Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Άγαλμα προς τιμήν του Μπόμπι Ρόμπσον!!

Άγαλμα προς τιμήν του Μπόμπι Ρόμπσον!
Η μορφή του σερ Μπόμπι Ρόμπσον θα κοσμεί από τις 6 Μαΐου το χώρο έξω από το «Sports Direct Arena». Το ύψους τριών μέτρων άγαλμα θα τοποθετηθεί στη νοτιοδυτική πλευρά του γηπέδου και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν πριν την αναμέτρηση της Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «καρακάξες» αποφάσισαν να τιμήσουν με το συγκεκριμένο τρόπο τον άνθρωπο που τις οδήγησε σε σημαντικές επιτυχίες από τον πάγκο την πενταετία 1999-2005 και έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2009. Τη δημιουργία του έργου ανέλαβε ο Τομ Μάλεϊ και στα αποκαλυπτήρια θα δώσει το παρών η χήρα του Ρόμπσον, Λαίδη Έλσι.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο σύλλογος με αυτόν τον τρόπο θα αποδώσει φόρο τιμής στον Μπόμπι Ρόμπσον. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πρέσβης τόσο του ποδόσφαιρου, όσο και της πόλης του Νιούκαστλ. Το άγαλμα είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να τον θυμόμαστε για πάντα» ανέφερε σχετικά ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας Ντέρεκ Λάμπιας.

Πηγή: england365.gr

Στη διάθεση του Φέργκιουσον ο Όουεν!!

Στη διάθεση του Φέργκιουσον ο Όουεν
Έτοιμος να ενισχύσει τις προσπάθειες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος της φετινής σεζόν για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο Μάικλ Όουεν. Ο Άγγλος επιθετικός αντιλαμβάνεται την πολύμηνη απουσία του από τα γήπεδα, ωστόσο επιθυμεί να βοηθήσει ακόμα και στο τελευταίο ματς της φετινής περιόδου.

Από τον Νοέμβριο έχει να αγωνιστεί ο 32χρονος παίκτης, καθώς είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» με την Οτελούλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από τις αρχές Απριλίου έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

«Δεν μπορώ να πιστέψω το γεγονός ότι είμαι έτοιμος να βρεθώ και πάλι στην αποστολή της ομάδας. Είναι δύσκολο να επιστρέψω με τους συμπαίκτες μου, που έχουν δώσει 50 περίπου παιχνίδια σε όλη τη σεζόν. Πρέπει να επικεντρώσω στην ψυχολογία μου γιατί, πιθανώς, να με χρειαστούν για 10-20 λεπτά στα τελευταία ματς της περιόδου», τόνισε σχετικά ο Όουεν, που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς στην καριέρα του.

«Μπορεί να κληθώ να αγωνιστώ στο παιχνίδι με την Σάντερλαντ, ποιος ξέρει. Ο προπονητής ίσως μου πει ότι θα με έχει στον πάγκο για να με χρησιμοποιήσει ένα μικρό διάστημα, εφόσον έχει πρόβλημα στην επίθεση η ομάδα. Οφείλω να είμαι έτοιμος σε όλους τους τομείς για να πετύχουμε τους στόχους μας», κατέληξε ο ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ.

πηγή: sportfm.gr

Να συνηθίσουμε τη …μεγάλη Σίτι!!

Να συνηθίσουμε τη …μεγάλη Σίτι
Σίγουρος ότι τα παιχνίδια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι που θα κρίνουν τίτλους θα είναι περισσότερα τα επόμενα χρόνια είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Σκωτσέζο προπονητή να μιλά για το ντέρμπι της Δευτέρας και να χαρακτηρίζει …μαζοχιστή όποιον απολαμβάνει τέτοιες αναμετρήσεις!

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε στην άνοδο της Σίτι και δήλωσε ότι η ομάδα του «πρέπει να συνηθίσει να παίζει σημαντικά παιχνίδια κόντρα στη Σίτι», αφού αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει να ανεβαίνει επίπεδο.

«Η στήριξη που έχει ο σύλλογος σημαίνει ότι θα παίξουμε πολλά μεγάλα παιχνίδια στο μέλλον, ίσως και τελικούς. Έχουμε παίξει, ήδη, ημιτελικούς», συμπλήρωσε για να αναφερθεί στο ντέρμπι της πόλης τη Δευτέρα: «Το παιχνίδι θα είναι τόσο σημαντικό όσο και αυτά κόντρα στη Λίβερπουλ, ίσως όχι τόσο πολύ συναισθηματικά, αλλά σίγουρα θα είναι μεγάλο ματς».

Ο Σκωτσέζος τεχνικός, ωστόσο, δεν αρνήθηκε ότι το ματς του «Ίτιχαντ» «θα είναι ψυχοφθόρο» και δήλωσε ότι «μόνο ένας μαζοχιστής θα μπορούσε να το απολαύσει».

Πηγή: england365.gr

FC: Top 3 και Worst 3 αλήθειες του Ίντερνετ!!

Παρακαλώ απομακρύνετε από την οθόνη τη θεία που φωνάζει «αυτά τα κουτιά με τις φωτεινές οθόνες είναι δημιουργήματα του Βελζεβούλη!» και ελάτε να καταγράψουμε μερικές αλήθειες της καθημερινότητάς μας:

Σχολιάζει ο Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.
 
Top 3

1. Η επιλογή «open link in new tab» (aka «άνοιγμα δεσμού σε νέα καρτέλα»)
Πριν απ’ αυτήν, η ιντερνετική μας περιήγηση ήταν μια κόλαση. Μετά την ανακάλυψή της, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη προγραμματιστική εφεύρεση από καταβολής Η/Υ. Σκεφθείτε μόνο τις ώρες που ξοδεύατε πριν, καθώς πηγαίνατε μπρος-πίσω, χαμένοι ανάμεσα σε δεκάδες παράθυρα που έπρεπε να «ανεβοκατεβαίνουν» μέχρι να βρείτε τι θέλατε να δείτε και να θυμηθείτε τι θέλατε να κλείσετε. Genius!

2. Τσόντες, downloading και live streaming
Δεν λέω δα και καμία σοφιστεία, αλλά αλήθεια είναι ότι ενώ η περίπτωση του πορνό είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτητη αξία -καθώς και μέγιστη πηγή καυλάντας αλλά και σεξουαλικής γαλούχησης για τη νεολαία που είναι κλεισμένη στο σπίτι- οι δωρεάν ταινίες, τραγούδια, σειρές, αθλητικά προγράμματα κλπ. αποτελούν το magnum opus μιας αόρατης, πλην κάργα φιλεύσπλαχνης δύναμης, που αποφάσισε ότι (σχεδόν) όλα μπορούν και πρέπει να ανήκουν σε όλους.

3. Άρθρα και σχόλια
Που σε βάζουν πάντα στη «μεγαλύτερη εικόνα», δείχνοντάς σου ότι ο κόσμος δεν είναι «κάπως» επειδή εσύ τον ζεις έτσι ή επειδή εσύ κρίνεις πως είναι έτσι από τον περίγυρό σου. Καμιά φορά μάλιστα είναι τόσο καλά δομημένα που μπορούν μέχρι και να επιτύχουν το αδιανόητο (για τον ξεροκέφαλο Έλληνα): Να σε βάλουν σε διαδικασία δημιουργικής σκέψης και αναθεώρησης, στον τόσο απαραίτητο δρόμο του σκεπτικισμού.

Worst 3

1. «Η διαδικασία (τάδε) κατέρρευσε» + Updates
Τι, πάλι πρόβλημα με τη java; Τι διάολο να κάνω, δυο γ@μωσάιτ ήθελα ν’ ανοίξω, που να ‘ξερα ότι αν δεν σηκώνω HD και 1080p πρέπει να νιώθω σαν ηλεκτρονικός απόβλητος; Και τι διάολο θέλει κάθε τρεις και λίγο το Adobe flash και δεν λειτουργεί; Α, να ‘τα και τα updates. Ε βέβαια, άλλη δουλειά δεν είχαμε από το να κατεβάζουμε μια φορά τη μέρα νέα έκδοση του browser. Ούτε άρρωστος να ήμουνα και να έπαιρνα αντιβίωση. Πότε θα φτάσω σε επίπεδο fully upgraded user να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης;

2. Auto-play videos + pop ups
Τι δεν καταλαβαίνεις ρε άνθρωπε; Ανοίγω ένα λινκ που έχει βίντεο για να διαβάσω την περιγραφή του και, αν μου κάνει «κλικ», ίσως αποφασίσω μετά να δω και το βιντεάκι. Εσύ γιατί έρχεσαι νταβατζιλίκι και μου βάζεις το βίντεο auto-play και με ξενερώνεις; Άσε που μου κόβεις και τα ήπατα αν έχω ξεχάσει το volume στο max... Αμ το άλλο; Στα πόσα προγράμματα «blocking ads» καίγεσαι; Είναι σαν το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ. Όσο και να προσπαθώ να τα εξαφανίσω αυτά, τσουπ!, ξαναπετάγονται. Για να μην αναφερθώ στα voice pop ups και θυμηθώ τα προηγούμενα και με πιάσουν πάλι τα διαόλια μου...

3. Άρθρα και σχόλια
Η κατάρα στον αντίποδα της ευλογίας. Είναι παντού, είναι γεμάτα ψέματα, ανακρίβειες, βερμπαλισμούς, ασυνταξίες, ανορθογραφίες, αγένεια, παραπλανητική διάθεση, greeklish κ.α. Είναι η ανόθευτη βλακεία με εκατομμύρια διαφορετικά περιτυλίγματα κι εσύ καλείσαι πρώτα να την αναγνωρίσεις κι ύστερα να την ντριμπλάρεις χωρίς να σου αφήσει σημάδια στο μυαλό. Δύσκολο και εκνευριστικό, λόγω συχνότητας εμφάνισης, αλλά έτσι παίζεται το παιχνίδι και μόνο οι ζόρικοι παίκτες αντέχουν.

πηγή: sportfm.gr

Γκουαρντιόλα-μάνια σε όλη την Αγγλία!!

Γκουαρντιόλα-μάνια σε όλη την Αγγλία!
Σε συναγερμό βρίσκεται η διοίκηση της Τσέλσι μετά το όργιο φημών που θέλει τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα, την ώρα που οι Λονδρέζοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή. Σε …αναμμένα κάρβουνα και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία!

Τα ρεπορτάζ από τα ισπανικά Μέσα, όσο και από το «SkySports» θέλουν τον Γκουαρντιόλα να ανακοινώνει την απόφασή του να μείνει μακριά από τους πάγκους για ένα διάστημα, την Παρασκευή, κάτι που αυτομάτως τον θέτει υποψήφιο για την Τσέλσι.

Μπορεί ο ίδιος να φέρεται έτοιμος να ξεκουραστεί, ωστόσο τα αγγλικά Μέσα τονίζουν ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θα προσπαθήσει να τον προσλάβει και να του προσφέρει θέση πίσω από το «τιμόνι» των Λονδρέζων.

Ταυτόχρονα, η FA δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με τη θέση του τεχνικού της εθνικής Αγγλίας και δεν αποκλείεται να υπάρχουν επαφές στις αρχές Μαΐου, αφού η τελική απόφασή της θα ληφθεί πριν τα μέσα του μήνα. Την ίδια ώρα, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε οπαδικά φόρα των Λίβερπουλ και Τότεναμ, οι φίλοι των συλλόγων αυτών εκφράζουν τη θέλησή τους να αναλάβει ο Γκουαρντιόλα την ομάδα τους.

Τα παραπάνω ενδέχεται να αποτελέσουν την αρχή εξελίξεων, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν.

Πηγή: england365.gr

Ο κίνδυνος επιστροφής του ποδοσφαίρου στην «1 ημίχρονο, 2 τελικό» εποχή!!

Ο κίνδυνος επιστροφής του ποδοσφαίρου στην «1 ημίχρονο, 2 τελικό» εποχή
Πάνω που είχε αρχίσει να γίνεται ένας έλεγχος, ένα κυβερνητικό face control της προκοπής στην αγορά του ποδοσφαίρου, για να τρώνε πόρτα όσοι ήταν ή έμοιαζαν τεκμηριωμένα ακατάλληλοι, έρχονται οι εκλογές, οι οποίες, το λιγότερο, θα δημιουργήσουν τεχνητά εμπόδια στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας, με κίνδυνο ακόμη και να την καταργήσουν.

Ποιος εγγυάται ότι θα υπάρχει και ότι θα λειτουργεί πραγματικά και όχι εικονικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού;

Ποιος εγγυάται σήμερα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα νοιάζεται ή έστω θα δείχνει και θα πείθει ότι θα νοιάζεται να ελέγξει ποιοι κυκλοφορούν και «επιχειρούν» στην αγορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Του Βασίλη Σαμπράκου

Και ποιος μας λέει, πέρα από όλα τα άλλα, τι θα γίνεται και τι θα συμβεί μέχρι να προκύψει κυβέρνηση και να αποφασίσει αυτή αν θα βάλει ή όχι στις προτεραιότητές της τον έλεγχο της δράσης και της ζωής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Οι εκλογές πέφτουν πάνω σε εντελώς ακατάλληλη, για το ποδόσφαιρο, στιγμή. Μια σειρά από ΠΑΕ ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια, σε μια εποχή που το ίδιο το ποδόσφαιρο αποφάσισε να αλλάξει κανονισμό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας και να επιτρέψει τη συμμετοχή σε προβληματικές ή και διαλυμένες ουσιαστικά εταιρείες.

Ένα σωρό ανοικτά ζητήματα μεταβίβασης υπάρχουν σε Άρη, ΠΑΟΚ (σήμερα), Παναθηναϊκό, ΑΕΚ (αύριο). Αλλάζουν ή θα αλλάξουν χέρια ορισμένες εκ των μεγαλυτέρων ποδοσφαιρικών εταιρειών. Και δεν είναι μόνο οι μεγάλες, διότι η περίοδος είναι ήδη μεταγραφική, όχι μόνο για ποδοσφαιριστές και προπονητές αλλά και για επιχειρηματίες και «επιχειρηματίες» που βάζουν στο μάτι ΠΑΕ που ανεβαίνουν ή πέφτουν, για να τις βάλουν στο χέρι και να κάνουν μαζί τους παιχνίδι.

Δεν είναι ότι είχε μπει μια τάξη και κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Είναι ότι στην αγορά του ποδοσφαίρου είχε γίνει τουλάχιστον μια αρχή και ο χώρος έδινε την εντύπωση ότι βγαίνει οριστικά από την «μπάτε σκύλοι αλέστε» εποχή. Ο κίνδυνος να γίνει και πάλι το αμπέλι του ποδοσφαίρου ξέφραγο είναι μεγάλος. Και φυσικά όλος αυτός ο προβληματισμός δεν υπάρχει στην προεκλογική ατζέντα κανενός κόμματος εξουσίας. Πότε το πήραν οι πολιτικοί το ποδόσφαιρο στα σοβαρά για να το πάρουν σήμερα; Τι πήραν μέχρι σήμερα στα σοβαρά, για να πάρουν και το ποδόσφαιρο;

πηγή: sportfm.gr

Στο... ρελαντί έπιασε 102!!

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και πάλι τους 100πόντους και με το 102-71 έκανε το 2-0 στη σειρά με τον Κολοσσό, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα.
Στο... ρελαντί έπιασε 102

Χωρίς τον Μάικ Μπατίστ ο Παναθηναϊκός έκανε και το δεύτερο βήμα για να βρεθεί στους τελικούς της Α1, καθώς ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί, με την ομάδα της Ρόδου να αντέχει μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο καθώς στη συνέχεια το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε καλή μέρα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +18 (51-33) έχοντας χτίσει ήδη την διαφορά για τη νίκη και το 2-0 στη σειρά.
Αν και ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει στη τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός στο τέλος πάλεψε για να φτάσει και σε αυτό το ματς τους 100 πόντους και τα κατάφερε. Με πρώτο σκόρερ τον Μάριτς που σημείωσε 16 πόντους, το Τριφύλλι έκανε το 2-0 με 102-71 και πλέον χρειάζεται τη νίκη στη Ρόδο το Σάββατο για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους τελικούς.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων πάντως, ξεχώρισε ο Χάτεν με 17 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Τσάμης-Χαρίσης με 13.
Τα δεκάλεπτα: 28-20, 51-33, 72-46, 102-71

πηγή: sportdog.gr

Θα αρρωστήσει κι ο καλός Πεπ;

Τελείωσε η Μπαρτσελόνα επειδή αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Συγγνώμη, αλλά αν ήταν έτσι θα είχε τελειώσει τρεις φορές προηγουμένως, αφού έχει αποκλειστεί σε ημιτελικούς τρεις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Θα αρρωστήσει κι ο καλός Πεπ;
Η Μπαρτσελόνα κουράστηκε από τα πολλά ματς κι έκανε ένα μάλλον κακό προγραμματισμό, αφού χρειαζόταν να αντικαταστήσει τον Μιλίτο (με ένα καινούργιο στόπερ) και δεν το έκανε, κι έπρεπε να πάρει ένα κυνηγό όταν έχασε τον Μπόγιαν, και κυρίως όταν τραυματίστηκαν μέσα στη σεζόν ο χρήσιμος Αφελάι και ο πολύτιμος Βίγια. Λίγο η ατυχία, λίγο το μικρό ρόστερ και την έπαθε: της έχει ξανασυμβεί. Το ότι ο Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε σε κρίσιμα ματς νεοσσούς όπως ο Τέγιο, ο Αλκάντρα ή ο Τιάγκο δεν είναι πρόβλημα: αυτές οι επιλογές είναι συμβατές με το σχέδιό της, που προβλέπει αξιοποίηση των ακαδημιών –μην ξεχνάτε πως για να βγει ο Μέσι, η Μπάρτσα πέταξε δύο πρωταθλήματα! Το μόνο σοβαρό πρόβλημα είναι να αποδειχτεί επηρμένος και αλαζόνας ο καλός Γκουαρντιόλα: αυτό ναι, θα ήταν πρόβλημα.
Αρρώστια
Σας έχω ξαναγράψει ότι υπάρχει μια αρρώστια που προσβάλλει κάθε επιτυχημένο προπονητή που έφτιαξε μια μεγάλη ποδοσφαιρική μηχανή: ο Κόβατς, ο Σάκι, ο Κρόιφ, ο Λίπι, ο Φαν Χάαλ και πολλοί πολλοί άλλοι που πέτυχαν σημαντικά πράγματα στον δικό τους ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο πίστεψαν κάποια στιγμή πως η συνταγή τους, δηλαδή το σχήμα, είναι σημαντικότερη από τους παίκτες, δηλαδή τους αληθινούς πρωταγωνιστές. Ο Πεπ έβλεπε την ομάδα του να ρολάρει τόσο πολύ, ώστε μπορεί και να έχει πιστέψει πως το μυστικό της επιτυχίας είναι αυτός και μόνο. Αυτό μου 'χει κολλήσει αρχικά βλέποντας το «clasico» του Σαββάτου και στη συνέχεια την Τρίτη παρακολουθώντας την Μπάρτσα να τρακάρει στον τοίχο της Τσέλσι.
Δάσκαλος
Επαιξε 3-4-3 η Μπάρτσα; Αμ δε! Αν το έκανε, πίσω από τους δύο ακραίους της επίθεσης (τον Τιάγκο και τον Σάντσεθ την Τρίτη ή τον Τέγιο και τον Ντάνι Αλβες το Σάββατο) θα υπήρχαν δύο ακραίοι χαφ: δεν υπήρχε κανείς. Τι έπαιξε η Μπάρτσα; Τρεις πίσω και δύο ας πούμε κόφτες-οργανωτές (Μπουσκέτς - Αλκάντρα το Σάββατο, Μπουσκέτς - Τσάβι την Τρίτη). Από εκεί κι έπειτα «δύο δημιουργοί-κρυφοί φορ» (Ινιέστα - Τσάβι το Σάββατο, Ινιέστα - Τσεσκ με την Τσέλσι) και τρεις κυνηγοί, δηλαδή ο Μέσι και δύο ακραίοι. Πώς λέγεται αυτό; Νομίζω W.M., και το έπαιζαν οι ομάδες το 1950 και ο Κρόιφ όταν δέχτηκε τα τέσσερα γκολ από τη Μίλαν στον τελικό της Αθήνας το 1994. Ο Κρόιφ, ο δάσκαλος του Γκουαρντιόλα.
Συναρπαστικά
Ομολογώ ότι οι αναβιώσεις ξεχασμένων συστημάτων είναι συναρπαστικές ιστορίες –πλην όμως αν κάτι το έχουμε αφήσει για πενήντα χρόνια στην άκρη κάποιος λόγος θα υπάρχει! Αν ξαναδείτε τις φάσεις του γκολ που πέτυχε ο Ρονάλντο το Σάββατο και ο Ραμίρεζ την Τρίτη, θα δείτε δύο ίδια στη δυναμική τους γκολ: μπαλιά από ανενόχλητο ακραίο (στην περίσταση) χαφ (τον Οζίλ το Σάββατο, τον Λάμπαρντ την Τρίτη) στον παίκτη που κάνει κίνηση στην άδεια (λόγω έλλειψης αμυντικών) ζώνη. Πότε μια ομάδα επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη στην αμυντική τοποθέτηση; Οταν μαθαίνει κάτι καινούργιο και δεν έχει συνοχή. Η Μπάρτσα δεν είχε κάτι καινούργιο να μάθει –μια χαρά ήταν. Αν ο κόουτς αρχίσει τις πρωτοτυπίες, τότε και μόνο μπορεί να τη χάσουμε.
Πρωτοτυπία
Θα τη χάσουμε; Ανησυχώ, αλλά δεν το πιστεύω. Κυρίως γιατί ο Γκουαρντιόλα σε μια πρωτοτυπία που έμοιαζε υπερβολή το 2010 έχτισε δύο χρόνια θριάμβων το 2011 και φέτος. Τότε ο Πεπ πήρε τον καλύτερο ακραίο της γης, δηλαδή τον Λίο Μέσι, και τον μετέτρεψε σε ντεμί επιθετικό. Ο μικρός δεν ήξερε τη θέση, ο Μουρίνιο τον παγίδευσε στα ματς της Ιντερ με την Μπάρτσα και οι Καταλανοί είδαν καθισμένοι σπίτι τον Πορτογάλο να σηκώνει το τρόπαιο χάνοντας την ηδονή της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Μπερναμπέου». Ενα χρόνο μετά, όταν η Μπάρτσα θριάμβευσε στο «Γουέμπλεϊ», ο παράξενος ρόλος του Μέσι αποδείχτηκε το μυστικό της επιτυχίας.
Εξέλιξη
Ο καλός Πεπ έχει ιδέες, γιατί είχε και μεγάλους δασκάλους. Ελπίζω να καταλαβαίνει τη διαφορά της πρωτότυπης ιδέας από την ιδεοληψία. Η πρώτη θα τον οδηγήσει να ξαναφτιάξει κάτι σπουδαίο, η δεύτερη θα τον καταστρέψει. Υπομονή και θα δούμε την εξέλιξη της ιστορίας: είναι άλλωστε θεαματική και καθόλου προβλέψιμη...

Προσεχώς λύση
Με ρωτάτε τι κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος και τι προσπαθεί. Η απάντηση είναι απλή: προσπαθεί να σώσει τον Παναθηναϊκό. Λέει ότι έχει ένα σχέδιο για δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης και λέει ότι θα λύσει τον γόρδιο δεσμό του γηπέδου στον Βοτανικό –εννοώντας ότι η καταγγελία της σύμβασης με τον δήμο αρκεί για να φύγει από την πλάτη της μελλοντικής διοίκησης του ΠΑΟ το κόστος του έργου. Οι προθέσεις μοιάζουν καλές, αλλά για την έκβαση της ιστορίας έχω αμφιβολίες. Τι προβλέπω; Τα εξής απλά:
1) Ο Αλαφούζος θα συναντηθεί με τους οργανωμένους και θα τους εξηγήσει ότι θα στηρίξει επικοινωνιακά το εγχείρημα μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Αυτοί θα του παρέχουν συμπαράσταση, αρκεί να τους διαβεβαιώσει ότι όλα αυτά δεν είναι κάποιο κόλπο για να απελευθερωθεί ο Τζίγκερ από τις ευθύνες του.
2) Στη συνέχεια ο Αλαφούζος θα πάει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και θα του βάλει δύο όρους: α') να ορίσει μια διοίκηση –έστω τοποθετώντας πρόσωπα που αυτός θα του υποδείξει– και β') να δεσμευτεί ότι θα αναλάβει τις δικαστικές διαμάχες της ΓΗΠΕΛ, της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη με τον δήμο, τον Βωβό και τον Ακτορα. Αν αυτά τα δεχτεί ο Βαρδινογιάννης, ο ΠΑΟ θα αποκτήσει διοίκηση και θα παίξει στην Ευρώπη. Αν δεν τα δεχτεί, ο Παναθηναϊκός πάει για πτώχευση.
Θα τα δεχτεί ο Τζίγκερ; Σήμερα όλοι σχεδόν λένε όχι, αφού πάνω-κάτω τα ίδια του ζητάει και ο Βγενόπουλος κι αρνείται. Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια: τα ματς κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ τελείωσαν και στα play offs επιστρέφει στο γήπεδο ο κόσμος με νέα συνθήματα και πολλή όρεξη να τα τραγουδήσει. Ο Γιάννης και οι συνεργάτες του μπορεί να τ' αντέξουν. Γονείς, ξαδέρφια, θείοι κι αδερφοί πολύ αμφιβάλλω...

Ολιγάρχες
Θα μπει η Gazprom χορηγός σε ελληνική ομάδα; Μπορεί, αλλά προηγουμένως πρέπει να ρθει στην Ελλάδα κι αυτό δεν είναι κι εύκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από τους Ρώσους για το φυσικό αέριο ενδιαφέρονται οι Ελληνες ολιγάρχες, που λέει και το ΚΚΕ. Πάντως πριν από τέσσερα (ή τρία;) χρόνια τους είχε ζητήσει χορηγική συνεργασία στην ΑΕΛ ο Κώστας Πηλαδάκης, που κρυφά είχε ταξιδέψει στη Ρωσία. Τον υποδέχτηκαν, τον άκουσαν, του είπαν ότι θα απαντήσουν. Περιμένει ακόμα...
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν θέλουν Βαλβέρδε οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα!!

Δεν θέλουν Βαλβέρδε οι οπαδοί της ΜπαρτσελόναΣε γκάλοπ της ιστοσελίδας Sport, οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα άφησαν έβδομη και τελευταία την υποψηφιότητα Βαλβέρδε (3%) για τον πάγκο των Μπλαουγκράνα. Πρώτος ο Μπιέλσα.

Οπως όλα δείχνουν ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα κουνήσει μαντήλι. Οπότε το μεγάλο ερώτημα στη Βαρκελώνη και όχι μόνο είναι το ποιος θα είναι αντικαταστάτης του. Στην ιστοσελίδα Sport, όπου λατρεύουν τη Μπαρτσελόνα, έχουν αναρτήσει γκάλοπ (http://www.sport.es/es/encuestas/barca/20120426/caso-que-fuera-guardiola-quien-gustaria-que-fuera-sustituto/36110.shtml), ζητώντας από τους οπαδούς της ομάδας να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.

Αυτό το κάνουν μέσω ερωτηματολόγιου όπου υπάρχουν έξι υποψηφιότητες, αλλά και μία ακόμα με την επιλογή (ΑΛΛΟΣ). Εκεί λοιπόν φαίνεται πως οι Μπλαουγκράνα δεν βλέπουν με καλό μάτι το να τους αναλάβει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Βάσκο τεχνικό να συγκεντρώνει μόλις το 3% των προτιμήσεων (όταν γράφτηκε η είδηση είχαν ψηφίσει 23.500 και οι 600 εξ αυτών επέλεγαν Βαλβέρδε). Κατά συνέπεια είναι τελευταίος, πίσω ακόμα και από το (ΑΛΛΟΣ 4%).

Αυτόν που θέλουν οι Καταλανοί είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα (50%) της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ακολουθούν ο βοηθός του Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα (23%), ο Λουίς Ενρίκε της Ρόμα (10%), ο πρώην της Τσέλσι, Αντρέ Βίλας Μπόας (6%) και ο Λοράν Μπλαν της εκλέκτορας της Εθνικής Γαλλίας (4%).

πηγή: gazzetta.gr

Οχτώ... Messing πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 8ο πέναλτι στην καριέρα του έχασε απέναντι από τον Πέτρ Τσεχ στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι, ο Λιονέλ Μέσι! Ο σκύλος βγήκε ένα βίντεο με όλα τα χαμένα πέναλτι της καριέρας του!
Οχτώ... Messing πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Και τα οχτώ... Messing πέναλτι στα 34 που έχει εκτελέσει.
Δείτε το:



 πηγή: sportdog.gr







Χαμένα πέναλτι Μέσι από xkon1984_facebook

"Πεπ, τέλος..."

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SkySports, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, ανακοίνωσε στη διοίκηση των "μπλαουγκράνα" την απόφαση του να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι.
"Πεπ, τέλος..."
Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν στη συνένευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Παρασκευή το πρωί ο 41χρονος τεχνικός μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ.

πηγή: sportdog.gr

Μαγαζί γωνία η ΠΑΕ Ατρόμητος, όχι η ΠΑΕ ΑΕΚ...!!

Συζητούσα χθες  με τον υπεύθυνο σκάουτινγκ του Ατρομήτου, τον Τόλη Αποστόλου, σχετικά με τη φήμη που έχει αποκτήσει η ομάδα του στην κοινωνία των νεαρών ποδοσφαιριστών. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μαγαζί γωνία η ΠΑΕ Ατρόμητος, όχι η ΠΑΕ ΑΕΚ...
Για τον Ατρόμητο έχει ήδη φτάσει η εποχή που αντί να κυνηγά τα ταλέντα, βλέπει τα ταλέντα να τον κυνηγούν. Δέχεται σωρό τα αιτήματα για να παρακολουθήσει ή να δοκιμάσει παίδες και έφηβους ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα. Διότι ήδη εξαργυρώνει αυτό που επιτυγχάνει τα τελευταία χρόνια η πρώτη ομάδα, με τον τρόπο που το επιτυγχάνει, την ίδια ώρα που εξαργυρώνει και την καλή φήμη που έχει αρχίσει να αποκτά η ακαδημία του για τις συνθήκες εκπαίδευσης των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Έκανα περίπου την ίδια συζήτηση με τον Μανώλη Παπαδόπουλο, εδώ και δύο χρόνια προπονητή της ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, που έχει σήμερα την ευθύνη καθοδήγησης της ομάδας των Παίδων. Ενα παιδί που έχει φορέσει και σέβεται πολύ τη φανέλα της ΑΕΚ εξηγούσε στον ραδιοφωνικό αέρα πόσο δυσκολεύεται η «Ενωση» να πείσει ένα παιδί ή έναν έφηβο με ταλέντο να την προτιμήσει ως προορισμό, λόγω των συνθηκών εργασίας, αλλά και επειδή πληρώνει το γεγονός ότι δεν έχει δημιουργήσει συνείδηση στην κοινωνία των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών ότι εμπιστεύεται, προωθεί και υποστηρίζει τα ταλέντα.
Μέσα σε περίπου 20 λεπτά ο ακροατής των δύο συνομιλιών βρισκόταν μπροστά στη διαπίστωση ότι η ΠΑΕ Ατρόμητος, που σήμερα αρχίζει να προσπερνά την ΠΑΕ ΑΕΚ εταιρικά και αγωνιστικά, έχει μια σειρά από καλούς και στέρεους λόγους που τον πείθουν ότι θα έχει συνέχεια, προοπτική, καλή εξέλιξη το σχέδιο που μεθοδικά και επίμονα εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στο Περιστέρι, την ώρα που η ΠΑΕ ΑΕΚ ζει με την αμφιβολία και την ανησυχία για το δικό της μέλλον και μέγεθος των επόμενων ετών.
Δεν άγγιξε κάποιο μαγικό ραβδί τις ΠΑΕ Ατρόμητος και ΑΕΚ και τους άλλαξε τα μεγέθη. Ούτε πρόκειται για σύγκριση ανάμεσα σε δύο εταιρείες που άλλαξαν μέγεθος, επειδή στη μία επενδύθηκαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια περισσότερα από όσα στην άλλη. Στην πραγματικότητα, άλλωστε, στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν επενδυθεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ περισσότερα εκατ. ευρώ από όσα έχουν επενδυθεί στην ΠΑΕ Ατρόμητος. Τη διαφορά κάνουν μόνο το σχέδιο, η αντίληψη και η υπομονή. Στο Περιστέρι υπάρχει σχέδιο, υπάρχει τεχνογνωσία και υπάρχει το όραμα ενός τύπου που επενδύει σταθερά και απλώνει τα πόδια του μόνο μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Στα Σπάτα δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο, δεν υπήρξε τεχνογνωσία, δεν υπήρξε όραμα και φυσικά υπήρχε μια μόνιμη συνήθεια να απλώνει η ΑΕΚ τα πόδια της πιο μακριά από εκεί που έφτανε το πάπλωμά της.
Ναι, λόγω μεγέθους, ιστορίας, και διαφοράς δυναμικής και απήχησης, η ΑΕΚ προλαβαίνει και όλες οι ΑΕΚ, δηλαδή οι μεγάλες ποδοσφαιρικές εταιρείες, θεωρητικώς μπορούν να αλλάξουν και να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή. Δεν μπορούν όμως να πετύχουν χωρίς σχέδιο. Φαινομενικά τους λείπουν και χρήματα. Τέτοια όμως πέρασαν πολλά από τα χέρια τους. Και να πού τις έφεραν.
ΠΗΓΗ: Sportday

Φτού και από την αρχή...!!

Για ακόμη μια χρονιά ο Αρης είναι αναγκασμένος να εχνισχυθεί σημαντικά την μεταγραφική περιόδο του καλοκαιριού. Ίσως είναι η μοναδική φορα τα τελευταία χρονιά που δικαιολογημένα θα συμβεί κάτι τέτοιο στον σύλλογο.
Φτού και από την αρχή...
Είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι από το "Κλεάνθης Βικελίδης" θα φύγει αρκετός...κοσμάκης. Αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό την περιόδο των μεταγραφών και το ρόστερ θα παρουσιάσει αρκετές διαφορές σε σχέση με το πως έχει τώρα.
Έτσι λοιπόν και φέτος, ο αριθμός των μεταγραφών αναμένεται να είναι διψήφιος. Πράγμα φυσιολογικό αν αναλογιστούμε ότι θα αποχωρήσουν ουκ ολίγοι, συν του ότι ο Αρης δεν ενισχύθηκε τον Γενάρη. Μην ξεχνάμε ότι τυπικά παρελθόν αποτελεί ο Κάρλος Τόχα, ότι τα συμβόλαια των Σολτάνι και Σηφάκη δεν θα ανανεωθούν, ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι, όπως των Λαζαρίδη, Πρίττα, Ακόστα και Μίσελ, ενώ υπάρχουν και ποδοσφαιριστές με τάσης φύγης, όπως για παράδειγμα ο Φατί και ο Νέτο.
Αν μέσα σε όλα αυτά υπολογίσουμε ότι ίσως αποχωρήσουν ακόμη ένας-δυο(πχ πώληση ή απο κοινού λύση της συνεργασίας ), τότε γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι η ενίσχηση και φέτος θα είναι μεγάλη όσο αφορά τον αριθμό των παικτών που θα "μετακομίσουν" στο Χαριλάου.
Πηγή: allaboutaris.com

Αποχαιρέτησαν Καμαρά και Ονουάτσι!!

Παρελθόν αποτελούν από την ομάδα του Παναιτωλικού οι Ανρί Καμαρά και Μπέντζαμιν Ονουάτσι, καθώς έλυσαν τα συμβόλαια τους με την ομάδα του Αγρινίου.
Αποχαιρέτησαν Καμαρά και Ονουάτσι
Aναλυτικά η ανακοίνωση:
Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Ανρί Καμαρά με τον Παναιτωλικό. Ο Καμαρά αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια (30) της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής (2.585 λεπτά), πρώτος σκόρερ (7 γκολ) και αναδείχτηκε MVP.
Σε δηλώσεις του μετά τη λύση του συμβολαίου του ανέφερε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και όλους τους ανθρώπους του Παναιτωλικού για την εξαιρετική συνεργασία. Είναι μια ομάδα με την οποία όσοι συνεργάζονται δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήταν κοντά μας όλη τη σεζόν. Παρά την προσπάθεια που κάναμε δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Εύχομαι στον Παναιτωλικό να επιστρέψει σύντομα στη Super League».
Επίσης, λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Μπέντζαμιν Ονουάτσι με τον Παναιτωλικό.
Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία και εύχεται στους δύο ποδοσφαιριστές καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

"Φτηνά" τη γλίτωσαν!!

Στα μαλακά έπεσαν οι ομάδες που κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, κλήσεις που είχαν να κάνουν με την 29η και 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι περισσότερες καλούνται να πληρώσουν μικρά πρόστιμα με το μεγαλύτερο να φτάνει τις 6.000 ευρώ, ενώ στις ΠΑΣ Γιάννενα και Λεβαδειακό επιβλήθηκε απλή επίπληξη.
"Φτηνά" τη γλίτωσαν
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 29ης και 30ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
29η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ
Β) ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ
Γ)ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ
Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ
Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης
30η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ
Β) ΠΑΕ Λεβαδειακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης
Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ».

Χωρίς αγώνες το Σ/Κ των εκλογών!!

Ο γγ Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε την αναβολή των αναμετρήσεων που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο (5-6/5) των εκλογών. Κανονικά τη Δευτέρα (7/5) πάντως τα ποδοσφαιρικά πλέι οφ.
Χωρίς αγώνες το Σ/Κ των εκλογών
Στη σχετική ανακοίνωση ως αιτία της αναβολής επισημαίνεται η «αντικειμενική αδυναμία διάθεσης των αναγκαίων αστυνομικών δυνάμεων, δηλαδή για προφανείς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης».
Ετσι, αναβλήθηκαν οι Σαββατιάτικοι (5/5) αγώνες της 29ης αγωνιστικής της Α2 μπάσκετ και της 22ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών, όπως και οι αγώνες της Κυριακής (6/5) για την 30ή αγωνιστική της Football League.
Αντίθετα, κανονικά θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague, που έχει οριστεί για τη Δευτέρα (7/5).
Αναλυτικά η απόφαση:
«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής έλαβε την παρακάτω απόφαση «χρονικής μετάθεσης διεξαγωγής αγώνων».
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. του Α.Ν. 397/68 « Περί επανασυστάσεως της Γ.Γ.Α. και των αρμοδιοτήτων αυτής».
β. Του Π.Δ. 63/2005 « Κώδικας Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα»
γ. Του άρθρου 41Δ παρ. 5 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 3057/2002.
δ. Του άρθρου 5 παρ.1δ του Ν. 4049/ 2012.
2. Την με αριθμ. 17713/29-4-2010 απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αγγελικής Γκερέκου με θέμα « Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού» (ΦΕΚ 628/Β)
3. Το υπ. αρ. πρωτ. 1003/1/37/4/6/19-4-2012, έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με το οποίο εισηγείται τη χρονική μετάθεση αθλητικών συναντήσεων, λόγω της απασχόλησης των αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης, για την κάλυψη των μέτρων της εκλογικής διαδικασίας.
4. Τη γνώμη της Δ.Ε.Α.Β.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Λόγω των εκλογών και της συνεπακόλουθης αντικειμενικής αδυναμίας διάθεσης των αναγκαίων αστυνομικών δυνάμεων, δηλαδή για προφανείς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης, αναβάλλονται οι ακόλουθες αθλητικές συναντήσεις:
Α. ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Σάββατο 5/5, ώρα 17:00)
A.O. ΑΜΥΝΤΑΣ - Α.Ε.Κ.
ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ
ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - Γ.Σ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΕΡΜΗΣ
Β. ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Σάββατο 5/5,ώρα 18:00)
Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟΥ - Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Γ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-FOOTBALL LEAGUE (Κυριακή 6/5)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των παραπάνω αθλητικών συναντήσεων, θα καθοριστεί με απόφαση των αντιστοίχων διοργανωτριών αρχών».

Προπόνηση και 2-0!!

Ο Ολυμπιακός παίζοντας στη πρώτη περίοδο χωρίς αντίπαλο, πήρε μία άνετη νίκη με 90-65 κόντρα στον Πανιώνιο και έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών.
Προπόνηση και 2-0!
Από την πρώτη κιόλας περίοδο «καθάρισε» ο Ολυμπιακός το δεύτερο ματς για τα ημιτελικά της Α1 κόντρα στον Πανιώνιο. Με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν σερί 19-0 και τους Νεοσμυρνιώτες να βάζουν το πρώτο του καλάθι μετά από σχεδόν εφτά λεπτά παιχνιδιού, το 2-0 στη σειρά ήταν ήδη... κατοχυρωμένο στην ομάδα του Ίβκοβιτς.
Οι φιλοξενούμενοι... θύμισαν ξανά ομάδα η οποία έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικούς και κατάφερε τουλάχιστον να επικρατήσει στο επιμέρους σκορ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 49-30 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι εκείνος που ξεχώριζε στο παρκέ του ΣΕΦ και τελείωσε το ματς με 21 πόντους.
Η διαφορά μεγάλωσε στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας στο +25 (73-48) για τον Ολυμπιακό, κάνοντας άλλη μία... προπόνηση. Το 2-0 λοιπόν έγινε με τους Πειραιώτες να επικρατούν 90-65 με το επόμενο και ίσως τελευταίο ραντεβού για φέτος των δύο ομάδων να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 19:00 στη Νέα Σμύρνη.
Τα δεκάλεπτα: 27-6, 49-30, 73-48, 90-65

πηγή: sportdog.gr

"Θέλω τις μετοχές, γνωρίζοντας πως θα χάσω χρήματα"!

O υποψήφιος επενδυτής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καμπάνης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιτέθηκε εκ νέου στον Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας πως είναι έτοιμος να δημοσιοποιηθεί η εγγυητική του για να δει ο κόσμος ποια είναι πιο συμφέρουσα για την ομάδα...
"Θέλω τις μετοχές, γνωρίζοντας πως θα χάσω χρήματα"!
"Ας παρουσιάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις δύο εγγυητικές: Τη δική μου και του Ιβάν Σαββίδη. Για να διαπιστώσει ο κόσμος ποια είναι η πιο συμφέρουσα για την ομάδα.
Θέλω το πλειψηφικό πακέτο των μετοχών γνωρίζοντας ότι θα χάσω χρήματα. Όμως θα ψάξω την μαύρη τρύπα. Πως και ποιοι την δημιούργησαν. Για μένα το θέμα του γηπέδου είναι σε δεύτερη μοίρα. Το θέμα είναι πως θα σωθεί ο ΠΑΟΚ", είπε χαρακτηριστικά.

Η Αλέκα μπάλα κι οι άλλοι την «Παπαρήγα την καλή»!

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ζει η Ελλάδα και ο Miltos ο νταλικέρης, επίκαιρος όπως πάντα, σχολιάζει ό,τι κινείται στον ποδοσφαιρικό τομέα εναρμονισμένος στο πολιτικό κλίμα της εποχής
Η Αλέκα μπάλα κι οι άλλοι την «Παπαρήγα την καλή»!
Αν η Αλέκα, ενώ κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος, είχε το χρόνο να δει και τους δύο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή στον δεύτερο η Μπάγερν έπαιζε «επίθεση, επίθεση, επίθεση σε ξένο γήπεδο» (και πιθανότατα επειδή στον πρώτο η αριστερή Μπαρτσελόνα ...απεργούσε -και γι΄ αυτό αποκλείστηκε- απέναντι στην πλουτοκρατία του Αμπράμοβιτς), τότε βάζω με το νου μου τι μπορεί να κάνουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αυτές τις μέρες.

Για εκείνο που είμαι βέβαιος, πάντως, είναι ότι ενώ η Αλέκα έβλεπε τον Νόιερ να πιάνει τα πέναλτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι προεδραίοι των δύο κομμάτων που μας οδήγησαν στο χάλι των ημερών μας, προετοιμάζονταν για να δουν την ...«Παπαρήγα την καλή», ακονίζοντας το τηλεκοντρόλ της Νόβα για να πιάκει ντουφέκι το Νοβασίνεμα Τρίω. Για να μάθουν νέα κόλπα, νέες τεχνικές, όχι για να μας αρέσει εμάς περισσότερο το στήσιμο στα τέσσερα, αλλά για να το απολαμβάνουν αυτοί!
Δεν ξεκίνησα φυσικά να γράφω για πολιτική, μπάλα, σεξ και βία, επειδή μόνο αυτά πουλάνε στις μέρες μας. Ξεκίνησα να γράφω επειδή πλέον οι πολιτικοί, για να μας «ψήσουν» να ασχοληθούμε μαζί τους, είναι ικανοί για οτιδήποτε. «Κάνω τα πάντα και δεν ντρέπομαι και δεν σιχαίνομαι», που έλεγε μια παλιά φίλη άμα έπινε ένα-δυο ποτηράκια και είχε φουσκοθαλασσιές.
Δεν κωλώνουν πουθενά. Τι βλέπει ο κόσμος τέλη Απριλίου, παραμονές εκλογών; Μπάλα. Νάτη η Αλέκα, έτοιμη να αναλύσει το 4-2-3-1 του Σι-Χα-Μουρίνιο. Κι αυτό είναι το λιγότερο. Μπορεί η Αλέκα να είναι όντως ...αρρωστάκι με την μπάλα και τις Κυριακές να ρωτάει με αγωνία τον Σκυλλάκο «πόσο ήρθε Βατανιακός - Οικονόμος».
Το χειρότερο είναι ο τρόπος που προσπαθούν να μας δελεάσουν τα κόμματα (που θυμούνται ξαφνικά πως υπάρχει και η μπάλα, το θέατρο, η ζωή και οι ...άνθρωποι), πλασάροντας «γνωστά» ονόματα στα ψηφοδέλτιά τους, ανεξαρτήτως προδιαγραφών, γνώσεων, προοπτικής. Ποιον αθλητή αγαπάει παραδοσιακά ο κόσμος; Τον Πύρρο της Ελλάδας. Νάτος σε ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με αιφνιδιαστική πρόταση και διορία μιας ώρας μαύρα μεσάνυχτα στη Βοστόνη. Θέλετε σόου μπιζ και τα γαλακτερά μεμέ που μεγάλωσαν γερά παιδιά επί δύο δεκαετίες; Και Βάνα έχουμε. Κι απ΄ όλα έχουμε. Και παλιούς ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς και μοντέλα και τραγουδιάρες κι ό,τι λάχει, γνωστός να είναι κι όποιος να ΄ναι.
Κυριολεκτικά όποιος να΄ναι, γιατί πέρα από όλους αυτούς τους γενικώς γνωστούς που θα παίζουν μπάλα ή ...ρόλους στη Βουλή, είδα σε ψηφοδέλτιο -μαύρο, κατράμι- έναν δικό μου γνωστό και γούρλωσα τόσο τα μάτια που η γυναίκα μου μού έριξε μια γερή στην πλάτη νομίζοντας πως πνίγηκα με κάποιο κουκούτσι από τον ...καφέ που έπινα. Το παλικάρι είχε περάσει μερικές φορές έξω από το Δημοτικό, ειδικεύτηκε επί χρόνια στην αλιεία με δυναμίτη (καθ΄ όλα νόμιμη διαδικασία), έχει μπλέξει κατά καιρούς σε όλων των ειδών τους καυγάδες με αποτέλεσμα μπροστά του ο Αλ Πατσίνο ως Τόνι Μοντάνα στον «Σημαδεμένο» να θεωρείται πρόσωπο - φεγγάρι και τώρα ζητάει σταύρωμα (αγκυλωτό;) για να σώσει την Ελλάδα.
Πόσο θα τη σώσουν όλοι μαζί, το υποψιάζομαι. Ποιος θα μας σώσει από τους Έλληνες που θα ψηφίσουν με τέτοια κριτήρια «διασημότητας» ή «επικαιρότητας», δεν μπορώ να το φανταστώ...
Μέχρι να σωθούμε από μόνοι μας, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr

Παναγιωτούδης: «Ήταν το όνειρο μου...»

Ο Κώστας Παναγιωτούδης βραβεύτηκε για το γκολ που πέτυχε εναντίον της Δόξας Δράμας (το καλύτερο της 29ης αγωνιστικής), Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους συμπαίκτες του, στα πλέι οφ, στον Γκαρσία και στις πανελλαδικές...

Συγκεκριμένα ο νεαρός χαφ του ΠΑΟΚ τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα βασικός, χρίστηκα και σκόρερ. Είναι μόνο η αρχή αυτή και είμαι αισιόδοξος. Προσπαθώ για το καλύτερο. Θα προσπαθήσω να πετύχω και άλλα γκολ. Οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου με βοήθησαν πολύ να μπω στην ομάδα. Το γκολ ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσα να κάνω»

-Για το ότι είναι ένας από τους νεαρότερους σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ: «Δεν το ήξερα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Τώρα που το πέτυχα ελπίζω να πάω ακόμα καλύτερα. Όλοι οι συμπαίκτες μου, μου έδωσαν συγχαρητήρια μου είπαν να παίξω χωρίς άγχος, με βοήθησαν να ανέβω ψυχολογικά. Το ίδιο και ο προπονητής και για αυτό έπαιξα χωρίς άγχος».

-Για την εμπειρία να έχει συμπαίκτη τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ήταν πάντα όνειρο να παίξω στη μεγάλη ομάδα. Δε θα φανταζόμουν ότι θα έπαιζα με έναν τόσο έμπειρο παρτενέρ στο κέντρο όσο ο Γκαρσία».

-Για τα επερχόμενα πλέι οφ: «Είμαστε αισιόδοξοι για τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τα αποτελέσματα θα έρθουν αν ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή».

-Για το γεγονός ότι συνδυάζει το σχολείο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Όλα χρειάζονται ένα πρόγραμμα. Μπορούν να συνδυαστούν. Μετά τα πλέι οφ θα δώσω πανελλαδικές, θα προσπαθήσω να διαβάσω. Θέλω να περάσω τουλάχιστον στη γυμναστική ακαδημία...»

πηγή: metrosport.gr

Ζιγκερίδης : “Ναι στους επενδυτές, αλλά όχι ανεξέλεγκτους”

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του Α.Σ ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ κ.Δημήτρης Ζιγκερίδης ο οποίος ανέλυσε τη θέση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ σχετικά με τους υποψήφιους επενδυτές.

Για το ενδιαφέρον των επενδυτών: “Είναι ζητήματα που αφορούν τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που χειρίζεται το θέμα. Εμείς από την πλευρά μας θα περιμένουμε να δούμε την πρόταση του κάθε επενδυτή. Ωστόσο είναι σαφές ότι θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη θέση για την οικονομική δυνατότητα του κάθε επενδυτή. Και αυτό γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν είναι απλά μια εμπορική επιχείρηση. Μπορεί με κάποια άσχημα αποτελέσματα μια ομάδα να βρεθεί στον πάτο. Για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να μην εγκαταλείψει ο επενδυτής. Τώρα μπορεί να υπάρχει από τον κόσμο μια ανοχή γιατί είναι διοίκηση πρωτοδικείου αλλά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα με υπάρξει μιας άλλης διοίκησης. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο επενδυτής δεν πρέπει να μην εγκαταλείψει το καράβι. Πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει”.
Για το αν θεωρεί λογική τη δεδομένη χρονική στιγμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δύο επενδυτές: “Ο ΠΑΟΚ μπορεί έχει οικονομικά προβλήματα αλλά υπάρχουν ομάδες που έχουν πολλά περισσότερα προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε άσχημη κατάσταση και μπορεί να προσελκύσει επενδυτές. Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει ένα πλήρη φάκελο. Οπότε, το ενδιαφέρον είναι λογικό, αρκεί αυτοί που θέλουν να επενδύσουν να έχουν την απαιτούμενη οικονομική δύναμη. Εάν δεν την έχουν, δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ. Επίσης πρέπει να διασφαλιστούν οι κανόνες λειτουργίες και να εξεταστούν οι απαιτήσεις των επενδυτών. Και παλιότερα ο κ.Σαββίδης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά ζητούσε το γήπεδο.Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκχωρήσει ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει σε όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. Υπάρχουν χιλιάδες αθλητές που πρέπει να σκεφτούμε. Δεν είναι κακό ένας επενδυτής να  θέλει να εκμεταλλευτεί και το γήπεδο, αλλά όχι να εκμηδενιστεί η παρουσία του Ερασιτέχνη. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι κακό ο υποψήφιος επενδυτής να θέλει να εκμεταλλευτεί το σήμα και το γήπεδο. . Δεν έχουμε ταμπού. Αλλά πρέπει να υπάρχουν διασφαλίσεις”.
Για την πρόταση του Σαββίδη:“Εάν ο κ.Σαββίδης έχει κάνει αυτή την εντυπωσιακή πρόταση των 12εκατομμυρίων τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπαίνει σε μία τρομερή εξυγίανση αρκεί αυτά τα χρήματα να γίνουν μετοχικό κεφάλαιο και να καλύψουν τα παλιά χρέη. Και αυτό γιατί υπάρχει
ο κίνδυνος να πάρει κάποιος το πλειοψηφικό πακέτο, να αρχίσει να διαπραγματεύεται και να μην κλείσουν οι παλιές πληγές.

Υπάρχουν όργανα στον ερασιτέχνη ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εάν υπάρξει μια τόσο θεαματική πρόταση που ακούγεται να την εξετάσουν. Δεν υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μη θέλει ένα μεγάλο επενδυτή στον ΠΑΟΚ'.

πηγή: metrosport.gr

Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μέλλον» (pics)

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Ο διεθνής επιθετικός απάντησε σε πολλά ερωτήματα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πλέι-οφ που έρχονται για τον «Δικέφαλο» τονίζοντας: «Δεν λέει τίποτα ότι ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς προβάδισμα. Είναι σημαντικό μεν όμως το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί».

Για το γεγονός ότι έχει αλλάξει η θέση του τα τελευταία χρόνια επεσήμανε: «Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω πετύχει λιγότερα γκολ απ? ότι πριν, διότι πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με έναν επιθετικό καθαρόαιμο και έτσι παίζω πιο πλάγια.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και ο κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να σεβαστεί την θέση που τον τοποθετεί ο προπονητής. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα με σύστημα δύο επιθετικών, όμως δεν μπορώ παρά να ακολουθήσω την… εποχή και τις οδηγίες του προπονητή».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο αλλά και οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, που ίσως επηρεάσει και το δικό του μέλλον, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε ότι: «Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλη την Ελλάδα και φυσικά το ποδόσφαιρο είναι μέρος της χώρας. Προσωπικά είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο».

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε όλοι και να κάνουν και οι ίδιοι υπομονή. Όλοι όμως πρέπει να περνάμε θετική αύρα στα νέα παιδιά. Έχουν χαθεί πολλά παιδιά που ήταν καλοί παίκτες και γι? αυτό πρέπει να γίνεται καλή δουλειά και να υπάρχει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ πάντως θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον σαν ομάδα».

Σε ότι αφορά την αποχώρηση κάποιων νεαρών για ομάδες του εξωτερικού τόνισε πως: «είναι κάτι φυσιολογικό. Θεωρώ ότι είναι και ότι καλύτερα για τα παιδιά αυτά αφού παίρνουν εμπειρίες και βλέπουν εικόνες που ίσως δύσκολα θα δούνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο να παίξει ο ίδιος στο εξωτερικό απάντησε ότι: «Έχω δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αλλά σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα στην ζωή σου. Αν υπήρχε μία πρόταση πολύ σοβαρή, από μία ομάδα που θα μου άρεσε, μπορεί και να το σκεφτόμουν». Παράλληλα αποκάλυψε μετά από σχετικό ερώτημα ότι: «πραγματικά με ενόχλησαν δύο ομάδες από την Κύπρο αλλά τους παρέπεμψα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως όφειλα να κάνω».

Για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανέφερε ότι: «θα πάμε να το χαρούμε και να πετύχουμε ότι καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες παίκτες να φορούν την φανέλα της εθνικής ομάδας. Προσωπικά θεωρώ πολύ όμορφο να βρίσκεσαι απέναντι σε πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές».

Όσο για το αν μπορεί η Ελλάδα να επαναλάβει τον άθλο του 2004; «Είναι κάτι που μάλλον γίνεται μια φορά στα 100 χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές». Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο; «Είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή κάθε ποδοσφαιριστή. Χάρηκα πολύ το Μουντιάλ του 2010 και στόχος όλων μας είναι να ζήσουμε και το Μουντιάλ του 2014».

πηγή: metrosport.gr

Πέντε χρόνια φυλακή στον Γούμενο!!

Σε πενταετή ποινή φυλάκισης, χωρίς τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιάννης Γούμενος, εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο.
Πέντε χρόνια φυλακή στον Γούμενο!
Η υπόθεση του 52χρονου επιχειρηματία αφορούσε οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 13.281.179, 94 ευρώ, κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2007 έως την 30η Οκτωβρίου του ίδιου έτους.
Το συγκεκριμένο διάστημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, καθυστέρησε την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Γούμενος δικάστηκε ερήμην, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.
Εκκρεμεί κι άλλη υπόθεση
Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2009, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορούμενος ότι υπεξαίρεσε 892.703 ευρώ από τα ταμεία τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το διάστημα 2004-2006. Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε από το ΣΔΟΕ μετά από μήνυση που κατέθεσαν ο ΑΣ ΠΑΟΚ και 27 μέτοχοι της ΠΑΕ.
Η υπόθεση εκκρεμεί, έπειτα από συνεχείς αναβολές.
Πηγή: newspost.gr

Οι μετεκλογικές μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!!

Για να μην ξεχνιόμαστε, το ζήτημα της νέας μείωσης των μισθών, εκτός του ότι παραμένει διαρκώς στην επικαιρότητα όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, θα αναζωπυρωθεί μετά τις εκλογές καθώς υπάρχουν... εκκρεμότητες. Κάτι ξέρει η Τράπεζα της Ελλάδας που προβλέπει νέες μειώσεις μισθών μέσα στο 2012.
Οι μετεκλογικές μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
 

Αμέσως μετά την 6η Μαίου, θα ξανανοίξει το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων στο δημόσιο. Βάσει του μνημονίου, πρέπει να περικοπούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η λυπητερή για στρατιωτικούς, καθηγητές, αστυνομικούς κλπ, αναμένεται να είναι διψήφια ενώ θα πρέπει να αποφασιστεί αν η όποια μείωση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα ή όχι. Οι περικοπές αναμένεται να αποτυπωθούν στη μισθοδοσία του Ιουλίου.
Στον ιδιωτικό τομέα, τα λογιστήρια έχουν πολύ δουλειά το τελευταίο διάστημα, η οποία θα πολλαπλασιαστεί μετά τις εκλογές καθώς στα μέσα Μαίου, σταματούν να έχουν ισχύ δεκάδες συλλογικές συμβάσεις οι οποίες καλύπτουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Ήδη, τα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι από τις 14 Φεβρουαρίου, ημερομηνία ισχύος του μειωμένου βασικού μισθού κατά 22%, έχουν καταγραφεί τα ακόλουθα:
1. μείωση έως και 35% των αποδοχών, σε 4533 εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων
2. μείωση έως και 30% έχουν υποστεί περίπου 33 χιλιάδες εργαζόμενοι μέσω των ατομικών συμβάσεων
Ο μέσος όρος της μείωσης γι' αυτούς τους 37.533 εργαζόμενους που έχουν ήδη γνωρίσει το τι σημαίνει επιχειρησιακή ή ατομική σύμβαση, διαμορφώνεται στο 22%.
Η λήξη μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας από τις 14 Μαίου, εφόσον, δεν ανανεωθεί, οδηγεί σε μια σειρά από απώλειες. Για παράδειγμα, χάνεται το επίδομα γάμου και όλα τα επιδόματα πλην των βασικών (τέκνων, επικίνδυνης εργασίας, κλπ). Επίσης, ο βασικός μισθός μπορεί να κατρακυλήσει στα επίπεδα του βασικού μισθού που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση δηλαδή στα 586 ευρώ. Στο ενδεχόμενο επιβεβαίωσης ενός τέτοιου σεναρίου, η μείωση μισθού, μπορεί να φτάσει στο 35%, κάτι όμως που δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ακραίο καθώς έχει ήδη καταγραφεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
πηγή: fpress.gr

"Παίζει" και του Ντομίνγκος;

Τα δημοσιεύματα από τις δύο χώρες της Ιβηρικής εξακολουθούν να φέρνουν προπονητή από εκείνη την Χερσόνησο στον Ολυμπιακό. Και εάν αναφερόμαστε σε δύο χώρες, αυτό συμβαίνει διότι εκτός από την Ισπανία, τα ρεπορτάζ στέλνουν και Πορτογάλο προπονητή στους Ερυθρόλευκους.
"Παίζει" και του Ντομίνγκος;
Οχι πως δεν έχει γραφτεί ξανά το όνομα του Ντομίνγκος Πασιένσια αλλά τούτη τη φορά οι Λουζιτανοί ισχυρίζονται πως οι πρωταθλητές βρίσκονται σε συζητήσεις με τον 43χρονος τεχνικό και πως έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.
Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο Ντομίνγκος αποτελεί ισυρή υποψηφιότητα για την θέση του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ο νεαρός κόουτς έχει ένα σημαντικό προτέρημα πέραν της όποιας αξίας του: είναι ελεύθερος και το κασέ του βρίσκεται εντός των προδιαγραφών του Ολυμπιακού. Πάντως στα μέσα της σεζόν απολύθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ πέρσι έκανε σπουδαία σεζόν με τη Μπράγκα, οδηγώντας την μέχρι τον χαμένο τελικό του Europa League.
Πηγή: gazzetta.gr

Μάνατζερ ομάδας της Σούπερ Λίγκας κατηγορείται για σικέ ματς!

Μετά τον Γιώργο Τσακογιάννη, θα κληθούν άλλοι 14 κατηγορούμενοι από τον ειδικό εφέτη ανακριτή των στημένων αγώνων Γιώργο Καλόφωνο.
Μάνατζερ ομάδας της Σούπερ Λίγκας κατηγορείται για σικέ ματς
Ενδέχεται η δικογραφία να διαχωριστεί και οι υπόλοιποι 68 κατηγορούμενοι να κληθούν αργότερα. Παράλληλα νέος κατηγορούμενος στην υπόθεση προκύπτει μάνατζερ με μεγάλη δραστηριότητα σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας...
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Ζήτησε συγγνώμη, έδωσε και τη φανέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις, ο τερματοφύλακας της Νάπολι, στο χτεσινό εκτός έδρας ματς με τη Λέτσε, έβαλε τις φωνές σε ένα ball boy, δι` ασήμαντον αφορμήν. Ο πορτιέρε των "παρτενοπέι" όμως στο ημίχρονο κατάλαβε το λάθος του, βρήκε το ball boy και αφού το φίλησε, ζητώντας συγγνώμη, του έδωσε και τη φανέλα του!
Ζήτησε συγγνώμη, έδωσε και τη φανέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο χρόνια χωρίς κόκκινη το ΑΠΟΕΛ! (ΦΩΤΟ)

Μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα υπάρχει στο διαδίκτυο που μετράει πόσο καιρό έχει να δεχτεί κόκκινη κάρτα το ΑΠΟΕΛ στο κυπριακό πρωτάθλημα, ένα στατιστικό στοιχείο, το οποίο στην Κύπρο θεωρείται πολύ ύποπτο...
Δύο χρόνια χωρίς κόκκινη το ΑΠΟΕΛ! (ΦΩΤΟ)
Βλέπετε, μπορεί η ομάδα της Λευκωσίας να έκανε άθλο φέτος με την πορεία της ως τους “8” του Champions League, στη Μεγαλόνησο όμως οι άλλες ομάδες την απεχθάνονται και την κατηγορούν ότι έχει αυτή τη θέση, καθώς ευνοείτε από τη διαιτησία και το σύστημα!
Το ΑΠΟΕΛ έχει να πάρει κόκκινη κάρτα από τις 11 Απριλίου 2010! Συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Λεμεσού αποβλήθηκε ο Χαραλαμπίδης. Έκτοτε δεν έχει ξαναδεί κόκκινη κάρτα, κάτι που είναι φυσικά αξιοσημείωτο αλλά στην Κύπρο το θεωρούν ύποπτο!
Δεν γίνεται κάθε μέρα τέτοιο ρεκόρ και μια ομάδα να αγνοεί την αποβολή για 2 χρόνια!
Η ιστοσελίδα που μετράει τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά, ακόμα και τα δευτερόλεπτα από την τελευταία κόκκινη κάρτα τoυ ΑΠΕΟΛ στο Κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ονομάζεται, apeolredcard.com.
Ρίξτε μια ματιά και εσείς!

Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών ο ΟΦΗ!!

Ορατός είναι ο κίνδυνος να δεχθεί αφαίρεση βαθμών ο ΟΦΗ, λόγω των ανοικτών μετώπων που υπάρχουν σε οικονομικό επίπεδο.
Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών ο ΟΦΗ!
Το γεγονός μάλιστα ότι η βαθμολογία ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από την Σούπερ Λιγκ, κάνει τους ανθρώπους των Κρητικών ν' ανησυχούν ακόμα περισσότερο.
Αυτό άλλωστε προσανατολίζεται η διοργανώτρια αρχή να το κάνει την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο όπως είχε γίνει και πέρυσι, αυτό που πιθανότατα θα γίνει είναι να οριστικοποιηθεί η βαθμολογία των πέντε πρώτων ομάδων, για τη διεξαγωγή των πλέι οφ.
Οι Ηρακλειώτες άλλωστε θα πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό τωνω 24.000 ευρώ στον Καρακατσάνη, κάτι που αν τελικά δεν γίνει, είναι αρκετά πιθανό να επιφέρει και αφαίρεση τριών βαθμών, την στιγμή που υπάρχει και το σενάριο που θέλει να επιδικάζεται στον παίκτη και ολόκληρο το ποσό που του οφείλεται, αρκετά μεγαλύτερο των 24.000 ευρώ.
Παράλληλα, ανοιχτές παραμένουν ακόμα οι "πληγές" των Μπερτίν, Χατζηνικολάου, Ρούσεφ και Μπαρτζώκα και οι άνθρωποι του ΟΦΗ θα πρέπει άμεσα να βρουν τα απαραίτητα χρήματα ώστε να φανούν συνεπείς τους διακανονισμούς που έχουν υπογραφεί.
Το ποσό άλλωστε που χρειάζονται αυτή την στιγμή οι Κρητικοί, όπως ειπώθηκε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου από τον Σήφη Κορωνάκη, είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ και νέα διοίκηση που θα προκύψει στις 2 Μαΐου, θα έχει να "τρέξει" σε αρκετά ανοικτά μέτωπα για να μπει ο σύλλογος σε περιπέτειες.
Πηγή: gazzeta.gr

Η ομορφιά, το κατενάτσιο και ο ...Ντοστογιέφσκι!!

Τι θα σκεφτόμασταν σήμερα για την Τσέλσι αν, έστω και με 10 παίκτες, αποφάσιζε στο β' ημίχρονο να παίξει στα ίσα την Μπαρτσελόνα μέσα στο άντρο της; Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Η ομορφιά, το κατενάτσιο και ο ...Ντοστογιέφσκι!
Ηταν λογικό. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που η πρώτη εμπεριστατωμένη αντίδραση ήταν η απαξίωση. Οι ισπανικές εφημερίδες (ακόμα και εκείνες που πρόσκεινται στη Ρεάλ Μαδρίτης) έκαναν χθες λόγο για το «αντι-ποδόσφαιρο» της Τσέλσι που θριάμβευσε έναντι του... χαλασμένου (εσχάτως) PlayStation της Μπαρτσελόνα. Ε, και;
Η φύση του αθλήματος εμπεριέχει κάμποσα είδη και δυνατότητες κατίσχυσης του αντιπάλου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι... μπάσκετ, στο οποίο καλείσαι πρώτα και κύρια να βάλεις το καλάθι για να νικήσεις. Στο χορτάρι το αποτέλεσμα μπορεί να διαβαστεί με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους.
Σαφώς και είναι καλύτερο να βλέπεις θέαμα (η ουσία των σπορ είναι η ευεξία που σου προσφέρουν η κίνηση και ο παλμός), όμως όταν μιλάμε για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να επιστρατεύσεις όποιο «καταστροφολογικό» τάλαντο διαθέτεις, για να πάρεις το ποθητό αποτέλεσμα.
Τι θα σκεφτόμασταν σήμερα για την Τσέλσι αν, έστω και με 10 παίκτες, αποφάσιζε στο β' ημίχρονο να παίξει στα ίσα την Μπαρτσελόνα μέσα στο άντρο της; Πολύ απλά ότι έπασχε από ανίατη βλακεία! Τα ίδια γράφονταν και για το οικτρό (είναι αλήθεια) κατενάτσιο που έπαιξε ο Μουρίνιο επί εποχής Ιντερ, όταν πάλι αντιμετώπισε τους «μπλαουγκράνα». Και; Τι το μεμπτό;
Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε πως η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Μπορεί, στο ποδόσφαιρο όμως δεν προσφέρει απαραιτήτως καλές υπηρεσίες. Και στο κάτω κάτω της γραφής, τι ήξερε ο Ρώσος συγγραφέας από ποδόσφαιρο;
Πηγή: Goal

Νέα ξεφτίλα για ΑΕΚ;

Η Ένωση κινδυνεύει να παίξει τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ (με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) χωρίς κόσμο!
Νέα ξεφτίλα για ΑΕΚ;
Η ΑΕΚ θέλησε να σφραγίσει 70.000 εισιτήρια, αλλά με δεδομένο πως δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Οι έφοροι ζήτησαν από την ΠΑΕ μετρητά τα χρήματα της δόσης του άρθρου 44 (περίπου 600.000 ευρώ) ή έστω εγγυητική τραπέζης, αλλά η Ένωση δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτα από τα δύο.
Το πρόβλημα μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς στις 30 του μήνα λήγουν και οι άλλες ρυθμίσεις που έχει κάνει η ΑΕΚ με την εφορία και επίσης δεν έχουν πληρωθεί.

πηγή: sportdog.gr