Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Βαδίζουμε προς τον όλεθρο»

«Βαδίζουμε προς τον όλεθρο»
Δεν άφησε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του ΟΦΗ ο Χρήστος Μιχαλόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΕ της ΠΑΕ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της κρητικής ομάδας την Τρίτη, ξεκαθάρισε πως ο σύλλογος χρειάζεται επενδυτές, ώστε να ορθοποδήσει, ενώ κατηγόρησε τον πρώην μεγαλομέτοχο, Φανούρη Βατσινά, τον οποίο κατηγόρησε πως παρέδωσε διαλυμένη ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να φύγει κανένας παίκτης τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναλυτικά:

Χρήστος Μιχαλόπουλος: «Αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου για να πούμε τα πεπραγμένα. Οι στόχοι της ΔΕ ήταν οι εξής, να οδηγήσει σε νέα διοίκηση, να διαχειριστούμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ορίστηκε η ΓΣ, διεκπεραιώθηκε και ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, όχι με επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Αναστόπουλο και τους ποδοσφαιριστές για την απολύτως επιτυχημένη χρονιά. Η ΑΜΚ δεν πέτυχε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να απαντήσουμε σε τέσσερα ερωτήματα.

Πρώτον, που είναι ο ΟΦΗ που βρίσκεται σήμερα, που θα πάει, πώς ήρθε στο σημείο που βρέθηκε και εκεί που πρόκειται να πάει πως θα πάει. Ο ΟΦΗ βρίσκεται στο σημείο μηδέν και ένα βήμα πριν την άβυσσο, πριν τον όλεθρο. Ο ΟΦΗ δεν έχει ούτε ένα ευρώ στα ταμείο του. Από λάθη.

Η διοίκηση του πρώην μεγαλομετόχου άφησε ‘καμένη γη’. Το γνωρίζουμε από το 2009. Ο πρώτος πολίτης ανέλαβε μια πρωτοβουλία και μπράβο του. Μπράβο του με τα λάθη του. Ανέλαβε. Ο Νίκος Μαχλάς ανέλαβε, έκανε λάθη και αυτός, με τη σειρά του, με την έννοια ότι ξέφυγε ο προϋπολογισμός. Υπάρχει και ο αντίλογος που ήταν η άνετη παραμονή.

Αυτή είναι η πορεία του ΟΦΗ στον ανεξάρτητο χώρο, τρία χρόνια τον βίωσα. Τα τελευταία δύο χρόνια, εγώ προσωπικά ένιωσα αβοήθητος και μονάχος. Εκτός από μία οικονομική βοήθεια που ξέρετε σε μια δύσκολη στιγμή. Αναρωτιέμαι τι εμποδίζει έναν να επενδύσει στον ΟΦΗ, γιατί; Υπάρχει κάποιο αόρατο χέρι, τι είναι αυτό που εμποδίζει;

H ΔΕ 4 Ιανουαρίου κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια, δρομολογήσαμε την ΑΜΚ που δεν πήγε καλά, διαχειριστήκαμε το υλικό μας. Δεν καταστήσαμε τον ΟΦΗ ελκυστικό προς επενδυτές. Ένιωσα μοναξιά. Ουδείς σήκωσε το τηλέφωνο να με πάρει. Κανείς. Κάποιοι έχουν επαναπαυτεί και πιστεύουν πως εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι θα παίζουμε τον ρόλο και να βοηθάμε.

Δεν γίνεται συνέχεια να θυσιάζεις τα πάντα, την οικογένεια, την υγεία. Δεν μπορεί να παίζει ο κ. Μιχαλόπουλος τον ρόλο του Ειρηναίου και να σώζει τον ‘σταυρωμένο’ ΟΦΗ. Είναι τιμή μου που υπηρέτησα τον ΟΦΗ. Θα τον υπηρετώ από τη θέση του ‘στρατηγού’ μέχρι τη θέση του κλητήρα. Υπάρχουν άτομα που στην πλάτη του ΟΦΗ έκαναν πολιτική. Το μέλλον του ΟΦΗ δεν θα είναι καλό, αν δεν βρεθεί άμεσα χρηματοδότης.

Υπάρχουν υπάλληλοι που πεινάνε, ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Άλλοι βλέπουν τους υπαλλήλους σαν αντικείμενα. Άλλοι κάνουν πολιτική. Εγώ δεν κάνω. Τα λίγα χρήματα που διαχειρίστηκα τα μοίρασα ανθρώπινα. Ο ΟΦΗ θα πέσει στον όλεθρο, αν δεν βρεθεί λύσει. Δεν μου συμπαραστάθηκε κανείς. Υπήρχαν άνθρωποι που περίμενα να βοηθήσουν, αλλά δεν σήκωσαν το τηλέφωνα.

Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ένας χρηματοδότης. Βαρέθηκα να κάνω εκκλήσεις. Είμαστε περήφανοι και ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται τον οίκτο κανενός. Είναι ανάγκη στη ΓΣ να βγει διοίκηση με χρηματοδότες. Εγώ την πορεία που την τελειώνω σήμερα. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της ομάδας από το 2010 που έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό».

Σήφης Κωρωνάκης: «Θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Μιχαλόπουλο για την προσφορά του στον ΟΦΗ τρία χρόνια. Όταν μπήκα στην ομάδα μετά από το τηλεφώνημα του κ. Ξημέρη, βρήκα απλήρωτους παίκτες για τρία χρόνια.
Ο στόχος ήταν να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Οι προπονητές και οι παίκτες έδωσαν και την ψυχή τους. Τους δίνω συγχαρητήρια. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αν δεν υπάρξει στη Γενική Συνέλευση στις 2 Μαΐου, ο ΟΦΗ πηγαίνει προς διάλυση».

Για τη μη συμφωνία με τον Φανούρη Βατσινά, ο κ. Μιχαλόπουλος είπε: «Δεν ήθελα να αναφερθώ στον κ. Βατσινά. Το ταξίδι στον ΟΦΗ ήταν πλούσιο σε εμπειρία. Εγώ απαντώ ως εξής. Το θέμα με τον κ. Βατσινά δεν είναι νομικό. Έγινε μια συμφωνία κυρίων. Έγινε μια συμφωνία, ούτως ώστε να εκταμιευθεί το ποσό στο όνομα του Φανούρη Βατσινά και του αδερφού του για να πληρωθούν οι παίκτες. Έγινε συμφωνία, η οποία δεν υλοποιήθηκε, πράγμα που δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο με τους Κασμερίδη και Σταυρακάκη και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τη στάση τους.

Ένα λάθος δικό μου είναι ότι συνετέλεσα στην σύνταξη και στις συμφωνίες με τον κ. Βατσινά. Ο κ. Βατσινάς δεν έπρεπε να πάρει ευρώ. Παρέδωσε ‘καμένη γη’. Ήταν λάθος η συμφωνία που κάναμε. Ζητάω συγγνώμη από τους Ηρακλειώτες και τους φίλους του ΟΦΗ . Παρέδωσε χρέη και συμφωνήσαμε να πάρει και χρήματα.

Εγώ αποφάσισα και λέω ότι η ΑΜΚ υλοποιήθηκε και έπρεπε να γίνει εδώ και δύο χρόνια. Δεν πέτυχε. Είναι 80.000 ευρώ αυτή η αύξηση. Απέτυχε η ΑΜΚ. Αυτό που είπα είναι ότι αποτύχαμε να προσελκύσουμε χρηματοδότες- μετόχους. Ευχαρίστησα τους ποδοσφαιριστές που πέτυχαν τους στόχους τους».

Για τον φάκελο της ομάδας: «Με πενιχρά μέσα πετύχαμε να φτιάξουμε ένα πολύ καλό φάκελο και αν είχαμε 160.000 ευρώ που μας υποσχέθηκαν δεν θα υπήρχαν προβλήματα Κασμερίδη, Σταυρακάκη και άλλα. Ο κ. Τουγλής μας υποσχέθηκε πως θα δοθούν 160.000 ευρώ, από που δεν γνωρίζω.

Χτυπήθηκαν πόρτες, αλλά δεν άνοιξε καμία, αντιθέτως όταν πήγαμε στην Α' ΔΟΥ περιμέναμε 160.000 ευρώ, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ. Αυτοί που υποσχέθηκαν αυτά τα χρήματα δημιούργησαν ζημιές, γιατί υποσχεθήκαμε σε ποδοσφαιριστές και τώρα φερόμαστε να τους είπαμε ψέματα.

Η ΔΕ πέτυχε, γιατί πολεμούσε με σφεντόνες και άλλες ομάδες με άρματα. Στο θέμα της αδειοδότησης, όταν μιλάμε σήμερα ότι πεινάνε υπάλληλοι δείχνει ότι η εταιρία δεν είναι καλή. Ο ΟΦΗ έχει τύχη στην αδειοδότηση, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Όταν δεν έχει χρήματα μια ΠΑΕ, υπάρχει πρόβλημα.

Ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκ,. ευρώ η ΠΑΕ θα είναι διαχειρίσιμο. Το 2009 51 άτομα έδωσαν 1,5, εκ. Αν είχαν μπει 500 χιλ. ευρώ φέτος, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο ΟΦΗ έχει κόσμο, γήπεδο, εγκαταστάσεις. Όλα τα φώτα για να πρωταγωνιστήσει. Ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα ρευστότητας.

Εγώ θέλω ο ΟΦΗ να έχει λέσχες και οργανωμένους. Εγώ θέλω το οπαδικό κίνημα, γιατί τα παιδιά αυτά βοηθάνε. Όταν χτυπήσαμε πόρτες μόνο ο κόσμος βοήθησε. Καταδικάζουμε τα ακραία φαινόμενα, όμως δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Η Διοικούσα υπερέβη τα καθήκοντα της. Βάλαμε υπογραφές με κίνδυνο στις περιουσίες μας και η ομάδα πήρε δάνειο 300 χιλ. ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης έχει βοηθήσει τον ΟΦΗ. Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης είναι ευεργέτης του ΟΦΗ. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι μεγάλος Κρητικός. Βοήθησε τον ΟΦΗ σε μια κρίσιμη στιγμή στο όνομα του αδερφού του.

Ίσως να μην έπρεπε να πω το όνομα, όμως πιστεύω πως οι ανιδιοτελείς και οι αγνές πράξεις δεν πρέπει να μένουν στο σκοτάδι. Η οικογένεια αυτή υβρίστηκε και δεν της άξιζε αυτό. Ο κ. Βαρδής είτε στο όνομα της μνήμης του αδερφού του, είτε στην αγάπη του για τον ΟΦΗ και το νησί, μας βοήθησε. Στην σύσκεψη με τους παλιούς προέδρους είπαμε κάποια πράγματα. Δεν υλοποιήθηκε ένα πλάνο που υπήρχε».

Για τις απειλές που δέχτηκε, είπε: «Δέχτηκα απειλές, αλλά πέρασε στα ψιλά. Μπήκα στον ΟΦΗ, λόγω του κ. Κουράκη. Είμαι ‘καθαρός’. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτε. Μπήκα στον ΟΦΗ με κάποια χρήματα και με υγεία. Φεύγω από τον ΟΦΗ με μείον χρήματα και με υγεία πιο επιβαρυμένη. Οι απειλές δεν συνεχίστηκαν».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Κανένας δεν θέλει να φύγει από τον ΟΦΗ. Αλλά και οι παίκτες ζουν από το ποδόσφαιρο. Έχουν συμβόλαια μέχρι τις 30/6. Έχουμε κάποιες πληροφορίες για προσφυγές, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα.
Περίμεναν τα παιδιά να πάρουν κάποια χρήματα για να πάνε διακοπές, όμως η ανήθικη πράξη του κ. Βατσινά δεν μας επιτρέπει να τους δώσουμε τα χρήματα που υποσχεθήκαμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν προτεραιότητα τον ΟΦΗ. Όλοι θέλουν να μείνουν. Αλλά περιμένουν τις εξελίξεις. Περιμένουμε το θέμα της αδειοδότησης.

Αυτό θα πάει τον Ιούνιο. Αν δεν αδειοδοτηθουμε, υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων. Ο ποδοσφαιριστής με την προσφυγή απλά κατοχυρώνει τα χρήματα του. Δεν είναι καταστροφή, αν τη χειριστούμε σωστά την κάθε υπόθεση.
Είναι δικαιολογημένο να νιώθουν μια ανασφάλεια οι παίκτες. Πώς θα συμφωνήσουμε με τους παίκτες, αν δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με την αδειοδότηση».

Ο κ. Μιχαλόπουλος, κλείνοντας την ομιλία του, είπε πως: «Εμείς παραιτούμαστε. Από τη στιγμή που προκηρύχθηκε η Γενική Συνέλευση, θα αποφασίσουν οι μέτοχοι το τι θα γίνει. Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ τα σενάρια για εκούσιο υποβιβασμό ή δήθεν συγχώνευσης με Εργοτέλη.

Ο ΟΦΗ είναι στο σημείο ‘μηδέν’. Επιβάλλεται στη Γενική Συνέλευση να βγει μια ισχυρή οικονομικά διοίκηση. Ο ΟΦΗ μπορεί να γίνει διαχειρίσιμος. Πρέπει και μπορούν να βρεθούν κάποιοι να βοηθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: