Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Βαυαρότητες!!

Βαυαρότητες!
Κουμάντο στο «σπίτι» της θα έκανε άλλος;

Η ατσάλινη Μπάγερν έμεινε όρθια απέναντι στη Ρεάλ, ξεπέρασε το σοκ των δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο και πήρε στα πέναλτι (3-1) την πρόκριση που άξιζε από την κανονική διάρκεια του ματς (2-1)!

Το σουτ του Ράμος «στα πουλιά» και οι επεμβάσεις του Νόιερ στις εκτελέσεις Ρονάλντο και Κακά έστειλαν τους Βαυαρούς να διεκδικήσουν στην έδρα τους την πέμπτη κούπα της ιστορίας τους!

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με φρενήρη ρυθμό, η «βασίλισσα» ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να φτάσει στο 2-0 νωρίς. Η ομάδα του Χάινκες όμως δεν επηρεάστηκε λεπτό! Έχοντας τον Ριμπερί σε εξαιρετική βραδιά, πήρε το κέντρο, έπαιξε με πάθος, δύναμη και ξεκάθαρα επιθετικό προσανατολισμό και έτσι κατάφερε να πετύχει το τέρμα που αναζητούσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπεν.

Είχε συντριπτική κατοχή και πιο κλασικές ευκαιρίες από την ομάδα του Μουρίνιο για γκολ αλλά δεν το πέτυχε. Ωστόσο, κρατούσε στα χέρια της αυτό που ήθελε. «Πάγωσε» στο δεύτερο μέρος τον ρυθμό και έφτασε το ματς στην διαδικασία των πέναλτι όπου και πήρε την πρόκριση.

Μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Τσέλσι, ήρθε και η Μπάγερν να αφήσει εκτός τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το άλλο μεγάλο φαβορί, την Ρεάλ Μαδρίτης και να πάρει την… θέση της μέσα στο «σπίτι» της όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας της 19ης Μαΐου…




Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Ντι Μαρία να κάνει ωραία ενέργεια και να γυρίζει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου πλάσαρε ο Κεντίρα… Η μπάλα όμως κατέληξε στα χέρια του Νόιερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά έγινε χαμός με τον ρυθμό του αγώνα να ανεβαίνει εντυπωσιακά… Στο 5ο λεπτό του αγώνα, ο Ντι Μαρία ξανά μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλάμπα που έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κασάι έδωσε πέναλτι. Λανθασμένη υπόδειξη καθώς πρόκειται για ακούσιο αλλά η ουσία είναι ότι στο 6΄ο Ρονάλντο από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Η Μπάγερν αμέσως ισορρόπησε το ματς. Παίζοντας πολύ καλά στο δημιουργικό κομμάτι, «άγγιξε» το 1-1 στο 6΄. Ο Αλάμπα έκανε πολύ ωραία κούρσα από αριστερά και γύρισε σωστά στον Ρόμπεν που… κατάφερε να αστοχήσει «φάτσα» με την εστία. Ούτε όμως αυτή η φάση, «έριξε» του Βαυαρούς.

Στο 12΄, ο Κεντίρα πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ πριν ο Ριμπερί γίνει κάτοχος της μπάλας και πλασάρει προ κενής εστίας. Στο 14ο λεπτό όμως η Ρεάλ έκανε το 2-0. Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Εζίλ είδε την «τρύπα» στην άμυνα της Μπάγερν, τροφοδότησε τον Ρονάλντο ο οποίος με ωραίο σουτ σκόραρε ξανά. Η γερμανική ομάδα ήξερε ότι στην ουσία δεν είχε χάσει κάτι… Ήθελε ένα γκολ. Και το βρήκε στο 26ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπεν. Ο Ούγγρος διαιτητής-ξανά τραβηγμένη απόφαση-καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε σπρώξιμο του Πέπε πάνω στον Γκόμες και ο Ολλανδός βρήκε δίχτυα παρά την υπερπροσπάθεια του Κασίγιας.

Το 2-1 επηρέασε την Ρεάλ. Η Μπάγερν πήρε το κέντρο, ήλεγξε το παιχνίδι, είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας και απείλησε αρκετές φορές. Κορυφαία της στιγμή, εκείνη στο 33΄όταν ο Γκόμες βγήκε απέναντι από τον Κασίγιας αλλά πλάσαρε στα πόδια του.Μόλις στο 48ο λεπτό του αγώνα η Μπάγερν έκανε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λαμ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γκόμες πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει ελάχιστα άουτ. Ωστόσο, ο ρυθμός έπεσε και δεν θύμιζε τον εξωφρενικό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ριμπερί από την πλευρά της Μπάγερν έκανε μεγάλο παιχνίδι. Κράταγε μπάλα και μοίραζε σωστά.

Ο Ρόμπεν «σπατάλησε» με ένα κακό κοντρόλ μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του στο 65΄ και από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να μπαίνει στο κόλπο…η σκοπιμότητα. Οι Βαυαροί άρχισαν να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης στο μυαλό τους και «πάγωσαν» το ματς. Η αλλαγή του Κακά, που πέρασε αντί του Ντι Μαρία, έδωσε μία «φρεσκάδα» στην μεσαία γραμμή της «βασίλισσας» αλλά ως εκεί. Η ομάδα του Χάινκες έχει το πάνω χέρι… Στο 85΄ο Γκόμες έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία. Κράτησε πολύ την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και έτσι έδωσε την ευκαιρία στην άμυνα της Ρεάλ να πέσει πάνω του και να στερήσει το γκολ στους φιλοξενούμενους. Το τελικό 2-1 έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η «βασίλισσα» μπήκε πιο καλά. Έμοιαζε να έχει πιο επιθετική διάθεση αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο έδειξε ιδιαίτερα κουρασμένη. Οι παίκτες της δεν είχαν καθαρό μυαλό ώστε να κάνουν καλές επιθετικά επιλογές και έτσι το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς φάση για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Μουρίνιο έριξε στο ματς και τους Ιγκουαΐν-Γκρανέρο για να αποκτήσει «οντότητα» η γραμμή κρούσης της ομάδας του που ήταν εξασθενημένη… Από ουσία όμως, τίποτα. Τόσο η Μπάγερν όσο και η Ρεάλ συμβιβάστηκαν με την ιδέα των πέναλτι. Εκεί ο Ρονάλντο και ο Κακά είδαν τον Νόιερ να τους πιάνει τα δύο πρώτα, στην ίδια γωνία! Μετά ο Κασίγιας έπιασε του Κρόος και αμέσως μετά του Λαμ…Ο Σέρχιος Ράμος το έστειλε στα… πουλιά και στο φινάλε ο Σβαϊνστάιγκερ στο τέλος σκόραρε στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό.



Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Εζίλ (111΄Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (105΄Ιγκουαΐν), Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (74΄Κακά)

Μπάγερν Μονάχου(Χάινκες): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (95΄Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Γκόμες

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: