Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Αποβλήθηκε από τον… τελικό η Αλγερία!


Ασταμάτητη στο δρόμο για την κατάκτηση του τρίτου σερί Κόπα Άφρικα η Αίγυπτος, εκμεταλλεύτηκε άριστα τις τρεις (!) αποβολές παικτών της Αλγερίας και με το ευρύ 4-0, πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης. Το πέναλτι και η ταυτόχρονη αποβολή του Χαλισέ στο πρώτο ημίχρονο καθόρισε πλήρως τη «μοίρα» του ματς, που εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο στην υπόλοιπη διάρκειά του. Χόσνι, Ζιντάν, Αμπντέλ-Σαφί και Γκέντο τα γκολ των νικητών που θα κυνηγήσουν την Κυριακή απέναντι στην Γκάνα το έβδομο τρόπαιο της!

Α1 ΠΑΟΚ Γκετσέφσκι: "Κομβικό παιχνίδι"


Συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Α1, το Σάββατο (15:45) εναντίον του Πανελληνίου.

Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχει εικόνα για το πώς παρουσιάστηκαν οι "Ολυμπιονίκες", το απόγευμα της Τρίτης στο παιχνίδι τους με την Μπάμπεργκ για το Eurocup. Η ομάδα της Κυψέλης θα είναι πλήρης στο ματς με τον "Δικέφαλο", αφού τόσο ο Μπλέικνι όσο και ο Ντέιβις είναι ετοιμοπόλεμοι, γεγονός που έχει αναπροσαρμόσει τα πλάνα του Mαρκόπουλου για το ματς. Αναφερόμενος στο παιχνίδι με την ομάδα της Κυψέλης, ο Τοντόρ Γκετσέφσκι δήλωσε: "Δεν είμαστε τόσο ευχαριστημένοι από τον πρώτο μας γύρο στο πρωτάθλημα γιατί μπορούσαμε να πάρουμε και άλλες νίκες αλλά τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, με τον Πανελλήνιο στην έδρα μας". Όσο για το πώς χαρακτηρίζει ο ίδιος τον Πανελλήνιο, τόνισε: "Είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ. Η μόνη που μας κέρδισε καθαρά και με διαφορά. Πρόκειται ίσως και για το πιο κομβικό παιχνίδι της σεζόν γιατί αν κερδίσουμε θα ανεβούμε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Για να τα καταφέρουμε όμως θα πρέπει να παίξουμε 40' ως ομάδα". Η βαριά ήττα μάλιστα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος στο κλειστό της Κυψέλης αποτελεί για τους παίκτες του ΠΑΟΚ τον δικό τους επιπλέον λόγο για να φθάσουν στην νίκη. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στελεχών της ΚΑΕ με τους συνδέσμους της ομάδας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αλλά και των μπλόκων.

Φωτογράφος αναζητά 2.000 γυμνούς εθελοντές


O Spencer Tunick, γνωστός καλλιτέχνης που «συλλαμβάνει» με το φωτογραφικό του φακό εκατοντάδες –μερικές φορές και χιλιάδες- γυμνούς ανθρώπους με φόντο βιομηχανικά και αστικά σκηνικά, αναζητά περίπου στα 2.000 «μοντέλα» για να ποζάρουν εθελοντικά στην όπερα του Σύδνεϋ, την 1η Μαρτίου. Η εν λόγω φωτογράφηση που τιτλοφορείται: «The Base», συμπίπτει χρονικά με την ετήσια γιορτή των ομοφυλόφιλων της πόλης στην οποία συγκεντρώνεται πλήθος κοινού από ολόκληρο τον κόσμο. Ο 43χρονος Αμερικανός φωτογράφος, έχει κάνει περίπου άλλες 100 παρόμοιες φωτογραφήσεις ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και μιας στη Μελβούρνη το 2001 και όπως είπε η δουλειά του δεν σχετίζεται με την έκθεση ή τον ερωτισμό, αντιθέτως μάλιστα αφορά «την ευπάθεια της ζωής στο τραχύ τοπίο πόλεων». Πάντως η δουλειά του δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους συμπατριώτες του, Αμερικανούς, αφού κατά τη διάρκεια φωτογραφήσεων του στις Η.Π.Α. έχει συλληφθεί επτά φορές.

ΑΡΗΣ: Αμφίβολος ο Κόκε για Ξάνθη


Με τον Σέρχιο Κόκε να ακολουθεί και σήμερα (28/1) ατομικό πρόγραμμα, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Παράλληλα με την ομάδα των «κιτρίνων» προπονήθηκε ο Γιάγκο Γιάο Αλόνσο από τη Νέα Γουινέα. Ο Ισπανός επιθετικός ανέβασε στροφές προς το τέλος της προπόνησης και το ιατρικό επιτελείο εκφράζει την αισιοδοξία πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Ακρίτες. Παράλληλα οι Ντέιλι, Ναφτί και Φερνάντες συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα.

Φουλ για το πέμπτο η Γκάνα


Στον τελικό του Κόπα Άφρικα προκρίθηκε η Γκάνα μετά το 1-0 επί της Νιγηρίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ασαμόα Γκιάν στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά. Οι Γκανέζοι έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον πέμπτο τους τίτλο, ενώ αυτή θα είναι η όγδοη φορά που θα βρεθούν στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η Γκάνα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, από το ζευγάρι Αλγερία-Αίγυπτος.

Οι συνθέσεις:
Γκάνα: Κίνγκσον, Ίνκοομ, Βόρσα, Άντι, Σάρπεϊ (54' Ραχίμ Αϊέου), Αγκιεμάνγκ Μπάντου, Άναν, Αντρέ Αιέου, Κουάντουο Ασαμόα, Ασαμόα Γκιάν (84' Μάθιου Αμόα), Οπόκου (32' Ντραμάνι).
Νιγηρία: Ενιάμα, Μοχάμεντ Γιουσούφ (80' Οντιά), Νουανέρι, Σίτου, Εκιέιλε, Όμπι Μίκελ, Κάιτα, Αγίλα Γιουσούφ (67' Ομπίνα), Οντεμουΐνγκιε (70' Γιακούμπου Αγεγκμπένι), Ομπάσι, Μάρτινς.

Αγγλία Χαιρέτησε ο Ρομπίνιο…


…και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σάντος. Ο 26χρονος επιθετικός δεν περνούσε και τις καλύτερες ημέρες του στο Μάντσεστερ με τη φανέλα της Σίτι και για αυτό το λόγο αποφάσισε να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Ο παίκτης θα αγωνιστεί μαζί με τον Ζιοβάνι έως τις 4 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε επισήμως η αγγλική ομάδα. Στόχος του Ρομπίνιο είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, έτσι ώστε να αναγκάσει τον Κάρλος Ντούνγκα να τον πάρει μαζί του στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής για το παγκόσμιο Κύπελλο.

Ιταλία Ντοπέ ο Μούτου


Μια ακόμα περιπέτεια ξεκινάει για τον Άντρια Μούτου. Ο διεθνής Ρουμάνος επιθετικός της Φιορεντίνα βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία σιβουτραμίνη, μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο είχε υποβληθεί μετά τον αγώνα με τη Μπάρι.Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενημέρωσε τους ιθύνοντες της Φιορεντίνα για τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλοι περιμένουν τον έλεγχο και στο δεύτερο δείγμα. Ο Μούτου κινδυνεύει με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από τα γήπεδα, ενώ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μπει πρόωρα τέλος στην καριέρα του.Ο Πανταλέο Κορβίνο, αθλητικός διευθυντής των «βιόλα» τόνισε πως είναι σοκαρισμένος και πως δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Ο μάνατζερ του παίκτη, Τζιοβάνι Μπεκάλι τόνισε πως δε θα υπάρξει τιμωρία για τον πελάτη του, υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη ουσία δε βοηθάει κανένα αθλητή να αποδώσει καλύτερα.

Δοκιμάζει Αλόνσο ο Κούπερ


Με μία απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του Άρη ενόψει του αγώνα της Κυριακής στην Ξάνθη. Το πρωί οι παίκτες, μετά από σχετική εντολή του Βαγγέλη Πανταζή πέρασαν από μικροβολιογικές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις της Ευρωιατρικής.Στην προπόνηση ο Σέρχιο Κόκε ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς και εκφράζεται αισιοδοξία ότι με την κατάλληλη θεραπεία θα αγωνιστεί την Κυριακή. Ντέιλι και Ναφτί ακολούθησαν και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Φερνάντεζ γυμνάστηκε σε μηχάνημα cybex προκειμένου να πετύχει την ενδυνάμωση του ποδιού του.Στην προπόνηση έλαβε μέρος ο διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Γουινέας, Γιάγκο Γιάο Αλόνσο. O ποδοσφαιριστής που είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου και έχει γεννηθεί στις 19-8-1979 βρίσκεται από σήμερα στην Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός (1.82ύψος, έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Θέλτα, Ρεκρεατίβο, Ρεάλ Οβιέδο, Κάντιθ και Λεβάντε) και θα αξιολογηθεί από το τεχνικό τιμ της ομάδας.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κανονικά δύο, 'τέλος' ο Πουρσανίδης


Για τελευταία φορά πέρασε από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας ο Ηλίας Πουρσανίδης την Πέμπτη, αποχαιρετώντας τους παίκτες και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή. Στα αγωνιστικά, οι Λέκι και Μάρτος επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Το παιχνίδι με την Καβάλα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ είναι οριακό για τους "κυανόλευκους" και ο Γιόζεφ Μπουμπένκο έχει δύο "όπλα" επιπλέον στη φαρέτρα του. Οι Λέκι και Μάρτος ξεπέρασαν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και τέθηκαν στη διάθεση του τεχνικού του «Γηραιού», για το παιχνίδι με τους «αργοναύτες». Παράλληλα, μετά από αρκετό καιρό, σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε και ο Πιλότο, όμως βρίσκεται πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Αντίθετα με τους υπόλοιπους, ο Μπόσνιακ ταλαιπωρείται από διάστρεμμα ποδοκνημικής και δεν προπονήθηκε, αφού ακολούθησε θεραπεία. Η προπόνηση της Πέμπτης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού. Η προετοιμασία του Ηρακλή θα κορυφωθεί την Παρασκευή και, μετά το πέρας της προπόνησης, θα ανακοινωθεί και η αποστολή.

Αναστασάκος: «Εγώ ζήτησα να φύγω απο τον ΠΑΟΚ»


Στην αποκάλυψη πως ο ίδιος ζήτησε να φύγει από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι για να μεταγραφεί στον Ατρόμητο, εξέφρασε ο Ηλίας Αναστασάκος, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis». Ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και για την ομάδα του, όπως και για το φετινό πρωτάθλημα. Για το λόγο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, ενώ είχε μόλις ένα χρόνο στην ομάδα, τόνισε: «Είχα ζητήσει να φύγω, διότι υπήρχαν τότε πολλοί επιθετικοί στην ομάδα και ο προπονητής δε με υπολόγιζε όσο θα ήθελα. Είχα και μια πρόταση καλύτερη οικονομικά και αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερο για μένα να μετακομίσω στο Περιστέρι. Βεβαίως, στην πορεία τα πολλά προβλήματα του ΠΑΟΚ άφησαν την ομάδα χωρίς φορ και προφανώς θα έπαιζα περισσότερο, αλλά υποθετικά δεν μπορούμε να μιλάμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, αν είχα μείνει ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ατρόμητο». Αναφερόμενος στο παιχνίδι του Σαββάτου για την 20η αγωνιστική, σχολίασε: «Για μένα δεν είναι περίεργο που ο ΠΑΟΚ διαθέτει τόσο καλή άμυνα. Και πέρσι ήταν το «όπλο» της ομάδας, άλλωστε είχαμε πετύχει αμυντικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Φέτος επιδεικνύει κι άλλη βελτίωση και είναι ακόμα καλύτερη η άμυνα. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Μυστικά δεν υπάρχουν, η δουλειά που θα κάνεις μετράει, αλλά πάντοτε παίζει ρόλο και η τύχη». Σχετικά με τις αναμνήσεις που του έχει αφήσει ο ΠΑΟΚ, τόνισε: «Νιώθω οικεία με τον ΠΑΟΚ. Αν και αγωνίστηκα λίγο, έμεινα μόνο ένα χρόνο στην ομάδα, όταν ακούω ΠΑΟΚ νιώθω οικεία. Ο ΠΑΟΚ με βοήθησε πολύ, βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου όσο μπορούσα, κι έφυγα με πολύ καλές αναμνήσεις». Για τον Ατρόμητο, ο έμπειρος φορ τόνισε: «Ο Ατρόμητος είναι μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή και γίνεται μια νέα προσπάθεια, αφού ανέβηκε ξανά στη Σούπερ Λίγκα. Στόχος βασικός είναι η άνετη παραμονή και η όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Στην αρχή της χρονιάς ήταν δύσκολα, κάτι που είναι φυσιολογικό για μια καινούρια ομάδα. Πλέον, όμως, έχουμε βρει το ρυθμό και έρχονται και τα αποτελέσματα και αυτό είναι σημαντικό. Η φιλοσοφία μας είναι να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες. Όλα τα ματς τα χτυπάμε, προσπαθούμε να παίζουμε και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, σε κάποια παιχνίδια μας βγαίνει, σε άλλα όχι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο». Τέλος, για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο Ηλίας Αναστασάκος υποστήριξε: «Το φετινό πρωτάθλημα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πλην του Παναθηναϊκού, που ξέφυγε λίγο, οι 8 βαθμοί διαφοράς δεν είναι λίγοι, αλλά ούτε και πολλοί, όλες οι άλλες ομάδες μέσα σε δύο αγωνιστικές μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ τη βαθμολογική τους θέση. Με δύο στραβά αποτελέσματα από θέση για πλέι οφ μπορεί να μπεις σε περιπέτειες και αντιθέτως, από τη ζώνη του υποβιβασμού με δύο νίκες να βρεθείς πολύ πιο ψηλά».

ΚΑΒΑΛΑ: Ήρθε ο Ντενίλσον!


Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ντενίλσον για λογαριασμό της Καβάλας! Ο Βραζιλιάνος άσος θα περάσει από εργομετρικές εξετάσεις μέχρι την Κυριακή και αν πάνε κατ’ ευχήν θα υπογράψει συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 1,5 έτους. Οι «Αργοναύτες» είναι να έτοιμοι να ολοκληρώσουν την σπουδαιότερη μεταγραφή στην ιστορία τους, κάτι που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς βλέποντας το βιογραφικό του 32χρονου ακραίου επιθετικού, ο οποίος έχει 61 διεθνείς συμμετοχές με εννιά γκολ και σπουδαία καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Μπέτις.

Περί έπαρσης

Στο θέμα των ημερών και η σύσσωμη «επίθεση» του Τύπου κατά Σωκράτη Κόκκαλη. Unfair προφανώς αφού το εύκολο είναι να χτυπάς κάποιον όταν αυτός είναι από κάτω, αδύνατος να αντιδράσει.

Το ευγενές, το ορθόν, είναι να ασκήσεις κριτική όταν αυτός είναι ψηλά και κάνει λάθη. Εγινε στο παρελθόν; Σπάνια και με τα περισσότερα άρθρα και πρωτοσέλιδα να έχουν περάσει πρώτα από τα γραφεία της ομάδας για τσεκάρισμα! Αυτό θα πει κριτική;

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τη χειρότερη ομάδα, βάσει ρόστερ, των τελευταίων ετών. Είχε και χειρότερη, η οποία για τρεις λόγους έφθασε στους τίτλους.
Πρώτον επειδή δεν είχε αντίπαλο, όταν είσαι κακός είσαι καλύτερος από τον χειρότερο. Δεύτερον, επειδή προστατευόταν εντός γηπέδου από σφυρίγματα.
Ακόμη κι όταν δεν ευνοούνταν, είναι σπάνιες οι φορές που αδικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Και, τρίτον, επειδή με τα χρόνια έμαθε να παίζει χωρίς φόβο, παρά τα προβλήματα. Είτε έπαιζε χωρίς έξι βασικούς είτε προερχόταν από ήττα είτε επειδή είχε φάει τέσσερα στην Ευρώπη, η συσπείρωσή και η συγκέντρωσή του στο γήπεδο ήταν κάτι το μοναδικό.

Πόσο φταίει ο Σωκράτης Κόκκαλης; Φέτος, κατ’ εμέ, καθόλου. Διότι έκανε ό,τι ακριβώς έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Απέλυσε προπονητές, έφερε πίσω παίκτες αγαπητούς στον κόσμο, φανάτισε το κλίμα όποτε χρειάστηκε, έβαλε δικούς του ανθρώπους στη Λίγκα, στην ΕΠΟ και τη διαιτησία.

Εκει που έχει ευθύνη είναι η έπαρσή του.

Θυμάμαι το καλοκαίρι του ’96. Ο Παναθηναϊκός είχε μια από τις πιο πλήρεις ελληνικές ομάδες όλων των εποχών, είχε κατακτήσει το νταμπλ και είχε φθάσει ως τους «4» του Champions League. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ευχήθηκε «το μοναστήρι να ‘ναι καλά» και πήρε τρεις παίκτες: από τον Απόλλωνα, την Καλαμάτα και τον Εδεσσαϊκό (Κόλα, Λυμπερόπουλο και Νασιόπουλο)! Δεν είχε μπει καν ο Οκτώβρης και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε απολυθεί, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί στην Ευρώπη διαδοχικά από Ρόζενμποργκ και Λέγκια ενώ τον Δεκέμβρη γκρεμίστηκε το τελευταίο κάστρο, με το αλησμόνητο σφύριγμα του Παπουτσέλη που σφράγισε μια νέα εποχή.

Εκεί φταίει, αλλά όχι αποκλειστικά. Όταν αποθεώθηκε επειδή απόλυσε τον Ζίκο, τον Κάτανετς, τον Μπιγκόν, ακόμη και τον Βαλβέρδε (!) ή τον Σόλιντ. Επικροτήθηκε από το σύνολο του Τύπου.

Όπως επικροτείται τώρα, επειδή «η ομάδα είναι αδούλευτη». Δεν είναι αδούλευτη, κουρασμένη είναι επειδή η προετοιμασία ξεκίνησε τον Ιούνιο (!) λόγω των προκριματικών του Champions League. Θυμηθείτε τον Παναθηναϊκό των έξι προκριματικών τα τελευταία χρόνια, σε τι κατάσταση ήταν Γενάρη-Φλεβάρη.Επιμελεια Koubanezos

Ζαγοράκης Προσωπικοί οι λόγοι που με οδήγησαν στην αποχώρηση!


Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Θόδωρος Ζαγοράκης, αλλά και οι Ζήσης Βρύζας και Ηλίας Βιολίδης, στη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…Πρώτος μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος επέστρεψε στην προεδρία του Δικεφάλου.
«Καταρχήν να αναφερθώ στην αποχώρησή μου. Ακουστήκανε πολλά, τα οποία δεν ίσχυαν. Κάποια προσωπικά δικά μου, με επηρέασαν πάρα πολύ, έτσι ξεκινούσε και η ανακοίνωση της παραίτησης. Η αλήθεια είναι ότι δε με αφήνανε και δε λειτουργούσα σαν άνθρωπος. Αφορούν μόνο εμένα και αισθάνθηκα σαν έχει πέσει ένα μαύρο πανί μπροστά και δεν μπορώ να ηγηθώ της προσπάθειας με ξεκάθαρο μυαλό και δε θα έκανε καλό στην ομάδα και τους συνεργάτες μου. Έτσι πάρθηκε η απόφαση από μένα, μιλώντας με τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου, εξασφαλίζοντας μια ομαλή αλλαγή κι έτσι έγινε. Να μην επηρεαστεί και η ομάδα, το πετύχαμε αυτό» δήλωσε αρχικά ο «Τέο» και συνέχισε: «Αυτά τα προβλήματα, λίγοι πολύ κάτι ξέρετε όλοι, δε θα ‘θελα να λεχτεί ότι χρησιμοποιώ τον ΠΑΟΚ. Ακουστήκανε διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα, τα γεγονότα στη Σουρωτή. Όχι δεν ήταν αυτό, υπήρχαν και πολλά ζητήματα της ομάδας, που ενοχλούσαν, όπως και εκείνα τα επεισόδια, που μας ενόχλησαν. Αναφέρομαι σε αυτό επειδή είχε βγει και μια ανακοίνωση και έγιναν λάθος χειρισμοί από την αστυνομία με προσαγωγές. Εμείς είπαμε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε ένα αστυνομικό όργανο σε εκείνο το ματς. Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο και το λόγο που επέστρεψα. Είχα καθημερινή επαφή με όλα τα παιδιά, και γνωρίζουν το πρόβλημά μου, γιατί εμείς λειτουργούμε σαν οικογένεια κι έτσι θα λειτουργούμε. Κάποια στιγμή όταν μπήκαν σε μία σειρά τα πράγματα από πλευράς μου, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, και σε συζητήσεις καθημερινές που είχα με τους συνεργάτες μου, είπα και πήρα την απόφαση ότι κάποια πράγματα τα αφήσαμε στη μέση. Με ένα καινούριο πλάνο, από το καλοκαίρι και μετά, να τα τελειώσουμε. Είναι ζητήματα και θέματα και όραμα όλων μας να υλοποιηθούνε. Ξεκινάμε από το καλοκαίρι και μετά ένα νέο πλάνο, το τωρινό ολοκληρώνεται. Σε άλλα πήγαμε αρκετά καλά, σε άλλα όχι. Στο αγωνιστικό καλύτερα από ότι περιμέναμε, στα χρέη περιμέναμε να τελειώσουν σε αυτή τη θητεία, δεν πήγαν αρκετά καλά, αλλά είναι μέσα στο πλάνο. Θα βρούμε μπροστά μας σοβαρά θέματα, όπως τα χρέη, όπως επίσης να κρατήσουμε το αγωνιστικό επίπεδο σε ένα καλό σημείο, αυτό προσπαθούμε καθημερινά. Έχουμε επίσης την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου, αυτό είναι πιο πολύ δικό μας, εμένα και του Ζήση. Και φυσικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Καλώς ή κακώς είμαστε υποχρεωμένοι κάθε φορά που είναι να ανοίξει, να λέμε πόσο σημαντική είναι. Γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει λάθη του παρελθόντος εγώ και οι συνεργάτες μου δεν πρόκειται να τα κάνουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ομάδα χρεωμένη. Αυτό θα πω και πάλι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Είχαμε πει το καλοκαίρι κάναμε υπέρβαση στο μπάτζετ της ομάδας. Αυτήν θα την έχουμε μέχρι να κλείσει η χρήση. Όλα αυτά είναι για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αύξηση και ό,τι γίνεται, γίνεται για την ομάδα».
ΒΙΟΛΙΔΗΣ: «ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ»
Ο Ηλίας Βιολίδης μιλώντας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε:
«Πόσο σημαντική είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ξέρουμε όλοι, δε χρειάζεται να την αναλύσουμε. Η καινούρια προβλέπεται για 15.250.000 ευρώ, με 1 ευρώ παίρνει ο καθένας 3 μετοχές, το μικρότερο ποσό κατάθεσης είναι 10 ευρώ, με το οποίο παίρνει 30 μετοχές ο καθένας. Υπάρχει το νούμερο 8011111926, στο οποίο κάθε φίλαθλος θα μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε πληροφορίες θέλει για την αύξηση. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι ο αρχικός, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στα κοινά του ΠΑΟΚ. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11.525 μέτοχοι».Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, ο κ. Βιολίδης ανέφερε: «Συζητήσεις με τράπεζες και την Εθνική που θέλαμε, δεν κατέστη δυνατόν. Με τη Μαρφίν έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κλείσαμε μια συμφωνία, είναι συνεχόμενες οι αυξήσεις με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον ΠΑΟΚ και τη μεγαλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου. Από Δευτέρα αντιπροσωπεία της διοίκησης θα βρεθεί στη Γερμανία, θα εξηγήσουν περισσότερα πράγματα στον κόσμο του εξωτερικού».
«ΖΑΓΟΡ»: «ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ»Ο Ζαγοράκης απάντησε και σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
Για το ρόλο των Βρύζα και Κονσεϊσάο στο νέο διοικητικό τοπίο, διευκρίνισε:
«Όλοι μαζί θα είμαστε πάλι, ένα κομμάτι, ο Ζήσης θα είναι πλέον υπεύθυνος του αγωνιστικού, και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Σέρτζιο ξέρουμε τι είναι και έχει γίνει μέλος της οικογένειας και λειτουργούμε όλοι για ένα κοινό συμφέρον».
Για τον Ηλία Παντελιάδη και το θέμα της αιρετής διοίκησης τόνισε: «Καμία σχέση η παραίτησή μου με τον Ηλία Παντελιάδη και τη θέλησή του για αιρετή διοίκηση. Δεν ξέρω ειλικρινά τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα. Λέω πως αν θέλει κάποιος αιρετή διοίκηση, ας έρθει να το κάνει, εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε».
Για το Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Τα πλάνα για τα αγωνιστικά θα τα πει ο Ζήσης.Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο. Είμαστε ήρεμοι όλοι, δε θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Μιλάμε για ένα θέμα, που αν θα γίνει κι αν θα γίνει… Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο, ένα πολύ σημαντικό την Τρίτη. Τι να λέμε τώρα, εάν θα γίνει κάτι; Όταν κι αν έρθει η ώρα, θα αποφασίσει η διοίκηση, δεν μπορούμε να φωνάξουμε τον περιπτερά. Και στην τελική δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή. Όλοι μας στο μυαλό μας έχουμε το πως θα πάει καλά ο ΠΑΟΚ».
Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς ανέφερε: «Το μπάτζετ είναι πολύ σοβαρό, θα καθίσουμε να δούμε τι θα γίνει. Ε θα ρίξουμε ταφόπλακα στην ομάδα δημιουργώντας χρέη. Θα αναζητήσουμε πηγές εσόδων για να διατηρήσουμε σε ένα καλό επίπεδο την ομάδα. Μόλις κλείσει η αύξηση θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό είπε ότι το θέμα της αύξησης είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να επενδύσει με πολλά χρήματα. Κάθε μέρα προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους, αλλά δεν είναι εύκολο, όμως δεν είναι πρόβλημα να μας διαλύσει την ψυχολογία. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πως θα είμαστε στη νέα σεζόν οικονομικά. Στις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε το πλάνο».
Για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, ανέφερε: «Πάντοτε αναζητάμε παίκτες καλούς, με τα οικονομικά που συμφέρουν τον ΠΑΟΚ. Το μπάτζετ είναι πάντα αυτό που σκεφτόμαστε. Ο Ζήσης είναι συνέχεια με ένα μπλοκάκι στα χέρια. Το επόμενο καλοκαίρι θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας κάποιων κινήσεων. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι δικός μας. Είμαστε περήφανοι που τον υπηρετούμε και γουστάρουμε αυτό που κάνουμε. Αν δούμε ότι η ομάδα δεν είναι καλά ή κάνουμε λάθη, δεν θα καθίσουμε εδώ με το ζόρι».
Για τα όσα ακουστήκανε και γραφτήκανε για τη σχέση του με τον Βρύζα, ο «Ζαγόρ» ξεκαθάρισε: «Όσο και να θέλουν κάποιοι να μολύνουν μια σχέση 15 ετών, δε θα το πετύχουν. Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε οι δυο μας κα θα κοιτάξουμε το συμφέρον της ομάδας, τσακωθήκαμε, μαλώσαμε, και τι έγινε; Δε θα υπάρχουν διαφωνίες; Δε θα αφήσουμε να μολυνθεί αυτή τη σχέση».
Για τους στόχους στο νέο πλάνο, απάντησε: «Τι να πούμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα; Πώς να το πούμε. Βλέπετε άλλους το λένε βάσει μπάτζετ. Εμείς είμαστε από τα χαμηλότερα και λέμε ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό θα προσπαθήσουμε. Είναι ηλίθιο να λέμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα».
Για τα χρέη τόνισε: «Κάτι αλλάζουμε στις κινήσεις μας, κάτι γίνεται, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μένουν εδώ, εμείς θεωρούμε ότι είναι καλό για τον ΠΑΟΚ».
Για το νέο γήπεδο, τόνισε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο ΠΑΟΚ να έχει ένα καινούριο γήπεδο. Όλα προχωράνε μπροστά πρέπει και αυτό να γίνει. Έρχονται άνθρωποι, θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για να γίνεται καλά. Θα γίνουν κινήσεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ».
ΒΡΥΖΑΣ: «ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»
Ο Ζήσης Βρύζας μίλησε καταρχήν για τα αγωνιστικά, λέγοντας: «Αρχικά δεν ήταν στο πλάνο η επιστροφή. Είχε όντως κάποια προβλήματα ο πρόεδρος και αποχώρησε, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα. Ήρθε ξανά, εφόσον είδαμε ότι υπάρχει διάθεση από τον ίδιο, και το ήθελε όλη η διοίκηση αποφασίστηκε να γίνει η επιστροφή».
Για δημοσίευμα εφημερίδας που τον ήθελε να μιλάει κατά της κατάστασης, είπε: «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν επειδή φοράω παντελόνια. Περνιέται μια άποψη, ότι ο Βρύζας σαν τσατσάκι κλαίγεται για κάποια κατάσταση. Έχω πλήρη συνείδηση που βρίσκομαι, ξεκάθαρες ιδέες, κι αν έχω ένα πρόβλημα πιάνω το Θόδωρο και το λέω. Υπάρχουν στιγμές διαφωνιών, αλλά αυτό δε θα μου επιστρέψει ποτέ να βάλω προσωπικούς στόχους πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Δε θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να κάνει αυτό το πράγμα. Όλοι ξέρετε τι σχέση που διατηρώ με τους δημοσιογράφους, είναι υγιής σχέση χωρίς καμιά εξάρτηση, όπως και με συνδεσμίτες και με όποιον τριγύρω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό υπηρετώ και δε θα αλλάξω ποτέ. Υπάρχει πλήρης συνείδηση της κατάστασης, ξεκάθαρα πράγματα. Αν υπήρχε διαφορετική άποψη, είχα πει ότι υπηρετώ το σύλλογο υπηρετώντας την αλήθεια και να λέω αυτό που πιστεύω».
Για το θέμα Σαλπιγγίδη, ο Βρύζας τόνισε: «Προκάλεσε μια μεγάλη σύγχυση ή διαχωρίστηκαν οι φίλαθλοί μας. Αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει αυτά τα πράγματα, η διοίκηση θα πάρει την απόφαση. Είναι δύσκολο, ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός θα καθόταν να το σκεφτεί πολύ για να πει το ναι ή το όχι».
Για την ανανέωση ή όχι με το Φερνάντο Σάντος, επισήμανε: «Είναι συνδυασμός μερικών πραγμάτων. Να έχουμε επίγνωση του προγράμματος μετά το καλοκαίρι, αν προχωρήσει το αθλητικό κέντρο ή θα προτιμήσουμε τα λεφτά να τα δώσουμε για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα καθίσουμε να τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Η διάθεση και η σχέση υπάρχει φυσικά, το γνωρίζετε αυτό».
Για τις ανανεώσεις συμβολαίων, υπογράμμισε: «Με Χαλκιά και Γκαρσία ανανεώσαμε. Είναι δύο προσωπικότητες, ο ένας είναι Έλληνας, ο άλλος έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά και αποφασίσαμε για άλλα δύο χρόνια να συνεχίσουμε μαζί τους. Έχουμε άλλα δύο συμβόλαια και με Ίβιτς και με Λίνο, έχουν γίνει επαφές, δουλεύουμε, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται συναντήσεις να βρεθεί η καλύτερη λύση. Έχουμε βάλει κάποιους στόχους για την επόμενη χρονιά και όρια οικονομικά για να λειτουργούμε σωστά. Νομίζω ότι η διάθεση της διοίκησης είναι θετική, αλλά πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο για τον ΠΑΟΚ και για τους παίκτες, χρειάζεται μια λογική για να φτάσουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει».
Για τους πολλούς τραυματισμούς φέτος, ο Βρύζας είπε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το ιατρικό τιμ της ομάδας, τους έχουμε εμπιστοσύνη. Μιλήσαμε με τον προπονητή και τον Κονσεϊσάο, που είναι άμεσοι με την ομάδα. Χρειάζεται βελτίωση, εξειδίκευση και μηχανήματα, εξοπλισμός μηχανολογικός, παντού θέλουμε βελτίωση, είναι ζωτικής σημασίας αυτό το κομμάτι. Οι περισσότεροι ήταν τραυματισμοί θα έλεγα περίεργοι. Το παρακολουθούμε, στην επόμενη σεζόν θα υπάρχει έκθεση, και αναλόγως με το μπάτζετ για να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι».
Για τις πιθανότητες για κατάκτηση πρωταθλήματος απάντησε: «Θα είναι λάθος αν πούμε τώρα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να έχεις τις σταθερές. Αυτή τη στιγμή έχουμε κερδίσει το σεβασμό, πάμε κάθε Κυριακή να δώσουμε τις μάχες μας. Δεν είναι κανένας τρελός για να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του κάτι».
Για το πιο πόστο ήταν το πιο δύσκολο από αυτά που πέρασε, ο Βρύζας τόνισε: «Ο πιο δύσκολος ρόλος είναι αυτός του προέδρου. Σαν ποδοσφαιριστής είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο, σαν τεχνικός διευθυντής έχεις ένα συγκεκριμένο ρόλο».
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ
Τέλος, ο Ζαγοράκης ανακοίνωσε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει προσπάθεια για ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Αϊτής. «Ξεκινάμε μια προσπάθεια με το μάρκετινγκ για την Αϊτή, μια χώρα με ιδιαίτερη ιστορία και με ξεχωριστή σχέση με την πατρίδα μας».

«Βλέπει» Βιτόλο η Εσπανιόλ, σύμφωνα με τον Τύπο της πατρίδας του


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο εξετάζει η διοίκηση της Εσπανιόλ, για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Ισπανίας.

Ο βραχύσωμος χαφ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και είναι λογικό να εξετάζουν την περίπτωσή του ομάδες από την πατρίδα του.

Στον «δικέφαλο του Βορρά», πάντως, είχαν… μαγειρέψει πριν πεινάσουν, προβλέποντας ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Βιτόλο, ύψους πέντε εκ. ευρώ!

Στο τιμόνι της Λόκερεν ο Φερέρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εμίλιο Φερέρα δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του μετά το διαζύγιο με τον Πανιώνιο.

Ο Βέλγος τεχνικός επέστρεψε στην πατρίδα του καθώς όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, θα αναλάβει τα ηνία της Λόκερεν έως το τέλος της σεζόν.

Αν καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο του συλλόγου που είναι η παραμονή στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου, τότε προβλέπεται επέκταση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια.

Ο Εμίλιο Φερέρα θα είναι ο τρίτος προπονητής την φετινή σεζόν στην Λόκερεν ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην χώρα του, στην Μπέβερεν, την Λιρς,τις Βρυξέλλες και την Λα Λουβιέρ και την Μπριζ.

«Κλείνει» και τυπικά η ανανέωση του Σάντος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η ανανέωση συμβολαίων των Χαλκία και Γκαρσία να βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες και να εκκρεμεί η αντίστοιχη των Λίνο και Ίβιτς, παρόλα αυτά ίσως έρθουν από αλλού τα ευχάριστα.

Συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να υπογράψει και τυπικά την ανανέωση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος, κάτι που είχε προαναγγείλει ο Θοδωρής Ζαγοράκης από τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να μείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2012, αφού η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αφήνει άπαντες ικανοποιημένους.

ΕΠΟ: Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των ΠΑΣ & Άρη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, οι εφέσεις που είχαν κάνει ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης για τις τιμωρίες που είχαν επιβληθεί πρόσφατα στις δύο ΠΑΕ για τα επεισόδια στη μεταξύ τους αναμέτρηση πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός και Καβάλα, που είχαν τιμωρηθεί δεν άσκησαν έφεση. Οι τέσσερις αυτές ομάδες είναι πλέον υπότροπες και η οποιαδήποτε ποινή τους στο μέλλον, θα διπλασιάζεται.

Αναλυτικά:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά της υπ΄ αριθμ. 40/2010 απόφασης της ΠΕ/Super League (η ΠΑΕ έχει τιμωρηθεί με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης της 17/1).

2. Απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Αρης κατά της υπ΄ αριθμ. 39/2010 απόφασης της ΠΕ/Super League (η ΠΑΕ έχει τιμωρηθεί με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης της 17/1).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φεύγει το καλοκαίρι ο Ρέμος


Το καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ο Αντώνης Ρέμος, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την παραχώρηση του 50% των μετοχών που κατέχει στην ομάδα των επιχειρηματιών, η οποία ενδιαφέρθηκε να μπει στον «Γηραιό». Ηγέτης της συγκεκριμένης ομάδας είναι ο αρτοβιομήχανος, Κώστας Χαραλαμπίδης. Η συμφωνία προβλέπει άμεση καταβολή 350.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες του συλλόγου, και άλλων 350.000 ευρώ μέχρι τις 28/2 για τον ίδιο σκοπό. Αν και στο παρελθόν ο Αντώνης Ρέμος είχε απορρίψεις δύο φορές πρόταση του κ. Χαραλαμπίδη, με την κατάσταση να έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο, ο Ρέμος δεν μπορούσε να πει «όχι» και αυτή τη φορά. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας βάζει συνέταιρο των Κώστα Χαραλαμπίδη και αποχωρεί στο τέλος της σεζόν…

ΠΑΟΚ Ώρα Ζαγοράκη


Στις 9 Οκτωβρίου παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα. Όμως με την έλευση του 2010 τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι έτοιμος να επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ το μεσημέρι της Πέμπτης στη 1 ο Ζαγοράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος όπως είναι φυσικό στην παραίτηση και την επιστροφή του στα διοικητικά του Δικεφάλου.Όμως μαζί του θα είναι οι Ζήσης Βρύζας και Ηλίας Βιολίδης. Ο πρώτος ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Ζαγοράκη και όπως αναφέρεται θα μιλήσει κυρίως για τα θέματα που αφορούν το αγωνιστικό τμήμα. Όσο για τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, το πιθανότερο είναι να προβεί σε μια ενημέρωση σχετικά με τα οικονομικά και την διάθεση των μετοχών.

Πρόταση σε «Παπ»!

Πρόταση σε «Παπ»!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ. Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ, ΤΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΤΗΣ ΘΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ.-

Το κόλπο γκρόσο της μεταγραφικής περιόδου παρουσιάζεται διατεθειμένη να κάνει η ΑΕΚ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Goal» ο Σταύρος Αδαμίδης κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου!

Θέλει ο παίκτης

Ο 29χρονος άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε, μάλιστα, θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο διεθνής άσος θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα και δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί στην «Ένωση».

Οικογενειακοί λόγοι

Ο «Παπ», άλλωστε, επιθυμεί τον επαναπατρισμό για οικογενειακούς λόγους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έγινε πατέρας και θα ήθελε να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Το προσύμφωνο με Θέλτα

Ωστόσο, παρόλο που υπάρχει θετική διάθεση από τον ποδοσφαιριστή να αποδεχθεί την πρόταση του Σταύρου Αδαμίδη υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τη μεταγραφή.

Αυτό το πρόβλημα ακούει στο όνομα Θέλτα. Ο Παπαδόπουλος βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με την ομάδα του Βίγκο και έχει υπογράψει προσύμφωνο, για το οποίο απομένουν κάποιες λεπτομέρειες ώστε να επικυρωθεί.

Στην ουσία ο παίκτης περιμένει να λυθεί το συμβόλαιό του με την Ντιναμό για τελειώσει η μεταγραφή του στον ισπανικό σύλλογο. Ο 29χρονος φορ δήλωσε, άλλωστε, στις αρχές της εβδομάδος ότι θα έχει ραντεβού με την διοίκηση του κροατικού συλλόγου προκειμένου να μείνει ελεύθερος.

Στο μεταξύ να θυμίσουμε ότι ο «Παπ» παραχωρείται με ελευθέρας από τον Ντιναμό λόγω των οικονομικών προβλημάτων της διοίκησης, η οποία θέλει να απαλλαχθεί από τα 1,3 εκ. ευρώ που δίνει ετησίως στον Έλληνα επιθετικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό για γίνει η μεταγραφή στην ΑΕΚ θα πρέπει να «σπάσει» το προσύμφωνο με τη Θέλτα και αυτό παλεύει να κάνει ο παίκτης, προκειμένου να ντυθεί άμεσα στα «κιτρινόμαυρα» (πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα).

Ημερολόγιο βόλεϊ με πορνοστάρ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/40e20dc95187c0ad1631bc2a894bbe6e_L.jpg?1264495210?1264495210Μια ιδιαίτερη πρωτότυπη ιδέα είχε η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Παρί για να προωθήσει το νέο της ημερολόγιο. Οι παίκτες της ομάδας πόζαραν με την πορνοστάρ, Ολίβια ντελ Ρίο

Παίκτες από τους Νέους προωθεί ο Κούπερ

Παίκτες από τους Νέους προωθεί ο Κούπερ

Συγκεκριμένους παίκτες από τα τμήματα υποδομής του Άρη έχει ξεχωρίσει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προωθήσει στην πρώτη ομάδα.

Η αρχή έγινε με τον Γιάννη Αγτζίδη, τον 18χρονο αριστερό μπακ ο οποίος υπέγραψε ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «κίτρινους», μετά από εισήγηση του Αργεντινού τεχνικού.

Ο Κούπερ παρακολουθεί συχνά αγώνες και προπονήσεις των Νέων και έχει υπόψη του τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του συλλόγου. Εξάλλου, ο Αργεντινός είναι θιασώτης των «δυνατών» μεταγραφών για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και της ανάδειξης παικτών από τα «σπλάχνα» της ομάδας, που μπορούν να γίνουν στο μέλλον βασικά στελέχη της.

Ειπε...............

"Θα ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να δουλέψω σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός"

Βάλτερ Νοβελίνο

(ο πρώην προπονητής της Ρετζίνα σε δηλώσεις του)

Ψιθυροι......................

  • Νέο πριμ 150.000€ ετοιμάζεται να δώσει ο μέτοχος Πέτρος Παππάς στους παίκτες της ΑΕΚ, σε περίπτωση που νικήσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!
  • Δηλαδή τον Ηρακλή δεν τον έσωσαν τόσοι και τόσοι, θα τον σώσει ο... ιάπωνας ο Κομπαγιάσι;
  • "Με έφαγε η κλίκα των δημοσιογράφων! Με αφήσανε να βγαλω το κάρο από τη λάσπη. Μ` εκβιάσανε για να δεχθω να γυρίσει ο Ζαγοράκης. Κάψανε το θέμα Σαλπιγγίδη οι ρουφιάοι της ΠΑΕ", αυτά και άλλα πολλά, φέρεται να είπε ο Ζήσης Βρύζας στο περιθώριο της κοπής της πίτας του συνδέσμου της Νεάπολης, όπως αποκαλύπτει η Αθλητική Μακεδονίας Θράκης.
  • Η εφημερίδα ΦΩΣ σε ρεπορτάζ της αποκαλύπτει πως ο Κώστας Μήτρογλου, κατά τη διάρκεια της απουσίας του λόγω τραυματισμού, έχει πάρει έξι κιλά!

Αθλητικός Τύπος 28/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Πέρασαν Γάνδη, Ρόζελαρ και Μαλίν


Ο Ντεκεβί της Ρόζελαρ, σκοράρει... Μετά τη Σερκλ Μπριζ που απέκλεισε χθες την Αντερλεχτ, στους "4" του κυπέλλου πέρασαν η Γάνδη που νίκησε πάλι την Κλαμπ Μπριζ (1-0), η Ρόζελαρ (είχε χάσει στο πρώτο ματς 3-2) που νίκησε την Κόρτραϊκ με 1-0 και η Μαλίν που υπερασπίστηκε (0-0) τη νίκη με 3-2 στο α' ματς επί της Βέστερλο.

Τα αποτελέσματα:

Ρόζελαρ - Κόρτραϊκ 1-0 (2-3)
1-0 (83) Ντεκεβί

Γάνδη - Κλαμπ Μπριζ 1-0 (4-1)
1-0 (44) Πιερονί

Βέστερλο - Μαλίν 0-0 (2-3)

Ήττα σοκ της Σέλτικ από τη Χιμπέρνιαν


Ο Ντάνι Γκάλμπρεϊθ πλήγωσε τη Σέλτικ στις καθυστερήσεις Οδυνηρή από κάθε άποψη ήταν η εντός έδρας ήττα της Σέλτικ με 2-1 από τη Χιμπέρνιαν. Αφενός γιατί η σημερινή αντίπαλό της βρίσκεται πλέον στο -2 από την ομάδα του Γιώργου Σαμαρά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και αφετέρου επειδή η Ρέιντζερς (έχει ένα ματς περισσότερο) που νίκησε εκτός έδρας τη Σεντ Μίρεν ξέφυγε στο +10!

Ο Ελληνας άσος ξεκίνησε στην ενδεκάδα, ήταν καλός στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια δεν φάνηκε καθόλου. Αντίθετα, εκνευρίστηκε και υπέπεσε σε πολλά λάθη, έκανε πολλά φάουλ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 67ο δίνοντας τη θέση του στον Ράσμουσεν.

Τα αποτελέσματα
Σέλτικ - Χιμπέρνιαν 1-2
1-0 (5) Φόρτσιουν
1-1 Στόουκς (26)
1-2 Γκάλμπρεθ (90)

Νταντί Γιουνάιτεντ - Σεντ Τζόνστον 3-3
0-1 ΜακΝτόναλντ (6)
0-2 Κρεγκ (21)
1-2 (52) Ντέιλι
2-2 (69) Σουόνσον
3-2 (77) αυτογκόλ Αντερσον
3-3 ΜακΝτόναλντ (78)

Φόλκερκ - Μάδεργουελ 0-0

Χαρτς - Αμπερντίν 0-3
0-1 Φίβι (12)
0-2 ΜακΚι (50)
0-3 Γιανγκ (75)

Σεντ Μίρεν - Ρέιντζερς 0-2
0-1 Ντέιβις (2)
0-2 Νόβο (86)

Πάλι στην κορυφή η Τσέλσι


Ο Λάμπαρντ πανηγυρίζει με τον Ντέκο το γκολ του επί της Μπέρμιγχαμ Η Τσέλσι βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας της Μπέρμιγχαμ με 3-0.
Αν και ήταν αήττητη για δέκα αγωνιστικές η φιλοξενούμενη, η Τσέλσι γρήγορα έδιωξε το άγχος, καθώς άνοιξε το σκορ στο 5' με κεφαλιά του Φλορέν Μαλουντά από σέντρα του Τζο Κόουλ.
Στο 32' ο Φρανκ Λάμπαρντ πήρε την πάσα από τον Μπάλακ και με σουτ έκανε το 2-0.
Η Τσέλσι κατέβασε ταχύτητα, αλλά δεν έπαψε να κάνει ευκαιρίες και στο 90' ο Λάμπαρντ έκλεισε το σκορ με σουτ από πάσα του Μαλουντά.

  • Η Αρσεναλ δεν ήταν καλύτερη από την Αστον Βίλα, αλλά είχε τις κλασσικές ευκαιρίες να φύγει με τη νίκη από το Βίλα Παρκ.
    Στο 45' ο Φάμπρεγκας και στο 61' ο Ροσίτσκι είχαν δοκάρι.
    Ο Βενγκέρ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει από το 35' τον βετεράνο Σολ Κάμπελ, καθώς χτύπησε ο Βερμάλεν.
    Η Αστον Βίλα προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά είχε μεγάλη δυσκολία στο γκολ.

  • Την ανοδική της πορεία πιστοποίησε η Εβερτον, που σκόραρε γρήγορα και νίκησε με 2-0 την Σάντερλαντ, που με τη σειρά της βυθίζεται.
    Στο 7' από σέντρα του Φελαϊνί, ο Τιμ Κέιχιλ με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 19' ο Αμερικάνος Λάντον Ντόνοβαν με σουτ, από κεφαλιά πάσα του Κέιχιλ, πέτυχε και το δεύτερο γκολ.
    Στα θετικά για τους γηπεδούχους η επιστροφή του Μίκελ Αρτέτα, έστω και για 15' στο τέλος.

  • Η Μπλάκμπερν χάρη σε γκολ του Νίκολα Κάλινιτς στο 76' με κεφαλιά από κόρνερ του Πέντερσεν πανηγύρισε τη νίκη επί της Γουϊγκαν με 2-1, φτάνοντας για πρώτη φορά στη μέση της βαθμολογίας.
    Ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσον με σουτ στο 20' άνοιξε το σκορ, αλλά η Γουϊγκαν, που κατά διαστήματα ήταν καλύτερη, ισοφάρισε με σκόρερ τον νεοφερμένο Γκάρι Κόλντγουελ στο 58'. Ο τελευταίος ευστόχησε με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Τζέιμς ΜακΚάρθι.
  • Δύο σίγουροι, ένας αμφίβολος

    Δύο σίγουροι, ένας αμφίβολος

    Μπορεί στον Άρη να έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο αγωνιστικό γολγοθά, μπορεί να ασχολούνται με ένα σωρό προβλήματα, αλλά και ο σχεδιασμός για την νέα ομάδα, αν και είναι «θέμα Καλοκαιριού» δεν πάει πίσω και παραμένει στην κορυφή του ενδιαφέροντος.
    Ο Έκτορ Κούπερ είναι αυτός που θα αποφασίσει για την τύχη κάθε ποδοσφαιριστή με την ολοκλήρωση φυσικά της φετινής σαιζόν και η διοίκηση εκείνη που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει κάθε εισήγηση -εντολή.
    Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ, αφορά τις τρεις ανανεώσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι . Πρόκειται για τους Φερνάντεζ, Κάμπορα και Νασούτι, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον κάνουν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και αποτελούν τρεις από τις πιο αξιόλογες μονάδες της «κιτρινόμαυρης μηχανής».
    Αν και είναι σχετικά νωρίς για ασφαλείς και οριστικές εκτιμήσεις, θεωρείται θέμα χρόνου ο «γάμος» με τον Νταρίο,σχεδόν δεμένος ο Κάμπορα, ενώ πολύ πιο δύσκολα και αμφίρροπα είναι τα πράγματα με το Νασούτι.

    «Κιτρινόμαυρος» ο Νταρίο

    Το καλό για τον Άρη, όσον αφορά τις περιΠΤώσεις με τους τρεις Αργεντινούς είναι ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη δική τους υπόθεση τον έχει ένας συμπατριώτης τους , ο Έκτορ Κούπερ, ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι μιλάει την ίδια γλώσσα μαζί τους, πέραν του ότι τους γνωρίζει , τους υπολογίζει και τους σέβεται, μπορεί σε μεγάλο βαθμό να τους επηρεάσει και να τους κάνει να πούνε το ναι..
    Τον κυρίαρχο όμως ρόλο-οφείλουμε να επισημάνουμε- τον έχει η διοίκηση αφού αυτή ξέρει τα οικονομικά και αυτή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.
    Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή εκείνος που είναι πιο σίγουρος από όλους και μπορεί άφοβα από τώρα να προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» είναι ο Νταρίο Φερνάντεζ. Μπορεί να μην έδωσε ακόμη τα χέρια με τους υπευθύνους της ΠΑΕ, μπορεί να μην υπέγραψε , αλλά είναι βέβαιο ότι θα μείνει στο Κλεάνθης Βικελίδης και για τα επόμενα δύο (πιθανότατα)χρόνια.
    Στο συμβόλαιο του Αργεντίνου μέσου υπάρχει αποκλειστική ρήτρα ύψους 150.000 ευρώ την οποία αν πληρώσει ο Άρης στη Μπεϊτάρ, αποκτά τα πλήρη δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Η απόφαση είναι ήδη δεδομένη και πολύ νωρίτερα οι δύο πλευρές αναμένεται να κλείσουν το θέμα και να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους.

    «Δεμένος» ο Κάμπορα

    Αν η ανανέωση με το Φερνάντεζ, θεωρείται εύκολη και τελειωμένη και είναι η πρώτη στη λίστα , αμέσως μετά ακολουθεί η περίπτωση του Χαβιέρ Κάμπορα.
    Το θέμα εδώ δείχνει σχετικά απλό, γιατί ο Κάμπορα είναι ελεύθερος(δεν έχει από πίσω του ομάδα) και ως εκ΄ τούτου θα χειριστεί την υπόθεση μόνος του. Υπάρχει όμως μπροστά του αρκετός ακόμη δρόμος. Προς το παρόν έχουν γίνει μόνο κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις.
    Το γιατί δεν κλείνει είναι ευνόητο. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες .Στον Άρη πάντως θεωρούν ότι έχουν «δεμένο» τον 30χρονο ο οποίος θέλει να μείνει στην ομάδα όσο τίποτα άλλο γιατί απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του προπονητή και της καθολικής αγάπης του κόσμου αλλά…με το αζημείωτο.
    Πιο πολύπλοκη τέλος από όλες τις ανανεώσεις είναι αυτή του Νασούτι. Ο 28χρονος αμυντικός μπορεί να είναι σταθερή αξία για την άμυνα, αλλά στοιχίζει πανάκριβα στον Άρη και για να αγοραστούν τα δικαιώματά του οι «κίτρινοι» πρέπει να πληρώσουν εκτός από το συμβόλαιο του ίδιου(γύρω στα 350.000 ευρώ) και τη ρήτρα της Ρίβερ Πλέϊτ, η οποία αγγίζει τις 900.000 ευρώ. Όλα αυτά θα μπούν στο τραπέζι και αν οι Αργεντίνοι δεχτούν να κατεβάσουν την τιμή οι διαπραγματεύσεις μπορούν να προχωρήσουν αλλιώς τα πράγματα θα πάρουν εντελώς διαφορετική τροπή. Πηγη Μετροσπορ

    Δοκιμές από Σάντος

    Δοκιμές από Σάντος

    Αρκετές δοκιμές από τον Φερνάντο Σάντος στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Σουρωτή, υπό δριμύ ψύχος και ελαφριά χιονόπτωση. Ο προπονητής του Δικεφάλου, δεδομένης της απουσίας του τιμωρημένου Ίβιτς, στο οικογενειακό διπλό, δοκίμασε στη θέση του Σέρβου τον Κριστιάνο, στο προσφιλές του 4-2-3-1. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν οι ίδιοι με αυτούς του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακού. Δηλαδή: Χαλκιάς τερματοφύλακας, Σνάουτσνερ δεξιά και Λίνο αριστερά στην άμυνα, Μαλεζάς-Κοντρέρας κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Γκαρσία και Βιτόλο αμυντικά χαφ, πιο μπροστά τους ο Κριστιάνο σε ελεύθερο ρόλο, δεξιά ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Σορλέν και σέντερ φορ ο Εντίνιο. Στη συνέχεια, ο Σάντος έκανε κάποιες διαφοροποιήσεις. Καταρχήν άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ο Αραμπατζής πήρε τη θέση του Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Μουσλίμοβιτς μπήκε αντί του Κριστιάνο και έπαιξε δίπλα στον Εντίνιο. Όλοι οι υπόλοιποι παρέμειναν ίδιοι στις θέσεις τους. Στη σημερινή, αλλά και στην αυριανή προπόνηση, με την οποία και ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Ατρόμητο, θα ξεκαθαρίσει τα πλάνα του ο Σάντος, που βεβαίως έχει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό του.

    Αποθεραπεία Φιλομένο και Τσιρίλο

    Κατά τ’ άλλα, ασκήσεις τακτικής περιείχε το χθεσινό πρόγραμμα της προπόνησης, με μόνο δύο απόντες. Φιλομένο και Τσιρίλο ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποθεραπείας, ενώ στις προπονήσεις επέστρεψε κανονικά ο Εντίνιο, μετά την άδεια που εξασφάλισε για να φέρει τα προσωπικά του είδη από την Πορτογαλία. Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν και σήμερα στη Σουρωτή, πάλι στις 10.30 το πρωί.
    Τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησαν οι Ζήσης Βρύζας, Παναγιώτης Ποικιλίδης, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αλλά και αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, που αψήφησαν το ισχυρό κρύο και βρέθηκαν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδας έστω και σε προπόνηση! Πηγη Μ ετροσπορ

    Γίνονταν τότε γίνονται και τώρα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8970e5460d4c826b93aa55dc3c238d22_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στις 27 Ιανουαρίου του 1978 ο Γιώργος Δεληκάρης αφού πρώτα συνέταξε την απολογία του στην διοίκηση του Ολυμπιακού πήγε στο Ρέντη για να προπονηθεί. Εκεί τον υποδέχθηκε ο κ. Φωτίου ο οποίος όπως αναφέρει και εφημερίδα του είπε: «Έχω εντολή από την διοίκηση έως ότου πάρει απόφαση για την τύχη σου να μην σου επιτρέψω να προπονηθείς». Στο σημείο εκείνο ο γνωστός ποδοσφαιριστής πήρε την τηλέφωνο την αστυνομία, προκειμένου να έχει μάρτυρες. Ο τίτλος της Αθλητικής τότε ήταν: «Πρωτοφανής ενέργεια του άλλοτε αρχηγού του Ολυμπιακού. Ο Δεληκάρης “κουβάλησε” το “100” στο γήπεδο του Ρέντη».

    Συγκλονισμένος ο Μαραντόνα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bcd7aa95287e42a79cb8a6643eee9ced_L.jpg?943912800?943912800?943912800Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, καθώς η σύντροφος του Βερόνικα Οχέδα απέβαλε στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής διατηρεί δεσμό με την Οχέδα από το 2005 και περίμεναν τη γέννηση του παιδιού τους, αλλά τελικά η μοίρα τα έφερε αλλιώς.

    Αυτό θα ήταν το πέμπτο παιδί του Ντιεγκίτο, καθώς έχει δύο κόρες από τον γάμο του με την Κλαούντια Βιαγιαφάνε, ενώ άλλα δύο παιδιά του δεν τα έχει αναγνωρίσει.

    Έξω η Μίλαν!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/894297057023281bd9ad21b0b264b2e8_L.jpg?943912800?943912800?943912800Θύμα έκπληξης έπεσε η Μίλαν στον προημιτελικό του Coppa Italia, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ουντινέζε στο «Σαν Σίρο» και αποκλείστηκε! Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά καλό, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά, να δημιουργούν και να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι ροσονέρι έδειξαν διάθεση να πιέσουν, απείλησαν με τον Χούντελαρ αλλά η Ουντινέζε ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, στο 56ο λεπτό, με κοντινό σουτ του Ινλέρ μετά από πάσα του Σάντσεζ, που απέφυγε τον Αντονίνι.

    Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Μίλαν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεζε αλλά όχι με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

    Πρόλαβε το ντέρμπι με «Γιούβε» ο Ετό


    Πρόλαβε το ντέρμπι με «Γιούβε» ο Ετό

    Με τον Σάμουελ Ετό στην σύνθεση της, η Ίντερ θα προσπαθήσει να πετάξει εκτός Κυπέλλου Ιταλίας την Γιουβέντους, στην αυριανή γιγαντομαχία του Μιλάνου.

    Οι δύο ομάδες μάχονται για το τέταρτο εισιτήριο των ημιτελικών του «Κόπα Ιτάλια»,με τις Φιορεντίνα, Ρόμα να έχουν πάρει τα δύο πρώτα και τις Μίλαν και Ουντινέζε να αναμετρόνται το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαν Σίρο» για το τρίτο.

    Ο αποκλεισμός του Καμερούν από την Αίγυπτο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής σήμανε και την επιστροφή του Ετό στις υποχρεώσεις του με τους «νερατζούρι» που πάντως τα κατάφεραν περίφημα και χωρίς αυτόν στο μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο την Μίλαν.

    Πάντως, ο Μουρίνιο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Στάνκοβιτς και Κίβου, όμως οι Σνάιντερ και Λούσιο είναι διαθέσιμοι παρά την αποβολή τους στο «ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα».

    Νέο σοκ για Λυών, πρόκριση με Βαλμπουενά για Μαρσέιγ

    +
    Νέο σοκ για Λυών, πρόκριση με Βαλμπουενά για Μαρσέιγ

    Ακόμα έναν αποκλεισμό γνώρισε η Λυών και μετά το Κύπελλο έμεινε εκτός συνέχειας και από το Λιγκ Καπ.

    Η Ολιμπίκ ηττήθηκε με 1-0 από την Λοριάν και επί της ουσίας αποχαιρέτησε και τον τελευταίο Τίτλο που θα μπορούσε να κατακτήσει στη φετινή σεζόν, μιας και το πρωτάθλημα έχει χαθεί από καιρό. Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκαμεϊρό στο 4ο λεπτό της συνάντησης.

    Αντίθετα με τους «Λιονέ», η Μαρσέιγ κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, κερδίζοντας με 2-1 την Λιλ. Η ομάδα του Ντεσάν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4ο λεπτό, με τον Ντεμέλο να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η απάντηση για το συγκρότημα της Μασσαλίας ήταν άμεση, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λούτσο Γκονζάλες, μόλις στο 9’.

    Στο 81’ ο Βαλμπουενά κι ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω χάρη στην αποβολή του Καμπαγιέ από το 57’, έδωσε με δικό του τέρμα την πρόκριση στη Μαρσέιγ.

    Η τρίτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά είναι η Τουλούζ η οποία επιβλήθηκε με της Γκινγκάμπ εκτός έδρας, με τον Εμποντό στο 54’ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

    Αναλυτικά:

    Λοριάν – Λιόν 1-0
    Γκινγκάμπ – Τουλούζ 0-1
    Μαρσέιγ – Λιλ 2-1
    Μπορντό – Σεντάν (02/02)

    Η Γιουνάιτεντ το αφεντικό του Μάντσεστερ!


    Ο Ρούνι ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Γιουνάιτεντ επί της Χαλ Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ, έτσι και στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κάρλινγκ Καπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "σκότωσε" τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλό της Σίτι! Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με 3-1 και πήραν την πρόκριση χάρη στο γκολ του Ρούνι στις καθυστερήσεις! Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν την Αστον Βίλα.

    ΠΑΕ Ηρακλής-Υπογράφονται τα προσύμφωνα για την μεταβίβαση μέρους των μετοχών

    Υπογράφονται τα προσύμφωνα για την μεταβίβαση μέρους των μετοχών

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΠΑΕ Ηρακλής. Όπως είχε αποκαλύψει το «Μ» τις δύο τελευταίες ημέρες, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματία για το 50% των μετοχών. Στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» αποκαλύφθηκε σήμερα, πως ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου επικοινώνησε με τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον ενημέρωσε πως θα «τρέξουν» άμεσα οι εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό αναμένεται να υπογραφούν προσύμφωνα με βάση τα οποία ο κ. Χαραλαμπίδης και οι συνεργάτες του, θα πάρουν το 50% των μετόχων, από την στιγμή που θα καταβληθούν άμεσα 350.000 Ευρώ και ένα ανάλογο ποσό μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη. Συνολικά, μέχρι το τέλος της σεζόν, αναμένεται να καταβληθεί ένα ποσό 2.000.000 Ευρώ. Το υπόλοιπο μέρος των μετοχών θα παραμείνει στον Αντώνη Ρέμο.