Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μέλλον» (pics)

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Ο διεθνής επιθετικός απάντησε σε πολλά ερωτήματα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πλέι-οφ που έρχονται για τον «Δικέφαλο» τονίζοντας: «Δεν λέει τίποτα ότι ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς προβάδισμα. Είναι σημαντικό μεν όμως το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί».

Για το γεγονός ότι έχει αλλάξει η θέση του τα τελευταία χρόνια επεσήμανε: «Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω πετύχει λιγότερα γκολ απ? ότι πριν, διότι πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με έναν επιθετικό καθαρόαιμο και έτσι παίζω πιο πλάγια.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και ο κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να σεβαστεί την θέση που τον τοποθετεί ο προπονητής. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα με σύστημα δύο επιθετικών, όμως δεν μπορώ παρά να ακολουθήσω την… εποχή και τις οδηγίες του προπονητή».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο αλλά και οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, που ίσως επηρεάσει και το δικό του μέλλον, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε ότι: «Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλη την Ελλάδα και φυσικά το ποδόσφαιρο είναι μέρος της χώρας. Προσωπικά είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο».

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε όλοι και να κάνουν και οι ίδιοι υπομονή. Όλοι όμως πρέπει να περνάμε θετική αύρα στα νέα παιδιά. Έχουν χαθεί πολλά παιδιά που ήταν καλοί παίκτες και γι? αυτό πρέπει να γίνεται καλή δουλειά και να υπάρχει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ πάντως θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον σαν ομάδα».

Σε ότι αφορά την αποχώρηση κάποιων νεαρών για ομάδες του εξωτερικού τόνισε πως: «είναι κάτι φυσιολογικό. Θεωρώ ότι είναι και ότι καλύτερα για τα παιδιά αυτά αφού παίρνουν εμπειρίες και βλέπουν εικόνες που ίσως δύσκολα θα δούνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο να παίξει ο ίδιος στο εξωτερικό απάντησε ότι: «Έχω δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αλλά σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα στην ζωή σου. Αν υπήρχε μία πρόταση πολύ σοβαρή, από μία ομάδα που θα μου άρεσε, μπορεί και να το σκεφτόμουν». Παράλληλα αποκάλυψε μετά από σχετικό ερώτημα ότι: «πραγματικά με ενόχλησαν δύο ομάδες από την Κύπρο αλλά τους παρέπεμψα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως όφειλα να κάνω».

Για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανέφερε ότι: «θα πάμε να το χαρούμε και να πετύχουμε ότι καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες παίκτες να φορούν την φανέλα της εθνικής ομάδας. Προσωπικά θεωρώ πολύ όμορφο να βρίσκεσαι απέναντι σε πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές».

Όσο για το αν μπορεί η Ελλάδα να επαναλάβει τον άθλο του 2004; «Είναι κάτι που μάλλον γίνεται μια φορά στα 100 χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές». Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο; «Είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή κάθε ποδοσφαιριστή. Χάρηκα πολύ το Μουντιάλ του 2010 και στόχος όλων μας είναι να ζήσουμε και το Μουντιάλ του 2014».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: