Αν όχι, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει απ’ ευθείας πτήση για Σόφια από Ρώμη ή αν ο Ουντότζι ανέβει οδικώς;
ΥΓ4 Σύμφωνα με τον καλό συνάδελφο Σταύρο τα κείμενα που βλέπετε τώρα και τα καθημερινά ρεπορτάζ τα έχω στείλει με… ταχυδρομικό περιστέρι από το Πράβετς. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η ομάδα από την Τσεχία ήταν ενήμερη ότι σήμερα είναι Κυριακή και τα ΜΜΕ ήθελαν να πουλήσουν την αύρα του Πρωταθλητή στις παραλίες, αλλά τελικά έκαναν μία τρύπα στο νερό γιατί εμφανίστηκε η… κούραση. Δικαιολογημένα. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα το παίρνουν τον Σεπτέμβριο, φέτος ξεκίνησαν από τον Ιούλιο!
ΥΓ5 Με έχει ήδη κουράσει η… νέα αντιπαράθεση. Αβάνογλου με Ηλιάδη και λίγο από Στεφανίδη (και μπαμπά, αλλά και γιο).  Απαξιωτικές ανακοινώσεις ο ένας, απαξιωτικές απαντήσεις ο άλλος που μου θυμίζουν τον Σκόρδα να μαλώνει με τον Κόντη. Και οι δυο ακυρώνουν ότι θετικό έχει κάνει ο άλλος και προβάλλουν τα αρνητικά. Επί της ουσίας όμως τίποτα. Ούτε για το αν υπάρχει επενδυτής με τα 7 εκ ευρώ, ούτε τι ακριβώς συμβαίνει με την ΑΜΚ. Θα σημειώσω κάτι απλό που το έχω γράψει και πει πολλές φορές. Αναστάση αν υπάρχει το βουνό και το ξέρεις και έχει τα χρήματα, πες του να παρουσιαστεί με τα 7 χαρτιά και δεν θα μπορεί τίποτα να τον σταματήσει, γιατί όλους όσους όπως λες φέρνουν προσχήματα, θα τους… αγκαλιάσει και τους βάλει στο χρονοντούλαμπο της ιστορίας ο κόσμος του ΑΡΗ.
ΠΑΕ, ΚΜΑ και ΑΣ τρέξτε σωστά την ΑΜΚ για να μην μπορεί κανένας… παπατζής (δεν αναφέρομαι στον Αβάνογλου) να πουλάει ελπίδα στον κόσμο του ΑΡΗ. Τρέξτε την σωστά γιατί μέχρι σήμερα εδώ και 3 μήνες έχουν δοθεί πολλά πατήματα με… λάθη και διορθώσεις, ώστε ο παπάς του επενδυτή να αποτελεί μονίμως το άλλοθι όλων.
Άλλωστε ειδικά ο κ. Ηλιάδης το έχει σημειώσει ότι μόλις μπει η ομάδα στο 99 θα καλύψει ο ίδιος (μαζί με συνεργάτες του) το 51%. Όπως και να έχει όμως ΣΗΜΕΡΑ, αυτός είναι διοίκηση, αυτός αποφασίζει και αυτός θα κριθεί.
ΥΓ6 Έχει μεγάλη πλάκα όμως. Πριν τις εκλογές ο Σκόρδας να κατηγορεί τον Ηλιάδη ότι είναι μαζί με τον Αβάνογλου και εκπροσωπεί την συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης (και του Κόντη) και τώρα ο Αβάνογλου να κατηγορεί τον Ηλιάδη για τις σχέσεις με τον Στεφανίδη και να τον συνδέει… έμμεσα με τον Σκόρδα. Και στα καφενεία, ανάλογα με το ποιος είναι γνωστός με ποιον καταγράφονται οι απόψεις που στην συνέχει αναρτώνται και στα…FB από τους ξερόλες ή φυσικά και τους… μισθοφόρους. Άντε αύριο  να βγει ο Κόντης, στο καπάκι απάντηση ο μπαμπάς Στεφανίδης, παρέμβαση ο Αβάνογλου, δήλωση ο γιος Στεφανίδης και ανακοίνωση της ΠΑΕ, πριν τη νέα επιστολή Κώνστα (μην χάσουν κι αυτοί). Κουράστηκα (και θα πρέπει και στο σάιτ να τα ανεβάσουμε γιατί αλλιώς θα χρεωθούμε τον ένα ή τον άλλο…). Μετά από 1700 λέξεις (Ξέρω κ.διευθυντά ξέφυγα αλλά έχω έμπνευση στην ξενοδοχειάρα RIU PRAVETS GOLF&SPA, που μας στείλατε μαζί με το LIBERO και το AllAboutARIS), πάω να κάνω… βόμβα με τον Στραντζ και τον Σαββό!
ΥΓ7 Απορία που μου ήρθε τώρα. Στον Αβάνογλου η ΠΑΕ απάντησε. Στον Κώνστα και στην παράταξη Σκόρδα γιατί όχι;
ΥΓ 8 Πριν την...βόμβα.  Ας χαλαρώσουμε άπαντες με τον Αγκάνθο. Ολοι ξέραμε την ευπάθεια με το γόνατο. όλοι ξέραμε πόσες κόκκινες πήρε πέρσι και τον... χαρακτήρα του. Δεν γίνεται όμως όταν κολλάει το κεφάλι του στον παίκτη του ΠΑΟΚ ή τα...παστελώνει να λέμε "Μπράβο ρε αληταρά.." και ξαφνικά να κόβονται τα... μπράβο και να μένει το...επίθετο. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση οφείλει να χειριστεί το θέμα με επιτυχία και να προστατεύσει τον παίκτη όποτε χρειάζεται και να τον βάλει στην θέση του αν πάέι να ξεφύγει. Για αυτό θα ήταν καλό φέτος να υπάρχει και εσωτερικός κανονισμός...
Πηγή: gazzetta.gr

Τον πείραξε ο πάγκος…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσω του blog του στο gazzetta να φτάσει στην άκρη του νήματος για το θέμα Τζιμπούρ…
Για παράδειγμα, ας μην έχουμε καμία αμφιβολία για το ότι ο Αλγερινός πειράχτηκε από τον πάγκο που έφαγε στο τέλος της περασμένης σεζόν. Κι αν στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα και με τον Πανθρακικό για το κύπελλο, μπορεί να το «ξεπέρασε» πιο εύκολα το θέμα ο Ραφίκ, δεν θα συνέβη το ίδιο και στον τελικό του κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.
Αν θυμάστε, ο Μίτσελ είχε περάσει ως αλλαγή τον Τζιμπούρ μετά το 70ο λεπτό. Κι ο Τζιμπούρ είναι τέτοιος τύπος, με τέτοιο ποδοσφαιρικό εγωϊσμό, που σίγουρα θα μπήκε στο τρυπάκι, «είμαι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος και φτάνουμε στον τελικό του κυπέλλου και με βάζεις αλλαγή στο 70;»…Παρεμπιπτόντως, το κρίσιμο γκολ στο 3-1 του τελικού το έβαλε ο ίδιος στην παράταση...
Δεν έχει συνηθίσει φίλοι μου τον πάγκο ο Τζιμπούρ. Δυόμιση χρόνια είναι στον Ολυμπιακό και έπαιζε βασικός όλα αυτά τα δυόμιση χρόνια. Μόνο όταν έχει πρόβλημα τραυματισμού έμενε έξω. Ειδάλλως, πάντοτε ενδεκαδάτος ήταν. Κι επί Μιραλάς τον ενάμιση χρόνο, αλλά και την περασμένη σεζόν, παρά την παρουσία του πολύ φορμαρισμένου και γκολτζή Μήτρογλου.
Σκεφθείτε επιπλέον ότι ο Βαλβέρδε ενώ είχε καθιερώσει σε θέση σέντερ φορ τον Μιραλάς, με το που ήρθε ο Τζιμπούρ, Γενάρη μήνα, του άλλαξε θέση του Βέλγου, τον πέρασε έξω αριστερά κι έβαλε τον Τζιμπούρ φορ. Μάλιστα, σχεδόν σε όλο το β΄ μισό εκείνης της σεζόν, ο Ερνέστο έβαζε τον Ριέρα έξω δεξιά, να παίζει με το ανάποδο πόδι, το αριστερό.
Βάλτε τα λοιπόν όλα αυτά κάτω και μπορούμε ίσως να έχουμε μία άκρη του νήματος. Ο Τζιμπούρ από κάποια στιγμή προφανώς ένιωσε ότι ο Μίτσελ δεν τον θεωρεί πια αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας…
Πηγή: gazzetta.gr

Ήταν βάζελος κι έγινε γάβρος ο Κολοκοτρώνης!!

Ένας απολαυστικός Αποδυτηριάκιας ξεσκεπάζει τα ποδοσφαιρικά φρονήματα των ηρώων του 1821…
Σύμβολο της Αριστεράς, λέει, είναι ο Μανώλης Γλέζος. Πρώτο τραπέζι πίστα παίζει αυτές τις ημέρες το όνομα τού εν λόγω μ’ αυτή τη γραφική ιστορία με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Και τον ανεβάζουν και τον κατεβάζουν τον 91χρονο σαν «σύμβολο της Αριστεράς». Τι, όμως, συμβολίζει δεν το καταλαβαίνω.
Ο άνθρωπος, και τεράστια μαγκιά του, είχε σηκώσει τη γαλανόλευκη στην Ακρόπολη επί γερμανικής κατοχής. Δεν έκανε κάτι άλλο στη ζωή του εδώ και 72 χρόνια. Κάτι, δηλαδή, που να χαρακτηρίζεται αριστερό, πολιτικό, έστω και κομματικό, που να δικαιολογεί την ανάδειξή του σε σύμβολο.

Πράξη πατριωτική ήταν αυτή που διέπραξε μαζύ με τον Απόστολο Σάντα ο Γλέζος. Ο ένας δεν την «εμπορεύθηκε» την αντιστασιακή του ενέργεια στην Ακρόπολη, ο άλλος, ο Γλέζος, μία κομματογυρίστρα, αφού άλλαξε τουλάχιστον δέκα κόμματα της αριστεράς, έγινε, λέει, σύμβολό της.

Ο ορισμός του φασισμού είναι να ταυτίζεται η πατριωτική και αντιστασιακή δράση με την αριστερά, με τη δεξιά, με την κάθε κομματική, πολιτική παράταξη.

Αν, δηλαδή, ο Γλέζος δεν ήταν αριστερός, ούτε πολιτικοποιημένος, και ήταν της Θύρας 7, θα περνούσε στην Ιστορία σα σύμβολο του Ολυμπιακού; Και αν ο Σάντας είχε φορέσει τη φανέλλα του Πανιωνίου θα ήταν το μέγα σύμβολο της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως το 85% των οπλαρχηγών της επανάστασης του 1821. Ναι, τους είχε στρατολογήσει στην ΠΕΦΟ ο Μπαρμπής.

Έχω γνωρίσει γάβρους, καθηγητές πανεπιστημίου και ανθρώπους πνευματικούς που το λένε φόρα παρτίδα. Ότι αν υπήρχε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τον καιρό του ξεσηκωμού, οι Παπαφλέσσες και οι Ανδρούτσοι θα προτιμούσαν την ομάδα του Πειραιά. Επειδή δεν θα τους ταίριαζε ο Παναθηναϊκός.

Το ζήτημα, λόγω της ιστορικής του σπουδαιότητος, το είχα πάρει πολύ σοβαρά και έκανα σχετική έρευνα. Να σας πω τα ευρήματά μου. Ο Κολοκοτρώνης πιτσιρικάς ήταν βάζελος, όμως τον παραμύθιασε ένας Τούρκος αγάς και τον έκανε γάβρο.

Επίσης διαπίστωσα και το έχω καταγράψει στην Εθνική Βιβλιοθήκη ότι ήταν αεκτζήδες και οι τρεις ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας. Γι’αυτό, άλλωστε, ο Μελισσανίδης θα δώσει τα ονόματα των Νικολάου Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθου και Αθανασίου Τσακάλωφ σε τρεις αίθουσες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Απόφαση-σταθμός της ΕΠΟ!!

Με 4 και 2 μήνες παύσης από την ιδιότητα του μέλους τιμωρήθηκαν ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς με το Δ.Σ. της ΕΠΟ να έχει το δικαίωμα να τις αλλάξει και να τις κάνει λιγότερο επαχθείς!
Η ΕΠΟ πραγματοποίησε γενική συνέλευση για να αποφασίσει ποια θα είναι η τιμωρία των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς και στο τέλος όπως φαίνεται, δεν θα υπάρξει καν τιμωρία! Η απόφαση της Γ.Σ. είναι 4 μήνες παύσης για το Ηράκλειο και δύο μήνες για το Κιλκίς, αλλά την ίδια ώρα εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να αλλάξει την ποινή, να την μειώσει, ή ακόμα και να την απαλείψει εντελώς!
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΠΟ: 
«H Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. με παρόντα τα 54 από τα 56 Μέλη της και αφού έλαβε υπόψη της:
α. Τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. επί του 3ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, τις αναφορές των για την παραβίαση σωρείας άρθρων του καταστατικού της ΕΠΟ και των ίδιων των ελεγχομένων ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου.
β. Το από 12.7.2013 έγγραφο της ΕΠΣ Ηρακλείου και την επίσης από 12.7.2013 δήλωση παραίτησης από το δικόγραφο της αιτήσεως και βούλησης μη έκδοσης οριστικής απόφασης της ΕΠΣ Κιλκίς, που απευθύνεται στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (αρ. κατ. 6321/1019/12.7.2013).
γ. Τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου.
δ. Τις καταστατικές διατάξεις της ΕΠΟ και συγκεκριμένα το άρθρο 1 παρ. 5, 6, 7 το άρθρο 2 παρ. 3 Αα, β, δ, στ, ιβ, ιγ, Β, Γα, β, το άρθρο 12 παρ. δ, ζ, ια, ιγ, τα άρθρα 13, 19, 20, 23, 24, 25, 26 και 29 και το άρθρο 40 παρ. Ζ εδ.1α, όπως αυτές αναφέρονται στο ισχύον καταστατικό της Ε.Π.Ο.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Δηλαδή με ψήφους (48) ΥΠΕΡ και (6) ΚΑΤΑ και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:
α. Ποινή παύσης δύο (2) μηνών, από την ιδιότητα του μέλους της Ε.Π.Ο. στην ΕΠΣ Κιλκίς,
β. Ποινή παύσης τεσσάρων (4) μηνών, από την ιδιότητα του μέλους στην ΕΠΣ Ηρακλείου, λόγω σοβαρής παραβίασης των προαναφερομένων καταστατικών διατάξεων της Ε.Π.Ο. και συγκεκριμένα του άρθρου 1 παρ. 5, 6, 7 του άρθρου 2 παρ. 3 Αα, β, δ, στ, ιβ, ιγ, Β, Γα, β του άρθρου 12 παρ. δ, ζ, ια, ιγ, των άρθρων 13, 19, 20,23,24,25,26 και 29 και του άρθρου 40 παρ. Ζ εδ. 1α, όπως αυτές αναφέρονται στο ισχύον καταστατικό της Ε.Π.Ο.
Ωσαύτως, η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. για τις ως άνω αναφερόμενες ποινές να λάβει οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της έκτισης των, κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να καταστούν αυτές λιγότερο επαχθείς, στον εν γένει χώρο του ποδοσφαίρου εντός της γεωγραφικής δικαιοδοσίας των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου.
Επιπλέον το Δ.Σ. κρίνοντας την εν γένει στάση των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου κατά τη διάρκεια έκτισης των ποινών τους, δικαιούται σε κάθε περίπτωση να αναστείλει, μειώσει ή και να απαλείψει τις επιβληθείσες ποινές».

Το γκολ της χρονιάς στο MLS!! (video)

Ένα εκπληκτικό γκολ μπήκε στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Χιούστον Ντάιναμο και Νιου Ίνγκλαντ (2-1) για τo αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Ο Άνταμ Μόφατ της Χιούστον Ντάιναμο (5η στη βαθμολογία, με 6η τη Νιού Ίνγκλαντ) που ήταν φιλοξενούμενη, έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό πόδι, με τη μία, αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και κατάφερε να σκοράρει ανοίγοντας το σκορ στο 49ο λεπτό. Μπορεί να είναι και το γκολ της χρονιάς στο MLS.
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

Απίστευτη… γκολάρα Φορλάν από το κόρνερ!! (video)

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ντιέγκο Φορλάν στην εκτός έδρας νίκη της Ιντερνασιονάλ 3-2 επί της Φλουμινένσε για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Βραζιλίας.
Ο Ουρουγουανός επιθετικός πήρε από το… χέρι την Ιντερνασιονάλ, πετυχαίνοντας δύο τέρματα και έχοντας και τη ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του από τον Ντ’ Αλεσάντρο, ωστόσο, έβαλε όλη τη… μαγεία του στο τρίτο γκολ των νικητών.
Ο Φορλάν εκτέλεσε… απ’ ευθείας το κόρνερ, στο 41ο λεπτό και είδε την μπάλα να του κάνει το… χατίρι, αν και χρειάστηκε και η… βοήθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, ενώ είχε και εμπόδιο από αμυντικό!
Δείτε το πανέμορφο τέρμα του Ντιέγκο Φορλάν:




Πηγή: onsports.gr

Έδωσε ασίστ στον γιό του ο Ορτέγκα! (video)

Στη φιλική αναμέτρηση προς τιμή του Αριέλ Ορτέγκα, ο μεγάλος Αργεντινός ποδοσφαιριστής έδωσε ασίστ στον 12χρονο γιό του.
Το ποδόσφαιρο εκτός από το πάθος και τη δύναμη προσφέρει και αρκετά άλλα στοιχεία. Όπως για παράδειγμα συγκίνηση. Ύστερα από αρκετά χρόνια παρουσίας στη Ρίβερ Πλέιτ, διοργανώθηκε φιλική αναμέτρηση προς τιμή του.
Με την ομάδα του, συμμετείχε και ο 12χρονος γιός του και στο δεύτερο μέρος, με τη συμπλήρωση μίας ώρας ο μπαμπάς Ορτέγκα έδωσε έτοιμο γκολ στον μικρό Ορτέγκα.
Μόλις ο πιτσιρικάς σκόραρε, ο πατέρας του τον αγκάλιασε και δάκρυσε, προφανώς συγκινημένος για τη στιγμή που μόλις είχε ζήσει.



Πηγή: onsports.gr

Γαλλία Κ-20: Πογκμπά, θα σουτάρεις… καμιά ώρα; (video)

Έναν απίστευτο τρόπο σκέφτηκε για να χτυπήσει το πρώτο πέναλτι της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ των Νέων ο Πολ Πογκμπά.
Ο νεαρός Γάλλος διεθνής πήρε κάποια μέτρα φόρα για να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι για τους «τρικολόρ» στη διαδικασία κόντρα στην Ουρουγουάη (4-1), αλλά άργησε πολύ για να σουτάρει.
Και αυτό γιατί η φόρα του διήρκησε παραπάνω χρόνο από το κανονικό με αποτέλεσμα να δημιουργήσει εντύπωση. Ο Πογκμπά αντί να τρέξει περπάτησε με μικρά βηματάκια, κάτι που του βγήκε αφού σκόραρε.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Ατλέτικο Μινέιρο: Ροναλντίνιο, ο έβδομος!!

Ένα μοναδικό ρεκόρ «κυνηγά» ο Ροναλντίνιο με την Ατλέτικο Μινέιρο στους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Η ομάδα του «Ρόνι» απέκλεισε στους ημιτελικούς τη Νιούελς Ολντ Μπόις και προκρίθηκε στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολίμπια από την Παραγουάη.
Ο Ροναλντίνιο έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο και αν τα καταφέρει θα γίνει ο έβδομος ποδοσφαιριστής που σηκώνει τόσο το Κόπα Λιμπερταδόρες όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ (με Μπαρτσελόνα) μετά τους Καφού, Ντίντα, Ρόκε Τζούνιορ, Σορίν, Τέβεζ και Βάλτερ Σάμουελ.
Πηγή: onsports.gr

«Ο Τζιμπούρ επιλέγει ΠΑΟΚ»!

Τον ΠΑΟΚ θεωρούν ως επικρατέστερο προορισμό του Ραφίκ Τζιμπούρ οι Αλγερινοί, υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα θα υπογράψει μετά το 10ημερο που ζήτησε διορία.
Το σίριαλ με το μέλλον του «τρομοκράτη» καλά κρατεί, με το μόνο... δεδομένο στην παρούσα φάση να είναι πως δεν πρόκειται να φορέσει και τη νέα σεζόν τα ερυθρόλευκα. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο... περίμενε και το περιβάλλον του παίκτη φέρεται να διεμήνυσε ότι σε δέκα ημέρες θα δώσει ο Τζιμπούρ την οριστική του απάντηση, η γνωστή ιστοσελίδα της Αλγερίας «lebuteur» ανέφερε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου πως ο διεθνής στράικερ αναμένεται τελικά να επιλέξει τους Θεσσαλονικείς για να συνεχίσει την καριέρα του!
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα ο κύριος λόγος που ο Τζιμπούρ θέλει να φύγει από τους Πειραιώτες είναι ότι βλέπει πως ο Μίτσελ πρόκειται να εμπιστευτεί φανέλα βασικού στον Μήτρογλου τη νέα σεζόν και γι' αυτό «ψάχνεται» εδώ και καιρό για να φύγει. Οι Αλγερινοί αφού επικαλούνται τα χθεσινά -ελληνικά- ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για το δεκαήμερο που ζήτησε ο Τζιμπούρ, υποστηρίζουν πως σε αυτό το διάστημα ο πρώτος σκόρερ της περσινής Σούπερ Λιγκ θα διαπραγματευτεί πρώτα με κάποιες ομάδες εκτός Ελλάδας, αλλά πιθανότατα στη συνέχεια θα υπογράψει στον Δικέφαλο του Βορρά.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ, 500.000 ευρώ μπόνους και αρκετούς ακόμα ελκυστικούς όρους στο deal με τους «ασπρόμαυρους».
Πηγή: gazzetta.gr

Προτάθηκε ο Κάσερες στον ΠΑΟΚ!

Το όνομα του Μάρτιν Κάσερες έπεσε στο... τραπέζι για τον ΠΑΟΚ και η περίπτωσή του -παρ' ό,τι εξαιρετικά δύσκολη- εξετάζεται από τους «ασπρόμαυρους».
Ένα δυνατό όνομα για το κέντρο της άμυνάς του φαίνεται ότι ψάχνει ο Δικέφαλος του Βορρά και αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών έχουν περάσει από το μικροσκόπιο των ιθυνόντων του συλλόγου. Ένα ακόμα όνομα που φαίνεται ότι προστέθηκε στη σχετική λίστα τα τελευταία 24ωρα, είναι αυτό του Μάρτιν Κάσερες, σύμφωνα με τη «Metrosport».
Ο στόπερ της Γιουβέντους προτάθηκε στον ΠΑΟΚ όπως αναφέρεται, η περίπτωσή του ωστόσο παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες. Η μοναδική... ακτίδα φωτός στη συγκεκριμένη υπόθεση για τους Θεσσαλονικείς, είναι ότι με την έλευση του Ογκμπόνα στο Τορίνο, ο Ουρουγουανός είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί, πιθανώς και με δανεισμό. Την περίπτωσή του ωστόσο φέρονται να εξετάζονται μεταξύ άλλων και σπουδαίοι σύλλογοι τόσο εντός, όσο κι εκτός Ιταλίας, όπως η Άρσεναλ, με την Ίντερ. Tην περσινή σεζόν ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός είχε 18 συμμετοχές στη Serie A, τις 12 εκ των οποίων ως βασικός, ενώ σημείωσε και ένα γκολ.
Πηγή: gazzetta.gr

Επίσημα «Ρωμαίος» ο Μπενάτια!!

Οι Τζαλορόσι ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Μαροκινού αμυντικού που έκανε ήδη προπονήσεις με την ομάδα.
Ηταν γνωστό ότι ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν παίκτης της Ρόμα, όμως τώρα το κλαμπ της πρωτεύουσας έκανε και τυπικά την απόκτησή του από την Ουντινέζε. Ο Μεχντί Μπενάτια κόστισε 13,5 εκατ. ευρώ συν άλλα 3,5 τα οποία υπολογίζονται από την παραχώρηση των Νίκο Λόπες (2,5 εκατ.) και Βερέ (1 εκατ.) με τη μορφή συνιδιοκτησίας.

Παράλληλα, οι Τζιαλορόσι ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Λούκας Σκορούπσκι από την Γκόρνικ για 900.000 ευρώ. Ο 23χρονος Πολωνός γκολκίπερ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
Πηγή: gazzetta.gr

Στην «κρεμάλα» ο Τσάβι!!

Μία ακόμα απώλεια μετράει το κλαμπ των εργένηδων, αφού ο Τσάβι παντρεύτηκε το Σάββατο την Νούρια Κουνιγιέρα στη Χιρόνα, παρουσία περίπου 180 καλεσμένων.
Ο άσος της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μπει κι αυτός με τη σειρά του στην... κρεμάλα και να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον «Βοτανικό Κήπο» της Χιρόνα, όπου το «παρών» έδωσε αρκετός κόσμος από τις τάξεις της Μπαρτσελόνα κι όχι μόνο.
Η τελετή ξεκίνησε περίπου στις 19:30, αλλά ο διεθνής άσο έφτασε στις 18:00, με μία μαύρη Mercedes. Δεύτερος κατά σειρά έκανε την εμφάνισή του ο Βίκτορ Βαλντές με τη σύζυγό του Γιολάντα Καρμόνα, για να ακολουθήσουν και οι Μπούσκετς, Εθκιέρο, Ολεγιέρ, Γκάμπρι Γκαρσία, Χορκέρα, ο Ετσεμπερία, αλλά και ο γιατρός της Μπαρτσελόνα, Ρικάρντο Προύνα.
Φυσικά δεν έλειψαν και οι συμπαίκτες του Φάμπρεγας, Μασκεράνο, Πέδρο, Ζόρντι Άλμπα, Ινιέστα, προεξάρχοντος βεβαίως του Λιονέλ Μέσι. Εκπροσώπηση παράλληλα είχε και η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο καλός φίλος του Τσάβι, Ίκερ Κασίγιας δεν θα μπορούσε να λείψει από τη γαμήλια τελετή μαζί με την εντυπωσιακή σύζυγό του και αθλητική ρεπόρτερ, Σάρα Καρμπονέρο. Στον αντίποδα έλειψαν ο Πικέ με τη Σακίρα, που βρίσκονταν σε ταξίδι eκτός Ισπανίας.
Όσο για τη νύφη κατέφθασε με μία Bentley περίπου στις 19:20.
Πηγή: gazzetta.gr

Τα κέφια του «Κάνιο»

Ο Ιμπαγάσα απέδειξε ότι όσο τον κρατάνε τα πόδια του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι δύο συνεχόμενες ποδιές, οι πλάκες που έκανε και οι… εντολές!

Τα κέφια του «Κάνιο»
Υπήρχε δίλημμα. Ν’ ανανεώσει ή όχι. Στα 37 του, με χρονιά με πολλούς τραυματισμούς. Κι όμως ο «Κάνιο» θα είναι για τέταρτη χρονιά στον Ολυμπιακό. Και ο Αριελ Ιμπαγάσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες αποδεικνύει γιατί έπρεπε οι «ερυθρόλευκοι» να τον κρατήσουν. Εκτός του ότι μένει μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στα αποδυτήρια και θα παραμείνει ένας εκ των αρχηγών ο Αργεντινός δείχνει ότι έχει και την κλάση να κάνει την διαφορά. Ειδικά όταν έχει κέφια. Και χθες είχε αρκετά ο «Κάνιο».

Στην πιο χαρακτηριστική φάση των ασκήσεων ο Ιμπαγάσα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Φουστέρ και του Μήτρογλου με τον Μίτσελ να σφυρίζει λήξη. Και ο «Κάνιο» δεν κρατήθηκε άρχισε να τους πειράζει και τους δύο. Ειδικά τον «πιστολέρο» ο οποίος προσπάθησε να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα πόδια του αλλά δεν πρόλαβε. «Πως πήγες να τα κλείσεις έτσι», του έλεγε γελώντας και τον είχε αγκαλιάσει ο Ιμπαγάσα με τον Φουστέρ να φωνάζει «εγώ δεν πρόλαβα καν αυτό».

Όμως ο 37χρονος δεν σταμάτησε εκεί. Εδινε συμβουλές στους περισσότερους παίκτες και κυρίως τους έδειχνε τα θετικά. Μάλιστα στην άσκηση που ο Μίτσελ έδωσε εντολή οι επιθετικοί να γίνουν αμυντικοί και τον αντίθετο ο Ιμπαγάσα πήγε κοντά στον Αβραάμ ο οποίος έπαιζε χαφ και του εξηγούσε τι έπρεπε να κάνει σε μια φάση που ο αρχηγός έγινε… δεκάρι. Το ρεσιτάλ του «Κάνιο» τελείωσε με τον Σιόβα ο οποίος είχε γίνει και πρώτος σκόρερ. Του έδωσε το χέρι για συγχαρητήρια και του έλεγε «campeones» με κάποια γαλλικά στα… ελληνικά!Πηγή: sport-fm.gr

Δεύτερος ο Τσάτουμας!

Ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση μέσα στη σεζόν για τον Λούη Τσάτουμα. Αυτή την φορά, στην Μαδρίτη, κατέλαβε την δεύτερη θέση στο μήκος με 8,05μ. Χαμηλά η Παπαχρήστου.

Δεύτερος ο Τσάτουμας
Σταθερά πάνω από τα 8 μέτρα ο Λούης Τσάτουμας! Ο Έλληνας ρέκορντμαν στο μήκος βγήκε δεύτερος στο μίτινγκ της Μαδρίτης, με άλμα στα 8,05μ. Ο πρωταθλητής μας έκανε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα έχασε την πρώτη θέση μόλις για ένα εκατοστό από τον Μαρτίνες.

Ο Τσάτουμας είχε δύο άκυρα άλματα και άλλα τρία έγκυρα, τα οποία ήταν κοντά στα 8 μέτρα (7,89, 7,78, 7,96). Αυτή ήταν η έβδομη διοργάνωση που συμμετείχε μέσα στο 2013.

Από την άλλη, στην ισπανική πρωτεύουσα αγωνίστηκε και η Βούλα Παπαχρήστου, χωρίς να έχει κάποια διάκριση. Έμεινε στην έκτη θέση στο τριπλούν με 13,55μ., είχε δύο άκυρες προσπάθειες, ενώ αποφάσισε να μην συνεχίσει τον αγώνα της μετά τα πρώτα τρία άλματα. Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάει Μουκαντζό ο Ολυμπιακός»

Την περίπτωση του Μπέντζαμιν Μουκαντζό της Νανσί φέρεται να εξετάζει ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρεται στην «Est Republicain».

«Κοιτάει Μουκαντζό ο Ολυμπιακός»
Στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Μπέντζαμιν Μουκαντζό, σύμφωνα με την «Est Republicain». Ο 24χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014 με τη Νανσί, η οποία τη φετινή σεζόν υποβιβάστηκε και θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας από την επόμενη, με την ομάδα της Λορένης να μην αξιώνει πολλά χρήματα για τον παραχωρήσει.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός δεν… παίζει μόνος του για τον Καμερουνέζο επιθετικό, καθώς Μαρσέιγ και Μπαστιά φέρονται να εξετάζουν την περίπτωσή του. Την περσινή σεζόν, ο Μουκαντζό αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια με τη Νανσί στη Ligue 1, πετυχαίνοντας πέντε τέρματα.Πηγή: sport-fm.gr

Καλοδεχούμενο το… «δώρο»

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ατρόμητου είναι σε εξέλιξη στα Χάνια του Πηλίου, ενώ σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί. Δεν αποκλείεται να γίνει μία ακόμα απόκτηση παίκτη.

Καλοδεχούμενο το… «δώρο»
Το ρόστερ του Ατρόμητου έχει, σχεδόν, ολοκληρωθεί και ο Γιώργος Παράσχος, όπως τόνισε πρόσφατα έχει για πρώτη φορά στην καριέρα του συμπληρωμένη ομάδα. Οι «κυανόλευκοι» συνεχίζουν το «μοντάρισμά» τους στο Πήλιο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να γίνει μια κίνηση… της τελευταίας στιγμής.

Ο έμπειρος τεχνικός είπε πρόσφατα πως δεν θα τον πείραζε να έρθει ακόμα κάποιος παίκτης, «φωτογραφίζοντας» τον Σουμπίνιο. Είναι δεδομένο πως θέλει έναν ακόμα μεσοεπιθετικό παίκτη, είτε αυτός είναι ο Βραζιλιάνος, είτε ακόμα και ο Τάτος.

Έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψει θέμα για έναν από τους δύο. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και κίνηση για δεξί μπακ. Από την στιγμή που αποχώρησε ο Σκόνδρας δεν αποκτήθηκε άλλος, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ο νεαρός Παπουτσογιαννόπουλος. Διάθεση των ανθρώπων του Ατρόμητου είναι να δώσουν παιχνίδια στον νεαρό άσο και να τον… «ετοιμάσουν» σαν νέο Σκόνδρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αρε-όλα τα λεφτά!!

Με ήρωα της κανονικής διάρκειας, αλλά και των πέναλτι (απέκρουσε δύο) τον Αρεόλα οι Γάλλοι πανηγύρισαν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 επικρατώντας 4-1 στα πέναλτι (0-0 κ.α) της Ουρουγουάης.

Αρε-όλα τα λεφτά!
Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 πανηγυρίζει η Γαλλία, καθώς σε έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε στα πέναλτι της Ουρουγουάης 4-1, με τον κανονικό αγώνα και την παράταση να λήγουν 0-0.

Αδιαμφισβήτητος ήρωας του τελικού για τους «τρικολόρ», ο τερματοφύλακας της ομάδας, ο Αλφόνς Αρεόλα, ο οποίος απέκρουσε δύο τετ α τετ στην κανονική διάρκεια και δύο πέναλτι στη… ρώσικη ρουλέτα.

Στον αντίποδα η «σελέστε» έμεινε με το παράπονο των χαμένων ευκαιριών και της πιο πειστικής εμφάνισης στον τελικό.

Το ματς


«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η παροιμία που εσωκλείει όλο το… ζουμί του πρώτου ημιχρόνου του τελικού. Γάλλοι και Ουρουγουανοί έδειχναν πιο… φοβισμένοι από όσο έπρεπε και έπαιξαν αρκετά συντηρητικά με κύριο μέλημά τους την προστασία των μετόπισθεν. Αυτό δεν βοήθησε στο να δημιουργηθούν φάσεις και οι δύο «μονομάχοι» να αναλλόνονται σε παιχνίδι κέντρου. Ωστόσο, την ευκαιρία του αγώνα είχε η Ουρουγουάη με τον Λόπεζ να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας, να βγαίνει τετ α τετ με τον Αρεόλα, αλλά με τον Γάλλο τερματοφύλακα να του αρνείται το γκολ. Το 0-0 παρέμενε και κάπως έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στο δεύτερο ημίχρονο, με το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα να γίνεται ακόμη πιο κλειστό και να μην δημιουργούνται απειλητικές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Και στο δεύτερο μέρος την μεγάλη ευκαιρία είχε η Ουρουγουάη, με τον Αρεόλα να απεκρούει στο 80’ τετ α τετ του Αβενάτι. Ωστόσο, οι Γάλλοι… ξύπνησαν και μέσα σε δύο λεπτά (85’ και 86’) με τον Βερετού και τον Μποσετί έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ντε Αμόρες να αποκρούει. Το μηδέν σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οι οποίες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τα πράγματα στην παράταση έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, με τους δύο αντιπάλους να μην θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν, καθώς ένα γκολ σε αυτή τη φάση θα ήταν καταδικαστικό για όποια ομάδα το δεχόταν. Ως εκ τούτου το ημίωρο της παράτασης πέρασε δίχως φάσεις και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Στη… ρώσικη ρουλέτα ο Αρεόλα απέκρουσε τα πέναλτι των Βελάσκεζ και Αρασαέτα και οι Γάλλοι επικράτησαν 4-1 κατακτώντας το τρόπαιο.

Οι Συνθέσεις των ομάδων


Γαλλία (Πιέρ Μανκόφσκι): Αρεόλα, Φουλκιέ, Ζουμά, Πογκμπά, Κοντογκμπιά, Σανογκό, Μπαεμπέκ (65’ Μποσετί (112’ Ενγκαντό)), Ντιν (115’ Πολομό), Σαρ, Βερετού, Τοβέν

Ουρουγουάη (Ζουάν Βερτζερί): Ντε Αμόρες, Βελάσκεζ, Σίλβα, Παΐς, Κριστόφορο, Λόπεζ, Λαξάλτ (70’ Αρασαέτα), Τζίνο, Ροντρίγκεζ, Χιμένεζ (84’ Βαρέλα), Αβενάτι Πηγή: sport-fm.gr

Μεγαλοπρεπή «τεσσάρα» η Ντόρτμουντ!

Την φιλική νίκη με 4-1 κόντρα στην Μπούρσασπορ πήγε η Ντόρτμουντ. Άνοιξε λογαριασμό ο Ομπαμεγιάνγκ, στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε ο Παπασταθόπουλος.

Μεγαλοπρεπή «τεσσάρα» η Ντόρτμουντ (video)
Τελευταία ενημέρωση 13/07/2013, 23:56
Το… δολοφονικό ένστικτο της Ντόρτμουντ έκανε ξανά την εμφάνισή του. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 4-1 της Μπούρσασπορ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο.

Στο 13’ ο Λεβαντόφσκι έκανε το 1-0 για τους Γερμανούς, ενώ ο νεοαποκτηθείς, Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το πρώτο του τέρμα και διπλασίασε αυτά της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος, μπήκε στον αγώνα και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με το σκορ να παίρνει διαστάσεις –φιλικού- θριάμβου για τους Γερμανούς. Ο Ρόις το έκανε… over, ενώ μετά από αυτογκόλ του Αζίζ στο 69’, το σκορ έγινε 4-0. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Τσινάζ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

«Τα βρήκε με Ρεάλ ο Μπουρούσης»

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tubasket.com».

«Τα βρήκε με Ρεάλ ο Μπουρούσης»
Σε καταρχήν συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε ο Γιάννης Μπουρούσης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «tubasket.com». Ο Έλληνας σέντερ φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τη «βασίλισσα», τόσο στη διάρκεια του συμβολαίου (1+1), όσο και στις ετήσιες απολαβές, με αποτέλεσμα να απομένουν μόνο οι υπογραφές.

Την περσινή σεζόν, ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε σε 34 ματς του ιταλικού πρωταθλήματος με την Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας κατά μέσο όρο 11,5 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

Το πρόγραμμα της Εθνικής Νέων!!

Τη Δευτέρα (15/7) κόντρα στην Κροατία θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας Νέων στη δεύτερη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Εσθονία.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Νέων
Στον πέμπτο όμιλο της δεύτερης φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στην Εσθονία, βρίσκεται η Εθνική ομάδα Νέων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι με τις Κροατία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Λιθουανία και Γερμανία, ωστόσο δεν θα αντιμετωπίσει τις δύο τελευταίες, κουβαλώντας της νίκες από την πρώτη φάση.

Στον έκτο όμιλο, είναι οι Λετονία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία και Ρωσία. Την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης παίρνουν οι τέσσερις πρώτοι από τον κάθε όμιλο.

Αναλυτικά οι όμιλοι της δεύτερης φάσης:

Ε' Όμιλος
1.Τουρκία 4 2-0 158-144
2. Ελλάδα 4 2-0 142-130
3. Μαυροβούνιο 3 1-1 150-140
4. Λιθουανία 3 1-1 148-139
5. Γερμανία 2 0-2 118-139
6. Κροατία 2 0-2 129-153

ΣΤ' Όμιλος
1. Λετονία 4 2-0 164-152
2. Ισπανία 3 1-1 143-129
3. Γαλλία 3 131-129
4. Ιταλία 3 1-1 137-135
5. Σλοβενία 3 1-1 118-122
6. Ρωσία 2 0-2 139-165

Το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας:
Κροατία-Ελλάδα(15/7,18.00)
Ελλάδα-Μαυροβούνιο(16/7,18.00)
Ελλάδα-Τουρκία(17/7, 20.15

*Την Κυριακή (14/7) αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.Πηγή: sport-fm.gr

Ευρωμπάσκετ vs Europa League στον ΑΝΤ1!!

Το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 θα δείξει μέρος του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ίσως προκαλέσει ένα ζήτημα με τις μεταδόσεις της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ευρωμπάσκετ vs Europa League στον ΑΝΤ1!
Την συγκεκριμένη μέρα κάνουν πρεμιέρα οι όμιλοι του Europa League και το κανάλι του Αμαρουσίου θα δείξει την πρώτη επιλογή που θα είναι αγώνας ελληνικής ομάδας (αν πάνε καλά τα πράγματα στα προκριματικά).

Στις 19 Σεπτεμβρίου, όμως, είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν και οι προημιτελικοί του Ευρωμπάσκετ ο ένας εκ των οποίων θα διεξαχθεί στις 21.00. Το πρόβλημα θα προκύψει αν στα προημιτελικά περάσει η Εθνική μας και το παιχνίδι πέσει στις 21.00. Ο αγώνας του Europa που θα μεταδώσει ο ΑΝΤ1 θα είναι στις 20.00 ή στις 22.05.

Με βάση τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ευρωμπάσκετ που αποκτάει ο ΑΝΤ1, θα δείχνει το παιχνίδι της Εθνικής στη φάση των ομίλων συν μία αναμέτρηση κάθε αγωνιστική. Θα δείξει ακόμα δύο απ' τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον τελικό (όλα τα άλλα παιχνίδια στον ΟΤΕ).

Δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψει το πρόβλημα, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα και το σκέφτονται στο κανάλι του Αμαρουσίου. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί να αλλάξει ώρα το παιχνίδι της Εθνικής μας.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί πως ο ΑΝΤ1 έχει κανάλι στην Σλοβενία (Planet TV), το οποίο θα βοηθήσει (με συνεργεία) στην κάλυψη του ρεπορτάζ του Ευρωμπάσκετ.Πηγή: sport-fm.gr