Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μονόδρομος η νίκη για Αγγλία

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/capello_2010_6_21_9_24_48_b.jpgΗ Αγγλία αντιμετωπίζει την Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου με μοναδικό στόχο τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το άλλο ματς του ομίλου Αλγερία-ΗΠΑ. Στον 4ο όμιλο η Γερμανία αντιμετωπίζει την Γκάνα στον 4ο όμιλο, ενώ η Σερβία θα παίξει για τη νίκη κόντρα στην Αυστραλία.Aλγερία-ΗΠΑ (17:00-ΕΤ1)

Στο φινάλε του τρίτου ομίλου, η Αλγερία και οι ΗΠΑ παίζουν τα ρέστα τους για πρόκριση στην επόμενη φάση στην μεταξύ τους αναμέτρηση στην Πρετόρια. Η ομάδα του Ράφικ Τζιμπούρ μετά την ισοπαλία που απέσπασε από την Αγγλία, παρέμεινε ζωντανή αλλά πλέον χρειάζεται τη νίκη ώστε υπό προυποθέσεις να πάρει το εισιτήριο για τους "16".

Συγκεκριμένα η Αλγερία χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά ενώ αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά θα πρέπει να νικήσει η Σλοβενία στο άλλο ματς την Αγγλία ή να λήξει ισόπαλο για να ξεπεράσει την Αγγλία. Σε καλύτερη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ που έχουν δύο βαθμούς μετά τις ισοπαλίες με Αγγλία και Σλοβενία και το τρίποντο θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το συγκρότημα του Μπομπ Μπράντλεϊ κρατάει την τύχη στα χέρια του και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία. Στο αγωνιστικό μέρος ο προπονητής της Αλγερίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και είναι πιθανό ο Τζιμπούρ να ξεκινήσει τον αγώνα ενώ από την άλλη πλευρά για τους Αμερικανούς απόντας θα είναι ο Φίντλεϊ. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Φρανκ Ντε Μπλέκερε από το Βέλγιο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αλγερία (Ραμπάχ Σααντάνε): Μπουλί, Μπουγκέρα, Χαλίσε, Γιάχια, Μπελχάτζ, Ματμούρ, Γεμπντά, Λασέν, Ζιανί, Καντίρ,Τζιμπούρ( Μπουντεμπούζ).

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ντεμεριτ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Εντου, Ντέμπσεϊ, Αλτιντορ, Μπάντλ.

Σλοβενία-Αγγλία (17:00-ΝΕΤ)

Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά πλέον για την Αγγλία καθώς μπορεί πριν από την έναρξη του Μουντιάλ να θεωρήθηκε ως ένα από τα φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο πλέον κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Τα "λιοντάρια" παραμένουν χωρίς νίκη μετά από δύο αγώνες έχοντας ως απολογισμό δύο βαθμούς με τις ισοπαλίες κόντρα σε ΗΠΑ και Αλγερία και πλέον το τρίποντο απέναντι στην Σλοβενία στο Πορτ Ελίζαμπεθ για τον τρίτο όμιλο, κρίνεται απαραίτητο ώστε να μην επιστρέψει άδοξα στη βάση της. Όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που είναι σε καλύτερη μοίρα από το συγκρότημα του Φάμπιο Καπέλο στην βαθμολογία.

Η Σλοβενία μετράει τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα της παιχνίδια, όντας αήττητη και έχει και το περιθώριο της ισοπαλίας στο σημερινό παιχνίδι για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ βρίσκεται λοιπόν μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία. Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής της Αγγλίας δεν θα έχει στην διάθεση του τον Κάραγχερ και Κινγκ ενώ ο τεχνικός της Σλοβενίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σταρκ από την Γερμανία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα, Κορεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ, Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς.

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Τέρι, Απσον, Ασλεϊ Κόουλ, Λένον, Λάμπαρντ, Μπάρι, Τζόε Κόουλ, Τζέραρντ, Ρούνεϊ.

Γκάνα-Γερμανία (21:30-ΝΕΤ)

Η ήττα από την Σερβία την προηγούμενη αγωνιστική έφερε πλέον την Γερμανία με την πλάτη στον τοίχο. Τα "πάντσερ" αντιμετωπίζουν την Γκάνα στο φινάλε του τετάρτου ομίλου στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να πάρουν την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιόκιμ Λεβ έχει τρεις βαθμούς με τη νίκη της πρεμιέρας επί της Αυστραλίας αλλά το δεύτερο παιχνίδι απέναντι στους "πλάβι" και η ήττα ήρθε για να ανατρέψει τα προγνωστικά που την έφεραν να αποτελεί το φαβορί τόσο για το εισιτήριο προς την επόμενη φάση όσο και την πρωτιά του ομίλου.

Η Γκάνα αντίθετα αν και αποτελεί το αουτσάιντερ είναι σε καλύτερη θέση από τους Γερμανούς μιάς και μετράει τέσσερις βαθμούς μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, όντας αήττητη και επομένως έχει και το περιθώριο της ισοπαλίας στο παιχνίδι. Στο αγωνιστικό μέρος ο προπονητής της Γερμανίας δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κλόζε ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι ο Κακάου. Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Γκάνας, Μίλοβαν Ράγιεβατς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κάρλος Σιμόν από την Βραζιλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Γκάνα (Μίλοβαν Ράγιεβατς): Κίνγκσον, Παντσίλ, Μενσά, Αντι, Σαρπέι, Ανάν, Ασαμόα, Αγιου, Μπόατενγκ, Γκιάν, Ταγκόε.

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Μερτεσάκερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζιλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κακάου.

Αυστραλία-Σερβία (21:30-ΕΤ1)

Στο δεύτερο παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο που θα διεξαχθεί στο «Μμπομπέλα» του Νελσρούιτ, η Σερβία αντιμετωπίζει την Αυστραλία έχοντας σαφώς περισσότερες πιθανότητες από τα «κανγκουρό» για την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Οι "πλάβι" μετά την σπουδαία νίκη επί της Γερμανίας αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο και πλέον με ένα νέο τρίποντο δεν θα χρειαστεί να περιμένουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα για να προκριθούν.

Εξάλλου με ισοπαλία, οι Σέρβοι χρειάζονται νίκη της Γκάνας για να προκριθούν.Η Αυστραλία αντίθετα θέλει νίκη επί της Σερβίας αλλά και παράλληλα να επικρατήσει η Γκάνα της Γερμανίας. Στο αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής των Σέρβων, Ράντομιρ Άντιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός της Αυστραλίας, Πιμ Βέρμπεεκ θα έχει ξανά στην διάθεση του τον Κέιχιλ που εξέτισε την ποινή του. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Χόρχε Λαριόντα από την Ουρουγουάη.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αυστραλία (Πιμ Βέρμπεεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μποσάμπ, Τσίπερφιλντ, Γουίλκσαϊρ, Μπρεσιάνο, Κουλίνα, Χόλμαν, Εμερτον, Βάλερι, Κέιχιλ.

Σερβία (Ράντομιρ Αντιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Κολάροφ, Κράσιτς, Στάνκοβιτς, Κουζμάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς, Λάζοβιτς.

Οι βαθμολογίες

3ος όμιλος

1. Σλοβενία 4 (3-2)
2. ΗΠΑ 2 (3-3)
3. Αγγλία 2 (1-1)
4. Αλγερία 1 (0-1)

4ος όμιλος

1. Γκάνα 4 (2-1)
2. Γερμανία 3 (4-1)
3. Σερβία 3 (1-1)
4. Αυστραλία 1 (0-4)

Δεν υπάρχουν σχόλια: