Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο απόηχος με Φινλανδία και... οι αλλαγές!!

Η Εθνική επέστρεψε στη βάση της και άρχισε την προετοιμασία για το ματς με τη Β. Ιρλανδία. Τι άρεσε στη «γαλανόλευκη» και που χρειάζεται βελτίωση. Τι αλλαγές ετοιμάζει ο Ρανιέρι.

Ο απόηχος με Φινλανδία και... οι αλλαγές
Το παιχνίδι με την Φινλανδία αποτελεί παρελθόν για την Εθνική Ελλάδας και πλέον ο Κλαούντιο Ρανιέρι επιχειρεί να αποφορτίσει τους παίκτες του τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εξάλλου, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος πριν από την αναμέτρηση με τους Βορειοϊρλανδούς, οι οποίοι έχουν πετύχει το «δύο στα δύο» και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία του ομίλου.

Ικανοποίηση για τους μικρούς

Στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ιταλός τεχνικός φανέρωσε την πρόθεση του να χρησιμοποιήσει στις δύο άκρες της επίθεσης τους Χάρη Μαυρία και Νίκο Καρέλη. Μπορεί να μην έκανε δίτερμα καθημερινά στις προπονήσεις ωστόσο οι ασκήσεις μαρτυρούσαν τη διάθεση του. Μαζί με τους τρεις βασικούς χαφ (Ταχτσίδη, Μανιάτη και Σάμαρη), χρησιμοποιούσε στην εκτέλεση των ασκήσεων τον Χάρη Μαυρία (δεξί εξτρέμ), τον Νίκο Καρέλη (αριστερό εξτρέμ) και τον Κλάους Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήθελε να προσθέσει ταχύτητα και φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή απέναντι στους φιλόδοξους και γρήγορους στο δημιουργικό κομμάτι Φινλανδούς. Είχε αποφασίσει εξαρχής για τις συγκεκριμένες αλλαγές στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Σε γενικές γραμμές, τα μηνύματα που πήρε από τους δύο μικρούς είναι ενθαρρυντικά. Όπως και η προσφορά του Κλάους Αθανασιάδη ήταν σημαντική. Ο φορ του ΠΑΟΚ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά κυνήγησε μπάλες, μάρκαρε παντού, κινήθηκε σε όλους τους χώρους, γενικά ήταν δραστήριος, παίζοντας για την ομάδα.

Καρέλης και Μαυρίας δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τα μπράβο του Ιταλού για την εμφάνιση τους. Επιπλέον, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ζήτησε να παίζουν δίχως άγχος, τονίζοντας ότι πρέπει να αγωνίζονται χωρίς να έχουν στο μυαλό τους το βάρος των μεγάλων ευθυνών. Παράλληλα, έκανε και παρατηρήσεις για καλύτερη αμυντική συμπεριφορά κυρίως στον επιθετικό του Παναθηναϊκού που έχει ευθύνη στη φάση της ισοφάρισης καθώς χάνει τον δεξιό μπακ, Γιάρκο Χούρμε.

Σχεδόν σίγουρη η αλλαγή στην άμυνα

Η αλήθεια είναι ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε την τελευταία στιγμή στην επιλογή του Βασίλη Τοροσίδη για τη θέση του αριστερού μπακ, τοποθετώντας δεξιά τον Λουκά Βύντρα. Άλλωστε, την παραμονή του ματς δοκίμασε με τη βασική τετράδα της άμυνας, τον Κώστα Σταφυλίδη στα αριστερά και τον άσο της Ρόμα στη δεξιά πλευρά. Το πιθανότερο σενάριο για τον αγώνα με τη Β. Ιρλανδία είναι να επιστρέψει δεξιά ο Τοροσίδης και να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο αριστερός οπισθοφύλακας της Φούλαμ.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή που αντιμετώπισε αρκετές δυσκολιές στα πρώτα 15' του δευτέρου ημιχρόνου, δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει μία αλλαγή. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης που βοήθησε στο ανασταλτικό κομμάτι, φάνηκε κουρασμένος προς το τέλος του παιχνιδιού, ο Γιάννης Μανιάτης δεν έφτασε στα γνωστά στάνταρ υψηλής απόδοσης, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης είχε αρκετές λανθασμένες επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση θα διεκδικήσει θέση ο Πέτρος Μάνταλος, ίσως αντί του χαφ της Μπενφίκα.

Στην επίθεση, η διατήρηση του Κλάους Αθανασιάδη στην ενδεκάδα είναι δεδομένη. Είναι πιθανή όμως, η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη θέση είτε του Χάρη Μαυρία είτε του Νίκου Καρέλη.

«Τελειώνει» ο Τζαλακώστας

Στο μεταξύ, είναι βέβαιο ότι Θ αποτελέσει άμεσα παρελθόν ο νέος προπονητής της Εθνικής Νέων, Βασίλης Τζαλακώστας μετά τη βαριά ήττα της «γαλανόλευκης» από την Ελβετία σε φιλικό με σκορ 10-0! Μένει να δούμε εάν θα παραιτηθεί...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: