Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παναθηναικός 2-0 την Καλλιθέα

http://www.novasports.gr/media/67477.jpg

Στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 2-0 της Καλλιθέας στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 52ο λεπτό και ο Αρκούδας με αυτογκόλ στο 88΄ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που έστειλε τους «πράσινους» στους «4″ της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννενα.
Επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού ήταν ο σημερινός προημιτελικός. Όμως ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας, Χρήστος Αθανασόπουλος, σίγουρα θα κρατήσει σα… φυλαχτό το DVD της αναμέτρησης, αφού οι μονομαχίες στις οποίες νίκησε τον Τζιμπρίλ Σισέ σίγουρα έχουν θέση στα «highlights» της καριέρας του. Σε τέσσερις περιπτώσεις -τουλάχιστον- ο 28χρονος τερματοφύλακας στέρησε το γκολ από τον Γάλλο σούπερ σταρ. Και δεν ήταν μόνο ο Σισέ…
Ακόμα και στη φάση που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, πρώτα ο Αθανασόπουλος σταμάτησε τον Λέτο σε τετ-α-τετ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σαλπιγγίδη που έγραψε το 1-0 στο 52΄, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, όμως χρειάστηκε να μεσολαβήσει παίκτης των φιλοξενούμενων για να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 89΄ από το γύρισμα του Καραγκούνη, ο Αρκούδας σκόραρε σε βάρος της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Όσο για την Καλλιθέα, παίζοντας εντελώς απελευθερωμένα και χωρίς να καταστρέφει το ρυθμό, κινδύνευσε να δεχθεί αρκετά γκολ. Από την άλλη όμως, εκμεταλλεύθηκε την αστοχία των «πρασίνων» και είχε τη δική της ευκαιρία να προηγηθεί, βάζοντας «φωτιά» στο ματς, όταν ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Μαρουκάκη στο 48΄.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Σιμάο, Καραγκούνης, Σαριέγκι – Ζουμπουλάκης, Ηρακλής, Κατσαρός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Σισέ, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (46΄ Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Σεϊταρίδης, Σιμάο (78΄ Κατσουράνης), Καραγκούνης, Κλέιτον (46΄ Σαλπιγγίδης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Κατσαρός, Καραδήμος (55΄ Ζουμπουλάκης), Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (65΄ Καλτσάς), Μαρουκάκης (63΄ Παπαναστασίου), Πλατέλλας, Γουσούλης, Αρκούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: