Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μουρίνιο: «Αν ο Μπαλοτέλι είναι οπαδός της Μίλαν, τότε και ο Πάτο είναι της Ίντερ!»




Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αδυνατεί να πιστέψει ο Ζοσέ Μουρίνιο την υποτιθέμενη δήλωση του ποδοσφαιριστή του, Μάριο Μπαλοτέλι, που φαίνεται να λέει ότι είναι οπαδός της Μίλαν, θεωρώντας ότι τα λόγια του νεαρού επιθετικού έχουν ερμηνευτεί διαφορετικά από τον Τύπο. Μάλιστα, πρόσθεσε με χιούμορ ότι σε αυτή την περίπτωση, ίσως και ο Πάτο να υποστηρίζει την Ίντερ.

«Αν ο Μπαλοτέλι είναι οπαδός της Μίλαν, τότε και ο Πάτο είναι της Ίντερ!» είπε στην αρχή ο Πορτογάλος τεχνικός στο επίσημο κανάλι των πρωταθλητών Ιταλίας για να μιλήσει με περισσότερη σοβαρότητα στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι «…αυτά είναι αστεία πράγματα, δεν πιστεύω ότι ο Μάριο είναι υπεύθυνος γι` αυτό, το οποίο θα το χαρακτήριζα αφελές».

Η χρονιά μέχρι στιγμής για τους «νερατζούρι» βαίνει καλώς, αφού έχει ήδη μια απόσταση πέντε βαθμών από τη δεύτερη Γιουβέντους στο «καμπιονάτο», ενώ μετά και την εκτός έδρας νίκη στο Κίεβο απέναντι στην Ντιναμό, βρέθηκε στην πρώτη θέση και στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι απαιτητικοί οπαδοί της ομάδας του Μάσιμο Μοράτι όμως, ορέγονται την κατάκτηση του βαρύτιμου ευρωπαϊκού τροπαίου και γιατί όχι και το τρεμπλ, από τη στιγμή που στην Ιταλία δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Όμως για τον «Special One» πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο, αφού «για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να έχεις τύχη, μια απολύτως φανταστική ομάδα και να κάνεις μια τέλεια σεζόν. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι τόσο δύσκολη διοργάνωση, καθώς αντιμετωπίζεις πολύ ποιοτικές ομάδες και δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερο να τερματίσεις τελικά στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση του ομίλου».

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Πορτογάλος που μπορεί να τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει ο Άλεξ Φέργκιουσον της Ίντερ καθώς «η κουλτούρα των λάτιν χωρών είναι διαφορετική. Νομίζετε πως αν για δύο σερί χρονιές δεν είχα κερδίσει τίποτα με την ομάδα, θα είχα την ίδια σχέση με τους οπαδούς;», αλλά αργότερα τόνισε «παθιασμένος με τη δουλειά του και ίσως τελικά η Ίντερ να διαθέτει έναν προπονητή που έχει προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά του συλλόγου και των οπαδών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: