Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο πιο… αγγλικός μήνας του χρόνου!!

Ο Δεκέμβρης είναι αγαπημένος μήνας για πολλούς λόγους. Κυρίως για τα Χριστούγεννα και για ό,τι αυτά σημαίνουν για μικρούς και μεγάλους.

Ο πιο… αγγλικός μήνας του χρόνου
Για εμάς τους θιασώτες του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο μήνας που άρχισε είναι μαγικός επειδή μας περιμένουν –συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων της Πρωτοχρονιάς που κλείνει το εορταστικό πρόγραμμα- 70 αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου!
Από απόψε το βράδυ, με τους πρώτους έξι αγώνες της 14ης αγωνιστικής (που θα ολοκληρωθεί με τους τέσσερις αυριανούς) μέχρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οπότε το λονδρέζικο ντέρμπι θα κλείσει, ως το τελευταίο χρονικά της ημέρας εκείνης, αυτές τις επτά απανωτές αγωνιστικές, μας περιμένει ένας μήνας-απόλαυση! Η αγωνιστική μάλιστα της Πρωτοχρονιάς είναι η «αντίθετη» αυτής που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο –δηλαδή παίζουν τα ίδια ζευγάρια σε αντίστροφες έδρες κι έτσι αρχίζει ο δεύτερος γύρος- πρακτική παραδοσιακή στο αγγλικό ποδόσφαιρο που τόσο πολύ αδυνατούμε να κατανοήσουμε εμείς οι απ’ έξω. Ακόμα και αυτοί που το αγαπάμε πολύ…
 
Είναι ο μήνας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς… ποδοσφαιροφιλίας (αν είναι δόκιμος ο όρος) αφού τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παίζεται ποδόσφαιρο μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Τα έφερε μάλιστα έτσι η συγκυρία, ώστε να ξεκινά αυτός ο μήνας με κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα, έτσι όπως διαμορφώθηκαν  στην τελευταία αγωνιστική του Νοέμβρη.
 
Δεδομένο πρώτο: η Τσέλσι κάνει και γκέλες! Η λευκή ισοπαλία στο Σάντερλαντ είναι απώλεια πολύ πιο σημαντική από τις ισοπαλίες στις δύο έδρες του Μάντσεστερ, αλλά κάποτε θα ερχόταν και μια τέτοια. Η Τσέλσι παραμένει φαβορί, αλλά μέσα σε αυτόν τον ημερολογιακό μήνα πρέπει να παίξει δύο φορές με την Τότεναμ (που στο 2-1 επί της Εβερτον διέπραξε την τρίτη ανατροπή της μέσα στον μήνα Νοέμβριο) και να πάει στις έδρες της Νιούκαστλ (της οποίας η φόρα της κόπηκε με την ήττα στο Απτον Παρκ αλλά μας έχει πείσει πια για τις ικανότητές της) της Στόουκ και της Σαουθάμπτον.
 
Δεδομένο δεύτερο: η  Μάντσεστερ Σίτι θυμήθηκε ότι είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Νίκησε 3-0 στην έδρα της φοβερής και τρομερής μέχρι προχθές Σαουθάμπτον, σημειώνοντας μάλιστα τα δύο τελευταία γκολ της με δέκα παίκτες απέναντι σε μία άμυνα που μέχρι την Κυριακή είχε δεχθεί όλα κι όλα επτά! Είναι πια δεύτερη και δε νομίζω ότι θα τερματίσει πιο κάτω από την πρώτη δυάδα. Δεδομένου μάλιστα ότι το πρόγραμμά της είναι πολύ βατό σε αυτές τις επτά αγωνιστικές που έρχονται (πάει σε Σάντερλαντ, Λέστερ και Γουέστ Μπρομ και υποδέχεται Εβερτον, Κρίσταλ Πάλας, Μπέρνλι και Σάντερλαντ) μπορεί να ελπίζει ότι η διαφορά των έξι βαθμών από την Τσέλσι θα έχει μειωθεί κι άλλο -αν δεν έχει εξανεμιστεί…
 
Δεδομένο τρίτο: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπλήρωσε τρεις νίκες, παίζει  με σιγουριά και ξεπερνάει ακόμα και τους (41 ως τώρα, μαζί με αυτόν του Ντι Μαρία) τραυματισμούς που την μαστίζουν. Θέλει να νικήσει απόψε τη Στόουκ στο Ολντ Τράφορντ και τη Σαουθάμπτον το βράδυ της Δευτέρας στο «Σεντ Μέρι΄ς», να την προσπεράσει και παράλληλα να  ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο της τέταρτης θέσης, και μετά να περιμένει τη Λίβερπουλ (την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου) και τα… Χριστούγεννα.
 
Δεδομένο τέταρτο: η Λίβερπουλ νοσεί και ο Μπρένταν Ρότζερς αρχίζει να ρίχνει τις «ζαριές» που ή θα σώσουν ή θα τελειώσουν την καριέρα του στο Ανφιλντ. Η νίκη επί της Στόουκ με ένα ηρωικό γκολ του Γκλεν Τζόνσον στο 85’ δεν έλυσε τα προβλήματα, ειδικά όταν ο Ρότζερς αφήνει στον πάγκο τον Στίβεν Τζέραρντ (στην επέτειο των 16 ετών από το ντεμπούτο του και για πρώτη φορά χωρίς να υπάρχει θέμα τραυματισμού) μαζί με άλλες πέντε μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού (Μορένο, Λόβρεν, Λαλάνα, Τσαν και Μάρκοβιτς)  συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων!
 
Κάπως έτσι αρχίζει ο Δεκέμβρης: με τις αποστάσεις στην πρώτη τριάδα λίγο πιο μαζεμένες, με τη Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ να κρατούν την επαφή με την πρώτη τριάδα (αλλά όχι με την… πρώτη θέση) με την Τότεναμ να παραμένει απρόβλεπτη και με τις δύο ομάδες του Λίβερπουλ να μοιράζονται τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και να βλέπουν ήδη από μακριά όσα γίνονται στα… πάνω πατώματα.
 
Οσο για την ουρά, το χορταστικό 3-2 της ΚΠΡ επί της Μπέρνλι έφερε μια από τις ανατροπές που έχουμε δει και που θα δούμε ακόμα. Η ουραγός Λέστερ δεν είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και οι πεντέμιση μήνες που απομένουν ως το τέλος της σεζόν είναι αρκετοί για να πάρει τους βαθμούς που θα τη σώσουν. Αυτή τη στιγμή εξάλλου, η 14η θέση απέχει όλους κι όλους τρεις πόντους από την 20η. Καλό Δεκέμβρη να έχουμε!

Πηγή:England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: