Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αργεντινή: «Διπλό» για Μπελγκράνο και Ολίμπο!! (videos)

Ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική της Inicial της Αργεντινής με εκτός έδρας 2-0 της Μπελγκράνο επί της Άρσεναλ Σαραντί.
Σε άλλο σημερινό παιχνίδι δίχως άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Ολίμπο πέρασε με 3-0 από την έδρα της Γοδόι Κρουζ. Θυμίζουμε πως όλες οι ομάδες, πλην των Ρασίνγκ Κλουμπ και Ρίβερ Πλέιτ, μαζεύουν πλέον βαθμούς για την τριετή κατάταξη των επόμενων σεζόν της πρώτης κατηγορίας της Αργεντινής.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Γοδόι Κρουζ – Ολίμπο 0-3 (32’ Χουάν Ιγνάσιο Σίγς, 36’ πέν. Χοναθάν Μπλάνκο, 45’ Μιγκέλ Μπόρχα)
Άρσεναλ Σαραντί – Μπελγκράνο 0-2 (52’ Λουκάς Ζελαραϊάν, 58’ Φερνάντο Μάρκεζ)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
18
38
Ρίβερ Πλέιτ
18
36
Λανούς
18
34
Ιντεπεντιέντε
18
33
Μπόκα Τζούνιορς
18
31
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
18
28
Τίγκρε
18
26
Ατλέτικο Ραφαέλα
18
25
Βελέζ Σάρσφιλντ
18
25
Νιούελς Ολντ Μπόις
18
24
Σαν Λορένζο
18
23
Άρσεναλ Σαραντί
18
23
Μπελγκράνο
18
22
Χιμνάσια Λα Πλάτα
18
21
Γοδόι Κρουζ
18
21
Μπάνφιλντ
18
20
Ντεφένσα Χουστίσια
18
19
Ολίμπο
18
18
Ροζάριο Σεντράλ
18
18
Κίλμες
18
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.






*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Στον τελικό οι Γκάλαξι!! (video)

Χάρη σε τέρμα του Ζουνίνιο, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι πέρασαν στον τελικό των playoffs για το MLS Cup παρά ήττα με 2-1 στην έδρα των Σιάτλ Σάουντερς.
Ο Κλιντ Ντέμπσι δημιούργησε το 1-0 του Μπραντ Έβανς στο 26ο λεπτό και διαμόρφωσε το 2-0 στο 32ο, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετός για τους πρώτους της συνολικής κατάταξης του MLS στη regular season και κυπελλούχους Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλωστε, ο 25χρονος Βραζιλιάνος «πυροβόλησε» στο 54ο λεπτό, μείωσε σε 2-1 και χάρισε την πρόκριση στους εκπρόσωπους της «πόλης των αγγέλων», που κέρδισαν με 1-0 τον πρώτο τελικό της Δύσης και πέρασαν στον τελικό της postseason με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ. Την επόμενη Κυριακή (07/12, 22:00) θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές της Ανατολής, Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, στο «StubHub Center».




*Πηγή: onsports.gr*

Εμπόλεμη κατάσταση σε γήπεδο στη Σερβία!! (videos)

Πρωταγωνιστές νέων σοβαρών επεισοδίων έγιναν για μία ακόμα φορά οι οπαδοί της  Νόβι Παζάρ στη διάρκεια του αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου για το σερβικό πρωτάθλημα με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να δέχεται  … βομβαρδισμό από  αντικείμενα και μία κροτίδα να περνάει ξυστά από το σώμα του.
Οι φίλοι της ομάδας του βοσνιακού τμήματος  της Σερβίας ,μεγάλη μερίδα των οποίων έχει εξαιρετικά βεβαρημένο παρελθόν,  δημιούργησαν  για μία ακόμα φορά μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα στο  χωρητικότητας 12 χιλιάδων θεατών γήπεδο της πόλης στη διάρκεια του αγώνα με την εκ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League.
Marko-Nikolic-011
Με τα πνεύματα λίαν οξυμένα παρά την απουσία οπαδών της Παρτιζάν στους οποίους απαγορεύτηκε το ταξίδι στην πόλη της  νοτιανατολικής Σερβίας για τον κίνδυνο επεισοδίων οι  οπαδοί της γηπεδούχου στοχοποίησαν τον τεχνικό της  Μάρκο Νίκολιτς προς τον οποίο άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα. Ευτυχώς για τον 45χρονο προπονητή οι  «σκοπευτές» οπαδοί δεν  κατάφεραν να βρουν στόχο με μία κροτίδα πάντως να περνάει πολύ κοντά από το σώμα του.
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων  μπορεί να στάθηκε τυχερός  στη διάρκεια του βομβαρδισμού του αλλά όχι και στο …μέτωπο με τον διαιτητή Βλάντο Γλκόντζοβιτς που  τον απέβαλε λίγο πριν από το  φινάλε της αναμέτρησης  για έντονη διαμαρτυρία.
0
Πολλές ... αμαρτίες οι οπαδοί της Νόβι Παζάρ

Σ’ ότι αφορά τους οπαδούς της γηπεδούχου   που ανέβηκε στα σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας της  Βαλκανικής Χερσονήσου  το 2011 με λίαν αμφιλεγόμενο τρόπο ( όχι με αγωνιστικά κριτήρια αλλά  σύμφωνα με τους αμφισβητίες της λόγω της επιρροής του νυν Υπουργού Εμπορίου και τηλεπικοινωνιών) και  προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος  Ρασίμ Λιάγιτς) τα τρία δημοφιλέστερα  τους  γκρουπ ονομάζονται  Torcida Sandžak, Ultra Azzurro and Ekstremi και είναι αδελφοποιημένοι με  τους Ultras της Φενερμπαχτσέ.
Στα «κατορθώματα» τους τον Οκτώβριο του 2012 η  κοροϊδευτική στάση των τελευταίων σχετικά με την  παράνομη εμπορία οργάνων στο Κόσοβο ως πρόκληση προς τη Ραντ εκ των αιώνιων αντιπάλων  της ομάδας τους στην περιοχή της οποίας οι οπαδοί είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χριστιανοί ορθόδοξοι.
Τον Απρίλιο του 2013 σε άλλο ματς με την Παρτιζάν ένας εκ των οπαδών της Νόβι Παζάρ είχε εκτοξεύσει εντός αγωνιστικού χώρου  έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας  ο οποίος  έπεσε τελικά στον αγωνιστικό χώρο δίχως ευτυχώς να εκραγεί. Με τον δράστη να είναι ένοχος για ψευδή τοποθέτηση βόμβας στο ίδιο γήπεδο στις 26 Νοεμβρίου του 2011.
Για την ιστορία το ματς που ήταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής  τέλειωσε δίχως νικητή με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μόλις στο 4’ με τον Λάζοβιτς και την  Νόβι Παζάρ να φθάνει στην ισοφάριση 13 λεπτά πριν από το φινάλε χάρη στο αυτογκόλ του Ίλιτς.










*Πηγή: onsports.gr*

Πάει Κούτσα ο Τζέιμς!!

Πολύ κοντά στο να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του είναι ο Μάικ Τζέιμς του Κολοσσού Ρόδου, καθώς είναι μία… ανάσα από τη Λαμποράλ Κούτσα!

Πάει Κούτσα ο Τζέιμς!
Μόλις οκτώ αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Κολοσσού ήταν αρκετές για να κάνει… όνομα στην Ευρώπη ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα της Ρόδου, με αποτέλεσμα η Λαμποράλ Κούτσα να κινηθεί για την απόκτησή του!

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας έχει καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση για την απόκτηση του πρώτου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και αυτή έγινε δεκτή από τους «θαλασσί».

Ωστόσο, οι άνθρωποι του Κολοσσού κάνουν την ύστατη προσπάθεια, ώστε ο Τζέιμς να μην φύγει αμέσως και να αγωνιστεί το προσεχές Σάββατο (6/12) κόντρα στα Τρίκαλα στο «Βενετόκλειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζέιμς θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους, ενώ τη σεζόν 2015/16 αναμένεται να εισπράξει κοντά στα 250.000 δολάρια.

Στους οκτώ αγώνες που είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αμερικανός γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 21 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος η ΠΑΕ Άρης στις 31/12!!

Την τελευταία μέρα του 2014 θα υπάρξει Γενική Συνέλευση στον Άρη που αναμένεται να αποφασίσει τη διάλυση της ΠΑΕ και το διορισμό εκκαθαριστών.

Τέλος η ΠΑΕ Άρης στις 31/12
Στις 31/12/2014 θα πάψει να υφίσταται η ΠΑΕ Άρης.

Με ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο καλεί όλους τους μετόχους της ΠΑΕ να καταθέσουν τις μετοχές τους και εν συνεχεία να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα έχει ως θέμα συζήτησης τη λύση της εταιρείας και την υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00, στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Αλκμήνης αρ. 69 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1) Λύση της Π.Α.Ε. «ΑΡΗΣ» και θέση της σε εκκαθάριση-διορισμός εκκαθαριστών

2) Διάφορα Θέματα και ανακοινώσεις

Οι μέτοχοι που θέλουν να πάρουν μέρος στην παραπάνω Γενική Συνέλευση, οφείλουν, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες, πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, να καταθέσουν στο ταμείο της εταιρείας τις μετοχές τους, είτε να φέρουν στην εταιρεία απόδειξη ότι κατέθεσαν τις μετοχές τους ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε στην Ελλάδα ανώνυμη τραπεζική εταιρεία, καθώς και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης και να συμμορφωθούν εν γένει με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας.

Ταλαιπωρία στον αέρα για Πανιώνιο!!

Με επιπλέον κούραση φορτώθηκαν οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Πανιωνίου που θέλουν να μεταβούν στην Κέρκυρα, καθώς το αεροπλάνο που ήταν να τους μεταφέρει, επέστρεψε στην Αθήνα.

Ταλαιπωρία στον αέρα για Πανιώνιο!
Μεγάλη ταλαιπωρία για τα μέλη του ποδοσφαιρικού Πανιώνιου.

Η αποστολή που ξεκίνησε για να πετάξει το μεσημέρι της Τρίτης για Κέρκυρα, καθώς οι «κυανέρυθροι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (3/12, 17:15) την ομώνυμη ομάδα για την 6η και εξ’ αναβολής αγωνιστική της Super League βρίσκεται ξανά στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο που την μετέφερε στην Κέρκυρα δεν μπόρεσε να προσγειωθεί πάρα τις προσπάθειες των πιλότων και επέστρεψε στην πρωτεύουσα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελεύθερος για ΑΕΚ ο Αθηναίου!!

Θέμα ωρών η ανακοίνωση της απόκτησης του Γιάννη Αθηναίου από την ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του 26χρονου γκαρντ με την Εσκίσεχιρ λύθηκε.

Ελεύθερος για ΑΕΚ ο Αθηναίου!
Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταγραφή του Γιάννη Αθηναίου στην ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του 26χρονου γκαρντ με την Εσκίσεχιρ λύθηκε, όπως ενημέρωσε επίσημα ο μάνατζερ του παίκτη, Γιώργος Δημητρόπουλος.

Πλέον απομένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η απόκτηση του άλλοτε άσου του Πανιωνίου, του Άρη και της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, που θα ισχυροποιήσει σημαντικά την «Ένωση» σε μια θέση που πονούσε, αυτή του πλέι μέικερ.

Άρχισε την καριέρα του στον Ηλυσιακό, πέρασε από Πανιώνιο και ΚΑΟΔ, ενώ πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μετρώντας 13,4 πόντους, 3,3 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο τον απέκτησε στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και το καλοκαίρι, αφού συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ, υπέγραψε στην Εσκίσεχιρ. Φέτος είχε 7,1 πόντους, 2,5 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ σε 26,2 λεπτά κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Αθηναίου η ΑΕΚ!!

Μια σπουδαία μεταγραφή είναι έτοιμη να κάνει η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Γιάννη Αθηναίου, που αναμένεται να φύγει από την τουρκική Εσκίσεχιρ και είναι μια ανάσα από την «Ένωση».

Κοντά σε Αθηναίου η ΑΕΚ!
Ο Μάκης Αγγελόπουλος στο χθεσινό δείπνο με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ είχε προαναγγείλει άμεσα μεταγραφή γκαρντ και όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι… ηχηρή.

Ο λόγος για τον Γιάννη Αθηναίου, που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Εσκίσεχιρ και βρίσκεται μια ανάσα από την «Ένωση».

Ο 26χρονος άσος (1,96μ.), που αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ όπου έχει ζητήσει ενίσχυση ο Ντράγκαν Σάκοτα, αποχωρεί από την Τουρκία λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας του.

Άρχισε την καριέρα του στον Ηλυσιακό, πέρασε από Πανιώνιο και ΚΑΟΔ, ενώ πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μετρώντας 13,4 πόντους, 3,3 ασίστ και 1,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο τον απέκτησε στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και το καλοκαίρι, αφού συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ, υπέγραψε στην Εσκίσεχιρ. Φέτος είχε 7,1 πόντους, 2,5 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ σε 26,2 λεπτά κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Μπαλοτέλι!!

Η FA κάλεσε τον Μάριο Μπαλοτέλι για εξηγήσεις μετά την ανάρτησή του στο Instagram που ερμηνεύτηκε ως ρατσιστική. Κίνδυνο τιμωρίας τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών αντιμετωπίζει ο Ιταλός φορ.

Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Μπαλοτέλι
Ορατός πλέον ο κίνδυνος τιμωρίας για τον Μάριο Μπαλοτέλι. Η αγγλική ομοσπονδία κάλεσε τον επιθετικό της Λίβερπουλ για εξηγήσεις σχετικά με την ανάρτησή του στο Instagram που ερμηνεύτηκε ως ρατσιστική και του έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Ιταλός φορ ανέβασε μια φωτογραφία του ήρωα των video games «Super Mario» με το σχόλιο πως «πηδά σαν μαύρος και μαζεύει λεφτά σαν Εβραίος».

Λίγες ώρες αργότερα απολογήθηκε… διαδικτυακά τονίζοντας πως η ανάρτησή του ήταν με καυστική διάθεση, αφού ο ίδιος είναι μαύρος και η μητέρα του Εβραία. «Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Σκοπός του σχολίου ήταν να πει κάτι αντιρατσιστικό με διάθεση χιούμορ. Τώρα αντιλαμβάνομαι πως αν απομονωθεί η φράση αυτή, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν έχουν όλοι οι Μεξικάνοι μουστάκι, δεν πηδούν όλοι οι μαύροι ψηλά και δεν αγαπούν όλοι οι Εβραίοι το χρήμα. Χρησιμοποίησα αυτό το καρτούν γιατί θεώρησα πως είναι αστείο. Ξανά, ζητώ συγγνώμη», έγραψε στο Twitter.

Μένει να φανεί αν η FA θα τον δικαιολογήσει ή θα του επιβάλει σκληρή τιμωρία, που βάσει κανονισμών μπορεί να ξεπεράσει και τις πέντε αγωνιστικές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Τζαβέλλα στο Φάληρο!!

Με απόντα τον Γιώργο Τζαβέλλα, συν τους Μακ και Μαντούρο, αλλά με τους Αθανασιάδη και Τζιόλη διαθέσιμους, έρχεται ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο για το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς Τζαβέλλα στο Φάληρο
Δύο… ευχάριστες και μία δυσάρεστη απάντηση πήραν στον ΠΑΟΚ στα τρία ερωτηματικά που υπήρχαν εν όψει του Ολυμπιακού, στο εξ αναβολής ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τετάρτη (19:30).

Την ώρα που ο Γιώργος Τζαβέλλας τέθηκε νοκ άουτ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και ακολούθησε θεραπεία, ετοιμοπόλεμοι κρίθηκαν οι Στέφανος Αθανασιάδης και Αλέξανδρος Τζιόλης, που προπονήθηκαν κανονικά ξεπερνώντας τα δικά τους προβλήματα. Εκτός πλάνων, αλλά αυτό ήταν γνωστό εδώ και μέρες, είναι οι Ρόμπερτ Μακ και Χέντβιγκες Μαντούρο, καθώς παρότι έχουν ανεβάσει ρυθμό στο ατομικό τους πρόγραμμα κρίθηκαν ανέτοιμοι.

Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης ο Άγγελος Αναστασιάδης: Αθανασιάδης, Γλύκος , Γκολάσα, Κίτσιου, Μάρτενς, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Ιτάνζ, Κουλούρης, Κάτσε, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Βίτορ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης!!

Από την προπόνηση του Ολυμπιακού πέρασε το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τις… καθιερωμένες «ντόπες» πριν από κάθε μεγάλο ματς. Νίκη επί του ΠΑΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης
Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έκανε την καθιερωμένη πριν από κάθε μεγάλο ματς επίσκεψη στου Ρέντη.

Έτσι και συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να περνά από την προπόνηση της ομάδας για να τονώσει το ηθικό της ομάδας, να εκφράσει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών και φυσικά να ζητήσει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ που θα φέρει ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League.

Αν έταξε και κάποιο πριμ ή σκοπεύει να το κάνει πριν τη σέντρα ή μετά το ματς, δεν έγινε γνωστό, αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη κάτι τέτοιο.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» είχε χθες συνάντηση και με εκπροσώπους των οργανωμένων, από τους οποίους ζήτησε να είναι κοντά στην ομάδα, αλλά αποφεύγοντας τις παρεκτροπές που μπορεί να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο πιο… αγγλικός μήνας του χρόνου!!

Ο Δεκέμβρης είναι αγαπημένος μήνας για πολλούς λόγους. Κυρίως για τα Χριστούγεννα και για ό,τι αυτά σημαίνουν για μικρούς και μεγάλους.

Ο πιο… αγγλικός μήνας του χρόνου
Για εμάς τους θιασώτες του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο μήνας που άρχισε είναι μαγικός επειδή μας περιμένουν –συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων της Πρωτοχρονιάς που κλείνει το εορταστικό πρόγραμμα- 70 αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου!
Από απόψε το βράδυ, με τους πρώτους έξι αγώνες της 14ης αγωνιστικής (που θα ολοκληρωθεί με τους τέσσερις αυριανούς) μέχρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οπότε το λονδρέζικο ντέρμπι θα κλείσει, ως το τελευταίο χρονικά της ημέρας εκείνης, αυτές τις επτά απανωτές αγωνιστικές, μας περιμένει ένας μήνας-απόλαυση! Η αγωνιστική μάλιστα της Πρωτοχρονιάς είναι η «αντίθετη» αυτής που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο –δηλαδή παίζουν τα ίδια ζευγάρια σε αντίστροφες έδρες κι έτσι αρχίζει ο δεύτερος γύρος- πρακτική παραδοσιακή στο αγγλικό ποδόσφαιρο που τόσο πολύ αδυνατούμε να κατανοήσουμε εμείς οι απ’ έξω. Ακόμα και αυτοί που το αγαπάμε πολύ…
 
Είναι ο μήνας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς… ποδοσφαιροφιλίας (αν είναι δόκιμος ο όρος) αφού τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παίζεται ποδόσφαιρο μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Τα έφερε μάλιστα έτσι η συγκυρία, ώστε να ξεκινά αυτός ο μήνας με κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα, έτσι όπως διαμορφώθηκαν  στην τελευταία αγωνιστική του Νοέμβρη.
 
Δεδομένο πρώτο: η Τσέλσι κάνει και γκέλες! Η λευκή ισοπαλία στο Σάντερλαντ είναι απώλεια πολύ πιο σημαντική από τις ισοπαλίες στις δύο έδρες του Μάντσεστερ, αλλά κάποτε θα ερχόταν και μια τέτοια. Η Τσέλσι παραμένει φαβορί, αλλά μέσα σε αυτόν τον ημερολογιακό μήνα πρέπει να παίξει δύο φορές με την Τότεναμ (που στο 2-1 επί της Εβερτον διέπραξε την τρίτη ανατροπή της μέσα στον μήνα Νοέμβριο) και να πάει στις έδρες της Νιούκαστλ (της οποίας η φόρα της κόπηκε με την ήττα στο Απτον Παρκ αλλά μας έχει πείσει πια για τις ικανότητές της) της Στόουκ και της Σαουθάμπτον.
 
Δεδομένο δεύτερο: η  Μάντσεστερ Σίτι θυμήθηκε ότι είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Νίκησε 3-0 στην έδρα της φοβερής και τρομερής μέχρι προχθές Σαουθάμπτον, σημειώνοντας μάλιστα τα δύο τελευταία γκολ της με δέκα παίκτες απέναντι σε μία άμυνα που μέχρι την Κυριακή είχε δεχθεί όλα κι όλα επτά! Είναι πια δεύτερη και δε νομίζω ότι θα τερματίσει πιο κάτω από την πρώτη δυάδα. Δεδομένου μάλιστα ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ βατό σε αυτές τις επτά αγωνιστικές που έρχονται (πάει σε Σάντερλαντ, Λέστερ και Γουέστ Μπρομ και υποδέχεται Εβερτον, Κρίσταλ Πάλας, Μπέρνλι και Σάντερλαντ) μπορεί να ελπίζει ότι η διαφορά των έξι βαθμών από την Τσέλσι θα έχει μειωθεί κι άλλο -αν δεν έχει εξανεμιστεί…
 
Δεδομένο τρίτο: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπλήρωσε τρεις νίκες, παίζει  με σιγουριά και ξεπερνάει ακόμα και τους (41 ως τώρα, μαζί με αυτόν του Ντι Μαρία) τραυματισμούς που την μαστίζουν. Θέλει να νικήσει απόψε τη Στόουκ στο Ολντ Τράφορντ και τη Σαουθάμπτον το βράδυ της Δευτέρας στο «Σεντ Μέρι΄ς», να την προσπεράσει και παράλληλα να  ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο της τέταρτης θέσης, και μετά να περιμένει τη Λίβερπουλ (την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου) και τα… Χριστούγεννα.
 
Δεδομένο τέταρτο: η Λίβερπουλ νοσεί και ο Μπρένταν Ρότζερς αρχίζει να ρίχνει τις «ζαριές» που ή θα σώσουν ή θα τελειώσουν την καριέρα του στο Ανφιλντ. Η νίκη επί της Στόουκ με ένα ηρωικό γκολ του Γκλεν Τζόνσον στο 85’ δεν έλυσε τα προβλήματα, ειδικά όταν ο Ρότζερς αφήνει στον πάγκο τον Στίβεν Τζέραρντ (στην επέτειο των 16 ετών από το ντεμπούτο του και για πρώτη φορά χωρίς να υπάρχει θέμα τραυματισμού) μαζί με άλλες πέντε μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού (Μορένο, Λόβρεν, Λαλάνα, Τσαν και Μάρκοβιτς)  συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων!
 
Κάπως έτσι αρχίζει ο Δεκέμβρης: με τις αποστάσεις στην πρώτη τριάδα λίγο πιο μαζεμένες, με τη Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ να κρατούν την επαφή με την πρώτη τριάδα (αλλά όχι με την… πρώτη θέση) με την Τότεναμ να παραμένει απρόβλεπτη και με τις δύο ομάδες του Λίβερπουλ να μοιράζονται τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και να βλέπουν ήδη από μακριά όσα γίνονται στα… πάνω πατώματα.
 
Οσο για την ουρά, το χορταστικό 3-2 της ΚΠΡ επί της Μπέρνλι έφερε μια από τις ανατροπές που έχουμε δει και που θα δούμε ακόμα. Η ουραγός Λέστερ δεν είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και οι πεντέμιση μήνες που απομένουν ως το τέλος της σεζόν είναι αρκετοί για να πάρει τους βαθμούς που θα τη σώσουν. Αυτή τη στιγμή εξάλλου, η 14η θέση απέχει όλους κι όλους τρεις πόντους από την 20η. Καλό Δεκέμβρη να έχουμε!

Πηγή:England365.gr

Δύσκολο τεστ για τους πρωταθλητές!!

Η αναμέτρηση Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν ξεχωρίζει στην 16η αγωνιστική του Championnat. Εκτός με τη Λοριάν παίζει η πρωτοπόρος, Μαρσέιγ. Με Ρεμς παίζει η Λιόν, λίγες ημέρες μετά την τριάρα από τη Σεντ Ετιέν.

Δύσκολο τεστ για τους πρωταθλητές
Μόνο η Λιόν παίζει από τις ομάδες της πρώτης τριάδας του γαλλικού πρωταθλήματος εντός έδρας στην 16η και εμβόλιμη αγωνιστική της Ligue 1. Μετά το «χαστούκι» από τη Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ» της περασμένης Κυριακής, η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ υποδέχεται τη Ρεμς, Ευελπιστεί σε «στραβοπατήματα» των δύο πρώτων της βαθμολογίας, Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν, σε συνδυασμό με δική της νίκη να τους πλησιάσει, καθώς μετά την πρόσφατη της ήττα, έχει αντίστοιχα επτά και έξι βαθμούς διαφορά.

Από τη Λοριάν φιλοξενούνται οι Μασσαλοί, που νίκησαν την Παρασκευή με 2-0 τη Ναντ, ενώ σαφώς πιο δύσκολο έργο έχουν οι πρωταθλητές, που προέρχονται από το 1-0 επί της Νις, καθώς θα παίξουν με τη Λιλ.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τρίτη 2/12
Λοριάν-Μαρσέιγ (20:00)
Ναντ-Τουλούζ (20:00)
Μονακό-Λανς (22:00)

Τετάρτη 3/12 (20:00)
Μπαστιά-Εβιάν
Γκινγκάμπ-Καέν
Μετς-Μπορντό
Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν
Νις-Ρεν
Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Πέμπτη 4/12
Λιόν-Ρεμς (22:00)

Η επόμενη (17η) αγωνιστική

Παρασκευή (5/12)
Τουλούζ-Μονακό (21:30)

Σάββατο (6/12)
Παρί Σ. Ζ.-Ναντ (18:00)
Μπορντό-Λοριάν (21:00)
Καέν-Νις (21:00)
Ρεν-Μονπελιέ (21:00)
Σεντ Ετιέν-Μπαστιά (21:00)

Κυριακή (7/12)
Εβιάν-Λιόν (15:00)
Λανς-Λιλ (18:00)
Ρεμς-Γκινγκαμπ (18:00)
Μαρσέιγ-Μετς (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Ρεάλ περνά… πρώτη!!

Το Κύπελλο στο προσκήνιο στην Ισπανία, με Ρεάλ και Σεβίλλη να «σφραγίζουν» τα εισιτήρια για τη φάση των «16» και τις υπόλοιπες ομάδες να δίνουν τα πρώτα τους παιχνίδια.

Η Ρεάλ περνά… πρώτη
Το τρέχον τετραήμερο είναι αφιερωμένο στο Κύπελλο στην Ισπανία, με τη διεξαγωγή αγώνων για τους «32» του θεσμού. Ρεάλ και Σεβίλλη δίνουν τους επαναληπτικούς των εκτός έδρας νικών τους απέναντι σε Κορνεγιά (1-4) και Σαμπαδέλ (1-6), ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες δίνουν το πρώτο ματς στο συγκεκριμένο γύρο.

Μάλιστα η «βασίλισσα» ετοιμάζεται για ραντεβού στους «16» με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, εφόσον η τελευταία ξεπεράσει το χαμηλό εμπόδιο της Οσπιταλέτ. Η Μπαρτσελόνα έχει εύκολο έργο κόντρα στην Ουέσκα και στους «16» θα συναντήσει το νικητή του Βαγιαδολίδ-Έλτσε, ωστόσο στα προημιτελικά θα βρει όποιον επιβιώσει από τη μονομαχία των Μαδριλένων.

Αναλυτικά, η φάση των «32»

Τετάρτη 29/10
Κορνεγιά-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
Σαμπαδέλ-Σεβίλλη 1-6

Τρίτη 2/12
Αλαβές-Εσπανιόλ 21:00
Αλκογιάνο-Μπιλμπάο 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Κορνεγιά 21:00
Λας Πάλμας-Θέλτα Βίγκο 23:00
Βαγιαδολίδ-Έλτσε 23:00

Τετάρτη 3/12
Λα Κορούνια-Μάλαγα 21:00
Οσπιταλέτ-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:00
Σεβίλλη-Σαμπαδέλ 21:00
Γρανάδα-Κόρδομπα 23:00
Ουέσκα-Μπαρτσελόνα 23:00

Πέμπτη 4/12
Κάντιθ-Βιγιαρεάλ 21:00
Οβιέδο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 21:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Βαλένθια 23:00

Παρασκευή 5/12
Αλμπαθέτε-Λεβάντε 21:00
Χετάφε-Εϊμπάρ 21:00
Μπέτις-Αλμερία 23:00

*Δεν έχουν ακόμη οριστεί ακριβείς ημερομηνίες για τις ρεβάνς, πλην των αγώνων Ρεάλ και Σεβίλλης.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πειθαρχικό παράπτωμα ο Γεωργιάδης!!

Αποκλείστηκε από την αποστολή της Βέροιας για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ο Γιώργος Γεωργιάδης, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Πειθαρχικό παράπτωμα ο Γεωργιάδης
Στη… βάση επέστρεψε ο Γιώργος Γεωργιάδης, αν και ήταν με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παίξει αρχικά την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό και την Τετάρτη με τον Ατρόμητο.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ήταν βασικός κόντρα στους «πράσινους», αλλά έπαιξε μόλις 39 λεπτά, ενώ δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ, μετά από απόφαση Χοσέ Γκρανέρο.

Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκού υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και δεν θα ενισχύσει την ομάδα στην αναμέτρηση με τους «μπλε».

Από εδώ και πέρα πρέπει να περιμένουμε την ποινή που θα του επιβληθεί από τη διοίκηση, αφού πρώτα προφανώς ο παίκτης κληθεί σε απολογία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Λίγο πριν μπουν οι «μεγάλοι»

Τριήμερο Κυπέλλου άρχισε στην Ιταλία, με τους αγώνες της τέταρτης φάσης να αναδεικνύουν τους αντιπάλους των «μεγάλων» που μπαίνουν στον επόμενο γύρο.

Λίγο πριν μπουν οι «μεγάλοι»
Αρχίσει να «ζεσταίνεται» το πράγμα στο Κύπελλο Ιταλίας. Οι αγώνες της τέταρτης φάσης, που διεξάγονται το τριήμερο που άρχισε σήμερα, θα αναδείξουν τους αντιπάλους των «μεγάλων», που θα μπουν στο… χορό από τον επόμενο γύρο, στους «16».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τέταρτης φάσης:

Τρίτη 2/12
1. Λάτσιο-Βαρέζε 17:00
2. Σασουόλο-Πεσκάρα 19:00
3. Βερόνα-Περούτζια 22:00

Τετάρτη 3/12
4. Αταλάντα-Αβελίνο 16:00
5. Έμπολι-Τζένοα 19:00
6. Ουντινέζε-Τσεζένα 22:00

Πέμπτη 4/12
7. Κάλιαρι-Μόντενα 19:00
8. Σαμπντόρια-Μπρέσια 22:00

Τα «ζευγαρώματα» στην επόμενη φάση:

Μίλαν-Νικητής 2
Τορίνο-Νικητής 1
Ίντερ-Νικητής 8
Νάπολι-Νικητής 6
Ρόμα-Νικητής 5
Φιορεντίνα-Νικητής 4
Γιουβέντους-Νικητής 3
Πάρμα-Νικητής 7 *Πηγή: sport-fm.gr*

Και πάλι… πρωτάθλημα!!

Άκρως ενδιαφέρουσα η… μεσοβδόμαδη 14η αγωνιστική στην Premiership. Ξεχωρίζει το Τσέλσι-Τότεναμ, τη στιγμή που η Σίτι καιροφυλακτεί για να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή.

Και πάλι… πρωτάθλημα
Η ισοπαλία της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ (0-0) έδωσε νέο ενδιαφέρον στο αγγλικό πρωτάθλημα κάνοντας πολλούς που είχαν ήδη… στέψει τους «μπλε» να διατηρούν επιφυλάξεις. Η 14η αγωνιστική είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, από τη στιγμή που η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο υποδέχεται την ανεβασμένη Τότεναμ χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Ντιέγκο Κόστα, που είναι τιμωρημένος. Η Μαν. Σίτι, που βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή, δοκιμάζεται στην έδρα που το Σάββατο «κόλλησαν» οι πρωτοπόροι. Οι «πολίτες» πάντως έχουν πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός μάχης είναι οι Μανγκαλά, Κομπανί, Σίλβα, Κολάροφ και Τζέκο.

Στα σημερινά ματς, η Μαν. Γιουνάιτεντ, που προέρχεται από τρεις σερί νίκες κι έχει σκαρφαλώσει τέταρτη, υποδέχεται τη Στόουκ χωρίς τον τραυματία Άνχελ Ντι Μαρία, ενώ η Λίβερπουλ θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη του Σαββάτου επί της Στόουκ κόντρα στην ουραγό Λέστερ με τον Μάριο Μπαλοτέλι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού. Την Τετάρτη η Άρσεναλ αναμετράται με την τρίτη της βαθμολογίας Σαουθάμπτον στο «Emirates».

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Τρίτη, 2/12
Μπέρνλι-Νιούκαστλ 21:45
Λέστερ-Λίβερπουλ 21:45
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ 21:45
Σουόνσι-ΚΠΡ 21:45
Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 22:00
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ 22:00

Τετάρτη, 3/12 (21:45)
Άρσεναλ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Τότεναμ
Έβερτον-Χαλ
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο, 6/12 (17:00)
Νιούκαστλ-Τσέλσι 14:45
Χαλ-Γουέστ Μπρομ 17:00
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 17:00
ΚΠΡ-Μπέρνλι 17:00
Στόουκ Σίτι-Άρσεναλ 17:00
Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 17:00
Μαν. Σίτι-Έβερτον 19:30

Κυριακή, 7/12
Γουέστ Χαμ-Σουόνσι 15:30
Άστον Βίλα-Λέστερ 18:00

Δευτέρα, 8/12
Σαουθάμπτον-Μαν. Γιουνάιτεντ 22:00 *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρία εκατομμύρια ζητά η Nova!!


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλου, του γενικού της διευθυντή με εκπροσώπους της Nova, λόγω της ρήτρα που ζητάει το συνδρομητικό, για την πρόσφατη αναβολή.

Τρία εκατομμύρια ζητά η Nova
Συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου, του γενικού διευθυντή της διοργανώτριας Αρχής, Μιχάλη Αναγνώστου, με δύο εκπροσώπους της Nova, κ.κ. Παπαδόπουλο, Κασκανιώτη έγινε τη Δευτέρα.

Η συζήτηση κινήθηκε φυσικά γύρω από τα χρήματα που αξιώνει το συνδρομητικό κανάλι, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League, λόγω της δεύτερης αναβολής που έγινε στα πρωταθλήματα, μετά την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο. Για την πρώτη δεν υπάρχει δυσαρέσκεια, καθώς αποφασίστηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Κατσούλη, ύστερα από τα επεισόδια στο Ηρόδοτος-Εθνικός.

Ζητήθηκε το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση, καθώς ισχυρίζεται η Nova ότι έγιναν δύο παραβάσεις. Η πρώτη το ότι δεν διεξήχθη αγωνιστική, καθώς εκτιμάται ότι μπορούσε να γίνει εν τέλει και η δεύτερη το ότι δεν ορίστηκε για το επόμενο διαθέσιμο Σαββατοκύριακο. Δηλαδή, αυτό που πέρασε… 29,30 Νοεμβρίου. Για την κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις η Nova ζητάει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Οπότε συνολικά θέλει τρία εκατομμύρια ευρώ.

Συμφωνία, δεν επετεύχθη μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά είναι πιθανόν να υπάρξει και νέο ραντεβού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνδυνος τιμωρίας Μπαλοτέλι για ρατσιστικό σχόλιο!!

Συνήθως τυγχάνει ο ίδιος ρατσιστικής συμπεριφοράς. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο Μάριο Μπαλοτέλι υπέπεσε στο ίδιο ατόπημα και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία… Διαβάστε την απολογία του.

Κίνδυνος τιμωρίας Μπαλοτέλι για ρατσιστικό σχόλιο
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει πέσει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Αυτή τη φορά, ωστόσο, φαίνεται πως οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο επιθετικός της Λίβερπουλ ίσως το πληρώσει ακριβά.

Ο λόγος; Μια ανάρτησή του στο Instagram, όπου παρουσιάζει μια φωτογραφία του ήρωα των video games «Super Mario» με το σχόλιο πως «πηδά σαν μαύρος και μαζεύει λεφτά σαν Εβραίος».

Η αγγλική ομοσπονδία αναμένεται να ερευνήσει το περιστατικό και ο Ιταλός φορ απειλείται με μίνιμουμ τιμωρία πέντε αγωνιστικών, έστω κι αν η πλευρά του παίκτη αναμένεται να ισχυριστεί πως επρόκειτο για μια ειρωνική τοποθέτηση. Ο ίδιος απαντώντας σε επικριτικά σε σχόλια που έλαβε μέσω Twitter λέγοντας «η μητέρα μου είναι Εβραία, οπότε βγάλτε όλοι το σκασμό».

Ήδη η Λίβερπουλ είναι ενήμερη για την υπόθεση και θα καλέσει τον Μπαλοτέλι για εξηγήσεις.

Ο Μπαλοτέλι νωρίς το πρωί της Τρίτης απολογήθηκε… διαδικτυακά. «Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Σκοπός του σχολίου ήταν να πει κάτι αντιρατσιστικό με διάθεση χιούμορ. Τώρα αντιλαμβάνομαι πως αν απομονωθεί η φράση αυτή, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν έχουν όλοι οι Μεξικάνοι μουστάκι, δεν πηδούν όλοι οι μαύροι ψηλά και δεν αγαπούν όλοι οι Εβραίοι το χρήμα. Χρησιμοποίησα αυτό το καρτούν γιατί θεώρησα πως είναι αστείο. Ξανά, ζητώ συγγνώμη», έγραψε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι άρχισαν όλα…!!


Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης συστήθηκε στο ελληνικό κοινό κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα. Η σκληρή κριτική και οι «μαρτυρίες». Το www.sport-fm.gr θυμάται.

Έτσι άρχισαν όλα…
Το πρώτο βήμα μίας μεγάλης διαδρομής που έμελε να σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία μίας ομάδας, ενός αθλήματος και μίας χώρας έγινε σαν σήμερα. Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 1979, όταν ο Νίκος Γκάλης συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, σε έναν αγώνα του Άρη με τον Ηρακλή.

Ένας 22χρονος ομογενής, ονόματι Νίκος Γεωργαλής, που μιλούσε ελάχιστα και σπαστά ελληνικά, με άφρο μαλλί και μπόι που δεν προκαλούσε… τρόμο, έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Οδήγησε τους «κίτρινους» στη νίκη με 79-78 έχοντας 30 πόντους και αυτό αποτελούσε απλώς πρόγευση για ό,τι θα ακολουθούσε.

inner

«Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Την τίμησα για 13 χρόνια και ήμουν ευτυχής γιατί με τον ΑΡΗ έζησα πολύ μεγάλες μπασκετικές χαρές. Αγαπήθηκα από τον κόσμο και αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Γυρίζω πίσω 35 χρόνια και δε μετανιώνω που επέλεξα να έρθω στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.», αναφέρει ο ίδιος στπ Twitter…

Το παράδοξο είναι πως ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός δέχτηκε κριτική από τον Τύπο γιατί ήταν άστοχος, με πολλά λάθη και πολύ ατομιστής.

inner

inner

Τότε ήταν που ο αείμνηστος «πατριάρχης» του Άρη, Ανέστης Πεταλίδης, είχε βγει μπροστά για να προβλέψει: «Προσέξτε γιατί αύριο θα γλείφετε εδώ που σήμερα φτύνετε. Αυτός θα αποδείξει ότι ο ένας μπορεί και κερδίζει τους πέντε». Και πόσο δίκιο είχε…

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν τότε αρχηγός των «κιτρίνων» και την επομένη του ματς με τον «Γηραιό» αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Γκάλη. «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή πήγα και του μίλησα. Του είπα πως έχασε πολλά σουτ και περίμενα να δω τι θα μου απαντήσει. Θυμάμαι δεν είπε τίποτα. Απλά με ρώτησε από ποια σημεία είχε χάσει τα σουτ και εγώ του έδειξα τα σημεία. Τότε εκείνος με ρώτησε “τι πιστεύεις εσύ, θα τα ξαναχάσω;”».

Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια…

Το φύλλο αγώνα:

Αλεξάνδρειο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 1979, ώρα έναρξης 21.00
Πρεμιέρα πρωταθλήματος Α’ Εθνικής περιόδου 1979-80


Άρης-Ηρακλής 79-78 (ημίχρονο 44-37)
ΑΡΗΣ: Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γεωργαλής-Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4. Προπονητής: Φρανκ Ντέβελι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης. Προπονητής: Μάκης Πυριτίδης.
Διαιτητές: Γιώργος Προεστός, Παναγιώτης Οικονομίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απειλή αποκλεισμού της Ελλάδας!!

FIFA και UEFA με επιστολή προς την ΕΠΟ απειλούν με αποκλεισμό τις ελληνικές ομάδες αν εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος λόγω πολιτικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Απειλή αποκλεισμού της Ελλάδας!
Κίνδυνος αποκλεισμού για τις ελληνικές ομάδες, αλλά και την Εθνική, από τις διεθνείς διοργανώσεις επανέρχεται στο προσκήνιο. Με επιστολή που έστειλαν χθες βράδυ στην ΕΠΟ η FIFA και η UEFA, προειδοποιούν ευθέως πως αν εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος που έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, θα κριθεί πως υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΕΠΟ προς τις δύο αρχές, στην οποία γινόταν σαφώς λόγος για κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Μάλιστα η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία φέρονται διατεθειμένες να στείλουν αξιωματούχους τους στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με την κυβέρνηση και να αναφέρουν δια ζώσης πού συνίσταται παρέμβαση του κράτους στα του ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ αναμένεται σήμερα να διαβιβάσει την επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζαβέλλας: «Ξέρουμε τι θα συναντήσουμε στο Καραϊσκάκη»

Δεν αλλάζει κάτι για τον ΠΑΟΚ (αγωνιστικά) στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας στη «SportDay» και τόνισε ότι τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι.

Τζαβέλλας: «Ξέρουμε τι θα συναντήσουμε στο Καραϊσκάκη»
Με τον στόχο που έχει και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις θα πάει και στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, δηλαδή τη νίκη, οπότε δεν διαφοροποιείται κάτι για τον «δικέφαλο του Βορρά» στο συγκεκριμένο ματς, σύμφωνα με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο 27χρονος αμυντικός μίλησε στη «SportDay» και τόνισε η ομάδα του θα πάει στο Φάληρο για να κάνει το δικό της παιχνίδι, αλλά και ότι ο τίτλος δεν κρίνεται από τα ντέρμπι.

«Ο ΠΑΟΚ θα πάει στον Πειραιά για να κάνει το παιχνίδι του, όπως σε κάθε γήπεδο κι απέναντι με οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν αλλάζει κάτι και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό για μας. Εξάλλου τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι! Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να κάνουμε αυτό που κάναμε κι απέναντι στον Πανθρακικό... Δηλαδή να κερδίζουμε. Πιστεύω ότι και στο Καραϊσκάκη θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε», τόνισε κι απάντησε στα στοιχεία «SOS» που πρέπει να έχει η ομάδα του:

«Στα ντέρμπι χρειάζονται τα πάντα! Και τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο. Κι ο Ολυμπιακός το θέλει εξίσου πολύ! Φυσικά κι εμείς το θέλουμε όπως όλοι επιθυμούν να κερδίζουν τα ντέρμπι. Όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας... Όλα είναι ανοιχτά».

Για το αν θα επηρεάσει η ατμόσφαιρα του γηπέδου την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισε: «Δεν θα παίξουμε πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη. Έχουμε αγωνιστεί ξανά εκεί και ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Όπως ο Ολυμπιακός έρχεται στην Τούμπα, έτσι κι εμείς θα πάμε τώρα στο Καραϊσκάκη...».

Εξαιρετικός Θανάσης στο NBDL!! (video)

Με πολύ καλή εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο, η θυγατρική των Νικς πανηγύρισε νίκη στο NBDL. Δείτε τις τάπες που μοίρασε ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη που παίζει στους Μπακς.

Εξαιρετικός Θανάσης στο NBDL (video)
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συνεχίζει την προσπάθεια να πείσει τους Νικς πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ τους. Αγωνιζόμενος στη θυγατρική της ομάδας στο NBDL, στους Γουέστσεστερ Νικς, είχε τα ξημερώματα εξαιρετική παρουσία στη νίκη με 91-88 επί των Έρι Μπέιχοκς.

Σε 39 λεπτά είχε 17 πόντους (3/3 βολές, 7/14 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 τάπες.

Δείτε τις τάπες του…



*Πηγή: sport-fm.gr*

Συναγερμός στο «5»


Ανησυχία στον Παναθηναϊκό για τη γραμμή των ψηλών, καθώς ο Μαυροκεφαλίδης είναι εξαιρετικά αμφίβολος και ο Μπατίστα αποτελεί ερωτηματικό εν όψει Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Συναγερμός στο «5»
Στη χειρότερη χρονική στιγμή επέστρεψε η κακοδαιμονία των τραυματισμών για τον Παναθηναϊκό. Στα εκτός έδρας παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ την Πέμπτη και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί ουσιαστικά η κατάταξη των «πράσινων» στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας, αλλά κινδυνεύουν να παραταχθούν με ελλείψεις.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποχώρησε με ενοχλήσεις στο προσαγωγούς μόλις μετά από 69 δευτερόλεπτα στον αγώνα με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και σήμερα θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί η κατάστασή του. Πάντως επί της παρούσης είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι της Πόλης, τη στιγμή που ο Εστέμπαν Μπατίστα αποτελεί επίσης ερωτηματικό λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και μια εβδομάδα στη γάμπα.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, οι «πράσινοι» να ταξιδέψουν στην Τουρκία χωρίς τους δύο σέντερ τους και οι διαθέσιμες λύσεις για τη front line να περιοριστούν στους Ράιτ, Γκιστ και Φώτση, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καταφεύγει σε πιο χαμηλά σχήματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Βίτορ και οι άλλοι τρεις!!

Το δίδυμο που θα χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας είναι το νούμερο ένα ζήτημα για τον Αναστασιάδη ενόψει Ολυμπιακού. Τρεις παίκτες (μαζί με τον αμφίβολο Τζαβέλλα) διεκδικούν θέση δίπλα στον Βίτορ.

Ο Βίτορ και οι άλλοι τρεις
Ο μεγάλος… βραχνάς του Άγγελου Αναστασιάδη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παραμένει το κέντρο της άμυνας. Ο πολύπειρος τεχνικός γνωρίζει ότι ο Μιγκέλ Βίτορ θα είναι ο ένας στόπερ και από εκεί και πέρα θα πάει σε επιλογή ρίσκου ή ανάγκης. Είτε θα χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Τζαβέλλα, που αντικαταστάθηκε στο 67’ της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό (μπήκε ο Ποζατζίδης στη θέση του), ή θα «βαφτίσει» στόπερ κάποιον άλλον. Άλλωστε και ο πρώην παίκτης της Μονακό πέρυσι έγινε στόπερ. Ως αριστερό μπακ τον γνωρίζαμε μέχρι τότε.

Με τον Λίνο στο ρόστερ του «δικεφάλου του Βορρά» τη σεζόν 2013-14 χώρεσε με αυτόν τον τρόπο ο 27χρονος ποδοσφαιριστής στην ενδεκάδα. Το αν θα παίξει θα βρεθεί στην αποστολή θα γίνει γνωστό μετά το τέλος της μεσημεριανής προπόνησης, που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 στην Τούμπα. Πάντως, τα τελευταία μηνύματα είναι ενθαρρυντικά...

Αν μείνει εκτός, τότε θα πάει ο Αναστασιάδης σε μια από τις περιπτώσεις Τζιόλη Σκόνδρα. Πάντως, ο πρώτος δεν έπαιξε κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής και χθες έκανε ατομικό για να προφυλαχθεί. Ο δεύτερος είναι δεξιός μπακ, αλλά είχε παίξει στο κέντρο της άμυνας σε φιλικά του καλοκαιριού, σε ματς που ήταν ειδικών συνθηκών. Δηλαδή, δεν είχαν ενσωματωθεί ακόμη οι διεθνείς και υπήρχαν κάποια προβλήματα τραυματισμού.

Άλλωστε και τώρα ματς ειδικών συνθηκών είναι. Καθώς, ο Κατσικάς τραυματίστηκε στο ματς με την Ντινάμο Μινσκ και είναι εκτός.
Βεβαίως, δεν είναι το μόνο πρόβλημα δεν είναι στη συγκεκριμένη θέση, καθώς υπάρχει αναμονή και για τον Μακ. Απλώς, έχει συνηθίζει να ζει ο ΠΑΟΚ και χωρίς αυτόν τον τελευταίο καιρό. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή του ανεβάζει επίπεδο την ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκείνοι… τη δουλειά τους!!

Δεν επηρεάζεται η έναρξη εργασιών για την «Αγια-Σοφιά» από την προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ, που θα εκδικαστεί στις 6 Μαρτίου, λένε στην ΑΕΚ.

Εκείνοι… τη δουλειά τους
Η είδηση του ορισμού για την εκδίκαση της προσφυγής που έκαναν 17 πολίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις 6 Μαρτίου δεν φαίνεται να ανησυχεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, από τη στιγμή που εξασφαλιστεί η άδεια οικοδομικών εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, θα μπουν οι μπουλντόζες και θα αρχίσουν κανονικά τα έργα.

Οι 17 πολίτες προσφεύγουν κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) για το ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την «Αγια-Σοφιά», αλλά οι άνθρωποι της «Ένωσης» εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς δεν υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας στην κίνηση των πολιτών.

Εκείνο που φαίνεται να τους απασχολεί περισσότερο είναι να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης σε επαφή με το Δήμο, προκειμένου να συμπληρωθεί και το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την οικοδομική άδεια.

Ταυτόχρονα, η «Δικέφαλος 1924» περιμένει να παραλάβει το ακριβές κείμενο της προσφυγής και αναμένεται να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση, ενώ θα προετοιμαστεί το έδαφος για να αντικρουστούν όλα τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς και όλα τα έγγραφα που θωρακίζουν νομικά το έργο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα διλήμματα του Μίτσελ!!

Θέση στο «κλασικό» σχήμα του Μίτσελ για τον Ολυμπιακό διεκδικούν νέα πρόσωπα εν όψει ΠΑΟΚ. Ποια είναι αυτά. Καμία βιασύνη για Μιλιβόγεβιτς.

Τα διλήμματα του Μίτσελ
Ο Μίτσελ δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις σκέψεις του για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό απέναντι στον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στον εξ αναβολής αγώνα για την έκτη αγωνιστική. Ωστόσο είναι αλήθεια πως η καλή παρουσία κάποιων παικτών στην Κέρκυρα τον έβαλε σε σκέψεις.

Δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει το σχήμα με τρεις χαφ στον άξονα και θυσιάζοντας πιθανότατα τον Εντινγκά να βρει θέση στο βασικό σχήμα ο Φουστέρ, δίχως να αποκλείονται και οι λύσεις των Φορτούνη ή Κασάμι.

Στην άμυνα παρά τη νέα καλή εμφάνιση του Αυλωνίτη και τη σταδιακή άνοδο του Σιόβα φαβορί έχει το δίδυμο Αμπιντάλ-Μποτία, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η θέση του σέντερ φορ, αφού ο Μπενίτες έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και «κοντράρεται» με τον Μήτρογλου.

Σίγουρη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Αφελάι και Τσόρι.

Τα είπε με οργανωμένους, ίσως πάει Ρέντη

Συνάντηση με εκπροσώπους των οργανωμένων είχε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητώντας να έχουν κόσμια συμπεριφορά στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι πιθανό σήμερα ή αύριο να μεταβεί στου Ρέντη για να μιλήσει και στην ομάδα.

Έχει χρόνο…

Παρά τα όσα λέγονται στο Βέλγιο περί άμεσης κατάληξης στην υπόθεση αγοράς των δικαιωμάτων του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, από τον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να προκύπτει τέτοια… πρεμούρα και λένε πως έχουν δυνατότητα μέχρι τις 10 Μαρτίου να ενεργοποιήσουν τη σχετική οψιόν. Όσο για τον Σάσα Κλιέσταν, που επίσης ανήκει στην Άντερλεχτ και κυκλοφορούν σενάρια για τον Ολυμπιακό, από πλευράς «ερυθρόλευκων» δεν προκύπτει από κάπου ενδιαφέρον για μέσο. Τα δεδομένα θα αλλάξουν περισσότερο αν υπάρξει πώληση παίκτη (υπάρχουν σενάρια από Ιταλία για τον Παϊτίμ Κασάμι) και λιγότερο λόγω της απουσίας του Ντελβίν Εντινγκά για το Κόπα Άφρικα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο φορ, ο στόπερ και το… σενάριο!!

Για σέντερ φορ περιοχής και κεντρικό αμυντικό συνεχίζει να ψάχνεται ο Παναθηναϊκός, την ώρα που σενάρια εξ Ιταλίας κάνουν λόγο για τον Ούγκο Αλμέιδα. Τι γίνεται με τις ανανεώσεις.

Ο φορ, ο στόπερ και το… σενάριο
Κορυφώνεται η αναζήτηση σέντερ φορ από τον Παναθηναϊκό. Ο Λεωνίδας Βόκολος επέστρεψε χθες από το εξωτερικό όπου παρακολούθησε παίκτη κι ενημέρωσε σχετικά τον Τάκη Φύσσα και τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ τις επόμενες μέρες ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας θα μεταβεί εκ νέου εκτός Ελλάδας.

Σίγουρα στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι ο Αλχασάν Καμαρά της Έρεμπρο, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές. Από την Ιταλία προέκυψε το όνομα του Ούγκο Αλμέιδα, του 30χρονου Πορτογάλου φορ που ανήκει στην Τσεζένα αλλά μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Πρόκειται με παίκτη με χαρακτηριστικά που ψάχνουν στο «τριφύλλι», καθώς είναι κλασικός επιθετικός περιοχής και υψηλόσωμος (1,91μ.). Έχει παίξει σε Πόρτο, Λεϊρία, Μποαβίστα, Βέρντερ και Μπεσίκτας, ενώ η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια. Ο διεθνής άσος (56 συμμετοχές και 19 γκολ με την Πορτογαλία) έχει φέτος μόλις έξι συμμετοχές, χωρίς να σκοράρει, στην Ιταλία.

Πέρα από σέντερ φορ, στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν και στόπερ, με χαρακτηριστικά του τη δύναμη και την ταχύτητα, καθώς ειδικά το δεύτερο στοιχείο φαίνεται πως δεν υπάρχει στον επιθυμητό βαθμό από τους υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας.

Περί ανανεώσεων

Ταυτόχρονα με τις μεταγραφικές υποθέσεις, «τρέχουν» στον Παναθηναϊκό και τις ανανεώσεις συμβολαίων. Πιθανώς ακόμη και μέσα στην εβδομάδα να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους Νίκο Καρέλη και Χρήστο Δώνη, με τον πρώτο να υπογράφει επέκταση για ένα χρόνο και τον δεύτερο νέο τριετές συμβόλαιο, αμφότεροι με αυξημένες αποδοχές. Σύντομα θα κατατεθεί η επίσημη πρόταση και στην πλευρά του Μάρκους Μπεργκ με σημαντική αύξηση στα χρήματα που εισπράττει και επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2018. Αντίθετα, με την πλευρά του Γκόρντον Σίλντενφελντ και συγκεκριμένα τον ατζέντη του έγινε μια πρώτη κουβέντα και δεν φαίνεται πως θα υπάρξει άμεσα κάποια εξέλιξη. Πρόκειται και για την πιο δύσκολη περίπτωση, γιατί μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ήδη έχει προτάσεις στα χέρια του.

Με δύο απουσίες

Ο τραυματίας Ατζαγκούν (που ίσως προλάβει το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή) και ο Πράνιτς, που πήρε άδεια να μεταβεί στην Κροατία για προσωπικό πρόβλημα, είναι οι δύο απουσίες για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Σίλντενφελντ και Μέντες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σιγά μην κέρδιζαν τώρα…!!

Στα πρόθυρα του χειρότερου ξεκινήματος στην ιστορία του ΝΒΑ έφεραν τους Σίξερς οι Σπερς. «Περίπατος» για Ουίζαρντς απέναντι στο Μαϊάμι.

Σιγά μην κέρδιζαν τώρα…
Μια ήττα από την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ για τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία του ΝΒΑ απέχουν οι Σίξερς. Οι Σπερς τούς νίκησαν 109-103 στη Φιλαδέλφεια παρά τις απουσίες των Τιμ Ντάνκαν και Τόνι Πάρκερ, με τον Καουάι Λέοναρντ να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πλέον οι Σίξερς είναι στο 0-17 και αν χάσουν στη Μινεσότα τα ξημερώματα της Πέμπτης θα ισοφαρίσουν το 0-18 που είχαν προ πενταετίας οι Νετς.

Οι Ουίζαρντς νίκησαν πανεύκολα το Μαϊάμι με 107-86, με τη διαφορά να φτάνει και στο +25. Ο Τζον Γουόλ είχε 18 πόντους και 13 ασίστ για τους «μάγους», ενώ οι πρωταθλητές της Ανατολής είχαν το απογοητευτικό 2/22 τρίποντα.

Οι Νάγκετς επιβεβαίωσαν την ανοδική τους πορεία και πέρασαν με 103-101 από την έδρα των Τζαζ συμπληρώνοντας πλέον οκτώ νίκες στα τελευταία δέκα τους παιχνίδια. Επτά παίκτες του Ντένβερ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο και καλύτερο τον Τάι Λόσον που είχε 15 μαζί με 12 ασίστ.

Τέλος, οι Κλίπερς έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στους Τίμπεργουλβς με 127-101 φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές νίκες.

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 103-109
Κάρτερ-Ουίλιαμς 24 (11 ριμπ.), Σβεντ 19, Σιμς 12, ΜακΝτάνιελς 10-Λέοναρντ 26 (10 ριμπ.), Μπέινς 15, Τζόζεφ 14, Τζινόμπιλι 14, Μπόνερ 12, Μπελινέλι 11.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μαϊάμι Χιτ 107-86
Μπάτλερ 23, Γουόλ 18 (13 ασίστ), Γκορτάτ 15 (10 ριμπ.), Γκούντεν 10-Μπος 21, Ουέιντ 20, Τσάλμερς 11, Ντενγκ 9, ΜακΡόμπερτς 8.

Γιούτα Τζαζ-Ντένβερ Νάγκετς 101-103
Χέιγουορντ 25, Μπερκς 22, Μπερκ 18, Καντέρ 17 (15 ριμπ.)-Τσάντλερ 15, Λόσον 15 (12 ασίστ), Αφλάλο 14, Άρθουρ 12, Φαρίντ 11, Μοζγκόφ 10 (10 ριμπ.), Χίκσον 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 127-101
Γκρίφιν 23, Ρέντικ 23, Χόους 14, Τζόρνταν 11 (13 ριμπ.), Πολ 12-Μουχάμαντ 18 (10 ριμπ.), Γουίγκινς 14, Χάμελ 13, ΛαΒιν 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο πιο αποτελεσματικός ΠΑΟΚ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος ρίχνει μία ματιά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και βρίσκει την εξήγηση γιατί ο Δικέφαλος παραμένει γαντζωμένος στην κορυφή!
Το ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για την πορεία του πρωταθλήματος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να κρίνει σε σημαντικό βαθμό και τον πρωταθλητή.
Δεν συμφωνώ υπό την έννοια ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να συμβεί οτιδήποτε. Προφανώς θα είναι σημαντικό αν ο ΠΑΟΚ φεύγοντας από το Καραϊσκάκη παραμένει πρώτος, είτε με δύο βαθμούς διαφορά, είτε ακόμη περισσότερο με πέντε, όπως προφανώς θα είναι σημαντικό αν μετά από καιρό ο Ολυμπιακός βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή, αλλά όλα αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος είναι πρώτος μετά από 11 ματς, θα είναι πρώτος και στο τέλος. Δεν έχουμε καν φτάσει στου δρόμου τα μισά...
Από την άλλη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον πριν δούμε αυτό το ματς, να δούμε πώς ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να παραμείνει γαντζωμένος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αν αυτή η πρωτοπορία είναι πραγματική ή εικονική με βάση και τους αριθμούς.
Οπως έχω γράψει αρκετές φορές η άποψη μου είναι ότι τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα τα δίνει η καλή επιθετική λειτουργία και τις σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη η καλή ανασταλτική λειτουργία. Προφανώς το ιδανικό είναι να τα έχεις και τα δύο σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και τέλος πάντων με μία από τις δύο “λογικές” χτίζεις μία ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη λοιπόν είναι μία ομάδα βασισμένη στο πως θα φτιάξει παιχνίδι. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει συχνά ζητήματα με την ανασταλτική λειτουργία του, όπως ακριβώς συνέβη και στο ματς με τον Πανθρακικό.
Τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα όμως, όπως μας έχει δείξει η ιστορία τα παίρνεις πολύ πιο συχνά με νίκες του τύπου 3-2 τον Πανθρακικό με ανατροπή, παρά με νίκες 1-0! Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και μάλιστα με το εντυπωσιακό για ελληνικό πρωτάθλημα μ.ο γκολ 2,5 ανά ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει στη διάθεσή του δύο ποδοσφαιριστές που τα ποσοστά ευστοχίας του θυμίζουν περισσότερο μπασκετμπολίστες, παρά ποδοσφαιριστές. Ο Κλάους Αθανασιάδης έχει 6 γκολ σε 7 ματς. Για την ακρίβεια 6 γκολ σε 590 λεπτά συμμετοχής, περίπου δηλαδή
ένα γκολ σε κάθε ενενηντάλεπτο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα 6 γκολ τα έχει βάλει έχοντας κάνει συνολικά 13 τελικές προσπάθειες. Με λίγα λόγια μία στις δύο φορές που ο Κλάους επιλέγει να τελειώσει φάση, το κάνει με γκολ!!!
Και δεν είναι ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ με τέτοια εντυπωσιακά νούμερα. Ο Φακούντο Περέιρα είναι μία ανάλογη περίπτωση. Ο Αργεντινός έχει στο πρωτάθλημα μόνο 4 γκολ σε 7 ματς, αλλά επειδή δεν είναι ολόκληρα και αυτός σχεδόν για κάθε ενενήντα λεπτά συμμετοχής βάζει κι' ένα γκολ. Η διαφορά του σε σχέση με τον Κλάους είναι ότι αυτός χρειάζεται σχεδόν 3,5 τελικές για να βάλει ένα γκολ.
Μην πάτε όμως μακριά. Αν ψάξουμε να βρούμε ποιός είναι ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ και ίσως και γενικότερα, θα καταλήγαμε μάλλον με μεγάλη ευκολία στον Ρατς. Γιατί; Μα γιατί πρόκειται για αριστερό μπακ που έχει βάλει τρία γκολ και έχει βγάλει τρεις ασίστ! Μετά τον Ρατς θα μιλήσουμε για τον καταπληκτικό φέτος Τζιόλη, για τον Κάτσε που έχει ωριμάσει για οποιονδήποτε άλλο θέλετε, αλλά πρώτα και πάνω απ' όλα θα μιλήσουμε για τον Ρατς και κυρίως για τα επιτεύγματά του όταν περνά την σέντρα.
Ο ΠΑΟΚ έχει αδυναμίες χτυπητές στην ανασταλτική λειτουργία του. Είναι και θέμα προσώπων άλλωστε. Από το καλοκαίρι το ξέραμε ότι χρειάζονταν έναν έμπειρο στόπερ, έναν ηγέτη για το κέντρο της άμυνάς του ο ΠΑΟΚ και δεν τον πήρε. Από την άλλη όταν παίζουν μαζί στον άξονα ο Κάτσε και ο Τζιόλης (δεν συνέβη αυτό κόντρα στον Πανθρακικό) το πρόβλημα “μακιγιάρεται” σε ικανοποιητικό βαθμό, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα του επιπέδου του ελληνικού.
Αυτό το πρόβλημα πάντως είναι πιθανό να αποδειχτεί ότι δεν είναι ικανό να στερήσει πολλά από μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκείνο που σίγουρα θα της στερήσει πολλά περισσότερα είναι αν τυχόν και εμφανίσει επιθετικό πρόβλημα. Οταν ο ΠΑΟΚ δεν θα βάζει τουλάχιστον 2 γκολ και πάνω σε κάθε ματς του, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στην κορυφή, όσο τα καταφέρνει τότε θα είναι πολύ ζεστά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Δείτε άλλωστε την διαφορά του Ολυμπιακού φέτος για να καταλάβετε γιατί ενώ έχει πολύ καλύτερο ρόστερ από τον ΠΑΟΚ είναι πίσω στη βαθμολογία. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού είναι ένας μέσος, ο Τσόρι (5 γκολ), τρίτος σκόρερ ένας άλλος μέσος, ο Κασάμι (3 γκολ) και τέταρτος σκόρερ, ο Αυλωνίτης (2 γκολ), ένας κεντρικός αμυντικός δηλαδή.
Από τους επιθετικούς του ο πιο εύστοχος είναι ο Μήτρογλου που πρέπει να κάνει πάνω από 6 τελικές για να πετύχει ένα γκολ, ενώ ο Αφελάι, ο Μπενίτες, ο Ντουρμάζ χρειάζονται 8 με 9 τελικές για να σκοράρουν μία φορά. Ο μόνος που ξεφεύγει από τον κανόνα και φυσικά απέχει στη στατιστική κατηγορία από τους αντίστοιχους παίκτες του ΠΑΟΚ είναι ο Διαμαντάκος με ένα γκολ ανά τέσσερις τελικές προσπάθειες.
Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα χρόνια τώρα το δίνει η επίθεση και ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα προπορεύεται γιατί είναι πολύ πιο εύστοχος και αποτελεσματικός από τον Ολυμπιακό. Οσο αυτό θα ισχύει, τόσο ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ ζεστά μέσα στο κόλπο του τίτλου.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο “χρυσός” προπονητής της σεζόν!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το βασικό κριτήριο επιλογής για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή, και ψηφίζει αυτόν που πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο. Ψήφισε κι εσύ!
Και τώρα που έχουμε τα δεδομένα, είναι μια πολύ καλή στιγμή για να κάνουμε συζήτηση. Για να σκεφτούμε ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής της περσινής σεζόν. Ή, πιο σωστά, σε ποιον αξίζει περισσότερο η “Χρυσή Μπάλα” του προπονητή. Στην πραγματικότητα, με την ευκαιρία, είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε σχετικά με τα κριτήρια της επιλογής, και την βαρύτητα που φέρει κάθε μια από τις επιτυχίες.
Αν το κριτήριο είναι το αυθεντικό βάρος του τροπαίου, δεν θα έπρεπε να κάνουμε κουβέντα. Ο Γιόακιμ Λεβ σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το τρόπαιο – όνειρο οποιουδήποτε έχει κλωτσήσει μπάλα σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Αν το πιο καθοριστικό κριτήριο είναι η μέτρηση της ιστορικότητας του επιτεύγματος, το ζήτημα δεν θα έπρεπε καν να τεθεί σε ψηφοφορία και η FIFA θα είχε συσκευάσει ήδη το τρόπαιο με την Joachim Low εκτύπωση για να του το στείλει σπίτι.
Αν το βασικό κριτήριο ήταν ο ανταγωνισμός στη διοργάνωση, ο Λεβ θα είχε μεγάλο αντίπαλο τον Κάρλο Αντσελότι. Διότι ο Ιταλός σήκωσε το Champions League, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα των πρωταθλητών, δηλαδή στο πρωτάθλημα των καλύτερων, στο οποίο κυκλοφορούν λιγότερες “αδύναμες” εκδόσεις ομάδων συγκριτικά με το Μουντιάλ, το οποίο παίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι σε διάστημα ενός μήνα και στο οποίο συμμετέχουν συγκεντρωμένοι οι καλύτεροι και ακριβότεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη.
Αν το βασικό κριτήριο είναι το μέγεθος της υπέρβασης, και συνεπώς ο μεγαλύτερος άθλος, το τρόπαιο πρέπει να παραδοθεί στον Ντιέγκο Σιμεόνε. Διότι μπορεί να είναι υπέρβαση η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια για τη Γερμανία, όπως και η κατάκτηση του Champions League μετά από 12 χρόνια για την Ρεάλ, αλλά αυτό που έκανε ο Αργεντινός με την Ατλέτικο είναι ο ορισμός της υπέρβασης. Οχι μόνο επειδή της ξανάδωσε έναν τίτλο που είχε 18 χρόνια να σηκώσει, αλλά κυρίως επειδή κατάφερε να το κάνει νικώντας σε μαραθώνιο δύο εκ των ακριβότερων ομάδων στον πλανήτη, την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Η δική του ομάδα δεν κόστιζε απλώς πολύ λιγότερο. Απαρτιζόταν από ποδοσφαιριστές με ελάχιστες ή μηδενικές παραστάσεις πρωταθλητισμού.
Ο Λεβ χρειαζόταν να εμπνεύσει, να ενώσει και να παρακινήσει ορισμένους εκ των καλύτερων του πλανήτη ότι μπορούν να φτιάξουν μια ομάδα που θα γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια. Την ίδια δουλειά έπρεπε να κάνει και ο Αντσελότι, που κλήθηκε να φτιάξει την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα μέσα από τη διαχείριση ορισμένων εκ των ακριβότερων και ποιοτικότερων παικτών του πλανήτη, αρκετοί εκ των οποίων είχαν σηκώσει αρκετά τρόπαια. Ο Σιμεόνε έπρεπε να πείσει ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να γίνουν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην καριέρα τους, και ότι αυτό μπορούν να το κάνουν με εκείνον, ο οποίος δεν το είχε ξανά καταφέρει ούτε στην Ισπανία ούτε σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως προπονητής. Και τους έφτασε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον τελικό του Champions League.
Εχοντας παρακολουθήσει κάθε ένα από τα παιχνίδια του Λεβ στο Μουντιάλ, του Αντσελότι στο Champions League και του Σιμεόνε στη La Liga και το Champions League δεν έχω αμφιβολία ότι το “δικό μου” τρόπαιο πηγαίνει στον Αργεντινό. Κυρίως επειδή κατά την αντίληψή μου αυτή η διάκριση θα έπρεπε να επιβραβεύει την μεγαλύτερη υπέρβαση, το επίτευγμα που εμπνέει περισσότερους. Δίχως αμφιβολία η κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος από την Ατλέτικο απέναντι στα θηρία του Μέσι και του Κριστιάνο εμπνέει αμέτρητους αθλητές σε όλο τον πλανήτη, τους ψήνει ότι “γίνεται”, επικαιροποιεί το “Δαβίδ VS Γολιάθ”. Αυτή η επιτυχία έχει μεγάλη επιρροή παγκοσμίως και έχει ήδη ενθαρρύνει πολλούς αθλητές και πολλές ομάδες για να επιχειρήσουν υπερβάσεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 100 καλύτεροι του 2014!!(100-91)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo αρχίζει να παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Αρχή με την πρώτη 10άδα (από 100 μέχρι 91).
Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014.
100. Ρικάρντο Ροντρίγκες (Βόλφσμπουργκ)

ADVERTISEMENT
Είναι θέμα χρόνου μέχρι ο 22χρονος αμυντικός να κάνει το επόμενο βήμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι το Νο 1 στα αριστερά τόσο στη Βόλφσμπουργκ όσο και στην Ελβετία. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Bundesliga πέρυσι, όπου είχε 5 γκολ και 9 ασίστ, συνεχίστηκαν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα αρκετών κορυφαίων συλλόγων και η Βόλφσμπουργκ προσπαθεί να του ανανεώσει το συμβόλαιο, που φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2016.
99. Μάριο Μπαλοτελι (Λίβερπουλ)

Γιατί πάντα αυτός; Μάλλον η ακριβή του μεταγραφή από την Μίλαν στην Λίβερπουλ βοηθάει σε αυτό. Ο Μπαλοτέλι επέστρεψε στην Αγγλία, όμως σε σχέση με την περσινή αντίστοιχα λίστα μας έχει πέσει 48 ολόκληρες θέσεις. Δεν είναι ότι ήταν τόσο κακός, καθώς πέρυσι με την Μίλαν είχε 18 γκολ σε 41 ματς, ενώ σκόραρε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Αγγλία. Είναι ότι παρότι έχει φτάσει στα 24 του χρόνια δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορυφή του ταλέντου του. Φυσικά, σε αυτό δε βοήθησε καθόλου και το κάκιστο ξεκίνημά του στο «Άνφιλντ».
*Ο Μπαλοτέλι παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Μίλαν στο 2014 με 8 γκολ.
98. Στέφαν Λιχστάινερ (Γιουβέντους)

Ο 30χρονος αμυντικός μπήκε στη λίστα την τελευταία στιγμή, όμως το άξιζε με τις σταθερές του εμφανίσεις. Ο Λιχστάινερ είναι πιο σημαντικός για την Γιουβέντους από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Η ενέργεια που βγάζει και η εκπληκτική του φυσική κατάσταση επιτρέπουν στους Μπιανκονέρι να έχουν έξτρα λύσεις από τα πλάγια. Πέρυσι, είχε συνολικά 10 γκολ και ασίστ σε 27 ματς και συνολικά 6 μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Πολύ αξιόπιστος μπακ, εντυπωσίασε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δε θα δυσκολευτεί και πολύ να βρει καλό συμβόλαιο, αν η Γιουβέντους δεν βιαστεί να του το ανανεώσει.
*Κανένας αμυντικός δεν πέτυχε περισσότερα γκολ στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο 2014.
97. Μέμφις Ντεπάι (PSV)
«Κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή. Το σώμα του είναι πραγματικού αθλητή. Έχει απίστευτη δύναμη και εκρηκτικότητα». Αυτή είναι μόλις μία από τις χιλιάδες δηλώσεις αποθέωσης για τον νεαρό Ολλανδό, που βρίσκεται στη λίστα για πρώτη φορά. Ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε 12 γκολ, ενώ έδωσε και 5 ασίστ σε 32 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα πέρυσι και ξεκίνησε τη φετινή σεζόν, ανοίγοντας λογαριασμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Αυστραλίας (3-2) έκαναν τον Ντεπάι τον πιο νεαρό σε ηλικία Ολλανδό, που σκοράρει σε τελική φάση Μουντιάλ σε ηλικία 20 ετών και 4 μηνών.

*Ο Ντεπάι δημιούργησε 60 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο πρωτάθλημα το 2014, 27 περισσότερες από κάθε άλλον.
96. Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Η περασμένη σεζόν ήταν κατά κάποιο τρόπο το πλήρωμα του χρόνου για τον 27χρονο Ισπανό εξτρέμ. Όχι μόνο πέτυχε 15 γκολ και έδωσε άλλες 6 ασίστ στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία, αλλά βοήθησε τη Νάπολι να κατακτήσει και το Κύπελλο. Φέτος, έχει ήδη 8 γκολ στα πρώτα 11 ματς του στη Serie A, που τελική στάθηκαν αρκετά να πείσουν τον Ντε Μπόσκε να τον καλέσει στην Ισπανία. Ο Καγιεχόν έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ως αλλαγή στο ματς για τα προκριματικά του Euro 2016 με αντίπαλο τη Λευκορωσία.
*Μόνο ο Κάρλος Τέβες (23) έχει εμπλακεί άμεσα σε περισσότερα γκολ στη Serie A από τον Καγιεχόν (22) στο 2014.
95. Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα)

Το 2014 είναι αναμφίβολα όχι και η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του Βραζιλιάνου. Ο χρόνος αποδείχθηκε μίζερος τόσο για την Μπαρτσελόνα όσο και για την Βραζιλία, που γνώρισε τον... τρόπο στην έδρα της από την Γερμανία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιξε στα πρώτα 4 ματς, όμως στη συνέχεια έμεινε στον πάγκο απέναντι στην Κολομβία και στη συνέχεια στον καταστροφικό ημιτελικό. Παρόλα αυτά, ο Άλβες παραμένει η πρώτη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας για τους περισσότερους και απλά ελπίζει το 2015 να είναι καλύτερο.
*Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πιο δημιουργικός αμυντικός στη La Liga, έχοντας δημιουργήσει 15 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του (με δύο ασίστ).
94. Ματιέ Βαλμπουένα (Ντιναμό Μόσχας)

Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Βαλμπουένα αποφάσισε να αφήσει την Μαρσέιγ για την Ντιναμό Μόσχας αντί για κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο 30χρονος μέσος είχε πετύχει 27 γκολ και διπλάσιες ασίστ σε περισσότερες από 200 εμφανίσεις στην Ligue 1 με το Νο 28 των Μασσαλών, οδηγώντας τους στο να αποσύρουν τη φανέλα σε ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης. Η ζωή στη Ρωσία, πέρα από κάποια προβλήματα τραυματισμών, πάει μια χαρά. Υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο για περίπου 10 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα έχει πετύχει 2 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 7 ασίστ σε 10 ματς πρωταθλήματος.
*Ο Βαλμπουένα μοίρασε περισσότερες ασίστ (8) από κάθε άλλον Γάλλο παίκτη στο 2014.
93. Πάμπλο Σαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι)

«Δεν είμαι παίκτης παγκόσμιας κλάσης όπως ο Σίλβα ή ο Τουρέ. Είναι αστέρια. Απλά προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό». Φυσικά, το καλύτερο του Σαμπαλέτα είναι αρκετό για τους οπαδούς της Σίτι, που έχουν κάνει... είδωλό τους τον Αργεντίνο μπακ. Κατάφερε να μπει στο top 100 μετά την εκπληκτική του σεζόν, στην οποία βοήθησε τη Σίτι να κατακτήσει τον τίτλο και την Αργεντινή να φτάσει μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 29χρονος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση τους, έχασε μόλις 3 ματς στην περσινή σεζόν, ενώ δημιούργησε και 6 γκολ για τους συμπαίκτες του, πετυχαίνοντας και εκείνος ένα.
*Ο Σαμπαλέτα είχε 6 ασίστ στην Premier League τη σεζόν 2013-14. Ο μοναδικός αμυντικός που είχε περισσότερες ήταν ο συμπαίκτης του Κολάροφ (7).
92. Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Κάποιοι θα πουν ότι το ξεκίνημα στη φετινή σεζόν δεν είναι ανάλογο των προηγούμενων. Παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνες δεν είχε καταφέρει να έχει την ίδια αποδοτικότητα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν (14 γκολ σε 21 ματς στο πρώτο μισό), πέτυχε 9 γκολ σε 21 ματς από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2014. Τελικά, δεν έφτασαν για να κατακτήσει η Πόρτο τον τίτλο, όμως εκείνος τερμάτισε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ. Η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο επισκιάστηκε από εκείνη του Χάμες Ροδρίγκες και ίσως του κόστισε τη μεταγραφή σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, όμως το φετινό του ξεκίνημα με 13 γκολ σε 17 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, θα αναγκάσει πολλούς να του ξαναχτυπήσουν την πόρτα...
*Ο Μαρτίνες πέτυχε 16 γκολ στο πρωτάθλημα στο 2014, 4 περισσότερα από κάθε άλλον.
91. Μεχντί Μπενάτια (Μπάγερν)

Ο Μαροκινός αμυντικός ήταν από τα hot ονόματα το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας βοηθήσει την Ρόμα να κάνει εκπληκτική σεζόν στη Serie A. Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι φέρονταν ως οι πρώτες υποψήφιες για την απόκτησή του, όμως τελικά η Μπάγερν κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του. Έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στη Σίτι στο Champions League, ενώ επέστρεψε και στο «Ολίμπικο» στην εφιαλτική βραδιά, που βρήκε την Ρόμα να συντρίβεται από της Μπάγερν με 7-1.
*Ο μοναδικός αμυντικός που έχει κάνει περισσότερες πάσες από τον Μπενάτια (329) στο Champions League φέτος είναι ο Φίλιπ Λαμ (360).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πως ο “Παπ” έχει “κερδίσει” τους Ρόκετς (vid)!

O ηγέτης της ομάδας του Τέξας, Τζέϊμς Χάρντεν και ο πρώην “ερυθρόλευκος”, Τζόϊ Ντόρσεϊ, εξηγούν στον απεσταλμένο του gazzetta.gr στην Αμερική, Αντώνη Καλκαβούρα, γιατί ο 24χρονος διεθνής φόργουορντ πήγε στο ΝΒΑ για να μείνει!
Για τον Ντουάϊτ Χάουαρντ, σας γράψαμε, αλλά τον ακούσατε κιόλας! Ο τύπος έχει δική του θεώρηση για τη ζωή, είναι απίστευτος χαβαλές με την καλή έννοια και δεν “ιδρώνει τ’ αυτί του”, όση κριτική και να του ασκήσει κανείς! Στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όμως, είναι δουλευταράς , απόλυτος επαγγελματίας και μ’ αυτόν στην σύνθεσή τους, οι Ρόκετς, έχουν τα φόντα να φτάσουν μακριά φέτος... Ο ηγέτης της ομάδας, όμως, είναι ο Τζέϊμς Χάρντεν, που σε νούμερα (μ.ο. 25,2π., 6,2ρ. & 6,8ασ.), κάνει την πιο μεστή σεζόν στην 6χρονη καριέρα του. Ο 25χρονος μουσάτος point-guard, που τον περασμένο Σεπτέμβριο, στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στην Μαδρίτη με την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το “αφεντικό” της ομάδας και δύσκολα κάποιος, μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα, αν ο απόφοιτος του Αριζόνα Στέϊτ, δεν τον εκτιμάει μπασκετικά αλλά προσωπικά...
Ο Χάρντεν “γουστάρει” τον Κώστα!
Ο Κώστας Παπανικολάου, όμως, έχει κερδίσει τους πάντες στο Χιούστον, όχι μόνο λόγω του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του, αλλά και λόγω των εμπειριών του σε υψηλό επίπεδο και της πληθωρικής αγωνιστικής του ταυτότητας, που του επιτρέπει να είναι ενεργός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. «Έχει κάνει, πραγματικά, πολύ καλή δουλειά έως τώρα! Σίγουρα δεν θυμίζει “rookie”, πετυχαίνει δύσκολα και... “μεγάλα” σουτ, μαρκάρει παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, δημιουργεί φάσεις και σε γενικές γραμμές, έχει ταιριάξει πολύ καλά με την ομάδα», μας είπε ο βιαστικός και ολιγόλογος Τζέϊμς, που έκανε μπάνιο στο... φτερό, ντύθηκε σε χρόνο dt κι έδειχνε να μην  έχει και πολύ όρεξη για κουβέντα! Ειδικότερα με αγνώστους... Επειδή του ζητήσαμε να μιλήσει για τον Έλληνα συμπαίκτη του, όμως, μάλλον έκανε εξαίρεση και μας αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά, όπως μπορείτε να διακρίνετε κι εσείς στο video, η “γλώσσα του σώματος του”, μάλλον στο “έλα τελείωνε μεγάλε, έχουμε και δουλειές” παραπέμπει...



Μάλλον δεν έπρεπε να ρωτήσουμε για τον Αντετοκούνμπο!
Οπότε, η δεύτερη ερώτηση ήταν ίσως περιττή... Δε γινόταν, όμως, να μην τον ρωτήσουμε για τον Αντετοκούνμπο, με τον οποίο, παρ’ ολίγο να αρπαχτεί, λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, όταν ο Γιάννης του έκλεψε την μπάλα και κάτι φάνηκε να του ψιθυρίζει (ο ίδιος μας είπε ότι δεν του είπε τίποτε, οπότε μάλλον μιλούσε στον εαυτό του)... «Είναι κι αυτός πολύ καλός! Είναι μακρύς κι αθλητικός και παίζει πολύ καλά...», μας είπε πριν σκύψει να μαζέψει τα πράγματά του, αποφεύγοντας έτσι κάποια επιπλέον ερώτηση. Όταν έκλεισε η κάμερα, το πέταξε το καρφάκι του... «Μου είπες ότι θα ρωτήσεις μόνο για τον “Paps”...», σχολίασε κοιτώντας με αγριεμένο ύψος προς το μέρος μου, πριν εξέλθει των αποδυτηρίων... Είπαμε είναι περίεργο παιδί ο Χάρντεν, αλλά είναι παικτάρα (34π., 6ρ., 8ασ., 4κλ. με 4/5 τριπ. είχε κόντρα στα “ελάφια”) και στο Top-10 των superstars του ΝΒΑ... No hard feelings man!
Ο assistant Πάουελ και διασκεδαστικός Ντόρσεϊ!
Πριν την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια της pregame media session, είχαμε συνομιλήσει με τον πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, Τζος Πάουελ, που λόγω τραυματισμού “κόπηκε” από το ρόστερ και παράλληλα με την αποθεραπεία του, προσελήφθη από τους Ρόκετς για να ενισχύσει το πολυπληθές staff του Κέβιν Μακχέϊλ. Ήταν εγκάρδιος, ρώτησε για την πρώην ομάδα του, έστειλε χαιρετίσματα στον Σπανούλη και τα άλλα παιδιά και απ’ ότι καταλάβαμε, μάλλον προς... απόσυρση οδεύει το παλικάρι! Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον Τζόϊ Ντόρσεϊ, που πέρασε από τον Πειραιά, αφήνοντας το στίγμα του με θετικά και αρνητικά σημάδια... Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ, άλλωστε, γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τον Κώστα, αφού ήταν συμπαίκτες για ένα και κάτι χρόνια στο “λιμάνι” κι άλλη μία χρονιά στη Βαρκελώνη.
«Το ΝΒΑ ολοένα και πλησιάζει στην Ευρώπη!»
«Δεν με εκπλήσσει τίποτε σχετικά με τον “Παπ”. Έπαιξα σχεδόν τρεις χρονιές μαζί του και ξέρω καλά τι παίκτης είναι και πόσο δουλεύει καθημερινά για να βελτιώνεται. Στην αρχή ήταν πιο πολύ παίκτης του ανοιχτού γηπέδου και της έκρηξης, αλλά πλέον έχει βελτιώσει πολύ το σουτ, παίζει αποτελεσματικά το picknroll, ενώ χρόνο με το χρόνο, το ΝΒΑ πλησιάζει πολύ στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού κι αυτό είναι προς όφελός του. Τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα δεν τον ήξεραν και δεν πίστευαν ότι θα έρθει εδώ, θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα αποκτήσει έναν σημαντικό ρόλο στο rotation, αλλά εγώ τους έλεγα συνέχεια να μην τον υποτιμήσουν, γιατί είναι πραγματικά πολύ καλός. Κι αυτό φαίνεται κι από την συμβολή που έχει και στην άμυνα.», υπερθεμάτισε ο αναπληρωματικός ψηλός των Ρόκετς, που σιγά-σιγά επανέρχεται στο rotation της ομάδας και κόντρα στους Μπακς, είχε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 13 λεπτά συμμετοχής.
«Ρωτάνε ακόμη για μένα στον Ολυμπιακό;»
«Προσπαθώ να προσαρμοστώ σιγά-σιγά στις απαιτήσεις του coach και στη συνεργασία με τα παιδιά, μετά από έναν ενοχλητικό τραυματισμό, που μ’ άφησε λίγο πίσω. Ήδη έχω αρχίσει να βρίσκω ρυθμό και ν’αποκτώ αυτοπεποίθηση, οπότε είναι θέμα χρόνου να φτάσω στο επίπεδο που πρέπει...», υποστήριξε ο πάντα ανοιχτός και χαμογελαστός Τζόϊ, που έδειξε ενδιαφέρον για το πως είναι φέτος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και δεν παρέλειψε να ρωτήσει αν στον Πειραιά, ασχολούνται ακόμη μαζί του και αν τον σχολιάζουν... Μάλλον δεν ξεπέρασε ποτέ αυτόν τον... χωρισμό!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιουνάιτεντ: Η ώρα του στόπερ!!

Οι τραυματισμοί έχουν προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναγκάζουν τον Λουίς Φαν Γκααλ σε μεταγραφή στόπερ ίσως και τον Ιανουάριο.
Πρόκειται για τον εφιάλτη κάθε προπονητή και ο Ολλανδός το έχει ζήσει από πρώτο χέρι από τις πρώτες του κιόλας μέρες στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Φαν Γκααλ έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται κατόρθωμα όταν μπορεί να παρατάξει μία αμυντική γραμμή στην οποία όλοι οι παίκτες να είναι στη θέση τους αφού το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο. Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα Ράφαελ, Τζόουνς, Εβανς, Σο, Ρόχο έχουν τεθεί εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα και ο 63χρονος τεχνικός έχει πλέον πάρει την απόφαση να ενισχύσει το ρόστερ του με έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό τον Ιανουάριο.
Κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, οι Κόκκινοι Διάβολοι ενδιαφέρθηκαν για τον Ματς Χούμελς της Ντόρτμουντ και τον Τόμας Βερμάελεν, ο οποίος πήγε τελικά στην Μπαρτσελόνα από την Αρσεναλ αντί 10 εκατ. ευρώ όμως κανένας από τους δύο δεν μετακόμισε στο Μάντσεστερ. Αυτό συνέβη με τον Μάρκος Ρόχο, ο οποίος ύστερα από ένα έξαιρετικό Mundial άφησε την Λισαβόνα και την Σπόρτινγκ για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία, αλλά παρά την απόκτηση του Αργεντινού, ο Φαν Γκααλ έχει αποφασίσει να αγοράσει έναν έμπειρο παίκτη για το κέντρο της άμυνας τον Ιανουάριο.
Ρόχο, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Εβανς και οι πιτσιρικάδες ΜακΝάιρ, Μπλάκετ αποτελούν τις λύσεις για τη θέση, ενώ σε αυτή έχει χρειαστεί να παίξει και ο Κάρικ. Μετά τα όσα έχουν δει τα μάτια του, ο Φαν Γκααλ έχει θέσει το κέντρο της άμυνας σαν προτεραιότητα για τις μεταγραφικές κινήσεις και όπως προκύπτει, ο παίκτης που είναι το Νο1 στα πλάνα του κλαμπ είναι ο Ντιέγο Γκοντίν της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πολιτική του κλαμπ
Παρά την ανάγκη της Γιουνάιτεντ στην άμυνα, ο Εντ Γούντγουορντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι κινήσεις που θα γίνουν θα αφορούν παίκτες που θα αποτελούν μακροπρόθεσμες λύσεις για τον σύλλογο. «Δεν θέλουμε να μπούμε στην αγορά για να βρούμε προσωρινές λύσεις. Εχουμε στόχους τους οποίους κοιτάζουμε για το ερχόμενο καλοκαίρι και αν κάποιοι από αυτούς είναι διαθέσιμοι τον Ιανουάριο, κάτι που είναι σπάνιο, θα το σκεφτούμε».
Ντιέγο Γοδίν
Αυτός που αποτελεί το πρώτο όνομα στη λίστα της Γιουνάιτεντ σύμφωνα με την Telegraph είναι ο Ντιέγο Γοδίν. Οι scouts του κλαμπ έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές τον τελευταίο μήνα τον στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και τα χαρακτηριστικά του φαίνεται πως τους έχουν πείσει να προχωρήσουν τη μεταγραφή. Η φυσική κατάσταση που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και παλιότερα με την Βιγιαρεάλ, έχουν εντυπωσιάσει τον Φαν Γκααλ, ο οποίος είναι πιθανό να κάνει κινησή τον Ιανουάριο. Ο 28χρονος έχει συμβόλαιο με τους Ροχιμπλάνκος μέχρι το 2018, όμως η ρήτρα αποδέσμευσης των 36 εκατ. ευρώ είναι ένα ποσό το οποίος η Γιουνάιτεντ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να δώσει. Τον Ουρουγουανό ήθελε και η Μπάγερν Μονάχου αλλά τελικά απέκτησε τον Μεχντί Μπενάτια από την Ρόμα.
Ματς Χούμελς
Η Γιουνάιτεντ ως γνωστόν ήθελε τον Χούμελς από το καλοκαίρι και θα μπορούσε να κάνει πρόταση τον Ιανουάριο, όμως η Ντόρτμουντ έχει σκοπό να τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική Γερμανίας πρόσφατα δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει μία μετακίνηση στο Μάντσεστερ, όμως μετά την φετινή ελεύθερη πτώση της BvB σίγουρα θα το σκεφόταν διαφορετικά. Η Μπορούσια δεν είναι πλέον η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα, δεν πηγαίνει στον τελικό του Champions League, δεν μπορεί να χτυπήσει την Μπάγερν και ο Χούμελς -τον οποίο έχει κοιτάξει και η Αρσεναλ- ίσως πλέον να μην είναι τόσο απόλυτος όσο στις τελευταίες δηλώσεις του.
Ρον Φλααρ
Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός έκανε εξαιρετικό Mundial στην Βραζιλία υπό τις οδηγίες του Φαν Γκααλ και αποτελεί επίσης στόχο της Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιο του 29χρονου με την Αστον Βίλα λήγει στο τέλος της σεζόν και δεδομένου ότι μπορεί να χαθεί χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία, είναι πιθανό να παραχωρηθεί σε χαμηλότερη τιμή σε μερικές εβδομάδες.
*Πηγή: gazzetta.gr*