Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Συγκίνηση για Ζάρκε


Σε τόπο προσκυνήματος του αδικοχαμένου Ντάνι Ζάρκε έχει μετατραπεί η Θύρα 21 (το νούμερο της φανέλας του) του νέου γηπέδου της Εσπανιόλ, "Κορνέγια-Ελ Πρατ", καθώς χιλιάδες οπαδοί της ομάδας της Βαρκελώνης συρρέουν για να αποδώσουν φόρο τιμής στον αρχηγό τους.

Ηδη οι οργανωμένοι οπαδοί της Εσπανιόλ ετοιμάζουν εκδηλώσεις προς το πρόσωπο του, ενώ στα φόρουμ της ομάδας αρκετοί προτείνουν να μετονομαστεί το νέο γήπεδο σε "Ντάνι Ζάρκε" ή να αποσυρθεί η φανέλα με το 21.

Στο μεταξύ, την Κυριακή (9/8) το μεσημέρι φτάνει στη Βαρκελώνη αεροπορικώς η αποστολή της ομάδας από την Ιταλία, ενώ στη Φλωρεντία παρέμειναν το μέλος της διοίκησης, Χοσέ Μανουέλ Καλθόν και ο γιατρός της Εσπανιόλ, Μιγκέλ Θερβέρα, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η σωρός του άτυχου ποδοσφαιριστή θα μεταφερθεί στη Βαρκελώνη.

Λαπόρτα: "Είμαστε όλοι σε πένθος"
Τη λύπη του για τον αδόκητο χαμό του Ντάνι Ζάρκε έσπευσε να εκφράσει ο πρόεδρος της συμπολίτισσας και "αιωνίας αντιπάλου", Μπαρτσελόνα, ο Ζοάν Λαπόρτα.

"Είμαστε γεμάτοι λύπη για το τραγικό αυτό γεγονός και εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη. Είμαστε όλοι σε πένθος. Θέλω, εκ μέρους της Μπαρτσελόνα, να δώσω τα συλληπητήρια μου στην Εσπανιόλ για την οδυνηρή απώλεια του αρχηγού τους, όπως και στην οικογένεια του".

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Ραούλ, ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. "Το ότι το έπαθε αυτό ένας τόσο νέος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και αθλητής, μας έχει αναστατώσει όλους".

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Εσπανιόλ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε επίσης σοκαρισμένος από το θλιβερό νέο, καθώς τον είχε παίκτη. "Τον γνώριζα καλά από την πορεία μου στην Εσπανιόλ. Δεν μπορώ να το πιστέψω με τίποτε. Ηταν πολύ δυνατός άνθρωπος, με καταπληκτική φυσική κατάσταση και μια σπουδαία φυσιογνωμία στα αποδυτήρια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του", είπε ο Βαλβέρδε για τον Χάρκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: