Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εμπόλεμη κατάσταση σε γήπεδο στη Σερβία!! (videos)

Πρωταγωνιστές νέων σοβαρών επεισοδίων έγιναν για μία ακόμα φορά οι οπαδοί της  Νόβι Παζάρ στη διάρκεια του αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου για το σερβικό πρωτάθλημα με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να δέχεται  … βομβαρδισμό από  αντικείμενα και μία κροτίδα να περνάει ξυστά από το σώμα του.
Οι φίλοι της ομάδας του βοσνιακού τμήματος  της Σερβίας ,μεγάλη μερίδα των οποίων έχει εξαιρετικά βεβαρημένο παρελθόν,  δημιούργησαν  για μία ακόμα φορά μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα στο  χωρητικότητας 12 χιλιάδων θεατών γήπεδο της πόλης στη διάρκεια του αγώνα με την εκ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League.
Marko-Nikolic-011
Με τα πνεύματα λίαν οξυμένα παρά την απουσία οπαδών της Παρτιζάν στους οποίους απαγορεύτηκε το ταξίδι στην πόλη της  νοτιανατολικής Σερβίας για τον κίνδυνο επεισοδίων οι  οπαδοί της γηπεδούχου στοχοποίησαν τον τεχνικό της  Μάρκο Νίκολιτς προς τον οποίο άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα. Ευτυχώς για τον 45χρονο προπονητή οι  «σκοπευτές» οπαδοί δεν  κατάφεραν να βρουν στόχο με μία κροτίδα πάντως να περνάει πολύ κοντά από το σώμα του.
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων  μπορεί να στάθηκε τυχερός  στη διάρκεια του βομβαρδισμού του αλλά όχι και στο …μέτωπο με τον διαιτητή Βλάντο Γλκόντζοβιτς που  τον απέβαλε λίγο πριν από το  φινάλε της αναμέτρησης  για έντονη διαμαρτυρία.
0
Πολλές ... αμαρτίες οι οπαδοί της Νόβι Παζάρ

Σ’ ότι αφορά τους οπαδούς της γηπεδούχου   που ανέβηκε στα σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας της  Βαλκανικής Χερσονήσου  το 2011 με λίαν αμφιλεγόμενο τρόπο ( όχι με αγωνιστικά κριτήρια αλλά  σύμφωνα με τους αμφισβητίες της λόγω της επιρροής του νυν Υπουργού Εμπορίου και τηλεπικοινωνιών) και  προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος  Ρασίμ Λιάγιτς) τα τρία δημοφιλέστερα  τους  γκρουπ ονομάζονται  Torcida Sandžak, Ultra Azzurro and Ekstremi και είναι αδελφοποιημένοι με  τους Ultras της Φενερμπαχτσέ.
Στα «κατορθώματα» τους τον Οκτώβριο του 2012 η  κοροϊδευτική στάση των τελευταίων σχετικά με την  παράνομη εμπορία οργάνων στο Κόσοβο ως πρόκληση προς τη Ραντ εκ των αιώνιων αντιπάλων  της ομάδας τους στην περιοχή της οποίας οι οπαδοί είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χριστιανοί ορθόδοξοι.
Τον Απρίλιο του 2013 σε άλλο ματς με την Παρτιζάν ένας εκ των οπαδών της Νόβι Παζάρ είχε εκτοξεύσει εντός αγωνιστικού χώρου  έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας  ο οποίος  έπεσε τελικά στον αγωνιστικό χώρο δίχως ευτυχώς να εκραγεί. Με τον δράστη να είναι ένοχος για ψευδή τοποθέτηση βόμβας στο ίδιο γήπεδο στις 26 Νοεμβρίου του 2011.
Για την ιστορία το ματς που ήταν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής  τέλειωσε δίχως νικητή με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μόλις στο 4’ με τον Λάζοβιτς και την  Νόβι Παζάρ να φθάνει στην ισοφάριση 13 λεπτά πριν από το φινάλε χάρη στο αυτογκόλ του Ίλιτς.










*Πηγή: onsports.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: