Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Θετικοί στην γρίπη Αμπιντάλ και Τουρέ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/11) η Μπαρτσελόνα, ο Ερίκ Αμπιντάλ και ο Γιάγια Τουρέ είναι θετικοί στην γρίπη H1N1

Οι εξετάσεις που υποβλήθηκαν ο Γάλλος αμυντικός και ο Ιβοριανός πρώην μέσος του Ολυμπιακού έδειξαν πως έχει την γρίπη των χοίρων.

Τόσο ο Αμπιντάλ όσο και ο Τουρέ δεν θα παίξουν στον σαββατιάτικο αγώνα (21/11) με την Μπιλμπάο.

Οι ιατρικές υπηρεσίες των «μπλαουγκράνα» έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη εξάπλωση αλλά και την θεραπεία της ίωσης.

Μέχρι στιγμής στην Ισπανία, τέσσερις παίκτες της Οσασούνα έχουν προσβληθεί από την γρίπη ενώ αγώνας της Μπέτις για την Σεγούντα Ντιβισιόν αναβλήθηκε καθώς 13 παίκτες της ανδαλουσιανής ομάδας «χτυπήθηκαν» από την ίωση.

Ένα μήνα εκτός ο Τρεζεγκέ



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ θα μείνει εκτός γηπέδων για ένα μήνα ύστερα από τραυματισμό στον μηρό που υπέστη την Παρασκευή (20/11) σε προπόνηση της Γιουβέντους.

Πλέον ο Τσίρο Φεράρα θα έχει στην διάθεσή του για τον κυριακάτικο αγώνα με την Ουντινέζε μόλις δύο επιθετικούς τους Αμάουρι και Ιακουίντα καθώς ο Ντελ Πιέρο επανέρχεται από τραυματισμό στο γόνατο και δεν είναι έτοιμος να παίξει για 90 λεπτά.

Ο τραυματισμός του Τρεζεγκέ αποτελεί πλήγμα για τους «μπιανκονέρι» καθώς ο Γάλλος επιθετικός διένυε περίοδο φόρμας, σκοράροντας φέτος έξι γκολ στο Καμπιονάτο.

15000 μάσκες η Γκαζιάντεπσπορ για τον Ντε Νίγκρις



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, η διοίκηση της Γκαζιάντεπσπορ ανακοίνωσε ότι πριν την σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Μπούρσασπορ στο «Καμίλ Οτσάκ» θα μοιράσει στους οπαδούς της 15.000 μάσκες, που θα αποτελούν αντίγραφο εκείνης που φορούσε ο αδικοχαμένος άσος όταν πανηγύριζε τα γκολ που σημείωνε με τον τουρκικό σύλλογο.

Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής πέρασε από την τουρκική ομάδα τη σεζόν 2006-2007 πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις (39 συμ/15 γκολ).Τις μάσκες θα φορέσουν συμβολικά τόσο ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ιμπραχίμ Κιζίλ, όσο και ο Πορτογάλος τεχνικός Ζοζέ Κουσέιρο. Παράλληλα θα αναρτηθεί ένα γιγαντιαίο πανό διαστάσεων 6x1,5μ. στο οποίο θα αναγράφεται: «Μεξικανέ δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Τέλος, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος είναι ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις να πανηγυρίζει με τη συγκεκριμένη μάσκα και από κάτω αναγράφεται «Γεια σου Μεξικανέ».

Άγρια επεισόδια στην Αίγυπτο



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τριάντα πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 αιγύπτιοι αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την πρεσβεία της Αλγερίας στο Κάιρο, δύο ημέρες μετά την πρόκριση για το Μουντιάλ του 2010 της Αλγερίας έναντι της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αιγύπτιοι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες προστάτευαν την είσοδο της αλγερινής πρεσβείας στο Κάιρο, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο νέος απολογισμός του υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα κάνει λόγο για 35 τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τουλάχιστον 11 αστυνομικοί.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε 15 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή και 4 βιτρίνες καταστημάτων, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η συγκέντρωση μπροστά από την αλγερινή πρεσβεία ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ. Περίπου 150 διαδηλωτές έκαψαν αλγερινές σημαίες, φωνάζοντας εχθρικά συνθήματα για την Αλγερία.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ελπίδες για Εστογιανόφ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει βασικός ο Φαμπιάν Εστογιανόφ στο κυριακάτικο παιχνίδι του Πανιωνίου με αντίπαλο τον Πανθρακικό για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Ουρουγουανός δείχνει να επωφελήθηκε από τη διακοπή του πρωταθλήματος και έχει καλύψει το έδαφος από τον τραυματισμό του. Απόντες από την αναμέτρηση ο τιμωρημένος Τζαβέλλας και οι τραυματίες Ρεκόμπα, Σμόγιε.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα της Κυριακής 22/11, στη Νέα Σμύρνη θα είναι σίγουρα ο προπονητής των «κυανέρυθρων», Εμίλιο Φερέρα, που την περασμένη χρονιά, όπως και ο Σίτο Ριέρα, βρισκόταν στην ομάδα της Κομοτηνής. Ο Βέλγος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του Πανιωνίου, καθώς και στην κλήση του Γιώργου Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας.

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Κι εγώ προσωπικά αλλά και όλοι στο σύλλογο, καθώς τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Δεν είχαμε ισορροπία σαν ομάδα και χρειαζόταν να τη βρούμε. Δουλέψαμε επάνω σε αυτό και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Νομίζω πως κάθε εβδομάδα πάμε καλύτερα. Σε αυτό το πρωτάθλημα ο καθένας μπορεί να νικήσει τον καθένα. Για όλες τις ομάδες οι επόμενοι πέντε αγώνες είναι δύσκολοι. Εμείς συνεχίζουμε, βλέποντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

«Ο Τζαβέλλας, όπως και ο Μανιάτης, έχουν πολύ καλό μέλλον. Η πορεία τους όμως εξαρτάται επίσης και από την πορεία της ομάδας. Είναι πρώτα απ΄ όλα τιμή για τον ίδιο τον Γιώργο η κλήση στην Εθνική και φυσικά καλό για την ομάδα», τόνισε ο προπονητής του Πανιωνίου.

Υπέρ της επανάληψης ο Ανρι



Επιμέλεια: Δ.Μ.

H επανάληψη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιρλανδία θα είναι η δικαιότερη λύση, σύμφωνα με τον Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος άσος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη φάση που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στους «τρικολορ» το εισιτήριο της πρόκρισης.

Όπως ανάφερε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, η χρησιμοποίηση του χεριού του στην επίμαχη φάση έγινε ενστικτωδώς, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σκοπιμότητα. Ο Ανρι δικαιολόγησε την κίνηση του αυτή, λέγοντας πως με την ταχύτητα που εξελίσσονται οι φάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα σε κάποιον ποδοσφαιριστή να σκεφτεί πριν ενεργήσει.

Η δήλωση του Ανρί ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσημη τοποθέτηση της ΦΙΦΑ πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα, παρά το γεγονός ότι πέρα από τις ιρλανδικές αρχές παρόμοιο αίτημα έχουν εκφράσει και οι Γάλλοι.

Υπέρ της επανάληψης του αγώνα τάχθηκε και ο Αρσεν Βενγκερ, ζητώντας από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να υποστηρίξει την κίνηση αυτή. Το 1999 ο Βενγκερ είχε ζητήσει την επανάληψη του αγώνα Κυπέλλου της Αρσεναλ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για μη τήρηση του fair play. Σε εκείνο το ματς ο Κανού αντί να επιστρέψει τη μπάλα στους αντιπάλους μετά από άουτ (για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε παίκτη) προτίμησε να δώσει ασιστ στον Μάρκ Οφερμαρς. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλσατός προπονητής ζήτησε την επανάληψη κάτι που συνέβη λίγες μέρες αργότερα, με την Αρσεναλ να παίρνει τελικά την πρόκριση.

Σε εννέα χώρες «έστηναν» αγώνες!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του κυκλώματος που «έστηνε» ποδοσφαιρικούς αγώνες! Οι γερμανικές αρχές, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπόχουμ, ερευνούν συνολικά 200 παιχνίδια από εννέα διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως διενεργείται έρευνα και σε τρεις αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και σε παιχνίδια του Κυπέλλου UEFA.

Συγκεκριμένα, τα πρωταθλήματα Αυστρίας, Βοσνίας, Ουγγαρίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Τουρκίας, καθώς και ματς δεύτερης κατηγορίας από τη Γερμανία, την Ελβετία και το Βέλγιο βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ενώ η συντονισμένη αυτή επιχείρηση έχει οδηγήσει σε 15 συλλήψεις σε Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία και Ελβετία.

Ευχαριστίες από την οικογένεια Ντε Νίγκρις



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Λάρισας, η οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ευχαριστεί την ομάδα αλλά και όλους όσους της συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν τις διαδικασίες για να μεταφερθεί η σορός του Μεξικανού παίκτη στη γενέτειρα του.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:"Μετά από επιθυμία της οικογένειας Ντε Νίγκρις, καθώς και της συζύγου του, Σόνιας, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 κοινοποιεί δια της επίσημης ιστοσελίδας της, την ακόλουθη κοινή τους ανακοίνωση:

"Η οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και η σύζυγός του, Σόνια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 που μας συμπαραστάθηκε και μας βοήθησε ώστε να εξελιχθούν στο γρηγορότερο δυνατό χρόνο οι διαδικασίες για τη μεταφορά της σωρού του στην πατρίδα μας.

Ευχαριστούμε όλους στην ομάδα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και προσωπικό) για όλες τις προσπάθειες που έκαναν ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη προέκυπτε στον ποδοσφαιριστή τους και άνθρωπό μας, πριν και μετά το χαμό του. Θα σας έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας γιατί η ΑΕΛ ήταν η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο Αντόνιο και θα περιμένουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναβρεθούμε.

Ευχαριστούμε επίσης την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα και την κα Λορένα Γιαπαλάκη, η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά μας για να βοηθήσει σε ότι ανθρώπινα χρειαζόμασταν, αλλά και σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς της σωρού.

Εξίσου ευχαριστούμε όλες τις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες που με την παρουσία τους βοήθησαν να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία και να ετοιμαστούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ξεχωριστά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς της ομάδας που γνώρισαν τον Αντόνιο μέσα κι έξω από το γήπεδο κι ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είδαν αγωνιζόμενο και τον χειροκρότησαν εν ζωή.

Τέλος, ειδικότερα ευχαριστούμε τον Σ.Φ. «Monsters» κι ευχόμαστε ολόψυχα μία ημέρα να ξαναδούν την ομάδα τους να γίνεται Πρωταθλήτρια. Και να θυμούνται πάντα πως θα έχουν έναν άγγελο ψηλά στον ουρανό να τους παρακολουθεί και να τους προσέχει.

Με ευγνωμοσύνη και αγάπη,

Η οικογένεια και η σύζυγος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις «EL TANO»

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε, η σωρός του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς του, αναχώρησαν από την πατρίδα μας, σήμερα το πρωί.

Προορισμός είναι η γενέτειρά του, το Μοντερέι, στο γήπεδο της οποίας η σωρός του Αντόνιο θα μεταφερθεί το πρωί της Κυριακής. Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας (ώρα Μεξικού), αφού τον αποχαιρετίσουν και οι φίλαθλοι της ομάδας από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Στο μεταξύ, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στον βωμό της Θύρας 3 του σταδίου Αλκαζάρ μέχρι και το βράδυ της Κυριακής. Ακολούθως η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 θα συλλέξει όλα τα αντικείμενα και τα μηνύματα που κατατέθηκαν στη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και θα μεριμνήσει για την παράδοσή τους στην οικογένειά του.

Κούπερ: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ενημερωμένος για τη σημασία του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας δήλωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα συμπεριλάβει στην αποστολή τον Σεμπάστιαν Αμπρέου.

"Θα κάνω την πρεμιέρα μου στον πάγκο του Άρη σε ένα σημαντικό παιχνίδι όπως ξέρω. Εκτός των άλλων και από όλα έχω μάθει έχω αισθανθεί για το πώς νιώθει ο κόσμος του Άρη και από τον ενθουσιασμό ακόμα που συνάντησα στα εστιατόρια που πηγαίνω με προτρέπουν για το καλύτερο δυνατό. Τον ίδιο ενθουσιασμό όμως έχουμε και εμείς.

Έχουμε δουλέψει πολύ αυτές τις 10 μέρες στις αδυναμίες μας χωρίς μαγική συνταγή και που θα πρέπει να χτυπήσουμε τον αντίπαλό μας. Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα χωρίς να έχουμε το μαγικό ραβδί ενώ ο αντίπαλός μας ξέρουμε ότι παίζει με δύναμη και πίεση. Είμαστε ωστόσο αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε και αυτή είναι και η φιλοσοφία μας.

Είμαστε πολύ ευτυχείς με την ανταπόκριση που έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές στο διάστημα της συνεργασίας μας όπου πραγματικά υπερβάλλουν εαυτό και αυτό θα έχει αποτέλεσμα στο γήπεδο. Σε γενικότερες γραμμές η φιλοσοφία μου είναι ότι όταν ερχόμαστε σε μία ομάδα δίνουμε ευκαιρία σε όλους είτε έπαιζαν είτε όχι. Θα συνεχίσουμε όμως περίπου όπως είναι η ομάδα αλλά στην πορεία θα είναι τα πράγματα όπως τα σκεφτόμαστε εμείς και είμαστε πολύ ευτυχείς", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κούπερ.

Στην πρώτη ερώτηση για την παρουσία του Αμπρέου στην αποστολή τόνισε: "Εάν έρθει όπως υπολογίζουμε και όπως πιστεύουμε ξεκούραστος και με ενθουσιασμό για το παιχνίδι. Μπορεί να σκεφτούμε να τον πάρουμε μαζί του. θα μιλήσουμε και μαζί του και θα αποφασίσουμε".

Για την εικόνα που βρήκε στην ομάδα σχολίασε: "Έχω μία εικόνα της ομάδας καλή και έχω θετική σκέψη μου πάντως ότι η ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχει όρεξη για δουλειά. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει λόγος να λέμε τι έχουμε και τι όχι γιατί δεν είναι καλό για την ομάδα. Αυτό που έχουμε είναι το καλύτερο".

Για το αν έχει προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του είπε: "Υπάρχουν πράγματα που τα έχουν ήδη καταλάβει. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερη δουλειά και για μερικά άλλα πράγματα. Το σημαντικότερο είναι να έχουν ανταπόκριση οι ποδοσφαιριστές και το βλέπω και ότι όλοι ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο τρόπο".

Για το αν αγχώνεται εν όψει του ντέρμπι αφού θα είναι και το ντεμπούτο του στην άκρη του πάγκου του Άρη υπογράμμισε πως: "Η πίεση είναι ότι καλύτερο γιατί σου δίνει κίνητρο για στόχους και σε κάνει ζωντανό. Αυτό αισθάνομαι και ότι κάποιοι περιμένουν να πετύχω πράγματα και να φθάσω την ομάδα στους στόχους που έχει θέσει".

Για το αν θεωρεί ότι θα υπάρχουν άμεσα αλλαγές στην ενδεκάδα ξεκαθάρισε πως: "Από τα επόμενα παιχνίδια θα δείτε την ομάδα του Κούπερ".

Για το αν του θυμίζει το ντέρμπι της Κυριακής αυτά του Μιλάνο που έζησε ως τεχνικός της Ίντερ και αν το αγαπημένο του νούμερο το δύο θα είναι αρκετό για να δώσει στον Άρη την νίκη από πλευράς αριθμού γκολ δήλωσε: "Σίγουρα αυτό που έχω αισθανθεί στην Θεσσαλονίκη ζούμε περισσότερο τα προ του παιχνιδιού. Του Μιλάνου μπορεί να είναι πιο φημισμένο στον κόσμο αλλά εδώ υπάρχει περισσότερη απαίτηση για την νίκη. Για μένα χρειαζόμαστε ένα γκολ για να κερδίσουμε και να μην δεχθούμε κανένα".

Κι όσο τέλος για το αν ο ίδιος αισθάνεται ο σταρ της ομάδας να την οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της επισήμανε: "Δεν είμαι το αστέρι της ομάδα. Αισθάνομαι ως ο υπεύθυνος της ομάδας που θα πρέπει να κάνει όλους να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών που μπορούν. Λάμψη θα έρθει με τις επιτυχίες λάμψη και τα αστέρια είναι η ομάδα".

Αμοιβαία ανταλλαγή εισιτηρίων με την ΠΑΕ Πανιώνιος

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο με τις δύο ΠΑΕ με την έγκριση και της Αστυνομίας συμφώνησαν για αμοιβαία ανταλλαγή 500 εισιτηρίων.

Έτσι στον αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής οι φίλοι του Πανιωνίου θα φιλοξενηθούν στην θύρα 4 του «Κλεάνθης Βικελίδης» και αντίστοιχα 500 φίλοι του Άρη θα βρεθούν στη Νέα Σμύρνη στον αγώνα του δεύτερου γύρου.

Βιερίνια: Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει.



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για το μεγάλο ντέρμπι που έρχεται κόντρα στην ομάδα του Άρη μίλησε σήμερα ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είμαστε προετοιμασμένοι για το σημαντικό αυτό παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας και νιώθουμε ότι έχουμε μία υποχρέωση παραπάνω να κερδίσουμε. Αυτό που έχω να υποσχεθώ τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου είναι ότι δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα ματώσουμε την φανέλα, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή τη νίκη. Είναι ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Εμείς δεν κοιτάμε ποίος είναι πίσω μας στον βαθμολογικό πίνακα. Θέλουμε νίκες και βαθμούς για να φθάσουμε αυτούς που είναι μπροστά. Το γεγονός ότι αν κερδίσουμε θα αφήσουμε τον Άρη έξι βαθμούς πίσω θα είναι θετικό, όμως εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα και κατά πόσο θα φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται». Μιλόντας πιο αναλυτικά για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν μας προβληματίζει ειδικά κάτι, είναι γενικά μία καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φθάσουμε στη νίκη. Θεωρώ ότι έχουμε όλα τα φόντα για να το πετύχουμε». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Λαμπριάκου, ο Βιεϊρίνια είπε: «Καθένας έχει την άποψη του για να πει αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται. Εγώ θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι και μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα από τον Άρη. Πιστεύω ότι με αυτό συμφωνεί και η πλειοψηφία των φιλάθλων. Σεβαστή η άποψη του όμως και εμείς έχουμε την δική μας». Για τα «σφιχτά» παιχνίδια που γίνονται συνήθως στα ντέρμπι, ο Πορτογάλος παίκτης του δικεφάλου επισήμανε: «Για μένα και για όλο τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίσουμε, είτε με ένα, είτε με περισσότερα γκολ διαφορά. Στα ντέρμπι συνήθως η μία εξουδετερώνει τα ατού της άλλης. Με κάποιες προσωπικές ενέργειες παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά μπορεί να έρθει η νίκη. Σίγουρα είναι καλό να μπούνε πολλά γκολ για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Όμως εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε πρώτα στη νίκη και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

«Ήταν ίνδαλμα μου ο Κονσεϊσάο»

Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο που είναι πλέον τεχνικός διευθυντής της ομάδας ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και δεν θα αλλάξει. Τον Κονσεϊσάο τον είχα ίνδαλμα όταν ήμουν μικρός και ένιωσα πολύ όμορφα που τον είχα συμπαίκτη. Το θέμα είναι τα χαρακτηριστικά που είχε στον αγωνιστιικό χώρο να τα περάσει και από το άλλο κομμάτι. Το πείσμα που είχε όπως και το πνεύμα του νικητή. Πιστεύω ότι θα πετύχει». Για το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Δεν με απασχολεί αυτό. Δεν είναι κάτι που «κυνηγάω». Αυτό που θα κάνω είναι να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει». Τέλος ο Πορτογάλος τόνισε για την εθνική του ομάδα αλλά και την αντίστοιχη της Ελλάδας: «Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας και στις δύο ομάδες. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να αγωνιστεί στην εθνική του ομάδα και κυρίως σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Δεν κοιτάω όμως τόσο μακριά. Θέλω να κάνω καλά την δουλειά μου στον ΠΑΟΚ. Αν οι υπεύθυνοι θεωρήσουν ότι μπορώ και εγώ να έχω θέση στην ομάδα, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω αρκετά καλά αυτή την στιγμή. Κάθε μέρα όμως προσπαθώ να βελτιώνομαι. Ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύει ότι έχει φθάσει στο καλύτερο σημείο του… παραμένει στάσιμος. Κάθε μέρα προσπαθώ να βελτιώνομαι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μπορώ να βελτιωθώ. Τις επόμενες ημέρες και τα επόμενα χρόνια σίγουρα μπορώ να γίνω ακόμη καλύτερος και να φθάσω εκεί που θέλω».

Για την περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, όπου ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά, είπε: «Ήταν μία πολύ άτυχη στιγμή αυτό που έγινε πέρσι. Ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός σε μία περίοδο που ένιωθα αρκετά καλά. Είναι ένα γεγονός που το έχω αφήσει πίσω μου. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Δεν μου φέρνει άσχημες αναμνήσεις επειδή παίζουμε με τον Άρη. Θα δώσω αυτά που δίνω κάθε φορά και είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα».

Για το γεγονός πως ο Άρης θα έρθει στην Τούμπα με νέο προπονητή, ο Βιεϊρίνα τόνισε: «Εμείς θέλουμε να βλέπουμε τι κάνουμε εμείς και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε το παιχνίδι. Όταν μία ομάδα αλλάζει προπονητή, λογικό είναι οι παίκτες να θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να παίζουν στην ενδεκάδα και γι΄ αυτό δίνουν το κάτι παραπάνω. Εμείς ξέρουμε αυτές τις δυσκολίες και είμαστε έτοιμοι να τις ξεπεράσουμε».

Μπέλαμι: «Εχω 1-2 χρόνια ακόμα»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο χρόνια ποδοσφαιρικής ζωής έδωσε ο Κρεγκ Μπέλαμι στον εαυτό του. Ο 30χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε αγγλικά μέσα ανακοίνωσε πως μέχρι το 2012 θα έχει κρεμάσει τα παπούτσια του αφού οι τραυματισμοί που έχει υποστεί στο παρελθόν δεν τον αφήνουν να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

«Ξέρω ότι δεν υπάρχουν τέσσερα ή και πέντε χρόνια ποδοσφαίρου για εμένα. Όχι με τους τραυματισμούς που έχω περάσει στην καριέρα μου. Ίσως και να έχω ένα με δυο χρόνια ακόμα, κάτι το οποίο έχω συνειδητοποιήσει και γι' αυτό απολαμβάνω τα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 30χρονος επιθετικός.

ΠΑΣ Γιάννινα: Η επιστροφή του Ελευθερόπουλου



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό κρύβει αρκετές ιδιαιτερότητες, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε αυτό των προσώπων, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να συγκεντρώνει τα βλέμματα, λόγω του κόκκινου παρελθόν του.

Και οι δυο ομάδες "καίγονται" για τους τρεις βαθμούς, αφού από την πλευρά τους οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν περιθώρια για άλλη γκέλα (βρίσκονται ήδη δυο πόντους πίσω από την κορυφή), ενώ ο ΠΑΣ θέλει να επανέλθει στις νίκες, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Πρόσωπο του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο εκτός από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια απουσίας του στο εξωτερικό.

Γεννημένος στον Πειραιά στις 7 Αυγούστου του 1976, ο "Ελέ" ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα του Ολυμπιακού, όπου και γνώρισε την επιτυχία. Το καλοκαίρι του 2004 ωστόσο ο δρόμος του με τους "ερυθρόλευκους" χώρισε, μετά από μια στείρα σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα παίξει για πρώτη φορά αντίπαλος με την αγαπημένη του ομάδα, έχοντας ανάμικτα συναισθήματα. Στο ίδιο μοτίβο και ο Κώστας Μενδρινός, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό.

Χωρίς απουσίες η αποστολή

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Παρασκεύης, με την διοίκηση της ομάδας να έχει απαγορεψει τις δηλώσεις στους παίκτες της ομάδας, με σκοπό να συγκεντρωθούν ενόψει της αναμέτρησης με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Γιώργος Παράσχος ανακοίνωσε τους 19 παίκτες, στους οποίους είναι φυσικά και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια.

Ελευθερόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μενδρινός, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο, Ανδράλας, Βαγγελής, Κοντογουλίδης, Γεωργιάδης, Μπουχάν, Βάντερσον, Κώτσιος, Τζάνης, Μπαλάφας, Κανακούδης, Σαϊτιώτης, Κούσας και Ντάσιος.

Μουρίνιο: «Αν ο Μπαλοτέλι είναι οπαδός της Μίλαν, τότε και ο Πάτο είναι της Ίντερ!»




Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αδυνατεί να πιστέψει ο Ζοσέ Μουρίνιο την υποτιθέμενη δήλωση του ποδοσφαιριστή του, Μάριο Μπαλοτέλι, που φαίνεται να λέει ότι είναι οπαδός της Μίλαν, θεωρώντας ότι τα λόγια του νεαρού επιθετικού έχουν ερμηνευτεί διαφορετικά από τον Τύπο. Μάλιστα, πρόσθεσε με χιούμορ ότι σε αυτή την περίπτωση, ίσως και ο Πάτο να υποστηρίζει την Ίντερ.

«Αν ο Μπαλοτέλι είναι οπαδός της Μίλαν, τότε και ο Πάτο είναι της Ίντερ!» είπε στην αρχή ο Πορτογάλος τεχνικός στο επίσημο κανάλι των πρωταθλητών Ιταλίας για να μιλήσει με περισσότερη σοβαρότητα στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι «…αυτά είναι αστεία πράγματα, δεν πιστεύω ότι ο Μάριο είναι υπεύθυνος γι` αυτό, το οποίο θα το χαρακτήριζα αφελές».

Η χρονιά μέχρι στιγμής για τους «νερατζούρι» βαίνει καλώς, αφού έχει ήδη μια απόσταση πέντε βαθμών από τη δεύτερη Γιουβέντους στο «καμπιονάτο», ενώ μετά και την εκτός έδρας νίκη στο Κίεβο απέναντι στην Ντιναμό, βρέθηκε στην πρώτη θέση και στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι απαιτητικοί οπαδοί της ομάδας του Μάσιμο Μοράτι όμως, ορέγονται την κατάκτηση του βαρύτιμου ευρωπαϊκού τροπαίου και γιατί όχι και το τρεμπλ, από τη στιγμή που στην Ιταλία δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Όμως για τον «Special One» πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο, αφού «για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να έχεις τύχη, μια απολύτως φανταστική ομάδα και να κάνεις μια τέλεια σεζόν. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι τόσο δύσκολη διοργάνωση, καθώς αντιμετωπίζεις πολύ ποιοτικές ομάδες και δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερο να τερματίσεις τελικά στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση του ομίλου».

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Πορτογάλος που μπορεί να τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει ο Άλεξ Φέργκιουσον της Ίντερ καθώς «η κουλτούρα των λάτιν χωρών είναι διαφορετική. Νομίζετε πως αν για δύο σερί χρονιές δεν είχα κερδίσει τίποτα με την ομάδα, θα είχα την ίδια σχέση με τους οπαδούς;», αλλά αργότερα τόνισε «παθιασμένος με τη δουλειά του και ίσως τελικά η Ίντερ να διαθέτει έναν προπονητή που έχει προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά του συλλόγου και των οπαδών της».

Αναστασιάδης: «Καλύτερη η νέα «φουρνιά» της Εθνικής»!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πίστη του ότι οι επιτυχίες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου δεν θα σταματήσουν μελλοντικά, όταν η γενιά του Euro 2004 αποσυρθεί, εξέφρασε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου παραδέχτηκε πως το μεγάλο κέρδος του Ρεχάγκελ είναι ότι κατάφερε να πείσει τους διεθνείς μας ότι έχουν δυνατότητες να βελτιωθούν, υποστηρίζοντας ότι η νέα «φουρνιά» που ακολουθεί θα είναι καλύτερη από την τωρινή!

«Θα ήθελα να συνεχίσω στην εθνική Κύπρου, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις. Η αλήθεια είναι πως στις εθνικές ομάδες δουλεύεις κάθε δύο μήνες, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά χρειάζεται τις υπόλοιπες μέρες να μιλάς με τα παιδιά και να καταφέρνεις να τους έχεις σε κατάσταση συναγερμού. Η δουλειά του ομοσπονδιακού προπονητή είναι η μέρα με τη νύχτα, σε σχέση με το να κοουτσάρεις έναν σύλλογο. Η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη και κυρίως δεν έχεις κάθε μέρα τη γιούχα των οπαδών, κάτι που σε κρατά σε ήρεμη κατάσταση. Ο τρόπος αντιμετώπισης μου είναι ότι καλύτερο. Μας υποδέχονται λες και είμαστε εκπρόσωποι κράτους», τόνισε αρχικά ο κ. Αναστασιάδης και συνέχισε αναφερόμενος στην πορεία του κυπριακού ποδοσφαίρου:

«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. ‘Άλλωστε φαίνετε και από τα αποτελέσματα. Ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες, προπονητές και οι ομάδες έριξαν χρήματα. Το κακό είναι ότι παίρνουν εύκολα τα άσχημα τα δικά μας. Όπως το τελευταίο επεισόδιο που έγινε και έστειλε έναν νεαρό στο νοσοκομείο με κρίσιμη κατάσταση. Ηρεμήσαμε λίγο εμείς στην Ελλάδα και τα πήραν αυτοί»!

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως η Εθνική ομάδα του Ρεχάγκελ είναι η καλύτερη όλων των εποχών, απάντησε: «Νομίζω ότι είχαμε σε πολλές περιόδους καλούς παίκτες αλλα οι προπονητές δεν κατάφεραν να κάνουν να πιστέψουν ότι μπορούν το παραπάνω. Αυτό το έκανε ο Ότο. Πριν το παιχνίδι με την Ουκρανία, βγήκα και είπα ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να μην περάσουμε,. Αν ήταν λίγο καλύτερα τα παιδιά θα είχαμε «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι».

"Όχι" της FIFA στην Ιρλανδία για επανάληψη



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Aρνητική ήταν η απάντηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο αίτημα της Ιρλανδίας για επανάληψη του αγώνα για τα πλέι οφ του Μουντιάλ με την Γαλλία.

Το ΕΪΡΕ μετά την φάση της ισοφάρισης των "τρικολόρ" που προήλθε από χέρι του Τιερί Ανρί στην παράταση και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα αλλά και την ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση για τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, είχε ζητήσει να γίνει ξανά το παιχνίδι.

Η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Ιρλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι ο αγώνας δεν μπορεί να γίνει ξανά καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού στη διάρκεια των αναμετρήσεων, οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι διαιτητές είναι τελικές.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Ιρλανδία με 1-0 με την ομάδα του Τζοβάνι Τραπατόνι να ισοφαρίζει το σκορ στην ρεβάνς στο Παρίσι και την υπόθεση-πρόκριση τελικά να κρίνεται στην παράταση στην φάση όπου ο Γκαλάς βρήκε δίχτυα αλλά έχει προηγηθεί καθαρό χέρι του Ανρί πριν κάνει την ασίστ για το γκολ.

Ατλέτικο "Δεν πωλείται ο Αγκουέρο"



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Τσέλσι βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του Σέρχιο Αγκουέρο για να μετακομίσει στο Λονδίνο τον Ιανουάριο αλλά στην Ατλέτικο ξεκαθαρίζουν ότι ο παίκτης δεν πωλείται.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ενρίκε Κερέζο ανέφερε πιο χαρακτηριστικά:"Άπ΄όσο γνωρίζω κανένας δεν έχει ρωτήσει για τον Αγκουέρο.

Πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που λένε ότι θα γίνουν προτάσεις από συλλόγους για τον Αγκουέρο. Δεν γνωρίζω κάτι και δεν έχω κάτι να πω. Δεν σκοπεύω να πουλήσω τον Αγκουέρο".

Όλα αυτά τη στιγμή που δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες, ανέφεραν ότι η Τσέλσι ετοιμάζει πρόταση ύψους 40εκατ. ευρώ για τον άσο της Ατλέτικο ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο στόχο του προπονητή της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι.

Μπιζέρα: «Κάθε μέρα και καλύτερα»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε στη χθεσινή προπόνηση στην Τούμπα ο Τζόε Μπιζέρα, ο οποίος δεν μπορεί βέβαια να ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά κάθε φορά τρέχει όλο και περισσότερο. Κόντρα στις αρχικές προβλέψεις, ο Ουρουγουανός προπονείται έστω και σε χαλαρούς ρυθμούς εδώ και μία εβδομάδα, δηλαδή τρεις εβδομάδες μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, όπου υπέστη τριπλό κάταγμα στα πλευρά. Το γεγονός αυτό από μόνο του, έχει δώσει μεγάλη χαρά στον Μπιζέρα, ο οποίος χάρη στο υπέρμετρο πείσμα του, κατάφερε να επιστρέψει σε χρόνο ρεκόρ, ενώ συνήθως ένα τέτοιο τραύμα θα καθήλωνε κάποιον άλλον στο κρεβάτι για αρκετό καιρό. Στο «Μ» μίλησε για τη σταδιακή επαναφορά του, ο Ουρουγουανός μετά τη χθεσινή προπόνηση. «Είμαι ενθουσιασμένος έστω και που μπορώ να κάνω λίγο τρέξιμο. Κάθε μέρα σπρώχνω τον εαυτό μου λίγο παραπάνω και είμαι κάθε μέρα λίγο καλύτερα. Δεν το περίμενα να αρχίσω να συνέρχομαι τόσο γρήγορα. Δεν θα άντεχα άλλο να καθόμουν σπίτι και μην είμαι μαζί με την ομάδα μου». Εν τω μεταξύ, ο Μπιζέρα έχει και έναν ακόμη λόγο για να είναι ενθουσιασμένος. Οι γονείς του θα δουν για πρώτη φορά το γιο του, από τη μέρα που γεννήθηκε, καθώς η σύζυγος του, Καρολίνα τον πήγε στην Ουρουγουάη. Ο Φακούντο είναι το πρώτο αρσενικό εγγόνι της οικογένειας Μπιζέρα, ο οποίος θα έχει και το καθήκον να κληροδοτήσει το όνομα στις επόμενες γενιές.

Κατσικάρης: «Συγκέντρωση και ρυθμός»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για το αυριανό ματς του Άρη με τον Ηλυσιακό μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος ζήτησε συγκέντρωση από τους παίκτες του. «Δεν έχουμε καθόλου περιθώρια για να διακινδυνέψουμε. Ο Ηλυσιακός είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, με αρκετά νέα παιδιά, αλλά και έμπειρους παίκτες, που έχουν χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το στιλ και η φιλοσοφία τους είναι πολλή πίεση στην μπάλα, για να έρθουν τα λάθη του αντιπάλου. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να ελέγξουμε το ρυθμό, να μην κάνουμε λάθη» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «κιτρίνων» και συνέχισε: «Να μη χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, αυτό συνδέεται με το ματς κυπέλλου με το Μαρούσι, που είχαμε κάποια χαλάρωση, όχι ότι δεν ήθελε να παίξει η ομάδα, αλλά χάσαμε κάποια ριμπάουντ για παράδειγμα. Με τον καιρό, επειδή έχουμε παίκτες που μπορούμε να ανοίξουμε με διαφορετικούς τρόπους την επίθεση, έχουμε ταλέντο και ικανότητα, να αποκτήσουμε έναν επιθετικό ρυθμό ώστε να έχουμε καλύτερη ισορροπία. Ίσως ήμουν λίγο αυστηρός μετά το τελευταίο ματς, αλλά ανυπομονώ να δω την ομάδα μου να παίζει όπως θέλω, είμαι λίγο τελειομανής θα έλεγα. Είναι καλό για μας που ξεκινάνε και τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα με το Γιούροκαπ. Θέλω να σταθώ σε δύο παίκτες, για το ματς με το Μαρούσι. Ο Κλαρκ ήταν εξαιρετικός στην ομαδική τακτική, έκανε κάποια λάθη στο διάβασμα του αγώνα, αλλά αλλάζει τρόπο παιχνιδιού, θέλω να γίνει ένας παίκτης σημαντικός για μας, να βασιστούμε σε αυτόν και αλλιώς απ’ ότι τον έχετε συνηθίσει. Ο Μάιλς ήταν άρρωστος με πυρετό, αλλά έπαιξε και καλά. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα σε μια ομάδα».

Βολές Νικοπολίδη κατά ΠΑΟ, ύμνοι για Τζόρβα



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξανδρο Τζόρβα μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα, ύμνησε τον νεαρό πορτιέρο, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Παναθηναϊκού για την μη χρησιμοποίηση των Τζιόλη και Μάντζιου.

Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μίλησε:

Για την επιτυχία της Εθνικής: "Είναι μια ιστορική πρόκριση. Μεγάλη επιτυχία τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν μέσα από τέτοιες επιτυχίες".

Για τον... διάδοχό του, Αλέξανδρο Τζόρβα: "Ο Αλέξης χθες ήταν πολύ καλός, σταθερός και σίγουρος. Μαζί με την άμυνα και τον Δημήτρη ήταν οι κορυφαίοι. Πάντως, όλη ομάδα είχε ψυχή. Η ψυχή του Έλληνα ποδοσφαιριστή".

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Στόχος νομίζω είναι να πάμε εκεί για το καλύτερο. Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να το πάρουμε. Πρέπει, όμως, να είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Εθνική: "Έχω κάνει τις επιλογές μου. Εξάλλου θα ήταν άδικο για τα παιδιά που ιδρώνουν δύο χρόνια τώρα, για τον ύπνο τους, το άγχος τους. Αξίζουν να πάνε τα παιδιά που ήταν εκεί".

Για τους Τζιόλη και Μάντζιο: "Δεν μπορεί ο Τζιόλης να μην αγωνίζεται στην ομάδα του ή ο Μάντζιος που κατά καιρούς υπολογιζόταν από την Εθνική... Τέτοιοι παίκτες πρέπει να βρίσκονται στα πλάνα των ομάδων τους για να έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής πιο πολλές επιλογές".

Γκερεϊρο:"Είχα πρόταση 4 εκ. ευρώ από τον Άγιαξ"



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο αποκάλυψε πως είχε πρόταση τόσο από τον Άγιαξ όσο και από την Μπενφίκα, πριν έρθει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια εξαιρετική μεταγραφή, από οικονομικής άποψης τουλάχιστον, με την απόκτηση του διεθνή μέσου με την Εθνική Πολωνίας, Ρότζερ Γκερεϊρο, έναντι του ποσού των 250.000 ευρώ.

Ο πολιτογραφημένος Πολωνός, με Βραζιλιάνικη καταγωγή, μίλησε σε περιοδικό της Πολωνίας για την μεταγραφή του στην Ένωση, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως στο παρελθόν έφτασε μια ανάσα από τον Άγιαξ.

"Η Λέγκια δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη, αφού αποκλειόταν συνέχεια στην πρώτη φάση του UEFA. Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να γίνω γνωστός ήταν μέσω της συμμετοχής μου στο EURO 2008.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης η τιμή μου εκτοξεύτηκε. Τότε ήταν που άκουσα για το ενδιαφέρον του Άγιαξ και της Μπενφίκα, με τον Αίαντα να προσφέρει 4 εκ. ευρώ για να με αποκτήσει. Η Λέγκια όμως την αρνήθηκε, αφού θεώρησε ότι ήταν λίγα τα χρήματα.

Παρόλα αυτά ταξίδεψα στην Ολλανδία με τον μάνατζερ μου για να βρούμε μια λύση, όμως δεν άλλαξε κάτι και γύρισα πίσω με πολύ άσχημη διάθεση".

Νωρίτερα το καλοκαίρι ο προπονητής του στην Λέγκια τόνισε για την φυγή του Γκερεϊρο:

"Πιστεύω πως ο Ρότζερ έκανε λάθος με το να πιστεύει πως ήταν το αστέρι της ομάδας. Πάντα του φερόμουν με σεβασμό. Ποτέ δεν άλλαξα την συμπεριφορά μου απέναντι του. Ποτέ δεν ήθελα να φύγει από την ομάδα με άσχημο τρόπο, έτσι βρέθηκε η καλύτερη λύση για να προβληθεί και ο σύλλογος".

ΓΑΛΛΙΑ: Συγγνώμη Σαρκοζί σε Κόουεν για το ματς



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απολογητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μπράιαν Κόουεν για την αμφιλεγόμενη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας στον αγώνα με την Ιρλανδία για την εξασφάλιση μίας θέσης στο Μουντιάλ, αλλά εξέφρασε την αντίρρησή του στο ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της επανάληψης του αγώνα, στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής Τιερί Ανρί παραδέχτηκε πως ήλεγξε τη μπάλα με το χέρι πριν κάνει πάσα στον Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος έβαλε το γκολ που έστειλε την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής.

Ο Σαρκοζί εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση της Ιρλανδίας, αλλά επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού για επανάληψη του αγώνα.

"Είπα στον Μπράιαν Κόουεν πόσο λυπάμαι. Όμως μην μου ζητάτε να υποκαταστήσω τον διαιτητή, ούτε τις γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές, ή τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές. Αφήστε με ακριβώς εδώ που βρίσκομαι", δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

Νωρίτερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός υποστήριξε το αίτημα της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας του προς τη FIFA για επανάληψη του αγώνα.

"Ναι, υποστηρίζω την Ποδοσφαιρική Ένωση. Ο υπουργός Αθλητισμού θα στείλει επιστολή στη FIFA υποστηρίζοντας το αίτημα και θα επιδιώξει επανάληψη του αγώνα", δήλωσε ο Κόουεν. Ο Σαρκοζί "θα αντιληφθεί το αίσθημα απογοήτευσης που έχει ο ιρλανδικός λαός μετά την καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας και νομίζω ότι το τίμιο παιχνίδι είναι θεμελιώδες κομμάτι αυτού του αθλήματος", δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Αξιωματούχοι της FIFA δήλωσαν στο Ρόιτερ ότι για πιθανή επανάληψη του αγώνα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη και των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών πριν τεθεί το θέμα προς συζήτηση στη FIFA.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Το μήνυμα του προέδρου



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση του Ατρομήτου έδωσε ο Γιώργος Σπανός. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλησε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τους πέρασε το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουν το καλύτερο στους πέντε εναπομείναντες αγώνες του α’ γύρου του πρωταθλήματος.

«Σας πιστεύω. Είμαστε καλή ομάδα και αδικούμαστε με τη βαθμολογική μας θέση», είπε αρχικά και πρόσθεσε πως «πρέπει να πάμε καλά και να γνωρίζετε ότι είμαστε συνέχεια δίπλα σας. Εγώ αυτό που ζητάω από εσάς είναι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να έχουμε την ομάδα σε μια βαθμολογική θέση η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να κοιτάμε πιο άνετα τη συνέχεια».

Ο κ. Σπανός άφησε να εννοηθεί αν οι «κυανόλευκοι» νικήσουν τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, τότε θα τους δώσει πριμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φήμες για Γεωργάτο



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Υποψήφιος να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Γρηγόρης Γεωργάτος, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει επαφή με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος τον προσκάλεσε να βρεθεί αύριο στο Γήπεδο των Ζωσιμάδων και να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Εκτός του Γεωργάτου, ακούγεται και το όνομα του Κώστα Φρατζέσκου, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στον Ηλυσιακό. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοβασίλη, η πρόσληψη γενικού αρχηγού είναι απαραίτητη για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα εντός αποδυτηρίων με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Παράσχος προτίθεται να παρατάξει με επιθετικούς προσανατολισμούς τον ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό. Στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε το 4-3-3, έχοντας τους Κανακούδη, Μπαλάφα και Μενδρινό στη μεσαία γραμμή, τον Τζάνη δεξιά, τον Ντιμπαλά αριστερά και τον Σαϊτιώτη στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, παραμένει ακόμα αμφίβολη η συμμετοχή του Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, ο οποίος εξακολουθεί να πονάει στον αυχένα και στα πλευρά.

• Το τραπέζι σε παίκτες και τεχνικό τιμ παρέθεσε χθες το βράδυ η διοίκησης της ομάδας. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν ανακοίνωσε κάποιο πριμ, αλλά απ' τα λεγόμενα του βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτό θα γίνει αύριο. «Θα μιλήσουμε πριν από το ματς κι εμείς, η διοίκηση, θα κάνουμε κάτι παραπάνω», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές

Κόσμος Μπέκαμ: "Ευκαιρία για Μουντιάλ η Μίλαν"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ θέλει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η Μίλαν του δίνει την ευκαιρία να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Ο Μπέκαμ θα επιστρέψει στους "ροσονέρι" τον ερχόμενο Γενάρη με την ελπίδα να επαναλάβει το περσινό του θετικό πέρασμα και να μπει στην λίστα με τους 23 του Φάμπιο Καπέλο που θα ταξιδέψουν στην Ν. Αφρική.

Ο Άγγλος διεθνής αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις από Αγγλικούς συλλόγους αλλά κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει, ότι θα επιστρέψει στην Μίλαν σε περίπτωση που του δινόταν η ευκαιρία να το κάνει.

"Υπήρχαν πολλές επιλογές. Πάντα έλεγα όταν έφυγα από την Μίλαν ότι θα επιστρέψω αν μου δινόταν η ευκαιρία. Ήταν πάντα η πρώτη μου επιλογή και τώρα που μου δίνεται η ευκαιρία δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω", τόνισε ο Μπέκαμ που δεν θέλησε να αποκαλύψει τις ομάδες που του έκαναν κρούση για να επιστρέψει στην "Γηραιά Αλβιώνα".

Παράλληλα, ο Μπέκαμ δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για την επιλογή του να αγωνιστεί στους Λος Άντζελες Γκάλαξι: "Ο κόσμος έρχεται και ρωτάει αν μετάνιωσε που αγωνίστηκα στην Αμερική και η απάντηση είναι όχι. Ακόμα διασκεδάζω που αγωνίζομαι εδώ. Πάντα υπάρχουν δύσκολες στιγμές στην ζωή και εξαρτάται από εσένα πως το αντιμετωπίζεις.

Πάντα προσπαθούσα να χειρίζομαι τις καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο, που είναι να δουλεύω σκληρά και να παίζω ποδόσφαιρο. Μερικές φορές αυτό είναι αρκετό μερικές φορές όχι για ορισμένους".

Πρόστιμο 18.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με χρηματικό πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για την συμπεριφορά των φιλάθλων του αλλά και τα υβριστικά συνθήματα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Εξάλλου στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και στην ΑΕΚ 12.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στην αναμέτρηση με την Λάρισα. Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις για την 10η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: δύο χιλιάδες ευρώ

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ

Γ) ΠΑΕ Αρης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: οκτώ χιλιάδες ευρώ

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης

Ε) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα, Απ. Χατζησάββας (φροντιστής): Για την συμπεριφορά του φροντιστή Απ.Χατζησάββα: δέκα χιλιάδες ευρώ στην ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επίσης επιβάλλει στον κ. Απ. Χατζησάββας την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: δύο χιλιάδες ευρώ

Ζ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ

Η) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: απαλλάσσεται

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα τριών χιλιάδων ευρώ

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ

Α) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα , Δ. Παναγόπουλο ( διερμηνέα): « Διότι δε λάβατε κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προστατεύοντας συγχρόνως το κύρος και την αξιοπιστία του Αθλήματος του Ποδοσφαίρου»: δέκα χιλιάδες ευρώ στην ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επίσης επιβάλλει στον κ. Δ. Παναγόπουλο την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ

Αστέρας Τρίπολης: Νοκ άουτ ο Καρντόσο



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ακόμα ένα σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει ο Βαγγέλης Βλάχος ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο "ΟΑΚΑ".

Ο λόγος για τον Οράσιο Καρντόσο που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται για το παιχνίδι της 11ης αγωνστικής της Super League.

Η απουσία του στον άξονα της μεσαίας γραμμής γίνεται ακόμα σημαντικότερη αν συνυπολογίσουμε και αυτή του τιμωρημένου Μπαστία.

Σε γρίφο για δύσκολους λύτες αναδεικνύεται λοιπόν η επιλογή του κεντρικού διδύμου στα χαφ, με τον Έλληνα τεχνικό να προσανατολίζεται στους Φυτανίδη και Λαδάκη.

ΑΕΛ: Στο στόχαστρο ο Σμολάρεκ



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο στόχαστρο της Λάρισας βρίσκεται ο Έμπι Σμολάρεκ σύμφωνα με πολωνικά δημοσιεύματα του Τύπου, που θέλουν τον 28χρονο επιθετικό να είναι ο αντικαταστάτης του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα της ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για την Τετάρτη στις 2 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τον ψυχολογικό τομέα, η απώλεια του Μεξικανού επιθετικού έχει και αγωνιστικές επιπτώσεις, αφού πλέον η ΑΕΛ έχει μείνει με ελάχιστες λύσεις στην κορυφή.

Δημοσιεύματα του πολωνικού Τύπου θέλουν την Λάρισα να ενδιαφέρεται για τον Έμπι Σμολάρεκ. Ο 28χρονος στράικερ είναι ελεύθερος και η περίπτωση του εξετάζεται με μεγάλη σοβαρότητα, αφού πρόκειται για μια εξαιρετική λύση.

Οι απαιτήσεις του ανέρχονται στις 600.000 ευρώ, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να τις ρίξει στις 450.000.

Το Σάββατο η κηδεία του Ντε Νίγκρις

Για το Μεξικό θα πετάξουν την Παρασκευή οι γονείς του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, καθώς το Σάββατο είναι η κηδεία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή. Το "παρών" θα δώσει και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης.