Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Πάγωσαν» 42 εκατ. ευρώ του Νεϊμάρ!!

Με απόφαση δικαστηρίου στη Βραζιλία, οι Αρχές «μπλόκαραν» λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία ύψους 42 εκατ. ευρώ του Νεϊμάρ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

«Πάγωσαν» 42 εκατ. ευρώ του Νεϊμάρ!
Ένα ποσό κοντά στα 14 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί το βραζιλιάνικο δημόσιο από τον Νεϊμάρ, όπως αποφάσισε δικαστήριο στη Βραζιλία, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αυτά τα χρήματα αφορούν φόρους που δεν αποδόθηκαν από το 2011 μέχρι το 2013 και σχετίζονται με έσοδα του ποδοσφαιριστή από διαφημίσεις αλλά και εκείνα για τη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα.

Δύο εβδομάδες μετά από εκείνη την απόφαση, οι Αρχές προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, δεσμεύοντας τους λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία του άσου των «μπλαουγκράνα» μέχρι του ποσού των 42 εκατ. ευρώ (το τριπλάσιο εκείνου που έχει επιδικαστεί δηλαδή» μέχρι ο Νεϊμάρ να καταβάλει τα χρήματα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμφίβολος ενόψει Γουέστ Μπρομ ο Στόουνς!

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν η Έβερτον θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τζον Στόουνς για το ερχόμενο ματς με τη Γουέστ Μπρομ.
Ο νεαρός αμυντικός αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο από το περασμένο ματς του Λιγκ Καπ ενάντια στη Ρέντινγκ και ακόμη το ιατρικό επιτελείο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο ποδοσφαιριστής θα είναι απόλυτα έτοιμος για το ερχόμενο παιχνίδι.
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, πάντως, είναι πρόθυμος να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, μια και ο Άγγλος στόπερ αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ενδεκάδας τη φετινή σεζόν.
*Πηγή: England365.gr*

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτός ο Φόστερ!

Η ατυχία χτύπησε ξανά τον Μπεν Φόστερ, ο οποίος πάνω που μετρούσε αντίστροφα από την επιστροφή του στην ενεργό δράση, υπέστη υποτροπή και η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι θα μείνει εκτός πλάνων και για τους επόμενους μήνες.  
Συγκεκριμένα, υπάρχει η αίσθηση πως ο 32χρονος τερματοφύλακας της Γουέστ Μπρομ δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα!
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μαζί του. Αυτή η υποτροπή τον κρατά πίσω. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «baggies», Τόνι Πιούλις.
*Πηγή: England365.gr*

Σκρτελ: «Μου θύμισε ο πατέρας μου τα 300 ματς»!

Αν δεν είχε και τον πατέρα του να μετράει, ο Μάρτιν Σκρτελ θα ξεχνούσε το επίτευγμα της συμπλήρωσης 300 συμμετοχών με τη Λίβερπουλ στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρλάιλ για το Λιγκ Καπ.  
Ο Σλοβάκος αμυντικός των «κόκκινων» έπιασε την 300άρα το βράδυ της Τετάρτης στο παιχνίδι που η ομάδα του Ρότζερς χρειάστηκε τα πέναλτι για να πάρει την πρόκριση στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ και τουλάχιστον συνδύασε με θετικό αποτέλεσμα την προσωπική του επιτυχία.
«Ήξερα πριν από το ματς με την Καρλάιλ ότι είχαν 290κάτι συμμετοχές, αλλά ο πατέρας μου ήταν εκείνος που μου το θύμισε γιατί πάντοτε προσέχει και κοιτάει αυτά τα στοιχεία. Είμαι περήφανος που συμπλήρωσα 300 εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ γιατί δεν είναι κάτι που το πετυχαίνεις εύκολα. Χρειάστηκα οχτώ χρόνια για να το κάνω και όταν έχεις παίξει 300 ματς σε τόσο μεγάλο σύλλογο, σημαίνει ότι κάθε χρόνο παίζεις περί τα 40 ματς και είναι κάτι πολύ ζόρικο. Μακάρι ο αριθμός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο...
Όταν έχεις παίξει σε 300 παιχνίδι είναι λογικό να έχεις πολύ καλές και πολύ κακές στιγμές... Δεν γίνεται όλα να είναι όμορφα και δεν γίνεται να παίζεις συνεχώς στο τοπ επίπεδο. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια καλή στιγμή, θα ήταν το Λιγκ Καπ που πήρα με την ομάδα το 2012 γιατί είναι ένας τίτλος. Έχω όμως γενικά πολλές καλές αναμνήσεις, ειδικά κάποιες χρονιές που διεκδικήσαμε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ» είπε χαρακτηριστικά ο Σκρτελ.
*Πηγή: England365.gr*

Πάτο: «Είχα πρόταση από τη Γιουνάιτεντ»!!

Τελικά υπήρχε «φωτιά»! Ο Αλεξάντρε Πάτο επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των αγγλικών Μέσων, περί πρόθεσης  της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ», καταθέτοντας πρόταση στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.  
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός υποστήριξε επίσης, ότι η μεταγραφή δεν προχώρησε ποτέ λόγω της αργοπορημένης κίνησης των «κόκκινων διαβόλων».
«Δεν θα πω ψέματα. Δύο ώρες πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου δέχτηκε εξαιρετική πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την περίμενα, αλλά τελικά ενημερώθηκα για αυτή μετά το πέρας της διορίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Παίρνει Σκελότο η Λέστερ!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Εζέκιελ Σκελότο βρίσκεται η Λέστερ, αν λάβουμε υπ' όψη τα ρεπορτάζ του «Tuttomercato»!  
Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι εισηγήθηκε την απόκτηση του 26χρονου εξτρέμ, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ.
Για να προχωρήσει, όμως, η μεταγραφή θα πρέπει οι «αλεπούδες» να αδειάσουν θέση ξένου. Το ποιος θα… θυσιαστεί δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.
*Πηγή: England365.gr*

Βαϊνάλντουμ: «Δύσκολη μετάβαση για εμένα...»

Όσο και να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, η πορεία της Νιούκαστλ δεν τον βοηθάει. Ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ τόνισε ότι είναι αρκετά δύσκολη για εκείνον η μετάβαση από μια πρωταθλήτρια ομάδα (Αϊντχόφεν) σε μια που παλεύει αυτή τη στιγμή με νύχια και με δόντια για να πάρει νίκες...   «Είναι πραγματικά δύσκολο για εμένα, έχοντας μετακομίσει στην Αγγλία από μια ομάδα που ήταν Πρωταθλήτρια στην Ολλανδία. Βιώνουμε όμως μια κατάσταση την οποία οφείλουμε να ξεπεράσουμε με σκληρή δουλειά και να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να το κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σαν σύνολο στην ομάδα» ήταν τα λόγια του 24χρονου χαφ που πήρε μεταγραφή στις «καρακάξες» μετά βαΐων και κλάδων αλλά τον έχει... πάρει η μπάλα από την κάκιστη εικόνα της νέας του ομάδας.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν είναι της ... δημοσιότητας ο Ντε Μπρόινε!

Την ηρεμία του και να κάνει σωστά τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο θέλει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που έχει αντιληφθεί ότι λόγω των 55 εκατ.λιρών που κόστισε η μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Σίτι, έχει καρπωθεί τον τίτλο του μεγάλου αστέρα...  
Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός που επέστρεψε φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ για να δώσει απαντήσεις στην Τσέλσι, όπου και δεν εκτιμήθηκε από τον Ζοσέ Μουρίνιο όσο θα ήθελε, δήλωσε:
«Δεν θέλω να είμαι ο σταρ στη Σίτι... Προφανώς οτιδήποτε έχει γραφτεί ή ειπωθεί είναι αποτέλεσμα του ποσού της μεταγραφής μου, αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είχα συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τη Βόλφσμπουργκ και η ομάδα δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω εύκολα. Ήταν πολλά τα λεφτά, αλλά δεν είμαι ο μόνος για τον οποίο έχουν διατεθεί τόσα πολλά...». 
*Πηγή: England365.gr*

Ινγκς: «Να πάρουμε νίκες για τον Ρότζερς»

Την απόλυτη στήριξη των παικτών του στη Λίβερπουλ φαίνεται ότι απολαμβάνει ο Μπρένταν Ρότζερς μέσα στη γενικότερη πίεση που αισθάνεται και του ασκείται για το ξεκίνημα της Λίβερπουλ (και) τη νέα αγωνιστική περίοδο. «Να πάρουμε νίκες για εκείνον» είπε ο Ντάνι Ινγκς.
Ο νεοαποκτηθέντας επιθετικός των «κόκκινων» μίλησε για τις δύσκολες μέρες που περνάει γι' ακόμα μια σεζόν ο προπονητής της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ και ανέφερε:
«Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τα θετικά αποτελέσματα και να πάρουμε σημαντικές νίκες και για εκείνον. Ξέρουμε τι δουλειά κάνει και δεν έχει αλλάξει από την ημέρα που ήρθα κι εγώ στην ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς για να βοηθήσουμε από την πλευρά μας τον προπονητή μας, είναι να παλεύουμε μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε τις νίκες πάση θυσία. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά...». 
*Πηγή: England365.gr*

Από το «Γουέμπλεϊ» στο Ολυμπιακό Στάδιο η Τότεναμ!!

Από τη στιγμή που η Τσέλσι κερδίζει τη «μάχη» για τη χρήση του «Γουέμπλεϊ» μέχρι να γίνει η ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ» τα επόμενα χρόνια, η Τότεναμ φαίνεται να στρέφεται προς το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και τη... συγκατοίκηση με τη Γουέστ Χαμ.  
Τα «σφυριά» μετακομίζουν οριστικά στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη σεζόν με το «Άπτον Παρκ» να κλείνει οριστικά τις πύλες του για τον σύλλογο, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξει καθεστώς συγκατοίκησης στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας...
Η Τότεναμ εξετάζει το ενδεχόμενο τελικά να μην μετακομίσει στο «Γουέμπλεϊ» και έτσι ενδέχεται να βρεθεί η λύση στη στέγαση μαζί με τη Γουέστ Χαμ για τη σεζόν 2017-2018.
*Πηγή: England365.gr*

Χάνει και τη Σάντερλαντ ο Ρόχο!

Ο Φαν Χάαλ καλείται εκ νέου να βρει λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας ενόψει του αγώνα με τη Σάντερλαντ στην 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αφού ο Μάρκος Ρόχο δεν προλαβαίνει το παιχνίδι...  
Ο Αργεντινός αμυντικός, για τον οποίο ο Φαν Χάαλ είχε εκφράσει τον θυμό του για το γεγονός πως είχε αποκρύψει τη σοβαρότητα του τελευταίου του μυϊκού προβλήματος, έχασε και το ματς με την Ίπσουϊτς μεσοβδόμαδα για το Λιγκ Καπ, με τον Άσλεϊ Γιάνγκ να παίζει αναγκαστικά στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Ενόψει της αναμέτρησης με τις «μαυρόγατες», το Σάββατο, η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να υπολογίζει γι' ακόμα μια φορά τον Μάρκος Ρόχο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξαναδούμε το σενάριο του προ ολίγων ημερών με την Ίπσουϊτς...
*Πηγή: England365.gr*

Ανεπανάληπτο; Δεν σφάξανε!!

Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη στέψη της Εθνικής στο Βελιγράδι και ο Βασίλης Σκουντής εκκινεί από το 1987, περνάει από το 2005 και (δεν θέλει να) σκέπτεται το 2025! Το βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987, που ο απανταχού της Γης ελληνισμός κυριευόταν από το μεθύσι του (υπεράνω πάσης λογικής και φαντασίας) θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας,  ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε πει μια κουβέντα που τότε προκάλεσε θυμηδία, αλλά εντέλει αποδείχτηκε προφητική...
ADVERTISEMENT
«Αυτό που συνέβη απόψε είναι πρωτοφανές, αλλά όχι ανεπανάληπτο»!
Την κουβέντα αυτή ο «πατερούλης» του ελληνικού μπάσκετ την είπε όρθιος στον διάδρομο έξω από αποδυτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και κρίνοντας απ' ό,τι συνέβη εκ των υστέρων, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εκείνη τη στιγμή αυτός και ο Γιαννάκης (πρέπει να) μίλησαν με τον Θεό!
Κυριολεκτώ, διότι οι δυο τους είχαν μείνει αγκαλιασμένοι και -θαρρώ - σιωπηλοί για αρκετά δευτερόλεπτα: κάποιος φωτορεπόρτερ τράβηξε τη σκηνή του βουβού σε λόγια, αλλά πλούσιου σε συναισθήματα ενσταντανέ και αυτή η φωτογραφία βρίσκεται ακόμη σε περίοπτη θέση στα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ...
Μίλησαν με τον Θεό και... μαγείρεψαν κιόλας αυτό που σερβιρίστηκε σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια στο Βελιγράδι, όπου ξανασυναντήθηκαν , ξανασυγκινήθηκαν και έμειναν πάλι αγκαλιασμένοι και σιωπηλοί: ο Βασιλακόπουλος που από γενικός γραμματέας της ΕΟΚ είχε προαχθεί σε πρόεδρο τηςFIBA Europe και απονεμητή του τροπαίου και ο Γιαννάκης ο οποίος έβλεπε τη σπορά του να καρποφορεί και τις υπεσχημένες μπάλες να γίνονται το όχημα της ασύλληπτης απογείωσης της  Ψωροκώσταινας στον έβδομο ουρανό!
Α, για να μην το ξεχάσω: στις αρχές Ιουλίου που πήγαμε με τον Παναγιώτη στο Βελιγράδι για να «ξαναγράψουμε» το χρονικό εκείνων των ημερών (για το ντοκιμαντέρ «Τα καλύτερα μας χρόνια» στον ΟΤΕ TV) τον ρώτησα «Τι είναι πιο πολύ Γιαννάκης; Το 1987 ή το 2005;» και δεν χρειάστηκε να σκεφτεί καθόλου για να αποκριθεί: «Το 2005, ούτε κουβέντα»!
Αναφέρομαι επίτηδες στις υπεσχημένες μπάλες για να συνδέσω τρεις διαφορετικές εποχές: Την περασμένη Κυριακή, πριν από τον τελικό στη Λιλ, πήγαμε παρέα με τον «Δράκο» σε μια εκδήλωση της FIBA όπου παρευρισκόταν και το αφεντικό τηςMolten. Τους σύστησε ο πρόεδρος της παγκόσμιος ομοσπονδίας, ο Οράσιο Μουρατόρε και τότε ο «Δράκος» γύρισε και είπε γελώντας στον Γιαπωνέζο επιχειρηματία το εξής: «Μου χρωστάτε ποσοστά επί των πωλήσεων που κάνατε στην Ελλάδα μετά το 1987, διότι παρακίνησα τους γονείς να αγοράσουν μια μπάλα μπάσκετ και να στείλουν τα παιδιά τους να παίξουν μπάσκετ»!
Όντως αυτό είχε συμβεί: θυμάμαι καλά πως όταν έτεινα το μαρκούτσι της ΕΡΤ μπροστά του, ο τότε αρχηγός της Εθνικής προσπάθησε να ατενίσει τον ορίζοντα ο οποίος ήταν ακόμη θολός από τα δάκρυα που έτρεχαν στα μάτια του. Μέσα στην παράκρουση που επικρατούσε, ο Παναγιώτης έσπευσε να παροτρύνει τους γονείς να σπρώξουν τα παιδιά τους προς το μπάσκετ και μάλιστα-για να μη χάνει χρόνο και να «δέσει» επί τόπου την επιθυμία του- δέσμευσε δημοσίως τον τότε  Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Δημήτρη Σαρρή ο οποίος βρισκόταν δίπλα του να στείλει τις περιβόητες τριάντα χιλιάδες μπάλες στα σχολεία ολόκληρης της επικράτειας!
Ε, κάποιες από αυτές τις μπάλες πρέπει να μπίστηξαν για πρώτη φορά ένας Δημητράκης στην Καστοριά, ένας Βασιλάκης στη Λάρισα, ένας Θοδωράκης στους Ελληνορώσους, ένας Νικολάκης στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ένας Μιχαλάκης στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένας Κωστάκης στη Βέροια και οι άλλοι πέντε σύντροφοι τους που μετά από 17 χρόνια απέδειξαν πως πράγματι ο θρίαμβος του '87 ήταν μεν πρωτοφανής, αλλά όχι και ανεπανάληπτος!
Ανέφερα ονομαστικά έξι παίκτες και έκανα λόγο για άλλους πέντε, τουτέστιν έντεκα! Αυτός που περισσεύει και μένει έξω από τον λογαριασμό είναι ο Λάζος, διότι δεν είμαι βέβαιος πως κάποια από αυτές τις μπάλες που πλημμύρισαν την Ελλάδα έφτασε μέχρι το Κρασνοντάρ!
Το Ευρωμπάσκετ του 1987 ήταν το πρώτο σκίρτημα της καρδιάς μας. Το Ευρωμπάσκετ του 2005 την έκανε να ξαναχτυπήσει σε τρελούς ρυθμούς. Αναπάντεχος και πέραν πάσης λογικής και φαντασίας ο πρώτος θρίαμβος, απροσδόκητος και πέραν πάσης (πλην της διεστραμμένης του Κακιούζη στο Πόρτο Σαν Τζιόρτζιο) υποψίας ο δεύτερος!
Στα σοβαρά τώρα: δεν ξέρω εάν το όνειρο, η κληρονομιά, τα ιερά και τα όσια μας ταξίδεψαν με τις ίδιες μπάλες, είμαι όμως σίγουρος πως έστω και σποραδικά, το ελληνικό μπάσκετ υπογραμμίζει την παρουσία του και διασαλεύει την καθεστηκυία τάξη! Απλώς, μιας και είναι ακόμη νωπή η ήττα από την Ισπανία στη Λιλ, ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένουμε έως το 2023 για να ζήσουμε το τρίτο έπος, διότι από τις μπάλες που πέταξαν σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια οι «ήρωες της δεύτερης γενεάς» δεν θα χει απομείνει ούτε η βαλβίδα!
Θα είναι ξεφούσκωτες από αέρα, αλλά παραφουσκωμένες από τη λαχτάρα και τον πόθο που μας κυριεύουν κάθε τέτοια μέρα, σαν τη σημερινή, την οποία τιμάμε δεόντως...
Σαν τη 25η Μαρτίου ένα πράγμα!
Καλά κάνουμε και την τιμάμε, για να μην την ξεχνάμε. Το ίδιο έκαναν τις προάλλες (2 Ιουλίου) και οι Σέρβοι για να γιορτάσουν την εικοστή επέτειο από τη νίκη τους επί της Λιθουανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του ΟΑΚΑ, που σηματοδότησε την θριαμβευτική επιστροφή τους στο θρόνο μετά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο και την έξοδο τους από το εμπάργκο του ΟΗΕ...
Βεβαίως οι Σέρβοι έκτοτε ξαναβρέθηκαν άλλες τρεις φορές στην κορυφή (Ευρωμπάσκετ 1997, Ευρωμπάσκετ 2001, Μουντομπάσκετ 2002), σε αντίθεση με τον απατό μας, που εδώ και έξι χρόνια (Κατοβίτσε 2009), έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι και πάει από μνημόσυνο σε μνημόσυνο και από μνημόνιο σε μνημόνιο!
Ο θρίαμβος του 1987 με κορωνίδα τη νίκη στον τελικό επί της Σοβιετικής Ένωσης μας άνοιξε τους ορίζοντες και έκανε μια ομάδα, ένα σπορ και  έναν ολόκληρο λαό να συνειδητοποιήσουν πόσο δίκιο είχε ο Ναπολέων Βοναπάρτης όταν έλεγε πως «η λέξη αδύνατον υπάρχει μόνο στο λεξικό των ανόητων». Λίγες εβδομάδες αργότερα η Βραζιλία, προεξάρχοντος του Οσκαρ Σμιντ, σοκάρησε τους Αμερικανούς στον τελικό των Παναμερικανικών αγώνων στην Ιντιανάπολις και έδωσε το δεύτερο ηχηρό χαστούκι στους δυνάστες του κόσμου!
Ο θρίαμβος του 2005 χωνεύτηκε ευκολότερα από την πιάτσα! Το 1985 η Εθνική δεν είχε καν προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ στη Γερμανία, ενώ το 2003 στη Στοκχόλμη είχε βγει πέμπτη και έκανε λάβαρο της τη μίρλα του Ξανθού, που κατηγόρησε τους δημοσιογράφους διότι «δεν έχετε αίσθηση των πραγμάτων και θέλετε το Κύπελλο κόσμου»!
Ατυχώς τα τρίποντα του Γκαρμπαχόσα μετά από τρία χρόνια στη Σαϊτάμα δεν μας επέτρεψαν να σηκώσουμε το Κύπελλο κόσμου, αλλά και αυτό της Ευρώπης δεν είναι του πεταματού!
Η Ελλάδα δεν έμαθε μπάσκετ το 1987, τότε το λάτρεψε παράφορα και το έκανε κορώνα στο κεφάλι της. Δέκα οκτώ χρόνια αργότερα ευτύχησε να το κάνει και περικεφαλαία της!
Το τονίζω μετ'επιτάσεως αυτό διότι δεν θα ξεχάσω ποτέ, που σαν σήμερα έξω από τη «Μπεογκράτσκα Αρίνα» , στη διάρκεια της πανηγυρικής ζωντανής εκπομπής στην ΕΡΤ, κι ενώ βρισκόμουν στον αέρα, αισθάνθηκα βαρύ το κεφάλι μου! Ο λόγος; Ενας από τους «Πελαργούς» μου φόρεσε μια περικεφαλαία και αυτή η αστεία σκηνή έγινε η αφορμή να μου κάνει πλάκα μετά από δυο μέρες ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!
Είχα συνοδεύσει την ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δέοντα και μόλις με είδε ο πρωθυπουργός γύρισε και μου είπε: «Καλώς τον Θεμιστοκλή»!
Ο Θεμιστοκλής θριάμβευσε στη μάχη της Σαλαμίνας, όσο για τη μάχη του Βελιγραδίου αυτή νομίζω πως άνοιξε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες του ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και του έβαλε την ταμπέλα που προσδοκούσε τόσα χρόνια. Μολονότι αυτή η υπόθεση έχει καταστεί πολλές φορές αντικείμενο debate, η δική μου άποψη είναι πολύ ξεκάθαρη: σαν σήμερα το 2005 έγιναν με καθυστέρηση τα πολυπόθητα (όχι μονάχα ελέω μεγαλομανίας και ματαιοδοξίας) εγκαίνια της ελληνικής μπασκετικής σχολής!
Περνώντας σαν τον Οδυσσέα από τη Σκύλα της Ρωσίας και από τη Χάρυβδη της Γαλλίας που πήγαν να την αφανίσουν η Εθνική ανέδειξε τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία της ελληνικής σχολής. Δεν ξέρω εάν το περίφημο «σκεπτόμενο μπάσκετ», που λανσάρισε ως ευρηματικό τσιτάτο ο Αργύρης Πεδουλάκης εξακολουθεί να είναι ευλογία ή εάν προϊόντος του χρόνου έγινε κατάρα, σίγουρα πάντως, το μονοπάτι της εθνικής στο Βελιγράδι άνοιξε καινούργιους δρόμους στην προσέγγιση, στην αντίληψη και στη φιλοσοφία: όχι μονάχα στα καθ' ημάς, αλλά ολούθε.
Αυτό το αναγνώρισε από μόνος του και χωρίς να τον προκαλέσω εγώ, ο Βενσάν Κολέ, τον περασμένο Δεκέμβριο στο περιθώριο της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ, στη Disneylandτου Παρισιού. Μου είπε επί λέξει: «Σας χρωστάμε ένα ποσοστό από τα μετάλλια που έχουμε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια, διότι  ήμασταν αφελείς και εσείς μας προσγειώσατε στο ρεαλιστικό μπάσκετ»!
Βεβαίως τα καλύτερα είχαν ακουσθεί και διαχυθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη τρεις μήνες νωρίτερα στη Βαρκελώνη όταν ο Μάικ Σιζέφσκι (στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ ανάμεσα στους Αμερικανούς και στους Λιθουανούς) εγκωμίασε δημοσίως τον παρατυχόντα Παναγιώτη Γιαννάκη και του απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!
Το κακό timing από το Ευρωμπάσκετ του 2015 ίσως ισχναίνει αυτή την υπόθεση και την κάνει να μοιάζει με παρηγοριά στον άρρωστο, αλλά διάβολε κάτι εκάμαμε κι εμείς στο σύγχρονο μπάσκετ, ώστε να νομιμοποιούμαστε να πλασάρουμε τη σχολή μας.
Πέρα από την καραμέλα του σκεπτόμενου και του έξυπνου μπάσκετ (λες και οι αντίπαλοι μας είναι άμυαλοι και ηλίθιοι!)  η Εθνική του 2005 παρουσίασε κόλπα και νεωτερισμούς (ή έστω εκσυγχρονισμένες και ανακαινισμένες λογικές του παρελθόντος) που φορέθηκαν πολύ τα επόμενα χρόνια και επανήλθαν στη μόδα. Ιδού κάποια από δαύτα τα στοιχεία τα οποία ταυτοποίησαν το ελληνικό μπασκετικό «modus lavorandi» σε εθνικό και σωματειακό επίπεδο:
>> Το small ball με το σχήμα των τριών γκαρντ
>> Το figure eight που άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας στον προημιτελικό με τη Ρωσία
>> Η επιθετική άμυνα με αιχμές του δόρατος τα μακριά χέρια του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη και τα γρήγορα πόδια του Σπανούλη και του Ζήση, την πίεση πάνω στην μπάλα και τα στοιχεία του «man to man press», το οποίο έπαιζε στα 90s ο Πιτίνο στο Κεντάκι
>> Τα ποσταρίσματα των περιφερειακών παικτών, που έμοιαζαν αμάχητα από τις αντίπαλες άμυνες
>> Ο συνδυασμός της δημιουργίας και της εκτέλεσης ως βασική αρετή όλων των παικτών, τόσο στην περιφέρεια, όσο και μέσα στη ρακέτα.
>> Η επιστημοσύνη που αναπτύχθηκε στο pick n' roll και αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο μπασκετικό γίγνεσθαι. Όπως μου έλεγε τις προάλλες ο Παπαλουκάς (με αφορμή τη δημόσια και πολύ κολακευτική παραδοχή των Αμερικανών, που δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό και επί δεκαετίες έβλεπαν όλους τους υπόλοιπους σαν μυρμήγκια), «τους μάθαμε όχι μόνο να παίζουν με το σκριν στην μπάλα, αλλά και πώς να το αντιμετωπίζουν».
Αυτά... Τα υπόλοιπα, ο θεός να μας έχει καλά θα τα πούμε στις 25 Σεπτεμβρίου του. 2025, εκτός κι αν ο Μεγαλοδύναμος μας ανάψει μέχρι τότε το φανάρι για να βγούμε από τα λαγούμια στα οποία κατοικοεδρεύουμε τα τελευταία χρόνια...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το μυστικό των «2» και τα…πρωτοσέλιδα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί Φορτούνη, Ντουρμάζ, αλλά και για κάποιους άλλους ερυθρόλευκους, με αφορμή τους «2»!
ΜΟΝΟ έκπληξη δεν πρέπει να μας προκαλεί η πολύ καλή παρουσία του Φορτούνη και του Ντουρμάζ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν!
ADVERTISEMENT
Για τον απλούστατο λόγο ότι πολύ καλή ήταν η παρουσία τους σε όλη την προετοιμασία. Κι ακριβώς εδώ είναι όλο το μυστικό. Η καλή προετοιμασία που έχουν κάνει φέτος οι δύο παίκτες. Κι έβαλα τη λέξη φέτος, για να δείξω την αντίθεση…
Θυμηθείτε την περσινή σεζόν: Ο Φορτούνης άρχισε να δείχνει τα χαρίσματά του πολύ αργά, ουσιαστικά στο β΄ μισό της σεζόν. Ο Ντουρμάζ επίσης έχασε σχεδόν όλο το α΄ μισό της σεζόν κι ήταν άτυχος, γιατί όταν συνήλθε, εκεί γύρω στο Φλεβάρη, είχε το σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε έξω ενάμιση μήνα κι ενώ θα μπορούσε να ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου ήταν ο καλύτερος παίκτης, όμως έχασε εκείνη την σπουδαία ευκαιρία για το 0-1, όταν κοντρόλαρε άψογα την μπάλα, αλλά αστόχησε στο πλασέ.
Τι κοινό σημείο είχαν πέρσι οι δύο διεθνείς άσοι; Δεν είχαν παίξει ούτε σε ένα φιλικό! Ο Φορτούνης γιατί είχε έρθει ανέτοιμος από τη Γερμανία κι ο Ντουρμάζ γιατί αποκτήθηκε τέλη Αυγούστου.
Είναι ξεκάθαρο ότι η διαφορά του πέρσι με το φέτος είναι η προετοιμασία που έκαναν (φέτος) και που δεν έκαναν (πέρσι) οι δύο άσοι. Γιατί όταν είσαι ένας πραγματικά καλός παίκτης και κάνεις καλή προετοιμασία, μετά θα πρέπει να έχεις μεγάλη γκίνια για να μην πας καλά μέσα στη σεζόν.
Να υπενθυμίσω, για να γίνει κατανοητή κι η σημασία της προετοιμασίας, ότι δύο από τις περσινές μεταγραφές του Ολυμπιακού, που έγιναν περιζήτητοι το καλοκαίρι, ο Ομάρ κι ο Μαζουάκου, είχαν μπει από την αρχή στην προετοιμασία κι όλοι είχαμε καταλάβει πόσο θα βοηθούσαν. Το ίδιο κι ο Κασάμι με τον Ντοσεβί, με τη διαφορά ότι ο πρώτος μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα τέλειωσε άσχημα τη σεζόν από τα μυαλά του κι ο δεύτερος τέλειωσε καλά τη σεζόν, αφού στην αρχή δεν τον εμπιστεύθηκε ο προπονητής.
Και να υπενθυμίσω επίσης ότι δεν είχαν κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο οι Ντουρμάζ και Φορτούνης, αλλά κι οι Αφελάϊ, Μποτία, Μπενίτες…
Που θέλω να καταλήξω: για τους παίκτες που δεν κάνουν προετοιμασία, ας είμαστε επιφυλακτικοί πριν τους απορρίψουμε γρήγορα γρήγορα. Η προετοιμασία για πάρα πολλούς παίκτες είναι το άλφα και το ωμέγα. Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι Ερνάνι, Σέμπα, Ντα Κόστα, Καμπιάσο και Ιντέγε δεν έπαιξαν ουσιαστικά ούτε σε ένα φιλικό…
Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που προσαρμόζονται πιο εύκολα από άλλους. Ο Μιλιβόγεβιτς π.χ. είχε έρθει πέρσι 1 Σεπτέμβρη και μπήκε κι έπαιξε αμέσως. Αλλά ο Μιλιβόγεβιτς είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας…Και τώρα ο Ιντέγε μοιάζει να «κολλάει» πιο γρήγορα απ΄ ότι ο Ερνάνι κι ο Σέμπα. Συμβαίνουν αυτά. Όμως, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Εννιά φορές στις δέκα, θα πάρεις το 100% από ένα παίκτη, μόνο όταν έχει κάνει την προετοιμασία του…
Και για να επιστρέψω στους Φορτούνη και Ντουρμάζ: τώρα που πάνε καλά, θα πρέπει να διαχειριστούν κι ένα άλλο κομμάτι, εξωαγωνιστικό-τα…πρωτοσέλιδα. Έκανε ο Ολυμπιακός ένα εντυπωσιακό όντως διπλό στην Ξάνθη, πράγματι κι οι δύο ήταν εκπληκτικοί, κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα δύο και τριών ημερών, αλλά τώρα πρέπει να γυρίσουν στην πραγματικότητα. Κι αυτή είναι το γήπεδο!
Αν οι δύο παίκτες, κι ειδικά ο Φορτούνης, που σαν Έλληνας λογικό είναι να επηρεάζεται περισσότερο από τον Τύπο, μείνουν στα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, δεν θα έχουν κάνει τίποτα. Γιατί η μαγκιά είναι να παίξεις καλά με την Ξάνθη, αλλά να παίξεις πολύ καλά η, έστω καλά (γιατί δεν γίνεται πάντα να είσαι σούπερ) και με τον ΠΑΣ και με την Άρσεναλ και με τον ΠΑΟΚ.
Κι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ίσως εξίσου σημαντικό με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Κι αν μας φάει ο Ντίρκουλας;

O Νίκος Παπαδογιάννης ξαναζεί συγκινημένος -και βραχνός- μέρες και νύχτες του 2005
Oι πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Σεπτεμβρίου 2005 μας βρήκαν μεθυσμένους. Περισσότερο από χαρά και κατά δεύτερο λόγο από αλκοόλ.
ADVERTISEMENT
Σε ένα μικροσκοπικό μπαράκι της Σκαντάρλια, ονόματι «Ρεπούμπλικα». Ο ένας του τοίχος ήταν διακοσμημένος με τον χάρτη της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Παντού μύριζε αλυτρωτισμός.
Δεν μας ένοιαζαν όλα αυτά. Περισσότερο μας ενδιέφερε να ξεφύγουμε από τα πλήθη του Σαββατόβραδου και να γιορτάσουμε την πρόκριση στον τελικό, το βέβαιο μετάλλιο και το τρόπαιο που αχνόφεγγε στον ορίζοντα.
Το προσωπικό του μαγαζιού μας υποδέχθηκε ως όρθοντοξ μπράδερς και, όταν πια έφυγαν για τα πλωτά ξενυχτάδικα του ποταμού Σάβα οι Σλοβένοι επισκέπτες, μας παραχώρησε τα κλειδιά του στερεοφωνικού.
Περάσαμε τη νύχτα τραγουδώντας και χορεύοντας Metallica, Rammstein και System Of A Down. Βασανιστήριο για τις αμυγδαλές.
 Όταν έφτασε η ώρα να κλείσει το μαγαζί, εμείς κλειδωθήκαμε μέσα και συνεχίσαμε μέχρι πρωίας.
Εγώ με τη συμβία, ο Δημήτρης Καρύδας, ο Γιάννης Ψαράκης , η Ασπασία Βελονάκη και η σημαία μας. Η φωτογραφία του Καρύδα σε πόζα ένθεης μανίας α-λα Ρίτσι Μπλάκμορ να «παίζει» κιθάρα κλεισμένη στη θήκη της ξεκαρδίζει και καταθλιπτικό.
Μία και μοναδική φορά μας αγριοκοίταξαν οι όρθοντοξ μπράδερς του «Ρεπούμπλικα», όταν κάναμε το λάθος να απλώσουμε τη γαλανόλευκη στον τοίχο, σκεπάζοντας κάτι παλιά ασπρόμαυρα κάδρα.
«These are the portraits of Serbian heroes», μας εξήγησαν εκνευρισμένοι. Η ελληνική σημαία κατέβηκε πριν προλάβεις να πεις «Μπεογκράντσκα».
Η μισή μου φωνή χάθηκε μέσα σε μισό δευτερόλεπτο, όταν έβαλε το ευλογημένο τρίποντο ο ευλογημένος Διαμαντίδης. «Αυτός είναι ο καινούριος μεσσίας του ελληνικού μπάσκετ», θυμάμαι ότι είπα στην περιγραφή (για τον Σπορ FM).
Η άλλη μισή φωνή εξατμίστηκε κάπου ανάμεσα στο Mein Herz Brennt και στο Carpe Diem Baby. Ξύπνησα το επόμενο μεσημέρι σχεδόν μουγγός.
Μισό κουτί παστίλιες και μισή κανάτα καυτό τσάι αργότερα, η αφωνία επέμενε. Επιστρατεύτηκαν κάτι κομπογιαννίτικες συνταγές με καρότα και αγγουράκια, ώσπου εγένετο θαύμα.
Το λαρύγγι άνοιξε. «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε».
Μολαταύτα, ο Λυκούργος, ο τηλεφωνητής της «Ελευθεροτυπίας» δεν με αναγνώρισε και μου έκλεισε το τηλέφωνο. «Συγγνώμη, μάλλον πήρα λάθος».
Απομεσήμερο, στον πεζόδρομο Κνεζ Μιχάηλοβα, όλο το Βελιγράδι ήταν μπλε. Οι Ελληνες που μαζεύτηκαν στη σερβική πρωτεύουσα για τον τελικό ξεπέρασαν σίγουρα τους 5.000, μολονότι αρχικά δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα.
Ταξίδεψαν με τρένα, με λεωφορεία, με ιδιωτικά αυτοκίνητα, με αεροπλάνα, με ωτο-στοπ, με πατίνια. «Πλάκωσαν και κάτι περίεργοι αλλά τους διώξαμε», μου μαρτύρησαν τα παιδιά του νεοσύστατου, τότε, συνδέσμου των «Πελαργών».
Ο έστιν μεθερμηνευόμενον, εμφανίστηκαν πανηγυρτζήδες κάφροι που βάλθηκαν να βρίζουν μανάδες και να ψάχνουν φασαρίες. Αυτοί απομονώθηκαν και απομακρύνθηκαν. Ακόμα δεν είχε εφευρεθεί η έννοια «Χρυσαυγίτες».
Η προσμονή για τον τελικό ήταν ανάμικτη με το άγχος. Η λογική έλεγε «Ελλάδα», αλλά απέναντι στεκόταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Με 10 τοις εκατό πιθανότητες.
Κι αν αυτή είναι η μία στις δέκα; Κι αν μας καταπιεί ο Ντίρκουλας αμάσητους, όπως κατάπιε δυό μέρες νωρίτερα τους Ισπανούς; Το κάζο της Αττάλειας ήταν ακόμη ανοιχτή πληγή.
Πήραμε ταξί για το γήπεδο. «Καλή τύχη, Γκρτσκι», μας ευχήθηκε ευγενικά ο 50άρης όρθοντοξ μπράδερ Σέρβος. «Να ξέρετε, όμως, ότι δεν έχουμε ξεχάσει το 1995».
Πάει να πει, τα Λιέτουβα-Λιέτουβα. Αλλά ούτε εμείς είχαμε ξεχάσει όσα τραβήξαμε στα χέρια των Γιούγκων, στη δεκαετία που προηγήθηκε.
Εκείνο το βράδυ, στη Μπεογκράντσκα Αρένα, η ονείρωξή μας έμελλε να γίνει πραγματικότητα. Πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο Βελιγράδι. Σαν να λέμε, σήμερα, στη Μαδρίτη.
Με 10-15 χιλιάδες θλιμμένους Σέρβους να μας αποθεώνουν. Με υποκλίσεις από τον Ντίβατς, τον Τζόρτζεβιτς, τον Ντανίλοβιτς, τον Πάσπαλι, τον Ομπράντοβιτς, τον Ίβκοβιτς.
Τους συναντούσαμε τα βράδια συγκεντρωμένους, σκυφτούς γύρω από τα στρογγυλό τραπέζι των σοφών, στο εστιατόριο «Que Pasa?» λίγο πριν την ανηφόρα για τη «Ρεπούμπλικα».
Αντί να τσακώνονται μεταξύ τους, μετά την κολοσσιαίων διαστάσεων αποτυχία της Εθνικής Σερβίας (που δεν μπήκε ούτε στα προημιτελικά, μολονότι γηπεδούχος και πρωταθλήτρια Κόσμου), αυτοί σχεδίαζαν κιόλας την επόμενη μέρα. Να γιατί είναι αυτοί που είναι.
Έξω στους δρόμους, πάντως, οι γιγάντιες αφίσες που έγραφαν «Showtime» αποκαθηλώθηκαν αμέσως μετά τον αποκλεισμό.
Τις αντικατέστησαν, στεγνά, μες στη μαύρη νύχτα, οι μορφές των ηρώων του 2002: Πέσιτς αντί Ομπράντοβιτς, Ντίβατς αντί Ρέμπρατσα, Στογιάκοβιτς αντί Κρστιτς, Ντρόμπνιακ αντί Μίλιτσιτς. «These are the portraits of Serbian heroes», όπως έλεγε και μια ψυχή.
Στο γήπεδο, πια, όλα έγιναν ένας γαλάζιος χυλός.
Δεν υπήρχε φόβος αστοχίας. Ο Ντιρκ αποδέχθηκε από νωρίς τον ρόλο του κομπάρσου και συμβιβάστηκε με το τιμητικό ασημένιο μετάλλιο, αν και αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του Ευρωμπάσκετ.
Ο τελικός εξελίχθηκε σε μεθυστικό πεντοζάλη. Η Ελλάδα είχε επιστρέψει για τα καλά. Έναν χρόνο αργότερα, θα κέρδιζε εκείνη ένα τιμητικό ασημένιο μετάλλιο, που έμοιαζε με χρυσό.
Εμείς, οι τυχεροί που ταξιδέψαμε στο Βελιγράδι και στην Ιαπωνία, ζήσαμε τις καλύτερες μέρες της ζωής μας. Οφείλουμε παντοτινή ευγνωμοσύνη σε όσους συνωμότησαν για να τις σκηνοθετήσουν.
«Τα χρωστάμε όλα στον Νίκο Γκάλη και στον κύριο που κάθεται δίπλα μου», είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, στη συνέντευξη Τύπου του τελικού, στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Το ίδιο και εμείς. Αλλά και στον Μιχάλη, στο Δημήτρη, στους δύο Νίκους, στον Λάζαρο, στον Αντώνη, στον Κώστα, στον Δήμο, στον Βασίλη, στον Παναγιώτη, στον Γιάννη, στον ίδιο τον Θοδωρή, στον Σοφοκλή που κατέφτασε την επόμενη χρονιά.
«Wake Me Up When September Ends», είχε τίτλο το cd που σκάρωσε ο Ψαράκης όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα. Αν είναι όνειρο, μη με ξυπνάτε ακόμη. Ας κρατήσει άλλα δέκα χρόνια ο Σεπτέμβριος του 2005.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο Σαββίδης» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός ιερέας και ένθερμος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, πάτερ-Χρήστος και μίλησε για την παρουσία του στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη.

Έδωσε παραλειπόμενα από όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και μίλησε για την αξιέπαινη ενέργεια με τη διανομή πρωινού σε μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Ήταν μια τιμή μου μου έκανε ο πρόεδρος και όφειλα να τη δεχτώ. Ο Σαββίδης είχε περισσότερη αγωνία από τον Μελισσανίδη, το ζει το ματς, είναι όλη την ώρα όρθιος. Χτυπιέται στα σοβαρά λάθη που κάνει η ομάδα ή όταν χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Στη διάρκεια του αγώνα ο Μελισσανίδης ήταν μόνος. Δεν ξέρω αν πήγαν κάπου μαζί μετά. Μου έκανε εντύπωση ο θερμός και παρατεταμένος εναγκαλισμός του Σαββίδη. Ηξερε το έργο που κάνουμε με τα συσσίτια και είπαμε πως θα ξανασυναντηθούμε και θα μοιράσουμε πρωινό σε 14000 μαθητές στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Είναι προσφορά του κόσμου, δεν πληρώνει κάνεις. Είναι μια δυνατή ομάδα παιδιά εθελοντές και πιστεύουμε πως μέσα στον Οκτώβρη θα αρχίσει η διανομή. Ο Ιβάν είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά και εθνικά θέματα. Στο επόμενο παιχνίδι στην θύρα 4. Είναι άλλο πράγμα».

Ακούστε όσα είπε ο πάτερ-Χρήστος στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Το «Nick Gallis Hall» στο πόδι κι όχι άδικα!!!

Οι δίδυμες χορεύτριες Ελένη και η Φένια Τσικιτίκου δήλωσαν στο instagram έτοιμες να… ξεσηκώσουν το γήπεδο κατά τη διάρκεια του «Nick Galis Cup». Τα καυτά κορίτσια θα δώσουν το παρών στο εναρκτήριο παιχνίδι του Άρη κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας (25/9, 21.00)!

Πατήστε εδώ και απολαύστε....

*Πηγή: metrosport.gr*

Το... σκέφτεται ο Καραμπέρης!!

Ο Σωτήρης Καραμπέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάμειξης στα κοινά του συλλόγου και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας (28/9), δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, στο "Metrosport.gr":

"Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς και σε μνημονιακό περιβάλλον, το οποίο αποφέρει μικρά έσοδα. Η κατάσταση, όμως, μπορεί να αντιστραφεί και μέσα από συλλογική προσπάθεια να δημιουργήσουμε αξιόπιστο περιβάλλον, το οποίο θα έχει εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα και στην ευρύτερη κοινωνία. Δε με τρομάζει η δουλειά, αλλά κομβικό σημείο αποτελεί η πιθανή αμφισβήτηση της προσπάθειας. Η τελική μου απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες".
*Πηγή: metrosport.gr*

Τασιόπουλος: «Θα ήθελα έναν Κοντρέρας στον ΠΑΟΚ!»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Τασιόπουλος και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον αγώνα με την ΑΕΚ και την άμυνα του.


Για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: « Ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και δικαίως έφτασε στη νίκη.»

Για το αν έχει βάθος το ρόστερ του Δικεφάλου: «Όντως έχει βάθος αλλά αυτό θα έχει μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας λόγω των πολλών νέων παικτών. Θέλει μεγάλη υπομονή όσο και αν το έχουν ακούσει οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πολλές φορές. Υπάρχουν τα εχέγγυα για να πάει καλύτερα.»

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ: «Το να παίζεις με 3 στην άμυνα είναι δύσκολο γιατί θέλει πολύ δουλειά στην προπόνηση. Έναν Κοντρέρας θα τον ήθελα στον ΠΑΟΚ.»

Για τη μη ενίσχυση του ΠΑΟΚ στη άμυνα: «Εγώ εμπιστεύομαι τον προπονητή γιατί αυτός ξέρει καλύτερα γιατί ο προπονητής θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Δεν γίνεται να μην βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα και να μην το αλλάζει. Κάθε προπονητής θέλει τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα του.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Τσάνας: «Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πλέον περισσότερες επιλογές»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου Κώστας Τσάνας και μίλησε για τη Σούπερ Λιγκ, για τον ΠΑΟΚ, τον Μπερμπάτοφ αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Για τα πρώτα συμπεράσματα για το πρωτάθλημα: «Βρισκόμαστε νωρίς στο πρωτάθλημα αλλά αυτού που μπορούμε να πάρουμε ως πρώτο συμπέρασμα είναι ότι θα έχουμε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Επέστρεψε η ΑΕΚ και ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ κάνει μια νέα προσπάθεια, υπάρχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκος, ο Αστέρας και ο ΠΑΣ.»

Για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν και είναι πολύ σημαντικό ότι στην ΑΕΚ στέκονται αγωνιστικό και όχι στην μη υπόδειξη του πέναλτι. Όσον αφορά το αγωνιστικό, στον ΠΑΟΚ ενσωμάτωσαν νέους παίκτες στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό.»

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν διαφοροποιημένος στο ματς με την ΑΕΚ σε σχέση με το ματς με την Μπρόντμπι: «Υπάρχουν περισσότερες επιλογές στον Δικέφαλο. Ο Τούντορ δείχνει τολμηρός γιατί για παράδειγμα στην αλλαγή του Κωνσταντινίδη δεν έβαλε στη θέση του ένα μπακ αλλά τον Μακ στην πλευρά και έγινε έτσι πιο επιθετική η ομάδα.»

Για τον Μπερμπάτοφ: «Είναι ένας παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι μεγάλη προσωπικότητα, μπορεί να μην έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα αγωνιστικά δεδομένα του ΠΑΟΚ αλλά μόλις γίνει τότε θα καταφέρει να αλλάξει πολλά.»

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ: «Είναι ένας δύσκολος όμιλος γιατί πρέπει να μην περάσουν οι άλλες ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν. Είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να πάρει την 2η θέση αν δεν πάρει βαθμούς εκτός έδρας.»

Για τα ντέρμπι που ακολουθούν: «Είναι νωρίς αλλά τα ντέρμπι καθορίζουν πάντα τη συνέχεια και την εξέλιξη των ομάδων. Πάντα βοηθάνε τα ντέρμπι και οι νίκες σε αυτά. Οι νίκες στα ντέρμπι με την καλή πορεία στο πρωτάθλημα είναι αλληλένδετα.»

Για το αν μπορεί να κοντράρει κάποιος τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το απόλυτο και καμία άλλη ομάδα δεν το έχει καταφέρει τότε είναι δύσκολο να το κοντράρει. Δεν έχει φανεί ακόμη αν θα το πάρει εύκολα ή δύσκολα το πρωτάθλημα.»

Για την Εθνική ομάδα: «Συνεχίζεται η μεταβατική περίοδος, χάσαμε το στόχο για τα τελικά της Γαλλίας. Θα συνεχιστεί αυτή η περίοδος γιατί έχουμε ακόμα καιρό μέχρι τα πρώτα επίσημα ματς της επόμενης διοργάνωσης. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα αντικαταστήσουν κάποιους μεγαλύτερους γιατί σκεφτείτε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται το 2018.»


*Πηγή: metrosport.gr*

«Όλα συνηγορούν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει μπροστά» (video)

Ο Νίκος Αλαβάντας είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασαν ποτέ από τον ΠΑΟΚ.

Ο βετεράνος άσος «ξετύλιξε το κουβάρι» των αναμνήσεων, ενθυμούμενος στιγμές από την καριέρα του στον Δικέφαλο, στα πλαίσια της βράβευσης του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν την σέντρα του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επικαιρότητα της αγαπημένης του ομάδας.

Δείτε όσα είπε στο επίσημο κανάλι του Δικεφάλου




*Πηγή: metrosport.gr*

«Σκοπός η άνοδος, ανεξαρτήτως διαφοράς»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Πασσαλής και μίλησε για την φετινή προσπάθεια του Άρη στην Γ' Εθνική.

Ανλυτικά όσα είπε: 

Για τον φετινό Αρη: «Στην ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης αξίας για την κατηγορία. Ο Καρυπίδης έχει μπει δυνατά ενώ ο κ. Αναστόπουλος είναι προπονητής ειδικών αποστολών. Τον έζησα ήταν καθοριστική η συμβολή του στην άνοδο στην Σούπερ Λιγκ κράτησε τα αποδυτήρια ενωμένα. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσε να κάνει ο Άρης. Σκοπός είναι η άνοδος. Δεν με απασχολεί η τελική διαφορά».

Από ποιους παίκτες περιμένει περισσότερα: «Περιμένω πολλά από τον Τάτο αφού η πορεία το φθίνει τα τελευταία χρόνια και περιμένω να αντιδράσει και να πάρει τον Αρη στις πλάτες του. Επίσης και από τον Παυλίδη. Το βιογραφικό των παικτών είναι κάτι που μπορούμε να πούμε τι περιμένουμε αλλά όλα θα φανούν στο χορτάρι»
*Πηγή: metrosport.gr*

Πιαλόγλου: «Συμπαθής σε όλη την Ελλάδα ο Ηρακλής»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ξάνθης, Αρης Πιαλόγλου, και μίλησε για το παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα ιστορική και συμπαθή σε όλη την Ελλάδα που ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος και ο τυχερότερος ας κερδίσει. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Πάντα είχαμε αμφίρροπα παιχνίδια με τον Ηρακλή και είναι μοιρασμένη η προϊστορία ενώ είχαμε και οι δύο δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν».

Για τον Ηρακλη: «Ηταν άτυχος ο Ηρακλής. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους αντιπάλους του, νίκησαν με αρκετή δόση τύχης στο Καυτανζόγλειο».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δερμιτζάκης: « Θέλω να με πείσει ο ΠΑΟΚ όταν πάρει πρωτάθλημα»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης και μίλησε για τον ΠΑΟΚ και για το πώς του φαίνονται οι παίκτες του Δικεφάλου.

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε μια δίκαιη νίκη. Είναι παιχνίδια ψυχολογίας και θα τον βοηθήσει για τη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει το υλικό και την όρεξη για να φτάσει ψηλά.»

Για τους Μακ-Ροντρίγκεζ: «Αυτό απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, να έχεις παίκτες γρήγορους και διεισδυτικούς. Τον Μακ τον ξέραμε από πέρυσι ενώ και φέτος ο Ροντρίγκες δείχνει πολύ καλά δείγματα γραφής.»

Για τον Σάμπο: «Παρότι δεν αγωνίστηκε πολύ ο Σάμπο είναι καλός παίκτης αλλά όταν μπήκε ο Κάτσε ο Δικέφαλος άλλαξε ταχύτητα.»

Για τον Όλσεν: «Ήταν πολύ δύσκολη φάση. Ο Όλσεν δεν άργησε να κάνει έξοδο γιατί το χτύπημα ήταν με το εσωτερικό φάλτσο και δεν είναι εύκολη φάση για τον τερματοφύλακα και μην ξεχνάτε ότι ο Αραβίδης έκανε όμορφη κίνηση. Ο Σουηδός είναι ένας καλός τερματοφύλακας.»

Για τον Μπερμπάτοφ: «Είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, είναι μια μεγάλη μεταγραφή. Ο Σαββίδης έδειξε ότι θέλει να επενδύσει στον ΠΑΟΚ γιατί δεν είναι εύκολο να έρθει ένας τέτοιος παίκτης στην Ελλάδα. Ο παίκτης δεν είναι ακόμη έτοιμος αλλά το τεχνικό τιμ τον διαχειρίζεται πολύ σωστά.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Κίνηση ανθρωπιάς από την ΚΑΕ Άρης!

Η ομάδα μπάσκετ του Άρη βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια όλων. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μια κίνηση ανθρωπιάς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της αρωγής προς τους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/09)  δωρεά λευκών ειδών (σεντόνια, παπλώματα, κουβέρτες κ.ά.) του υπάρχοντος εξοπλισμού της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στην αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αστέγων.
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχαριστεί την αντιδήμαρχο, κα Καλυψώ Γούλα, για τη συνεργασία».

Με κόσμο στα Γιάννενα ο Ηρακλής!

Μετά τη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα της έκτης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Ηρακλή αποφασίστηκε η χορήγηση εισιτηρίων στους «κυανόλευκους» για τη θύρα 7 (400 εισιτήρια) απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση για λόγους ασφαλείας. Έτσι λοιπόν η ομάδα του Ηρακλή θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της γι’ αυτό το παιχνίδι, οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδέψουν μεμονωμένα στην πόλη των Ιωαννίνων. Παράλληλα γίνονται ενέργειες από τους γηπεδούχους για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη θύρα 7 στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ώστε να τοποθετηθούν τα σπασμένα καθίσματα και να ανέβει ο αριθμός των εισιτηρίων που θα μπορούν να διαθέσουν στους «κυανόλευκους».*Πηγή: arenafm.gr*

» Η θύρα 1 για τους ΠΑΟΚτσήδες με… ΑΜΚΑ!»

Ο Γιώργος Σπανός, πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε στον Arena fm και ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Στις δυο ήττες που κάναμε δεν ήμασταν τόσο κακοί. Δεχτήκαμε γκολ, ενώ είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Στο ποδόσφαιρο με υποθέσεις δεν παίρνεις βαθμούς. Είναι νωρίς ακόμα, είχαμε και διακοπές με Εθνική και εκλογές, δεν έχουν βρει ρυθμό οι ομάδες.
Έχει αλλάξει ο τρόπος που μας παίζουν οι αντίπαλοι. Μας παίζουν πολύ κλειστά, γιατί έχει ψηλώσει η ομάδα.
Είναι νωρίς να πούμε ότι έχει ξεφύγει κάποιος, δεν έχουν γίνει ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει το dna του πρωταθλητή και έχει την κάβα χρημάτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι το φαβορί.
Για τον Μπερμπάτοφ, εύχομαι να αποδειχτεί και ουσιαστική πέρα από εμπορική. Να έχει όρεξη και πέρα από την εμπορικότητα να τον δούνε μέσα στο χορτάρι, να έχει όρεξη και να προσφέρει. Τεράστια ποιότητα, αρκεί να τη βγάζει και στο χορτάρι. Επικοινωνιακά και εμπορικά είναι ήδη κερδισμένος ο ΠΑΟΚ.
Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ έχει προβλεφτεί το πέταλο της Θύρας 1 που διατίθεται για τους φιλοξενούμενους. Και εκδοτήριο θα υπάρχει απλά θα πρέπει να φέρουν και τον ΑΜΚΑ τους!
Ο κόσμος μας έχει κουλτούρα σωστή. Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είχαν ποτέ πρόβλημα στο γήπεδό μας.
Για τη διαιτησία, προς το παρόν δεν έχει ακουστεί το παραμικρό. Κάποια λάθη αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινα λάθη. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Έχει περάσει απαρατήρητη η διαιτησία.»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ομάδα-παρέα που έγραψε ιστορία»

Ο Λευτέρης Κακιούσης θυμήθηκε 10 χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2015 στο Βελιγράδι.
«Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ήταν μια παρέα που έγραψε ιστορία, με στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μας.
Θυμάμαι παιδιά πρωταθλητές, με καταπληκτικούς χαρακτήρες, με εγωισμό του πρωταθλητή, χωρίς να έχουν άσχημη ατμόσφαιρα. Μια ομάδα όλοι πολύ δεμένοι μεταξύ τους.
Να θυμηθούμε το ματς με τους Γάλλους με το σουτ του Διαμαντίδη στο τέλος και στον τελικό που νικήσαμε τους Γερμανούς πιο άνετα με τον Ζήση κορυφαίο. Σε κάθε παιχνίδι εμφανιζόταν κάποιος που τραβούσε την ομάδα.
Στο Βελιγράδι, ήταν πολύ φιλική η ατμόσφαιρα. Από τη στιγμή που έφυγαν οι Σέρβοι, όλοι ήταν με το μέρος μας. Τους κερδίσαμε όλους με τον τρόπο που αμυνόμασταν στην επίθεση, με τον εγωισμό και την πάλη μέσα στο ματς.
Για το Σπανούλη και το Ζήση όταν τους πρωτοέβαλε ο Γιαννάκης έφαγε πολύ κράξιμο, αλλά τον δικαίωσαν. Τον Σπανούλη τον είχε και στο Μαρούσι, και τον έβαλε στην Εθνική όταν τον πίστευαν ελάχιστοί.
Για την 5η θέση της τωρινής ομάδας, δεν είναι επιτυχία, αλλά η ομάδα τώρα αλλάζει πλεύση. Θα χτιστεί η επόμενη ομάδα, έχει ταλέντο, δεν πρέπει να βγάλουμε κατακραυγή για την 5η θέση. Θέλει και τύχη.»
*Πηγή: arenafm.gr*