Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Οι προτάσεις του Μπερτομέου!!

Μία σειρά από αλλαγές, που θα κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το μπάσκετ που προσφέρει η Ευρωλίγκα , πρότεινε ο Τζόρντι Μπερτομέου μία μέρα πριν την κλήρωση της Ευρωλίγκας, που θα γίνει στη Βαρκελώνη. Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μίλησε από την αύξηση των διαστάσεων του γηπέδου μέχρι και την κατάργηση του Eurochallenge. «Πρώτη μας πρόταση είναι η αύξηση των διαστάσεων του αγωνιστικού χώρου ώστε να δώσουμε “αέρα” στους αθλητές μας. Θέλουμε στις τεχνικές ποινές να εκτελείται πλέον μία βολή και όχι δύο ενώ αποτελεί επιθυμία μας να κατεβάσουμε τον χρόνο επίθεσης μετά από επιθετικό ριμπάουντ στα 14 δευτερόλεπτα. Θα ζητήσουμε να καταργηθεί ο κανονισμός της εναλλαγής κατοχών (βελάκι κατοχής) και να επανέλθει το τζάμπολ με εξαίρεση το ξεκίνημα κάθε περιόδου. Θα επεκτείνουμε την χρησιμοποίηση του ριπλέι για τα τελευταία δύο λεπτά κάθε περιόδου και οι διαιτητές θέλουμε να μπορούν εκτός από τον χρόνο να ελέγχουν αν το σουτ είναι για δύο ή τρεις πόντους όπως και την κατοχή της μπάλας αν δεν είναι σίγουροι. Αποτελεί πρόθεση μας να μην κρίνονται οι αγώνες από λάθη.
Επιδίωξη της Ευρωλίγκας είναι το παιχνίδι αν γίνει πιο γρήγορο γι αυτό και ζητήσαμε από τους διαιτητές να μην επιτρέπουν μεγάλες διακοπές σε βολές ή επαναφορές. Το παιχνίδι πρέπει να γίνει πιο γρήγορο κι ελκυστικό», ήταν μερικά από αυτά που πρότεινε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου και πρόσθεσε: «Μιλήσαμε για την ανάγκη των διαιτητών να τρέχουν το παιχνίδι γρηγορότερα. Θέλουμε να σταματήσουμε να σπαταλάμε χρόνο μεταξύ των βολών και των τάιμ άουτ. Θα προσπαθήσουμε να ελαττώσουμε τον χρόνο διακοπής μεταξύ των δεκαλέπτων και να εισάγουμε ένα τάιμ άουτ 30''. Αυτό θα μπορούν να το καλούν οι προπονητές στο τέλος των δεκαλέπτων, πιθανότατα με αντάλλαγμα ένα τάιμ άουτ 1:30''. Σχεδιάζουμε να κάνουμε μεγαλύτερη χρήση του instant replay στο τέλος του παιχνιδιού και σε περισσότερες περιπτώσεις: στο ρολόι των 24'', σε φάσεις για το αν ένα σουτ ήταν δύο ή τριών πόντων αλλά κι όταν η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτές οι χρήσεις του instant replay θα γίνονται τα τελευταία δύο λεπτά. Δεν θέλουμε ένα παιχνίδι να κριθεί από ένα λάθος».
Στη συνέχεια, ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκας μίλησε για τη μετάθεση των αγώνων τις Παρασκευές: «Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας οικογενειακής βάσης φιλάθλων και η Παρασκευή μοιάζει ιδανική για να έρχονται στα γήπεδα τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους καθώς δεν θα έχουν σχολείο το Σάββατο. Αισθανόμαστε πως θα όλους τα ωράρια είναι πιο ευέλικτα την συγκεκριμένη ημέρα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: