Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Δεν προβληματίζεται ο Λεονάρντο


Μπορεί η Μίλαν να γνώρισε άλλη μια φιλική ήττα (1-1, 6-5 στα πέναλτι από την Μπενφίκα), ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Λεονάρντο δεν δείχνει προβληματισμένος, καθώς περιμένει πως οι «ροσονέρι » θα είναι απόλυτα έτοιμοι για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά, η άμυνα ήταν καλή και οι κεντρικοί αμυντικοί αρχίζουν να συνεννοούνται. Είδα μερικές καλές ενέργειες στην επίθεση, ωστόσο ο Πάτο πρέπει να βελτιωθεί φυσικά, ενώ ο Ροναλντίνιο πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα», τόνισε ο Λεονάρντο, για να συμπληρώσει: «Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε ήταν θετικός».

Το παλεύει για Σαχά η Μπεσίκτας


Μπορεί η Έβερτον να απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Μπεσίκτας για την απόκτηση του Λουίς Σαχά, ωστόσο οι Τούρκοι δεν δείχνουν έτοιμοι να τα παρατήσουν. Έτσι λοιπόν, ετοιμάζουν νέα, βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού, η οποία αυτή τη φορά θα ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια Ευρώ (η προηγούμενη δεν ξεπερνούσε τα 9.5).

Πάντως, ο τεχνικός των «εφοπλιστών», Ντέιβιντ Μόγιες, έδειξε πως δεν έχει διάθεση να χάσει τον παίκτη: «Έχουμε μια τεράστια πρόταση για τον Λουίς. Εμείς όμως δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε. Για εμάς, είναι πολύ ευχάριστο που και ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί την παραμονή του».

Οριστικά στη Χαλ ο Αλτιντορ


Αίσιο τέλος είχε η μετακίνηση του Γιόζι Αλτιντορ, στην Χαλ. Ο 19άχρονος αμερικανός επιθετικός, ο οποίος απασχόλησε και τον Ολυμπιακό, κατάφερε να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια εργασίας και να ενταχθεί στο δυναμικό της αγγλικής ομάδας, με τον μορφή δανεισμού από την Βιγιαρεάλ.

Ετσι, ο νεαρός επιθετικός θα αγωνίζεται για την επόμενη σεζόν στην Premier League, με την Χαλ να διατηρεί οψιόν αγοράς του παίκτη για το επόμενο καλοκαίρι. Πριν ενσωματωθεί στην νέα του ομάδα, ο Αλτιντορ θα αγωνιστεί την Τετάρτη (12/8) με την Εθνική της χώρας του εναντίον του Μεξικού, σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

"Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το παιχνίδι με το Μεξικό και ανυπομονούμε να επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας ως παίκτης της Χαλ", δήλωσε ο αγγλικός σύλλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του.

"Αισθάνομαι κομμάτι του Ηρακλή"


Αν και αποκτήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο, ο Νικουλάε Ντίκα δεν νιώθει περαστικός από τον Ηρακλή και δηλώνει ήδη "κομμάτι της ομάδας". Αποποιήθηκε τον χαρακτήρα του ηγέτη, ενώ τόνισε πως η παρουσία του Ολεγκ Προτάσοφ στον πάγκο της ομάδας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Γηραιού.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ντίκα στην εφημερίδα "Metrosport"

Τι σε έφερε τελικά στον Ηρακλή;
"Ηταν κυρίως, ότι είχα μιλήσει με παίκτες, αλλά και με τον προπονητή, τον κ. Προτάσοφ, αλλά και η προοπτική, που υπήρχε, με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι καλό ως ομάδα".

Ηταν ένας βασικός λόγος η έλευση του Προτάσοφ στον Ηρακλή; Τι σου είπε, πριν έρθεις;
"Δεν χρειαζόταν να μου πει κάτι παραπάνω. Είχε σκοπό να κάνει κάτι καλό στον Ηρακλή. Αυτό ήταν αρκετό για να με πείσει να έρθω στην ομάδα και να πω το ναι".

Σε πείσμωσε η περσινή χρονιά; Σ’ έχει κάνει να θέλεις να αποδείξεις κάτι;
"Φυσικά, με πεισμώνει. Μιλάμε για μία ολοκληρωτική αλλαγή σελίδας. Μία νέα αρχή. Από το μηδέν. Θέλω να ξεκινήσω πάλι από την αρχή".

Την ομάδα πώς την κρίνεις; Πώς τη βλέπεις; Τι συμπεράσματα έχεις βγάλει;
"Εχουμε καλούς παίκτες. Βλέπω, πραγματικά, μία καλή ομάδα. Υπάρχουν οι βάσεις, υπάρχει το υλικό, είμαστε μία δυνατή ομάδα, οπότε γιατί να μην πρωταγωνιστήσουμε";

Από τον εαυτό σου, είσαι ικανοποιημένος; Μπορείς να δώσεις περισσότερα;
"Κάθε άλλο. Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος, αφού δεν έχω φτάσει ακόμη ούτε στο 80%. Είμαι κουρασμένος. Το έχω επαναλάβει βέβαια, το έχω πει και σε συμπαίκτες μου, αλλά θα το πω και τώρα, ότι το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι, όταν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα".

Νιώθεις περαστικός από την ομάδα, επειδή ήρθες δανεικός για έναν χρόνο;
"Δεν αισθάνομαι δανεικός. Είμαι κομμάτι του Ηρακλή".

Θα ήθελες να σκιαγραφήσεις τον Βικτοράς Γιάκομπ;
"Είναι δίπλα μου, όπως και εγώ, αν χρειαστεί. Είναι ωστόσο και ένας πολύ καλός παίκτης. Συνεργαζόμασταν καλά στη Στεάουα. Πετύχαμε πολλά γκολ, είμαι σίγουρος ότι και στον Ηρακλή θα σημειώσει πολλά γκολ. Θέλουμε χρόνο, χρειαζόμαστε χρόνο, είμαστε νέοι στην ομάδα. Όλοι οι νέοι θέλουν χρόνο. Είναι κατανοητό πιστεύω. Είναι φυσιολογικό. Σε τρεις εβδομάδες δεν μπορείς να τα κάνεις όλα…".

Είχες αναδειχθεί, τρίτος καλύτερος παίκτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, πριν από δυο χρόνια. Τι έγινε; Η πορεία δεν ήταν αυτή, που έπρεπε… Τι συνέβη;
"Για μένα η χειρότερη χρονιά ήταν η περσινή. Ήταν καταστροφική, γι αυτό ήρθα και στον Ηρακλή για να πάρω και πάλι το δρόμο προς τα πάνω. Δεν θα σκεφτώ τι έκανα πριν από τρία χρόνια, το θέμα είναι τι κάνω τώρα, τι θα πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό είπα, νωρίτερα, ότι ξεκινάω και πάλι από το μηδέν".

Νιώθεις ηγέτης; Το ασπάζεσαι;
"Δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες ακόμη. Όχι, μόνο εγώ…".

Το πρωτάθλημα αρχίζει


Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα (22-23/8) έχει ήδη ξεκινήσει και η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της 1ης και 2ης αγωνιστικής.

1η Αγωνιστική
Σάββατο 22 Αυγούστου

Αρης- Ατρόμητος Αθηνών 16:45 ΣΚΑΪ
Ξάνθη- ΠΑΣ Γιάννινα 16:45 ΝΕΤ
Εργοτέλης- Παναθηναϊκός 19:00 ΝOVA

Κυριακή 23 Αυγούστου

Αστ. Τρίπολης- Λάρισα 16:45 ΝOVA
Λεβαδειακός- Καβάλα 16:45 ΝOVA
Πανθρακικός- Ηρακλής 19:00 ΝOVA
Πανιώνιος- ΠΑΟΚ 19:00 ΝOVA
ΑΕΚ- Ολυμπιακός 21:15 ΝOVA

2η Αγωνιστική
Σάββατο 29 Αυγούστου

Καβάλα- Αστέρας Τρίπολης 16:45 ΝOVA
Πανιώνιος- Εργοτέλης 16:45 ΣΚΑΪ
Ηρακλής- Αρης 19:00 ΝOVA

Κυριακή 30 Αυγούστου

ΠΑΣ Γιάννινα- Πανθρακικός 16:45
Ατρόμητος Αθηνών- ΑΕΚ 16:45 ΝOVA
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 16:45 ΝOVA
Παναθηναϊκός- Ξάνθη 19:00 ΝOVA
Λάρισα- Ολυμπιακός 21:15 ΝOVA

Υπέγραψε ο Ντάλα Μπόνα


Παίκτης του Ηρακλή κι επίσημα είναι από τη Δευτέρα (10/8) ο Σαμουέλε Ντάλα Μπόνα, καθώς ανακοινώθηκε από την κυανόλευκη ΠΑΕ η απόκτηση του για ένα χρόνο ως δανεικός από τη Νάπολι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"H ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας, διαρκείας ενός έτους, με τον Ιταλό μέσο, Samuele Dalla Bona, ο οποίος αποκτάται με την μορφή ετήσιου δανεισμού από την ομάδα της S.S.C. Napoli.Ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στις Chelsea, Milan, Bologna, Lecce, Sampdoria και Napoli. Στη "κυανόλευκη" φανέλα του θα φορά τον αγαπημένο αριθμό του, το "24".

Ο παίκτης έκανε τη Δευτέρα (10/8) την πρώτη του προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες του, όπως και ο Στέλιος Ηλιάδης αλλά είναι αμφίβολο αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο φιλικό της Τετάρτης (12/8) με τον Λεβαδειακό.

Τα εισιτήρια με Λεβαδειακό
Η ΠΑΕ Ηρακλής αναφορικά με τον αγώνα της Τετάρτης και τα εισιτήρια που θα κυκλοφορήσουν, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :
"Ο φιλικός αγώνας, ΗΡΑΚΛΗΣ - Λεβαδειακός, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009, στις 20:00, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Θα ισχύσει εισιτήριο Γενικής Εισόδου 10 ευρώ, ενώ, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας.

Τα εισιτήρια Γενικής Εισόδου θα διατίθενται από:

το IRAKLIS F.C. FAN SHOP, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, την Τετάρτη 12/08, από τις 10:00 μέχρι την ώρα του αγώνα και από τα εκδοτήρια του Καυτανζογλείου, την Τετάρτη 12/08, από τις 16:00 μέχρι την ώρα του αγώνα".

*Με επιτυχία υποβλήθηκε την Δευτέρα (10/8) σε επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος του στον χιαστό του αριστερού γονάτου του ο Νούνο Πιλότο. Ο πορτογάλος μέσος του Ηρακλή, με τον οποίο επικοινώνησαν οι διοικούντες την ομάδα μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση, θα παραμείνει για ένα διάστημα στην πατρίδα του και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να κινηθεί με πρόγραμμα αποθεραπείας.

Aπάνθρωπο" να τιμωρείτε 22 ποδοσφαιριστές"


Ανακοίνωση σε πολύ καυστικό ύφος εξέδωσε τη Δευτέρα (10/8) η ΠΑΕ Ξάνθη, με την οποία στρέφεται κατά της Σούπερ Λίγκας για την απόφαση που πήρε να ορισθεί ο αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στις 16:45GR. Επιπλέον, καλεί τη Λίγκα να αλλάξει την απόφαση της, ενώ καταλήγοντας τονίζεται οτι "σας καθιστούμε υπεύθυνους για την υγεία των ποδοσφαιριστών μας" Επιστολή προς Superleague

ΞΑΝΘΗ, 10 Αυγούστου 2009
Αριθ. Πρωτ: 396
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ

Υπ’ όψιν Προέδρου κου ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κοινοποίηση : 1. ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΠΑΤΡΙΚ Γενικού Δ/ντή

2.ΝΟVA

3.ΣΚΑΙ

4.ΕΡΤ

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Γενικέ Δ/ντή,

Η SUPERLEAGUE ιδρύθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Είναι "απάνθρωπο" να ορίζετε τον αγώνα της 22.08.2009, SKODA ΞΑΝΘΗ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ στις 16.45`, για λόγους που γνωρίζετε μόνο εσείς.

Είναι "απάνθρωπο" να τιμωρείτε 22 ποδοσφαιριστές αλλά και τους φιλάθλους, που η SUPERLEAGUE πρεσβεύει να επαναφέρει στα γήπεδα. Αλλάξτε την απόφασή σας αυτή. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους για την υγεία των ποδοσφαιριστών μας.

Με εκτίμηση
Για την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΙΑΛΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ"

Ούτε τώρα...


Για πέμπτη συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 0-0, τούτη τη φορά κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) μπροστά σε 3.500 φιλάθλους και παρουσία του μεγαλομετόχου της ομάδας Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τους Αγγελή, Καχριμάνη και Σουκουβέλο.

Η ομάδα των Ιωαννίνων, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το σκοράρισμα, αφού σε πέντε φιλικά μας δεν έχει καταφέρει να... ματώσει το διχτάκι, με τον Γιώργο Παράσχο να τραβάει τα μαλλιά του βλέποντας πως όποιο επιθετικό δίδυμο και αν έχει δοκιμάσει, προκοπή δεν ήρθε...

Ενα γκολ κατάφερε να πετύχει ο Ντιμπαλά στο 22ο λεπτό, και αυτό ακυρώθηκε σαν οφσάιντ από τον επόπτη, πάνω που οι ηπειρώτες πήγαν να κάνουν χαρά απογοητεύτηκαν εκ νέου...

Οι "κυανόλευκοι" είχαν δυο καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να σκοράρουν, αλλά εις μάτην. Στο 68' μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Μιχαλόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπαμπανιώτη, καθώς σούταρε πάνω από τα δοκάρια! Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 80', όταν ο Τζάνης έβγαλε μπαλιά στον Σαϊτιώτη, αλλά το σουτ του βραχύσωμου επιθετικού του ΠΑΣ κατέληξε στο δοκάρι!

Οχι τίποτα, άλλο παραλίγο και να έχανε ο ΠΑΣ, αν ο Στάθης σαν... από μηχανής Θεός στο 89' δεν αποσοβούσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Μανίκα, στην καλύτερη στιγμή από πλευράς του Παναιτωλικού.

Με αυτά και με αυτά, η αφλογιστία του ΠΑΣ συνεχίζεται με το... κοντέρ να έχει φτάσει τα 450 λεπτά δίχως η ομάδα των Ιωαννίνων να βρει δίχτυα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μανιάτης (60' Μπαμπανιώτης), Κατεμής (69' Μπακάκης), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μουμίν (88' Θανόπουλος), Δέντσας, Μπαϊκαρά (53' Λόπεζ), Μπελεβώνης (53' Χάντιτς), Ζουρούδης (85' Πασάς), Γκούρμα (65' Μανίκας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ζαφειρόπουλος (46' Σικαλιάς), Στάθης (90' λ.τρ. Βατσής), Κούσας, Μπαλάφας (46' Μαργαρίτης), Μιχαήλ, Καζναφέρης (46' Γεωργιάδης), Ανδράλας (80' Μαϊστόροβιτς), Τζάνης (87' Ντε Βισέντι), Μιχαλόπουλος (80' Μενδρινός), Ντιμπαλά (70' Σαϊτιώτης), Σιαλμάς (70' Κοντογουλίδης).

Ιντερ για Ριμπερί


Ο πορτογάλος τεχνικός της Ιντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, ζήτησε δημόσια από την διοίκηση των νερατζούρι την απόκτηση ενός δημιουργικού μέσου για την σεζόν που έρχεται, με νέο στόχο τον γάλλο σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί.

Ο ολλανδός Γουέσλεϊ Σνάιντερ και ο πορτογάλος Ντέκο βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας, αλλά σύμφωνα με την ιταλική "Gazzetta dello Sport" οι πρωταθλητές Ιταλίας κυνηγούν την περίπτωση του γάλλου μέσου.

Η διοίκηση της Ιντερ σκέφτεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους βαυαρούς, οι οποίες ωστόσο αναμένονται να είναι αρκετά δύσκολες, από την στιγμή που και η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται για τον παίκτη, ενώ από την πλευρά της η Μπάγερν δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον πουλήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο των 50 εκ. ευρώ.

"Δεν τους έχουμε ξεγράψει"


Κατηγορηματικός ως προς το αν υπολογίζει ακόμα τους Αγγελο Μπασινά και Τραϊανό Δέλλα ήταν ο Οτο Ρεχάγκελ, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τη λήξη της προπόνησης της Δευτέρας (10/8). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά οτι "δεν τους έχουμε ξεγράψει", ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στους παίκτες που θα κληθούν για τα ματς με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.Δεν έχουν τελειώσει. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους. Η αποστολή που έχουμε τώρα είναι σε πρώτο πλάνο εν όψει των επίσημων αγώνων. Δεν τους έχουμε ξεγράψει όμως", ξεκαθάρισε ο Ρεχάγκελ για τους Δέλλα και Μπασινά.

Οσον αφορά στο φιλικό με την Πολωνία την Τετάρτη (12/8), είπε πως θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες. "Θέλουμε να δοκιμάσουμε τον Μόρα και τον Παπασταθόπουλο για ένα ημίχρονο και στο άλλο τους Κυργιάκο και Παπαδόπουλο. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε επτά αλλαγές στο φιλικό. Το αποτέλεσμα σε αυτό το ματς δεν είναι σημαντικό. Οι αγώνες που θα δώσουμε για τα προκριματικά είναι σημαντικοί".

Στη συνέχεια, πρόσθεσε οτι "είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για την ενδεκάδα. Θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι καλά στην υγεία τους, γιατί μεσολαβούν αρκετές ημέρες μέχρι τότε", είπε, ενώ κλείνοντας έκανε μία ευχή για το νέο πρωτάθλημα. "Θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους και να μην κριθεί νωρίς, όπως έγινε πέρυσι".

Από τους παίκτες, ο Χρήστος Πατσατζόγλου είπε: "Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι ευκαιρία να πάμε για δεύτερη φορά σε ένα Μουντιάλ", ενώ ο Γρηγόρης Μάκος δήλωσε: "Αυτό το φιλικό είναι ένα χρήσιμο τεστ. Όλοι είμαστε έτοιμοι και καταλαβαίνουμε τη σημασία των δύο επίσημων ματς που ακολουθούν".

Τέλος, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με όλους τους διεθνείς να συμμετέχουν κανονικό στο πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Αγιο Κοσμά, η προπόνηση της Εθνικής. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναχωρεί για την Πολωνία την Τρίτη (11/8, 11:00GR) με πτήση τσάρτερ.

Συμβόλαιο με τα... γκολ ως το 2013!


Ναι είναι γεγονός! Ο αργεντίνος "γκολεαδόρ" θα συνεχίζει να πυροβολεί τα αντίπαλα δίχτυα μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Για τον Ισμαελ Μπλάνκο ο λόγος, ο οποίος συμφώνησε με την ΑΕΚ και επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους "κιτρινόμαυρους" για δυο ακόμη σεζόν, αφού η προηγούμενη συνεργασία τους έληγε το Ιούνιο του 2011.

Ο ατζέντης του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ ήρθε στην Αθήνα και μετά από συζητήσεις που έκανε με τους επιτελείς της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, συμφώνησαν σε όλα για την επέκταση του συμβολαίου του Μπλάνκο μέχρι το 2013, με αυξημένες φυσικά αποδοχές σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση, η οποία είχε υπογραφτεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Μέχρι σήμερα, ο "Ζορό", αμειβόταν με 400.000€ ετησίως από την ομάδα του "Δικεφάλου", ένα μάλλον χαμηλό ποσό, αν κρίνουμε τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει ο αργεντίνος στράικερ στην ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ετήσιες απολαβές του αυξήθηκαν κατά 100.000 ευρώ, με τον Μπλάνκο να δηλώνει ικανοποιημένος με τη νέα συμφωνία.

Η ουσία είναι ότι η "Ενωση" διατηρεί στο ρόστερ της, ίσως τον καλύτερο παίκτη της (βάσει προσφοράς), μέχρι το 2013, μια είδηση, που ικανοποιεί αφάνταστα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά περισσότερο απ` όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ, οι οποίοι βλέπουν στον Μπλάνκο τον άνθρωπο που μπορεί να τους οδηγήσει στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από αρκετά χρόνια... ανομβρίας!

Ανεβάζει τους τόνους το Δ.Σ..


Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της Ανόρθωσης, θέλοντας να απαντήσει σε λεγόμενα «κάποιου Κυρίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικάΑναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου το οποίο ανέλαβε τα ηνία του Σωματείου παμψηφεί στην Γενική Συνέλευση των μελών τον Ιούνιο του 2009, αποφάσισε όπως δεν δώσει συνέχεια τουλάχιστον επί του παρόντος στην ανακοίνωση κάποιου κυρίου. Απλούστατα υπενθυμίζει ότι ο εν λόγω κύριος κατηγορείται από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Κύπρου για απόσπαση τεραστίων ποσών από το Σωματείο μας. Επέλεξε δε να το πράξει στην καλύτερη στιγμή του ιστορικού μας Σωματείου.

Επιπλέον αναμένουμε ακόμα από τον εν λόγω κύριο την πλήρη αποπληρωμή των χρεών του προς το Σωματείο μας όπως έχει ο ίδιος δεσμευτεί γραπτώς. Με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του εν λόγω κυρίου απαξιούμε να ασχοληθούμε δίνοντας υπόσταση, σημασία και αξία σε κάποιους που δεν το αξίζουν. Να είναι σίγουρος ο κόσμος της Ανόρθωσης ότι το Σωματείο μας θα μεγαλουργήσει ξανά και ας μην επιχαίρουν κάποιοι.

Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει την ομάδα, να περιφρουρήσει το Σωματείο μας και να είναι σίγουροι ότι η Ανόρθωση θα φτάσει εκεί που της αξίζει».

Μπροστά, δεν ΠΑΣ πουθενά!


Την πέμπτη συνεχόμενη «λευκή» ισοπαλία σε φιλική αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν, έφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες αντιμετώπισαν αυτή τη φορά τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και η «αφλογιστία» τους βάζει σε μεγάλους πονοκεφάλους τον Γιώργο Παράσχο, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Τα 450 λεπτά χωρίς γκολ, στα πέντε φιλικά ματς που έχει δώσει, συμπλήρωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μπροστά σε, περίπου, 3.500 φιλάθλους και παρουσία του «ισχυρού άνδρα» του συλλόγου, Γιώργου Χριστοβασίλη, η ομάδα των Ιωαννίνων δεν μπόρεσε να «κάμψει» την αντίσταση της ομάδας του Αγρινίου, μένοντας έτσι στο 0-0. Στο 22’ ακυρώθηκε τέρμα του Ντιμπαλά ως οφσάιντ, ενώ στο 80’ ο Σαϊτιώτης, με σουτ, σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Μπαμπανιώτη. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, αν στο 89’ ο Στάθης δεν έδιωχνε πάνω στη γραμμή την μπάλα, έπειτα από κεφαλιά του Μανίκα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μανιάτης (60' Μπαμπανιώτης), Κατεμής (69' Μπακάκης), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μουμίν (88' Θανόπουλος), Δέντσας, Μπαϊκαρά (53' Λόπεζ), Μπελεβώνης (53' Χάντιτς), Ζουρούδης (85' Πασάς), Γκούρμα (65' Μανίκας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ζαφειρόπουλος (46' Σικαλιάς), Στάθης (90' λ.τρ. Βατσής), Κούσας, Μπαλάφας (46' Μαργαρίτης), Μιχαήλ, Καζναφέρης (46' Γεωργιάδης), Ανδράλας (80' Μαϊστόροβιτς), Τζάνης (87' Ντε Βισέντι), Μιχαλόπουλος (80' Μενδρινός), Ντιμπαλά (70' Σαϊτιώτης), Σιαλμάς (70' Κοντογουλίδης).

Ανανέωσε ο Κέιχιλ στην Μπόλτον


Το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της φρόντισε να «διασφαλίσει» η Μπόλτον, που σήμερα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γκάρι Κέιχιλ, έως το καλοκαίρι του 2012.

Ο προπονητής της ομάδας, Γκάρι Μέγκσον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία: «Είναι ο καλύτερος νεαρός της χώρας στη θέση του, με διαφορά ενός μιλίου από τον δεύτερο. «Δεν είναι απλώς ένας εντυπωσιακός παίκτης, αλλά κι ένα σπουδαίο παιδί. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπει το μέλλον του συνδεδεμένο με τη Μπόλτον».

Ο 23χρονος αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην περσινή σεζόν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τον Ιούνιο κλήθηκε στην εθνική Αγγλίας, από τον Φάμπιο Καπέλο.

Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 από την Αστον Βίλα, με συμβόλαιο έως το 2011, το οποίο σήμερα επεκτάθηκε για έναν χρόνο, με πολύ ευνοϊκότερους όρους για τον ποδοσφαιριστή.

Σιστόν τέλος


Παρελθόν αποτελεί από τον Άρη ο Ντιόγκο Σιστόν. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να πείσει τον Μαζίνιο στην περίοδο της προετοιμασίας πως μπορεί να βοηθήσει τον Άρη την νέα σεζόν, με αποτέλεσμα να εισηγηθεί την λύση της συνεργασίας.

Μετά από δυο χρόνια με 53 εμφανίσεις και 2 γκολ, ο Σιστόν φεύγει από τον Άρη με τους κιτρινόμαυρους να ανακοινώνουν:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Σιστόν. H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

Τραυματίας ο Ανρί


Τραυματίας επέστρεψε από την περιοδεία της Μπαρτσελόνα στην Αμερική. Ο Γάλλος φορ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και στα δύο πόδια και δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Ρεϊμόν Ντομενέκ, έχει στη διάθεσή του για την επιθετική γραμμή τους Μπενζεμά, Ανελκά, Ρεμί και Γκινιάκ.

Συγχωνεύτηκαν Ηλυσιακός - Αιγάλεω


Τελικά η πολυσυζητημένη συγχώνευση του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω είναι γεγονός και πλέον ο νέος σύλλογος θα ονομάζεται ΠΑΕ Αθλητικός Όμιλος Ηλυσιακός – Αιγάλεω. Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η πλειοψηφία (5 υπέρ – 3 κατά) ενέκρινε την συγχώνευση, παρά τις επανειλημμένες και οργανωμένες αντιδράσεις των φίλων της ομάδας των Ηλυσίων.

Σκέψεις Γιούβε για Γκάκο


Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Γιουβέντους βρίσκεται ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Γκάγκο. Δεδομένου ότι ο Μόμο Σισόκο, λόγω τραυματισμού, θα βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους δύο μήνες, οι διοικούντες το σύλλογο του Τορίνου ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν αμυντικό χαφ. Όπως όλα δείχνουν, ο Αργεντινός μέσος της «βασίλισσας» φαντάζει ως η ιδανική λύση.

Με τα νέα δεδομένα, ωστόσο, της ισπανικής ομάδας ο Γκάγκο προβλέπεται να έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν. Το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της «μεγάλης κυρίας» και ίσως να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη της μεταγραφής.

Χάλκινος ο Κοντίδης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντρών


Μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή μας Παύλο Κοντίδη, ο οποίος στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στο Μπορστχάουζεν της Σουηδίας, κατέκτησε τη τρίτη θέση στη κατηγορία σκαφών Lazer αντρών.

Ο Παύλος με εξαιρετικές κούρσες από τις πρώτες μέρες του αγώνα βρέθηκε μέχρι και τι 2η θέση στη γενική κατάταξη, για να καταλάβει τελικά τη πολύ τιμητική 3η θέση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι κατατάσσεται δίκαια στους καλύτερους ιστιοπλόους Lazer στο κόσμο.

Ο Κοντίδης βρίσκεται ήδη στη Κύπρο όπου τη Τετάρτη θα αναχωρήσει για το Halifax του Καναδά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στη λίστα ο Στολτίδης


Τη λίστα με τους παίκτες που θα πάρουν μέρος στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε ο Ολυμπιακός. Στην πρώτη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο Ιεροκλής Στολτίδης. Εκτός από τη λίστα είναι ο Πάβελ Κόβατς.

Στη λίστα Α συμπεριλαμβάνονται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Ραούλ Μπράβο,Λεονάρντο, Ιεροκλής Στολτίδης, Ντιντιέ Ντομί, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Όσκαρ Γκονζάλεθ, Κριστιάν Λεντέσμα, Έντσο Μαρέσκα, Όλοφ Μέλμπεργκ, Ούρκο Πάρντο, Ντιόγκο Λουίς Ντουντού, Ζαουάντ Ζαϊρί,Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αριστείδης Σοϊλέδης, Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Γκαλίτσιος, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάσος Πάντος, Γιάννης Παπαδόπουλος

Στη λίστα B περιλαμβάνονται οι: Κωνσταντίνος Μήτρογλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Νικλητσιώτης, Γιώργος Κατσικογιάννης.

Επίσημος υποστηρικτής η bwin


Η στοιχηματική εταιρεία bwin, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο πλατφόρμα παιχνιδιών στον κόσμο, είναι ο νέος υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε σήμερα (10/8) το μεσημέρι στην αίθουσα διασκέψεων του ΓΣΠ, έγινε η παρουσίαση του νέου υποστηρικτή των «γαλαζοκιτρίνων»Εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ μίλησε ο Φοίβος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Marketing ο οποίος τόνισε ότι εκτός από το ποσό που θα δώσει η bwin στον ΑΠΟΕΛ ως υποστηρικτής του, οι πρωταθλητές θα αποκομίσουν και άλλα σημαντικά οφέλη ανάλογα με τα ποσά που θα παίζουν οι Κύπριοι παίκτες στοιχημάτων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της bwin Βασίλης Κούννος ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας και την τεράστια επιτυχία της.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Η bwin είναι μια από τις πιο γνωστές εμπορικές επωνυμίες στην Αυστρία και διαθέτει υψηλό επίπεδο εμπορικής φήμης εντός και εκτός των συνόρων. Η χορηγία των αθλημάτων ήταν πάντοτε μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της εταιρικής φιλοσοφίας. Ως χορηγός φανέλας της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν και ως premium εταίρος της Μπάγερν Μονάχουν η bwin είναι παρούσα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου. Οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού γνωρίζουν επίσης τη bwin ως μακροχρόνιο χορηγό πολλών αγώνων του MotoGP.
Νο sports – no sports betting, δηλαδή «χωρίς αθλήματα δεν υπάρχουν αθλητικά στοιχήματα». Αυτός είναι ο λόγος που η χορηγία αθλημάτων ήταν πάντοτε στη βάση της φιλοσοφίας της εταιρείας και από την ίδρυσή της η bwin ήταν πάντοτε χορηγός κορυφαίων αθλημάτων.

Η παρουσία της bwin στον Κυπριακό αθλητισμό δεν ξεκινά φέτος αλλά από το 2006, όταν η εταιρεία ήταν ένας από τους κύριους χορηγούς του Σωματείου με παρουσία στις εμφανίσεις των ομάδων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας. Μετά από μια σύντομη αποχή ενός έτους, η bwin επαναδραστηριοποιεί φέτος τη συνεργασία της με το ΑΠΟΕΛ ως ένας από τους υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η πρόθεσή μας για συνεργασία με τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ ενδυναμώθηκε αμέσως μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος ενώ και η πρόσφατη επιτυχία με τη δεδομένη παρουσία στους ομίλους του Europa League και ίσως αυτούς του Champions League μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, κάτι που την παραλληλίζει με την bwin στον επιχειρηματικό τομέα.

Οι χορηγίες παρέχουν στην bwin μια ιδανική ευκαιρία να τονίσει τη σχέση της με τον αθλητισμό. Η bwin επωφελείται από τη μεταφορά της θετικής εικόνας του αθλητισμού στην εταιρεία και την εμπορική της ονομασία. Η εμπιστοσύνη στη bwin και τα προϊόντα της ενισχύεται και η εικόνα της εταιρείας και της εμπορικής ονομασίας βελτιώνεται.

Η συνεργασία μας με το ΑΠΟΕΛ επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους φίλους της ομάδας καθώς και πολλά ωφελήματα προς τα μέλη της bwin. Σκοπός μας όπως σε κάθε περίπτωση είναι η αξιοποίηση της χορηγίας μας στο μέγιστο βαθμό έτσι ώστε τα οφέλη από αυτή την ενέργεια να είναι πολλά και αμφίδρομα.

Ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ καλή επιτυχία στην Ευρώπη καθώς και στο πρωτάθλημα που αρχίζει σύντομα. Είμαστε βέβαιοι ότι η χορηγία αυτή θα πετύχει τους στόχους της και θα θέσει τις βάσεις για μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ της bwin και του ΑΠΟΕΛ».


Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές Γιοστ Μπρούρσε, Μάριος Ηλία και Χρίστος Κόντης. Επίσης ο προπονητής φυσικής κατάστασης του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Παρασκευά.

«Περισσότερα γκολ από όλους ο Όουεν»


Την πρόβλεψη ότι ο Μάικλ Όουεν θα πραγματοποιήσει εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα βγει πρώτος σκόρερ στην Premier League, έκανε ο Ραούλ. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στη «Sunday Mirror» και έπλεξε το εγκώμιο του Άγγλου επιθετικού.

«Καθώς μεγαλώνεις, σίγουρα μένεις πίσω σε ότι έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση, αλλά ποδοσφαιριστές όπως ο Μάικλ δεν χάνουν ποτέ την ικανότητα να σκοράρουν. Θα είναι τρελός όποιος τολμήσει να τον ξεγράψει. Δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη ακόμη και αν πετύχαινε τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον στο αγγλικό πρωτάθλημα», δήλωσε ο Ραούλ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι τα καλύτερα χρόνια για έναν επιθετικό είναι μεταξύ 28 και 30. Αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα με τραυματισμούς, θα σκοράρει πιο πολύ και από τον Τόρες ή τον Ντρογκμπά», συνέχισε ο άσος των «μερένχες», που έχρισε τη Μάντσετερ Γιουνάιτεντ φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Αυτή είναι ακόμη η κορυφαία ομάδα στην Αγγλία. Ίσως ήρθε η ώρα για τον Όουεν να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα. Πάντως, περιμένω η Λίβερπουλ να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική», τόνισε ο Ραούλ.

Συγκίνηση για Ζάρκε


Σε τόπο προσκυνήματος του αδικοχαμένου Ντάνι Ζάρκε έχει μετατραπεί η Θύρα 21 (το νούμερο της φανέλας του) του νέου γηπέδου της Εσπανιόλ, "Κορνέγια-Ελ Πρατ", καθώς χιλιάδες οπαδοί της ομάδας της Βαρκελώνης συρρέουν για να αποδώσουν φόρο τιμής στον αρχηγό τους.

Ηδη οι οργανωμένοι οπαδοί της Εσπανιόλ ετοιμάζουν εκδηλώσεις προς το πρόσωπο του, ενώ στα φόρουμ της ομάδας αρκετοί προτείνουν να μετονομαστεί το νέο γήπεδο σε "Ντάνι Ζάρκε" ή να αποσυρθεί η φανέλα με το 21.

Στο μεταξύ, την Κυριακή (9/8) το μεσημέρι φτάνει στη Βαρκελώνη αεροπορικώς η αποστολή της ομάδας από την Ιταλία, ενώ στη Φλωρεντία παρέμειναν το μέλος της διοίκησης, Χοσέ Μανουέλ Καλθόν και ο γιατρός της Εσπανιόλ, Μιγκέλ Θερβέρα, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η σωρός του άτυχου ποδοσφαιριστή θα μεταφερθεί στη Βαρκελώνη.

Λαπόρτα: "Είμαστε όλοι σε πένθος"
Τη λύπη του για τον αδόκητο χαμό του Ντάνι Ζάρκε έσπευσε να εκφράσει ο πρόεδρος της συμπολίτισσας και "αιωνίας αντιπάλου", Μπαρτσελόνα, ο Ζοάν Λαπόρτα.

"Είμαστε γεμάτοι λύπη για το τραγικό αυτό γεγονός και εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη. Είμαστε όλοι σε πένθος. Θέλω, εκ μέρους της Μπαρτσελόνα, να δώσω τα συλληπητήρια μου στην Εσπανιόλ για την οδυνηρή απώλεια του αρχηγού τους, όπως και στην οικογένεια του".

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Ραούλ, ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. "Το ότι το έπαθε αυτό ένας τόσο νέος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και αθλητής, μας έχει αναστατώσει όλους".

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Εσπανιόλ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε επίσης σοκαρισμένος από το θλιβερό νέο, καθώς τον είχε παίκτη. "Τον γνώριζα καλά από την πορεία μου στην Εσπανιόλ. Δεν μπορώ να το πιστέψω με τίποτε. Ηταν πολύ δυνατός άνθρωπος, με καταπληκτική φυσική κατάσταση και μια σπουδαία φυσιογνωμία στα αποδυτήρια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του", είπε ο Βαλβέρδε για τον Χάρκε.

"Μικρό το ρόστερ μας"


Σε παίκτες από τη δεύτερη ομάδα αναμένεται να στηριχθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης σε περίπτωση ανάγκης. Ο προπονητής της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα play off του Champions League θεωρεί ότι το ρόστερ που διαθέτει είναι μικρό και βασίζεται στους νέους του συλλόγου.

"Η περίοδος της προετοιμασίας μας επέτρεψε να τεστάρουμε τους παίκτες που πήραμε, τους παίκτες που επέστρεψαν καθώς και νεαρούς ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα", δήλωσε ο Αμπελ Ρεσίνο και πρόσθεσε:

"Επρεπε να ανακαλύψουμε το επίπεδο των νεαρών. Πιστεύω πάντως ότι το ρόστερ είναι μικρό, αν και θα ισορροπηθεί εάν οι παίκτες από τη δεύτερη ομάδα μας δώσουν ότι χρειαζόμαστε όταν υπάρξουν τραυματισμοί ή τιμωρίες".

Οι "ροχιμπλάνκος" απέκτησαν τους Σέρχιο Ανσέχο, Χουανίτο, Καμπρέρα και Ρομπέρτο σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αλλά για τον προπονητή της φαίνεται ότι δεν είναι αρκετοί.

To πήρε ο Μάρκος!


Σημαντική επιτυχία για τον Μάρκο Παγδατή, ο οποίος κατέκτησε το τουρνουά ATP Challenger, που διεξήχθη στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο κύπριος τενίστας νίκησε στον τελικό του τουρνουά τον Χαβιέ Μαλισέ από το Βέλγιο με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Μετά από αυτή την επιτυχία, είναι πολύ πιθανό ο Μάρκος Παγδατής να αποφύγει τη διαδικασία των προκριματικών στο προσεχές US Open. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του σε τουρνουά της σειράς Challenger από το 2005.

"Εχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία μου νίκη στο τουρνουά και έχω την αίσθηση ότι έχω κερδίσει τα πάντα. Ειδικά στον τελικό έπαιξα πολύ καλά", τόνισε ο Μάρκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός άργησε να αρχίσει περίπου 4 ώρες εξαιτίας της δυνατής βροχής που έπεφτε στο Βανκούβερ.

Ανοδος στην παγκόσμια κατάταξη
Η κατάκτηση του τουρνουά που έγινε στον Καναδά, έδωσε τη δυνατότητα στον κύπριο να ανέβει 25 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και πλέον βρίσκεται στο Νο 111 (580 βαθμοί). Στο Νο1 παραμένει ο Ρότζερ Φέντερερ με 11.060 βαθμούς, μπροστά από τον Ράφαελ Ναδάλ (9.285 βαθμούς).

Θέλει να τον "δέσει"


Ανανέωση συμβολαίου με αύξηση των ετήσιων αποδοχών του αναμένεται να προτείνει στον Ισμαελ Μπλάνκο η ΑΕΚ. Την επιθυμίατη της Ενωσης αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα "SportDay" ο μάνατζερ του αργεντινού, Χουάν Μπέρος που βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες.

Ο εκπρόσωπος του Μπλάνκο είχε την δυνατότατα να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Νίκο Θανόπουλο κατά την διάρκεια του φιλικού με την Μπόκα και οι δύο άνδρες αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες μέρες για να διαπραγματευτούν την πρόταση ανανέωσης. Πρόθεση των κιτρινόμαυρων είναι να επεκτείνουν το συμβόλαιό του μέχρι το 2013, με αύξηση των ετήσιων απολαβών του κατά 100.000 ευρώ (από 400.000 στις 500.000).

"Θα μείνω κάποιες μέρες και θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της ΑΕΚ για να μιλήσουμε για τον Μπλάνκο. Μίλησα με τον πρόεδρο στο γήπεδο για λίγο, αλλά δεν κανονίσαμε κάποιο ραντεβού. Συμφωνήσαμε απλώς να τα πούμε αυτές τις μέρες που θα είμαι εδώ. Γνωρίζουμε την πρόθεση της ΑΕΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μπλάνκο.

Δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα επί τούτου, θα μιλήσουμε όμως αυτές τις μέρες. Ο παίκτης έχει επαναλάβει πολλές φορές την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ. Ελπίζουμε η ομάδα να αναγνωρίσει τη συνεισφορά του στο νέο συμβόλαιο", τόνισε ο Μπέρος.

Κοντά σε Γκάκα

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σιμπονίσο Γκάκα βρίσκεται η ΑΕΚ που έχει συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή και απομένει να δώσει το τελικό "οΚ" και η ομάδα στην οποία ανήκει, η Μαμελόντι Σαντάουνς. Η πρόταση της Ενωσης προβλέπει 350.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του, την ώρα που οι απαιτήσεις της Μαμελόντι ανέρχονται στις 400.000 ευρώ.

Η διαφορά είναι μικρή και αναμένεται να καλυφθεί. Αν όντως έχει αυτή την εξέλιξη η υπόθεση, ο 24χρονος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο και οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίξουν τις 200.000 ευρώ.

"Δένει" Σαλπιγγίδη


Μετά τις επαφές που είχε με τον Γιώργο Καραγκούνη, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει βάλει σε προτεραιότητα την παραμονή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Κώστας Αντωνίου θα έχει πιθανότατα την Τρίτη (11/8) συνάντηση με τον εκπρόσωπο του διεθνή επιθετικού, Βαγγέλη Αγγελή, προκειμένου να αποσπάσει το "ναι" για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι θετικός στο ενδεχόμενο αυτό, ενώ και στον Παναθηναϊκό δηλώνουν άκρως ικανοποιημένοι από την εν γένει παρουσία του ποδοσφαιριστή στην ομάδα του τριφυλλιού.

Και τώρα Ατλέτικο
Το φιλικό με την Χόνβεντ αποτέλεσε το τελευταίο τεστ των πρασίνων ενόψει του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα πλέι οφ του Champions League. O Τεν Κάτε έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έλειψαν τα... συνήθη προβλήματα στην άμυνα που στέρησαν τη δυνατότητα από τον Παναθηναϊκό να φύγει νικητής από το παιχνίδι. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος πέταξε το "καρφάκι" του στη διοίκηση, αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Φίλιππου Δάρλα, αναμένεται να βάλει σε ισχύ τα πλάνα του για το μεγάλο παιχνίδι με την ισπανική ομάδα, με την επιστροφή των διεθνών, μετά τα φιλικά της Τετάρτης (12/8). Πάντως, την Τρίτη (11/8) θα δηλωθεί στην UEFA η λίστα με τους παίκτες για τα παιχνίδια με τους "ροχιμπλάνκος" (υπάρχει η δυνατότητα μιας αλλαγής, μία ημέρα πριν το παιχνίδι).

Προτάθηκε ο Ρικέλμε
Αργά το βράδυ της Κυριακής (9/8) κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν γραφείο μάνατζερ να να προτείνει τον Χουάν Ραμόν Ρικέλμε στον Παναθηναϊκό, με τιμή στα 5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι ετήσιες απολαβές του αργεντινού αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Το μυαλό στην... Ελβετία


Τη σημασία της νίκης στα παιχνίδια με την Ελβετία και την Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, τόνισαν οι έλληνες διεθνείς, κατά την συγκέντρωσή τους με αφορμή το φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία (12/8).

"Θέλουμε δύο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Το φιλικό με την Πολωνία είναι σημαντικό, καθώς μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Η αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που λειτουργρί... στα κόκκινα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να είμαστε υγιείς όλοι οι ποδοσφαιριστές", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Χρήστου Πατσατζόγλου: "Το καλό είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει προετοιμασία και βρισκόμαστε σε καλά επίπεδα. Το παιχνίδι με την Ελβετία είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε περιθώρια για ήττα. Θέλουμε τουλάχιστον την ισοπαλία, έχοντας ως πρώτο στόχο τη νίκη. Το παιχνίδι με την Πολωνία θα είναι ένα καλό τεστ για μας", είπε ο μέσος της Ομόνοιας, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τη μη κλήση των Μπασινά και Δέλλα στην Εθνική: "Αυτά είναι θέματα για τα οποία αποφασίζει μόνο ο προπονητής"

Στις 19:00GR θα γίνει η προπόνηση των διεθνών στις εγκαταστάσεις του Αγιου Κοσμά.

Ανανεώσεις και στο βάθος… Ατλέτικο


Ο Χενκ Τεν Κάτε είχε τη δυνατότητα να κάνει αρκετές δοκιμές στο φιλικό με τη Χόνβεντ και να βγάλει συμπεράσματα για την αξία αρκετών παικτών που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τώρα πλέον οι «πράσινοι» συγκεντρώνονται στα ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ολλανδός δεν πείστηκε για την αξία του Σεντρίκ Καντέ και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Γάλλος δεν θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα στο ματς κόντρα στην ισπανική ομάδα για τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη ο Μπίερσμιρ είχε καλή παρουσία, αλλά η λογική λέει ότι κεντρικό αμυντικό δίδυμο κόντρα στους Αγκουέρο και Φορλάν θα είναι οι Βύντρα και Σαριέγκι.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά νέα δεν δεν έχει υπάρξει εξέλιξη. Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού δηλώνουν ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές, η αλήθεια όμως είναι ότι εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις, τόσο κεντρικών αμυντικών, όσο και δεξιών μπακ. Μάλιστα οι φήμες θέλουν τους «πράσινους» να ψάχνουν και παίκτες που αγωνίζονται ως δεύτεροι επιθετικοί.

Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν αν έρθουν οι περιβόητες προτάσεις για τους Μάντζιο και Τζιόλη για τους οποίους φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες...

Ραντεβού με Σαλπιγγίδη

Στο μεταξύ, μετά τον Γιώργο Καραγκούνη (ο οποίος ενδέχεται σήμερα να συναντηθεί ξανά με τον Κώστα Αντωνίου), ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ή ο εκπρόσωπός του Βαγγέλης Αγγελής, αναμένεται την Τρίτη να συναντηθεί με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για μία πρώτη συζήτηση αναφορικά με την ανανέωση της συνεργασίας τους. Το κλίμα είναι θετικό και από τις δύο πλευρές και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ευχάριστα νέα.

Προτάθηκε ο Ρικέλμε

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε τις φήμες που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τις οποίες στους «πράσινους» προτάθηκε ο Χουάν Ραμόν Ρικέλμε. Η Μπόκα φέρεται να ζητάει περίπου 5 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό μέσο, το κασέ του οποίο ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ...

Άρης: κοντράρεται με Κίεβο


Ο Ιομάρ Μαζίνιο θα έχει τη δυνατότητα το βράδυ της Δευτέρας (9 μ.μ.) να τεστάρει το βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται οι «κίτρινοι». Ο Αρης υποδέχεται την Κιέβο Βερόνα και ο Βραζιλιάνος τεχνικός αναμένεται να κάνει πρόβα ενδεκάδας. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναμένεται να είναι και πάλι κατάμεστο και οι οπαδοί των «κιτρίνων» σκοπεύουν να δημιουργήσουν ξανά «καυτή» ατμόσφαιρα...

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βραζιλιάνος τεχνικός, μιλώντας σε εφημερίδα του Βίγκο ανέλυσε τα πλάνα για την ομάδα που επιδιώκει να «χτίσει»: «Φέτος πραγματοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ με τον ερχομό ορισμένων πολύ ποιοτικών παικτών. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου. Πριν από λίγες μέρες επιστρέψαμε από την Ιταλία, όπου αγωνιστήκαμε σε αρκετά φιλικά. Η τελευταία αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς και έμεινα πολύ ικανοποιημένος», τόνισε αρχικά ο Μαζίνιο.

Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται ο Αρης είπε: «Εχω μια συγκεκριμένη άποψη για το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο της μιας επαφής. Δεν μου αρέσει να... ταξιδεύει η μπάλα στον αέρα ή το απόλυτα κάθετο παιχνίδι. Θέλω η ομάδα μου να έχει την κατοχή της μπάλας, να ελέγχει πάντα τον ρυθμό».

Σχολιάζοντας το ξεκίνημά του στον πάγκο του Αρη δήλωσε: «Πιστεύω πως έχουμε βελτιώσει πολλά πράγματα από τον Ιανουάριο που ανέλαβα τον πάγκο της ομάδας, κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, όταν ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοσή μας. Η προσαρμογή μου θα έλεγα πως έγινε πιο εύκολη διότι γνώριζα πρόσωπα και πράγματα στον Αρη από την προηγούμενη θητεία μου ως τεχνικός διευθυντής. Δεν αντιμετώπισα κάποιο σημαντικό πρόβλημα και θεωρώ πως ανταποκρίθηκα άμεσα στις απαιτήσεις του πάγκου και της ομάδας γενικότερα».

Καταλήγοντας, μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Ντονάτο: «Ξεκινήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο την ίδια εποχή και είμαστε φίλοι από το 1985. Συγχρόνως, τελειώσαμε μαζί την προπονητική σχολή στη Μαδρίτη πριν από μερικούς μήνες. Μια μέρα που βρισκόμασταν στη Βαρκελώνη και συζητούσαμε για το μέλλον μας, έφθασε η πρόταση του Αρη. Δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη στιγμή».

Επέστρεψε ο Αουρέλιο, στη Νασιονάλ Μοντεβιδέο ο Λέμπο
Στο μεταξύ, ο Μάρκο Αουρέλιο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και προπονείται εκ νέου με την ομάδα του Αρη. Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ δεν στη Ράσιγκ Σανταντέρ με τηνμορφή δανεισμού «ναυάγησε» με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα μαζί με τον Ντιόγο Σιστόν ο οποίος δεν υπολογίζεται.

Τέλος ο Αλεχάντρο Λέμπο που έλυσε την συνεργασία του με τον Αρη θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο, την ομάδα που αγωνιζόταν πριν από δύο χρόνια...

Οι 22 για Χέρενφεν


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στην UEFA τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες εναντίον της Χέρενφεν στο πλαίσιο της φάσης των πλέι οφ για το Europa League.

Πρόσκειται για τους: 1. Χαλκιάς, 5. Γκαρσία, 6. Βιτόλο, 7. Κονσεϊσάο, 8. Τσιρίλο, 9. Αναστασάκος, 10. Σορλέν, 11. Μουσλίμοβιτς, 13. Μαλεζάς, 14. Παπάζογλου, 16. Λίνο, 18. Φωτάκης, 19. Κουτσιανικούλης, 21. Ίβιτς, 22. Βιεϊρίνια, 23. Μπιζέρα, 27. Σνάουτσερ, 28. Αμπουμπακαρί, 30. Κουτζαβασίλης, 31. Φιλομένο, 36. Σαβίνι, 91. Κρέσιτς.

Στους «βιόλα» για 2 χρόνια ο Ζανέτι


Παίκτης της Φιορεντίνα είναι επίσημα από τη Δευτέρα (10/9) ο Κριστιάνο Ζανέτι, με την διοίκηση των «βιόλα» να ανακοινώνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την απόκτησή του από τη Γιουβέντους.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων «έκλεισε» με ένα ποσό της τάξης των 2.000.000 ευρώ, ενώ ο Ιταλός μέσος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Ζανέτι θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 16.00 ώρα Ιταλίας, ενώ αναμένεται να αποτελέσει τον παρτενέρ του Μοντολίβο στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Τσέζαρε Πραντέλι, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του Φελίπε Μέλο που μετακινήθηκε στους «μπιανκονέρι».

ΠΑΟΚ: Περιμένει πρόταση για να δώσει τον Γραρσία


Oι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περιμένουν κρούση της Άνκαραγκουτσού για τον Πάμπλο Γκαρσία και δείχνουν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν εφόσον ικανοποιηθούν οικονομικά. Ο Γιλντιράι Μπαστούρκ όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπεσίκτας.

Τις προθέσεις των παραγόντων της Άνκαραγκουτσού αναμένουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία τον οποίο και επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν. Οι ιθύνοντες του Τούρκικου συλλόγου ενδέχεται να κάνουν άμεσα βελτιωμένη πρόταση για τον Ουρουγουανό και οι Θεσσλαονικείς σκέφτονται να τον παραχωρήσουν. Από την πλευρά του ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει να αποφεύγει μια πιθανή μετακόμιση του στο τούρκικο πρωτάθλημα καθώς η οικογένεια του έχει συνηθίσει στους ρυθμούς της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Μπαστούρκ ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπεσίκτας. Ο πρόεδρος της Τούρκικης ομάδας βρίσκεται ήδη στην Γερμανία προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του παίκτη.

20 μέρες έξω ο Παπαδόπουλος


Αρκετά σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος εξετάστηκε σήμερα από τον Λάκη Νικολάου.

Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού, ο οποίος χτύπησε στη φιλική αναμέτρηση με την Τότεναμ στο Λονδίνο, διαπιστώθηκε, μετά από τη μαγνητική τομογραφία, ότι έχει υποστεί α' βαθμού κάκωση πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Αν και απέφυγε κάποια μεγαλύτερη ζημιά σε ένα ευαίσθητο σημείο, ο Παπαδόπουλος θα χρειαστεί περίπου είκοσι ημέρες προτού γυμναστεί και πάλι σε φουλ ρυθμούς.

Μέχρι τότε θα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα που θα του χορηγηθεί άμεσα. Δεδομένα ο αριστεροπόδαρος μέσος θα χάσει τα δύο παιχνίδια με τη Σέριφ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και το ντέρμπι της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Ίσως προλάβει να είναι ετοιμοπόλεμος για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λάρισα .

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κώστας Ηλιάδης


Υποψήφιος για Αρη ο Κώστας Ηλιάδης Δύο πρώην παράγοντες του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης, βρήκαν τραγικό θάνατο το πρωί της Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε σε καραμπόλα αυτοκινήτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, κοντά στην γέφυρα του Λουδία. Πρόκειται για τον Κώστα Ηλιάδη, 59 ετών, πρώην πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας των "Λύκων" και τον φίλο του Μανώλη Τσακιρόπουλο, επίσης πρώην παράγοντα της ερασιτεχνικής ομάδας ΑΕ Τερψιθέας και καταγόμενο από τις Σέρρες. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμια του αυτοκινήτου τους στην σφοδρή σύγκρουση που προηγήθηκε.

Ο Κώστας Ηλιάδης, βιοτέχνης και επιχειρηματίας, είχε δημιουργήσει την ομάδα "Ηλτεξ" Λύκοι την οποία από τα μικρά ερασιτεχνικά γήπεδα, είχε ανεβάσει ως και την Β' Εθνική κατηγορία, κατά την δεκαετία του '80. Τα πολλαπλά όμως οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν στην διάλυση της. Ο άτυχος επιχειρηματίας και ποδοσφαιρικός παράγων, που κατάγονταν από την Δράμα, είχε διεκδικήσει χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα, το 1996, την προεδρία της ΕΠΣΜ σε εκλογές που κέρδισε ο τότε αντίπαλος του και επί σειρά ετών πρόεδρος της αντίστοιχης Ενωσης και σημερινός Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο θάνατος των δυο ανδρών έγινε ευρύτερα γνωστός στην αθλητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης καθώς και οι δυο ήταν γνωστοί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της πόλης και ειδικά στους δικούς τους χώρους. Οι κηδείες τους θα γίνουν αύριο το απόγευμα.