Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Πύρρος δεν είναι για τη βιτρίνα!!

Περίοπτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον Πύρρο ο αρχηγός του κόμματος κ. Βενιζέλος και ο ολυμπιονίκης την αποδέχτηκε. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ο Πύρρος δεν είναι για τη βιτρίνα
Οι άθλοι του μεγάλου αυτού αθλητή, που κέρδισε τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, αλλά κυρίως ο χαρακτήρας του και η πορεία του στην κοινωνική και αθλητική ζωή του τόπου μετά το 2004, που σταμάτησε τον αθλητισμό, τον έκαναν δημοφιλή και αγαπητό σε όλους τους Ελληνες, που τον νιώθουν σαν δικό τους άνθρωπο.
Πολύ σωστά, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος, πολιτικός καριέρας, που πιστεύω ότι βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από αυτό της χώρας, όπως δυστυχώς οι περισσότεροι συνάδελφοί του, σκέφτηκε να αξιοποιήσει το κεφάλαιο «Πύρρος Δήμας». Ενα όνομα που πιθανότατα θα φέρει ψήφους στην παράταξή του.
Γι' αυτές τις ψήφους, άλλωστε, δίνουν του υπέρ πάντων αγώνα τα κόμματα. Αλλα τάζοντας εν γνώσει τους απραγματοποίητα πράγματα, εξαπατώντας δηλαδή τους πολίτες, και άλλα κατηγορώντας αυτούς που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Είναι, λοιπόν, φανερό τι κερδίζει το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύοντας και τον Πύρρο σ' αυτήν τη μάχη.
Το τι θα κερδίσει ο ίδιος σηκώνει πολλή συζήτηση. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Πύρρος έχει κοινωνικές ευαισθησίες, αισθάνεται ενεργός πολίτης, θέλει την προκοπή του τόπου και πάνω απ' όλα είναι ένας αγνός άνθρωπος. Με λίγα λόγια, είναι ένα χρήσιμο πρόσωπο για την κοινωνία και κυρίως για τον αθλητισμό. Στα 41 του χρόνια θεωρώ ότι είναι πολύ νέος για να τοποθετηθεί σε μια βιτρίνα ώστε να προσελκύει θαυμαστές, μπαίνοντας στη Βουλή, όπου θα πρέπει να ακολουθεί την κομματική πειθαρχία, χωρίς να έχει τη δυνατότητα διαφωνίας.
Η θέση του Πύρρου είναι στην ηγεσία του αθλητισμού, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και λυμένα τα χέρια ώστε να προσφέρει το πάθος, την αγάπη και τις γνώσεις του στο φυσικό του χώρο, όπου θα ήταν πραγματικά χρήσιμος. Αλλά αυτό κανένας πολιτικός δεν το σκέφτηκε, επειδή ελάχιστα τους ενδιαφέρει ο αθλητισμός.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: