Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επιβίωσε στο "χρυσό" σετ η ΕΑ Πατρών


Η ΕΑ Πατρών επικράτησε του Ηρακλή στο πλαίσιο του Κυπέλλου  Συνομοσπονδίας Η ΕΑ Πατρών... επιβίωσε του ελληνικού «εμφυλίου» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών στο βόλεϊ. Η αχαϊκή ομάδα έχασε με 3-1 στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «8» και, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ, το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο κρίθηκε στο «χρυσό» σετ.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, πήραν τη νίκη με 15-11 και πλέον η βελγική Νόλικο Μαασέικ είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν το φάιναλ-φορ της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-13, 25-17, 22-25, 25-17

"Χρυσό" σετ: 11-15

Στον πάγκο της ΑΕ Πάφου ο Κωφίδης


Στο «τιμόνι» της ΑΕ Πάφου θα κάτσει ο Σάββας Κωφίδης. Ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας, όπου αναμένεται να μεταβεί την Πέμπτη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο 49χρονος τεχνικός είχε λύσει τη συνεργασία του με τον Ηρακλή μόλις την περασμένη βδομάδα.

Επιστρέφει ο Ναφτί


Ο Ναφτί πανηγυρίζει με τον Κάμπορα το γκολ στα Γιάννινα Η επιστροφή του Μεντί Ναφτί αποτελεί σημείο αναφοράς για τους "κίτρινους" που θα επιχειρήσουν την ολική επαναφορά στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Οι απουσίες είναι αρκετές αφού σε αυτό το παιχνίδι επέλεξε να λείψει ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο 25χρονος τερματοφύλακας είναι τιμωρημένος και την θέση του θα πάρει ο Μίχαλ Πέσκοβιτς.

Ο Κριστιάν Νασούτι δεν θα έχει για "παρτενέρ" στο κέντρο της άμυνας τον Ρονάλντο Γκιάρο-τιμωρημένος- αλλά τον θέμη Κουλουχέρη. Είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός ο Κάρλος Αράνο, με τον Χρήστο Βανγκέλι να αγωνίζεται στα αριστερά της άμυνας.

Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Σέρχιο Κόκε που λογικά θα προφυλαχθεί από τον Κούπερ. Ο Έντι Τζόνσον αναμένεται να πάρει τη θέση του.

Ο Μεχντί Ναφτί επιστρέφει από την τιμωρία του και πολύ πιθανό και στην ενδεκάδα, αντί του Νάτσο Γκαρσία. Όσον αφορά τους υπόλοιπους στη μεσαία γραμμή, ο Τόνι Κάλβο ενδέχεται να αγωνιστεί στα δεξιά, με τον Φρέντι Αντού να αναλαμβάνει την αριστερή μεριά. Αυτός που αναμένεται να μείνει εκτός θα είναι ο Φρανσίσκο Χαβίτο, ο οποίος δεν ικανοποιεί το τελευταίο διάστημα με τις εμφανίσεις του. Ο Ντάριο Φερνάντες είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Στις προπονήσεις του Aρη συμμετέχει ο Θέσους Ορτίθ που δηλώνει μεν έτοιμος για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "κιτρινόμαυρων", ωστόσο, ο Ισπανός είναι λογικό να χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμένεται αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και θα δώσει το παρών του στην προπόνηση της Πέμπτης.

Μ. Κατσαβάκης: "Ο Κούπερ είναι μαχητής"
Στον ΑΡΗΣ FM 92,8 παραχώρησε συνέντευξη ο προπονητής Μάκης Κατσαβάκης και αναφέρθηκε στο κύπελλο, στον Κούπερ και το πρωτάθλημα.

Αναφορικά με το θεσμό του Κυπέλλου, είπε: "Ο θεσμός του κυπέλλου πάντα έχει εκπλήξεις. Βέβαια, δεν περίμενα το χθεσινό αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ. Όλη η ομάδα του ΠΑΣ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Ύστερα ήρθε και ένα γκολ γρήγορα το οποίο πέρασε μέσα από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει η ομάδα".

Σχετικά με τον επικείμενο αγώνα του Aρη με την Ξάνθη, τόνισε: "Πρέπει να προσέξει ο ’ρης. Όπως την είδαμε την Ξάνθη, βελτιώνεται και ενισχύεται, οπότε πρόκειται για δύσκολη υπόθεση".

Για τον αγώνα Κυπέλλου Καβάλα - Πανιώνιος, δήλωσε: "Τα πάντα παίζονται, είναι μοιρασμένα τα πράγματα και μισή - μισή η πρόκριση".

Σχετικά με τον Έκτορ Κούπερ, συμπλήρωσε: "Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να βάλει τη φιλοσοφία του μέσα στην ομάδα. Οι παίκτες, από την άλλη, έχουν μάθει σε συγκεκριμένο σύστημα και αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Σίγουρα έχει δυνατότητες, είναι μαχητής και προπονητής που βασίζεται στην προπόνηση και την πειθαρχία. Είναι καταξιωμένος και δουλευταράς. Επίσης, βλέπω ότι προωθεί τους μικρούς. Το θέμα είναι να τον στηρίξει η διοίκηση και ο κόσμος, γιατί οι προπονητές εκεί βασίζονται. Επιπλέον, ο κόσμος τού δίνει τεράστια δύναμη, πράγμα που είναι μεγάλο ατού για τον Αρη και τη μελλοντική του πορεία".

Τέλος, για το Πρωτάθλημα, δήλωσε ο κ. Κατσαβάκης: "Αν ο Αρης έπαιρνε διπλό στην Ξάνθη, πιστεύω ότι θα πλησίαζε στην τριάδα. Ο ΠΑΟ έχει προβάδισμα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το διασφαλίζει, γιατί ακολουθούν αγώνες με μικρές ομάδες, οι οποίες είναι πανίσχυρες. Ο Αρης θα βελτιώνεται συνεχώς, θα έχει καλή συγκομιδή. Για τις ομάδες που έχουν κάτω από 25-26 βαθμούς και κάτω, γίνεται τρομερή μάχη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού".

Ζήτησε συγνώμη ο Κουτσιανικούλης

Ζήτησε συγνώμη ο Κουτσιανικούλης

«Βαρύ» ήταν το κλίμα στην σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, μετά τον χθεσινό αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, με τον Βλάνταν Ίβιτς να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μπρούνο Τσιρίλο, ενώ απών θα είναι ο τιμωρημένος Πάμπλο Κοντρέρας. Το παρών στην προπόνηση έδωσε και ο Ζήσης Βρύζας μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Σέρτζιο Κονσεϊσάο, όμως προτίμησαν να μην μιλήσουν στο σύνολο των ποδοσφαιριστών. Λίγο αργότερα, ο Ζήσης Βρύζας με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρέθκαν στα γραφεία της ΠΑΕ όπου και συζήτησαν με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ζήτησε συγνώμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες του για την αντίδραση του στην χθεσινή αναμέτρηση, μετά την αντικατάσταση του.

Ο Παναθηναικός 2-0 την Καλλιθέα

http://www.novasports.gr/media/67477.jpg

Στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-0 της Καλλιθέας στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 52ο λεπτό και ο Αρκούδας με αυτογκόλ στο 88΄ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που έστειλε τους «πράσινους» στους «4″ της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννενα.
Επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού ήταν ο σημερινός προημιτελικός. Όμως ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας, Χρήστος Αθανασόπουλος, σίγουρα θα κρατήσει σα… φυλαχτό το DVD της αναμέτρησης, αφού οι μονομαχίες στις οποίες νίκησε τον Τζιμπρίλ Σισέ σίγουρα έχουν θέση στα «highlights» της καριέρας του. Σε τέσσερις περιπτώσεις -τουλάχιστον- ο 28χρονος τερματοφύλακας στέρησε το γκολ από τον Γάλλο σούπερ σταρ. Και δεν ήταν μόνο ο Σισέ…
Ακόμα και στη φάση που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, πρώτα ο Αθανασόπουλος σταμάτησε τον Λέτο σε τετ-α-τετ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σαλπιγγίδη που έγραψε το 1-0 στο 52΄, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, όμως χρειάστηκε να μεσολαβήσει παίκτης των φιλοξενούμενων για να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 89΄ από το γύρισμα του Καραγκούνη, ο Αρκούδας σκόραρε σε βάρος της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Όσο για την Καλλιθέα, παίζοντας εντελώς απελευθερωμένα και χωρίς να καταστρέφει το ρυθμό, κινδύνευσε να δεχθεί αρκετά γκολ. Από την άλλη όμως, εκμεταλλεύθηκε την αστοχία των «πρασίνων» και είχε τη δική της ευκαιρία να προηγηθεί, βάζοντας «φωτιά» στο ματς, όταν ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Μαρουκάκη στο 48΄.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Σιμάο, Καραγκούνης, Σαριέγκι – Ζουμπουλάκης, Ηρακλής, Κατσαρός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Σισέ, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (46΄ Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Σεϊταρίδης, Σιμάο (78΄ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Κλέιτον (46΄ Σαλπιγγίδης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Κατσαρός, Καραδήμος (55΄ Ζουμπουλάκης), Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (65΄ Καλτσάς), Μαρουκάκης (63΄ Παπαναστασίου), Πλατέλλας, Γουσούλης, Αρκούδας.

Άρης Έτοιμος ο Κόκε


Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε ο Σέρχιο Κόκε. Ο Ισπανός επιθετικός πήρε μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Οι «κίτρινοι» προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Άνχελ Πουέμπλα, αφού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη. Οι Σάκης Πρίττας και Τόνι Κάλβο είχαν ενοχλήσεις και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Το ιατρικό επιτελείο του Άρη εμφανίζεται καθησυχαστικό για την κατάσταση των δυο παικτών. Ο Ντάριο Φερνάντεζ ακολούθησε και αυτός ατομικό πρόγραμμα και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Ίαν Ντέιλι ακολούθησε αποθεραπεία, ενώ η προετοιμασία των «κίτρινων» για τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Η Λίβερπουλ …πάει Θεσσαλονίκη


Την ευκαιρία να δουν από κοντά το τρόπαιο που κατέκτησε η Λίβερπουλ στον ανεπανάληπτο τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005 κόντρα στη Μίλαν, θα έχουν οι φίλοι των «κόκκινων» που θα επισκεφθούν το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Από τις 12 Μαρτίου και για έξι μήνες, υπό την αιγίδα της του αγγλικού συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου η έκθεση υλικού της ιστορίας της ομάδας, αλλά και του συνδέσμου φιλάθλων Θεσσαλονίκης. (Liverpool FC Thessaloniki Branch). Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θα παραμείνει στο Μουσείο για τρεις ημέρες, ενώ τα μέλη του συνδέσμου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν παλαίμαχους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» που θα βρεθούν ειδικά για αυτή την περίσταση στη χώρα μας. Με την έκθεση αυτή το Ολυμπιακό Μουσείο επιδιώκει να προβάλει την ιστορία της ομάδας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα δίνοντας έμφαση στις σπουδαιότερες στιγμές της και στα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία της. Τα μοναδικής αξίας συλλεκτικά τρισδιάστατα αντικείμενα και το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα φέρουν φέρνουν αναμνήσεις στο μυαλό των οπαδών του συλλόγου και ταυτόχρονα επιδιώκουν να μυήσουν τον ανυποψίαστο επισκέπτη στη μαγεία της στρογγυλής θεάς και πιο συγκεκριμένα της κόκκινης βασίλισσας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στον πάγκο ο Παράσχος


Ο Γιώργος Παράσχος θα είναι ο νέος προπονητής του Πανιώνιου. Ο Έλληνας τεχνικός έχει φτάσει σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές και να υπάρξουν οι ανακοινώσεις.

Ο Ηλίας Σπάθας σφυρίζει το ντέρμπι Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Δαλούκας θα διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στην Λάρισα και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στο «Αλκαζάρ», για την 21η αγωνιστική της Superleague, ενώ το ντέρμπι Ηρακλής-ΠΑΟΚ ο Ηλίας Σπάθας . Από εκεί και πέρα ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να "σφυρίξει" τον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σάββατο, 6/2

Άρης-Πανθρακικός
Χρήστος Μήτσιος

Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα
Θανάσης Γιάχος

ΑΕΚ-SKODA Ξάνθη
Μιχάλης Κουκουλάκης

Κυριακή, 7/2

Ατρόμητος-Πανιώνιος
Απόστολος Αμπάρκιολης

Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης
Κώστας Παπασταμάτης

Ηρακλής-ΠΑΟΚ
Ηλίας Σπάθας

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός
Τάσος Σιδηρόπουλος

Λάρισα-Παναθηναϊκός
Γιώργος Δαλούκας

Χαλκιάς: «Να ξεχάσουμε την ήττα από τον ΠΑΣ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άσχετη με το οικονομικό θέμα που προέκυψε τη Δευτέρα χαρακτήρισε την ήττα (4-0) του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα ο Κώστας Χαλκιάς. Ο τερματοφύλακας του «Δικέφαλου του Βορρά» υποστήριξε πως η ομάδα του θα πρέπει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό αυτόν από το Κύπελλο Hellas On Line και να κοιτάξει την πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ήταν μια ανέλπιστη ήττα, στην οποία δεν έπαιξε ρόλο αυτό που έγινε τη Δευτέρα. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, ούτε σκεφτόμασταν να μην παίξουμε» δήλωσε ο Έλληνας πορτιέρο, συμπληρώνοντας πως «αιφνιδιαστήκαμε στην αρχή, αλλά εφόσον θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα οφείλουμε να ξεπεράσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να δούμε τη συνέχεια. Ξέρουμε ότι δώσαμε πίκρα στους οπαδούς μας, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω το πως παρουσιαστήκαμε».

Για τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος, πρόσθεσε: «Πρέπει να το ξεχάσουμε, να δείξουμε χαρακτήρα. Αν μια ομάδα θέλει να συνεχίζει, τώρα στα δύσκολα πρέπει να δείξει το θετικό της χαρακτήρα. Μας απομένει ένας στόχος μόνο, οφείλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα και να αφοσιωθούμε σε αυτό».

ΠΑΟΚ: Παρουσία Βρύζα & Κονσεϊσάο η προπόνηση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με παρόντες τους Ζήση Βρύζα και Σέρτζιο Κονσεϊσάο πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, πρώτη μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου. Οι δύο άνδρες παρακολούθησαν την προπόνηση και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη στα γραφεία της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, μέσω του αρχηγού της ομάδας, Κώστα Χαλκιά, ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης του στο παιχνίδι των Ιωαννίνων. Ο διεθνής άσος, βάσει και το εσωτερικού κανονισμού, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Για το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έχει υποστεί κάκωση.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Απεργούν οι παίκτες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με το μυαλό στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και τις τσέπες άδειες αντιμετωπίζουν την κατάσταση στον Ηρακλή οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι συνεχόμενες υποσχέσεις και οι ισάριθμες αθετήσεις από τους ιθύνοντες της ομάδας αναγκάζουν τους παίκτες να προβούν με μία γραπτή τοποθέτηση στην ανακοίνωση πως είναι διατεθειμένοι να προβούν σε απεργία.

Όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχει συμπληρωθεί καν ένα 24ωρο από την παρουσίαση 3 νέων μεταγραφών στην ομάδα.

Αναλυτικά ανακοίνωση:
«Θα θέλαμε, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, να ενημερώσουμε τον κόσμο της ομάδας, ότι όλοι εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς υποσχέσεων για διάστημα τριών (3) μηνών, υποσχέσεις οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν και έχουν να κάνουν με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ απέναντί μας. Όλο αυτό, την ώρα, κατά την οποία, διάφορα ΜΜΕ μας εμφανίζουν ως. απολύτως πληρωμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μας έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τα αποθέματα υπομονής, που επιστρατεύσαμε, βάζοντας πάνω από όλα το αγωνιστικό καλό της ομάδας και την αγωνιστική πορεία της. Σήμερα, Τετάρτη 03/02/2010 και μετά την αθέτηση μιας ακόμη υπόσχεσης καταβολής οικονομικών υποχρεώσεων, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς υποσχέσεων και μη υλοποίησής τους, το οποίο μας ταλαιπωρεί όλον αυτόν τον καιρό.

Προπονηθήκαμε κανονικότατα το πρωί, διότι προκρίναμε την αγωνιστική ανάγκη της ομάδας μας και το πολύ σημαντικό για όλους μας τοπικό ντέρμπι, που έχουμε μπροστά μας την Κυριακή και στο οποίο είμαστε όλοι μας απολύτως προσηλωμένοι, σεβόμενοι το όνομα, την ιστορία, τη φανέλα και τον κόσμο της ομάδας.

Για την Παρασκευή 05/02, μας έχει δοθεί μια ακόμη υπόσχεση από την Διοίκηση της ΠΑΕ, για καταβολή οικονομικών υποχρεώσεων. Εμείς, με το μυαλό μας στην επόμενη μεγάλη αγωνιστική μάχη που έχουμε μπροστά μας, θα περιμένουμε την υλοποίηση - έστω αυτής - της υπόσχεσης. Σε περίπτωση αθέτησης ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ, είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε τη στάση μας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ηρακλής»,

Επανέρχεται η Ντιναμό για Μπεναγιούν!


Διακαής πόθος της Ντιναμό Μόσχας παραμένει ο Γιόσι Μπεναγιούν και γι’ αυτό, σύμφωνα με τον αγγλικό και ρωσικό Τύπο, επανέρχεται με νέα, βελτιωμένη πρόταση στη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ρώσου μεσοεπιθετικού, η οποία αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ!

Η πρώτη πρόταση των Ρώσων, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους «κόκκινους», τόσο γιατί δεν ικανοποίησε οικονομικά, αλλά και γιατί ο Ράφα Μπενίτεθ υπολογίζει τον 29χρονο.

Όμως, η άμεση ανάγκη για χρήματα ώστε να καλυφθούν τα χρέη της ομάδας, δεν αποκλείεται να αναγκάσουν τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ να πουν το «ναι»!

«Σφυρίζει» ο Σκόμινα την Εθνική με Σενεγάλη


Ο Σλοβένος διαιτητής, Νταμίρ Σκόμινα ορίστηκε να διευθύνει το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα με την αντίστοιχη της Σενεγάλης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει του Μουντιάλ. Μια αναμέτρηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

3/3 Ελλάδα-Σενεγάλη (17:00)

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Βοηθοί: Ρόμπερ Ζίρνσταϊν-Ματέι Ζούνιτς (Σλοβενία)

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Άνοδος για Εθνική


Άνοδο μιας θέσης παρουσίασε η Εθνική Ομάδα τον Ιανουάριο του 2010. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη της FIFA, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το 12ο πιο ισχυρό στον κόσμο, την στιγμή που η Αργεντινή βρίσκεται στην, η Νιγηρία στην 15η και η Κορέα στην 49η.

Οι 15 πιο ισχυρές ομάδες του πλανήτη:

1 Ισπανία

2 Βραζιλία

3 Ολλανδία

4 Ιταλία

5 Πορτογαλία

6 Γερμανία

7 Γαλλία

8 Αργεντινή

9 Αγγλία

10 Αίγυπτος

11 Κροατία

12 Ελλάδα

13 Ρωσία

14 ΗΠΑ

15 Νιγηρία

Ανοικτή η ανανέωση


Το συμβόλαιο του Φρανκ Ριμπερί με τη Μπάγερν Μονάχου λήγει το καλοκαίρι του 2011 αλλά ο Γάλλος άσος έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει αλλού την καριέρα του με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ο επικρατέστερος προορισμός. Ωστόσο ο ατζέντης του Ριμπερί, Αλέν Μιλιάτσιο, με δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο πελάτης του να παραμείνιε κάτοικος Μονάχου.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Bild» όπου τόνισε «Η απόφαση του Φρανκ θα εξαρτηθεί από το αν η Μπάγερν μπορεί να φτιάξει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Μέχρι το καλοκαίρι του 2011, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, η Μπάγερν έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του. Δεν θα αποφασίσουμε τίποτα προτού συναντηθούμε με τη διοίκηση».

Ετοιμάζει κίνηση για τον Πάτο η Τσέλσι


Στον αέρα βρίσκεται το μέλλον του Αλεξάντρε Πάτο στη Μίλαν, αφού σύμφωνα με το «sportmediaset.it» η Τσέλσι ετοιμάζει κίνηση για να πάρει τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον 21 ετών φορ, αφού εκτιμά ιδιαίτερα το ταλέντο του.

Το προηγούμενο καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό ότι ο Πάτο βρίσκεται στο «στόχαστρο» των «μπλε» και τώρα εκείνοι εμφανίζονται έτοιμοι να ασχοληθούν ξανά με την περίπτωσή του. Την ίδια ώρα, οι Μιλανέζοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Εντίν Ντζέκο, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη λίστα τους.

Επιστρέφει την Άνοιξη ο Καθόρλα


Στα τέλη Μαρτίου προσδιορίζεται από το ιατρικό επιτελείο της Βιγιαρεάλ η επιστροφή του Σάντι Καθόρλα στην αγωνιστική δράση. Ήταν δεδομένο ότι ο Ισπανός μέσος θα λείψει για έναν περίπου μήνα λόγω ενός μυϊκού προβλήματος, το γεγονός όμως θα υποβληθεί σε επέμβαση κήλης θα τον κρατήσει κάποιες μέρες επιπλέον στα «πιτς».

Συνεπώς, ο αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του «κίτρινου υποβρυχίου», Χουάν Κάρλος Γαρίδο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Καθόρλα για τον επόμενο ενάμιση μήνα.

Κανακούδης: «Να πάρουμε το Κύπελλο»


Στη ζωή όλα γίνονται. Μια ρήση που πολλοί έχουν ως μότο ζωής. Ανάμεσα σε αυτούς φαίνεται πως είναι και ο 26χρονος μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέτρος Κανακούδης, οποίος μιλώντας στο www.sport-fm.gr έθεσε τον επόμενο στόχο της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου μετά τη χθεσινή μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με 4-0. «Αποδείξαμε πως τα πάντα μπορεί να συμβούν στη ζωή. Γιατί να μην φτάσουμε και μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου» αναρωτήθηκε ο Έλληνας μέσος και συμπλήρωσε «μακάρι να έρθει η πρόκριση στον τελικό και να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Ο ΠΑΣ…τρέλανε χθες όλη την Ελλάδα με την επιβλητική του νίκη (4-0) επί του ΠΑΟΚ με τον 26χρονο μέσο να εξηγεί πως η ομάδα του «έφτασε στη νίκη επειδή πραγματοποιήσαμε μια καταπληκτική εμφάνιση. Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε και νομίζω πως φάνηκε αυτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και ακόμη και αν το γκολ δεν ερχόταν τόσο νωρίς (σ.σ 7’ λεπτό), θα σκοράραμε λίγο αργότερα. Η μοναδική ευκαιρία που είχε ο ΠΑΟΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα δοκάρι όταν το σκορ ήταν 2-0».

Και τώρα…Παναθηναϊκός ή Καλλιθέα. «Λογικά Παναθηναϊκός που είναι και το φαβορί τόσο για το Κύπελλο όσο και για το πρωτάθλημα. Εμείς, όμως, πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Όλα γίνονται. Κανείς δεν πίστευε πως μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, θα έβαζε τέσσερα γκολ σε μια ομάδα που θέλει να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε τα πάντα μπορεί να γίνουν. Ακόμη και το Κύπελλο μπορεί να κατακτήσουμε». Όσο για το δίλλημα, Κύπελλο ή παραμονή, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης έκανε μια καλή…ντρίμπλα. «Και τα δύο. Γιατί να πρέπει να επιλέξω ένα από τα δύο; Αν καταφέρναμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και να κατακτήσουμε το Κύπελλο θα ήταν το ιδανικό. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και έτσι θέλω να αντιμετωπίζει και το ποδόσφαιρο, με αισιοδοξία».

Το μέλλον της ομάδας των Ιωαννίνων πάντως, μοιάζει να είναι καλύτερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον 26χρονο μέσο, στον Νίκο Αναστόπουλο. «Ο κ. Αναστόπουλος μας άλλαξε σε όλα τα επίπεδα. Πλέον, ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που μας έλειπε αρκετά πριν. Άλλαξε την τακτική μας και τον τρόπο που λειτουργούμε στο γήπεδο. Μας έχει δείξει τον δρόμο. Κάνουμε ό, τι μας λέει και έτσι βγαίνει μια θετική εικόνα προς τα έξω. Όταν μάλιστα αυτή η καλή εικόνα συνδυάζεται και με το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερα. Επίσης μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα καθώς μας εμπιστεύεται όλους σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Επόμενο ματς για τον ΠΑΣ είναι αυτό κόντρα στην Καβάλα εκτός έδρας για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με τον Έλληνα μέσο να παραδέχεται πως πρόκειται για «ματς κλειδί. Θα προσπαθήσουμε και πάλι να έχουμε θετική εικόνα και σε αυτό το ματς και ακόμη και αν δεν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να απογοητευτούμε». Όσο για τις δικές του φιλοδοξίες και στόχους, ο Πέτρος Κανακούδης, τόνισε πως «ήρθα στα Γιάννινα για το καλύτερο. Σίγουρα η ομάδα των Ιωαννίνων έχει τεράστια δυναμική λόγω κόσμου και προέδρου. Κυρίως από τον πρόεδρο δεν μπορεί να έχει κανείς παράπονο. Θεωρώ πως είναι ένας καλός σταθμός για την καριέρα μου ο ΠΑΣ. Μακάρι να έρθει και η παραμονή και η ομάδα να καταφέρει τους στόχους της για να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι στο τέλος της σεζόν».

Χαλκιάς: «Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω»

Χαλκιάς: «Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω»

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ήταν ο Κώστας Χαλκιάς. Ο αρχηγός του Δικεφάλου ξεκαθάρισε πως η απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας και ο ντροπιαστικός αποκλεισμός δεν έχει καμία σχέση με τα τεκταινόμενα της Δευτέρας. «Ήταν μια ανέλπιστη ήττα, δεν έπαιξε ρόλο αυτό που έγινε τη Δευτέρα. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, ούτε σκεφτόμασταν να μην παίξουμε» δήλωσε αρχικά ο διεθνής γκολκίπερ και συνέχισε: «Αιφνιδιαστήκαμε στην αρχή, αλλά εφόσον θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα οφείλουμε να ξεπεράσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να δούμε τη συνέχεια. Ξέρουμε ότι δώσαμε πίκρα στους οπαδούς μας, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω το πως παρουσιαστήκαμε».

«Να δείξουμε χαρακτήρα»

Συνεχίζοντας, ο έμπειρος πορτιέρο του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Πρέπει να το ξεχάσουμε, να δείξουμε χαρακτήρα. Αν μια ομάδα θέλει να συνεχίζει, τώρα στα δύσκολα πρέπει να δείξει το θετικό της χαρακτήρα. Μας απομένει ένας στόχος μόνο, οφείλουμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα και να αφοσιωθούμε σε αυτό».

Ο Τέρι ήταν ο 5ος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bea398d96abbf59090f2c97522399253_L.jpg?1265184482?1265184482?1265184482Φαίνεται ότι η Βανέσα Περονσέλ διακατέχεται από ένα πάθος για τους παίκτες της Τσέλσι και όπως αποδεικνύεται ο Τέρι ήταν ο πέμπτος κατά σειρά... στο σκάνδαλο που συγκλονίζει την Αγγλία!Το μοντέλο από τη Γαλλία είχε σχέση με τον Γουέιν Μπριτζ, αλλά παράλληλα διατηρούσε κρυφό δεσμό με τον Τζον Τέρι, κάτι που βγήκε στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σκάνδαλο. Ωστόσο, η Περσονέλ φαίνεται ότι δεν έμεινε μόνο στον αρχηγό της Τσέλσι καθώς μια φίλη της αποκάλυψε ότι είχε πάρε-δώσε με άλλους τέσσερις παίκτες της ομάδας του Λονδίνου.

«Το να πεις ότι είναι ένα κορίτσι της Τσέλσι είναι λίγο υποτιμητικό. Ο Γουέιν γνώριζε ότι αυτός ήταν ένας από αρκετούς παίκτες της Τσέλσι που βρισκόταν κοντά στη Βανέσα. Αυτή είχε πάντοτε τους ποδοσφαιριστές μέσα στην καρδιά της», δήλωσε φίλη της Περσονέλ στη «Sun» για να προσθέσει: «Κατά την διάρκεια κάθε σχέσης δεν είχε παράλληλο δεσμό. Όταν ήταν με τον Τέρι είχε ήδη κάνει δικούς της πέντε παίκτες της Τσέλσι».

Καλύτερη Ιντερ χωρίς Ιμπρα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fd82dc0929a035423f132daeefc590ab_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στον Ζοσέ Μουρίνιο δεν λείπει και τόσο πολύ ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ τόνισε πως οι «νερατζούρι» παίζουν πολύ καλύτερα χωρίς τον Σουηδό επιθετικό. Ο διεθνής φορ μετακόμισε το καλοκαίρι από το Μιλάνο στην Βαρκελώνη και ο «Special one» δεν το έχει μετανιώσει καθόλου: «Η πραγματικότητα είναι πως η ομάδα παίζει καλύτερα χωρίς τον Ιμπρα:ιμοβιτς. Η ομάδα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι την περσινή χρονιά. Είναι φυσιολογικό που υπήρχαν ερωτηματικά και αμφιβολίες και αυτό συνέβη όταν η Ίντερ αποφάσισε να πουλήσει τον Ιμπραΐμοβιτς. Κοιτάξτε τι κάναμε μετά που έφυγε. Αυτό που έκανε ο σύλλογος, ο τρόπους που χειριστήκαμε το θέμα μετά την πώληση του Ίμπρα οικονομικά και ξοδέψαμε αυτό που έπρεπε για να αποκτήσουμε νέους παίκτες».

Νταμπλ για τον… ΠΑΣ Γιάννενα!


Δεύτερη χαρά για τα Γιάννενα (και όχι μόνο) η πανηγυρική επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια. Ο Ηπειρώτης πολιτικός, εκλέχθηκε (266 ΝΑΙ - 32 «παρών»), την Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όπως ανακοίνωσε, ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, βρέθηκαν 266 ΝΑΙ (δηλαδή οι 160 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι 91 της ΝΔ και οι 15 του ΛΑ.Ο.Σ). Από την άλλη μεριά, οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν «παρών», ενώ δύο υπήρχαν και δύο απόντες.

Την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στήριξαν εξ αρχής τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο έμπειρος πολιτικός, (γεν. 1929) είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (1980-1985, 1990-1995) και τον Κωστή Στεφανόπουλο (1995-2000, 2000-2005), που ανανεώνει τη θητεία του. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, ο Κάρολος Παπούλιας είχε λάβει ψήφους-ρεκόρ (279). Η τελετή της ορκωμοσίας θα γίνει στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στα μέσα του Μαρτίου.

Έξαλλος ο Κόκκαλης

Έξαλλος ο Κόκκαλης

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στη διοίκηση του Ολυμπιακού μετά το τελευταίο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Ντιόγκο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο που ήρθε να διαταράξει το κλίμα στα αποδυτήρια τoυ συλλόγου.

Την ώρα που η ομάδα κάνει την ύστατη προσπάθεια να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα η ενέργεια του Βραζιλιάνου άσου έβαλε φωτιές στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» και αυτό δεν άρεσε καθόλου στους διοικούντες και φυσικά στον Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός που συνέβη στη χθεσινή προπόνηση και αμέσως έδωσε εντολή στους συνεργάτες του οι δυο παίκτες να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γάτα ο... φωτογράφος

Ειπε...............

Η μεταγραφή του Ντενίλσον στην Καβάλα μοιάζει με αυτή του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό"

Εμερσον

(...ο πρώην άσος της Ξάνθης και της ΑΕΚ σε δηλώσεις του )

Στη Ράσινγκ ο Αγιάλα!


Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Ράσινγκ Κλουμπ, που απέκτησε τον Ρομπέρτο Φαμπιάν Αγιάλα. Ο 36χρονος στόπερ είχε μείνει ελεύθερος από τη Σαραγόσα και δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση την πρόταση του αργεντίνικου συλλόγου και όπως όλα δείχνουν εκεί θα κλείσει την καριέρα του.

Ο Αγιάλα είναι ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές (115) με τη φανέλα της «Μπιανκοσελέστε». Το βιογραφικό του κοσμούν μεταξύ άλλων η κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ισπανίας και ενός Κυπέλλου Κυπέλλου UEFA (νυν Europa League) με τη Βαλένθια. Την Πέμπτη θα παρουσιαστεί επίσημα από τη Ράσινγκ.

Ψιθυροι......................

  • Ο αλενατόρε Νικολό έχει αλλάξει πολύ τον ΠΑΣ. Κι αν θέλει -που θέλει- ο Παναθηναϊκός να στεφθεί φέτος πρωταθλητής, καλά θα κάνει να πάει στα Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο
  • Είχε και ένα καλό το επεισόδιο Γιαννάκη - Ντιόγκο: Υπάρχει ζωή στου Ρέντη!
  • Θα το ζήσουμε κι αυτό... Ο Ελληνιάδης να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό!
  • Καλά και αυτοί στον Ολυμπιακό δεν λυπούνται τους δημοσιογράφους; Ανοιχτή ήταν η προπόνηση της Τρίτης (2/3) με τους ρεπόρτερ παρόντες, αλλά μόλις εκείνοι έφυγαν πήγαν και πλακώθηκαν ο Ντιόγκο με τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο. Δηλαδή θέλουν να τους χρεώνουν στα τηλέφωνα;

Αθλητικός Τύπος 3/2/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

«Παρών» ο Λέκι

«Παρών» ο Λέκι

Θετική έκβαση έχει το θέμα των τραυματιών των «κυανολεύκων», όπως αποδείχθηκε από το χθεσινό πρωινό πρόγραμμα, που περιείχε ποικιλία ασκήσεων εκτέλεσης και οργάνωσης παιχνιδιού, αλλά και εσωτερικό δίτερμα. Για την ακρίβεια, η σημαντική είδηση από το αγωνιστικό κομμάτι προέρχεται από τον Ματίας Λέκι. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, έχοντας τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Αναμφίβολα, είναι μία καλή εξέλιξη, διότι ο Λέκι έδειξε πώς μπορεί να βοηθήσει, αν αναλογιστεί κανείς την παρουσία του στο ματς με την Καβάλα. Όπως και με την ΑΕΚ, άλλωστε. Παρά το γεγονός, ότι μετά από το παιχνίδι του Σαββάτου βγήκε με το χέρι σε νάρθηκα, ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό. Έτσι, θα είναι στη διάθεση του Μπουμπένκο. Όσο για τους υπόλοιπους; Ο Mιλάνο αποθεραπεύεται σε γοργούς ρυθμούς, καθώς ήδη πέρασε σε ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται η εξέλιξη της κατάστασής του. O Μπόσνιακ συνέχισε με ατομικό και από σήμερα περνά σε πλήρεις ρυθμούς προπόνησης. Επομένως, θα είναι και αυτός στους παίκτες, τους οποίους θα επιλέξει ο Μπουμπένκο για την αποστολή και κατ’ επέκταση για την ενδεκάδα. Από ίωση εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο Tούμα, ο οποίος δεν προπονήθηκε, αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχουν πλέον επιλογές παικτών.

Μεσημεριανό δίτερμα

Όπως υπογραμμίστηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, πέραν της πρωινής προπόνησης, οι παίκτες που δεν είχαν συμμετοχή στον αγώνα με την Καβάλα, αναμετρήθηκαν σε οικογενειακό δίτερμα με την ομάδα νέων. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είχε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά να συμμετέχουν και τα τελευταία αποκτήματα της ομάδας, οι Καρλίνιος, Κομπαγιάσι, Ριμόλντι, Γκαρσία και Μάρκες. Όπως πάντως και στην πρωινή προπόνηση, έτσι και στο μεσημεριανό δίτερμα, έδωσαν το «παρών» τα μέλη του νέου συμβουλίου, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των παικτών.

Σάντος: «Να συνέλθουμε γρήγορα»

Σάντος: «Να συνέλθουμε γρήγορα»

Απογοητευμένος από την έκβαση του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε όρεξη να πει πολλά στους εκπροσώπους του τύπου: «Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι το μόνο που μπορείς να πεις είναι συγχαρητήρια στον ΠΑΣ. Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, αντίθετα με ό,τι κάνουμε συνήθως. Φάγαμε δύο γκολ και μετά είχαμε πολλά προβλήματα. Μετά το 3-0 το παιχνίδι είχε τελειώσει. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, όμως ο ΠΑΣ δεν μας άφησε. Είναι μια δίκαιη νίκη του ΠΑΣ. Ήταν μια κακή μέρα για εμάς, μια κακή παρένθεση. Ήταν πολλοί παίκτες σε κακή μέρα και ήταν κακός ο αγωνιστικός χώρος. Ελπίζω να συνέλθουμε γρήγορα. Ήταν ένας στόχος το κύπελλο, θέλαμε να προχωρήσουμε».

Αρης-Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα

Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα

Τα προβλήματα τραυματισμών, τιμωριών, αλλά και η μέτρια απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών, είναι βέβαιο ότι θα φέρουν αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Πανθρακικό.
Πρώτα από όλα και για πρώτη φορά φέτος ο Μιχάλης Σηφάκης δεν θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Ο 25χρονος τερματοφύλακας είναι τιμωρημένος και την θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Μίχαλ Πέσκοβιτς. Από εκεί και πέρα, ο Κριστιάν Νασούτι δεν θα έχει για «παρτενέρ» στο κέντρο της άμυνας τον Ρονάλντο Γκιάρο-τιμωρημένος- αλλά τον θέμη Κουλουχέρη, ενώ είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός ο Κάρλος Αράνο, με τον Χρήστο Βανγκέλι να αγωνίζεται στα αριστερά της άμυνας. Όσον αφορά την μεσαία γραμμή, ο Μεχντί Ναφτί επιστρέφει από την τιμωρία του και πολύ πιθανό και στην ενδεκάδα, αντί του Νάτσο Γκαρσία. Αναφορικά με τα δύο άκρα, ο Τόνι Κάλβο ενδέχεται να αγωνιστεί στα δεξιά, με τον Φρέντι Αντού να αναλαμβάνει την αριστερή μεριά. Αυτός που αναμένεται να μείνει εκτός θα είναι ο Χαβιέ Χαβίτο, ο οποίος δεν ικανοποιεί το τελευταίο διάστημα με τις εμφανίσεις του. Τέλος και σχετικά με την επίθεση ο Χαβιέ Κάμπορα θεωρείται σίγουρος ότι θα ξεκινήσει. Ερωτηματικό αποτελεί το ποιος θα κάτσει δίπλα του, μιας και ο Σέρχιο Κόκε λογικά θα προφυλαχθεί. Υποψήφιοι αντικαταστατές του ο Χρήστος Αραβίδης και ο Έντι Τζόνσον, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη. Με λίγα λόγια λοιπόν, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν πέντε με έξι αλλαγές, σε σχέση με την αναμέτρηση στα «Πηγάδια». Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά το πέρας της αυριανής προπόνησης, όταν και ο Έκτορ Κούπερ δοκιμάσει τα όσα σκέφτεται στο οικογενειακό δίτερμα.Πηγη Μετροσπορ

Ασος" η Μαλίν


Ο Μπούιενς πανηγυρίζει Στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας ανέβηκε και πάλι η Μαλίν μετά την εντός έδρας νίκη της με 1-0 επί της Γκέρμιναλ. Είναι τουλάχιστον έξι οι ομάδες που παλεύουν για να βρουν μια εκ των τριών θέσεων αν υποθέσουμε ότι Αντερλεχτ, Κλαμπ Μπριζ και Γάνδη, έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Το αποτέλεσμα
Μαλίν - Γκέρμιναλ 1-0
1-0 (78) Μπούιενς

Τελικός μετά από 54 χρόνια για τη Σεντ Μίρεν!


Σκόραρε ο Μεμέτ Η Σεντ Μίρεν νίκησε 1-0 τη Χαρτς στο «Φιρ Παρκ» του Μάδεργουελ (οι ημιτελικοί γίνονται σε ουδέτερα γήπεδα) και πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ Σκωτίας, για πρώτη φορά μετά το 1956! Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με σκόρερ τον Μεμέτ. Ο άλλος ημιτελικός Ρέιντζερς - Σεντ Τζόνστον γίνεται την Τετάρτη.

Το αποτέλεσμα
0-1 Μεμέτ (51)

Coppa Italia: Θέλουν το προβάδισμα


Τον τίτλο του φαβορί καλούνται να επιβεβαιώσουν η Ίντερ και η Ρόμα, οι οποίες υποδέχονται τη Φιορεντίνα και την Ουντινέζε (αντίστοιχα) στην ημιτελική φάση του Coppa Italia.

Η αναβολή στον αγώνα με την Πάρμα έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Ίντερ να ξεκουραστούν ενόψει του ματς με τη Φιορεντίνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές και οι «νερατζούρι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Κίβου, ενώ αμφίβολοι είναι ο Στάνκοβιτς και ο Ετό. Στο απέναντι στρατόπεδο, οι «βιόλα» προέρχονται από την ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Κάλιαρι. Η ομάδα της Φλωρεντίας θα παραταχθεί χωρίς τους Ντοναντέλ, Τζανέτι και Μούτου (τιμωρημένος για χρήση απαγορευμένων ουσιών), ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Κρόλντρουπ και Γιόργκενσεν.

Στο άλλο παιχνίδι της διοργάνωσης, η Ρόμα φιλοξενεί την Ουντινέζε. Οι «τζιαλορόσι» προέρχονται από τη δύσκολη νίκη (2-1) επί της Σιένα και έπιασαν στη δεύτερη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος τη Μίλαν, ενώ οι «φριουλάνι» ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην έδρα της Κατάνια. Οι Ρωμαίοι συμπλήρωσαν 17 ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και τώρα θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να φτάσουν στο τελικό του Κυπέλλου.

* Οι αγώνες του Κυπέλλου Ιταλίας είναι διπλοί. Μετρούν τα εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο σύνολο τερμάτων στον επαναληπτικό, τότε διεξάγεται ημίωρη παράταση και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, εκτελούνται πέναλτι.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Τετάρτη 03/02/2010

Ίντερ-Φιορεντίνα (21:45, conn-X TV Sports)

Πέμπτη 04/02/2010

Ρόμα-Ουντινέζε (22:00, conn-X TV Sports)

Η Πόρτο διέλυσε τη Σπόρτινγκ και προκρίθηκε


Ο Φαλκάο σκοράρει κόντρα στην Σπόρτινγκ Η Πόρτο ίσως δεν θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση για τους "4" του κυπέλλου με πιο εμφατικό τρόπο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος είχε εκτός αποστολής (για διάφορους λόγους) πέντε αναντικατάστατα στελέχη του, είδε την ομάδα του να φτάνει άνετα στη νίκη με 5-2 επί της Σπόρτινγκ.

Το αποτέλεσμα
Πόρτο - Σπόρτινγκ 5-2
1-0 (18) Ρολάντο
1-1 Ιζμαΐλόφ (22)
2-1 (34) Φαλκάο
3-1 (42) Φαλκάο
4-1 (48) Βαρέλα
5-1 (57) Γκονζάλες
5-2 Λίεντσον (90)

Η κατρακύλα της Σέλτικ συνεχίζεται


Κίλι και Ενγκουέμο σε φάση από το παιχνίδι Κιλμάρνοκ-Σέλτικ Με τον Γιώργο Σαμαρά να βρίσκεται στην αποστολή και να μην χρησιμοποιείται καθόλου, η Σέλτικ γνώρισε την ήττα από την Κιλμάρνοκ με 1-0 και πλέον κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση από τη Χιμπέρνιαν που ακολουθεί με δύο βαθμούς διαφορά και ένα παιχνίδι λιγότερο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μαγκουάιρ στο 53'.

Στο άλλο εξ αναβολής παιχνίδι η Φόλκερκ νίκησε στην έδρα της Αμπερντίν με 1-0, χάρη στο τέρμα του Χίλι στο 31'