Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τους κάνει πλάκα η Τσεχία!!

Ακάθεκτη συνεχίζει η Τσεχία αφού μετά τα «φαβορί» Ολλανδία και Τουρκία, έριξε στο… καναβάτσο των προκριματικών και το Καζακστάν (1-4) και είναι μόνη πρώτη στον α' όμιλο!

Τους κάνει πλάκα η Τσεχία!
Σε… μονόδρομο για τα τελικά της Γαλλίας μετατρέπει τα προκριματικά η Τσεχία!

Μετά τις μεγάλες νίκες σε βάρος της Ολλανδίας και της Τουρκίας έμοιαζε αδιανόητο το Καζακστάν να την σταματήσει.

Δίχως να ζοριστεί επικράτησε με το ευρύ 4-1, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και τους γηπεδούχους απλά να μειώνουν με τον Λογκβινένκο.

Με το απόλυτο ως τώρα στον όμιλο βρίσκεται -προσωρινά τουλάχιστον- μόνο πρώτη στο γκρουπ με 9 πόντους!

Η 3η αγωνιστική:

Καζακστάν-Τσεχία 1-3
(84’ Λογκβινένκο-13’ Ντοκάλ, 44’ Λάφατα, 56’ Κρέιτσι)

Ισλανδία-Ολλανδία (21:45)
Λετονία-Τουρκία (21:45)

Βαθμολογία Α’ ομίλου:

Τσεχία 9
Ισλανδία 6
Ολλανδία 3
Λετονία 1
Καζακστάν 1
Τουρκία 0*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχώρησαν οι οπαδοί από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΠΑΕ και εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη στάση των ιθυνόντων του συλλόγου στο θέμα της σύλληψης των οπαδών.

Περισσότερα παράπονα είχαν από τους Γεροντίδη, Μαυρομάτη και τη νομική συμπαράσταση ενώ πήρα τη διαβεβαίωση πως θα ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αλλά και ο μεγαλομέτοχος.
*Πηγή: metrosport.gr*

Το «μαύρο Μηδέν»

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το μεγάλο δίλημμα της Βέρντερ Βρέμης και τη σύγκρουση στην ηγεσία.
«Schwarzer Null», το «μαύρο Μηδέν». Θα δείτε τη φράση σε πολλές συνεντεύξεις του Σόιμπλε, όμως σπάνια για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Στην Βέρντερ, όμως, είναι ο όρος που επικρατεί από το περασμένο καλοκαίρι. Σημαίνει όχι νέος δανεισμός.
ADVERTISEMENT
Το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ χαρακτηρίστηκε «χωρίς αύριο». Το τελικό 1-1, όμως, έφερε την ομάδα της Βρέμης στον πάτο της Bundesliga και χωρίς νίκη μετά 7 αγωνιστικές. Στην τελευταία θέση η Βέρντερ είχε να βρεθεί από την… 1η αγωνιστική της σεζόν 2010-11, ενώ το ξεκίνημα είναι το χειρότερο εδώ και 40 χρόνια.
Δυστυχώς, όμως, για τους πράσινους δεν υπάρχει αφορμή για αυτή την κατάσταση παρά μόνο αίτια… Η τελευταία φορά που είχαν 4 βαθμούς μετά από 7 αγωνιστικές ήταν τη σεζόν 1998-99. Τότε, χρειάστηκαν δύο αλλαγές στον πάγκο για να σωθεί η χρονιά, όμως φέτος τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι με οποιονδήποτε τρόπο θα βρεθεί ο δρόμος για επιστροφή στις επιτυχίες.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έχουν συμβεί πολλά στην Βρέμη. Η Bild αποκάλυψε ότι ο Ρόμπιν Ντουτ κινδυνεύει με απόλυση σε περίπτωση που δεν έρθει η πρώτη νίκη στο μεθεπόμενο παιχνίδι με την Κολωνία (το επόμενο είναι με την Μπάγερν και αυταπάτες δεν έχει κανένας), κάτι που οδήγησε τη διοίκηση να λάβει την πρωτοφανή απόφαση για εμπάργκο στην εφημερίδα.
Η αλήθεια είναι ότι με τον Ντουτ στον πάγκο έχουμε δει μόνο ψήγματα από αυτό που έχει στο μυαλό του. Πέρυσι, η Βέρντερ ήταν αγνώριστη προς το καλύτερο σε πολλά ματς αμυντικά, όμως το περασμένο καλοκαίρι ουσιαστικά υπό την πίεση του παρελθόντος, αποφασίστηκε το παιχνίδι να γίνει πιο επιθετικό. Έτσι, στο ματς με την Λεβερκούζεν (3-3) θύμισε κάτι από τα παλιά, όμως με 16 γκολ παθητικό, το χειρότερο στην κατηγορία, δεν πας πουθενά…
Στα τελευταία 6 εκτός έδρας παιχνίδια οι πράσινοι έχουν δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ένα από αυτά, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1979-80 (11 ματς), ενώ στα θετικά συγκαταλέφεται το γεγονός ότι ο Ντουτ δίνει ευκαιρίες σε πολλούς νεαρούς παίκτες. Όταν, όμως, έχεις να κάνεις με την παραμονή, ίσως αυτή η τακτική να μην αποδώσει τα μέγιστα.
«Στηρίζουμε 100% τον προπονητή», είπε ο Λουκίμια μετά το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ. Για πρώτη φορά ο τεχνικός της Βέρντερ δεν απάντησε σε δηλώσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη τύπου. Αντ’ αυτού αποφάσισε να φύγει από την… πλάγια πόρτα. «Ευτυχώς είμαστε ακόμα νωρίς στη σεζόν και προλαβαίνουμε να φτιάξουμε τα πράγματα», είχε πει ο τεχνικός διευθυντής Τόμας Άιχιν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τότε μία απροσδόκητη ελπίδα και αυτοπεποίθηση έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Βρέμη.

Τα νούμερα, όμως, είναι αμείλικτα. Μετά από 41 αγώνες ο Ντουτ έχει 43 βαθμούς και είναι και με βούλα ο χειρότερος στην ιστορία της Βέρντερ. Φυσικά, δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος, καθώς η οικονομική πολιτική του συλλόγου τον έχει αφήσει με ένα ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων. Οι οπαδοί που είχαν συνηθίσει να βλέπουν την ομάδα τους να κατακτά τίτλους και να παίζει στο Champions League θα πρέπει να αρκούνται στη μάχη της παραμονής.
«Θα βοηθήσουμε τον σύλλογο στις δύσκολες στιγμές, δουλεύοντας δύο φορές πιο σκληρά», είχε πει το καλοκαίρι ο Ρόμπιν Ντουτ, που έβλεπε τα «θέλω» του ίδιου και του Άιχιν να μην γίνονται πραγματικότητα.
«Η μεταγραφή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Αποφασίστηκε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι της οικονομικής εξυγίανσης και να πλησιάσουμε στο μαύρο Μηδέν. Έτσι, δεν μπορούμε να μιλάμε μεταγραφές. Μάλλον για πωλήσεις», είχε πει ο τελευταίος τον περασμένο Αύγουστο με αφορμή το ναυάγιο της μεταγραφής του Μπράιαν Ρουίς.
Κάθε χρόνο το μπάτζετ είναι όλο και μικρότερο. Αυτό, όμως, παράλληλα μειώνει συνεχώς και τη δυνατότητα της υπέρβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βέρντερ ξόδεψε λιγότερα το περασμένο καλοκαίρι από τις 16 από τις 18 ομάδες της κατηγορίας.
Η εισήγησή του Άιχιν στο Εποπτικό Συμβούλιο για μεγαλύτερη χρηματοδότηση απορρίφθηκε ασυζητητί. Ένα Συμβούλιο που αριθμεί 6 μέλη και λίγους μήνες αργότερα κάποια από αυτά έχουν καταλάβει τους λάθους χειρισμούς τους. Ήδη, Μπόντε και Σουλτς αναφέρθηκαν ανοιχτά στο ότι πρέπει να γίνει οικονομικό άνοιγμα για μεταγραφική ενίσχυση, παίρνοντας τη θέση του προέδρου Κλάους Ντίτερ Φίσερ.

Ο τελευταίος άνοιξε τη συζήτηση μετά και τις τελευταίες αγωνιστικές εξελίξεις με συνέντευξή του στο Kicker. «Πρέπει να αναλύσουμε τι θα κοστίσει περισσότερο στον σύλλογο. Ο υποβιβασμός ή ένα ελεγχόμενο ρίσκο», σχολίασε ο Γερμανός παράγοντας. Ένα… ταμπού για την Βέρντερ τέθηκε πλέον ουσιαστικά σε δημόσια διαβούλευση.
«Η πρόταση του κ. Φίσερ μου προκάλεσε έκπληξη», αποκάλυψε Βίλι Λέμκε, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου. «Θα συζητήσουμε τα συν και τα πλην και θα αποφασίσουμε», ολοκλήρωσε, όμως η στάση του είναι μέχρι τώρα αμετακίνητη. Κανένα ρίσκο.  Η πίεση, όμως, συνεχώς αυξάνεται και ο Λέμκε είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σύντομα με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ένα γκρουπ τοπικών επενδυτών δέχονται να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Με μία προϋπόθεση όμως. Την παραίτησή του...
Όλοι τους θα κληθούν πολύ σύντομα να λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Από τη θέση του Ντουτ και του Άιχιν μέχρι τον τρόπο που θα καταφέρουν να επαναφέρουν τον ενθουσιασμό και παράλληλα την ηρεμία στους οπαδούς. Η Bild αποκάλυψε ότι η Βέρντερ κατάφερε να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό της με την Vermarkter Infront, που έληγε το 2019 για ακόμη 10 χρόνια, και θα βάλει άμεσα στα ταμεία της 9 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι πόσα από αυτά θα πάνε για μεταγραφές…
*Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου

Το Εποπτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και ο Άιχιν θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αρκετές αποτυχημένες μεταγραφές. Αν υπό την πίεση του κόσμου και των media αποφασιστεί να παρθεί το ρίσκο, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο κατάλληλος άνθρωπος θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο σε μία βιομηχανία, της οποίας οι κανόνες αλλάζουν πιο γρήγορα από κάθε άλλη.
Όσο για τη συζήτηση περί στρατηγικών επενδυτών; «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μόνο η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ έχουν καταφέρει να αποκομίσουν ικανοποιητικά ποσά από στρατηγικούς επενδυτές. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Η Bundesliga γίνεται όλο και περισσότερο ελκυστική», σχολίασε στην Bild ο Κλάους Φίλμπρι, οικονομικός διευθυντής της Βέρντερ.
Ακόμη ένας παραδοσιακός σύλλογος στην Γερμανία, θα πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ρόι Κιν: Top 7 από το νέο βιβλίο!!

Το δεύτερο μέρος της αυτοβιογραφίας του Ρόι Κιν κυκλοφόρησε και το FourFourTwo γράφει τις καλύτερες 7 ιστορίες από το νέο βιβλίο.
Η φουρνιά του '92 δεν ήταν σημαντική
Ο Ιρλανδός μίλησε για την περίφημη φουρνιά νεαρών παικταράδων της Γιουνάιτεντ, υποστηρίζοντας ότι οι Ράιαν Γκιγκς, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ δεν τόσο καλοί όσο έβγαινε προς τα έξω. Ο Κιν έγραψε ότι παρότι ήταν ένα εξαιρετικό σύνολο, ο ρόλος του έγινε αντικείμενο υπερβολής προκειμένου να ισχυροποιήσει το brand name της ομάδας. Επίσης, αμφισβήτησε την καθαρή εικόνα του θρύλου του συλλόγου, Πολ Σκόουλς. «Είναι ένας top player, όμως δεν δέχομαι την εικόνα του παιδιού της διπλανής πόρτας ή ότι ήταν ταπεινός. Ολοι ήταν καλοί παίκτες ο ρόλος που είχαν είχε γίνει αντικείμενο υπερβολής. Η φουρνιά του '92 μεγάλωσε από μόνη της. Εγινε brand, δεν ντρέπονταν». Ο Κιν έγραψε ότι ήταν ένα σύνολο «εξαιρετικών νεαρών παικτών» αναρρωτήθηκε αν κάποια άλλη ομάδα παικτών ever θα μπορέσει να ασκήσει παρόμοια επιρροή στο αγγλικό ποδόσφαιρο.
ADVERTISEMENT
Η συνένετυξη στο MUTV
Η θητεία 12 ετών του Κιν στο «Ολντ Τράφορντ» έλαβε τέλος το 2005 και πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν στο ότι εκείνη η συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Γιουνάιτεντ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι, αφού ο Ιρλανδός τα έχωσε σε συγκεκριμένους παίκτες για την απόδοσή τους στη βαριά ήττα από την Μίντλεσμπρο (4-1)τον Οκτώβριο του 2005 και μερικές εβδομάδες μετά είδε την πόρτα της εξόδου του συλλόγου. Ο παλιός captain του κλαμπ, έγραψε στο βιβλίο του ότι «έπρεπε» να κάνει εκείνη τη συνέντευξη και υποστήριξε ότι κανένας από τους παίκτες δεν είχε πρόβλημα με την κριτική του. «Η κατάσταση στα αποδυτήρια άρχιζε να γίνεται ηλίθια και τους είπα ότι αυτά είναι γ******ες ανοησίες. Ολοι έλεγαν 'ναι, ναι'. Κανείς τους δεν είχε πρόβλημα. Ούτε ένας». Δυστυχώς για τον Κιν, αυτός που είχε το πρόβλημα ήταν ο προπονητής του, ο οποίος του είπε ότι η παρουσία του στο κλαμπ είχε ολοκληρωθεί.

Το ξύλο με τον Σμάιχελ
Δεν είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που έστω θα σκέφτονταν να διαφωνήσουν με τον μεγάλο Δανό, πόσω μάλλο να τα βάλουν... σωματικά μαζί του. Από την άλλη, δεν είχαν πολλοί παίκτες το νεύρο του Κιν. Ο πρώην αρχηγός της Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ότι είχε χτυπήσει τον Σμάιχελ με κουτουλιά στην προετοιμασία στην Ασία το 2007 αφήνοντάς του ένα μαύρο μάτι. Ο τσαμπουκάς συνέβη αργά τη νύχτα, με τον Κιν να είναι μεθυσμένος και στη συνέχεια να ξεχνάει το περιστατικό μέχρι που του το θύμισαν το επόμενο πρωί. «Ο προπονητής μας μίλησε την ώρα που ανεβαίναμε στο λεωφορείο και είπε για τον καυγά που είχαν με τον Πίτερ. Ο Νίκι Μπατ μου έλεγε τι είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ. Οπως και να 'χει, ο Πίτερ με άρπαξε και εγώ του έριξα κουτουλιά». Οι δύο τους τα βρήκαν και ο Ιρλανδός έχει προσθέσει στο βιβλίο του ότι «θαύμασε» τον Δανό για το ότι πήρε την ευθύνη του ότι μπήκε στον τσακωμό.
Η καρδιακή προσβολή του Κλάιβ Κλαρκ
Το 2007, όταν αγωνιζόταν στην Λέστερ σε ματς για το League Cup με την Νότιγχαμ Φόρεστ, ο αριστερός μπακ, Κλάιβ Κλαρκ, υπέστη καρδιακή προσβολή φτάνονας κοντά στον θάνατο. Το περιστατικό συνέβη στο ημίχρονο, το παιχνίδι διακόπηκε και έγινε πρώτο θέμα. Στο βιβλίο του ο Κιν παραδέχθηκε ότι ένιωσε «χαρούμενος» που ο παίκτης είχε αυτή την ατυχία επειδή η καρδιακή προσβολή πήρε τα φώτα από την ήττα 3-0 της Γιουνάιτεντ από την Λούτον το ίδιο βράδυ. «Είχα τη διαβολή σκέψη: Είμαι χαρούμενος που το έπαθε αυτό αυτή τη μέρα αφού τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας από τη δική ματς τραγική εμφάνιση». Οι δηλώσεις έμπλεξαν τον Κιν σε μπελάδες με τις αρχές.

Δεν μετάνιωσε για τον Χάαλαντ
Ο νυν assistant manager της Αστον Βίλα προκάλεσε αντιδράσεις όταν εκδόθηκε το βιβλίο αφού παραδέχθηκε ότι το 2001 βγήκε στο γήπεδο για να τραυματίσει τον παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε κάνει θέατρο το 1997 όταν ήταν στην Λιντς. Ο Κιν προκάλεσε ζημιά στους χιαστούς συνδέσμους του Χάαλαντ και μάλιστα εξαγριώθηκε από την αντίδρασή του. Το δολοφονικό μαρκάρισμα του Ιρλανδού συντέλεσε στο πρόωρο τέλος της καριέρας του Νορβηγού και του επέφερε βαρύ πρόστιμο και ποινή πέντε αγωνιστικών.  Ο πόλεμος των δηλώσεων ξεκίνησε ξανά στο βιβλίο. «Υπάρχουν πράγματα τα οποία έχω μετανιώσει στη ζωή μου, όμως δεν είναι ένα από αυτά. Ηταν το απόλυτο καθήκι. Ατολμος, ύπουλος. Ηθελα να τον καρφώσω και να του εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει. Ηθελα να τον χτυπήσω, να σταθώ από πάνω του και να πω: 'Πάρε αυτό, μ***ι'. Δεν το μετανιώνω». Ο χαφ-θρύλος πάντως αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να τον τραυματίσει.
Απέρριψε την Ρεάλ Μαδρίτης στην τουαλέτα
Οταν έγινε γνωστό ότι η θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ» τελείωσε ο Κιν είχε πολλές προτάσεις και η Ρεάλ ήταν από τις ομάδες που τον ήθελαν. Τελικά αποκτήθηκε από την Σέλτικ και παραδέχθηκε ότι ο «φόβος για το άγνωστο» τον έκανε να απορρίψει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Μαδρίτη. Στο βιβλίο του έγραψε ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον -τότε τεχνικό διευθυντή- Εμίλιο Μπουτραγκένιο ενώ καθόταν στη λεκάνη της τουαλέτας. «Ο μάνατζέρ μου μου με είχε ενημερώσει για το ότι θα τηλεφωνήσει ο Μπουτραγκένιο οπότε έπαιρνα το κινητό παντού μαζί μου. Και πως τα φέρνει η τύχη - το τηλέφωνο χτύπησε ενώ καθόμουν στην τουαλέτα. Εκείνος είπε 'Κοίτα Ρόι, θα χαιρόμασταν πολύ αν σε αποκτούσαμε'. Η διοίκηση της Ρεάλ θα έκανε το deal. Επρεπε να έχω εκτιμήσει περισσότερο την πρόταση της Ρεάλ. Η πιο ελκυστική πρόκληση βρισκόταν μπροστά μου όμως δεν τη δέχτηκα. Η προσέγγισή μου ήταν αρνητική. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ο φόβος που πήρε την απόφαση για μένα. Ο φόβος για το άγνωστο».

Ο Φέργκιουσον τον ήθελε για διάδοχο του Καντονά
Οταν ο Γάλλος επιθετικός αποχώρησε από το ποδόσφαιρο το 1997 έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Κιν. Ο 43χρονος έγραψε στο βιβλίο του ότι ο Αλεξ Φέργκιουσον ήθελε να του δώσει και τη φανέλα του Καντονά για να συνεχίσει στα βήματα των θρύλων του κλαμπ όπως ήταν οι Τζορτζ Μπεστ και Μπράιαν Ρόμπσον. Σύμφωνα με τον Κιν, ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν ήθελε να δώσει τη φανέλα στον Μπέκαμ. «Οταν ο Καντονά έφυγε υπήρξε θέμα για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός. Εγώ ήμουν πολύ χαλαρός, όμως υπήρχε και ο αριθμός. Ο προπονητής με ζήτησε στο γραφείο του και μου είπε ότι ήθελε να είμαι εγώ αυτός που θα φορέσει τη φανέλα με το 7. Εγώ είπα 'δεν με πειράζει τόσο' και εκείνος είπε 'το ξέρω, ο Μπεκς θα το θέλει και δεν θέλω να το πάρει'. Ο Μπεκς το πήρε και του πήγαινε».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σε νοοτροπία η ΑΕΚ ήταν απροετοίμαστη!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για όσα περιμένουν την ΑΕΚ στην Β' Εθνική και για τον εκνευρισμό της πρώτης φοράς που πρέπει να αποβάλει αν θέλει να επιστρέψει ωφελημένη στην Superleague.
Στα μάτια ενός φίλου της ΑΕΚ που δεν έχει τύχει να παρακολουθήσει Football League στη διάρκεια των προηγούμενων ετών, η εικόνα πιθανόν να ήταν σοκαριστική. Τερέν – αγροτεμάχιο και “ξύλο” από τον Παναιγιάλειο. Στα μάτια όμως κάποιου που παρακολουθεί την κατηγορία, αυτό το θέαμα δεν προκαλούσε την ίδια έκπληξη. Διότι τέτοια ή και χειρότερα είναι τα τερέν της κατηγορίας, και τόσο ή και περισσότερο είναι το ξύλο που πέφτει στα παιχνίδια.
ADVERTISEMENT
Η ΑΕΚ πρέπει να εξοικειωθεί το συντομότερο με τις νέες συνθήκες. Και κυρίως οι ποδοσφαιριστές της πρέπει να αντιληφθούν σύντομα ότι αυτό είναι που θα τραβούν σε κάθε παιχνίδι, διότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει κάθε αντίπαλός της να βγάλει για λίγο το κεφάλι του στην επιφάνεια και να κερδίσει τα λεπτά πανελλαδικής προβολής που θα του εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ. Το τράβηξε και πέρσι η ΑΕΚ αυτό στην Γ' κατηγορία. Στην Β' όμως αυτή η δοκιμασία είναι πιο σκληρή, διότι κυκλοφορούν ομάδες με πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά και ομάδες που έχουν κόσμο, ο οποίος γεμίζει το γήπεδο με το όραμα να δει μια νίκη επί της ΑΕΚ.
Σε αυτό το τερέν, που έμοιαζε με τραχανοπλαγιά, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Της χρειαζόταν όμως να είναι πιο αποφασιστική και πιο αποτελεσματική στην επίθεση, αλλά και πιο σκληρή στην ανασταλτική της δράση. Αν κάνει το ίδιο soft παιχνίδι ανασταλτικά θα δημιουργήσει στον εαυτό της τον κίνδυνο να μπλέξει σε περιπέτειες, απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτή που είχε ο Παναιγιάλειος στην πρεμιέρα.
Το επιμέρους όφελος για την ΑΕΚ από αυτό το παιχνίδι είναι η σιγουριά που ένιωσε από την αμυντική της 5αδα. Ο τερματοφύλακας και οι τέσσερις της άμυνας έδειξαν ότι έχουν συντονιστεί και εξοικειωθεί με την φύση της κατηγορίας που παίζουν. Αν δείξουν την ίδια προσαρμοστικότητα και οι υπόλοιποι του κορμού της ενδεκάδας, η ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα. Αν όμως συνεχίζουν να σοκάρονται και να εκνευρίζονται από το ξύλο κι αν δεν ζοριστούν για να βρουν λύσεις στις δυσκολίες που θα τους βάζει – σχεδόν σε κάθε παιχνίδι – το τερέν, η ΑΕΚ θα δυσκολευτεί περισσότερο από όσο νομίζει κανείς διαβάζοντας τον ονομαστικό κατάλογο του ρόστερ της.
Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχασαν σε χρόνο dt την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή τους. Δεν προσπάθησαν καν να εγκαταλείψουν τις ντρίμπλες και τις ατομικές ενέργειες και να βάλουν ταχύτητα στην ανάπτυξη προκειμένου να αποφύγουν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Δεν βρήκαν ποτέ λύση στο ψηλό παιχνίδι, ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά. Και έφτασαν στο σημείο που έφτασε ο Αραβίδης, που ήταν σημάδι κακής νοοτροπίας. Αν οι ποδοσφαιριστές της παίζουν με τέτοια νοοτροπία, η ΑΕΚ θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Και κυρίως, ακόμη και αν πετύχει τον στόχο της ανόδου, θα φτάσει στην Superleague με μια έκδοση ομάδας που θα έχει πολύ κακή νοοτροπία. Εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να επέμβει ο προπονητής της.
Στην Β' Εθνική την ΑΕΚ την περιμένει πολύ περισσότερο “ξύλο” από αυτό που “έφαγε” στο Αίγιο. Και την περιμένουν το ίδιο κακά, ή και χειρότερα τερέν. Αν κοιτάζει αυτά τα άλλοθι, ο ποδοσφαιριστής της δεν θα προσαρμοστεί ποτέ στις ανάγκες της κατηγορίας. Και κυρίως δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ ως ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας. Ολα αυτά, επειδή είναι ζητήματα νοοτροπίας, ξεκινούν από τον προπονητή. Προφανώς και ο Τραϊανός Δέλλας χρειάζεται τον χρόνο του για να εξοικειωθεί με τις συνθήκες και να προσαρμοστεί. Αυτό όμως είναι το πρώτο και το άπαν σήμερα για την ΑΕΚ.
Τώρα που θα αποβάλει τον εκνευρισμό της πρώτης φοράς, της πρεμιέρας, στον οποίο πιθανότατα οφείλονταν πολλά από τα κακά σημάδια που εμφάνισε στο Αίγιο, η ΑΕΚ πρέπει να συγκεντρωθεί στον εαυτό της και να απαιτήσει να βγάλει στο παιχνίδι της όλα τα ζητούμενα της Β' Εθνικής, παίζοντας με την νοοτροπία που απαιτεί το όνομά της.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο «ηγέτης» Τόμιτς και ο «μάγκας» Μπαρτζώκας!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το θέμα του προπονητή του Ολυμπιακού καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίλαν Τόμιτς.
Οι καταστάσεις τις οποίες βίωσαν στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες δεν είναι συνηθισμένες και σίγουρα δεν αρέσουν σε κανέναν. Η ομάδα όμως είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει μπροστά χρησιμοποιώντας για οδηγό της την τραγική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, αλλά και την απόλυτα δικαιολογημένη (μόνο νορμάλ) αμφισβήτηση του κόσμου.
ADVERTISEMENT
Το θέμα του προπονητή αναμένεται να λήξει τις επόμενες ημέρες. Οι Αγγελόπουλοι έχουν κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές με την πλευρά του Φώτη Κατσικάρη, αλλά μόνο για να δουν τις προθέσεις του. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση.
Η παρουσία του Μίλαν Τόμιτς στη συνέντευξη Τύπου έμοιαζε στο δικό μου μυαλό, βγαλμένη από τότε που αγωνιζόταν. Δηλώσεις γεμάτες πάθος. Γεμάτες ουσία. Γεμάτες… ένταση.
«Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ» ή «η κρίση ξεπερνιέται με δουλειά, πράξεις και όχι λόγια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τόμιτς. Η παρουσία του, μου έδειξε πως έχει γίνει συζήτηση για να αναλάβει μέχρι τέλους. Νομίζω πως αξίζει την ευκαιρία του. Τόσα χρόνια δίπλα σε σπουδαίους προπονητές (Γιαννάκης, Καζλάουσκας, Ίβκοβιτς, Μπαρτζώκας), έχει δει και ξέρει το κορυφαίο επίπεδο, έχει μάθει πολλά.
Θεωρώ πως αν ο Τόμιτς δεν πάρει ούτε τώρα το χρίσμα από την διοίκηση του Ολυμπιακού, καλό για αυτόν είναι να αποχωρήσει και να ψάξει να βρει δουλειά πρώτου προπονητή. Αν δε γίνει τώρα πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό, δε θα γίνει ποτέ.
Δε ξέρω αν ο Τόμιτς είναι αγωνιστικά έτοιμος και ικανός. Αυτό θα το μάθουμε αν μείνει στον πάγκο. Είμαι σίγουρος πάντως πως αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να συσπειρώσει παίκτες, διοίκηση και κόσμο. Το πρόβλημα μεταξύ κόσμου και ομάδας είναι υπαρκτό. Σωστό ή όχι, το κρίνει ο καθένας. Ο Τόμιτς μπορεί λοιπόν να το λύσει πολύ πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλον.
ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Πριν έρθει στον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχα μιλήσει μία φορά και μάλιστα είχαμε έντονο διάλογο σε μία συνέντευξη Τύπου μετά από ματς Ολυμπιακός-Πανιώνιος.
Με την έλευσή του στον Πειραιά είχα την ευκαιρία να γνωριστώ μαζί του, να συζητήσω για πολλά θέματα (μπάσκετ και μη) και να συνεργαστώ. Ο άνθρωπος δούλευε και σκεφτόταν 24 ώρες τον Ολυμπιακό. Τίποτα άλλο. Πήρε την Ευρωλίγκα, αλλά οι ήττες από τον Παναθηναϊκό στο πέρασμά του κάθισαν βαριές στο στομάχι και σωστά.
Έφυγε με μαγκιά. Επέμενε να παραιτηθεί στους Αγγελόπουλους για «το καλό του Ολυμπιακού».
Κάποια στιγμή μου είχε πει πως «είναι πολύ δύσκολο πράγμα να προπονείς την ομάδα της οποίας είσαι οπαδός από μικρό παιδί». Δεν έχει άδικο αφού μπορούσε να νιώθει την αγανάκτηση, τη στεναχώρια και την χαρά φυσικά των οπαδών.
Ο coach θα ηρεμήσει τις επόμενες μέρες, θα περάσει ώρες με την οικογένειά του και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κοιτώντας πάντα την αγωνιστική κατάσταση της αγαπημένης του ομάδας. Γιατί να είστε σίγουροι πως θα χαίρεται με τη νίκη και θα στεναχωριέται με την ήττα του Ολυμπιακού.
ΤΟ «ΦΑΡΜΑΚΟ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΕΣ
Ο Ολυμπιακός πλέον χρειάζεται νίκες περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους παρά για βαθμολογικούς. Το καλύτερο φάρμακο είναι το ροζ φύλλο αγώνα. Για να έρθουν οι νίκες χρειάζεται υγεία και στήριξη του κόσμου. Το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί άμεσα, αλλά σιγά σιγά.
ΥΓ: Στο blog μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό μετάνιωσα για κάτι. Για το πρώτο υστερόγραφό μου. «Πόση στεναχώρια να αντέξει αυτός ο κόσμος από τη συγκεκριμένη ομάδα στα ματς με τον Παναθηναϊκό; Γιατί να πάει στο γήπεδο;» ανέφερα. Μέγα λάθος. Να πάει στο γήπεδο και να στηρίξει. Να μην πάει στο γήπεδο αν είναι να πάει με διάθεση να βρίσει και να αποδοκιμάσει.
ΥΓ 2: Η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα δεν χωράει κάποια συζήτηση.
ΥΓ 3: Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΝΚ ο Παναθηναϊκός είχε περίπου 6-7 χιλιάδες κόσμο. Αν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός στον προημιτελικό και δεν ήταν τιμωρημένος πόσοι θα έρχονταν με τον Απόλλωνα; Εγώ λέω 2.000 «ταβάνι».
ΥΓ 4: Επειδή πολλοί απόρησαν με το timing της ανακοίνωσης της ΚΑΕ για τα όσα συνέβησαν στο πάρκινγκ του ΣΕΦ… Στον Ολυμπιακό προείχε η ηρεμία και το ματς με τον Απόλλωνα και για αυτό επέλεξαν να την δημοσιοποιήσουν μετά τη λήξη του.
ΥΓ 5: Προσωπική μου άποψη είναι πως η πλέον ενδεδειγμένη λύση στην παρούσα φάση (αν δεν προκύψει ο Κατσικάρης) είναι η παραμονή του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο και κανενός άλλου. Ίσως πλαισιωμένος από κάποιον έμπειρο προπονητή σε βοηθητικό-συμβουλευτικό ρόλο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Διαμαντίδης, ο Μπαρτζώκας και ο Ράτζα!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, τη δήλωση του Διαμαντίδη πως «στο Λονδίνο ήμουν με την ελληνική ομάδα» και σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ κατά την επιστροφή του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ. Θα μπορούσε να είναι και τρικ του Ιβάνοβιτς... Κάθε φορά που τραυματίζεται ένας παίκτης, να ανεβάζει ένα ακόμη... κλικ τη διάθεση και την συγκέντρωση του Παναθηναϊκού στην άμυνα, όπως φάνηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Κηφισιά.
ADVERTISEMENT
Μπορεί λοιπόν τα προβλήματα τραυματισμών να αυξάνονται αντί να μειώνονται, αλλά η άμυνα αποτελεί την σταθερά της φετινής προσπάθειας, με τους 60-65 πόντους του αντιπάλου να είναι ο βασικός στόχος σε κάθε παιχνίδι.
Η επίθεση σαφέστατα και διαφοροποιείται ανάλογα με το ταλέντο που διαθέτεις, τους παίκτες που έχεις στα χέρια σου, αλλά η άμυνα είναι ένα σημείο που μπορείς να το παλέψεις περισσότερο, όσες απουσίες κι αν έχεις στο απουσιολόγιο σου, όπως φάνηκε άλλωστε και στον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.
Ο Σλότερ έδειξε ότι έχει την ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά μένει να τον δούμε σε ποιο βαθμό μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, ο Μπατίστα θα χρειαστεί να δουλέψει κι άλλο την πάσα έξω, όταν μαρκάρεται με double team, ενώ για τον Μποχωρίδη είναι ό,τι πρέπει τα παιχνίδια με αντιπάλους σαν την Κηφισιά, ώστε να μπαίνει σιγά - σιγά στο νόημα.
Ο Μπλουμς έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, ενώ η απόφαση του Ιβάνοβιτς να μην χρησιμοποιήσει καθόλους τους Παπαγιάννη, Κόνιαρη, δείχνει ότι η ενσωματώσή τους θα γίνει σε βάθος χρόνου και με διαδικασία τύπου Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκο, όπως ήταν και το λογικό εξ αρχής.
Λίγα λόγια για τη δήλωση του Διαμαντίδη
Αν υπάρχει κάτι που μας κάνει να χαμογελάμε ακόμη στο ελληνικό μπάσκετ είναι η ποιότητα της πλειοψηφίας των αθλητών που διαθέτουμε. Την απώλεια του Διαμαντίδη, του Σπανούλη, του Φώτση και πολλών άλλων παιδιών της «παλιάς» φουρνιάς θα την αναλογιστούμε, όταν με το... κακό αποφασίσουν να πουν το «αντίο».
Αλλοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν γιατί ανήκουν στην κατηγορία του οπαδού με τις παρωπίδες, κι άλλοι αποφεύγουν να το σκεφθούν, ελπίζοντας πως θα αργήσει πολύ αυτή η ρημαδομάρα που θα ξεμείνουμε από προσωπικότητες.
Ο Διαμαντίδης μιλώντας στο Goal, επανέλαβε πως ήταν με την ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, τον Ολυμπιακό δηλαδή, αγνοώντας τους οπαδούς με τις παρωπίδες και βάζοντας πάνω απ' όλα το ελληνικό μπάσκετ κι όχι το οπαδικό συμφέρον.
Κάποιος κακεντρεχής θα πει «Ναι, το είπε, αλλά το πιστεύει;». Θεωρώ δεδομένο ότι το πιστεύει για τον απλούστατο λόγο πως ο Διαμαντίδης, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά αυτής της φουρνιάς δεν λένε κάτι για να το πουν. Από την άλλη, δεν με νοιάζει κιόλας αν το πιστεύει!
Βαρέθηκα να ακούω την ατάκα των... αυθεντικών «καλύτερα να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσποιείσαι».  Ο αθλητισμός βασίζεται στον σεβασμό και ανεξάρτητα τη γνώμη που μπορείς να έχεις μέσα σου, είσαι υποχρεωμένος να σέβεσαι τον απέναντι, να τον αναγνωρίζεις και να προσπαθείς να κάνεις καλύτερους και πιο σκεπτόμενους τους οπαδούς ή φιλάθλους που πίνουν νερό στο όνομά σου. Θα πει κάποιος «γιατί, θα καταλάβουν;». Οχι, δεν θα καταλάβουν, αλλά σημασία έχει τι κάνεις εσύ από τη δική σου πλευρά για τους πείσεις να πάνε στη σωστή πλευρά.
Ο Διαμαντίδης λοιπόν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Σέβεται, αναγνωρίζει και η προσωπικότητά του είναι τέτοια που δεν διστάζει να βγει και να πει αυτό που αισθάνεται, την ώρα που οι διοικήσεις των δύο ομάδων έχουν βαλθεί να μας πείσουν για το... σωστό της αυθεντικότητας. Αυτές οι προσωπικότητες θα μας λείψουν σύντομα και γι αυτό θα γίνουμε σαν το ποδόσφαιρο που οι διοικήσεις και οι οπαδοί έχουν φτάσει στο σημείο να απαιτούν από τους παίκτες να μη μιλάνε στον αντίπαλο - εχθρό, ακόμη κι όταν παίζουν στις εθνικές ομάδες!
Υ.Γ.: Αυτό που εισέπραξε ο Μπαρτζώκας, κατά κύριο λόγο, κατά την επιστροφή του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ' αυτό που εκφράζει ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα. Αυτοί που τον αποθέωναν, λίγο έλειψε να τον χτυπήσουν, αυτοί που πανηγύριζαν γύρω από ένα πούλμαν κατά την επιστροφή της ομάδας από το Λονδίνο, τώρα λένε «έλα μωρέ με τον άμπαλο, με την ομάδα του Ιβκοβιτς το 'κανε». Ο παραλογισμός σ' όλο του το μεγαλείο δηλαδή.
Και μην ακούω Παναθηναϊκούς να υπερηφανεύονται για το πώς οι ίδιοι αντιμετώπισαν παρόμοιες ήττες στο παρελθόν, γιατί θα τους θυμίσω τις... μπουγάτσες - απόλυσης στον Μάλκοβιτς το 1996 και τις υποδοχές στο αεροδρόμιο το 1997 και το 1998, τότε που ο Ράτζα έκανε κίνηση να βγάλει το μπουφάν και καμια 40αριά παλικαράκια έτρεχαν να γλιτώσουν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελικά, τι θέλουμε από τον Ρανιέρι;

Ο Θάνος Σαρρής βλέπει τις προσεγγίσεις στα δύο πρώτα ματς του Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής και τίθεται κατά της ισοπεδωτικής λογικής.  
«Θα ήθελα να δω την ομάδα μου να παίζει σαν ομάδα. Να παίζει πιο γρήγορα. Δεν μου αρέσει να μην έχουμε ρυθμό. Η Φινλανδία κλείνει τους χώρους και αν παίξουμε αργά, θα έχουμε πρόβλημα». Διαβάζοντας τα λόγια του Κλαούντιο Ρανιέρι στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Φινλανδία, η τελική 11άδα αδίκως προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση. Σε αντίθεση με το παιχνίδι με τη Ρουμανία, το πρώτο του Ιταλού στον πάγκο, η Εθνική παρουσιάστηκε σαφώς πιο διαβασμένη, πιο ορεξάτη και πιο «ομάδα», ανεξαρτήτως με το αν κάποιες από τις επιλογές τελικά δεν ανταποκρίθηκαν όσο θα ήθελε.
ADVERTISEMENT
Ο Καρέλης, στα αριστερά (παρότι το γκολ μπήκε από την πλευρά του), έκανε πάρα πολλή δουλειά μπροστά από τον captain Τοροσίδη, που κατάπιε χιλιόμετρα, αλλά δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποδοτικός στην ανάποδη πλευρά. Η επιλογή Μαυρία αντί για τον μπαρουτοκαπνισμένο Σαλπιγγίδη, επίσης, είχε λογική. Σαφέστατα, είχε και ρίσκο. Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού δεν έχει παιχνίδια, αλλά στο διάστημα που τον είδε ο Ρανιέρι θεώρησε ότι ακόμα και έτσι τα αγωνιστικά του στοιχεία ταιριάζουν περισσότερο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ είχε εικόνα και από την εμφάνισή του με την Ελπίδων. Κατόπιν εορτής, μπορούμε να πούμε ότι πιθανόν ο Σαλπιγγίδης θα πρόσφερε περισσότερα. Κατόπιν εορτής...
Στο πρώτο ματς, όλοι έπεσαν πάνω στον Ομοσπονδιακό προπονητή επειδή προτίμησε τον ντεφορμέ Μήτρογλου, αντί του Κλάους. Υπήρξε μέχρι και διαρροή του ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ταχτσίδης, ένας ποδοσφαιριστής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μπολιασμένος πλέον για τα καλά σε μια διαφορετική νοοτροπία στον άξονα, μαζί με τον Σάμαρη, της μεγάλης μεταγραφής και της μεγάλης προοπτικής.
Προφανώς, ο Ιταλός δεν ανακάλυψε την Αμερική. Έδειξε όμως ότι αυτή τη φορά, το έψαξε περισσότερο. «Διάβασε» καλύτερα τον αντίπαλο και την κατάσταση των παικτών του. Βρήκε ταχύτητα στην επίθεση και δεν φοβήθηκε να ρίξει στα βαθιά ποδοσφαιριστές όπως ο Μαυρίας και ο Καρέλης, παρότι γνώριζε ότι σε περίπτωση ήττας θα βρισκόταν για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο. Δούλεψε στα πλεονεκτήματα του αντιπάλου και ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με το γύρισμα σε τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ήταν μια τακτική που του έδωσε ασφάλεια, χωρίς να να του στοιχίσει σε ανάπτυξη, η οποία συνδυάστηκε και με φρεσκάρισμα στην επίθεση.
Η Εθνική δεν έπαιξε μπαλάρα, αλλά έβγαλε στο γήπεδο περισσότερη δουλειά από την πρεμιέρα. Είχε αρχή, μέση και τέλος. Συνοχή, τσαμπουκά και ομαδικό πνεύμα. Είχε αμυντικό και επιθετικό πλάνο, παρότι δεν βγήκαν όλα τα ρίσκα στις επιλογές της 11άδας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις απουσίες. Εύκολα θα μπορούσε να σταθεί κανείς στις εναλλακτικές που είχε. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, ο Ιταλός να δώσει θέση βασικού σε ένα «κανονικό» αριστερό μπακ, όπως ο Σταφυλίδης που πρέπει επιτέλους να πάρει την ευκαιρία του. Δεν έχει νόημα να στεκόμαστε εκεί τη δεδομένη στιγμή.
Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, η «γαλανόλευκη» είχε μεν αδυναμίες, αλλά δεδομένης της όλης κατάστασης η οποία περικυκλώνει την νέα εποχή του Ρανιέρι, το ματς απέναντι στην Φινλανδία ήταν μια «φρέσκια» αρχή. Συλλογικά συμφέροντα και διαρροές ανάλογα με την χρησιμοποίηση των παικτών, περίεργη εμπλοκή ατζέντηδων, τριγμοί στους κόλπους της Ομοσπονδίας. Κάθε αρχή και δύσκολη. Πρέπει όμως να καταλάβουμε αυτό ακριβώς. Ότι είναι αρχή. Ο Ρανιέρι έχει μεγάλη εμπειρία, η φιλοσοφία του μπορεί να αναδείξει το νέο αίμα της ομάδας, αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος... δεν είναι μάγος. Ούτε πρέπει από την αρχή να τον εμπλέκουμε με οπαδικές λογικές και συμφέροντα. Θα κριθεί σε βάθος χρόνου, αρκεί να του τον δώσουμε και να δούμε που θα οδηγήσει το καράβι, παρότι το ματς με την Βόρειο Ιρλανδία είναι κρισιμότατο, όπως ήρθαν τα πράγματα.
Κυρίως, πρέπει να επιλέξουμε τι θέλουμε. Παράπονα με τους «παλιούς και ντεφορμέ», παράπονα με τους «νέους και άπειρους», παράπονα με τον Κλάους, παράπονα με τον Μήτρογλου, παράπονα με τον Γκέκα που έχασε το πέναλτι στο Μουντιάλ, παράπονα χωρίς τον Γκέκα που σπάει τα κοντέρ στην Τουρκία. Ας αφήσουμε τη μετάβαση να πάρει το δρόμο της και κρίνουμε μετά, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι τα περιθώρια δεν στένεψαν. Η ισορροπία χρειάζεται χρόνο, καθαρό μυαλό και αποφυγή των βιαστικών συμπερασμάτων. Και οι δύο αγώνες είναι πολύ μικρό δείγμα....
*Πηγή: gazzetta.gr*

Eίχαν επενδύσει πολλά στο Αίγιο αλλά δεν τους βγήκε!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου εξηγεί γιατί υπάρχει ΟΡΓΗ μετά το ματς και επαναλαμβάνει οτι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ... Η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη. Νίκησε 1-0. Κι επειδή κάποιοι πρέπει να το εμπεδώσουν να το ξαναπούμε. Η ΑΕΚ έχει ανέβει ήδη. Του χρόνου θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα στην Σούπερ Λιγκ. Οτι κι αν προσπαθήσουν να κάνουν αυτοί που θέλουν να παίζουν με αντιπάλους που δεν μπορούν να τους κοντράρουν. Αυτό το έργο τελειώνει. Εχει ημερομηνία λήξης. Αύγουστος 2015. Τότε αρχίζει ένα πραγματικό πρωτάθλημα. Και μέχρι τότε όλες οι συνθήκες θα είναι όπως πρέπει για να γίνει ένα πρωτάθλημα στο γήπεδο. Ενα πρωτάθλημα από αυτά που μας έκαναν να ξεχάσουμε κάποιοι αληταράδες.
Η πρώτη μέρα είναι πάντα μέρα χαράς για όλους εμάς που έχουμε συνδέσει τις ζωές μας με την ομάδα μας. Η πρώτη αγωνιστική, η πρώτη νίκη. Ακόμη και σε αυτή την κατηγορία – ντροπής για την ΑΕΚ που όμως έκανε την κάθαρση της, την πλήρωσε και έρχεται. Αυτή την φορά όμως επικράτησε η οργή.
Μια τεράστια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει δόξα με οποιαδήποτε νίκη σε αυτή την κατηγορία. Ομως χαρά θα παίρναμε αν δεν κυριαρχούσε η ΟΡΓΗ. Ηταν τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα και τόσο μεγάλο το θράσος τελικά που και ο πιο ήρεμος άνθρωπος του κόσμου θα είχε εξοργιστεί.
Ο διαιτητής από την Ενωση της οποίας ο πρόεδρος διακρίθηκε ιδιαίτερα σαν συνοδός και μάρτυρας και που θεωρείται εξαπτέρυγο του καθεστώτος απλά εξήγησε το γιατί ασχοληθήκαμε τόσο πολύ μαζί του και με τον προστάτη του. Και ευτυχώς θα έλεγα που ασχοληθήκαμε κάποιοι γιατί ποιος ξέρει... Με την... όρεξη που είχε θα μπορούσε να δώσει και χέρι - πέναλτι στο... στομάχι του Αραβίδη και αν είχαμε άλλα. Μόνο αυτό του έλειπε. Ολα τα άλλα τα έκανε. Σε ίδιες ολόιδιες φάσεις διαφορετικές αποφάσεις που τελικά στοίχισαν στην ΑΕΚ μια αποβολή με την πρώτη κίτρινη να είναι ίδια σαν κι αυτή που χάρισε λίγο πριν σε παίκτη του Αιγίου του οποίου θα ήταν η δεύτερη και η δεύτερη του Αραβίδη αρκεί μόνη της για να χάσει την σφυρίχτρα του ο Γρατσάνης.
Ο παίκτης του Αιγίου σκύβει στο ύψος του γονάτου του Αραβίδη και ο παίκτης της ΑΕΚ παίρνει κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο! Σπίτι του ο κύριος. Μιλάμε για απόπειρα αλοίωσης αποτελέσματος αισχίστου είδους. Και η αλήθεια είναι πως κι εμένα δεν μου άρεσε η εικόνα του Αραβίδη στην έξοδο του αλλά είναι ανθρώπινο. Δεν είναι φυτό το παιδί, βράζει το αίμα του και άλλωστε και... γκουρού να είσαι είναι αδύνατο να μείνεις ήρεμος όταν έχεις φάει ένα βαγόνι... ξύλο, που λέει και το τραγούδι, και στο τέλος αποβάλλεσαι εσύ! Είπαμε. Ενας ήταν ο Γκάντι. Για αυτό και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδράμε.
Η αποβολή του Αραβίδη βέβαια ήταν απλά το αποκορύφωμα. Από το πρώτο λεπτό ο διαιτητής με τις αντιδράσεις του έδωσε το σύνθημα στο Αίγιο να κλωτσάει. Δεν τους κατηγορώ. Ετσι μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, αυτό έκαναν. Με έναν κανονικό διαιτητή θα είχαν μείνει με 9 από το πρώτο ημίχρονο και από εκεί και πέρα το παιχνίδι θα πήγαινε ήρεμα σαν... ποταμάκι. Τελικά έμεινε η ΑΕΚ με 10 και ευτυχώς που ήταν ο Ανέστης στο τέλος γιατί μπορεί και να πετύχαιναν τον στόχο τους. Εχασαν. Κάποιοι είχαν επενδύσει πολλά στο Αίγιο. Δουλεύτηκε πολύ το παιχνίδι. Αλλά στο τέλος νίκησε η ΑΕΚ. Και πάντα έτσι θα γίνεται. Την πατήσανε. Ξύπνησαν την ΑΕΚ από την πρώτη αγωνιστική. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Έτοιμοι οι Μαντούρο, Παπαδόπουλος!

Μαντούρο και Παπαδόπουλος γυμνάστηκαν κανονικά και πλέον εντάσσονται στα πλάνα του Άγγελου Αναστασιάδη για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.

Έτοιμοι οι Μαντούρο, Παπαδόπουλος
Επιτέλους… επιστροφές για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είδε στη σημερινή προπόνηση τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Χέντβιγκες Μαντούρο να ανεβάζουν ρυθμό, να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα και έτσι να είναι έτοιμοι για να ενισχύσουν την ομάδα στις υποχρεώσεις της.

Ο Φακούντο Περέιρα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα καθώς έχει χάσει έδαφος στον τομέα φυσικής κατάστασης.

Αύριο ο Γιώργος Τζαβέλλας θα υποβληθεί σε υπέρηχο προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του μετά τη θλάση που είχε υποστεί.

Πριν από τη σημερινή προπόνηση οι Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Βίτορ, Κατσικάς, Γκολάσα και Τζανδάρης πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις έπειτα από εισήγηση του γιατρού Γιώργου Οικονομίδη για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας.

Το προσεχές διάστημα σε αιματολογικές εξετάσεις θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΟΚ!!

Σε ειρηνική κατάληψη των γραφείων της Τούμπας προχώρησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ζήτησαν την απομάκρυνση των Γεροντίδη και Μαυρομάτη.

Κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΟΚ
Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στον ΠΑΟΚ, με οπαδούς της ομάδας να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα.

Η κατάσταση έμεινε εντός ορίων χωρίς να οξυνθούν τα πνεύματα, με παράγοντες του συλλόγου να συζητούν με την αντιπροσωπεία των οργανωμένων.

Μια κίνηση που φαίνεται να έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης που είχαν εκδώσει προ ημερών, για τους οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται για έξι ώρες σε αστυνομικό τμήμα πριν, κατά τη διάρκεια και δύο ώρες μετά, στα παιχνίδια της ομάδας.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους ζήτησαν την απομάκρυνση των Ηλία Γεροντίδη (μέλος του ΔΣ) και Αχιλλέα Μαυρομάτη (νομικός) από τις θέσεις τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά για Ράιτ ο Παναθηναϊκός!!

Στο προσκήνιο επιστρέφει για τον Παναθηναϊκό ο Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ , που είχε κοπεί στα ιατρικά τεστ, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα δοκιμαστεί από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ξανά για Ράιτ ο Παναθηναϊκός
Μια δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να βρει θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού θα έχει ο Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που είχε κοπεί πριν από δεκαπέντε ημέρες στα ιατρικά τεστ, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο παίκτης έμεινε όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, μετά από δική του απόφαση, έκανε τις απαραίτητες θεραπείες για να ξεπεράσει το πρόβλημα και θα λάβει μέρος στις επόμενες προπονήσεις των νταμπλούχων Ελλάδας. Μάλιστα, βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και παρακολούθησε την αναμέτρηση με την Νέα Κηφισιά.

Ο 27χρονος Τζούλιαν Ράιτ έχει ύψος 2.03μ. και την προηγούμενη περίοδο φόρεσε τη φανέλα της ρωσικής Κράσνιε Κρίλια, με την οποία σε 8 συμμετοχές στη VTB League είχε 15.3 πόντους, 9.9 ριμπάουντ και 2.1ασ. και 2.3λ. κατά μέσο όρο σε 32:28 λεπτά ανά αγώνα.

Είναι απόφοιτος του Κάνσας και το 2007 τον επέλεξαν οι Χόρνετς στο Νο 13 του ντραφτ. Στη Νέα Ορλεάνη έπαιξε έως το 2010 και μετά από μία σεζόν στους Τορόντο Ράπτορς (2010-2011) πήρε τον δρόμο για την Ευρώπη, αρχικά για λογαριασμό της Μακάμπι Ρίσον (2012-2013) και εν συνεχεία στη Ρωσία.

Συνολικά έχει παίξει σε 231 ματς στην κανονική περίοδο του NBA με μέσο όρο 3.9 πόντους και 2.3 ριμπάουντ, ενώ έχει αγωνιστεί και 15 φορές στα πλέι οφ του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρεσε ο Giannis σαν πλέι μέικερ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις παίζοντας σαν πλέι μέικερ στο φιλικό με τους Μπουλς. Τι είπε ο ίδιος, αλλά και οι Τζέισον Κιντ και Λάρι Σάντερς.

Άρεσε ο Giannis σαν πλέι μέικερ
Δεν είναι και σύνηθες ένας άνθρωπος 2,11μ. να κατεβάζει την μπάλα και μάλιστα καλά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε πλέι μέικερ στο τελευταίο δωδεκάλεπτο του φιλικού των Μπακς με τους Μπουλς, όπου η ομάδα του «κέρδισε» με 24-17.

«Όταν έχω την μπάλα μπορώ να πάω γύρω από τους ψηλούς και προς το καλάθι, αλλά και να αξιοποιώ καλύτερα τους συμπαίκτες μου. Αυτός είναι ο σκοπός μου», δήλωσε ο 19χρονος άσος.

Ο Τζέισον Κιντ, που διέπρεψε σαν πλέι μέικερ στην καριέρα του, έμεινε ικανοποιημένος από τον διεθνή άσο. «Πιστεύω πως έκανε εξαιρετική δουλειά για μας στη θέση του πλέι μέικερ. Είχε την οργάνωση του παιχνιδιού, έβρισκε τους συμπαίκτες του, αλλά δημιουργούσε σουτ και για τον εαυτό του. Δοκιμάσαμε να τον βάλουμε σε αυτή τη θέση όταν τραυματίστηκε ο Μπράντον Νάιτ και ήταν ευκαιρία να τον δούμε ξανά απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα και να διαπιστώσουμε τι μπορεί να κάνει», δήλωσε ο προπονητής του Μιλγουόκι.

Ο σέντερ των Μπακς, Λάρι Σάντερς, είπε: «Για μένα είναι το υπέρτατο όπλο. Μπορεί να ποστάρει και να εκμεταλλευτεί το ύψος του και μας δίνει πολλές δυνατότητες στο παρκέ, ειδικά στην άμυνα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαθαίνει την ποινή του ο Πιστόριους!

Στην αίθουσα του δικαστηρίου επιστρέφει σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους για να μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί για την υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Μαθαίνει την ποινή του ο Πιστόριους
Στην αίθουσα του δικαστηρίου επιστρέφει σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους για να μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί για την υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Ο παραολυμπιονίκης έχει κριθεί από το Δικαστήριο ως ικανός για τη διάπραξή ενός φόνου όμως όχι πως εκείνος ήθελε να δολοφονήσει το γνωστό μοντέλο.

Όπως ανέφερε η δικαστής, Μασίπα τα στοιχεία τα οποία παρουσίασαν οι Αρχές στη δίκη δεν ήταν κρίθηκαν αρκετά για να αποδείξουν ότι ο Πιστόριους ήθελε να σκοτώσει την Στίνκαμπ.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων ο Πιστόριους μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση 15 ετών ή στην καλύτερη –για εκείνον- περίπτωση με ένα μεγάλο πρόστιμο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκεί πρέπει να σταθεί…!!

Μία και μοναδική φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή η αδυναμία του Άρη, την οποία έχει πληρώσει ήδη δύο φορές και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης καλείται να δουλέψει πάνω σε αυτή με τους ποδοσφαιριστές του.

Εκεί πρέπει να σταθεί…
Σε δύο περιπτώσεις ο Άρης είχε καταφέρει να προηγηθεί, στη συνέχεια ισοφαρίστηκε και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Η μία ήταν πριν από λίγες μέρες στη Φλώρινα με αντίπαλο την Θύελλα Φιλώτα για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής και η άλλη στο χθεσινό παιχνίδι με τον Εθνικό Αγιονερίου, τον οποίο νίκησε με σκορ 3-1. 791057

Οι αντίπαλοι των Θεσσαλονικέων δείχνουν αποφασισμένοι να κλειστούν στα καρέ τους και να εκμεταλλευτούν τη μία και μοναδική ευκαιρία που ενδεχομένως να τους παρουσιαστεί στο παιχνίδι (σε μία αντεπίθεση) για να προκαλέσουν «ζημιά» στην ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Το θετικό για τον Άρη είναι πως κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει τη νίκη. Στη Φλώρινα το πέτυχε άμεσα, αλλά χθες χρειάστηκε να περάσουν περίπου 50 λεπτά για να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο». Αυτή είναι η μία και μοναδική – μέχρι στιγμής – αδυναμία των Θεσσαλονικέων, την οποία καλούνται να δουλέψουν με τον κ. Καλαϊτζίδη, ώστε να μην πέσουν θύμα έκπληξης.

Στον Άρη δεν θέλουν να δίνουν ελπίδες σε καμία ομάδα, η οποία ενδεχομένως να τους προκαλέσει πρόβλημα και να χάσουν βαθμό ή βαθμούς στη συνέχεια της προσπάθειάς τους για την άνοδο στη Fooball League.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις για βασικός ο Στιλ!

Ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Στιλ ως βασικό στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Σκέψεις για βασικός ο Στιλ
Η εμφάνισή του Στιλ στο φιλικό παιχνίδι στην Τουρκία η οποία συνδυάστηκε με άλλο ένα ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ έχουν φέρει τον Γιάννη Αναστασίου να σκέφτεται σοβαρά να τον διατηρήσει στην αρχική 11άδα.

Στο προχθεσινό ματς ο Άγγλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις, κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πάρουν οι πράσινοι τη νίκη.

Ο Στιλ είχε σταθερή απόδοση σε όλο το 90λεπτο και προσέφερε «ηρεμία» στους συμπαίκτες του.

Φυσικά πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο σαφώς η πίεση είναι μικρότερη από τα επίσημα.

Ωστόσο και στα… σοβαρά ματς υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο υπέρ του Στιλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν έχει δεχθεί τέρμα στις δύο επίσημες αναμετρήσεις που έχει παίξει καθώς και σε άλλες τρεις φιλικές.

Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία υπέρ του, με τον Αναστασίου να σκέφτεται σοβαρά να τον χρησιμοποιήσει και κατά του ΟΦΗ για τη Σούπερ Λίγκα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν καταλαβαίνει τίποτα!!


Στην ΑΕΚ κατάλαβαν ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, πήραν τη νίκη μέσα στο Αίγιο και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

Δεν καταλαβαίνει τίποτα!
Μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιγιάλειο ο Τραϊανός Δέλλας δήλωσε ότι οι παίκτες του κατάλαβαν στη χθεσινή πρεμιέρα της Football League τι εστί Β’ Εθνική.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό και συνάμα σκληρό πρωτάθλημα, με τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό να μην διστάζουν να παίζουν σκληρό ποδόσφαιρο για να ανταπεξέρθουν σε περισσότερο ποιοτικούς αντιπάλους.

Αυτό συνέβη και χθες στο Αίγιο, όπου η «Ένωση» πέτυχε την πρώτη της νίκη (1-0) και έδειξε ότι φέτος δεν επιθυμεί να επαναλάβει τις γκέλες της περσινής σεζόν και να δώσει περιθώρια αμφισβήτησης εν όψει της επιστροφής της στη Σούπερ Λίγκα.

Παρόλα αυτά, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Παναιγιάλειου, με τον Δέλλα να τονίζει ότι στο χθεσινό παιχνίδι παρακολουθήσαμε ξύλο και όχι ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναγνώρισε την επιτυχία της ομάδας του και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια. «Ηρθαμε να παίξουμε σε έναν άθλιο, τραγικό αγωνιστικό χώρο. Κερδίσαμε και συνεχίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο 38χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε: «Ηταν δυνατό το παιχνίδι. Νομίζω πως οι παίκτες μου έχουν καταλάβει τι σημαίνει Β’ Εθνική. Και αν δεν το είχαν καταλάβει, το κατάλαβαν σήμερα».

Επόμενος αντίπαλος για τον «Δικέφαλο» είναι ο Απόλλων Σμύρνης, τον οποίο υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Θα είναι το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας στην έδρα της και σίγουρα αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών οι οπαδοί της, όπως έχουν κάνει από πέρσι και φέτος σε όλα τα γήπεδα, με αποκορύφωμα το σπουδαίο φιλικό με τη Ρόμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κόντρα στον Μπέιλ η Κύπρος!!

Το παιχνίδι της εθνικής Κύπρου με την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016. Ενδιαφέρον, επίσης, το ματς Βοσνία – Βέλγιο.

Κόντρα στον Μπέιλ η Κύπρος
Η Κύπρος κατάφερε να κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα της προκριματική φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, επικρατώντας με σκορ 2-1 μέσα στην έδρα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Ωστόσο, στη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε από το Ισραήλ μέσα στο ΓΣΠ και σήμερα φιλοξενείται από την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ στο Κάρντιφ Σίτι.

Οι Ουαλοί στηρίζουν πολλά στο μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει αρκετά ματς μόνος του.

Από εκεί και πέρα, τα άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια του σημερινού προγράμματος της 3ης αγωνιστικής είναι το Βοσνία-Βέλγιο, η αναμέτρηση της Νορβηγίας με την Βουλγαρία και το εκτός έδρας ματς της Ιταλίας στη Μάλτα.

Αναλυτικά

1ος όμιλος

Καζακστάν – Τσεχία (19:00)
Ισλανδία – Ολλανδία (21:45)
Λετονία - Τουρκία (21:45)

Η βαθμολογία

Ισλανδία 6 (6-0)
Τσεχία 6 (4-2)
Ολλανδία 3 (4-3)
Καζακστάν 1 (1-3)
Λετονία 1 (0-3)
Τουρκία 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (16/11/2014)

Ολλανδία - Λετονία
Τσεχία - Ισλανδία
Τουρκία - Καζακστάν

2ος όμιλος

Ανδόρα - Ισραήλ
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Βέλγιο
Ουαλία - Κύπρος

Η βαθμολογία

Ουαλία 4 (2-1)
Βέλγιο 3 (6-0) σε 1 ματς
Κύπρος 3 (3-3)
Ισραήλ 3 (2-1) σε 1 ματς
Βοσνία-Ερζ. 1 (1-2)
Ανδόρα 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (16/11/2014)

Βέλγιο - Ουαλία
Κύπρος - Ανδόρα
Ισραήλ - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

8ος όμιλος

Κροατία - Αζερμπαϊτζάν (21:45)
Μάλτα – Ιταλία (21:45)
Νορβηγία – Βουλγαρία (21:45)

Η βαθμολογία

Ιταλία 6 (4-1)
Κροατία 6 (3-0)
Νορβηγία 3 (3-2)
Βουλγαρία 3 (2-2)
Αζερμπαϊτζάν 0 (2-4)
Μάλτα 0 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (16/11/2014)

Αζερμπαϊτζάν - Νορβηγία
Βουλγαρία - Μάλτα
Ιταλία – Κροατία *Πηγή: sport-fm.gr*

Το… άλλο σύστημα του Αναστασίου!

Στην καθιέρωση του 4-3-2-1 για την Ευρώπη και τα ντέρμπι στην Ελλάδα προχωράει ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, αφού αυτό δοκίμασε στο προχθεσινό παιχνίδι στην Τουρκία.

Το… άλλο σύστημα του Αναστασίου
Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε σε όλη τη διάρκεια του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία το 4-3-2-1.

Εδώ και αρκετές μέρες ο Έλληνας τεχνικός είχε στο μυαλό του το συγκεκριμένο σύστημα εν όψει της προσεχούς αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν και των δύσκολων παιχνιδιών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με αυτή τη διάταξη ο 41χρονος προπονητής επιθυμεί να γεμίσει τον άξονα, χωρίς ανασταλτικά η ομάδα να χάνει και στα άκρα, ενώ είναι και πιο κοντά οι γραμμές και καλύπτονται πολλοί χώροι. Άλλωστε, το «τριφύλλι» έχει τους παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το σύστημα.

Ο Αναστασίου παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών του και όλα δείχνουν ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη θα παρατάξει τους «πράσινους» στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και να ελέγξει πιο καλά τους χώρους. Όσον αφορά τα «εύκολα» παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως στα ματς που θα δώσει η ομάδα στη Λεωφόρο, ο Αναστασίου θα επιστρέψει στο κλασσικό 4-4-2.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Νταβίντ Μέντες υπέστη τράβηγμα στη γάμπα και θεωρείται δεδομένη η απουσία του από το κυριακάτικο (εντός έδρας) παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Την επόμενη Δευτέρα θα φανεί, αν θα είναι σε θέση να υπολογίζεται για τα παιχνίδια με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο απόηχος με Φινλανδία και... οι αλλαγές!!

Η Εθνική επέστρεψε στη βάση της και άρχισε την προετοιμασία για το ματς με τη Β. Ιρλανδία. Τι άρεσε στη «γαλανόλευκη» και που χρειάζεται βελτίωση. Τι αλλαγές ετοιμάζει ο Ρανιέρι.

Ο απόηχος με Φινλανδία και... οι αλλαγές
Το παιχνίδι με την Φινλανδία αποτελεί παρελθόν για την Εθνική Ελλάδας και πλέον ο Κλαούντιο Ρανιέρι επιχειρεί να αποφορτίσει τους παίκτες του τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εξάλλου, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος πριν από την αναμέτρηση με τους Βορειοϊρλανδούς, οι οποίοι έχουν πετύχει το «δύο στα δύο» και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία του ομίλου.

Ικανοποίηση για τους μικρούς

Στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ιταλός τεχνικός φανέρωσε την πρόθεση του να χρησιμοποιήσει στις δύο άκρες της επίθεσης τους Χάρη Μαυρία και Νίκο Καρέλη. Μπορεί να μην έκανε δίτερμα καθημερινά στις προπονήσεις ωστόσο οι ασκήσεις μαρτυρούσαν τη διάθεση του. Μαζί με τους τρεις βασικούς χαφ (Ταχτσίδη, Μανιάτη και Σάμαρη), χρησιμοποιούσε στην εκτέλεση των ασκήσεων τον Χάρη Μαυρία (δεξί εξτρέμ), τον Νίκο Καρέλη (αριστερό εξτρέμ) και τον Κλάους Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήθελε να προσθέσει ταχύτητα και φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή απέναντι στους φιλόδοξους και γρήγορους στο δημιουργικό κομμάτι Φινλανδούς. Είχε αποφασίσει εξαρχής για τις συγκεκριμένες αλλαγές στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Σε γενικές γραμμές, τα μηνύματα που πήρε από τους δύο μικρούς είναι ενθαρρυντικά. Όπως και η προσφορά του Κλάους Αθανασιάδη ήταν σημαντική. Ο φορ του ΠΑΟΚ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά κυνήγησε μπάλες, μάρκαρε παντού, κινήθηκε σε όλους τους χώρους, γενικά ήταν δραστήριος, παίζοντας για την ομάδα.

Καρέλης και Μαυρίας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τα μπράβο του Ιταλού για την εμφάνιση τους. Επιπλέον, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ζήτησε να παίζουν δίχως άγχος, τονίζοντας ότι πρέπει να αγωνίζονται χωρίς να έχουν στο μυαλό τους το βάρος των μεγάλων ευθυνών. Παράλληλα, έκανε και παρατηρήσεις για καλύτερη αμυντική συμπεριφορά κυρίως στον επιθετικό του Παναθηναϊκού που έχει ευθύνη στη φάση της ισοφάρισης καθώς χάνει τον δεξιό μπακ, Γιάρκο Χούρμε.

Σχεδόν σίγουρη η αλλαγή στην άμυνα

Η αλήθεια είναι ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε την τελευταία στιγμή στην επιλογή του Βασίλη Τοροσίδη για τη θέση του αριστερού μπακ, τοποθετώντας δεξιά τον Λουκά Βύντρα. Άλλωστε, την παραμονή του ματς δοκίμασε με τη βασική τετράδα της άμυνας, τον Κώστα Σταφυλίδη στα αριστερά και τον άσο της Ρόμα στη δεξιά πλευρά. Το πιθανότερο σενάριο για τον αγώνα με τη Β. Ιρλανδία είναι να επιστρέψει δεξιά ο Τοροσίδης και να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο αριστερός οπισθοφύλακας της Φούλαμ.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή που αντιμετώπισε αρκετές δυσκολιές στα πρώτα 15' του δευτέρου ημιχρόνου, δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει μία αλλαγή. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης που βοήθησε στο ανασταλτικό κομμάτι, φάνηκε κουρασμένος προς το τέλος του παιχνιδιού, ο Γιάννης Μανιάτης δεν έφτασε στα γνωστά στάνταρ υψηλής απόδοσης, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης είχε αρκετές λανθασμένες επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση θα διεκδικήσει θέση ο Πέτρος Μάνταλος, ίσως αντί του χαφ της Μπενφίκα.

Στην επίθεση, η διατήρηση του Κλάους Αθανασιάδη στην ενδεκάδα είναι δεδομένη. Είναι πιθανή όμως, η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη θέση είτε του Χάρη Μαυρία είτε του Νίκου Καρέλη.

«Τελειώνει» ο Τζαλακώστας

Στο μεταξύ, είναι βέβαιο ότι Θ αποτελέσει άμεσα παρελθόν ο νέος προπονητής της Εθνικής Νέων, Βασίλης Τζαλακώστας μετά τη βαριά ήττα της «γαλανόλευκης» από την Ελβετία σε φιλικό με σκορ 10-0! Μένει να δούμε εάν θα παραιτηθεί...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρέτησαν (και) οι Ιταλοί τον «Λουκάνικο» (pic)

Εδώ το «Time» του έκανε αφιέρωμα, οι Ιταλοί θα τον ξέχναγαν; Ο λόγος για τον «Λουκάνικο», για τον οποίον ύψωσαν πανό οι φίλοι της ΑΕΚ και τον αποχαιρέτησαν και οπαδοί στην γειτονική χώρα.

Αποχαιρέτησαν (και) οι Ιταλοί τον «Λουκάνικο» (pic)

Η συγκεκριμένη είδηση δεν είναι τόσο έκπληξη, όσο αρχικά… φαίνεται, διότι οι φίλοι της ιταλικής ομάδας είναι «αδερφοποιημένοι» με αυτούς της ΑΕΚ που έκαναν παρόμοια κίνηση στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Επιπλέον, είναι πολιτικοποιημένοι (αριστερής ιδεολογίας).

View image on Twitter
Lovely banner at Livorno today.



Ο «Λουκάνικος» έγινε γνωστός από την παρουσία του σε διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και πρόσφατα «έφυγε» σε ηλικία δέκα ετών, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

Υπενθυμίζεται ότι έγινε θέμα και στο περιοδικό «Time».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σπουδαίο διπλό με Νοβάκοβιτς οι Σλοβένοι!

Mε δύο τέρματα του Νοβάκοβιτς μέσα σε ένα πεντάλεπτο, η Σλοβενία επικράτησε μέσα στο Βίλνιους και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στον 5ο όμιλο.

Σπουδαίο διπλό με Νοβάκοβιτς οι Σλοβένοι
Με τον έμπειρο επιθετικό που αγωνίζεται στην Σιμίζου της Ιαπωνίας, σημειώνει δύο τέρματα, οι Σλοβένοι άλωσαν το Βίλνιους με 2-0 και πέρασαν στην 2η θέση με 6 πόντους

Όλα κρίθηκαν σε πέντε λεπτά στην αναμέτρηση της Λιθουανίας με την Σλοβενία. Στο 33ο λεπτό, μετά από μπαλιά του Πέτσνικ, ο Νοβάκοβιτς με ωραίο σουτ κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο για να γίνει το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, αφού αστόχησε την πρώτη φορά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, κέρδισε την επαναφορά για να γράψει το 2-0 και να χαρίσει ουσιαστικά τη νίκη στη Σλοβενία.

Επόμενο ματς (14-10)
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Επόμενη αγωνιστική (15-11):

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ-ΕΣΘΟΝΙΑ
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


Η βαθμολογία:

Αγγλία 9
Σλοβενία 6
Λιθουανία 6
Εσθονία 3
Ελβετία 0
Σαν Μαρίνο 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνουν ξενοδοχείο οι Σλοβάκοι, «σβηστά» η Ισπανία!!

«Τρένο» η Σλοβακία! Με «λυτρωτή» τον Χάμσικ η ομάδα του Κόζακ δραπέτευσε από τη Λευκορωσία (3-1) και βλέπει το όνειρο της Γαλλίας να πλησιάζει. Χωρίς ιδρώτα η Ισπανία «καθάρισε» 4-0 το Λουξεμβούργο.

Ψάχνουν ξενοδοχείο οι Σλοβάκοι, «σβηστά» η Ισπανία!
Τίποτα-τίποτα δεν την σταματά! Η Σλοβακία είναι αποφασισμένη να πουλήσει… ακριβά το τομάρι της και να διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα από τα εισιτήρια για το Euro 2016 στη Γαλλία.

Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, «θύμα» της ομάδας του Κόζακ ήταν η Λευκορωσία, που είδε τον Μάρεκ Χάμσικ να της κλέβει τον βαθμό στο φινάλε. Ο μέσος της Νάπολι άνοιξε το σκορ στο Μπόρισοφ στο 65’, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 79’ με γκολ του Κάλατσεβ. Οι Σλοβάκοι δεν το έβαλαν κάτω και δεν συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Ο Χάμσικ έδωσε και πάλι τη λύση (84’) κάνοντας το 2-1 και στις καθυστερήσεις ο Σέστακ (90+1’) «σφράγισε» το απόλυτο για την ομάδα του, που φιγουράρει μόνη πρώτη στο γκρουπ.

Μετά το «κάζο», οι Ισπανοί βρήκαν… το φάρμακο απέναντι στο Λουξεμβούργο. Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στο «Ζοσί Μπαρτέλ» και έφυγε με το τρίποντο, 4-0. Ο Σίλβα άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Αλκάθερ (42’) διπλασίασε τα τέρματα των «φούριας ρόχας». Οι Ισπανοί δεν χρειάστηκε να πατήσουν… γκάζι σε κανένα σημείο του ματς και ο Ντιέγκο Κόστα (έπειτα από 515 λεπτά αφλογιστίας) κατάφερε επιτέλους να ανοίξει λογαριασμό (69’). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπέρνατ στο 88’.

Σε «τροχιά» νικών παρέμειναν οι Ουκρανοί, που επικράτησαν στο Λβιβ, 1-0 απέναντι στη ΦΥΡΟΜ και διπλασίασαν τις νίκες τους στον όμιλο φτάνοντας τους 6 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της (3ης) αγωνιστικής:

Ουκρανία-ΦΥΡΟΜ 1-0
(42’ Σίντορτσουκ)

Λευκορωσία-Σλοβακία 1-3
(79’ Κάλατσεβ - 65’, 84’ Χάμσικ, 90+1’ Σέστακ)

Λουξεμβούργο-Ισπανία 0-4
(27’ Σίλβα, 42’ Αλκάθερ, 69’ Κόστα)

Η βαθμολογία:

1. Σλοβακία 9
2. Ισπανία 6
3. Ουκρανία 6
4. ΦΥΡΟΜ 3
5. Λευκορωσία 1
6. Λουξεμβούργο 1

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Σάββατο 15/11
Λουξεμβούργο-Ουκρανία (19.00)
ΦΥΡΟΜ-Σλοβακία (21.45)
Ισπανία-Λευκορωσία (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλαρά και με Ντουρμάζ!!


Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 σημείωσε η Σουηδία, επικρατώντας (2-0) του Λιχτενστάιν. Μέσα και στα δύο γκολ ήταν ο Ντουρμάζ, καθώς πέτυχε το ένα και είχε συμμετοχή στο άλλο.

Χαλαρά και με Ντουρμάζ

Η ομάδα του Έρικ Χάμρεν νίκησε με 2-0 και αυτό ήταν το πρώτο της «τρίποντο» στην προκριματική φάση του Euro 2016, καθώς είχε έρθει ισόπαλη με Αυστρία (εκτός), Ρωσία (εντός).

Το πρώτο τέρμα σημείωσε ο Ερκάν Ζενκίν στο 34ο λεπτό. Η συγκεκριμένη φάση ξεκίνησε από τον Τζίμι Ντουρμάζ, που συνέκλινε από τα δεξιά και πάσαρε στον εξτρέμ της Εσκισεχισπόρ.

Με το… καλημέρα του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη καθώς έκαναν το 2-0 με γκολ του εξτρέμ του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ. Βεβαίως, πολλά οφείλει και στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Σενγκίζ Μπίτσερ έκανε «τσαφ» ύστερα από γύρισμα συμπαίκτη του και ο 28χρονος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» το εκμεταλλεύτηκε, ολοκληρώνοντας ιδανικά την φάση, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Ο Ντουρμάζ χρησιμοποιήθηκε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.





Πρώτη στον όμιλο είναι η Αυστρία.


7ος όμιλος

Αυστρία-Μαυροβούνιο 1-0
(24' Οκοτιέ)

Ρωσία-Μολδαβία 1-1

(73' Τζιούμπα πεν.-74' Επουρεάνου )

Σουηδία-Λιχτενστάιν 2-0
(34' Ζενκίν, 46' Ντουρμάζ)

Βαθμολογία σε τρεις αγώνες

Αυστρία 7
Ρωσία 5
Σουηδία 5
Μαυροβούνιο 4
Λιχτενστάιν 1
Μολδαβία 0

Επόμενη αγωνιστική (15/11)

Αυστρία-Ρωσία (19:00)
Μολδαβία-Λιχτενστάιν (19:00)
Μαυροβούνιο-Σουηδία (21:45) 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν κόβεται ο Ουίμς!! (video)

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ντέρμπι της VTB League, ωστόσο η καλύτερη φάση του ματς ανήκει στον Σόνι Ουίμς της «ομάδας του στρατού».

Δεν κόβεται ο Ουίμς! (video)

Μπορεί ο Αμερικανός φόργουορντ να έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λόγω τραυματισμού, ωστόσο στην ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν πρόσφερε την πιο εντυπωσιακή φάση της βραδιάς με τον τρομερό κάρφωμά του!

Δείτε το φοβερό κάρφωμα του Ουίμς:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη με σούπερ Λόγκαν!!

Η Σάσαρι ξεκίνησε νικηφόρα το ιταλικό πρωτάθλημα με εξαιρετική εμφάνιση του Ντέιβιντ Λόγκαν απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια.

Νίκη με σούπερ Λόγκαν
Επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική της κατάσταση μετά και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, η Σάσαρι επικράτησε 89-76 της Βίρτους Μπολόνια στο πιο σημαντικό ματς της πρεμιέρας της ιταλικής λίγκας. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν, άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, είχε 22 πόντους για την ομάδα της Σαρδηνίας που φέτος θα παίζει στην Ευρωλίγκα.

Η Βαρέζε πήρε σημαντική νίκη με 93-84 επί της Καντού με 28 πόντους του Γιακούμπα Ντιαβαρά, ενώ η Βίρτους Ρόμα επιβλήθηκε 75-62 της Καζέρτα με πρωταγωνιστή τον Κάιλ Γκίμπσον που είχε 21 πόντους.

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Σάββατο 11/10
Κρεμόνα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 61-68

Κυριακή 12/10
Τρέντο-Ρέτζιο Εμίλια 69-78
Μπρίντιζι-Πέζαρο 92-56
Ορλαντίνα-Πιστόια 71-74
Αβελίνο-Βενέτσια 71-76
Βίρτους Ρόμα-Καζέρτα 75-62
Σάσαρι-Βίρτους Μπολόνια 89-76
Βαρέζε-Καντού 93-84*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη χωρίς «Σόφο»

Η Μακάμπι χωρίς τον ανέτοιμος Σοφοκλή Σχορτσανίτη επικράτησε 81-69 εκτός έδρας της Νες Ζιόνα και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

Νίκη χωρίς «Σόφο»
Νικηφόρα άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Ισραήλ η Μακάμπι.

Η ομάδα του Γκάι Γκούντες και του βοηθού του, Πίνι Γκέρσον, επικράτησε 81-69 εκτός έδρας της Νες Ζιόνα χωρίς τον ανέτοιμο Σοφοκλή Σχορτσανίτη που μόλις προ ημερών άρχισε προπονήσεις.

Ο Μπράιαν Ραντλ με 19, ο Ντέβιν Σμιθ με 17 και ο Τζέρεμι Πάργκο με 14 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές για την ομάδα του λαού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στιλ: «Έτοιμος και για πιο μεγάλα ματς»

Ο Λουκ Στιλ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπασακσεχίρ και όπως δήλωσε είναι έτοιμος για δυσκολότερα… τεστ.

Στιλ: «Έτοιμος και για πιο μεγάλα ματς»
Ικανοποιημένος από την απόδοση του στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Μπασακσεχίρ έμεινε ο Λουκ Στιλ, όπως ανέφερε, αλλά τόνισε πως μπορεί και καλύτερα.

Ο 30χρονος πορτιέρο έκανε δύο καθοριστικές επεμβάσεις και επισήμανε πως είναι σε κατάσταση να βοηθήσει και σε παιχνίδια πιο δύσκολα από αυτό της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ' αυτό το φιλικό. Μέχρι τώρα ήταν το ματς που είχα την περισσότερη δουλειά. Πολύ καλό τεστ για την ομάδα. Ο αντίπαλός μας έδειξε πως έχει ένα καλό σύνολο. Είναι δυνατοί και χρειάστηκε να παίξουμε καλά. Αξίζαμε το γκολ που πετύχαμε, είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά πίσω. Είμαι ευχαριστημένος απ' την άμυνά μας. Άξιζε τον κόπο να έρθουμε στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε αρχικά ο Στιλ.

Πέρα απ' τα υπόλοιπα παιδιά, εσύ τουλάχιστον σε τέσσερις φάσεις αντέδρασες εξαιρετικά. Αν και φιλικό, μάλλον ήταν το καλύτερο παιχνίδι σου με τον Παναθηναϊκό.

«Συμφωνώ. Είχα αρκετές επεμβάσεις και ειδικά σε κάποιες επελάσεις τους απ' τα άκρα που χρειάστηκε να επέμβω. Είμαι ικανοποιημένος γι' αυτό που έκανα, απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα. Αισθάνομαι διαρκώς πως βελτιώνομαι και σε αυτό το φιλικό ήταν σαφώς το καλύτερο παιχνίδι μου. Σημαντικό το ότι πάλι κράτησα το μηδέν. Ήταν ένα καλό φιλικό, σε ένα εξαιρετικό γήπεδο. Δυνατό τεστ για όλους μας. Στην Αγγλία δεν συνηθίζουμε να παίζουμε φιλικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αλλά τα πήγαμε καλά σε αυτό το παιχνίδι κι εγώ σε προσωπικό επίπεδο είμαι χαρούμενος όπως είπα».

Με εσένα στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει δεχτεί γκολ.

«Ναι το ξέρω. Πάντα γνωρίζω πόσα γκολ δέχομαι (σ.σ. γέλια). Είναι θετικό για μένα κι ελπίζω να δείχνω με αυτό τον τρόπο στον προπονητή πως είμαι έτοιμος να παίξω στα πιο μεγάλα ματς. Δεν έχω κανένα παράπονο βέβαια, άλλωστε αγωνίστηκα στο τελευταίο ματς του κυπέλλου και του Πρωταθλήματος. Ελπίζω όμως να του δείχνω διαρκώς το πόσο έτοιμος είμαι. Να με βλέπει και του αποδεικνύω τι μπορώ να πετύχω. Είναι πολύ καλό σημάδι για μένα το ότι δεν έχω δεχτεί γκολ ακόμη.

Καρέλης: «Αυτό ήταν το όνειρό μου»

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα ήταν το γκολ που πέτυχε ο Νίκος Καρέλης με την φανέλα της Εθνικής ομάδας. «Να μη χάσουμε το μυαλό μας», σχολίασε για το ερχόμενο ματς κόντρα στην Β. Ιρλανδία.

Καρέλης: «Αυτό ήταν το όνειρό μου»
Το παιχνίδι με την Φινλανδία για τα προκριματικά του Euro, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια σχολίασε ο Νίκος Καρέλης.

Ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα, αλλά και στο γκολ που πέτυχε κόντρα στους Φιλανδούς, ενώ σχολίασε και την ανάγκη στήριξης απ’ τον κόσμο.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τη Φινλανδία: «Είχε πολύ ένταση και πολύ πάθος. Όλα τα παιδιά με υποδέχθηκαν καλά και ήταν σαν να είμαι εδώ χρόνια. Είναι μία οικογένεια. Με βοήθησαν πολύ. Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, έπρεπε να έχουμε πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν τα καταφέραμε. Πήραμε τον έναν βαθμό και πάμε για το επόμενο παιχνίδι με την Βόρειο Ιρλανδία».

Για τις σκέψεις του μετά το γκολ: «Αυτό ήταν το όνειρό μου από την αρχή, που θυμάμαι τον εαυτό μου. Να παίξω στην Εθνική ομάδα, να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της».

Για το ματς με την Βόριο Ιρλανδία: «Εννοείται με τους χρειαζόμαστε. Θα κοιτάξουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό σε αυτό τον αγώνα. Υπό τις οδηγίες του προπονητή να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, να μην χάσουμε το μυαλό μας ούτε ένα λεπτό, για να μην δεχθούμε γκολ, όπως κάναμε με την Φινλανδία. Από εκεί και πέρα θέλω να πω στον κόσμο να έρθει να μας υποστηρίξει γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Να έρθει να δει την ομάδα γιατί από την ομάδα έχουν αλλάξει πολλά».



*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Ντουράντ!!

Κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού υπέστη ο Κέβιν Ντουράντ και θα χάσει τουλάχιστον τον πρώτο μήνα της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ για τη Θάντερ.

Σοκ με Ντουράντ!
Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε η Θάντερ λίγες ημέρες πριν αρχίσει η σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Κέβιν Ντουράντ έχει υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού, πιθανότατα λόγω κόπωσης. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα χάσει τουλάχιστον τον πρώτο μήνα της κανονικής περιόδου, ωστόσο ασφαλέστερα συμπεράσματα θα εξαχθούν με την πάροδο του χρόνου.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Σαμ Πρέστι, δήλωσε πως ο τραυματισμός δεν προέκυψε από κάποιο χτύπημα, αλλά πιθανώς πρόκειται για μία ζημιά που προήλθε με το χρόνο. Σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του 26χρονου σταρ στη δράση δεν υπάρχει, αλλά τέτοιοι τραυματισμοί απαιτούν συνήθως 6-8 εβδομάδες απραξίας.

Τις προσεχείς ημέρες η κατάσταση του περσινού MVP θα επανεκτιμηθεί και θα αποφασιστεί αν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε κάποια επέμβαση, πράγμα που φαντάζει και το πιθανότερο.

Ο Ντουράντ είχε αγωνιστεί και στα δύο φιλικά προετοιμασίας της ομάδας του μέχρι τώρα, αλλά χθες παραπονέθηκε για ενοχλήσεις. Στα επτά χρόνια καριέρας του στο ΝΒΑ έχει απουσιάσει από μόλις 16 αγώνες συνολικά μετρώντας τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλον παίκτη στο πρωτάθλημα από το 2007 και μετά.

Πέρσι είχε 32 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 81 ματς της κανονικής περιόδου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαθεοδώρου: «Δεν είχαμε αυτοπεποίθηση στο πρώτο μέρος»

Ευχαριστημένος μόνο από το δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την ήττα της Νέας Κηφισιάς από τον Παναθηναϊκό.

Παπαθεοδώρου: «Δεν είχαμε αυτοπεποίθηση στο πρώτο μέρος»
Η κακή εμφάνιση της Νέας Κηφισιάς στο πρώτο ημίχρονο δεν της έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απέναντι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την ήττα (76-66).

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στον κύριο Ιβάνοβιτς για τη νίκη της Πέμπτης και για τη σημερινή εμφάνιση. Ο τρόπος που έπαιξε ο Παναθηναϊκός δείχνει τη σοβαρότητα της ομάδας. Μπήκαν πολύ σοβαρά και μας δημιούργησαν προβλήματα με την άμυνα. Δεν είχαμε αυτοπεποίθηση και καθαρό μυαλό στην αρχή, δεν μπορούσαμε ούτε να εκτελέσουμε. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και την κράτησε στο δεύτερο, παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη εμφανιστήκαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Όταν, όμως, κάνεις τέτοια εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσεις το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρία να μπούμε στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός ξαναπάτησε γκάζι και νίκησε. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και βρούμε έναν ρυθμό για να μπούμε από την 3η αγωνιστική με αξιώσεις στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τις νίκες που μας αναλογούν».

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, από τη μεριά των παικτών, δήλωσε: «Καλησπέρα και καλή μπασκετική χρονιά με υγεία. Σήμερα θέλαμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω αλλά ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι μας κόστισε. Έδωσε αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό. Με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να μην κάνεις λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε προσπάθεια να γυρίσουμε στο ματς. Τα καταφέραμε μέχρι ένα σημείο. Ο Παναθηναϊκός δεν μας άφησε παραπάνω κι έφτασε δικαιολογημένα στη νίκη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ήττα και να μάθουμε όσα μπορούμε. Είναι χρήσιμα τα παιχνίδια με αυτούς τους αντιπάλους και πρέπει να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος».

Μήπως είναι και κάτι άλλο με Ντουρμαζ;

Ο Κωστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να προσεγγίσει το θέμα της παρουσίας του Ντουρμάζ στον Ολυμπιακό.

Μήπως είναι και κάτι άλλο με Ντουρμαζ;
***Όσοι είδαμε τον Ντουρμαζ στο παιχνίδι της Σουηδίας με τη Ρωσία πραγματικά είπαμε μια κουβέντα: μακάρι να παίξει έτσι και στον Ολυμπιακό.

***Το ερώτημα είναι... γιατί ακόμη δεν έχει παίξει έτσι στον Ολυμπιακό. Είναι θέμα προσαρμογής; Είναι γιατί δεν βολεύεται να αγωνίζεται από δεξιά- στην Εθνική του ήταν ο κορυφαίος παίζοντας από αριστερά στα χαφ κι όχι στην επίθεση.

***Η, μήπως είναι και κάτι άλλο; Μήπως δηλαδή ο Σουηδός άσος ακόμη δεν έχει την ψυχολογία του βασικού στον Ολυμπιακό κι αυτό ακριβώς το πράγμα του λείπει;

***Να θυμίσω ότι και στα τρία τελευταία πιο σημαντικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, με Ατλέτικο, Ατρόμητο και Μάλμε, ο Ντουρμάζ ήταν στον πάγκο. Μάλιστα με την πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν έπαιξε καθόλου και στα αλλά δυο μπήκε αλλαγή ενώ η ομάδα έχανε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εσιέν: «Δεν έχω Έμπολα»

Θέση για τα σενάρια που τον θέλουν να έχει Έμπολα, πήρε ο Μάικλ Εσιέν με τοποθέτησή του στο twitter. «Δεν αληθεύουν», είπε μεταξύ άλλων.

Εσιέν: «Δεν έχω Έμπολα»
Διέψευσε τις φήμες ότι έχει Έμπολα ο Μάικλ Εσιέν μέσω twitter.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος κόσμος «τρέμει» στο άκουσμα του ιού, στα… δίχτυα του οποίου φημολογείται πως έπεσε ο 31χρονος Γκανέζος, με τον ίδιο πάντως να τα αρνείται.

«Πρόκειται για ιντερνετικές φήμες, οι οποίες δεν ισχύουν. Είμαι πολύ καλά και αύριο θα προπονηθώ όπως συνήθως», έγραψε χαρακτηριστικά ο Εσιέν στον προσωπικό του λογαριασμό.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*