Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Οι δοκιμές του Σάντος


Το αντίδοτο στο… φαρμάκι των απουσιών του ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό ψάχνει ο Φερνάντο Σάντος. Ο έμπειρος τεχνικός, προσπαθεί να βρει τους παίκτες που θα καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι απουσίες των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, με τα πειράματα να δίνουν και να παίρνουν και τον Πορτογάλο να δείχνει πως… βγάζει σιγά σιγά άκρη.Έτσι λοιπόν, την θέση του Βιεϊρίνια, εκτός απροόπτου, θα πάρει ο Εντίνιο, με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να βρίσκεται στην κορυφή της επιθετικής γραμμής. Όσο για την άμυνα; Την θέση του Σνάουτσνερ, θα πάρει ο Νίκος Αραμπατζής, ο οποίος εξέτισε την ποινή λόγω της αποβολής του στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και θα προτιμηθεί από τον Μπράις Μουν, ο οποίος άλλωστε βρίσκεται με την αποστολή της Εθνικής του ομάδας.Πάντως, περισσότερο ασφαλή θα είναι τα συμπεράσματα που θα βγουν μετά την προπόνηση της Παρασκευής. Αυτό, επειδή ο Σάντος, εκείνη την ημέρα θα έχει την ευκαιρία να προπονήσει όλους τους παίκτες του, από την στιγμή που θα έχουν επιστρέψει στην βάση τους και οι διεθνείς του «δικεφάλου», κάτι που θα τον βοηθήσει να ετοιμάσει τα πλάνα του για την μάχη με τον Πανθρακικό.Εκτός του αγώνα με τον σύλλογο της Κομοτηνής, θα είναι πέρα από τον τραυματία Σνάουτσνερ και τον τιμωρημένο Βιεϊρίνια, και οι Φιλομένο, Σαβίνι, Μίλιεβιτς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

'Επαιξαν σαν Άνδρες


Έκανε το θαύμα της! Η εθνική Ελπίδων πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της Αγγλίας στο «Keepmoat Stadium» του Ντονκάστερ και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 το 2011, ενώ είναι και το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος στο 28' και το 49'.
Η εικόνα του παιχνιδιού
Ιδανικότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν μπορούσε να φανταστεί η Ελλάδα. Η Εθνική μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 28’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να «ανεβάσουν» την απόδοσή τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Γιακουμής κράτησε το «μηδέν» στην εστία του. Από το καλό στο… καλύτερο! Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη έκαναν πάλι το θαύμα τους. Στο 49’, μετά από κούρσα του Κουτσιανικούλη, η μπάλα έφτασε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Η Εθνική κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, όμως οι Δημούτσος στο 57’ και Παπάζογλου στο 75’ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Τα λεπτά κυλούσαν και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν τα «λιοντάρια» ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 88’ με το τέρμα του Ντελφουνέσο. Στα τελευταία λεπτά η Εθνική έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.
Οι συνθέσεις: Αγγλία: Λοτς, Γουόλκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριτζ), Ρίτσαρντς, Σμάλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουίλσερ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ). Ελλάδα: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (72' Παπάζογλου Θ.), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

Η Βαθμολογία στον 9ο όμιλο
1. Ελλάδα 16β. (7αγ.)
2. Αγγλία 11β. (6αγ.)
3. Πορτογαλία 7β. (5αγ.)
4. Λιθουανία 5β. (6αγ.)
5. ΠΓΔΜ 2β. (6αγ.)

Βενγκέρ: "Μας ενδιαφέρει ο Μέλο"


Ο Αρσέν Βενγκέρ στην προπόνηση της Αρσεναλ Το ενδεχόμενο απόκτησης του Φελίπε Μέλο εξετάζει πάλι ο προπονητής της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, αφού οι Λονδρέζοι είχαν ενδιαφερθεί για τον Βραζιλιάνο από το περασμένο καλοκαίρι. Ο τότε παίκτης της Φιορεντίνα μπορεί να πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους, αλλά ο Γάλλος ελπίζει ακόμα.

«Ενδιαφερόμασταν για τον Μέλο το περασμένο καλοκαίρι. Τον παρακολουθήσαμε στο φιλικό της Βραζιλίας με την Ιταλία που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2009, στο οποίο είχε κάνει καταπληκτικό παιχνίδι», δήλωσε ο Βενγκέρ στην «Daily Mail».

«Μετά πήγε στη Γιουβέντους, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν γι�αυτόν σύμφωνα με τα αναμενόμενα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα συνθέτουν ένα πολύ χρήσιμο αμυντικό δίδυμο για τη Βραζιλία. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τον Μέλο», κατέληξε ο προπονητής της Αρσεναλ.

Ελλάδα-Σενεγάλη 0-2

http://www.contra.gr/images/m/hellassenegali0-2_m.jpgΠρος απογοήτευση των χιλιάδων φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού, η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε από τη Σενεγάλη (0-2) στο πρώτο φιλικό ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.27o λεπτό: Ο Νιάνγκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Αλέξανδρο Τζόρβα, αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας με γρήγορη έξοδο του έκλεισε το οπτικό πεδίο και τον υποχρέωσε σε βιαστικό πλασέ το οποίο απόκρουσε.
37ο λεπτό: Από πάσα του Αγγελου Χαριστέα, ο Παντελής Καπετάνος πλαγιοκόπησε την άμυνα της Σενεγάλης από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη πάσα στον επερχόμενο Γιώργο Σαμαρά, αλλά αυτός παρά την προβολή δεν βρήκε την μπάλα προ κενής εστίας.
61ο λεπτό: Από πάσα του Γιώργου Σαμαρά, ο Νίκος Σπυρόπουλος πλαγιοκόπησε την άμυνα της Σενεγάλης, έβγαλε τη σέντρα, ο Ντιαγιέ έκανε λανθασμένη έξοδο και έχασε τη μπάλα, αλλά το πλασέ του Κώστα Κατσουράνη έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Μανγκάν.
71ο λεπτό: Γκολ για τη Σενεγάλη! Κάθετη του Μπα στον Νιάνγκ, που από δεξιά αποφεύγει δύο αντιπάλους και με αριστερό πλασέ νικάει τον Χαλκιά.
80ο λεπτό: Γκολ για τη Σενεγάλη! Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Νταό, η μπάλα στο δεξί "Γ" του ανήμπορου να αντιδράσει Χαλκιά.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Τζόρβας (46' Χαλκιάς), Μόρας (69' Μάκος), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46' Παπαδόπουλος), Σαμαράς (66' Χριστοδουλόπουλος), Χαριστέας (46' Γκέκας), Καπετάνος (46' Σαλπιγγίδης).

Σενεγάλη: Εντιαγέ, Φατί, Μανγκανέ, Ντιαβαρά, Ντραμέ, Ταβαρές, Γκομίς, Ντιά, Σ. Καμαρά, Ντ. Καμάρα, Νιάνγκ

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ψιθυροι

  • Για ακόμα μια φορά αποδείχτηκαν οι ψυχρές σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή. Οι δύο άνδρες με το... ζόρι χαιρετήθηκαν σε εκδήλωση με θέμα την καταπολέμηση του ντόπινγκ.
  • Οι φίλαθλοι του Ηρακλή δεν έχουν ξεχάσει τη διαιτησία του Παμπορίδη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και τον αποδοκίμασαν ακόμα και σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος (!), αναγκάζοντάς τον να τον διακόψει προσωρινά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  • Δυσαρέσκεια για την ΕΠΟ υπάρχει στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας του γεγονότος ότι εξαιρέθηκε από το φιλικό της Εθνικής με την Σενεγάλη ο Βασίλης Τοροσίδης, λόγω ενός μικροτραυματισμού, ενώ δεν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο σε ανάλογη περίπτωση με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στο πρόσφατο παρελθόν...
  • Ενδιαφέρον της Ιντερ για Μιλίτο


    Ο Γκάμπριελ Μιλίτο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα... Αυξάνονται τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ιντερ να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην απόκτηση του Γκαμπριέλ Μιλίτο της Μπαρτσελόνα, εν όψει του καλοκαιριού. Σύμφωνα με την ιταλική «Tuttosport» και την ισπανική «Sport», ο Μάσιμο Μοράτι έχει δώσει το πράσινο φως για τη μεταγραφή.

    Οι «νερατζούρι» βρίσκονταν σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και μετά την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης 18 μήνες, ο Αργεντινός βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της λίστας του Ζοσέ Μουρίνιο.

    Ο παίκτης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο καμπιονάτο, μετά τη σχετική δήλωση του αδελφού του Ντιέγκο, που αγωνίζεται εκεί, ότι «ο Γκάμπι θα ήθελε να παίξει στην Ιταλία».

    Πλησίασε την Επανωμή ο Εορδαϊκός


    Φάση από το παιχνίδι Αναγέννηση Επανωμής, Εορδαϊκός Νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής έδωσε η 25η αγωνιστική αφού ο Εορδαϊκός, ο οποίος συνέτριψε στο ντέρμπι τη Βέροια με 4-0, πλησίασε στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανωμής, που έμεινε στο 1-1 με τον Φωκικό στην Αμφισσα.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αναγέννηση Γιαννιτσών, που αν και βρέθηκε να χάνει από τον Πυρσό Γρεβενών, επικράτησε τελικά με 2-1.

    Νέο... σοκ για τα Τρίκαλα, η οποία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΝΕ!

    Τα αποτελέσματα
    Βισαλτιακός-Δόξα Κρανούλας 0-1
    (66' Καραγιαννίδης)

    Φωκικός-Αναγέννηση Επανωμής 1-1
    (29' Τζέκος - 26' Παπατζίκος)

    Εορδαϊκός-Βέροια 4-0
    (2' Γεραγώτης, 8' αυτ. Τζιμογιάννης, 15' Μπιτσκόφσκι, 70' Οικονόμου)

    Οδυσσέας Αναγέννησης-Κοζάνη 0-0

    Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πυρσός Γρεβενών 2-1
    (56' Ζαρογιάννης, 83' Κρόνχαρτ - 37' Βελώνης)

    ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Τρίκαλα 1-0
    (88' Αγγελούδης)

    Ο Θερμαϊκός πήρε στα χαρτιά το ματς με την Καστοριά.

    Την Κυριακή: Νίκη Βόλου-Μακεδονικός
    Ρεπό έχει ο Εθνικός Φιλιππιάδας

    Ξέφυγαν από την Παναχαϊκή, Βύζας και Καλλιθέα


    Οι παίκτες της Καλλιθέας πανηγυρίζουν το γκολ του Κατσαρού Ο Βύζας και η Καλλιθέα ήταν οι κερδισμένοι της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής, ενώ αντίθετα η Παναχαϊκή έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για την άνοδο.

    Η ομάδα των Μεγάρων πέρασε νικηφόρα από το Πέραμα κερδίζοντας με 2-1 το ματς με τον Αίαντα Σαλαμίνας, ενώ η Καλλιθέα εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση καθώς συνέτριψε με 4-1 την Κόρινθο. Αντίθετα, η Παναχαϊκή παραχώρησε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα στον Παναιγιάλειο.

    "Στραβοπάτημα" και για τη Ζάκυνθο, που έμεινε στο 0-0 με την Αγία Παρασκευή.

    Δύσκολα τα πράγματα για τον Παναργειακό, καθώς έχασε 2-1 στην έδρα του από τον Ασπρόπουργο και έμεινε χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

    Τα αποτελέσματα
    Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος 0-0
    (Στο 67' αποβλήθηκε ο Ζαφειρόπουλος του Παναιγιάλειου)

    Αίας Σαλαμίνας-Βύζας 1-2
    (51' Κένεντι - 23' Αντωνόπουλος, 76' Ζαχαρόπουλος
    Στο 76' αποβλήθηκε ο Μαζιώτης του Βύζαντα)

    Καλλιθέα-Κόρινθος 4-1
    (34' αυτ. Καλογιαννίδης, 62' Τσάνα, 72' πέν. Κατσαρός, 80' Μαρουκάκης - 55' Νικολόπουλος)

    Χαϊδάρι-Ατσαλένιος 0-1
    (39' Σισκάκης)

    Σαρωνικός-Ολυμπιακός Χερσονήσου 0-2
    (65' Μπιχομπέλε, 71' Αμπντέλ)

    Ζάκυνθος-Αγία Παρασκευή 0-0

    Κεραυνός Κερατέας-ΠΑΟ Ρουφ 0-0

    Παναργειακός-Ασπρόπυργος 1-2
    (43' Ζυγούρης - 19' Ξύδης, 37' Μπραντάν
    Στο 43' αποβλήθηκε ο Μπελεγρίνης του Ασπρόπυργου )

    Ρεπό έχει ο Πλατανιάς Χανίων

    Αναλαμβάνει πρόεδρος ο Αδαμίδης


    Ο Σταύρος Αδαμίδης στις εξέδρες του "Σπύρος Λούης" Μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες απομένουν, για να οριστικοποιηθεί η ανάληψη της θέσης του προέδρου της ΑΕΚ από τον δικηγόρο Σταύρο Αδαμίδη. Την Τετάρτη υπήρξε δίωρη τηλεφωνική συνδιάσκεψη ανάμεσα στους δύο μεγαλομετόχους της ΠΑΕ, Νίκο Νοτιά, Πέτρο Παππά και τον κ. Αδαμίδη, όπου επήλθε συμφωνία για τους όρους που θα διέπουν τη συνεργασία των εμπλεκομένων πλευρών.

    Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου, ημερομηνία της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης.

    (Πού να ‘σαι τώρα) - Mοχάμεντ Kαλόν

    Εζησε μια ζωή και μια καριέρα σαν παραμύθι (λέμε τώρα). Aπό τα σοκάκια της Kένεμα Φριτάουν στο κοσμοπολίτικο Mιλάνο και το κλασάτο Mονακό, από εκεί στη χλιδή της Σαουδικής Aραβίας, κατόπιν στην εκθαμβωτική Αθήνα και, εδώ και λίγα 24ωρα, στην ανερχόμενη Κίνα.

    Ο Mοχάμεντ Kαλόν –περί ου ο λόγος- είναι ακόμη μόλις 30 ετών. Tο παρελθόν του είναι πράγματι εντυπωσιακό και άφησε, έστω και λίγο, το στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ως ένα ταλέντο που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

    Γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1979 (καλά, δεν παίρνω και όρκο!) στην Κενέμα της Σιέρρα Λεόνε, ο προτελευταίος από επτά αδέλφια έκανε ντεμπούτο στο εγχώριο πρωτάθλημα σε ηλικία 14 ετών (!) και ακόμη διατηρεί το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, σε ηλικία 15 χρονών, έξι μηνών και 16 ημερών!

    Καριέρα

    Ο Καλόν στα 21 του χρόνια, άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο τότε προπονητής της Ιντερ, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ταλαιπωρώντας τους αντίπαλους αμυντικούς με την τρομερή ταχύτητά του (το παρατσούκλι του είναι «γαζέλα»). Εμεινε για τρεις διαδοχικές σεζόν, όμως από εκεί και πέρα δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει το μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του.

    Το ταλέντο του είχε πρώτος διαγνώσει η παλιά μεγάλη δόξα των «νερατζούρι», Σάντρο Ματσόλα, βλέποντάς τον σε ηλικία των 15 ετών, που έπαιζε στο πρωτάθλημα του… Λιβάνου, προερχόμενος από την Ολντ Εντουάρντιανς της πατρίδας του.

    Tα «λαγωνικά» της σουηδικής Σπόνγκα τον εντόπισαν στον Λίβανο με την Aλ Tανταμόν, όπου σε 24 παιχνίδια είχε πετύχει 15 γκολ, και τον έφεραν στη Σκανδιναβία. Tα βήματα της εξέλιξης του Kαλόν ήταν ταχύτατα, αφού η θητεία του στον ευρωπαϊκό Bορρά κράτησε ελάχιστα, με επόμενο σταθμό την ελβετική Λουγκάνο, ως δανεικός από την Ιντερ η οποία αγόρασε τα δικαιώματά του.

    Στην Ελβετία έμεινε για δύο σεζόν (1995-1997) για να «ψηθεί». Στη συνέχεια πέρασε από τις Μπολόνια, Τζένοα, Κάλιαρι, Ρετζίνα, Βιτσέντζα, πριν επιστρέψει στο Μιλάνο. Παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τη σεζόν 2001-02 με την Ιντερ, δεν προτιμήθηκε από τον Κούπερ για την επίθεση, αφού η ομάδα διέθετε μεγάλους παίκτες (Κρέσπο, Βιέρι, Ρεκόμπα, Μπατιστούτα).

    Στην τελευταία του σεζόν στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» (2003-04) δεν ήταν μόνο η ανατολή του άστρου του επίσης αφρικανού Ομπαφέμι Μάρτινς που έδωσε στον Καλόν το τελειωτικό χτύπημα. Ηταν και η τιμωρία του με 8μηνο αποκλεισμό για χρήση της απαγορευμένης ουσίας ναδρολόνης, στην οποία βρέθηκε θετικός σε ματς κόντρα στην Ουντινέζε στις 27 Σεπτεμβρίου 2003.

    Ηταν φανερό πια ότι ο Καλόν μετρούσε μέρες στο Μιλάνο και οι μνηστήρες για την απόκτησή του ήταν αρκετοί, κυρίως εκτός Ιταλίας - μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός.

    Νικήτρια στην κούρσα για την υπογραφή του ήταν η Μονακό, η οποία του έδωσε την ευκαιρία να αναγεννηθεί στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Καλόν την εκμεταλλεύτηκε, ξεκινώντας εντυπωσιακά την πρώτη του σεζόν στο Πριγκιπάτο (2004-05). Αργότερα, όμως, άρχισαν οι διαφωνίες με τον προπονητή, Ντιντιέ Ντεσάμπ και έτσι κατέληξε στον πάγκο.

    Το καλοκαίρι του 2005 προτίμησε τα πετροδόλαρα της Αλ Ιτιχάντ από την Σαουδική Αραβία. Βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το ασιατικό Champions League, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Την επόμενη σεζόν ξαναπήγε στη Μονακό, δεν τα κατάφερε, ακολούθησαν δοκιμές σε Μπέρμιγχαμ και Πόρτσμουθ που δεν ευδοκίμησαν και μια περιπετειώδη απόπειρα να γυρίσει στην Σαουδική Αραβία (λέγεται ότι απέρριψε πρόταση 10 εκατ. δολαρίων για 1,5 χρόνο από την Αλ Χιλάλ, κατηγορώντας τους ανθρώπους της ομάδας ότι επιχείρησαν να τον απαγάγουν στο αεροδρόμιο!), πριν φτάσει στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ.

    Στην Ενωση δεν έμεινε για πολύ αφού πλακώθηκε με τον Νίκο Κωστένογλου (κι όμως!) και αποχαιρέτησε νωρίς. Στην Αλ Σαμπάμπ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πέτυχε 30 γκολ σε 35 ματς (!) και είχε πρόταση στα χέρια του από την Ξι Μανγκ Χάι Φονγκ του Βιετνάμ (αυτή που αγόρασε για μία εβδομάδα τον Ντενίλσον της Καβάλας) αλλά την απέρριψε.

    Ετσι κατέληξε για λίγο στην… Καλόν FC.

    Kallon FC

    Τι εστί Καλόν FC;

    Oι ποδοσφαιριστές που μπορούν να υπερηφανευτούν ότι έχουν δική τους ομάδα και μάλιστα πρωταθλήτρια δεν είναι πολλοί στον κόσμο. Eνας από αυτούς είναι και ο Mοχάμεντ Kαλόν, που το 2000 αποφάσισε ότι έχει την οικονομική και διοικητική δυνατότητα να αποκτήσει το δικό του σύλλογο στην πατρίδα του, με τη Σιέρα Φισφέρις να περνάει στα χέρια του και να μετονομάζεται σε… Καλόν FC!

    Εδρεύει στο εθνικό στάδιο της χώρας, χωρητικότητας 36.000 θεατών, έκτοτε άρχισε να ανεβαίνει σκαλοπάτια και να μετατρέπεται σε ομάδα πρωταθλητισμού με πρόεδρο τον αδερφό του Mοχάμεντ, Mούσα. Tο 2006 έφτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Σιέρα Λεόνε και δύο χρόνια μετά πήρε το Kύπελλο.Επιμελεια

    Βαλβέρδε από τώρα, Τζαβέλλα το καλοκαίρι (;)


    Ο Βαλβέρδε σε πελάγη ευτυχίας με τον Ντάρμπισιρ Φουντώνουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες που θέλουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να επιστρέφει στον πάγκο του Ολυμπιακού! Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Ισπανός τεχνικός ήταν στη χώρα μας για να συμφωνήσει με τον "ερυθρόλευκους" και να αναλάβει άμεσα τα ηνία των Πειραιωτών!

    Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού και της Βιγιαρεάλ για να εξακριβώσουν αν όντως έφτασε στη χώρα μας. Οπως και να έχουν τα πράγματα, η ουσία είναι πως ο Βαλβέρδε «παίζει» δυνατά για τον πάγκο της πειραϊκής ομάδας και πρόκειται για μια από τις λύσεις που σκέφτεται ο Κόκκαλης.

    Βλέπει Τζαβέλλα
    Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΦΩΣ", ο Γιώργος Τζαβέλλας του Πανιωνίου βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούν ότι ο 22χρονος άσος μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

    Το συμβόλαιο του παίκτη με τον τους "κυανέρυθρους" εκπνέει το καλοκαίρι ρου 2012 και η ρήτρα του φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Οι Περαιώτες ποντάρουν στο γεγονός ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης του έχει προτείνει ανανέωση της συνεργασίας τους με νέα ρήτρα αλλά ο Τζαβέλλας δεν φέρεται να είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

    Είδε τους «μικρούς» ο Κούπερ

    Είδε τους «μικρούς» ο Κούπερ

    Άποψη και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Άρη θέλει να έχει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Για τον λόγο αυτό, ο Αργεντίνος τεχνικός παρακολούθησε σήμερα ένα «διπλό» ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, μαζί με παίκτες από την ομάδα Κ21, με αντίπαλο μία ομάδα που αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές Κ21 και Κ17. Έτσι, ο κ. Κούπερ έβγαλε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, επί των ημερών του κ. Κούπερ, έγινε επαγγελματίας ο Αγτζίδης και δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να γίνει και με άλλους ποδοσφαιριστές. Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, για το παιχνίδι με την Καβάλα όπως είναι γνωστό δεν υπολογίζεται ο Ντάριο Φερνάντες αλλά και ο Μιχάλης Σηφάκης.

    Ντικούδης: «Τεράστια η ώθηση του κόσμου του Άρη»

    Ντικούδης: «Τεράστια η ώθηση του κόσμου του Άρη»

    Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Δήμος Ντικούδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την μεγάλη νίκη των «κιτρίνων» επί της Μπανταλόνα και τόνισε αρχικά: «Θέλουμε νίκη της Άλμπα, εύχομαι να κερδίσει για να μην έχουμε περιπέτειες και μετά πάμε για την νίκη στο Λε Μαν για την πρώτη θέση. Είναι ανοιχτός ο όμιλος, όλα τα παιχνίδια είναι χωρίς φαβορί» ενώ για το… σκηνικό με τα χαρτάκια είπε: «Το βλέπω πρώτη φορά, είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ωραία ατμόσφαιρα, αρέσει σε όλους».
    Αναφορικά με τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη είπε: «Στην Ευρώπη σε γενικές γραμμές έχουμε μία σταθερή πορεία, τελειώσαμε πρώτοι στην πρώτη φάση, στην δεύτερη μετά τα δύο παιχνίδια… ξυπνήσαμε και έχουμε ένα σερί.
    Στην Ελλάδα έχουμε κάνει ορισμένες ήττες εκτός προγράμματος, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, με πρόσφατη αυτή στα Τρίκαλα που ήταν μία άσχημη ήττα» ενώ συμπλήρωσε: «Είναι σημαντική η ευθύνη των παικτών, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς οι παίκτες. Αυτό που με κρατάει αισιόδοξο είναι ότι η ομάδα είναι… γεμάτη ταλέντο, έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Μέχρι το τέλος μπορούμε να βελτιωθούμε και να κάνουμε κάτι καλό στα πλέι οφ».
    Μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Στόχος στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι να μην κάνουμε άλλη ήττα. Μετά να κάνουμε… ταμείο στο τέλος της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ να προσπαθήσουμε για να φτάσουμε στην Ευρωλίγκα. Αν κάνουμε εμφανίσεις όπως με τα Τρίκαλα, τότε θα κάνουμε κι άλλες ήττες. Η νίκη επί της Μπανταλόνα μας έδωσε μία ώθηση και πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και στα επόμενα παιχνίδια».
    Σχετικά με τον αγώνα στα Τρίκαλα τόνισε: «Στο μπάσκετ μεγάλο κομμάτι στην υπόθεση νίκη παίζει η άμυνα. Επί της Μπανταλόνα τα καταφέραμε, στα Τρίκαλα ξεχάσαμε την άμυνα στην Θεσσαλονίκη. Όλοι στην Α1 έχουν την δυνατότητα να βάλουν πολλούς πόντους και να σε κερδίσουν».
    Αναφερόμενος στην βοήθεια του κόσμου είπε: «Μας έχει βοηθήσει ο κόσμος και σε άλλες δύσκολες στιγμές, με τις αλλαγές προπονητών. Η ώθηση του κόσμου είναι τεράστια».
    Κάνοντας ένα σχόλιο για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Υπάρχει ανταγωνισμός μεγάλος στο πρωτάθλημα, στην κορυφή και πιο χαμηλά. Οι ομάδες κατεβάζουν τα μπάτζετ, ο έξτρα ξένος δεν ωφελεί και ιδιαίτερα. Για τους Έλληνες είναι άσχημο να υπάρχει ένας ξένος» ενώ επανέλαβε όσον αφορά το κεφάλαιο Εθνική ομάδα: «Έχω τελειώσει από Εθνική ομάδα, είμαι… γεμάτος. Υπάρχει ταλέντο και νέα παιδιά, πάντα θα υπάρχει».

    Στελιος ο διεθνης!


    Ο Στελιος Μαλεζας αρχισε την καριερα του στην Α.Ε.Π Κατερινης και υστερα απο μια σειρα καλων εμφανισεων μεταγραφηκε στον Π.Α.Ο.Κ το 2003 υπογραφοντας το πρωτο επαγγελματικο του συμβολαιο σε ηλικια 17 ετων.
    Την περιοδο 2004-2005 δοθηκε δανεικος στον Ηροδοτο για να παρει παιχνιδια και να επιστρεψει πιο ετοιμος.Την περιοδο 2007-2008 αρχισε να κανει τις πρωτες του εμφανισεις στην ενδεκαδα του Π.Α.Ο.Κ και απο εκει και περα μονο ανοδικη ηταν η πορεια του.
    Στις 6 φεβρουαριου 2009 υπεγραψε νεο συμβολαιο που θα τον κρατησει στη Τουμπα και την ομαδα του Π.Α.Ο.Κ μεχρι το 2013.
    Σημερα εχει φτασει να ειναι απο τα βασικα μελη της ομαδας του Π.Α.Ο.Κ και η απουσια του(οποτε υφισταται)να θεωρειται σημαντικοτατη!
    Η ανοδικη του πορεια ομως δε σταματαει εδω.Στις 28 φεβρουαριου 2010 κληθηκε απο τον ομοσπονδιακο προπονητη Οτο Ρεχαγκελ να εκπροσωπησει την εθνθικη μας ομαδα στον φιλικο αγωνα εναντιον της Σενεγαλης εν οψει του Μουντιαλ του καλοκαιριου.
    Συμπερασμα΄΄εχοντας δει το Στελιο Μαλεζα πριν μερικα χρονια σε ενα παιχνιδι με τη φανελα του Ηροδοτου,γνωριζοντας οτι ανηκει στο ροστερ του Π.Α.Ο.Κ αναρωτιομουν,τι σχεση μπορει να εχει αυτο το παιδι με το ποδοσφαιρο!Κι ομως ο Στελιος Μαλεζας με διεψευσε (και πολυ χαιρομαι γι αυτο)εχοντας πετυχει ολα τα παραπανω.
    Αποτελει πλεον ενα λαμπρο παραδειγμα οτι με επιμονη,υπομονη και σκληρη δουλεια(που θεωρω οτι ειναι οι μεγαλυτερες αρετες που εχει αυτο το παιδι σε συνδιασμο με το ταλεντο του)μπορεις να πετυχεις τα παντα.
    Σταθμοι στη καριερα του κατα τη γνωμη μου,η προκριση επι του ΑΡΗ μεσα στο Κλεανθης Βικελιδης και η κληση τoυ στην Εθνικη Ελλαδος.
    Του ευχομαστε τα καλυτερα!

    Κειμενο Καρα'ι'ωσηφ Ηλιας

    Ισόβιος αποκλεισμός για 16 οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Δεκαέξι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα της Γαλλίας ύστερα από τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Μαρσέιγ την περασμένη Κυριακή.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί καταδίκασε τα έκτροπα ενώ ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε πως οι 16 χούλιγκαν θα είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται σε αστυνομικούς σταθμούς κατά την διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον, ένας άλλος οπαδός καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκισης με αναστολή.

    Συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών της Παρί και της Μαρσέιγ ξέσπασαν πριν και μετά το παιχνίδι την περασμένη Κυριακή, στις κερκίδες του «Παρκ ντε Πρενς». Οι Μασσαλοί επικράτησαν με 3-0.

    Ενας 38χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ηρακλής- Παντελή: "Αρχίζουμε δουλειά"

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα βρίσκεται ο Κύπριος επιχειρηματίας, Ανδρέας Παντελή, που σε δηλώσεις του έκανε λόγο για γραπτή συμφωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αντώνη Ρέμο.

    "Έγιναν συζητήσεις με έναν φίλο, τον Αντώνη Ρέμο. Αν μιλούσαμε τώρα για μετοχές, θα τραβούσε το θέμα σε μάκρος και δεν υπάρχει χρόνος. Καταλήξαμε σε μία μέση λύση. Αναλαμβάνω το μάνατζμεντ και το καλοκαίρι θα συζητήσουμε για τις μετοχές.

    Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, είναι το οικονομικό. Αρχίζουμε δουλειά από σήμερα. Μπροστά μας υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να δώσω άμεσα λύσεις στα προβλήματα.

    Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν πληρωμές. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, προσπάθεια από όλους και στήριξη από τον κόσμο. Το μέγεθος του Ηρακλή, δεν είναι αντίστοιχο των αποτελεσμάτων που έχει τα τελευταία χρόνια", τόνισε ο Παντελή στις πρώτες του δηλώσεις.

    Σε ερώτηση όσον αφορά τη δικαστική εκκρεμότητα που έχει στην Κύπρο σημείωσε: "Είναι ένα θέμα που με πλήγωσε. Όταν ανέλαβε την Ανόρθωση, η ομάδα είχε μεγαλύτερα προβλήματα από τον Ηρακλή. Και όταν μεσουρανούσε, κάποιοι εκ των έσω μας χτύπησαν".

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ανόρθωσης έφθασε στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα λίγο πριν τις 14:00 ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε συνάντηση με τον Δήμο Πολύκαρπο και του ανακοίνωσε ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τις τύχες του Ηρακλή.

    ΑΓΓΛΙΑ: Πρότυπο ο «Sotis»


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Τυχερό θεωρεί τον εαυτό του που δουλεύει δίπλα στον Σωτήρη Κυργιάκο ο νεαρός παίκτης της Λίβερπουλ, Κρις
    Μαβίνγκα, προσθέτοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια του στα πολλά που έχουν προηγηθεί στον Έλληνα διεθνή στόπερ.

    «Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που προπονούμαι μαζί με τον Σωτήρη. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του, μου δίνει πολλές συμβουλές και θέλει να με βοηθήσει να βελτιωθώ. Αυτό είναι φανταστικό γιατί θα κάνω τα πάντα για να πετύχω στην Λίβερπουλ», δήλωσε ο Γάλλος αμυντικός.

    SUPERLEAGUE - Έβαλαν βόμβα στο μαγαζί του Καλόπουλου


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη ο διαιτητής, Δημήτρη Καλόπουλος, που την Κυριακή ήταν «άρχων» στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

    Ευτυχώς πάντως δεν εξερράγη. Ο Καλόπουλος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία η οποία και διεξάγει έρευνα.

    Εθνική Ελλάδας: Άνοδος στην 10η θέση της FIFA


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Στην πρώτη δεκάδα του κόσμου βρίσκεται πλέον η Εθνική ομάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA για τον τελευταίο μήνα.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβηκε δύο θέσεις και είναι πλέον στην 10η όπου βρισκόταν για τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2008. Υπενθυμίζεται ότι η καλύτερη θέση που είχε η "γαλανόλευκη" ήταν η 8η τον Απρίλιο του 2008.

    Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ βρίσκεται μάλιστα μόλις μία θέση χαμηλότερα από την αντίπαλο της στην τελική φάση του Μουντιάλ, Αργεντινή η οποία είναι 9η, έχοντας χάσει μία θέση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Κατά τα άλλα η Νιγηρία είναι στην 21η θέση, παρουσιάζοντας πτώση έξι θέσεων ενώ ο τελευταίος αντίπαλος στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Νότια Κορέα είναι στην 53η θέση, έχοντας χάσει τέσσερις θέσεις.

    Όσον αφορά στους αντιπάλους στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, η Κροατία είναι στην 11η θέση, χωρίς μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το Ισραήλ είναι στην 26η θέση παρουσιάζοντας άνοδο μίας θέσης, η Λετονία στην 47η έχοντας ανέβει δύο θέσεις, η Γεωργία στην 124η έχοντας χάσει δύο θέσεις και η Μάλτα στην 150η παρουσιάζοντας υποχώρηση έξι θέσεων.

    Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η Ισπανία ενώ δεν υπήρξαν μεταβολές και στις άλλες θέσεις, με την Βραζιλία να παραμένει δεύτερη, την Ολλανδία τρίτη, την Ολλανδία τέταρτη. Στην πέμπτη θέση ανέβηκε η Γερμανία και στην έκτη έπεσε η Πορτογαλία ενώ από ΄κει και πέρα η Γαλλία παραμένει έβδομη ενώ στην όγδοη θέση ανέβηκε η Αγγλία και στην ένατη έπεσε η Αργεντινή. Πιο αναλυτικά η πρώτη δεκάδα(Σε παρένθεση η μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα):

    1. Ισπανία(0)

    2.Βραζιλία(0)

    3.Ολλανδία(0)

    4.Ιταλία(0)

    5.Γερμανία(+1)

    6.Πορτογαλία(-1)

    7.Γαλλία(0)

    8.Αγγλία(+1)

    9. Αργεντινή(-1)

    10. Ελλάδα(+2)

    Έξαρση βίας στη Νότια Αφρική


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Εκατό ημέρες πριν από τη σέντρα στο Mundial, η Νότια Αφρική έρχεται στο προσκήνιο όχι γιατί ετοιμάζεται για την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά γιατί η έξαρση βίας «τρομάζει».

    Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ και θέλησαν να φτάσουν ως το εθνικό κογκρέσο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες στην υγεία, την στέγαση, την παιδεία, την μετακίνηση, το νερό!

    Η αστυνομία για να τους απωθήσει χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και μάνικες, αλλά το τραγικό είναι πως έπεσαν και σφαίρες. Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας δεχτεί μία στο στήθος, και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Έντεκα διαδηλωτές συνελήφθησαν.

    «Θέλουμε μια καλύτερη ζωή, ανάπτυξη και αξιοπρέπεια», δήλωσε ο 29χρονος Νίκι Κούλου, που ήταν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Οι πολιτικοί έχουν λεφτά για μεγάλα σπίτια, πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρούχα. Και δεν κάνουν τίποτα για την φτώχια», πρόσθεσε αγανακτισμένος.

    Εθνική Ελλάδος: Φιλικό με… άρωμα Παγκοσμίου Κυπέλλου

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Η Εθνική Ελλάδας, που θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, δίνει σήμερα το πρώτο της φιλικό τεστ ενόψει της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ αντιμετωπίζει το απόγευμα της Τετάρτης (17:00 MEGA) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου τη Σενεγάλη, με αρκετά νέα πρόσωπα.

    «Αρχίζουμε την προετοιμασία μας για το Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοι μας είναι στο ίδιο στιλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ, ο οποίος κατονόμασε και 7 από τους 11 που θα ξεκινήσουν με τον Πατελή Καπετάνο να είναι μέσα σε αυτούς. Οι υπόλοιποι: Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Σαμαράς, Κατσουράνης και Καραγκούνης.

    Ο Γερμανός τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει τους διεθνείς σε διάταξη 4-3-3, την οποία θα συνθέτουν οι Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Καπετάνος, Σαμαράς, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης. Η Εθνική θα αγωνιστεί με τη 2η Επίσημη Αγωνιστική Εμφάνιση (away) στα χρώματα του μπλε και του λευκού.

    «Έχουμε το φιλικό στο Πανθεσσαλικό και τα επόμενα δύο προκειμένου να βγάλουμε τα συμπεράσματα που θέλουμε έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για το πρώτο αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Νότια Κορέα», τονίζει ο συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης

    Ο Άγγελος Χαριστέας ανέφερε για το παιχνίδι: «Είναι πολύ ωραία που μετά από καιρό θα παίξουμε μακριά από την Αθήνα. Ελπίζουμε αύριο να μας συμπαρασταθούν οι φίλαθλοι. Περιμένουμε τον κόσμο και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Η Σενεγάλη είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Αν δείτε το ρόστερ της, θα διαπιστώσετε ότι έχει παίκτες μεγάλης κλάσης.»

    Ο Κώστας Κατσουράνης είπε: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι έτσι κι έτσι, αλλά είναι ένα φιλικό που πρέπει να γίνει. Θα είναι ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε, γιατί σιγά-σιγά πλησιάζει το Μουντιάλ κι εμείς πρέπει να αρχίσουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο. Η Σενεγάλη είναι μια ομάδα που μοιάζει στη Νιγηρία.»

    Ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε: «Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή. Ελπίζω αύριο να γεμίσει το γήπεδο και να μας υποστηρίξει ο κόσμος. Ο ανταγωνισμός στην εθνική είναι καλός, γιατί αυξάνει η ποιότητα. Εμείς οι παλιότεροι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά στο κλίμα, είναι παίκτες με ποιότητα. Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ρεαλιστικός στόχος. Αν μείνουμε αήττητοι στα πρώτα δύο ματς, πιστεύω ότι θα προκριθούμε».

    Ο Μιχάλης Σηφάκης τόνισε: «Από τη μια με χαροποιεί η δήλωση του Ρεχάγκελ (σ.σ. ότι θα έπαιζε βασικός, αν δεν ήταν τραυματίας), από την άλλη στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να παίξω. Εύχομαι να έχω άλλη μια ευκαιρία στο Μουντιάλ. Υπάρχουν πολλά παιδιά για την εθνική ομάδα, υπάρχει πολλή όρεξη, υγιής ανταγωνισμός και αυτό είναι καλό για όλους. Νομίζω ότι αύριο θα γίνει ένα καλό παιχνίδι.»

    Η αποστολή: Αγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καπετάνος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέλιος Μαλεζάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

    «Θέλουμε να νικήσουμε»

    Η Σενεγάλη θα παραταχθεί έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Αμαρά Τραορέ. «Είναι μια νέα αρχή για εμάς, για την επόμενη διοργάνωση η οποία είναι το Κόπα Άφρικα. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει περάσει στο Μουντιάλ και θέλουμε να νικήσουμε για να αποδείξουμε ότι είχαμε και εμείς το ταλέντο για να πάμε Μουντιάλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της σημερινής αντιπάλου της Ελλάδας.

    Όσο για τα πλάνα του: Τερματοφύλακας θα είναι ο Σίλβα, στην άμυνα θα παίξουν οι Φατί, Ντιαβαρά, Ντιακατέ, Ντραμέ. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μανγκάν, Ν’ Ντο, μπροστά τους ο Γκομίς με τους Καμαρά και Ντιά στα άκρα. Μοναδικός επιθετικός ο Νιάνγκ.

    ΤΖΕΡΑΡΝΤ: Παιδικό όνειρο η αρχηγία της Αγγλίας


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Για το όνειρο κάθε παιδιού να γίνει κάποια μέρα αρχηγός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας μίλησε ο Στίβεν Τζέραρντ.

    Ο αρχηγός της Λίβερπουλ θα φορέσει απόψε το περιβραχιόνιο της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας και όπως δήλωσε είναι πολύ δυνατό συναίσθημα και για τον ίδιο.

    «Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες. Αλλά εδώ έχεις το δικαίωμα να κερδίσεις το περιβραχιόνιο. Όταν με επέλεξε ο Καπέλο χάρηκα πάρα πολύ και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πάρω την ομάδα και να τη βγάλω στο γήπεδο. Ο προπονητής επέλεξε να πάρει την αρχηγία από τον Τέρι και είναι κάτι το οποίο πρέπει να σεβαστούμε», είπε ο Τζέραντ για να συνεχίσει:

    «Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής στην Αγγλία και να παίρνεις τόσο σοβαρές αποφάσεις. Πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Ο Ρίο επιλέχθηκε για αρχηγός κι όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του θα είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Έχουμε πει πολλές φορές το πόσο σημαντικός είναι ο Ρούνι γι αυτή την ομάδα, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον Φέρντιναντ. Περιμένω και από τον Τέρι να είναι ο εαυτός του και να μας βοηθήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα», είπε μεταξύ άλλων ο Στίβεν Τζέραρντ.

    ΝΑΝΙ: «Παίζει ο Βελόσο στη Γιουνάιτεντ»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Βελόσο με κλειστά τα μάτια προτείνει ο Νάνι στον προπονητή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

    Ο Μιγκέλ Βελόσο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ήταν ένα από ποιο καυτά ονόματα στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Άρσεναλ να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

    «Γνωρίζω πως υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με τον Βελόσο και τη Μάντσεστερ, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω από που προέρχονται. Όμως τον ξέρω καλά γιατί υπήρξαμε συμπαίκτες και μπορώ να πω πως έχει την ποιότητα να παίξει στη Γιουνάιτεντ».

    «Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο στην Αγγλία, αλλά εκείνος έχει τις ικανότητες να αντεπεξέλθει. Από όσο ξέρω είχε στο παρελθόν τις ευκαιρίες να αφήσει την Σπόρτινγκ και δεν το έκανε. Κάποιο λόγο θα έχει».

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ο Κόλο στηρίζει Μαντσίνι


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Αρχίζει να αποκτάει σημαντικούς πόντους στη Μάντσεστερ Σίτι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τη δημόσια στηρίξει του Κόλο Τουρέ.

    Ο αρχηγός των «πολιτών» δήλωσε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι πολύ χαρούμενοι που δουλεύουν υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ιταλού προπονητή.

    Ο Τουρέ αναγνωρίζει πως η Σίτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο από την ημέρα που πήγε στην Αγγλία ο Μαντσίνι. Συν τοις άλλοις ο Ιταλός προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

    «Ο κόουτς τα πηγαίνει καλά γιατί έχει τα αποτελέσματα. Παίξαμε κάποια δύσκολα ματς και μερικά τα παίξαμε κάθε δύο-τρεις μέρες.

    Αλλά δείχνουμε ότι διαθέτουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε μία θέση στην πρώτη 4άδα», είπε ο Τουρέ.

    Αγκουέρο: «Εγώ αποφασίζω»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα υποδεικνύει στον Σέρχιο Αγκουέρο τι πρέπει να κάνει στην καριέρα του είναι ο Αργεντινός επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Ο νεαρός άσος των «ροχιμπλάνκος» ξεκαθάρισε ότι μόνο αυτός αποφασίζει για το μέλλον του και πως προς το παρόν είναι ικανοποιημένος από την περιπέτειά του στον ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ατλέτικο.

    «Εγώ είμαι αυτός που παίζει και αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για τη ζωή μου. Το μόνο που θέλω προς το παρόν είναι να τελειώσω τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο Αγκουέρο στο «canchallena».

    Πάντα επικίνδυνος ο Τόρες

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Φερνάντο Τόρες μπορεί τελευταία να μην είναι και στα καλύτερα του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αμελητέα ποσότητα. Ο Νταβίντ Βίγια έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του τονίζοντας ότι είναι πάντα επικίνδυνος.

    Ο φορ της Βαλένθια μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον επιθετικό της Λίβερπουλ: Οι επιθετικοί ζουν για τα γκολ. Ο Φερνάντο Τόρες τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχερός μπροστά στην εστία αλλά βοηθάει μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να μην σκοράρει και είναι παράξενο αλλά ένας επιθετικός όπως αυτός, με ποιότητα, μαγεία και εμπειρία, παρότι έχει μια κακή χρονιά είναι πάντα επικίνδυνος. Δεν έχω ξανά δει παίκτη με τόσο πολύ δύναμη στα πρώτα μέτρα».

    ΠΑΟΚ - «Ο Βιεϊρίνια τον κρατά σε… τροχιά τίτλου»

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Το εγκώμιο του Αντελίνο Βιεϊρίνια… πλέκει η πορτογαλική εφημερίδα «Record», σε αφιέρωμα που πραγματοποίησε για τον διεθνή άσο του ΠΑΟΚ. Οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως ο 24χρονος άσος αποτελεί τον λόγο που ο «Δικέφαλος» του βορρά πραγματοποιεί τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

    «Ο Βιεϊρίνια κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο ΠΑΟΚ κάνει τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας, έχοντας χάσει μόνο ένα παιχνίδι», αναφέρεται αρχικά στη «Record».

    Και η συνέχεια: Έχει, επίσης, σκοράρει επτά φορές σε 23 συμμετοχές, αλλά και στην Πορτογαλία είχε προλάβει να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, τη σεζόν που αγωνιζόταν δανεικός από την Πόρτο στη Γκιμαράες. Έχει βοηθήσει πολύ για να παραμένει σε τροχιά τίτλου ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει άψογη τεχνική, πάσα, σουτ, ενώ διαθέτει το ενιστικό του σκόρερ».

    Καπέλο: «Το χρήμα είναι το πρόβλημα»

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τα «ροζ» σκάνδαλα στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, έχουν κλονίσει την πίστη των οπαδών στα «λιοντάρια» κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο καλεί τους παίκτες του να δώσουν το καλό παράδειγμα, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδων.

    Από τη μία το σκάνδαλο με την πρώην του Ουέιν Μπριτζ, με την οποία είχε μια... ευκαιριακή σχέση ο Τζον Τέρι κι από την άλλη το διαζύγιο του Ασλεϊ Κόουλ, ελέω απιστίας, έχουν καταντήσει την Εθνική ομάδα μια απέραντη πηγή κουτσομπολιού και δίνουν τροφή στον «κίτρινο» Τύπο.

    Ο Ιταλός παραδέχεται ότι η δόξα και τα πολλά εκατομμύρια σε ευαίσθητες ηλικίες, μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχα περιστατικά και προειδοποιεί: «Είναι σημαντικοί παίκτες και θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά και στους οπαδούς.

    Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους και να θυσιάζουν κι ορισμένα αγαθά στην ζωή τους. Είναι νεαροί παίκτες, νεαροί σε ηλικία κι έχουν πολλά λεφτά. Αυτό είναι το πρόβλημα», είπε ο Καπέλο.

    Κλείνοντας, ευχήθηκε όλα αυτά να ξεχαστούν όταν θα μπουν τα «λιοντάρια» στο χορτάρι και... πρόσταξε: «να είναι πολύ προσεκτικοί στην προσωπική τους ζωή».

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ρήξη στις σχέσεις διοίκησης - παικτών


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, μια και βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που απειλούνται άμεσα με υποβιβασμό.

    Το ίδιο ισχύει για τις σχέσεις των διοικούντων της ομάδας με τους παίκτες. Μετά την ανακοίνωση στήριξης προς τους ποδοσφαιριστές, οι ιθύνοντες του ΠΑΣ τους ενημέρωσαν, μέσω του Νίκου Αναστόπουλου, ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο -το οποίο θα αντιστοιχεί με το 10% του μισθού τους- με αφορμή την βαριά ήττα 4-1 από τον Λεβαδειακό.

    Η αντίδραση των παικτών ήταν έντονη και διαμήνυσαν ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να το καταβάλλουν. Απ’ την μεριά του, ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου» συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι όλα θα λυθούν με νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολη, την Κυριακή.

    Κάμπορα:"Κοντά σε συμφωνία"

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Χαβιέ Κάμπορα μίλησε σε εφημερίδα για τις συζητήσεις του νέου συμβολαίου του,τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τον ένα χρόνο χωρίς πέναλτι.

    Ο 30χρονος Αργεντινός άνοιξε την καρδιά του στην εφημερίδα "Εξέδρα", για τις συζητήσεις γύρο από το νέο συμβόλαιο, που όπως όλα δείχνουν θα υπογραφεί σύντομα.

    "Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. Όπως έχω πει κατ' επανάληψη προτεραιότητα μου είναι ο Άρης, αφού θέλω να μείνω στην ομάδα.

    Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Δεν θέλω να πω ποσοστά, αλλά έχω μιλήσει με τον εκπρόσωπο μου και όπως είπα και πριν, οι συζητήσεις πάνε καλά. Αυτό που μένει είναι κάποιες λεπτομέρειες".

    "Σκόραρα γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα μου δώσει το πέναλτι"!

    Στη συνέχεια μίλησε για τον ένα χρόνοι χωρίς πέναλτι και για τα όσα έχει ζήσει στους κίτρινους.

    Στον αγώνα με την Λάρισα παρότι σου έγινε πέναλτι συνέχισες την φάση και πέτυχες γκολ. Το έκανες γιατί φοβήθηκες ότι δεν θα το σφυρίξει ο διαιτητής;

    "Στον αγώνα με την Λάρισα όπως γνωρίζεται κλείσαμε έναν χρόνο χωρίς πέναλτι, οπότε αποφάσισα να συνεχίσω τη φάση γιατί φοβήθηκα ότι ο διαιτητής δεν θα το δώσει (είπε γελώντας). Αν και ήμουν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, από την στιγμή που η μπάλα στρώθηκε μπροστά μου, δεν υπήρχε άλλη σκέψη στο μυαλό μου από το να την σπρώξω στα δίχτυα. Αυτό έκανα..."

    Για το ποιοι τέρμα ξεχωρίζει από αυτά που έχει πετύχει είπε:

    "Δεν θα έλεγα ότι ξεχωρίζω κάποιο. Κάθε γκολ που έχω βάλει έχει τη δική του αξία. Αν όμως έπρεπε να σταθώ σε κάποιο, ιδιαίτερη στιγμή ήταν το τέρμα κόντρα στον Ολυμπιακό, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς μας, καθώς και το τρίτο γκολ στην περσινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό."

    "Ο Κούπερ με διευκολύνει"

    Για τον Κούπερ και την παρουσία του είπε:

    "Πέρυσι αγωνίστηκα λιγότερο σε σύγκριση με φέτος, αν και πέτυχα αρκετά γκολ. Σίγουρα όμως ο ρόλος μου τη φετινή χρονιά είναι πιο σημαντικός. Τώρα παίζω πιο απελευθερωμένο και κινούμαι περισσότερο μέσα στην περιοχή. Ο κ. Κούπερ έχει διευκολύνει το παιχνίδι μου".

    "Πρώτα η Καβάλα, μετά ο τελικός"

    Για το Κύπελλο είπε:

    "Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα στους δυο ημιτελικούς με την Καβάλα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε από τώρα τον τελικό. Σίγουρα τον ονειρευόμαστε, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε την Καβάλα".

    ΑΕΛ: Με Βενετίδη κόντρα στην ΑΕΚ

    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Με τον Στέλιο Βενετίδη θα υποδεχθεί το Σάββατο η ΑΕΛ την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ, καθώς ο έμπειρος αμυντικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αγώνας δρόμου για Βιέρα, που πονάει στην γάμπα.

    Το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ (Σάββατο 19:00 NOVA), εκτός από μια σημαντική αναμέτρηση λόγω αντιπάλου, είναι και πολύ κρίσιμη για τους βυσσινί, που πλέον δεν έχουν το περιθώριο να διαλέγουν παιχνίδια.

    Στα ευχάριστα είναι η επιστροφή του Στέλιου Βενετίδη σε φουρ ρυθμούς προπόνησης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο πόδι. Ο έμπειρος μπακ αναμένεται να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Βελάσκο, αν και αμφίβολος, να επιστρέφει στα δεξιά.

    Σε περίπτωση που ο 33χρονος Ισπανός δεν τα καταφέρει, τότε στη θέση του θα βρεθεί ο Παναγιώτης Κατσιαρός.

    Τέλος ο Σεμπάστιαν Βιέρα εξακολουθεί να κάνει ατομικό πρόγραμμα, αφού το αιμάτωμα στην γάμπα δεν έχει υποχωρήσει εντελώς.