Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η χώρα έχει χρεοκοπήσει–Γιατί κοροϊδευόμαστε;

Η χώρα έχει χρεοκοπήσει–Γιατί κοροϊδευόμαστε;
Τη μιά μέρα μαθαίνουμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απαιτούν «επίδομα καθισιού» (4,000 ευρώ έκαστος) για τις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.

Και, πριν συνέλθουμε, πληροφορούμαστε ότι ο κατά δήλωσή του αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» εξαφανίστηκε (μαζί με τη σύζυγό του), παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί!
 άρθρο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου 
Δυο φαινομενικά άσχετες υποθέσεις που, κατά τη γνώμη μου, αφηγούνται όμως το γιατί και πώς η Ελλάδα χρεοκόπησε!
Στην πρώτη περίπτωση είναι η πολιτική εξουσία που αποκαλύπτει τη γύμνια της και στη δεύτερη η δικαστική.

Πρόεδροι της Βουλής, αντιπρόεδροι, υπουργοί και βουλευτές διόριζαν επί 30 χρόνια στη Βουλή αδέλφια, ξαδέλφια, κουμπάρους, λοιπούς συγγενείς και φίλους, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει 1,200 υπαλλήλους αντί για 400 -500 το πολύ!
Φυσικά, αφού ήταν «δικά τους παιδιά» δεν θα τ’ άφησαν με έναν απλό διορισμό! Αλλίμονο!
Τους προίκισαν, λοιπόν, με 16 μισθούς το χρόνο αντί για 14 που έπαιρναν οι υπόλοιποι Έλληνες και με ελευθέρας για τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό και για τους ίδιους στο γυμναστήριο!
Και επειδή ούτε αυτά ήταν αρκετά τους «μπούκωσαν» και με «επίδομα καθισιού» 2,000 ευρώ, κάθε φορά που προκηρύσσονταν εκλογές!
Η «μπρούκλισα» Άννα Ψαρούδα Μπενάκη επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή πήρε την απόφαση! Άξια! Μήπως από την τσέπη της τα πλήρωνε;
Αν η πολιτική εξουσία αποδείκνυε κάθε στιγμή τον «μαυρογιαλουρισμό» της, η δικαστική δυσκολευόταν να κρύψει την ανικανότητά της.
Πλάι σε λαμπρούς δικαστές, συγκροτημένους, ανεξάρτητους και θαραλλέους, βρίσκονταν και βρίσκονται ράθυμοι, γραφειοκράτες και φοβιτσιάρηδες δημόσιοι υπάλληλοι, που αμαυρώνουν την εικόνα της Δικαιοσύνης -του τελευταίου καταφυγίου του πολίτη.
Δικαστές αυτής της δεύτερης κατηγορίας δεν κατάφεραν να δικάσουν μέσα σε ενάμισυ χρόνο τους τρομοκράτες του «Επαναστατικού Αγώνα», με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν υπό όρους και, φυσικά, να εξαφανιστούν για να ετοιμάσουν τις επόμενες επιθέσεις τους.
Και μη ρωτήσετε ποια ποινή τους επιβλήθηκε, γιατί θα είναι σαν να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας!
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε!
Αυτό θα πει, άραγε, στους συγγενείς του νεκρού που ενδέχεται να αφήσουν πίσω τους οι τρομοκράτες, την επόμενη φορά;

Δε νομίζω ότι αντέχει σε σοβαρή κριτική η όλη υπόθεση, ούτε ότι υπάρχει έστω και ένα παράδειγμα τρομοκράτη, που να έχει ομολογήσει και παρόλα αυτά να αποφυλακίστηκε, οπουδήποτε στον πλανήτη, επειδή οι δικαστές δεν έκαναν τη δουλειά τους.
Όσο για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, που δεν ήξερε καν ότι ο Μαζιώτης και η Ρούπα δεν είχαν εμαφανιστεί για να δώσουν το παρόν, όπως όφειλαν, τι να πει κανείς… Ο ίδιος φταίει ή εκείνοι που τον έκαναν διοικητή;
Προσέξτε: είχαν εξαφανιστεί επί 15 μέρες οι τρομοκράτες και ο άνθρωπος που υποδυόταν τον διοικητή όχι μόνο δεν είχε ειδοποιήσει, ώστε να κινητοποιηθεί η αντιτρομοκρατική, αλλά ούτε καν ήξερε το θέμα… Δεν είχε ενδιαφερθεί να ρωτήσει…
Γι αυτό είπα και στην αρχή ότι οι υποθέσεις αυτές αφηγούνται τη χρεοκοπία της χώρας.
Διότι η χρεοκοπία δεν είναι γεγονός μόνο όταν δεν υπάρχουν τρόφιμα στο super market. Αυτό είναι η επισφράγισή της.
Χρεοκοπημένη είναι μιά χώρα που δίνει επιδόματα σε υπαλλήλους για να κάθονται ή για να πηγαίνουν εγκαίρως στη δουλειά τους.
Χρεοκοπημένη είναι όταν αφήνει ελεύθερους τρομοκράτες επειδή δεν πρόλαβε να τους δικάσει.
Χρεοκοπημένη είναι όταν η αστυνομία κοιμάται και οι κακοποιοί σκοτώνουν στο δρόμο συνταξιούχους για 70 ευρώ. Χρεοκοπημένη είναι όταν οι πολίτες δεν πληρώνουν φόρους, όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί δε θέλουν να πληρώσουν. Χρεοκοπημένη είναι όταν τα φαρμακεία δε δίνουν φάρμακα σε ασθενείς με καρκίνο αν δεν πληρώσουν μετρητοίς…
Ο αγώνας που γίνεται τώρα είναι να μην χρεοκοπήσει και τυπικά η χώρα, να μην κηρύξει στάση πληρωμών και, τελικά, εξοστρακιστεί από το ευρώ.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό, τουλάχιστον, θα αποφευχθεί.
Αν, όμως, δεν αλλάξουμε όλοι ούτε αυτό θα αποτραπεί…

πηγή: aixmi.gr

Μέσι=Ντρίπλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσι=Ντρίπλα! (ΒΙΝΤΕΟ)Απολαύστε σε ένα χορταστικό βίντεο τις 15 καλύτερες ντρίπλες του Λιονέλ Μέσι τη σεζόν που μας πέρασε!!



 πηγή: sportdog.gr







Θα του φτιάξουν και τις βαλίτσες...!

Στη Ρωσία επιμένουν πως η Ρουμπίν Καζάν, μετά την απόκτηση του Μαρκάνο, έχει βάλει στο μάτι ακόμα έναν παίκτη που αντιμετώπισε πέρυσι στις κόντρες της με τον Ολυμπιακό στο Europa, τον Ραφίκ Τζιμπούρ.
Θα του φτιάξουν και τις βαλίτσες...
Μάλιστα, κάθε μέρα γράφονται και ποσά στον Τύπο, με τα νούμερα να έχουν αγγίξει ως και τα 5 εκ. ευρώ! Στον Ολυμπιακό, πάντως, για την ώρα δεν ιδρώνει τ΄ αυτί τους! Λογικά, εδώ που τα λέμε...
Ο Αλγερινός φορ έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί χωρίς να φέρει ρευστό τα ταμεία. Κι αν το ρευστό είναι τα 5 εκ. ευρώ που λένε οι Ρώσοι, τότε θα το βοηθήσουν το παλικάρι να μαζέψει και τα πράγματά του, θα του αγοράσουν και μια ηλεκτρική κουβέρτα δώρο για να μην κρυώσει στο παγωμένο Ταταρστάν.
Κακά τα ψέματα, στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να ...εύχονται να έχουν τέτοια τύχη. Μιλάμε για την απόλυτη ευκαιρία να πουλήσουν με ένα κάρο λεφτά έναν παίκτη που αποκτήθηκε στα ...μουγκά και ως ελεύθερος από την ΑΕΚ πριν από 1,5 χρόνο. Και που λήγει το συμβόλαιό του το επόμενο καλοκαίρι, οπότε αποκλείεται τον Γενάρη να φέρει τόσο βαριά πρόταση.
Για τον Τζιμπούρ, βέβαια, δεν ξέρουμε αν θα πρόκειται για ευκαιρία ζωής, έστω κι αν ένα πανάκριβο συμβόλαιο στα 28 του χρόνια θα του εξασφαλίσει το μέλλον του, ενώ παράλληλα αν δεν ...πολυγουστάρει στη Ρωσία, σε 2-3 χρόνια, στα 30-31, θα μπορεί και πάλι να επιστρέψει σε πιο θερμά κλίματα, έχοντας ακόμα μπροστά του τα χρόνια για ένα καλό συμβόλαιο...

πηγή: sportdog.gr

Ενδυνάμωση και δίτερμα!!

Η αντίστροφη μέτρηση για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού για την αναχώρηση για την Αυστρία, όπου θα γίνει το «χτίσιμο» της νέας σεζόν, έχει ξεκινήσει και σήμερα οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την προτελευταία προπόνησή τους επί ελληνικού εδάφους.
Ενδυνάμωση και δίτερμα
Αυτή περιελάμβανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ενώ στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν δίτερμα. Έτσι, οι προπονήσεις στην Παιανία θα ολοκληρωθούν αύριο και το μεσημέρι της Δευτέρας (13:05) η αποστολή θα πετάξει για το Σάλτσμπουργκ.
Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και στη συνέχεια έπαιξαν δίτερμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Ικανοποίηση για την ελληνοποίηση!!

Στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση για την απόκτηση αρκετών νεαρών και ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.
Ικανοποίηση για την ελληνοποίηση
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο λιμάνι έλεγαν μεταξύ άλλων πως «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για το έντονο ελληνικό στοιχείο που έχει η ομάδα μας πλέον». Η ένταξη στο ρόστερ παικτών όπως οι Σιόβας, Μανωλάς, Τάτος, Βλαχοδήμος και Γιαννιώτης ήταν ένα γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.
«Έχουμε συγκεντρώσει ότι καλύτερο υπάρχει από νεαρούς Έλληνες παίκτες στην αγορά. Στόχος μας είναι να πάρουμε και άλλα νέα και ταλαντούχα παιδιά για τον Ολυμπιακό», συμπλήρωναν. Εκτός των άλλων πιστεύουν πολύ στις ικανότητες των συγκεκριμένων παικτών.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Και με τη Μάλαγα!!

Ακόμη ένα φιλικό προετοιμασίας έκλεισε ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν στις 7 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη τη Μάλαγα, όπως ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ισπανικός σύλλογος.
Και με τη Μάλαγα
Μάλιστα, στο σάιτ υπάρχει μία συνοπτική παρουσίαση του Ολυμπιακού και των τίτλων που έχει κατακτήσει, ενώ γίνεται αναφορά και στους Ισπανούς που έχει στο ρόστερ του (Μαρκάνο, Φουστέρ, Ορμπάιθ), αλλά και στον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος είχε θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Μαγιόρκα και τη Βιγιαρεάλ .

Με τον Ζαρντίμ δεν μπορείς να βαρεθείς!!

Έκπληκτοι έχουν μείνει οι παίκτες του Ολυμπιακού με την δουλειά του Πορτογάλου, αφού με την ποικιλία των ασκήσεων και την κυριαρχία της μπάλας τους... βγαίνει το λάδι ευχάριστα.
Με τον Ζαρντίμ δεν μπορείς να βαρεθείς!

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο προπονητής όταν είναι νέος, είναι και καταπληκτικός. Εχει φοβερές ιδέες, η προπόνησή του δεν έχει παρουσιαστεί… ποτέ στο ποδόσφαιρο. Τα κάνει όλα τέλεια. Έτσι δεν λένε;
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα με τον Ζαρντίμ. Με τη μόνη διαφορά ότι στην περίπτωση του Πορτογάλου, όντως, υπάρχει κάτι καινούργιο. Η ποικιλία του προγράμματος προετοιμασίας συν την κυριαρχία της μπάλας σε όλες τις ασκήσεις πλην εκείνων της προθέρμανσης και της αποθεραπείας, δεν αφήνουν κανέναν να βαρεθεί.
***Στις ασκήσεις του Ζαρντίμ κυριαρχεί η μπάλα και η τεχνική. Η συνεργασία, οι καλές πάσες, οι καλές τοποθετήσεις, τη τακτική. Και φανταστείτε ακόμα δεν έχει κάνει κανονική τακτική.
***Αυτές οι ασκήσεις για το γκολ, στις οποίες αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Οπως ιδιαίτερη ήταν και η άσκηση με το παιχνίδι δύο εναντίον ενός από τα πλάγια και σέντρα για τον σέντερ φορ. Παρεμπιπτόντως, Ντιόγκο και Πάντελιτς έδειξαν σούπερ σε αυτή την άσκηση.
***Σε μια άσκηση οι βοηθοί του Ζαρντίμ ζητούσαν από τους παίκτες να παίξουν με την μπάλα, να βάλουν τεχνική, να χρησιμοποιήσουν το γόνατο, αλλά και να κάνουν κοντρόλ με το κεφάλι. Ατομική τεχνική στο φουλ…
***Ξεκίνησε με ζέσταμα, συνέχισε με τις ασκήσεις ατομικής τεχνικής, πήγε στην άσκηση δύο εναντίον ενός (την ίδια στιγμή το άλλο γκρουπ έπαιζε διπλό σε μικρό χώρο και απαιτούνταν γρήγορες πάσες και όχι παραπάνω από δύο επαφές) και κατέληξε με διπλό, πριν γίνει η αποθεραπεία.
***Για να καταλάβετε πόσο άρεσε το πρόγραμμα του Σαββάτου, υπήρχαν στιγμές που ολοκληρωνόταν μια άσκηση και οι παίκτες ζητούσαν να κάνουν ακόμα μία ή δύο προσπάθειες.
***Στην άσκηση με τους δύο εναντίον ενός κυριάρχησε το όβερλαπ. Και ο Ζαρντίμ φώναζε συνεχώς στους παίκτες να το κάνουν σωστά. Και κυρίως να προσέχουν το οφσάιντ. Για παράδειγμα, ο Τάτος έκανε μια σέντρα από θέση οφσάιντ και όταν τα… άκουσε τον Ζαρντίμ, μετά πρόσεχε και τις έκανε όλες σωστές.
***Τρελαινόταν ο Πάντελιτς όταν δεν έβαζε γκολ στην προπόνηση. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει το γκολ στο αίμα του. Και αν κάποιο σουτ πήγαινε ψηλά, φώναζε τη γνωστή φράση (και όχι στα σέρβικα, αλλά στα ελληνικά) με τη μάνα κ.λ.π., κ.λ.π..
***Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον Βραζιλιάνο από δω και πέρα. Οπως, φαίνεται ότι ο Ζαρντίμ, αλλά και οι Πορτογάλοι βοηθοί δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν τον Ντιόγκο. Θέλουν να τον ανεβάσουν ψυχολογικά.
***Ο Ζαρντίμ κάνει και κάτι άλλο. Τις τελευταίες δύο μέρες έχει κάνει δύο τετ α τετ. Την Παρασκευή με τον Παπάζογλου και το Σάββατο με τους Κάρολ, Μέγιερι. Απλά με τους δύο γκολκίπερ, το έκανε για μεγαλύτερη διάρκεια. Και στις δύο περιπτώσεις η συζήτηση έγινε με τη βοήθεια του βοηθού του (ήταν και του Βαλβέρδε), Ρομπέρτο Περάλδο...
***Όπως σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή η προπόνηση βιντεοσκοπείται. Ο Μιγκέλ Μότα, ο συνεργάτης του Ζαρντίμ, που επιμελείται τις βιντεοσκοπήσεις, είχε ανέβει πάνω στη σκεπή των αποδυτηρίων του γηπέδου του Ακενκιρχ για να κάνει τη δουλειά του. Ο Μότα, αφού βιντεοσκοπήσει, αρχειοθετεί όλες τις προπονήσεις. Και αυτό για να μπορεί ο Ζαρντίμ ανά πάσα στιγμή και αν χρειαστεί να τσεκάρει κάποια πράγματα να μπορέσει και να κάνει την ανάλυσή του.
***Την Κυριακή, μετά την προπόνηση θα γίνει η συνέντευξη Τύπου του Ζαρντίμ στοτς εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου. Είναι μια συνέντευξη που θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Λέτε να… φορέσουμε εμείς οι δημοσιογράφοι και ρούχα για να γίνει σωστότερη η ανάλυση. Πάντως, μας βλέπει ο Ζαρντίμ που ασχολούμαστε και με τη λεπτομέρεια της προπόνησής του και ζήτησε ο ίδιος το πρωί του Σαββάτου από τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Κώστα Καραπαπά, να γίνει αύριο το πρωί η συνέντευξη στο γήπεδο και όχι στο ξενοδοχείο…
***Κάποιοι απόρρησαν που ο Ζαρντίμ Σάββατο και Κυριακή έβαλε μια προπόνηση στο πρόγραμμα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα είναι διπλές οι προπονήσεις. Τρίτη, Πέμπτη, μονές. Ε, στις μονές υπάρχει πολλή ένταση. Όπως έγινε το Σάββατο και λογικά θα γίνει και την Κυριακή…

πηγή: gazzetta.gr

Η μεταμόρφωση του Παναγιώτη Ταχτσίδη!!

Η περίπτωση του Παναγιώτη Ταχτσίδη είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον υπάρχει στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Η μεταμόρφωση του Παναγιώτη Ταχτσίδη
Κυρίως γιατί δείχνει πως όποιος Ελληνας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής φύγει από την Ελλάδα μπορεί να κάνει πράξη κάθε του όνειρο αρκεί να δουλέψει. Ο Ταχτσίδης επιλέχτηκε από τη Ρόμα, όχι γιατί κάποιος μάνατζερ έπεισε τον Ζντένεκ Ζέμαν να του δώσει μια ευκαιρία, αλλά γιατί έκανε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα με τη Βερόνα στην ιταλική Β' Εθνική. Η πρόοδος ανταμείβεται.

Θυμάμαι τις πρώτες εμφανίσεις του Ταχτσίδη με την ΑΕΚ. Ο «κιτρινόμαυρος» Τύπος παραληρούσε ότι στην «Ενωση» ανακάλυψαν τον νέο Τσιάρτα, ο Μπάγεβιτς πιεζόταν να τον κάνει βασικό, ο ίδιος ο παίκτης ύστερα από δυο-τρία καλούτσικα ματς είχε αποκτήσει υφάκι κι όταν τον έβλεπες καταλάβαινες ότι νομίζει πως είναι έτοιμος ν' αρχίσει να περπατάει πάνω στα νερά της θάλασσας σαν νέος προφήτης. Μετά άρχισαν τα εξώφυλλα, οι γνωριμίες με τη Σάσα Μπάστα, οι αποκαλύψεις πως για να υπογράψει συμβόλαιο θέλει 300 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο (ύστερα από 18 ματς σε τρία χρόνια...) κι άλλα τέτοια ωραία. Ευτυχώς προέκυψε η Τζένοα. Αν έμενε εδώ, είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει πορτιέρης στο Villa Mercedes παρά ποδοσφαιριστής.
Ετοιμος
Στην Τζένοα ο Ταχτσίδης δεν έπιασε, γιατί δεν ήταν έτοιμος. Είχε καλά στοιχεία, αλλά το ποδόσφαιρό του ήταν αναχρονιστικά εγωιστικό. Οι Γενοβέζοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν μαζί του, ο -τότε προπονητής του- Γκασπερίνι μιλούσε κολακευτικά για την τεχνική του κατάρτιση, όμως «δεκάρι» στην Τζένοα έπαιζε ο Παλάσιο και κάθε σύγκριση του δικού μας με τον Αργεντινό προκαλούσε ειρωνικά σχόλια. Οι πρακτικοί Ιταλοί διέκριναν και κάτι ακόμα: ότι ο μικρός χρειαζόταν απαραίτητα, πριν γίνει ποδοσφαιριστής, να στρώσει χαρακτήρα.
Αυτό στα καφέ της Γλυφάδας δύσκολα γίνεται: στην κόλαση της ιταλικής Β' Εθνικής, εκεί που για να κερδίσεις δεκαπέντε μέτρα με την μπάλα στα πόδια πρέπει να γλιτώσεις από τρία τάκλιν, είναι πιθανότερο. Ο Ταχτσίδης πρέπει να σοκαρίστηκε όταν βρέθηκε στην Τσεζένα αρχικά και στο Γκροσέτο στη συνέχεια, αλλά όταν κατάλαβε ότι χωρίς δουλειά δεν σου χαρίζει κανένας τίποτα, μεταμορφώθηκε. Στη Βερόνα βρήκε τη γη της Επαγγελίας: τον είχα δει πέρυσι σε ένα ματς Κυπέλλου να παίζει «αμυντικό χαφ – οργανωτής» με ψηλά το κεφάλι και σωστές επιλογές κι έτριβα τα μάτια μου. Απορώ πώς ο Σάντος δεν πήγε ποτέ να τον δει.
Τον είδε
Τον είδε ο Ζέμαν, που ένας προφήτης της ιταλικής Β' Εθνικής ήταν κι αυτός. Τον είδε ως αντίπαλο της δικής του Πεσκάρα (που πέρυσι έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία) και τον πήρε στη Ρόμα, όχι γιατί τον θεωρεί έτοιμο, αλλά γιατί πιστεύει πως μπορεί να τον βελτιώσει! «Εχει ποιότητα και σωματικά προσόντα. Δεν έχει ταχύτητα και ένταση στο παιχνίδι του, όμως για αυτά υπάρχουν οι προπονητές κι αυτά πρέπει να του διορθώσουμε» τόνισε.
Προσέξτε: ο σοφός κόουτς δεν μίλησε για μεταγραφή που θα δώσει λύσεις, αλλά για ένα παιδί που αξίζει τον κόπο να ποντάρει κανείς πάνω του με την ελπίδα πως -στη βάση μιας δουλειάς- θα βγει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του τρόπου που αντιμετωπίζονται οι μικροί στην Ελλάδα και σε χώρες όπου υπάρχει ποδοσφαιρική λογική. Εδώ κάθε πιτσιρίκος είναι ατραξιόν –golden boy: γίνεται σταρ πριν καν δούμε τι αντοχές έχει. Στο εξωτερικό διαλέγουν με βάση τα προσόντα και την προοπτική.
Εθνική
Εβλεπα πριν δύο μέρες την Εθνική Νέων (κάτω των 19) με την Ισπανία. Οι πιο πολλοί από τους δικούς μας παίκτες σου δημιουργούσαν την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να μάθουν τίποτα παραπάνω από όσα τώρα ξέρουν –προσοχή αυτό δεν έχει να κάνει με τις ικανότητές τους, αλλά με τα υφάκια τους. Οι πιο πολλοί έμοιαζαν φτασμένοι γιατί αγωνίζονται στην Εθνική Νέων: άλλοι διαμαρτύρονταν στους συμπαίκτες τους, άλλοι στους διαιτητές, άλλοι στους αντιπάλους. Σχεδόν όλοι προσπαθούσαν να δείξουν ότι είναι προσωπικότητες πιο πολύ από παίκτες. Επιχειρούσαν μια ντρίμπλα παραπάνω, ένα περίεργο κοντρολ, κάνανε τακουνάκια ή απλά φωνάζανε. Ολοι νόμιζες πως, όσο ποδόσφαιρο ξέρουν, το μάθανε μόνοι τους. Σόρι, αλλά αν δεν τους βελτιώσουν, θα 'ναι δύσκολο το μέλλον για όλους τους.

Επίπεδο
Δεν ξέρω αν ο Ταχτσίδης στη Ρόμα θα τα καταφέρει: το επίπεδο του συναγωνισμού είναι πολύ υψηλό –στη θέση του π.χ. παίζει ο Ντε Ρόσι, ο Ιταλός με το μεγαλύτερο σήμερα συμβόλαιο. Είναι σπουδαίο όμως ότι ένας καλός προπονητής σαν το Ζέμαν είπε ότι αξίζει τον κόπο να δουλέψει μαζί του. Είναι εξίσου σημαντικό ότι η Τζένοα δεν τον πούλησε, αλλά πρότεινε στη Ρόμα τη συνιδιοκτησία του, ώστε να τεστάρει την πρόοδό του. Αυτή που περιμένω κι εγώ από τους δικούς μας μικρούς, γνωρίζοντας ότι εδώ είναι σχεδόν αδύνατη…

Πού θα παίξουν
Η ΕΠΟ πρέπει να πάρει μια απόφαση για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και πρέπει να το κάνει γρήγορα. Οι δυο ομάδες –αντίθετα από αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος– δεν διαλύθηκαν πέρυσι για τα «στημένα», αλλά γιατί δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Από τη στιγμή που φέτος πήραν, δικαιούνται να πάρουν μέρος και σε κάποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μόνο που όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη σε ποια κατηγορία πρέπει να αγωνιστούν.
Επειδή το ζήτημα έχει ενδιαφέρον, γνωρίζω ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές εισηγήσεις:
Α) Η πρώτη είναι οι ομάδες να παίξουν στη Γ' Εθνική, δηλαδή στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Αν αποφασιστεί αυτό, το σκεπτικό θα είναι ότι οι δυο ξεκινάνε κατά κάποιο τρόπο από την αρχή: κάποιος θα έλεγε ότι επανιδρύονται μετά την αδειοδότησή τους.
Β) Η δεύτερη εισήγηση, η οποία νομίζω βρίσκει σύμφωνο τον Σπύρο Καλογιάννη, πρόεδρο της ΕΠΑΕ, είναι οι ομάδες να αγωνιστούν στη Football League, δηλαδή τη Β' Εθνική. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν να δέχεται η ΕΠΟ ότι οι ομάδες πήραν μέρος στη Σούπερ Λίγκα, υποβιβάστηκαν άνευ αγώνων και παίζουν στην επόμενη κατηγορία.
Γ) Τέλος υπάρχει και μια τρίτη εισήγηση: να παίξουν οι ομάδες αυτές στη Super League. Επειδή ωστόσο δεν μπορεί να γίνει, βάσει κανονισμών, αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος τώρα, η σκέψη είναι να αποφασιστεί η αναδιάρθρωση φέτος και να αφορά αυτή το επόμενο πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια να μην παίξουν οι δυο ομάδες φέτος πουθενά, αλλά να έχουν ένα χρόνο μπροστά τους για να προετοιμαστούν και να επιστρέψουν στη Super League, στην οποία πέρυσι ανήκαν.
Ολες οι προτάσεις έχουν λογικοφανή βάση: να δούμε τι θα αποφασιστεί.

Το καλοκαίρι του Φάνη
Υπερβολές είναι αυτά που λέγονται ότι τάχα μου ο Φάνης ο Κλωνόπουλος κάνει όλες τις φετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Δεν τις κάνει όλες ο Φάνης –όλο και κάποιος άλλος αντζέντης θα κάνει κάτι. Και μην ακούτε σαχλαμάρες ότι ο Φάνης είναι πολύ δυνατός και συνέχεια στα γραφεία, γιατί ακόμα πίσω από την κουρτίνα υπάρχει ο Γιάννης, με τον οποίο δούλευε σχεδόν αποκλειστικά. Τον Φάνη στον Παναθηναϊκό τον αγαπούν όλοι και όλοι ξέρουν ότι χωρίς τέσσερις παίκτες του Φάνη δεν γίνεται να πάρει μέρος η ομάδα στο πρωτάθλημα…
ΠΗΓΗ: Sportday

Ούτε 3000 τα διαρκείας...!!

Στην πρώτη περίοδο ανανεώσεων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέθεσε μόλις 2770 εισιτήρια διαρκείας, αριθμός πολύ – πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο άλλων σεζόν...
Ούτε 3000 τα διαρκείας...
Θυμίζουμε ότι η διάθεση των διαρκείας θα συνεχιστεί μέχρι και τις 20 Ιουλίου, ίσως και κάποιες ημέρες ακόμη αν η πρώτη κλήρωση για τον ευρωπαϊκό αγώνα στείλει τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας για την πρώτη αναμέτρηση.
Πηγή: paok24.com

Ο κόσμος δείχνει να προτιμά την διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ. Οι οπαδοί της ακούν και διαβάζουν σε καθημερινή βάση τον Θωμά Μαύρο, έναν άνθρωπο του οποίου την πρόθεση δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, να τους λέει ορθά κοφτά ότι η ΠΑΕ καταρρέει και ότι ο ίδιος είναι, μόλις 10 ημέρες μετά την άφιξή του, πολύ κοντά στην απόφαση να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να αποχωρήσει, επειδή δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο για να προλάβει το κακό. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Ο κόσμος δείχνει να προτιμά την διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ
Και πόσοι δείχνουν στην πράξη ότι συγκινούνται; Περί τις 4 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλο, οι οποίοι έδωσαν το 150άρι για να πάρουν ένα εισιτήριο διαρκείας και να στηρίξουν με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια που γίνεται για να γλιτώσει η εταιρεία το κανόνι και η ΑΕΚ τον υποβιβασμό.

Ολο αυτό που συμβαίνει και δεν συμβαίνει στην ΑΕΚ οδηγεί σε μια ερώτηση, που σήμερα μοιάζει ρητορική: μήπως η πλατιά μάζα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι λύση να συνεχίσει να υπολειτουργεί η ΠΑΕ στην περίπτωση που βρει τρόπο να συγκεντρώσει 4 εκατ. ευρώ και να κρατηθεί σε λειτουργία; Μήπως η πλατιά μάζα αντιλαμβάνεται ως ιδανική –υπό τις παρούσες συνθήκες– επιλογή για την ΑΕΚ τη διάλυση της ΠΑΕ, που θα σημάνει την πτώση του συλλόγου σε ερασιτεχνική κατηγορία;

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών στη Γλασκώβη εκτυλίσσεται η πιο πονεμένη ιστορία των Ρέιντζερς. Η εταιρεία διαλύθηκε, ο σύλλογος αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Σκωτίας λόγω των χρεών και του επιχειρηματικού σχεδίου που απορρίφθηκε ως αβάσιμο και μη ρεαλιστικό. Και τι κάνουν οι οπαδοί του συλλόγου; Θρηνούν, αλλά δεν αντιδρούν. Αποδέχονται τη μοίρα. Το μοιραίο.

Συναντώ και συναναστρέφομαι σχεδόν καθημερινά φίλους της ΑΕΚ. Ολοι με ρωτούν σχετικά με το αν έχει ή όχι ελπίδες να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΑΕ, να βρει τα χρήματα για να επιζήσει για κάποιο διάστημα. Δεν τους ενθουσιάζει, διαπιστώνω, η ιδέα της επιβίωσης. Δεν τους λέει τίποτα η εξεύρεση ενός κεφαλαίου 4 εκατ. ευρώ που θα επιτρέψει στην ΠΑΕ να μείνει ανοικτή και στην ΑΕΚ να παίξει στο πρωτάθλημα με ομάδα των προδιαγραφών που αντιλαμβάνονται ότι θα έχει υπό αυτές τις συνθήκες. Οι αντιδράσεις τους σε όσα ακούν και η μέχρι σήμερα κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας και των αιτήσεων για την παροχή της στήριξης των 20 ευρώ που ζήτησε ο Μαύρος, οδηγούν στην εκτίμηση ότι είτε ο κόσμος μένει, ως ανήμπορος που είναι, απαθής μπροστά στο πρόβλημα ζωής της ΠΑΕ ΑΕΚ, είτε ο κόσμος δείχνει με την απουσία του ότι προτιμά να δει την ΠΑΕ να διαλύεται και την ΑΕΚ να ξαναρχίζει, έστω από χαμηλά.

Επειδή δεν είναι μακριά η εποχή που περισσότεροι των 40 χιλιάδων άνθρωποι έβρισκαν νόημα σε μια βόλτα στο ΟΑΚΑ για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ΑΕΚ, δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι ο σύλλογος έχασε τους οπαδούς του. Εχει όμως πάψει να τους εμπνέει και να τους ελκύει. Αυτό θα αποδειχθεί αν το τέλος του μήνα βρει τον Θωμά Μαύρο με τα χέρια ψηλά και την ΠΑΕ ΑΕΚ σε αδυναμία λειτουργίας.
ΠΗΓΗ: Sportday

Προς Ρεάλ ο Νταβίδ Σίλβα!!

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα ο Νταβίδ Σίλβα έχει αποφασίσει να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να γίνει μέλος του μεγάλου project του Ζοσέ Μουρίνιο.
Προς Ρεάλ ο Νταβίδ Σίλβα!
Οπως γράφεται στον Τύπο, τις τελευταίες μέρες έχουν προκύψει ενθαρρυντικά σημάδια για την πιθανότητα της μεταγραφής του 26χρονου στην πρωταθλήτρια Ισπανίας.
Αρχικά, στο μυαλό του πρώην άσου της Βαλένθια ήταν να παραμείνει στην Μάντσεστερ Σίτι με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση της Premier League, όμως μετά την επιμονή της Ρεάλ Μαδρίτης να τον εντάξει στο δυναμικό της, αποφάσισε να ακούσει τι έχουν να του πουν οι Μερένγκες. Πλέον ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με την Φούρια Ρόχα ξέρει από πρώτο χέρι ότι οι Blancos βλέπουν με απόλυτη σοβαρότητα την περίπτωσή του και ο ίδιος έχει πειστεί να υπογράψει στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Σίλβα χρωστάει ευγνωμοσύνη στην Μάντσεστερ Σίτι, όμως ξέρει ότι η ευκαιρία να κάνεις μεταγραφή στην Ρεάλ δεν είναι κάτι που έρχεται κάθε μέρα και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Το δημοσίευμα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο μπορεί να κοστίσει η μεταγραφή και συμβόλαιο του παίκτη, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, ο Μόντριτς σίγουρα θα απομακρυνθεί.
Πηγή: gazzetta.gr

"Δεν φοβόμαστε την Πορτογαλία"!

Για τη συνολική πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Euro U-19 που διεξάγεται στην Εσθονία, αλλά και για τον «τελικό» πρόκρισης με την Πορτογαλία μίλησε ο Σπύρος Φουρλάνος.
«Δεν φοβόμαστε την Πορτογαλία»
«Τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την Πορτογαλία, στον οποίο η νίκη είναι μονόδρομος. Αν πιάσουμε την απόδοση που ξέρουμε ότι μπορούμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», δήλωσε ο Φουρλάνος και πρόσθεσε: «Το θετικό είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα ανάμεσά μας και ομοιογένεια στη λειτουργία της ομάδας. Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο απ' όλα είναι η "δίψα" που έχουμε για την πρόκριση»

"Μόνο συμπτωματικό δεν ήταν"...!!

Την απάντησή του για την σύλληψη του Γιώργου Χριστοβασίλη και την έκταση που αυτή πήρε έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας ότι μόνο συμπτωματική δεν ήταν η αναστάτωση που δημιουργήθηκε. Στην ανακοίνωσή τους οι Ηπειρώτες αναφέρουν ότι η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να... διαπομπεύσουν τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Χριστοβασίλη, για να επιτύχουν την «αναγκαστική» τακτοποίηση της οφειλής.
"Μόνο συμπτωματικό δεν ήταν"...
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, πιστεύοντας ότι μόνο συμπτωματική δεν ήταν η σημερινή αναστάτωση, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι, με αφορμή την απαίτηση οφειλών της ομάδας προς την επιτροπή σταδίων, δηλώνει τα εξής:
Για την διευθέτηση της οφειλής, που αφορά κυρίως παλαιότερες διοικήσεις της ομάδας, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όμως η υπόθεση, λόγω αναβολών (η τελευταία στις 3-5-2012 λόγω εκλογών) δεν έχει ακόμη εκδικασθεί, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Παρ όλα αυτά, «κάποιοι», θεώρησαν σκόπιμο και προφανέστατα για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, να προσφύγουν ακόμα και στη μέθοδο της διαπόμπευσης, στο πρόσωπο του προέδρου μας, ώστε να επιτύχουν την «αναγκαστική» τακτοποίηση της όποιας οφειλής
Η δικαιοσύνη βέβαια στάθηκε στο ύψος της κι έτσι η όποια τακτοποίηση του ζητήματος θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο ο κ. Χριστοβασίλης με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ομάδας, θα παραστούν στην τελετή αγιασμού, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ στις 18:30».

Στο "κόλπο" και η Ούνικς...!!

Ο Κώστας Καϊμακόγλου βρέθηκε μια ανάσα από το να φορέσει τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, αλλά τα εκατομμύρια των Ρώσων της Ούνικς Καζάν φαίνεται να κάνουν την διαφορά και να φέρνουν ανατροπή...
Στο "κόλπο" και η Ούνικς...
Ο 29χρονος φόργουορντ έπειτα από δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Παναθηναϊκό είναι ελεύθερος και αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του. Άλλες τον ενημέρωσαν πως θα πρέπει να περιμένει λίγες εβδομάδες, άλλες του εξήγησαν πως δεν είναι πρώτη επιλογή και οι δύο που έδειξαν πιο ζεστές από κάθε άλλη ήταν η Γαλατάσαραϊ και η Ούνικς Καζάν.
Οι Τούρκοι του προσέφεραν κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια συνεργασίας (900.000 τον πρώτο χρόνο και 1.000.000 τον δεύτερο). Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πανέμορφη πόλη, μόλις μια ώρα από την Αθήνα και η ομάδα αρκετά οργανωμένη. Το «αγκάθι» που υπήρχε, όμως, και έκανε τον «Κάι-Κάι» να το σκέφτεται και να μην αποδέχεται την πρόταση ήταν το γεγονός πως η «Γαλατά» δεν θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα.
Ο διεθνής φόργουορντ ήταν μια ανάσα από να αποδεχτεί την πρόταση, αλλά κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι η Ούνικς Καζάν και άλλαξε τα-οικονομικά-δεδομένα. Οι Ρώσοι έστρωσαν... χρυσάφι στα πόδια του Κώστα Καϊμακόγλου και σε συνδυασμό με το ότι θα αγωνιστούν στα προκριματικά της Ευρωλίγκας (σ.σ. με πάρα πολλές πιθανότητες να βρεθούν στους ομίλους) φαίνεται πως έκαμψαν τις αντιστάσεις του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ο οποίος προβληματιζόταν αναφορικά με το Καζάν.
Η ρωσική ομάδα του πρότεινε διετές συμβόλαιο με εξαιρετικούς οικονομικά όρους και πλέον όλα δείχνουν πως το μόνο που απομένει είναι να επισημοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η Γαλατάσαραϊ έχει πιάσει το ταβάνι της και δύσκολα θα ανεβάσει την προσφορά της, ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθεια του, αλλά όλα δείχνουν πως ο Κώστας Καϊμακόγλου θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια κάτοικος Καζάν και θα φοράει τη φανέλα της Ούνικς.
Πηγή: gazzetta.gr

Το κατόρθωμα του Πίου!!

Εντάξει αν θέλουμε να διακωμωδήσουμε την όλη κατάσταση, μπορούμε να πούμε ότι χάσαμε από τους... Πίου του μπάσκετ. Τα παιδιά των φαναριών δηλαδή, που αγωνίστηκαν με έναν πρωτόγονο τρόπο απέναντι σε μια τεχνικά ανώτερη ομάδα, η οποία όμως δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που την περίμενε. Γράφει ο Φίλιππος Συρίγος
Το κατόρθωμα του Πίου!
Αν, από την άλλη, θέλουμε να ψάξουμε για δικαιολογίες, σίγουρα θα βρούμε πολλές: Την αναγκασταστικά κακή προετοιμασία, την κούραση πολλών βασικών παικτών, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι διαιτητές τις δύο τελευταίες φάσεις που έκριναν το ματς και άλλα πολλά...
Αν όμως θελήσουμε να διεισδύσουμε λίγο πιο βαθιά και να βρούμε σοβαρότερες αιτίες για το κακό που μας βρήκε, τότε θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι όλα εδώ πληρώνονται. Γιατί κακά τα ψέματα γύρω από την Εθνική μπάσκετ είχαν συσσωρευθεί τον τελευταίο καιρό αμαρτίες και προβλήματα που δεν μπορούσαν να περνάνε διαρκώς χωρίς συνέπειες.
Για παράδειγμα στο Καράκας οι δύο συνεργάτες του Ζούρου, ο Πρίφτης και ο Μανωλόπουλος αναγκάστηκαν να μείνουν σε ξενοδοχείο που απείχε κάποια χιλιόμετρα από εκείνο της αποστολής. Γιατί έγινε αυτό; Δεν υπήρχαν δωμάτια, δεν υπήρχαν λεφτά, ήταν κακή η συνεννόηση με τους διοργανωτές, ή μήπως κρίθηκαν πιο απαραίτητα για την κεντρική... σκηνή (δηλαδή το επίσημο ξενοδοχείο) πρόσωπα που δεν είχαν καμία ουσιαστική σχέση με την ομάδα;
Όπως κι αν έχει το πράγμα, το βέβαιο είναι ότι ο προπονητής έμεινε μόνος να... κυνηγάει δώδεκα παίκτες, ορισμένοι από τους οποίους δεν είχαν το μυαλό τους μόνο στην Εθνική αλλά και στα μελλοντικά τους συμβόλαια. Ούτε όμως και ο ίδιος αποτελούσε εξαίρεση, αφού βρισκόταν μέσα σε έναν κυκεώνα προτάσεων από συλλόγους που έψαχναν προπονητή για τη νέα περίοδο.
Οι πληροφορίες μου από αξιόπιστες πηγές, λένε ότι αμέσως μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων Εφές Πίλσεν – Ομπράντοβιτς η τουρκική ομάδα κάλεσε τον Ζούρο να συζητήσει νέο συμβόλαιο μαζί της. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, πράγμα που όμως δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη, ίσως γιατί μια τέτοια ανακοίνωση απαιτούσε το κατάλληλο τάιμινγκ και πάνω από όλα κάποιες συνεννοήσεις με την ομοσπονδία μπάσκετ.
Κάποια στιγμή διέρρευσε ότι ο Ολυμπιακός τα βρήκε με άλλον προπονητή, τον Μπαρτζώκα, που όμως κι αυτός, όπως και ο Ζούρος, παρέμενε σιωπηλός και εν αναμονή, γεγονός που ενδεχομένως έφερε τον ομοσπονδιακό προπονητή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, πόσο μάλλον αφού ήταν υποχρεωμένος να ψάχνει στα τηλέφωνα τους συνεργάτες του οι οποίοι δούλευαν μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά!
Γενικά πάντως με προπονητές παρτ τάιμ που ο ένας εργαζόταν στην Εφές, ο άλλος στην Καβάλα και ο άλλος στον Αρη, το πράγμα από το χειμώνα δεν μπορούσε να συντονιστεί καλά. Το πρόγραμμα προετοιμασίας στην Βραζιλία κλείστηκε διαφωνούντος του προπονητή, σημαντικοί παίκτες (Σχορτσανίτης, Κουφός) πήγαν στο χειρουργείο αντί για τις προπονήσεις της ομάδας, ο Βουγιούκας αποκλείστηκε «γιατί δεν ήταν πολύ ζεστός» και ο Μαυροκεφαλίδης παρέμεινε ένα μεγάλο αναπάντητο ερωτηματικό...
Ταυτόχρονα κάποιοι από τους δώδεκα άρχισαν να παίζουν όχι με το στυλ και τη νοοτροπία που τους είχε καθιερώσει, αλλά με βάση τις οικονομικές απαιτήσεις (ή και προσφορές) που είχαν από την αγορά. Και κάπως έτσι χάσαμε από μια ομάδα που δεν ξέρει τι θα πει συνεργασία, τι θα πει ομαδική προσπάθεια. Από μια ομάδα, τέλος πάντων που παίζει ένα πρωτόγονο μπάσκετ.
Το ότι στο τέλος οι διαιτητές δεν σφύριξαν επιθετικό φάουλ στο νικητήριο καλάθι της Νιγηρίας ούτε το καθαρό φάουλ που έγινε στο τρίποντο που επιχείρησε με τη λήξη ο Σπανούλης, έμοιαζε περισσότερο με θεία δίκη, παρά με αδικία. Γιατί μέχρι τότε βάζαμε μέσον για να χάσουμε. Και όταν χάνεις από τη Νιγηρία δεν μπορεί να φταίνε κάποιοι άλλοι.
Σημειολογικά πάντως να υπογραμμίσουμε ότι την ώρα που οι διαιτητές το έπαιζαν Πόντιοι Πιλάτοι με αποτέλεσμα την ήττα της Εθνικής, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Γ. Βασιλακόπουλος, αγωνιούσε στην εξέδρα εν μέσω των γνωστών διαιτητοπατέρων Στ. Δουβή και Ν. Ζαβλανού (που χρόνια τώρα υποτίθεται ότι πασχίζουν για το καλό της Εθνικής ομάδας!).
Πηγή: novasports.gr

Τηλεκατευθυνόμενο!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολαύστε το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε με εκτέλεση φάουλ ο Λεάντρο Σίλβα της Αβάι!!

Τηλεκατευθυνόμενο!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη προσοχή...!!

Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί ήδη για την κάλυψη των τριών θέσεων παικτών άνω των 24 ετών, που έχει δικαίωμα να κάνει ο Αρης. Επιθυμία του Μάκη Κατσαβάκη είναι να συμπληρωθεί το ρόστερ όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για την προετοιμασία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται οι «κίτρινοι» να κάνουν κάποια βιαστική κίνηση, κυρίως για αυτές τις τρεις θέσεις.
Με μεγάλη προσοχή...
Ο Σερραίος τεχνικός θέλει να εξετάσει λεπτομερώς κάθε επιλογή που μπορεί να έχει, ώστε να εκμηδενίσει- αν αυτό είναι δυνατό- την πιθανότητα λάθους, αφού οι τρεις αυτοί παίκτες προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα.
Ο Κατσαβάκης βρέθηκε και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, αύριο θα ξεκουραστεί και από Δευτέρα πιάνει δουλειά με την έναρξη της προετοιμασίας και συνεχίζοντας παράλληλα την αναζήτηση των παικτών που θα ενισχύσουν την ομάδα.
Πηγή: allaboutaris.com

"Θέλουμε και... περιμένουμε"

Ο Κρίστιαν Τσάβες θέλει πολύ να παίξει στον Ολυμπιακό και περιμένει την τελική κίνηση των πρωταθλητών Ελλάδας όπως τονίζει στο gazzetta.gr ο ατζέντης του παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς.
"Θέλουμε και... περιμένουμε"
Η πρώτη μας ερώτηση προς τον Γκουστάβο Γκόνι είχε να κάνει με το εάν υπάρχουν νέες επαφές των δύο πλευρών και το κατά πόσον ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση απόκτησης του Κρίστιαν Τσάβες. «Νέες επαφές δεν υπάρχουν με τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει επίσης επίσημη πρόταση για τον παίκτη. Πρέπει να σας πω πάντως ότι προσωπικά τις συζητήσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας τις κάνουμε μέσω ενός μάνατζερ από την Κύπρο. Μέσω εκείνου μιλάμε με Ελλάδα και Ολυμπιακό. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα απευθείας με τον Ολυμπιακό. Ο Κρίστιαν πάντως θέλει να παίξει στην Ελλάδα. Του αρέσει πολύ το ν' αγωνιστεί εκεί», μας απάντησε.
Από εκεί και έπειτα γνωστοποίησε στο gazzetta.gr πως «στα χέρια μας έχουμε πρόταση από ομάδα της Βραζιλίας αλλά και από σύλλογο στην Ευρώπη. Ο Κρίστιαν όμως μου έχει πει ότι θέλει Ολυμπιακό. Εάν έρθει λοιπόν μία επίσημη πρόταση θα την συζητήσουμε».
Αναφορικά με την Μπόκα Τζούνιορς ο Γκόνι υπογράμμισε ότι «ο Τσάβες για την Μπόκα είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. Ειδικά τώρα που φεύγει ο Ρικέλμε θα είναι απαραίτητος για τον σύλλογο. Θα δούμε πάντως όμως το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα».
Σχετικά με το πότε περιμένει νεότερες εξελίξεις σχολίασε «δεν μπορώ να σας το πω αυτό με σιγουριά. Ίσως υπάρξει κάτι μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εμείς θα περιμένουμε για να δούμε τι θα προκύψει».

"Με ήθελε και ο Παναθηναϊκός"

Με δηλώσεις στα βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπονγκανί Κουμαλό, το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί και ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του.
"Με ήθελε και ο Παναθηναϊκός"
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ξέρω ότι έχω έρθει σε έναν σύλλογο με χιλιάδες οπαδούς. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στους στόχους της. Ήμουν σε διακοπές, όταν έλαβα κλήση από τον ατζέντη μου, ο οποίος μου είπε για τον ΠΑΟΚ και άλλες ελληνικές ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός, επίσης, με ήθελε στο παρελθόν.
Επέλεξα τον ΠΑΟΚ επειδή πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό την επόμενη σεζόν. Τους είδα να παίζουν πέρυσι απέναντι στην Τότεναμ και ήξερα ότι είναι ένας σύλλογος με φιλοδοξίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», ήταν τα λόγια του Νοτιοαφρικανού αμυντικού, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα.

Βέροια: «Ναυάγιο» με Μελίσση, Σνάουτσνερ!!

Η Βέροια δεν συμφώνησε τελικά με τους Χρήστο Μελίσση, Μίρο Σνάουτσνερ.
Αρνητική κατάληξη είχαν για την ομάδα της Ημαθίας οι περιπτώσεις απόκτησης των Χρήστου Μελίσση, Μίρο Σνάουτνσερ. Συγκεκριμένα, με τον Μελίσση διαπιστώθηκε διαφορά στον χρόνο συμβολαίου, με τον ποδοσφαιριστή να ζητά μονοετές και την ΠΑΕ να του προτείνει δύο.
Σε ό,τι αφορά στον Πολωνό μπακ, ο Σνάουτσνερ ο ίδιος ήθελε να διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη την ΠΑΕ και έτσι οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.
Αντίθετα, το Σάββατο η Βέροια ανακοίνωσε την απόκτηση των Ισπανών Μέντεζ, Καρλίνιο. Αναλυτικά ανέφερε: «Η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου Ισπανού επιθετικού Γκιγιέρμο Μορένο Μέντεζ που αγωνιζόταν στην Ισπανική Σπόρτιγκ Χιχόν Β΄ και του επίσης 25χρονου Ισπανού μέσου Κάρλος Μενέντεζ (Καρλίνιο) από την ίδια ομάδα».

πηγή: onsports.gr

Pole position για Αλόνσο στο Σίλβερστοουν!!

Την pole position στο Grand Prix του Σίλβερστοουν (πρώτη μετά το 2010) πήρε ο Φερνάντο Αλόνσο, όντας ο ταχύτερος όλων στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση δύο ωρών λόγω έντονης βροχόπτωσης – Δεύτερος ο Μαρκ Γουέμπερ, τρίτος ο Μίκαελ Σουμάχερ!
Φαίνεται πως η βροχή πάει… πολύ φέτος στον Ισπανό πιλότο της Ferrari, ο οποίος , παρά το γεγονός ότι ερχόταν με... φόρα από τη Βαλένθια, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στις πρώτες δύο περιόδους, ωστόσο τελικά κατάφερε και εξασφάλισε την πρώτη του pole position μετά τις 26 Σεπτεμβρίου του 2010 στη Σιγκαπούρη.
Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Φέτελ, αφήνοντας πίσω του τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις βρόχινες συνθήκες του Σίλβερστοουν, ενώ δύσκολο τριήμερο φαίνεται πως περνά η McLaren, αφού μετά τον αποκλεισμό του Μπάτον, ο Χάμιλτον πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση.
Απογοητευτικός για μία ακόμα φορά ο Βρετανός (18η θέση), ο οποίος θα πρέπει να κάνει τον αγώνα της ζωής του, αν θέλει να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μέσα στο «σπίτι» του, καθώς δεν κατάφερε να περάσει καν από το Q1 μαζί με τους Πετρόφ, Κοβαλάινεν, Γκλοκ, Ντε λα Ρόσα, Καρθικέγιαν και Πικ!
Με την έναρξη του Q2 η βροχή άρχισε να δυναμώνει, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τους αγωνοδίκες (μετά από τέσσερα λεπτά) να διακόψουν τη διαδικασία για περισσότερο από μία ώρα και τους οδηγούς να φορέσουν βρόχινα ελαστικά (προηγουμένως είχαν επιλέξει και ενδιάμεσα). Γεγονός που τελικά ευνόησε τον Αλόνσο, ο οποίος αν και μπήκε με την ψύχη στο στόμα στη 10αδα (εκτός έμειναν οι Ντι Ρέστα, Κομπαγιάσι, Ρόσμπεργκ, Σένα, Βερνιέ και Πέρες), όπως και ο Φέτελ (έμεινε 4ος), κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη με τον Γουέμπερ!
Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull έμεινε τελικά δεύτερος, μπροστά από τον Σουμάχερ που αρχίζει και θυμίζει πάλι κάτι από τα… παλιά, συμπληρώνοντας την τριάδα των κατατακτήριων δοκιμαστικών για δεύτερη σερί φορά.
Πρόβλημα με το σύστημα KERS αντιμετώπισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος συνέχισε τις κατατακτήριες δοκιμές χωρίς αυτό, ενώ ο μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της Lotus, βγήκε από την πίστα και κόλλησε στην αμμοπαγίδα.
Με ποινή πέντε θέσεων τέλος στο γκριντ του Σίλβερστοουν, όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του πρωταθλήματος (!), τιμωρήθηκαν οι Σαρλς Πικ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς οι μηχανικοί της Marussia και της Force India αντίστοιχα, άλλαξαν τα κιβώτια ταχυτήτων στα μονοθέσια τους.
Η εν λόγω ποινή πάντως δεν επηρεάζει την εκκίνηση του Σαρλς Πικ, καθώς ο Γάλλος πιλότος πλασαρίστηκε στην τελευταία θέση των κατατακτήριων δοκιμών…
Αναλυτικά:
Pos      Driver              Team                          Time  
1          Alonso             ESP     Ferrari            1'51.746        
2          Webber            AUS    Red Bull          1'51.793        
3          Schumacher     GER   Mercedes         1'52.020        
4          Vettel              GER    Red Bull           1'52.199        
5          Massa              BRA    Ferrari             1'53.065        
6          Räikkönen        FIN     Lotus               1'53.290        
7          Maldonado       VEN    Williams           1'53.539        
8          Hamilton          GBR    McLaren           1'53.543        
9          Hülkenberg      GER    Force India       1'54.382        
10        Grosjean         FRA     Lotus                         -
11        di Resta          GBR    Force India       1'57.009        
12        Kobayashi       JPN     Sauber             1'57.071        
13        Rosberg         GER    Mercedes          1'57.108        
14        Ricciardo       AUS    Toro Rosso        1'57.132        
15        Senna            BRA    Williams            1'57.426        
16        Vergne           FRA    Toro Rosso        1'57.719        
17        Perez             MEX    Sauber              1'57.895        
18        Button            GBR    McLaren            1'56.298        
19        Petrov            RUS    Caterham          1'57.281        
20        Kovalainen      FIN     Caterham          1'57.731        
21        Glock             GER    Marussia            1'52.618        
22        de la Rosa      ESP    HRT                   1'52.742        
23        Karthikeyan    IND     HRT                  1'53.040        
24        Pic                 FRA     Marussia           1'54.143

πηγή: onsports.gr

Μένει Τότεναμ ο Ντεφό!!

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας θέλει να χτίσει την Τότεναμ της επόμενης σεζόν με τον Ζερμέν Ντεφό στην κορυφή της επίθεσης.
Το γεγονός ότι ο Ζερμέν Ντεφό ήταν από τους αναπληρωματικούς της Τότεναμ την περυσινή σεζόν, είχε βάλει σε σκέψεις τον Άγγλο διεθνή σχετικά με το μέλλον του. Ο έμπειρος επιθετικός, έδειχνε θετικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα, ωστόσο η αλλαγή τεχνικού στους «πετεινούς» και η έλευση του Αντρέ Βίλας Μπόας αλλάζουν την κατάστασή του.
Ο Πορτογάλος τεχνικός, τον ενημέρωσε πως τον υπολογίζει για βασικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και του ξεκαθάρισε πως δεν θα αποχωρήσει από την ομάδα, την ώρα που ο Λούκα Μόντριτς αποτελεί παρελθόν ουσιαστικά με τη συμφωνία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

πηγή: onsports.gr

Βασίλισσα του… χόρτου η Σερένα!!

Την παντοκρατορία των αδερφών Γουίλιαμς στο Λονδίνο συνέχισε η Σερένα, η οποία επικρατώντας στον τελικό του Γουίμπλετον 2-1 (6-1, 5-7, 6-2) της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, κατέκτησε το 14ο τίτλο της Grand Slam και 5ο στο βρετανικό… γρασίδι, ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση της αδερφής της, Βένους!
Παράλληλα, η Αμερικανίδα (Νο 6), αν και μετέτρεψε την αναμέτρηση στο κεντρικό κορτ σε ντέρμπι, τελικά… έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια άνω των 30, μετά το μακρινό 1990 και τη μεγάλη Μαρίνα Ναβρατίλοβα (όντας 33 επίσης στο Wimbledon), που κατακτά έναν τίτλο Grand Slam.
Από την άλλη η Ραντβάνσκα (Νο 3), αν και έδωσε τη «μάχη» της καταφέρνοντας με δύο μπρέικ και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ 4-2, να πάρει το δεύτερο σετ, δεν άντεξε, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο της Grand Slam και να γίνει η μοναδική Πολωνή που το καταφέρνει!
Παρά την ήττα της πάντως, η 23χρονη θα «εξαργυρώσει» την καλή πορεία της στο Γουίμπλετον σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ η «βασίλισσα» Γουίλιαμς θα ανέβει στο νούμερο τέσσερα!

πηγή: onsports.gr

Βελάσκες... τριετίας!!

Ο 22άχρονος αμυντικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και θα ταξιδέψει μαζί με την αποστολή των «πράσινων» στην Αυστρία.
Ο Βελάσκες υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου (07/07) σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια μαζί με τον εκπρόσωπό του, Πάμπλο Μαρτίνες, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2015.
Ο στόπερ από τη Βενεζουέλα, που αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» με ελεύθερη μεταγραφή, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή (08/07) την πρώτη του προπόνηση με τους «πράσινους» και θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αυστρία.


πηγή: onsports.gr

Θέλει να μείνει στην Εθνική Ανδρών ο Ζούρος!!

Αν και το συμβόλαιο του Ηλία Ζούρου έληξε, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως θέλει να παραμείνει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς θεωρεί πως έχει πολλά να δώσει ακόμα.
Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» και υπογράμμισε αναλυτικά…
Για το τι πήγε στραβά στην ήττα από τη Νιγηρία: «Θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα αρχικά. Αυτή η Εθνική ομάδα είχε τη μικρότερη προετοιμασία, με μόλις 10 προπονήσεις και χωρίς όλους τους παίκτες. Απουσίαζαν οι τρεις που ήταν στην Ιταλία (Φώτσης, Μπουρούσης και Ζήσης). Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να βάζεις σε τάξη κάποια πράγματα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι παίκτες δεν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι άδικό να κατακρίνουμε σκληρά μία ομάδα που έδωσε ό,τι μπορούσε. Αυτή η ομάδα κέρδισε όλο τον κόσμο, για το μπάσκετ που έπαιξε. Στην ήττα από τη Νιγηρία αστοχήσαμε σε 11 βολές και εάν είχαμε δύο παραπάνω εύστοχες, τότε όλοι σήμερα θα θριαμβολογούσαμε και δεν θα μιλούσαμε για πράγματα που καταστρέφουν την εικόνα μίας ομάδας που έδωσε το 100%».
Για το αν θα μπορούσε να είχε άλλη σύνθεση η Εθνική: «Το να γίνει η επιλογή των 12 παικτών, είναι ύστερα από κάποια διαδικασία. Θα πρέπει να είσαι δίκαιος και να κάνεις σωστές επιλογές. Είναι εύκολο εκ των υστέρων να μιλάμε για λάθη. Ο Σχορτσανίτης, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Κουφός είχαν κάνει εγχείριση. Να ξέρει ο κόσμος πως δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε. Έπρεπε να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους, καθώς δεν ήταν έτοιμοι. Ο Βουγιούκας είχε λίγες μέρες με την ομάδα. Έπαιξε μόλις σε ένα φιλικό, μένοντας έξω από αυτό με τη Ρωσία, όπου δήλωσε ότι ήταν τραυματίας. Ο γιατρός από την άλλη δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα. Στη συνέχεια, ήταν η απόφαση ότι χρειαζόμασταν και κάποιον παίκτη που να είναι πιο αθλητικός. Να βοηθάει στην άμυνα και στα πικ εν ρολ. Καλό θα ήταν για εκείνον να μείνει στην Αθήνα και να δουλέψει και όχι να χάσει την προετοιμασία του. Στο άλλο κομμάτι, για ότι η ομάδα ότι δεν προσπάθησε (με τη Νιγηρία). Να τους υπενθυμίσω ότι η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ζώνη και έπαιξε με τρεις ψηλούς για να ελέγξει τα ριμπάουντ. Είναι άδικο να λέμε ότι δεν προσπάθησε. Έκανε όλες τις δυνατές λύσεις για να ανταπεξέλθει. Το τελευταίο τρίποντο που δεχθήκαμε από το νούμερο «8» ήταν το πρώτο του στο ματς. Υπήρξε η κακιά στιγμή. Εξακολουθώ να πιστεύω υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Ζήση, εκεί που η Νιγηρία πήρε τις βολές και καθαρό φάουλ στο σουτ του Σπανούλη στην τελευταία φάση. Η Νιγηρία χρησιμοποίησε το σπρώξιμο πολύ (push). Αλλά αυτό επιτρέπεται σε στατική άμυνα και όχι σε κίνηση. Αυτό δεν σφυρίχτηκε ποτέ και είχαν αβαντάζ οι αντίπαλοι. Από αυτή την απόφαση της διαιτησίας χάσαμε τη δημιουργία».
Για τους Σλούκα και Καββαδά αλλά και το μέλλον του στην Εθνική ομάδα: «Τα δύο παιδιά βοήθησαν πολύ. Στο τέλος αποφασίσαμε ότι δεν θα μπορούσαν να είναι, τουλάχιστον, στο τουρνουά αυτό. Οι ίδιοι ζήτησαν να επιστρέψουν για να φορτώσουν τις μπαταρίες τους. Τώρα, για το μέλλον μου. Για κάθε προπονητή είναι τιμή να είναι στην Εθνική ομάδα, όπου έχω πολύ καλές στιγμές. Σίγουρα η κακιά στιγμή ήταν ο αποκλεισμός, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Θα ήθελα να πω ότι θέλω να συνεχίσω στην Εθνική ομάδα. Έχω ακόμα να δώσω πολλά και φυσικά τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κουβέντα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον. Είχε και αρκετές ατυχίες τα τελευταία δύο χρόνια με τους τραυματισμούς. Η Εθνική θα είναι πάντα δυνατή. Όσοι ήταν εδώ έζησαν το θαυμασμό για την εθνική ομάδα. Μία ομάδα 10 ημερών».
Για το αν θα άλλαζε κάτι στην τακτική αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω: «Όχι, δεν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Το είδα το ματς με τους συνεργάτες μου μετά. Έχουμε παίκτες έμπειρους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τις παραστάσεις τους. Ήταν απλά μία κακή μέρα. Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως ένας τόσο μεγάλος παίκτης όπως ο Σπανούλης θα έχανε έξι βολές. Δεν μπορείς να τον κατακρίνεις. Όλοι κάναμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσαμε. Ευχαριστώ τους παίκτες και την ομοσπονδία. Υπάρχει φυσικά η απογοήτευση, αλλά το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον».

Τα βρίσκει... σκούρα με τους αμυντικούς ο Νεϊμάρ!!

Έχει ταλαιπωρήσει άμυνες και άμυνες, όμως ήρθε η ώρα να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού! Ο λόγος για τον Νεϊμάρ, ο οποίος τόνισε πως οι αντίπαλοι μπακ τον αντιμετωπίζουν πολύ σκληρά!
Ο Βραζιλιάνος σταρ της Σάντος θεωρεί πως οι περισσότεροί αντίπαλοί του έχουν μάθει το στυλ με το οποίο επιτίθεται και πλέον, ήρθε η ώρα να βρει νέες λύσεις.
«Έχει δυσκολέψει κατακόρυφα ο τρόπος παιχνιδιού μου. Όλοι ξέρουν το πώς αγωνίζομαι και παίζουν σκληρά. Πρέπει να βρω νέους τρόπους να ξεπερνώ τους αμυντικούς», είπε αρχικά ο Νεϊμάρ και πρόσθεσε:
«Όταν είσαι στο παιχνίδι προσπαθείς πάντα να κάνεις την δουλειά σου με έναν τρόπο. Τώρα πρέπει να τον αλλάξω».

πηγή: onsports.gr

«Τρελά» ποσά για Λάμπαρντ από Κίνα!!

Οι σύλλογοι της Κίνας έχουν λεφτά και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία! Νέος στόχος των ομάδων της Άπω Ανατολής, είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ της Τσέλσι, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μισθό 230.000 λιρών την εβδομάδα!
Ο 34χρονος άσος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει να αγωνίζεται στην Τσέλσι, παρά το γεγονός πως έχει τονίσει ότι θέλει να παίζει σε υψηλό επίπεδο.
Σημαντικός παράγοντας για να πειστεί ο Λάμπαρντ να φύγει από την Πρέμιερσιπ, είναι... τα λεφτά!
Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, κάποια ομάδα της Κίνας δίνει 230.000 λίρες την εβδομάδα στον Λάμπαρντ για να μετακομίσει στην Ασία. Οι μόνες ομάδες που μπορούν να «σηκώσουν» ένα τέτοιο συμβόλαιο, είναι η Γκουανγκζού Εβεργκράντε, η Σανγκάι Σενούα και η Νταλιάν Αέρμπιν.
Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το γεγονός πως ο Λάμπαρντ έχει τέτοιου είδους πρόταση στα χέρια του.

πηγή: onsports.gr

Συνείδηση όχι εντύπωση!!

Ύφεση παρατηρείται στη διάθεση των διαρκείας του Άρη.
Συνείδηση όχι εντύπωση
Οι προβλέψεις των αισιόδοξων αναφέρουν πως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα εκτοξευθεί ο αριθμός και θα πουληθούν όσα σχεδόν δεν πουλήθηκαν όλο το καλοκαίρι.
Παρόλα αυτά όμως ξη αγορά διαρκείας και το νόημα που έχει ειδικά φέτος δεν επιτρέπει σε συνηθισμένες και "πελατιακές" τακτικές που βρίσκουν εφαρμογή σε άλλες.
Ο Άρης ανήκει στον κόσμο του και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε καλές και δύσκολες στιγμές. Η αγορά καρτών, ειδικά φέτος, έχει εντελώς διαφορετικό νόημα. Η μαζική προσέλευση των πρώτων ημερών που κυκλοφόρησαν πρέπει να βρίσκει καθημερινά ανάλογη εφαρμογή.
Άλλωστε τα έσοδα από τον κόσμο είναι τα μοναδικά που μπορούν τη δεδομένη χρονική στιγμή να εξυπηρετήσουν τη ρευστότητα που απαιτείται και απουσιάζει.
Αυτό επεσήμανε όσο πιο κομψά μπορούσε ο Πάνος Στεφανίδης στην παρουσίαση του Μάκη Κατσαβάκη. Πάντως την Δευτέρα όλοι ελπίζουν να φύγουν πολλές κάρτες διαρκείας παραδοσιακά στην ημέρα που κάθε χρόνο πωλούνται τα περισσότερα διαρκείας.

Ο κόσμος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την σημερινή κατάσταση και για μία ακόμα φορά καλείται να σώσει το καράβι μόνος του.
Πηγή: allaboutaris.com

Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί… (ΦΩΤΟ)

Tο όπλο στα χέρια της είναι πιο επικίνδυνο από τα κάλλη της; Η 26χρονη Ρουμάνα τηλεπερσόνα, Andreea Mantea ποζάρει για το Playboy Τσεχίας και προκαλεί αίσθηση!
Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί… (ΦΩΤΟ)

Πηγή: sportygossip.com

Το μεγάλο μας τσίρκο!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης εγκαλεί τους σαμποτέρ που ναρκοθέτησαν την προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ.
Το μεγάλο μας τσίρκο
Στη διαιτησία έριξε ο Ηλίας Ζούρος τις ευθύνες για την αποκλεισμό της Εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υποστήριξε ότι οι Νιγηριανοί έπαιξαν κατς.
Πέρα από το φαιδρόν του πράγματος (η ήττα της Εθνικής ήταν καθαρή και ξάστερη, δίχως υποψία αδικίας, ακόμα και στην "επίμαχη" τελευταία φάση), θα περίμενε κανείς μία γενναία και τίμια ομολογία αποτυχίας, με ισχυρή δόση αυτοκριτικής.
Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των απαιτήσεων και ηττήθηκε από αντίπαλο που, χωρίς να θεωρείται παρακατιανός, ήταν στα χαρτιά κατώτερος.
Το μόνο που κάνουν οι δικαιολογίες περί διαιτησίας είναι -όπως συνήθως- να γελοιοποιούν την κατάσταση και να υποβαθμίζουν την αξία του αντιπάλου.
Η Νιγηρία αξίζει συγχαρητήρια. Ένα κομμάτι του εαυτού μου χάρηκε πολύ για λογαριασμό της. Αν έστηναν και επινίκια παρέλαση με σημαίες και με ταμπούρλα οι εν Αθήναις Νιγηριανοί μετανάστες, θα πήγαινα κοντά να τους σφίξω το χέρι.
Με τρόπο όμως, για το φόβο των νεοναζιστών…
Η Εθνική μας απέτυχε και οφείλει να το παραδεχθεί δίχως περιστροφές. Προπονητής και παίκτες. Αφησε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια της μία σχεδόν «βέβαιη» πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου –παρά τα χθεσινά φαινόμενα- θα είχε και πιθανότητες διάκρισης.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής θα μπορούσε ίσως να αρκεστεί στο αγωνιστικό κομμάτι και να επισημάνει την κρίση ταυτότητας που προκλήθηκε από την εισροή ενός «άγνωστου» αγωνιστικού μοντέλου, αυτού που απαιτεί πολύ τρέξιμο, αμέτρητα σουτ, άφθονη ξενοιασιά και ελάχιστη υπομονή.
Δεν αλλάζει εν μία νυκτί μία φιλοσοφία παγιωμένη στο dnaτων παικτών και των προπονητών. Το «runandgun» θέλει και επιδέξιους πισινούς.
Όταν τα γάλατα έσφιξαν, η «μετροσέξουαλ», new-ageΕθνική δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Έμοιαζε με αποπροσανατολισμένο γατί, με βάρκα χωρίς πυξίδα.
Στα τελευταία 4-5 λεπτά, δεν πέτυχε ούτε μία νίκη στα μετόπισθεν.
Η ομάδα της δεκαετίας που προηγήθηκε θα είχε σχεδόν βέβαιη τη νίκη εάν αυτή κρεμόταν από μία άμυνα 11 δευτερολέπτων, απέναντι σε τέτοιον (ή σε οποιονδήποτε άλλον) αντίπαλο. Η σημερινή δέχθηκε τους 2 πόντους σχεδόν αμαχητί, όπως και στις προηγούμενες επιθέσεις των Νιγηριανών.
Μπορεί να έβαλαν τρελά σουτ οι Αφρικανοί στο φινάλε, αλλά νωρίτερα είχαν σουτάρει δεκάδες τούβλα (1/16 τρίποντα στο τέλος της γ’ περιόδου). Ήταν επόμενο να χαμογελάσει και σε αυτούς η τυφλή θεά.
Μακάρι να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες όχι η Νιγηρία, αλλά και η Δομινικανή Δημοκρατία. Έτσι, για να μάθουμε ότι παίζουν και αλλού μπάσκετ και (πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό) ότι δεν φτάνει τυχαία ένα 20χρονο παλικαράκι στο ΝΒΑ.
Οσο και αν βαυκαλιζόμαστε για την διαστημική ποιότητα των δικών μας, δεν έχουμε ούτε φόργουορντ με τα προσόντα του Αλ-Φαρούκ Αμίνου, ούτε «τεσσάρι» σαν τον Άικ Ντιόγκου, ούτε βέβαια σέντερ σαν τον Αλ Χόρφορντ.
Στο κάτω κάτω, δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντοτε εμείς. Στον ίδιο καναπέ με τους Έλληνες διεθνείς θα καθίσουν οι Σέρβοι, οι Τούρκοι, οι Κροάτες, οι Ιταλοί, οι Σκοπιανοί, οι Γερμανοί, οι Σλοβένοι, οι Πορτορικάνοι.
Αλλού είναι το πρόβλημα για την Εθνική Ελλάδας του 2012. Η πρόκριση δεν χάθηκε χθες στο Καράκας. Ούτε οφείλεται ο αποκλεισμός στην «κατάρα των Προολυμπιακών τουρνουά».
Ο Ζούρος μίλησε για τη διαιτησία, την ίδια που μας έδωσε 4 συζητήσιμες βολές (Σπανούλης, Μπουρούσης) στα τελευταία 92 δευτερόλεπτα. Κρίμα (για τον ίδιο) και άδικο (για τον αντίπαλο).
Θα μπορούσε να επιστρατεύσει άλλες δικαιολογίες, πολύ πιο ουσιαστικές. Αληθινές.
Θα μπορούσε να κατηγορήσει τον ΕΣΑΚΕ και την Πολιτεία για την κωλυσιεργία που «έκλεψε» 3-4 πολύτιμες μέρες από την προετοιμασία της Εθνικής τις μέρες των τελικών.
Θα μπορούσε να υπενθυμίσει το «όχι» του Ολυμπιακού και (κυρίως) του Παναθηναϊκού για διεξαγωγή των πρώτων τελικών της Α1 πριν το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.
Θα μπορούσε να μιλήσει για το καλεντάρι της ιταλικής Λίγκας, η οποία εξόντωσε τους Φώτση, Ζήση, Μπουρούση και τους έστειλε στο Προολυμπιακό με άδειο ρεζερβουάρ (όπως και τον ΜακΚάλεμπ).
Θα μπορούσε να τονίσει ότι οι μισοί παίκτες της Εθνικής είχαν το μυαλό τους στο μετεγγραφικό παζάρι και στα τηλεφωνήματα των μάνατζερ )(περισσότερα στο Υστερόγραφο). Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα έπρεπε να προσθέσει και το δικό του όνομα στην εξίσωση.
Θα μπορούσε να ενημερώσει τους ανυποψίαστους ότι οι βοηθοί του έμεναν –για αδιευκρίνιστους λόγους- σε άλλο ξενοδοχείο, 10 χιλιόμετρα μακριά από το ορμητήριο της ομάδας.
Θα μπορούσε να πει ότι το νερό της αποστολής απέκτησε πικρή γεύση όταν εστάλησαν πίσω στην Ελλάδα οι «κομμένοι» Καββαδάς-Σλούκας, ενάντια στην εντολή του ίδιου του Ζούρου.
Θα μπορούσε να καυτηριάσει την ανευθυνότητα της ΕΟΚ, η οποία έχει καθιερώσει στα πέριξ της Εθνικής κουλτούρα γελωτοποιών, χειροκροτητών και τσαρλατάνων.
Θα μπορούσε να αποκαλύψει τον ευνουχισμό του από την Ομοσπονδία, η οποία λ.χ. του επέβαλε τη συμμετοχή του Καλάθη στην αποστολή, κόντρα στις επιθυμίες του (τσαντισμένου για τη διήμερη κοπάνα) προπονητή.
Θα μπορούσε να επισημάνει το κενό εξουσίας και πυγμής που παρατηρείται –σε επίπεδο Ομοσπονδίας πάλι- στις περισσότερες αποστολές της Εθνικής.
Θα μπορούσε να κριτικάρει τους ήξεις-αφίξεις χειρισμούς που άφησαν εκτός πλάνων παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Μαυροκεφαλίδης, ο Σχορτσανίτης και άλλοι.
Θα μπορούσε να παραπονεθεί επειδή ο ίδιος εργάζεται μονίμως απλήρωτος.
Θα μπορούσε -εάν ήθελε ντε και καλά να κατηγορήσει τη διαιτησία- να σχολιάσει την απέχθεια με την οποία αντιμετωπίζεται στο κονγκλάβιο των Φιμπαίων η Ελλάδα ένεκα της αλαζονικής συμπεριφοράς του προηγούμενου προέδρου της FIBA Europe.
Θα μπορούσε να πει τα πάντα με μία κουβέντα, με έναν δηλητηριώδη αφορισμό. Και ας απολυθεί. Έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο.
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι εδώ και δεκαετίες –για παίκτες και προπονητές μιλάμε- ένα σχήμα που κολακεύει την ψωροκώσταινα και ξεπερνάει κατά έτη φωτός της προδιαγραφές αυτής της κοινωνικά και ηθικά χρεωκοπημένης χώρας.
Η Ομοσπονδία, όμως, είναι ένα μόρφωμα που συμπυκνώνει τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας του 21ου αιώνα.
Το πραγματικό πρόσωπο της Εθνικής μπάσκετ είναι λαμπερό στους θριάμβους αλλά και υπερήφανο στις (έτσι κι αλλιώς λίγες) αναποδιές. Το πραγματικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας μπάσκετ είναι ο βοναπαρτισμός του Βασιλακόπουλου, τα smsτου Ελληνιάδη και  οι καρπαζοεισπράχτορες της αυλής.
Αυτά αν έλεγε ο Ζούρος, θα γινόταν και ήρωας. Προτίμησε να κατηγορήσει τη διαιτησία για την αποτυχία, ως γνήσιος νεοέλλην.
Στο κύκνειο άσμα της φετινής προσπάθειας (και ίσως της δικής του θητείας στην «επίσημη αγαπημένη»), πλησίασε περισσότερο τη λογική της Ομοσπονδίας, παρά τη λογική της Εθνικής ομάδας.
ΥΓ: Το πιο σοβαρό κρούσμα αθλητή που ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την προσωπική του καριέρα παρά για την Εθνική σημειώθηκε στο πρώτο κιόλας φιλικό, όταν (σύμφωνα με τους ανθρώπους της Εθνικής) ο Ίαν Βουγιούκας αρνήθηκε να παίξει στο φιλικό με τη Ρωσία για να μη τον κάνουν ρεζίλι οι Μαζγκόφ και Κάουν μπροστά στα μάτια του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο διεθνής σέντερ επικαλέστηκε ενοχλήσεις, αλλά στον Μπλατ αρνήθηκε ότι ήταν τραυματίας. Υπενθυμίζω ότι ο Μπλατ είναι προπονητής και στη Μακάμπι, με την οποία μιλούσε τότε ο Βουγιούκας. Ο Ζούρος τον ξέγραψε μεμιάς και τον απέκλεισε από την αποστολή μόλις η ομάδα γύρισε στην Αθήνα. Ελπίζω να συμφωνείτε ότι έπραξε σωστά. Τότε δεν μπορούσα να το γράψω, αλλά δεν νομίζω να με δεσμεύει πλέον το off the record.

πηγή: gazzetta.gr