Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Προεδρική διάψευση για Φαμπιάνο και Μίλαν


Ο Λουίς Φαμπιάνο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της Ακτής  Ελεφαντοστού Τέλος στις ελπίδες της Μίλαν για την απόκτηση του Λουίς Φαμπιάνο έβαλε ο πρόεδρος της Σεβίλλης Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο. Η απάντηση του Ισπανού παράγοντα ήρθε μία μέρα μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των "ροσονέρι" Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος είπε ότι ελπίζει στη μεταγραφή.

Η Μίλαν είχε προσπαθήσει και πέρυσι να φέρει τον Βραζιλιάνο επιθετικό στο Σαν Σίρο, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν άργησαν να φτάσουν σε αδιέξοδο. Από την πλευρά της η Σεβίλλη θα προσφέρει στον Φαμπιάνο μία νέα συμφωνία. "Διαπραγματευόμαστε με τον παίκτη την ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν έχει γίνει καμία επαφή με τη Μίλαν", ξεκαθάρισε ο Ντελ Νίδο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Repubblica".

Νέο ρεκόρ ημέρας στα διαρκείας του ΠΑΟΚ

Νέο ρεκόρ ημέρας στα διαρκείας του ΠΑΟΚ

Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Σήμερα 467 φίλοι του Δικεφάλου προμηθεύτηκαν το καρτελάκι τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 4.628 «κομμάτια». Η προσέλευση αυτή αποτελεί ρεκόρ ημέρας για φέτος και φανερώνει τη διαρκώς αυξητική τάση, που παρουσιάζει η διάθεση των διαρκείας του ΠΑΟΚ. Μέχρι τις 2 Ιουλίου έχουν δικαίωμα ανανέωσης μόνο οι περσινοί κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας.

Ειρωνική απάντηση του Πελέ στον Μαραντόνα


Οι προβλέψεις του Πελέ... Μία ημέρα μετά τη νέα "επίθεση" που δέχθηκε από τον Μαραντόνα, ο Πελέ θέλησε να απαντήσει στον τεχνικό της εθνικής Αργεντινής, που στη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε τον αγώνα με την Ελλάδα, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Η "Τζαμπουλάνι" (σ.σ. η μπάλα του Μουντιάλ) είναι απίστευτη. Τη χρησιμοποιούν όλοι αλλά δεν έχουν όλοι τα ίδια πόδια. ’λλο είναι να την κλωτσάει ο Κυργιάκος, άλλο ο Μέσι. Ο Πελέ, ο Πλατινί, ο Μπεκενμπάουερ, αντί να με διαβάλλουν ας έρθουν να λογαριαστούμε και να λύσουμε το πρόβλημα αυτής της μπάλας».

Αυτή τη φορά, ο "βασιλιάς" δεν έμεινε απαθής αλλά έσπευσε να απαντήσει, με πολλή ειρωνεία, στον προπονητή της Αργεντινής. «Όλοι ξέρουν ότι ο Μαραντόνα με αγαπά, θα έλεγα με λατρεύει» δήλωσε ο Πελέ μιλώντας στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει έργα ζωγραφικής και μεταξοτυπίες Νοτιοαφρικανών καλλιτεχνών, που σε κάποιες περιπτώσεις φέρουν την υπογραφή του, καθώς κατασκευάστηκαν από τον ίδιο και θα εκτεθούν προς πώληση για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

"Όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση, σε ένα τοκ-σόου, με είχε καλέσει στην εναρκτήρια εκπομπή του. Το ίδιο συνέβη όταν η Μπόκα Τζούνιορς οργάνωσε μια εκδήλωση για να συγκεντρώσει χρήματα" συνέχισε ο Πελέ, για να καταλήξει λέγοντας: "Κάθε φορά που βρίσκεται σε κατάσταση κατά την οποία έχει ανάγκη να τραβήξει την προσοχή, ο Ντιέγκο κάνει το ίδιο πράγμα: αναφέρει το όνομά μου".

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος εκτίμησε ότι "ο Μέσι είναι ως τώρα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ", ενώ για το γκολ του Λουίς Φαμπιάνο απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού ειρωνεύτηκε ακόμη μία φορά τον Μαραντόνα: "Το δεύτερο γκολ του Φαμπιάνο είχε κάτι από μένα και κάτι από τον Μαραντόνα. Ο Λουίς έκανε το "σομπρέρο" (σ.σ. το πέρασμα της μπάλας πάνω από τον αντίπαλο) όπως εγώ και χρησιμοποίησε το χέρι όπως ο Ντιέγκο".

Η Βαλένθια έδωσε άδεια στη Σίτι


Ο Νταβίντ Σίλβα Μπορεί πριν λίγες βδομάδες ο πρόεδρος της Βαλένθια να έλεγε κατηγορηματικά όχι σχετικά με την παραχώρηση του Νταβίδ Σίλβα, ωστόσο πλέον φαίνεται πως έχουν καμφθεί οι αντιστάσεις του. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι έδωσε την άδεια στη Μάντσετερ Σίτι για να προσεγγίσει τον παίκτη.

Ο Χαβιέ Γκόμες αποκάλυψε την είδηση λέγοντας: "Η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρεται για τον Σίλβα και της έχουμε δώσει την άδεια για να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή. Δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο, καθώς δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για ποσά", κατέληξε ο πρόεδρος των "νυχτερίδων". Ο Σίλβα πριν λίγες μέρες είχε εκφράσει την επιθυμία του να πάει στην Τσέλσι και όχι σε άλλη ομάδα.

Γκάνα - Γερμανία 0-1

http://www.contra.gr/images/m/germanygana1-0_m.jpgΗ Γερμανία έκανε το καθήκον της και κέρδισε την Γκάνα (1-0) εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου της, ενώ το συγκρότημα του Μίλοβαν Ράγεβατς χρειάστηκε τα δύο γκολ της Αυστραλίας για να τερματίσει 2η και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Γερμανία-Αγγλία και Γκάνα-ΗΠΑ τα ζευγάρια των "16". Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η αναμέτρηση της Αυστραλίας με την Σερβία παρά της Γερμανίας με την Γκάνα, ειδικά όταν τα “κανγκουρό” προηγήθηκαν 2-0 και πήγαν να “κλέψουν” την πρόκριση από τους Αφρικανούς, ενώ το ίδιο συνέβη όταν μείωσαν οι Σέρβοι και κυνήγησαν την δεύτερη θέση του ομίλου.

Αντίθετα, η Γερμανία ήταν πιο ήσυχη. Εβαλε γκολ με τον Οζίλ (γκολάρα για την ακρίβεια με άπιαστο σουτ) και πήρε τη νίκη και μαζί την πρώτη θέση που την στέλνει απέναντι στην Αγγλία για την φάση των “16”. Οσον αφορά την Γκάνα, έσωσε την αφρικανική αξιοπρέπεια, αφού αν δεν προκρινόταν τότε για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1982 δεν θα βλέπαμε αφρικανική ομάδα μετά την φάση των ομίλων. Για να φτάσουμε στο 1-0 χρειάστηκε να δούμε ένα μέτριο πρώτο μέρος και ένα καλό δεύτερο. Στα πρώτα 45 λεπτά οι Γερμανοί είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες (με σημαντικότερη αυτή του Ποντόλσκι), ενώ η Γκάνα προσπάθησε να απειλήσει με τον Ασαμόα Γκιάν, αλλά ας είναι καλά ο Λαμ που έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο δεύτερο μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη ευκαιρία των Γκανέζων στο 51ο λεπτό όταν ο Νόιερ έδιωξε το επικίνδυνο πλασέ του Ασαμόα και φυσικά το γκολ του Οζίλ λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 61'. Αμφότερες οι ομάδες είχαν επιθετική διάθεση στα επόμενα λεπτά, ενώ η Γκάνα είχε και το μυαλό της στο άλλο ματς, αφού ανάλογα το σκορ θα μάθαινε αν πέρασε ή όχιΣκόρερ: 60' Εζίλ
Γήπεδο: Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία) ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Τζόναθαν Μενσά, Σάρπεϊ, Ανάν, Κέβιν-Πρινς Μποάτενγκ, Κουάντουο Ασαμόα, Ταγκόε, Αντρέ Αϊέου, Ασαμόα Γκιάν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ποντόλσκι, Κακάου.

Ετοιμάζει πρόταση για Τόρες η "Μπάρτσα"


Ο Φερνάντο Τόρες έχει ισοφαρίσει τη Μπόλτον και πανηγυρίζει Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Βίγια, απέκτησε τον Μάτα και ετοιμάζει πρόταση για ακόμα έναν παίκτη που βρίσκεται στη Νότια Αφρική με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Πρόκειται για τον Φερνάντο Τόρες, για τον οποίο ο σύλλογος της Καταλονίας ετοιμάζει πρόταση 58 εκατ. ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται μόνη της στην κούρσα για τον Τόρες, αφού και η Τσέλσι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον άσο της Λίβερπουλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, Σάντρο Ρόσελ έχει πλησιάσει την πλευρά του παίκτη και φαίνεται πως έχει πάρει και τη θετική απάντηση του "Ελ Νίνο".

Οι αποκτήσεις των επιθετικών, ίσως να οδηγούν τον Ιμπραΐμοβιτς προς την έξοδο, καθώς ο Σουηδός δεν μπόρεσε να "δεθεί" με την ομάδα την περσινή σεζόν.

Τέλος ο Σπανούλης από τον Παναθηναϊκό


Ο Μπουρούσης σταματάει τον Σπανούλη Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα φορέσει τα "ερυθρόλευκα". Οι "πράσινοι" περίμεναν την απάντηση του διεθνούς γκαρντ έως σήμερα κι αυτός δεν τους πήρε ποτέ τηλέφωνο. Αυτό εκλήφθηκε ως αρνητική απάντηση και ενόχλησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Οι "πράσινοι" θεωρούσαν δεδομένη την παραμονή του Σπανούλη, αλλά τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ο Ελληνας γκαρντ το σκέφτηκε αρκετά και αποφάσισε να μην παραμείνει στο "τριφύλλι". Ο Ολυμπιακός του πρόσφερε περισσότερα χρήματα και σύμφωνα με πληροφορίες του πλήρωνε και την εφορία. Το συμβόλαιο που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στον Σπανούλη είναι τριετούς διάρκειας και οι πληροφορίες αναφέρουν για ετήσιες απολαβές ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στον αντικαταστάτη του Βασίλη Σπανούλη. Οι πράσινοι συζητούν ήδη με τον Τέρελ ΜακΙντάιρ της Σιένα, ο οποίος μοιάζει θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Αυστραλία-Σερβία 2-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/servia_2010_6_23_22_41_9_b.jpgΤέσσερα λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξει πλήρως η εικόνα του αγώνα Αυστραλία-Σερβία. Τα "καγκουρώ" με γκολ των Κέιχιλ (69') και Χόλμαν (73') πήρε την νίκη με 2-1 αλλά δεν μπόρεσε και την πρόκριση, σ' ένα ματς που στο πρώτο μέρος οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι.Ο ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα λεπτά οι Σέρβοι ήταν αυτοί που θέλησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα αφού γνώριζαν εξ' αρχής πως με νίκη και μόνο θα μπορούσαν να προκριθούν στους "16" της διοργάνωσης. Ο Κράσιτς ήταν ο πρώτος από τους παίκτες του Αντιτς, που απείλησαν στο 5' την αντίπαλη εστία με τον Σβάρτσερ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο "ξανθός" άσος της Σερβίας έμελλε να είναι και ο μοιραίος άσος των τυπικά φιλοξενούμενων, όταν στο 12' πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να στείλει από πλάγια θέση την μπάλα στην κενή εστία της Αυστραλίας, προκαλώντας τεχνική ηγεσία και συμπαίκτες του από τον πάγκο να πεταχτούν από τις θέσεις τους για την απίστευτη χαμένη ευκαιρία.

Οι Σέρβοι έχοντας οργανωμένη μεσαία γραμμή αναζητούσαν το γκολ με κάθε τρόπο. Ετσι τρία λεπτά μετά (15') ο Κουζμάνοβιτς από δεξιά προσπάθησε να αιφνιδιάσει με μια σέντρα σουτ αλλά δεν τα κατάφερε.

Οσο οι Αυστραλοί αναζητούσαν τρόπο να διασπάσουν την θετική άμυνα των Σέρβων και να δημιουργήσουν μια ευκαιρία στο ματς, οι παίκτες του Αντιτς έχαναν συνεχώς ευκαιρίες, Παίζοντας οργανωμένα είτε από τα άκρα είτε με κάθετες πάσες κυρίως από τον Στάνκοβιτς, οι Σέρβοι στο 23' έφτασαν και πάλι μια ανάσα από το γκολ όταν ο Ιβάνοβιτς σούταρε εξ' επαφής ωστόσο με υπερένταση ο αντίπαλος πορτιέρο απομάκρυνε με το χέρι ενστικτωδώς.

Με περισσότερη κατοχή της μπάλας στο ματς σχεδόν σε όλη την διάρκειά του, η ομάδα της Σερβίας είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 35', όταν μετά την σέντρα του Κουζμάνοβιτς ο Ζίγκιτς αφύλακτος δεν έκανε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και πέρασε άουτ. Τα "καγκουρό" απείλησαν για πρώτη φορά σχεδόν με την λήξη του πρώτου μέρους αλλά η κεφαλιά του Κένεντι ήταν εύκολη λεία για τον Στοϊκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πρώτα λεπτά είχαν το ίδιο αποτέλεσμα ως εικόνα με τους Σέρβους να ελέγχουν το ματς και να ψάχνουν το γκολ. Στο 53', μετά από ωραία ενέργεια ο Ζίγκιτς σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σβάρτσερ.

Ολα όμως άλλαξαν λίγο μετάτην διπλή αλλαγή του Τιμ Φέρμπεεκ στο 66' και λίγο νωρίτερα της "μαγικής ιδέας" του Αντιτς να αποσύρει τον καλύτερο παίκτη του πρώτου μέρους, Κράσιτς.

Στο 69', ο Κέιχιλ αρχικά έδωσε προβάδισμα στο σκορ στα "καγκουρώ" με γυριστή κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής νικώντας μάλιστα και τον Βίντιτς. Δεν είχαν προλάβει να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των φίλων της ομάδας για το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα (73') ο Χόλμαν που είχε μπει ως αλλαγή σούταρε έξω από την περιοχή και νίκησε και πάλι τον Στόικοβιτς, προκαλώντας έξαλλα πανηγύρια στην εξέδρα και τον πάγκο της ομάδας του.

Ομως και τα δύο γκολ αυτά δεν ήταν αρκετά για την πρόκριση, αφού ήθελαν τουλάχιστον δύο (και ενώ το σκορ στο άλλο ματς παρέμενε στο 0-1 υπέρ της Γερμανίας).

Τελικά το μόνο που έγινε ήταν η Σερβία να μειώσει πριν το τέλος σε 2-1 με τον Πάντελιτς (89') και το τελικό αυτό σκορ να οδηγήσει εκτός πρόκρισης και τους δύο συλλόγους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ (82' Γκαρσία), Μπόσαμπ, Νιλ, Κάρνεϊ, Κούλινα, Βαλέρι (66' Τσίπερφιλντ), Έμερτον, Μπρεσιάνο (66' Χόλμαν), Κέιχιλ, Κένεντι.

Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Στoϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77' Λάζοβιτς), Στάνκοβιτς, Νίνκοβιτς, Κράσιτς (62' Τόσιτς), Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67' Πάντελιτς).

Γήπεδο: "Mbombela Stadium", Νέλσπρουϊτ

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Άρης- Μίσελ διετίας – Αγκαλιά με Τσέζαρεκ

http://www.sport24.gr/ast/cov/mi/misel_2010_6_23_21_17_45_b.jpgΗ ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου με ιταλικό διαβατήριο στην κατοχή του Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Αύριο Πέμπτη (24/06) εξάλλου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ και πιθανότατα θα υπογράψει το συμβόλαιό του.Ο Μίσελ αγωνίζεται ως αριστερός μπακ-χαφ και έχει γεννηθεί στις 9 Ιουνίου του 1981, στην πόλη Βιτόρια της Βραζιλίας με ύψος 1.87μ. και είναι 75 κιλά.

Στις αρχές του 1998 υπέγραψε στην Ατλέτικο Μινέιρο και στην πρώτη του χρονιά πέτυχε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Μινέιρο. Με την φανέλα της Ατλέτικο Μινέριο, αγωνίστηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2004 σε 83 αγώνες, πετυχαίνοντας και 9 γκολ.

Τον Ιούνιο του 2004 μετακόμισε στην βελγική Σταντάρ Λιέγης όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Στην ομάδα του Βελγίου, έμεινε συνολικά δύο χρόνια, αγωνίστηκε 28 φορές και πέτυχε 2 γκολ. Το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Ατλέτικο Παραναένσε. Έπαιξε σε 58 αγώνες σημειώνοντας και 6 γκολ.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ναούτικο, όπου σε διάρκεια έξι μηνών είχε 27 εμφανίσεις και 1 γκολ. Το Φλεβάρη του 2010, μεταπήδησε στην Βιλανόβα, με την οποία είχε 11 συμμετοχές. Συνολικά έχει 207 συμμετοχές και 17 γκολ.

Ο Μίσελ είναι τέσσερις (4) φορές διεθνής με την πρώτη ομάδα της Εθνικής Βραζιλίας και πρόκειται ναι ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα του Άρη στο αθλητικό κέντρο του Κίτσμπουελ της Αυστρίας αύριο (24/06) το πρωί.

"Με όρεξη για πολλή δουλειά"

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Άρη ο Μίσελ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, w.w.w.arisfc.gr, τόνισε: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που επιστρέφω στην Ευρώπη και μάλιστα σε μία ομάδα με μεγάλους στόχους και δυναμική.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Άρης τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Έχω όρεξη για πολλή δουλειά και σκοπεύω να δικαιώσω όσους με επέλεξαν για την ομάδα".

Ενσωματώθηκε ο Αραβίδης

Στα αγωνιστικά στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας ο Χρήστος Αραβίδης ενσωματώθηκε σήμερα το απόγευμα με την υπόλοιπη αποστολή του Άρη, ενώ στην απογευματινή προπόνηση ο Τόνι Κάλβο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεών του στον αχίλλειο.

Όλο και πιο κοντά σε Τσέζαρεκ

Αύριο εξάλλου είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας του με την διοίκηση της ΠΑΕ και ακολούθως να υπογράψει το συμβόλαιό του. Εκτός του Κροάτη πάντως στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται και το φλερτ της παραμονής του Έντι Τζόνσον εκ νέου ως δανεικού από την αγγλική Φούλαμ.

Πατέλης: «Να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία»

Πατέλης: «Να τελειώνουμε με αυτή την παρωδία»

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Ηρακλής και νομικός του «Γηραιού» Θεόφιλος Πατέλης τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», αναφερόμενος ως επί το πλείστον στην αυριανή εκδίκαση της έφεσης: «Κάναμε δύο συνεντεύξεις Τύπου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερώσουμε όσο πιο σωστά γίνεται τον κόσμο. Αύριο πρέπει να βγει μια απόφαση από την Επιτροπή, πρέπει να μας πουν επιτέλους σε τι τους φταίει ο Ηρακλής, να μάθουμε τι τους ενοχλεί στον Ηρακλή. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, οι φόροι πληρώθηκαν, τα χρέη διευθετήθηκαν. Ας μας πει ο κ. Γερουλάνος, γιατί έγινε παρέμβαση την τελευταία στιγμή, ενώ υπάρχει το αυτοδιοίκητο».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις υπογράμμισε: «Το παιχνίδι φαίνεται πως είναι καθαρά πολιτικό και δεν ξέρω πραγματικά το γιατί. Ας μας πουν γιατί έκαναν παρέμβαση, ας μας πουν σε τι τους ενοχλούμε να ξέρουμε κι εμείς. Σήμερα πληρώθηκε ένα ποσό για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τον κ. Μυτιληναίο, τον οποίο και σίγουρα αναγνωρίζουμε και ευχαριστούμε. Είναι μεγάλη η συζήτηση το πώς έφτασε ως εδώ ο Ηρακλής, αλλά ο καταμερισμός των ευθυνών θα γίνει μετά την έκδοση της απόφασης. Η λογική λέει ότι η απόφαση θα βγει επιτέλους αύριο, έχουν απλά να εξετάσουν πέντε χαρτιά, τα οποία μπορούν να δουν μέσα σε μισή ώρα. Εκτός αν πάλι δεν βγάλουν απόφαση και θέλουν να περιμένουν καμία παρέμβαση από αλλού. Πρόκειται για ανεξήγητα πράγματα. Είναι θέμα λεπτών, αλλά ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτήν την παρωδία».

Οι «σφεντόνες» του Κούπερ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c0401673e25acfa90802f3abd286399e_L.jpg?1277294525?1277294525?1277294525Ταχύτητα ζητάει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τους παίκτες του στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. Αύριο(24/6) στην Αυστρία ο Τσέζαρεκ, επέστρεψε ο Αραβίδης.

Την πρώτη τους επαφή με μπάλα είχαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη. Με την καθοδήγηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ χωρίστηκαν σε γκρουπ πραγματοποιώντας ασκήσεις τεχνικής με την μπάλα. Λίγο νωρίτερα είχαν προθερμανθεί στο βοηθητικό γήπεδο ενώ το πρωί η ομάδα ακολούθησε ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη. Ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει την δυνατότητα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι με την Μπουρχάουζεν.

Μετά την διακοπή της συνεργασίας με τον Χαβιέ Κάμπορα, όπως έγραψε αποκλειστικά το “gazzetta.gr” αποφασίσθηκε να βγει από τον «πάγο» ο Χρήστος Αραβίδης. Ο νεαρός επιθετικός ειδοποιήθηκε από την διοίκηση να μεταβεί στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην αποστολή.


Να σημειωθεί ότι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στο θέμα του Χαβιέ Κάμπορα και έδωσε την συγκατάθεση του στη λύση της συνεργασίας από τη στιγμή που ο Αργεντινός επιθετικός επικαλέστηκε οικογενειακού λόγους.

Η διακοπή της συνεργασίας με τον Κάμπορα υποχρεώνει τους παράγοντες του Άρη να επισπεύσουν την απόκτηση του Τσέζαρεκ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την Πέμπτη(24/6) να μεταβεί στο κέντρο προετοιμασίας στην Αυστρία.

«Πιέζει» ο Ζαγοράκης για ΔΕΠΑ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3f3ca891be3d408aa8bdf9c43ba8493b_L.jpg?1277300023?1277300023?1277300023Το θέμα που «καίει» στον ΠΑΟΚ είναι το θέμα της χορηγίας στη φανέλα. Παρότι εισέπραξαν αρνητική απάντηση από την ΔΕΠΑ, o Zαγοράκης και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται να το «παλέψουν» με την βοήθεια κυβερνητικών παραγόντων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται κρίσιμο για την διοίκηση του ΠΑΟΚ που καλείται να βρει άμεσα λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα, πριν έρθουν τα χειρότερα. Το θέμα της χορηγίας στο μπροστινό μέρος της φανέλας το έχει αναλάβει προσωπικά ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να πιέσει προκειμένου το σωματείο να μην χάσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό το 1,4 εκατ. Ευρώ από την χορηγία της ΔΕΠΑ.

Η συμφωνία με την εταιρία φυσικού αερίου ήταν για 2 χρόνια με την προοπτική ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο. Για την ώρα η εταιρία, έχει καταρχήν αποφανθεί αρνητικά για την ανανέωση της χορηγίας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη θέση εντάσσεται στα πλαίσια μίας γενικότερης πολιτικής περικοπών που ακολουθούν όλες οι ΔΕΚΟ.

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου θεωρεί πως η αρχική απόφαση μπορεί να αλλάξει. Μάλιστα σκοπεύει έχοντας κάνει μια προεργασία με κυβερνητικούς παράγοντες να ταξιδέψει στην Αθήνα για μια σειρά επαφών με τους παράγοντες της εταιρίας. Αν η προσπάθεια δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί σε άλλους ενδιαφερόμενους για να διαφημιστούν μέσω της φανέλας του ΠΑΟΚ και να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα οι χορηγίες τους.

Aνακοίνωσε η Σάλκε τον Κυριάκο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f7b3f249b9b7c1cf5b623b370713b779_L.jpg?1277295583?1277295583?1277295583Παίκτης της Σάλκε και τυπικά είναι από σήμερα και για τα επόμενα χρόνια ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο νεαρός αμυντικός ανακοινώθηκε από τους Γερμανούς και φωτογραφήθηκε υπογράφοντας το συμβόλαιό του δίπλα στον Φέλιξ Μάγκατ. Το ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα συνέχιζε την καριέρα του στην Γερμανία και την Σάλκε ήταν ήδη γνωστό. Από σήμερα και τυπικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ανήκει στο δυναμικό της ομάδας του Φέλιξ Μάγκατ. Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός ανακοινώθηκε από τους «μπλε» και φωτογραφήθηκε υπογράφοντας το συμβόλαιό του δίπλα στον Μάγκατ. Στην συνέχεια έδωσε το παρών στην πρώτη προπόνηση της νέας του ομάδας. Όσον αφορά την Σάλκε στην ανακοίνωσή της για την απόκτηση του Παπαδόπουλου ανέφερε: «Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν για την Schalke 04. Ο αμυντικός προέρχεται από τον Ολυμπιακό Πειραιά και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο έως 30 Ιούνιο του 2014». Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Κοντά στη Γιούβε ο Γκαλάς


Ο Ουίλιαμ Γκαλάς ξεκίνησε την αντεπίθεση της Αρσεναλ Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για την απόκτηση του πελάτη του αποκάλυψε ο μάνατζερ του Γουίλιαμ Γκαλάς Ετιέν Μεντί. Ο άσος της Αρσεναλ επιστρέφει με την αποστολή της εθνικής Γαλλίας από τη Νότια Αφρική μετά τον αποκλεισμό των "τρικολόρ" και πρέπει να σκεφτεί άμεσα το μέλλον του.

Απομένει ακριβώς μία εβδομάδα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του παίκτη με τους "κανονιέρηδες" (30 Ιουνίου) και σύμφωνα με τον Μεντί, ο Γκαλάς θα ήταν πολύ χαρούμενος αν συνέχιζε την καριέρα του στο Τορίνο. "Μπορώ να επιβεβαιώσω το ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Θα συναντηθώ με τη διοίκηση της ομάδας για να συζητήσουμε το οικονομικό μέρος της συμφωνίας", συμπλήρωσε ο μάνατζερ του Γάλλου διεθνή, ο οποίος, αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Κόντης: «Θα αναπληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Κάμπορα»

Κόντης: «Θα αναπληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον Κάμπορα»

Επί των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με την αποχώρηση του Χαβιέ Κάμπορα από το ρόστερ, τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των «κιτρίνων», αλλά και την παραφιλολογία που αναπτύσσεται από διάφορους κύκλους, τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Γιάννης Κόντης.

Αρχικά ο κ. Κόντης σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Κάμπορα: «Με το που ολοκληρώθηκε η χρονιά και ο Κάμπορα έφυγε για την Αργεντινή, άρχισε τα τηλέφωνα για να μην ισχύσει το συμφωνητικό που είχαμε υπογράψει για την ανανέωση του συμβολαίου του, επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα, αλλά εμείς προσπαθούσαμε να τον πείσουμε να παραμείνει. Τελικά ήρθε μια μέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας για να συζητήσουμε από κοντά, όμως δεν πείστηκε να μείνει κι εμείς θεωρήσαμε καλύτερο να του λύσουμε το συμβόλαιο, καθώς προτιμάμε να μην έχουμε στις τάξεις μας παίκτες που δεν θέλουν να αγωνίζονται στην ομάδα μας. Κάποιοι που διασπείρουν ζιζάνια ότι είτε έπρεπε να τον πουλήσουμε είτε του χρωστάμε χρήματα, πρέπει να ξέρουν ότι ο Κάμπορα αφού δεν υπέγραψε το νέο συμβόλαιο, ήταν εν δυνάμει ελεύθερος. Θα μπορούσαμε να πάμε στη FIFA για την υπόθεση του, αλλά δεν το προτιμήσαμε. Όπως και να ‘χει θα κάνουμε το καλύτερο για να αναπληρώσουμε επάξια το κενό του. Στον Κάμπορα δεν χρωστάμε ούτε ευρώ και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Άλλωστε που θα βρει συμβόλαιο 500.000€ που του προσφέραμε εμείς; Από την άλλη αυτό έχει προβλεφθεί με ρήτρα που ζήτησε ο ίδιος να μας υπογραφεί και σε περίπτωση που αυτή σπάσει, θα πρέπει να μας καταβληθεί ένα χρηματικό αντίτιμο. Πιστεύω ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του, μιας και η γυναίκα του δεν μπορεί να συνηθίσει να ζει σε απόσταση από τους γονείς της. Ο Κάμπορα είναι παίκτης που ακούει πολύ την οικογένεια του κι εμείς αυτό το σεβαστήκαμε».

Αναφορικά με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τον Τόνι Κάλβο και τη μεταπήδηση στην Εσπανιόλ απάντησε: «Πρόκειται για μια απλή φημολογία, καθώς με τους Ισπανούς δεν υπάρχει καμία απολύτως επαφή. Πρόκειται για παιχνίδια των μάνατζερ, όπως συνήθως συμβαίνει αυτές τις εποχές».

Σχετικά με την περίπτωση του Μίτσελ υπογράμμισε: «Ο Μίτσελ πήρε κανονικά το διαβατήριο και πιστεύω ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η περίπτωση του. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία.

Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις δήλωσε: «Δίνω την είδηση ότι θέλουμε να πουλήσουμε 4-5 παίκτες, αλλά δεν πρόκειται για πακέτα μακαρόνια. Αναφορικά με τον Τζόνσον σίγουρα μιλάμε για μια οικονομική υπέρβαση, καθώς υπάρχει μια ρήτρα 1.2 εκατομμυρίων λιρών. Συνεχίζουμε να είμαστε σε συζητήσεις και θεωρώ ότι θα έχουμε κάτι καλύτερο τις επόμενες μέρες. Η περίπτωση Τσέζαρεκ δεν έχει καμία σχέση με την αποδέσμευση Κάμπορα, καθώς ήταν εξαρχής στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Νασούτι το είχαμε πει ότι πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση που θα προχωρούσε αν τον άφηνε ελεύθερο η Ρίβερ. Στη θέση του όμως αποκτήθηκε ο Οριόλ, ο οποίος είναι ένας παίκτης που θα διαγράψει την απώλεια του Νασούτι. Ασφαλώς και θα πάμε και για κάτι άλλο πέραν της απόκτησης Τσέζαρεκ. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Ναφτί, δεν μπορούμε εμείς να βγαίνουμε κάθε φορά να αναρτούμε τα χαρτιά του λογιστηρίου. Αυτή τη στιγμή είναι με την Εθνική Τυνησίας, αλλά θα ενσωματωθεί κανονικά μετά το τέλος των υποχρεώσεων του εκεί».

Σχολιάζοντας την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε: «Έχω βαρεθεί να βλέπω κάθε χρόνο την ίδια ιστορία από ενοχλητικούς ανθρώπους, οι οποίοι όμως εμένα προσωπικά με διασκεδάζουν. Έχω μάθει να μην κρύβω τα λόγια μου κι έγινα κακός, όμως εγώ είμαι απόλυτα δημοσιογραφικός, καθώς θεωρώ ότι η δημοσιογραφία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Γιάννης Κόντης υπογράμμισε: «Ο Άρης είναι μια τεράστια ομάδα που όμως κάποιοι δεν σέβονται. Δεν υπήρξε καμία πρόταση για να πάω στον Παναθηναϊκό, αλλά και να υπήρχε… Δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν ότι τόσα χρόνια έχω προτάσεις να αποχωρήσω, αλλά για κάποιον λόγο δεν το κάνω; Βλέπω αυτή την ομάδα διαφορετικά σε σχέση με άλλους, γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση του Άρη μου έχουν δημιουργήσει τεράστιο αίσθημα ευθύνης. Οι φίλαθλοι είναι οι πραγματικοί θεματοφύλακες του συλλόγου, γιατί μετά από τόσες παγίδες που είχαν στηθεί, κράτησαν όρθια την ομάδα. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, μιας και η αισιοδοξία αυτή αντλείται από τον προπονητή. Το υλικό μας έχει τη δίψα να δείξει πράγματα στον κόσμο και θα το κάνει αρχής γενομένης από τις πρώτες υποχρεώσεις στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για παιχνίδια που θα σηματοδοτήσουν τη νέα χρονιά».

ΗΠΑ-Αλγερία 1-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/li/lint_b.jpgΜε ήρωα τον Λάντον Ντόνοβαν ο οποίος σκόραρε στο 91', οι ΗΠΑ λύγισαν με 1-0 την αντίσταση της σκληροτράχηλης Αλγερίας και πήρε την πρόκριση για τους "16" ως πρώτη από τον 3ο όμιλο.

Η 11άδα των γηπεδούχων


(Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλεϊ, Τσερούντολο, Ντέμπσεϊ, Γκόμες, Ντόνοβαν, Μπόρνσταϊν, Ντεμέριτ, Άλτιντορ, Εντού

Η 11άδα των φιλοξενούμενων


(Ραμπά Σααντάν): Μ'Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάζ, Γιάχια, Χαλίς, Λάσεν, Τζεμπούρ, Ματμούρ, Ζιανί, Γέμπντα, Καντίρ

Σλοβενία-Αγγλία 0-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/en/england_2010_6_23_18_12_53_b.jpgΟ Ντεφόε σκόραρε μετά από 9 μήνες και η Αγγλία πήρε την πρώτη νίκη της στο Μουντιάλ κόντρα στην Σλοβενία με 1-0, που της δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.Άργησαν αλλά ξύπνησαν την κατάλληλη στιγμή τα "λιοντάρια" που με την πρώτη τους καλή εμφάνιση στη Νότια Αφρική, πήραν το τρίποντο και πήραν ως πρώτοι το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως τα περισσότερα της Εθνικής Αγγλίας, όμως ευτυχώς και για τους ίδιους αλλά και για εμάς που παρακολουθούσαμε το ματς, το θέαμα δεν άργησε να βελτιωθεί. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, αφού έκαναν ένα σωρό λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή και απειλήθηκαν από την Σλοβενία, "αφυπνίστηκαν" και έπαιξαν επιτέλους ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, όπου ο Μπίρσα σούταρε, αλλά ο Τζέιμς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Από 'κει και πέρα, τα "λιοντάρια" ήταν οι κυριάρχοι του ματς, δίχως βέβαια να πραγματοποίησουν καμιά σπουδαία εμφάνιση.

Το σημαντικό ήταν πως είτε με τον Λάμπαρντ από εκτέλεση φάουλ (14'), είτε με το σουτ του Ρούνεϊ, είτε με την κεφαλιά του Τέρι (18'), οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ντεφόε έδειξε τον δρόμο

Έτσι λοιπόν όπως κυλούσαν τα πράγματα, το γκολ για την Αγγλία ήταν θέμα χρόνου και πράγματι δεν άργησε να έρθει. Στο 23' ο Μίλνερ σέντραρε από τα δεξιά, ο Ντεφόε πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, δίωχνοντας έτσι το άγχος του φαβορί.

Όλα ήταν πλέον πιο εύκολα για τα "λιοντάρια" που με περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο ελαφριά πόδια, έκαναν το παιχνίδι τους και δημιούργησαν σημαντικές φάσεις για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Η άμυνα της Σλοβενίας δέχτηκε ένα καταιγισμό ευκαιριών μέχρι το 30', όμως η... μπόρα γι' αυτούς πέρασε δίχως δεύτερο γκολ, καθώς ούτε ο Λάμπαρντ (27'), ούτε ο Ντεφόε (30'), ούτε και ο Τζέραρντ (30') κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους Άγγλους να έχουν προβάδισμα πρόκρισης.

Στην επανάληψη το σκηνικό, ήταν ακριβώς ίδιο. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο είχαν τα ηνία του αγώνα, δημιουργούσαν πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και πραγματοποίησαν -επιτέλους- καλή εμφάνιση.

Η δυστοκία των "λιονταριών"

Το πρόβλημα των "λιονταριών" σ' αυτό το ματς δεν ήταν η ανικανότητα δημιουργίας παιχνίδιού (κάθε άλλο), αλλά η επιθετική δυστοκία και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Μία με τον Ντεφόε (46'), μία με τον Τέρι (57') και το αποκορύφωμα με τον Ρούνεϊ (58'), οι Άγγλοι βρέθηκαν φάτσα με το 2-0, αλλά δεν το πραγματοποίησαν.

Κι αφού οι Άγγλοι πέταγαν τις ευκαιρίες στα σκουπίδια και δεν "κλείδωναν" τη νίκη, οι Σλοβένοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να μην φύγουν ηττημένοι. Στο 68' μάλιστα προσπάθησαν τρεις φορές να σκοράρουν με σουτ των Μπίρσα, Μπέντιτς και Νοβάκοβιτς, μάταια όμως.



Αρέσουν κι αυτά...

*Η Αγγλία μετρά 13 συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και βρίσκεται πίσω από τις Βραζιλία (19), Ιταλία (17), Γερμανία (17), Αργεντινή (15) και Μεξικό (14).

*Το προσωνύμιο των Άγγλων είναι "Three Lions" (Τρία Λοντάρια), ενώ των Σλοβένων "Zmajceki" που σημαίνει "Δράκοι".

*Ο Ντεφόε πέτυχε το 12ο γκολ του με την φανέλα της Αγγλίας, ενώ μόλις για δεύτερη φορά άνοιξε το σκορ. Η προηγούμενη φορά ήταν το Σεπτέμβρη του 2004 στα προκριματικά του Μουντιάλ της Γερμανίας κόντρα στην Πολωνία (2-1 νίκη).

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο):Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (86' Χέσκεϊ).

Σλοβένια (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς (62' Nτέντιτς), Νοβάκοβιτς.

Γήπεδο: "Port Elizabeth Stadium" / Nelson Mandela Bay/Port

Διαιτητής: Σταρκ Βόλφγκανγκ (Γερμανία)

Λούσιο: "Το όνειρο μας είναι ανεκτίμητης αξίας"


Ο Λούσιο με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας Μπορεί ο Τύπος της Βραζιλίας να οργιάζει σχετικά με το πριμ της «σελεσάο», σε περίπτωση που «στεφθεί» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, αλλά ο Λούσιο απέφυγε διπλωματικά να αποκαλύψει το ποσό, τονίζοντας ότι «το όνειρο μας είναι ανεκτίμητης αξίας».

«Το χρηματικό έπαθλο δεν είναι ο στόχος μας. Αποκλειστικός στόχος μας είναι να εκπληρώσουμε το όνειρο μας, που είναι ανεκτίμητης αξίας. Κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάδειξη σου σε παγκόσμιο πρωταθλητή» τόνισε ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο ίδιος ο έμπειρος αμυντικός εκπροσώπησε τους διεθνείς στις διαπραγματεύσεις με την βραζιλιάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου σχετικά με το πριμ που θα πάρει η ομάδα, αν κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο για έκτη φορά στην ιστορία της. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επιτεύχθηκε τον Μαϊο, αλλά από κανέναν δεν έχει διαρρεύσει το ύψος του ποσού.

Σύμφωνα, πάντως, με την «O Estado de Sao Paulo», το τρόπαιο θα κάνει κατά 550.000 δολάρια πλουσιότερους κάθε έναν από τους 23 ποδοσφαιριστές και τον προπονητή Κάρλος Ντούνγκα, ενώ η «Folha de Sao Paulo» κάνει λόγο για ένα πιο «προσιτό» πριμ, που ανέρχεται στα 195.000 δολάρια για τον καθένα.

Το LA κοιτάζει Ροναλντίνιο


Ό Ροναλντίνιο σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Μίλαν.. Συμπαίκτης του Μπέκαμ και εκτός Μίλαν ενδέχεται να γίνει ο Ροναλντίνιο, αν έχουν δόση αλήθειας τα δημοσιεύματα από την Ιταλία. Οι "ροσονέρι" θέλουν να μειώσουν τις ετήσιες αποδοχές του Βραζιλιάνου, ο οποίος δεν το δέχεται. Κάπου εδώ μπαίνουν οι Γκάλαξι που προσπαθούν να πείσουν τον "Ρόνι" να πάει στην Αμερική και να αγωνιστεί με την ομάδα του Λος Αντζελες στο MLS, όπως έκανε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Αν οι Γκάλαξι αποσπάσουν τη θετική απάντηση του Ροναλντίνιο, τότε η Μίλαν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Βραζιλιάνο ακόμα και χωρίς να βάλει χρήματα στα ταμεία της. Αν φύγει πάντως ο Ροναλντίνιο από την Ιταλία θα χάσει και την ευκαιρία να βρίσκεται στα μπουζούκα της χώρας μας, όπως έκανε συχνά την προηγούμενη χρονιά!

Γκαρσία: "Ο ΠΑΟΚ και η Εθνική Ουρουγουάης"


Ο Πάμπλο Γκαρσία στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΣΠΟΡ, ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει πόσο πολύ του έχει λείψει η ατμόσφαιρα της Τούμπας, ενώ συγχρόνως σχολιάζει και την εκπληκτική, μέχρι τώρα, πορεία της Εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Συγκεκριμένα, είπε: "Μου έχει λείψει πολύ η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Μπορεί να βρίσκομαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στην Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσω την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Μου έχουν λείψει πολύ οι φίλαθλοί μας, αλλά και γενικότερα όλα όσα ζω με τον ΠΑΟΚ."

Ο Πάμπλο Γκαρσία σχολιάζοντας την πορεία της Εθνικής Ουρουογουάης, τόνισε: "Παρακολουθώ τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας της χώρας μου στο Μουντιάλ. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι συμπαίκτες μου."

Ο Ρούνεϊ κι ο Σαλπιγγίδης
Η γαλλική ιστοσελίδα Sofoot, φιλοξενεί τον Σεντρίκ Καντέ που με δηλώσεις του τον παρομοίασε τον Σαλπιγγίδη με τον Ρούνεϊ. Σε αφιέρωμα γίνεται λόγος για το ιστορικό γκολ που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης κόντρα στη Νιγηρία, στο χαμηλό προφίλ που διατηρεί και την ομαδικότητα του και ζητήθηκε η γνώμη δύο συμπαικτών του των Σεντρίκ Καντέ και Γιώργου Καραγκούνη.

"Είναι ένας μικρός ταύρος που δεν υπολογίζει τις προσπάθειες του στο γήπεδο. Έχει μία απίθανη έκρηξη και γενναιοδωρία. Γνωρίζω πολύ λίγους παίκτες σε αυτό το επίπεδο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ας πούμε ότι γίνεται μία συνηθισμένη κούρσα στον αγωνιστικό χώρο τα τελευταία πέντε λεπτά. Αυτός θα έρθει να κάνει στην περιοχή μας για να κάνει τάκλιν. Είναι ο δικός μας Γουέιν Ρούνει" ανέφερε ο Σεντρίκ Καντέ που αποκαλύπτοντας διάλογό του με τον Σισέ, συμφώνησαν και οι δύο πως η απώλειά του είναι μεγάλη για τον Παναθηναϊκό.

Φιλικό με ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ο ΠΑΟΚ δεν το ανακοίνωσε ακόμη, αλλά... Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "footballbulgaria.gol.bg" το φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου στην Γερμανία. Το ότι ο "Δικέφαλος" θα έδινε φιλικό με την βουλγαρική ομάδα ήταν γνωστό, απλά το δημοσίευμα ανακοινώνει την συμφωνία των δύο ομάδων και την ημερομηνία του αγώνα.

Όλα τα σενάρια πιθανά

Όλα τα σενάρια πιθανά

Είναι μονίμως το δεύτερο μεγάλο θέμα του καλοκαιριού, ενίοτε όμως μετατρέπεται -λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει- και σε πρώτο. Πρόκειται για το κεφαλαιώδες ζήτημα των απομακρύνσεων-αποδεσμεύσεων και κατά μία έννοια των «ανεπιθύμητων» σε μια ομάδα ποδοσφαιριστών.
Στον Άρη, προσφάτως, βγήκε προς τα έξω η «μαύρη λίστα», μια λίστα με τους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Έκτορ Κούπερ.
Πέρα όμως από τα επτά ονόματα για τα οποία σας είχε ενημερώσει επανειλημμένα -και μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια- το «Μetrosport» , υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις που είτε ήταν και είναι ξεκάθαρες είτε είναι λίγο περισσότερο πολύπλοκες.
Στην πρώτη κατηγορία συμπεριλαμβάνεται αναμφίβολα το όνομα του Φερνάντεζ, ο οποίος αποχώρησε αθόρυβα και φυσιολογικά, ενώ στη δεύτερη ανήκει ο Μεντί Ναφτί, ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά και ένας δύσκολος και δύστροπος χαρακτήρας.

Όσο φεύγει …άλλο τόσο μένει …

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει, μπορεί να μην έχει ακουστεί τίποτα φωναχτά και επίσημα αλλά ο «κόσμος το ‘χει τούμπανο και κάποιοι στην Αλκμήνης κρυφό καμάρι…».
Ο ποδοσφαιριστής Ναφτί έχει πείσει τους πάντες ότι είναι και πλήρης και ολοκληρωμένος. Το σημείο στο οποίο εστιάζονται οι αμφιβολίες και η αμφισβήτηση έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για ένα περίεργο άτομο που συχνά-πυκνά δημιουργούσε προβλήματα από το τίποτα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο Ναφτί δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κούπερ, ή για να ακριβολογούμε δεν θεωρείται απαραίτητος. Είναι βέβαιο επομένως ότι γίνονται και θα γίνουν προσπάθειες για να λυθεί το συμβόλαιό του.Πηγη Μετροσπορ

Ο Αμέλια στην Μίλαν


Ο Μάρκο Αμέλια Τις... αγοραπωλησίες άρχισε η Μίλαν, η οποία παραχώρησε τον Μάρκο Στοράρι στην Γιουβέντους, ενώ απέκτησε τον Μάρκο Αμέλια δανεικό από την Τζένοα. Ο Αμέλια αποτελεί τη δεύτερη επιλογή των Μιλανέζων κάτω από τα δοκάρια, πίσω από τον Κρίστιαν Αμπιάτι, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης μετά από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Όσον αφορά στον Στοράρι, ο οποίος πέρασε το δεύτερο μισό της παρελθούσας σεζόν ως δανεικός στην Σαμπντόρια, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Τορίνο, η οποία ψάχνει λύση, στην περίπτωση που ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν χρειαστεί να ξαπλώσει στο χειρουργικό τραπέζι, με την επιστροφή του από το Μουντιάλ.

Η Γιουβέντους, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Ουρουγουανού επιθετικού, Χόρχε Μαρτίνες, ο οποίος ανήκει στην Κατάνια.

"Αγοράζω την ΠΑΕ"!


Αναψε φωτιές ο Βγενόπουλος Βόμβα μεγατόνων έσκασε την Τετάρτη στον Παναθηναϊκό! Με επιστολή που απέστειλε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζητάει την αγορά της ΠΑΕ! Ο κ. Βγενόπουλος κάνει γνωστό ότι η πρότασή του ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου, ενώ ορίζει ήδη το νομικό τμήμα και τους ορκωτούς λογιστές που θα εμπλακούν στην υπόθεση, εφόσον ο Βαρδινογιάννης αποδεχτεί την πρόταση,

Επίσης, γνωστοποιεί ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο Νικόλας Πατέρας θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του προέδρου!

Η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Έκανα σήμερα την κάτωθι πρόταση στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη

«κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη

Ηρώδου Αττικού 12Α

Μαρούσι

23 Ιουνίου 2010

Γιάννη,
Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

2. Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3. Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4. Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5. Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.


Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος»

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.

Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σε αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».

Είπε το «αντίο» ο Ρεχάγκελ

Είπε το «αντίο» ο Ρεχάγκελ

Το οριστικό «αντίο» στην εθνική Ελλάδας είπε ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όπως είχε προαναγγείλει από χθες, εξωτερίκευσε τις σκέψεις του σήμερα το πρωί στους διεθνείς ποδοσφαιριστές μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ο Ότο Ρεχάγκελ τόνισε στους παίκτες πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα, ευχαριστώντας τους παράλληλα για όσα πέρασαν μαζί και για την συνεργασία που υπήρξε. Ο Γιώργος Καραγκούνης ως αρχηγός της ομάδας με την σειρά του ευχαρίστησε τον Ότο Ρεχάγκελ για όσα πρόσφερε στην εθνική και στους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ο Ρεχάγκελ άλλωστε έδωσε στην εθνική Ελλάδας μία αγωνιστική ταυτότητα και πέτυχε μαζί της πράγματα που κανείς άλλος δεν ονειρεύτηκε. Ο κ. Ρεχάγκελ θα έχει τις προσεχείς ώρες συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, στον οποίο και θα ανακοινώσει και τυπικά την απόφαση του. Πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει ανακοίνωση και του νέου τεχνικού που θα είναι πιθανότατα ο Φερνάντο Σάντος, καθώς λέγεται πως υπάρχει ήδη μία πρώτη συμφωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Φαβορί ο Σάντος, έπεται ο Μπάγεβιτς

Φαβορί ο Σάντος, έπεται ο Μπάγεβιτς

Από τη στιγμή που οι περισσότερες ενδείξεις συγκλίνουν προς το διαζύγιο ΕΠΟ-Ρεχάγκελ, ο Φερνάντο Σάντος φέρεται ως ο επικρατέστερος να διαδεχτεί τον Γερμανό τεχνικό στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ τυγχάνει της ιδιαίτερης εκτίμησης του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, ενώ δεύτερος υποψήφιος μετά τον Πορτογάλο είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Καταλανός ο Μάτα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/mata_2009_10_29_10_22_37_b.jpgΣτην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Χουάν Μάτα προχώρησε η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με όσα μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός στην Ισπανία.Ο 22χρονος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους "μπλαουγκράνα" οι οποίοι θα καταβάλουν το ποσό των 20εκατ. ευρώ στην Βαλένθια για την απόκτηση του.

Το περασμένο καλοκαίρι οι "νυχτερίδες" είχαν απορρίψει πρόταση της ομάδας της Βαρκελώνης αλλά φέτος το καλοκαίρι τα δεδομένα άλλαξαν καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είχαν ως αποτέλεσμα να παραχωρήσουν στην Μπαρτσελόνα και τον Νταβίντ Βίγια.

Ο Μάτα είχε συμβόλαιο έως το 2012 με την Βαλένθια και θα γίνει πλέον ο ένατος παίκτης στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας που είναι παίκτης της ομάδας.

Μονόδρομος η νίκη για Αγγλία

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/capello_2010_6_21_9_24_48_b.jpgΗ Αγγλία αντιμετωπίζει την Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου με μοναδικό στόχο τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το άλλο ματς του ομίλου Αλγερία-ΗΠΑ. Στον 4ο όμιλο η Γερμανία αντιμετωπίζει την Γκάνα στον 4ο όμιλο, ενώ η Σερβία θα παίξει για τη νίκη κόντρα στην Αυστραλία.Aλγερία-ΗΠΑ (17:00-ΕΤ1)

Στο φινάλε του τρίτου ομίλου, η Αλγερία και οι ΗΠΑ παίζουν τα ρέστα τους για πρόκριση στην επόμενη φάση στην μεταξύ τους αναμέτρηση στην Πρετόρια. Η ομάδα του Ράφικ Τζιμπούρ μετά την ισοπαλία που απέσπασε από την Αγγλία, παρέμεινε ζωντανή αλλά πλέον χρειάζεται τη νίκη ώστε υπό προυποθέσεις να πάρει το εισιτήριο για τους "16".

Συγκεκριμένα η Αλγερία χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά ενώ αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά θα πρέπει να νικήσει η Σλοβενία στο άλλο ματς την Αγγλία ή να λήξει ισόπαλο για να ξεπεράσει την Αγγλία. Σε καλύτερη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ που έχουν δύο βαθμούς μετά τις ισοπαλίες με Αγγλία και Σλοβενία και το τρίποντο θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το συγκρότημα του Μπομπ Μπράντλεϊ κρατάει την τύχη στα χέρια του και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία. Στο αγωνιστικό μέρος ο προπονητής της Αλγερίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και είναι πιθανό ο Τζιμπούρ να ξεκινήσει τον αγώνα ενώ από την άλλη πλευρά για τους Αμερικανούς απόντας θα είναι ο Φίντλεϊ. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε από το Βέλγιο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αλγερία (Ραμπάχ Σααντάνε): Μπουλί, Μπουγκέρα, Χαλίσε, Γιάχια, Μπελχάτζ, Ματμούρ, Γεμπντά, Λασέν, Ζιανί, Καντίρ,Τζιμπούρ( Μπουντεμπούζ).

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ντεμεριτ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Εντου, Ντέμπσεϊ, Αλτιντορ, Μπάντλ.

Σλοβενία-Αγγλία (17:00-ΝΕΤ)

Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά πλέον για την Αγγλία καθώς μπορεί πριν από την έναρξη του Μουντιάλ να θεωρήθηκε ως ένα από τα φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο πλέον κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Τα "λιοντάρια" παραμένουν χωρίς νίκη μετά από δύο αγώνες έχοντας ως απολογισμό δύο βαθμούς με τις ισοπαλίες κόντρα σε ΗΠΑ και Αλγερία και πλέον το τρίποντο απέναντι στην Σλοβενία στο Πορτ Ελίζαμπεθ για τον τρίτο όμιλο, κρίνεται απαραίτητο ώστε να μην επιστρέψει άδοξα στη βάση της. Όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που είναι σε καλύτερη μοίρα από το συγκρότημα του Φάμπιο Καπέλο στην βαθμολογία.

Η Σλοβενία μετράει τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα της παιχνίδια, όντας αήττητη και έχει και το περιθώριο της ισοπαλίας στο σημερινό παιχνίδι για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ βρίσκεται λοιπόν μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία. Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής της Αγγλίας δεν θα έχει στην διάθεση του τον Κάραγχερ και Κινγκ ενώ ο τεχνικός της Σλοβενίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σταρκ από την Γερμανία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα, Κορεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ, Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς.

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Τέρι, Απσον, Ασλεϊ Κόουλ, Λένον, Λάμπαρντ, Μπάρι, Τζόε Κόουλ, Τζέραρντ, Ρούνεϊ.

Γκάνα-Γερμανία (21:30-ΝΕΤ)

Η ήττα από την Σερβία την προηγούμενη αγωνιστική έφερε πλέον την Γερμανία με την πλάτη στον τοίχο. Τα "πάντσερ" αντιμετωπίζουν την Γκάνα στο φινάλε του τετάρτου ομίλου στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να πάρουν την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιόκιμ Λεβ έχει τρεις βαθμούς με τη νίκη της πρεμιέρας επί της Αυστραλίας αλλά το δεύτερο παιχνίδι απέναντι στους "πλάβι" και η ήττα ήρθε για να ανατρέψει τα προγνωστικά που την έφεραν να αποτελεί το φαβορί τόσο για το εισιτήριο προς την επόμενη φάση όσο και την πρωτιά του ομίλου.

Η Γκάνα αντίθετα αν και αποτελεί το αουτσάιντερ είναι σε καλύτερη θέση από τους Γερμανούς μιάς και μετράει τέσσερις βαθμούς μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, όντας αήττητη και επομένως έχει και το περιθώριο της ισοπαλίας στο παιχνίδι. Στο αγωνιστικό μέρος ο προπονητής της Γερμανίας δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κλόζε ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι ο Κακάου. Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Γκάνας, Μίλοβαν Ράγιεβατς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κάρλος Σιμόν από την Βραζιλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Γκάνα (Μίλοβαν Ράγιεβατς): Κίνγκσον, Παντσίλ, Μενσά, Αντι, Σαρπέι, Ανάν, Ασαμόα, Αγιου, Μπόατενγκ, Γκιάν, Ταγκόε.

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζιλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κακάου.

Αυστραλία-Σερβία (21:30-ΕΤ1)

Στο δεύτερο παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο που θα διεξαχθεί στο «Μμπομπέλα» του Νελσρούιτ, η Σερβία αντιμετωπίζει την Αυστραλία έχοντας σαφώς περισσότερες πιθανότητες από τα «κανγκουρό» για την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Οι "πλάβι" μετά την σπουδαία νίκη επί της Γερμανίας αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο και πλέον με ένα νέο τρίποντο δεν θα χρειαστεί να περιμένουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να προκριθούν.

Εξάλλου με ισοπαλία, οι Σέρβοι χρειάζονται νίκη της Γκάνας για να προκριθούν.Η Αυστραλία αντίθετα θέλει νίκη επί της Σερβίας αλλά και παράλληλα να επικρατήσει η Γκάνα της Γερμανίας. Στο αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής των Σέρβων, Ράντομιρ Άντιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός της Αυστραλίας, Πιμ Βέρμπεεκ θα έχει ξανά στην διάθεση του τον Κέιχιλ που εξέτισε την ποινή του. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Χόρχε Λαριόντα από την Ουρουγουάη.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αυστραλία (Πιμ Βέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μποσάμπ, Τσίπερφιλντ, Γουίλκσαϊρ, Μπρεσιάνο, Κουλίνα, Χόλμαν, Εμερτον, Βάλερι, Κέιχιλ.

Σερβία (Ράντομιρ Αντιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Κολάροφ, Κράσιτς, Στάνκοβιτς, Κουζμάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς, Λάζοβιτς.

Οι βαθμολογίες

3ος όμιλος

1. Σλοβενία 4 (3-2)
2. ΗΠΑ 2 (3-3)
3. Αγγλία 2 (1-1)
4. Αλγερία 1 (0-1)

4ος όμιλος

1. Γκάνα 4 (2-1)
2. Γερμανία 3 (4-1)
3. Σερβία 3 (1-1)
4. Αυστραλία 1 (0-4)

Τέλος ο Στολτίδης

http://www.contra.gr/images/m/stoltidis_0001_m.jpgΠαρελθόν από το δυναμικό του Ολυμπιακού αποτελεί μετά από επτά χρόνια παρουσίας ο Ιεροκλής Στολτίδης, όπως ανακοίνωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημέρωσε σήμερα τον Ιεροκλή Στολτίδη, ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ευχαριστεί τον Ιεροκλή Στολτίδη για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

Έφυγε μόνος του ο Ανρί

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2e4a5f257d2f236a33a8e4a1c2167523_L.jpg?1277272741?1277272741?1277272741Ο Τιερί Ανρί δεν αναχώρησε με την υπόλοιπη αποστολή της εθνικής Γαλλίας για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη, αλλά μόνος του. Ο διεθνής επιθετικός θα έχει συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί και στην συνέχεια θα πάει να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έπαιξε κόντρα στη Νότιο Αφρική το τελευταίο πιθανότατα παιχνίδι του με το εθνόσημο δεν γύρισε με τους συμπαίκτες του στην Γαλλία. Σύμφωνα με το «Canal Plus», ο «Τιτί» αποφάσισε να γυρίσει μόνος του.

Πάντως, όπως αναφέρει το «RMC», ο Ανρί θα επισκεφτεί τον Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι και στη συνέχεια μπορεί να πάει για διακοπές ενώ θα οριστικοποίηση και την μεταγραφή του στο πρωτάθλημα της Αμερικής με την φανέλα των Ρεντ Μπουλς. Ο πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να μάθει τους λόγους του φιάσκου των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Υπό κρίση οι δανεικοί στον ΠΑΟΚ

Υπό κρίση οι δανεικοί στον ΠΑΟΚ

Την τύχη των δανεικών παικτών τους που επιστρέφουν αλλά δεν είναι βέβαιο και πως θα παραμείνουν στην ομάδα, εξετάζουν στον ΠΑΟΚ. Μολονότι αυτοί επιθυμούν μια δεύτερη ευκαιρία, δεν είναι σίγουρο πως θα μείνει κάποιος από όλους στην ομάδα και κυρίως είναι άγνωστο ποιος θα παραμείνει;
Ο Μοχαμέντ Αμπουμπακάρι έχει επιστρέψει από την Λιβαδειά όπου πέρασε ένα αγωνιώδες εξάμηνο και ήδη ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη ατομικές προπονήσεις. Τον θέλει ο Πανσερραϊκός, που τον ήθελε και τον περασμένο χειμώνα. Τον ζητά και η Κέρκυρα αλλά και άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ο ίδιος δεν θέλει να φύγει από την Τούμπα και περιμένει από το νέο προπονητή την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Ελπίζει να ακολουθήσει τουλάχιστον την προετοιμασία της Γερμανίας, για να δείξει εκεί σε πρώτο χρόνο την ικανότητα του να ξαναφορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ο Σωτήρης Μπαλάφας, φαίνεται πως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να μείνει στον ΠΑΟΚ αφού εκτός από τον Σάντος που τον ήθελε και αν έμενε θα είχε μια θέση στο ρόστερ, απολαμβάνει της εκτίμησης και του Βρύζα, οπότε όλα είναι πλέον πιθανά.
Τέλος ο Κλάους Αθανασιάδης, που φέτος έκανε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα στον Πανσερραίκό, θέλει κι αυτός να επιστρέψει, με μικρότερες όμως πιθανότητες γιατί σε πολλά από τα παιχνίδια της σερραϊκής ομάδας ήταν αναπληρωματικός. Όλα αυτά κρίνονται αυτές τις μέρες και σύντομα θα γίνουν γνωστές οι κρίσεις.

Ο Κάμπορα, ο Αραβίδης, ο Γκαρσία κι ο Μίσελ


Ο επιθετικός του Αρη, Χαβιέ Καμπόρα Ενα σωρό αλλαγές γίνονται στον Aρη, στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Εντελώς ξαφνικά δόθηκε τέλος στη σχέση με τον Χαβιέ Κάμπορα. Ο πρώτος σκόρερ των "κιτρίνων" στην περσινή περίοδο με 13 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αρχικά ειπώθηκε ότι καθυστέρησε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη κατά μια μέρα σε ότι αφορά το καθορισμένο πρώτο ραντεβού της περιόδου. Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με τη βίζα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάμπορα έθεσε οικονομικό ζήτημα, δεν βρέθηκε σημείο επαφής με τη διοίκηση και έτσι οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε ένα πρόωρο διαζύγιο. Να σημειωθεί ότι, μόλις δυο μήνες πριν, είχαν προχωρήσει στην ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του Aρη ανακοίνωσε: ''Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χαβιέ Εντγκάρντο Κάμπορα μετά από δικό του αίτημα για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με σεβασμό απέναντι σε ένα ποδοσφαιριστή που τίμησε την φανέλα του ΑΡΗ έλυσε το συμβόλαιό του, τον ευχαριστεί για την προσφορά του και πλέον του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του''.

Τελικά και Αραβίδης
Να σημειωθεί ότι η αποστολή του Aρη ξεκίνησε προπονήσεις επί αυστριακού εδάφος από χθες το απόγευμα κάτω από χειμωνιάτικες συνθήκες . Οι «κίτρινοι» μετά από αρκετές ώρες ταξιδιού βρέθηκαν στο Κίτσμπιελ όπου θα περάσουν τις επόμενες 14 ημέρες τους.

Στην αποστολή θα προστεθούν οι Μίσελ Γκαρμπίνι και Χρήστο Αραβίδη.
Ο τελευταίος δεν ήταν αρχικά στα ονόματα που ανακοινώθηκαν για την αποστολή της Αυστρίας.

'Ολοι υπέθεσαν ότι δε βρίσκεται στα πλάνα του Αργεντινού προπονητή αλλά, το σκηνικό άλλαξε, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αυστρία για να ακολουθήσει κανονικότατα την προετοιμασία της ομάδας του, με την οποία δεσμεύεται με ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο.

Ο Αραβίδης παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για μερικές ημέρες για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Παίζεται η απόκτηση του Μίσελ
Ο Μίσελ Γκαρμπίνι μπορεί να ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ Aρης ότι θα μεταβεί στην Αυστρία για να ακολουθήσει την προετοιμασία, ωστόσο, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα έγγραφα που απαιτούνται, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι κοινοτικός και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου. Σε περίπτωση που ο Μίσελ δεν καταφέρει να πάρει στα χέρια του τα έγγραφα, οι κίτρινοι θα στραφούν σε άλλες λύσεις για την κάλυψη του αριστερού άκρου της άμυνας, αφού βάσει του σχεδιασμού, δεν προβλέπεται κατάληψη θέσης ξένου από τον αριστερό μπακ. Οι άνθρωποι του ’ρη δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για πάρα πολύ καιρό τον Μίσελ, για τον οποίο πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τελικά θα τα καταφέρει να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Μείωση ο Νάτσο
Τέλος, ο Νάτσο Γκαρσία, λίγο έλειψε να μπει στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Την τελευταία στιγμή μπήκε στο αεροπλάνο για την Αυστρία. Ο Βολιβιανός που δεν έχει ικανοποιήσει κατά την περσινή περίοδο ούτε τον προπονητή ούτε και τη διοίκηση που του έχει προσφέρει ένα μεγάλο και πολυετές συμβόλαιο, θα συζητήσει για τη μείωση των αποδοχών του.

Θέλουν να «φάνε» τη Μίκρα!

Θέλουν να «φάνε» τη Μίκρα!

Σκέφτεται και αναρωτιέται ο απλός φίλαθλος του Ηρακλή και γενικότερα ο φίλαθλος κόσμος της χώρας: Γιατί γίνεται αυτό στον Ηρακλή; Η απάντηση ήρθε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, από τον πρόεδρο του Γ.Σ. Ηρακλής, Κωνσταντίνο Γωγάκο. Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη με τον Γ.Γ.Α., Πάνο Μπιτσαξή, ο τελευταίος του πρότεινε την παραχώρηση των 60 στρεμμάτων της Μίκρας για τη διασφάλιση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου! Απίστευτο κι όμως Ελληνικό. «Έμεινα έκπληκτος από την πρόταση του Γ.Γ.Α. να παραχωρήσουμε τα 60 στρέμματα που έχουμε στη Μίκρα για να διασφαλίσουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου» φανέρωσε χθες ο Κωνσταντίνος Γωγάκος. Το σχέδιο αφανισμού του Ηρακλή είναι πλέον ξεκάθαρο που οδηγεί. Στο να μην έχει ο Ημίθεος αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία του, να μην κάνει ποτέ το ποδοσφαιρικό γήπεδο που δικαιούται και επομένως ποτέ να μη γίνει μεγάλος και να δυναμώσει. Αυτός είναι ο στόχος και αποκαλύφθηκε περίτρανα. Γι’ αυτό «πολεμούν» με πρωτοφανή… λύσσα. Για να εκμεταλλευτούν τη Μίκρα, να αναγκαστεί η ομάδα να την παραχωρήσει για να επιβιώσει οικονομικά. Αυτό θέλουν. Μονάχα που ο Ηρακλής αυτή την έκταση την απέκτησε με «ιδρώτα» και με αγώνα τεσσάρων ολόκληρων χρόνων!

«Τα δικά σας δικά μας»!

Το θετικό από πλευράς του Κωνσταντίνου Γωγάκου και Γ.Σ. είναι πως στο ψήφισμα που επιδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, συμπεριλήφθηκε και το ιστορικό λεύκωμα των 100 ετών του συλλόγου. Σ’ αυτό αναλύεται με την παραμικρή λεπτομέρεια η ιστορία του γηπέδου και των εκτάσεων του Ηρακλή. Από το πρώτο γήπεδο στο σημείο που βρίσκεται τώρα ο Λευκός Πύργος, μέχρι εκείνο των Πανεπιστημίων και την παραχώρηση των εκτάσεων σε Χορτατζήδες και Μίκρα. Η ίδια η Πολιτεία έδιωχνε τον Ηρακλή συνεχώς παραχωρώντας του άλλες εκτάσεις. Τώρα το σχέδιο λέει πως θέλουν και τη Μίκρα! «Τα δικά σας… δικά μας» δηλαδή! Το κακό γι’ αυτούς είναι πως δεν θα το καταφέρουν ποτέ και ο λαός του Ηρακλή πλέον έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται.

Αποφασίστηκε πολιτική… λιτότητας

Αποφασίστηκε πολιτική… λιτότητας

Αρκετά θέματα θίχτηκαν στο χθεσινο έκτακτο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο κράτησε για αρκετή ώρα και βέβαια συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα. Επικεφαλής ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος υπογράμμισε σε γενικές γραμμές πως θα ακολουθηθεί πολιτική λιτότητας καθώς τα έσοδα έχουν μειωθεί και κατά συνέπεια δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει κάποιες κινήσεις που θα ήθελε. Έτσι τα μεταγραφικά μένουν προς το παρών στάσιμα, καθώς πρώτα θα αποχωρήσουν ενδεχομένως κάποιοι παίκτες ή θα παραχωρηθούν με μεταγραφή, ενώ σημαντικά είναι τα έξοδα των έργων στην Τούμπα, που επιβάλλεται όμως να ολοκληρωθούν. Ο δικέφαλος αναζητά τον κεντρικό χορηγό της φανέλας, που αναμένεται να φέρει έσοδα (μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την ΔΕΠΑ).

Τραγωδία στους πανηγυρισμούς των Νοτιοκορεατών

http://www.contra.gr/images/m/southkoreasfans_230610_m.jpgΕνας 20άχρονος Νοτιοκορεάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Σεούλ, για την πρόκριση της Εθνικής τους ομάδας στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός αποδείχθηκε κακός σύμβουλος για έναν 20άχρονο φοιτητή ο οποίος μαζί με τρεις φίλους του πήδηξαν στον ποταμό Χαν της Σεούλ προκειμένου να πανηγυρίσουν την ισοπαλία της ομάδας τους με τη Νιγηρία που την έστειλε για πρώτη φορά στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ.

Οι τρεις φίλοι του άτυχου νέου πρόλαβαν και βγήκαν εγκαίρως από το ποτάμι αλλά εκείνος δεν τα κατάφερε. Η επέμβαση της αστυνομίας δεν ήταν αρκετή ώστε να τον κρατήσει στη ζωή.

Μέσι: «Οι Έλληνες με έπαιξαν βρώμικα»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_fdmb5dBOs6.jpgΟ Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και με την Εθνική Ελλάδας, γεγονός που ίσως τον… πείραξε, αφού δεν δικαιολογείται αλλιώς η αναφορά του στη διαιτησία.Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, εξέφρασε τα παράπονά του για το συγκεκριμένο θέμα. Τόνίζοντας ότι οι Έλληνες παίκτες τον έπαιξαν βρώμικα.

Συγκεκριμένα ο άσσος της Μπαρτσελόνα είπε: «Ο διαιτητής έπαιζε υπέρ της Ελλάδας. Οι αντίπαλοι με αντιμετώπισαν βρώμικα. Δεν έχει σημασία πώς με μαρκάρουν, αλλά να παίζουμε γρήγορα».

Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν σκόραρε τόνισε: «Έφτασα και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν πειράζει, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Δεν έχει σημασία αν σκοράρω εγώ ή όχι».

Και η Ίντερ για Γιοβάνοβιτς!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_MtzruEdE7x.jpgΟυκ ολίγες είναι οι ομάδες που θέλουν να αποκτήσουν τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς και όσο η Λίβερπουλ δεν ενεργοποιεί το προσύμφωνο οι «μνηστήρες» θα αυξάνονται συνεχώς.Οι εμφανίσεις του διεθνή μεσοεπιθετικού με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και της Ίντερ.

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο «Γιόβα» αποτελούσε επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ -πριν φύγει από τους «ρεντς»- και δεν αποκλείεται ο Ισπανός τεχνικός να θέλει να τον φέρει στο Μιλάνο.

Από τη πλευρά του, ο Γιοβάνοβιτς εμφανίσθηκε… μπερδεμένος, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του: «Υπάρχει ένα προσύμφωνο με τη Λίβερπουλ, αλλά αν και οι δύο πλευρές επιθυμούν να το ακυρώσουν, τότε υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Φωτο Ημερας

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η Πορτογαλία στο παιχνίδι με την Βόρεια Κορέα!

Ειπε...................

"Κάποιοι βιάστηκαν να μας σταυρώσουν..."

Αλέξανδρος Τζόρβας

(Σχόλιο του διεθνούς τερματοφύλακα, μετά την ήττα από την Αργεντινή, που σηματοδότησε τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από τους 16 του Μουντιάλ)

Ψιθυροι..........

  • "Ο Μαραντόνα στέλνει τον Ρεχάγκελ στη σύνταξη", έγραψαν οι γερμανοί μετά την ήττα - αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από την Αργεντινή. Λέτε να στείλει και η Γκάνα τον... κατά τ' άλλα νεότατο Λεβ στη σύνταξη;
  • Ενα... πουλάκι που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα του μπασκετικού Παναθηναϊκού... σφύριξε πως η υπόθεση Σπανούλη θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.
  • Η Ν. Αφρική έγινε η πρώτη διοργανώτρια στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου που δεν συνεχίζει μετά τη φάση των ομίλων.
  • Σε μια σπάνια στιγμή ...ελευθερίας του λόγου, οι Αρχές στη Βόρειο Κορέα, μετά και την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας τους κόντρα στη Βραζιλία, αποφάσισαν να δείξουν σε ζωντανή μετάδοση το παιχνίδι κόντρα στη Πορτογαλία. Τελικό σκορ; Πορτογαλία - Β. Κορέα 7-0 και άντε να εξηγήσεις στον λαό ότι εμείς παίζουμε με τα κόκκινα...

Τσέζαρεκ ο αντί-Κάμπορα–Θέλει και Τζόνσον

http://www.sport24.gr/ast/cov/67/675146_b.jpgΠαρελθόν και επίσημα αποτελεί ο Χαβιέ Κάμπορα από τους κίτρινους όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Ντάνιελ Τσέζαρεκ ο αντικαταστάτης του Αργεντινού επιθετικού. Θέλει και Τζόνσον ο Κούπερ.Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επιθετικός που θα κληθεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο ρόστερ του Άρη από την λύση της συνεργασίας με τον Χαβιέ Κάμπορα.

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χαβιέ Εντγκάρντο Κάμπορα μετά από δικό του αίτημα για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με σεβασμό απέναντι σε ένα ποδοσφαιριστή που τίμησε την φανέλα του ΑΡΗ έλυσε το συμβόλαιό του, τον ευχαριστεί για την προσφορά του και πλέον του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης για την λύση του συμβολαίου του Κάμπορα που βρέθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και είχε συνάντηση με τον πρόεδρό της ΠΑΕ, Αθανάσιο Αθανασιάδη, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της, Γιάννη Κόντη. Υπενθυμίζεται πως ο Αργεντινός επιθετικός και πρώτος σκόρερ του Άρη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους είχε υπογράψει προ δύο μηνών το συγκεκριμένο συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Μία υπογραφή που ουσιαστικά είχε έρθει παραμονές του τελικού του Κυπέλλου hellas online στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Πλέον στον Άρη όμως όχι απλώς έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Κάμπορα αλλά και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ με τον Κροάτη επιθετικό που τα τελευταία χρόνια είχε φορέσει την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται στο επίκεντρο με την απόκτησή του να μην αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.

Επιμένει για Τζόνσον ο Κούπερ

Στα υπόψη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ όμως παραμένει πάντα και ο Έντι Τζόνσον με ενδεχόμενη παραμονή του διεθνή με τις ΗΠΑ επιθετικού να έχει να κάνει και πάλι με την μορφή δανεισμού από την Φούλαμ όπου και ανήκει. Κι αυτό γιατί το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε τοποθετηθεί ως όρος στην συμφωνία του δανεισμού του τον περασμένο Ιανουάριο φαντάζει απαγορευτικό.

Από εκεί και πέρα στον Άρη έχουν ρίξει το βάρος τους στην εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την θέση του αριστερού χαφ αλλά και του αμυντικού χαφ έχοντας αφήσει στην άκρη την απόκτηση ενός ακόμη αριστερού μπακ. Το φλερτ με τον Ισπανό Χάβι Φουέγκο της Ουέλβα παρουσιάζει στασιμότητα, η υπογραφή με τον Βραζιλιάνο με ιταλικό διαβατήριο αριστερό μπακ Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα είναι θέμα ωρών ενώ στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας δύσκολα να ταξιδέψει ο 23χρονος Καμερουνέζος αριστερός χαφ Εσόμπα

Ο Πετρόφ στην Μπόλτον


Ο Μάρτιν Πετρόφ Στην Μπόλτον θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρτιν Πετρόφ. Ο Βούλγαρος μέσος, ο οποίος μένει ελεύθερος στα τέλη Ιουνίου από τη Μάντσεστερ Σίτι, συμφώνησε με τη διοίκηση των «Γουόντερερς» για διετές συμβόλαιο, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο 31χρονος Πετρόφ σημείωσε 12 τέρματα σε 72 εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία «μετακόμισε» το 2007 από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 4.7 εκατομμυρίων λιρών. Με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει 77 συμμετοχές.

Ο Πανσερραϊκός πρώτος για τον Πάντο


Ο Τάσος Πάντος σε μία προσπάθειά του Από την στιγμή που ο Τάσος Πάντος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα ενδιαφερθούν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Πανσερραϊκός πάντως, του έχει καταθέσει ήδη πρόταση και περιμένει την απάντησή του.

Στο μεταξύ την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει στην πόλη των Σερρών ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο προπονητής της ομάδας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Πέτρο Θεοδωρίδη και θα αποφασίσουν την γραμμή που θα ακολουθήσουν στις μεταγραφές.

Τέλος η διοίκηση εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση: "Σε είκοσι ημέρες τα γήπεδα του Πανσερραϊκού θα είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τις ομάδες μας για τις προπονήσεις. Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σποράς και συντήρησης τόσο στο χλοοτάπητα του δημοτικού γηπέδου Σερρών όσο και στα βοηθητικά γήπεδα της Ομόνοιας. Αύριο θα γίνει επιθεώρηση στα τέσσερα νέα βοηθητικά γήπεδα της ομάδας μας στην περιοχή του Λευκώνα και θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες διατήρησης".

Τα είπανε, τα (ξανά)συμφωνήσανε και περιμένουν


Γευμάτισαν και τα βρήκαν Αδαμίδης και Μπάγεβιτς... Ο Σταύρος Αδαμίδης συναντήθηκε την Τρίτη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρουσία και των Αρναρ Γκρέταρσον και Βασίλη Δημητριάδη. Οι τέσσερις άνδρες συζήτησαν για περίπου 1,5 ώρα και σε αυτή την κουβέντα τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεταγραφικά ζητήματα των "κιτρινόμαυρων" καθώς και τα οικονομικά δεδομένα.

Ο Βόσνιος τεχνικός ζήτησε από τον κ. Αδαμίδη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι μεταγραφές της "Ένωσης", προκειμένου στη χειρότερη των περιπτώσεων στις 6 Ιουλίου οπότε και η ΑΕΚ θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της να έχει όλους τους παίκτες που θα υπολογίζει για τη νέα χρονιά στη διάθεσή του. Υπενθυμίζουμε ότι η "πρώτη" της "Ένωσης" έχει οριστεί για την επόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου...

Ο πρόεδρος του "δικεφάλου" από την πλευρά του, υπενθύμισε στον κ. Μπάγεβιτς πως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει πωληθεί κανένας παίκτης από αυτούς που βρίσκονται στη λίστα των υπό παραχώρηση (σ. σ. Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς), ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ικανοποιήσει τις "απαιτήσεις" του.

Παρελθόν ο Πάντος


Ο Τάσος Πάντος σε μία προσπάθειά του Ο Τάσος Πάντος αποτελεί και επισήμως παρελθόν από τον Ολυμπιακό μετά από 7 χρόνια παρουσίας και προσφοράς. Ο 34χρονος αμυντικός ενημερώθηκε από τη διοίκηση πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και αποχωρεί, έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, αλλά και τις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι δεν έπαψαν στιγμή να του αναγνωρίζουν τη μαχητικότητα και το πάθος του μέσα στο παιχνίδι.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε σήμερα τον Τάσο Πάντο ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαριστεί τον Τάσο Πάντο για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".

Ο Πάντος αποκτήθηκε από την Προοδευτική το καλοκαίρι του 2003. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 131 αγώνες πρωταθλήματος και σε 33 αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων (εκ των οποίων οι 25 στο Τσάμπιονς Λιγκ), χωρίς να σκοράρει.

Δεν τα βρήκαν...


Ο Νικόλας Πατέρας μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη Χωρίς αίσιο τέλος ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Νικόλα Πατέρα. "Δεν πρόκειται να αναλάβω και πάλι πρόεδρος. Υπάρχουν διαφωνίες σε βασικά ζητήματα με τον κύριο Γιάννη Βαρδινογιάννη και δεν γίνεται να συνεργαστούμε", υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Η συνάντηση διήρκησε 2,5 περίπου ώρες όπως γίνεται αντιληπτό από τα όσα είπε ο Πατέρας παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Απόντες από αυτή τη συνάντηση είναι Ανδρέας Βγενόπουλος και τα αδέλφια Γιαννακόπουλοι. Αντίθετα το παρών έδωσαν οι μέτοχοι Γιώργος Νίκας, Παναγιώτης Δάβαρης και Αδαμάντιος Πολέμης.

Τοπαλίδης: "Αποχωρώ από την Εθνική"


Ο Οτο Ρεχαγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης παρακολουθούν με αγωνία... Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει και αν θα παραμείνει στην θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ομως ο άμεσος συνεργάτης του, ο Γιάννης Τοπαλίδης, ανακοίνωσε μετά το παιχνίδι με την Αργεντινή ότι δεν πρόκειται να παραμείνει, αλλά θα αποχωρήσει από το τεχνικό επιτελείο.

"Ολα αυτά τα εννέα χρόνια που δούλεψα στην Εθνική ήταν καταπληκτικά. Βρεθήκαμε με την ομάδα και παραμείναμε σε υψηλό επίπεδο. Οπως και να 'χει, ακόμη και να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ο Οτο Ρεχάγκελ, εγώ θα αποχωρήσω. Ηταν η τελευταία μου βραδιά", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Πριν αναλάβω το πόστο μου στην Εθνική δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ όλα αυτά που συνέβησαν. Είναι πολλές οι χαρές όλα αυτά τα χρόνια, η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η πρόκριση στο Euro 2008 αλλά και η πρόκριση στο Μουντιάλ. Η χειρότερη ήταν το ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ του 2006".

Για το ματς με την Αργεντινή, τόνισε: "Γνωρίζαμε ότι απόψε ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε την πρόκριση. Επρεπε να ταιριάξουν τα αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά όλοι ελπίζαμε ότι θα τα καταφέρουμε κόντρα στην Αργεντινή. Κρατήσαμε για πολύ το 0-0. αλλά το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν πολύ δύσκολο για εμάς".

Ρεχάγκελ: "Είμαστε υπερήφανοι"


Ο Οτο Ρεχάγκελ με τον Ντιέγκο Μαραντόνα Ο Οτο Ρεχάγκελ, μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στο παιχνίδι με την Αργεντινή. Παράλληλα θεώρησε επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην Νότιο Αφρική. Τέλος, δεν θέλησε να πει κάτι σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα.

"Αν λάβουμε υπόψη μας όλη την πορεία μας από την προκριματική φάση μέχρι εδώ, ναι, είμαστε περήφανοι. Είναι επιτυχία και μόνο που προκριθήκαμε. Άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Ρωσία, δεν πέρασαν καν. Θέλαμε να έχουμε επιτυχημένη πορεία και στα τελικά. Χάσαμε από τη Νότιο Κορέα και απογοητευτήκαμε, νικήσαμε τη Νιγηρία και πήραμε χαρά και σήμερα κάναμε καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα", είπε αρχικά.

Για τον αγώνα σχολίασε: "Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Ισως έπρεπε να επιτεθούμε περισσότερο και να αμυνθούμε λιγότερο. Αν ο Σαμαράς σκόραρε στο 48' ίσως υπήρχε άλλη εξέλιξη στο ματς. Πάντως χάσαμε δίκαια από μια ανώτερη ομάδα. Είχαμε ατυχία με τους τραυματισμούς και κάναμε νωρίς τις αλλαγές, οπότε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε πιο επιθετικά στο τέλος. Για να παίρναμε θετικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να πήγαιναν όλα καλά, να μην είχαμε τραυματισμούς και να αξιοποιούσαμε όλες τις ευκαιρίες μας. Η Αργεντινή είναι καλύτερη ομάδα από μας και έπαιξε καλύτερα. Ο πάγκος μας δεν είναι ίδιας δυναμικότητας με τους παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις αλλαγές που θα θέλαμε".

Τέλος, για το μέλλον του στην ομάδα, είπε: "Θα μιλήσω στους παίκτες, θα μιλήσω και με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για το μέλλον μου".

Αγκάλιασε τον «Κάρα» ο Μαραντόνα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d3b7c79dc7f0097c2d9e1444d7619250_L.jpg?1277229437?1277229437?1277229437Απέδειξε γιατί για πολλούς δεν είναι απλά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πέρασε από τον πλανήτη αλλά λατρεύεται ως... επί Γής Θεός! Η συμπεριφορά του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά το ματς ήταν όλα τα λεφτά αγκαλιάζοντας τον Γιώργο Καραγκούνη!

Λίγο μετά την λήξη και ενώ ο Ντιέγκο Μαραντόνα πανηγύριζε σαν να πήρε ήδη το Μουντιάλ έδειξε ότι είναι και κύριος. Περίμεναν στην γραμμή του άουτ τους παίκτες της εθνικής και τους χαιρέτισε έναν έναν!

Όμως η... μεγάλη στιγμή για τον Γιώργο Καραγκούνη ήταν όταν έφτασε σε αυτός καθώς τον πλησίασε τον φίλησε και τον αγκάλιασε εγκάρδια. Μπορεί ο «τυπάρας» να γυρίζει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή αποκλεισμένος από την πρώτη φάση αλλά τέτοιες στιγμές θα τις κρατήσει για μια ζωή!