Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Δυναμική επάνοδος του Σένα

senna.jpgΟ Μάρκος Σένα ανέφερε σε δήλωσή του πως είναι έτοιμος να κάνει το δυναμικό... come back στις τάξεις της Βιγιαρεάλ του πρώην δικού μας, Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός διεθνής μέσος είχε υποστεί πριν από 4 μήνες θλάση στο δεξί του πόδι.


«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκομαι στο επίπεδο που ήμουν την περασμένη σεζόν. Δουλεύω σκληρά και σύντομα θα επιστρέψω σε φουλ ρυθμούς», επισήμανε ο άσος της Βιγιαρεάλ, Μάρκος Σένα στο επίσημο site της ομάδας του. Η Βιγιαρεάλ του Ισπανού πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε θ' αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ερχόμενη Πέμπτη την ολλανδική Μπρέντα στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Δανία δοκιμάζεται ο Φιλιππάκος

filipakos2.jpgΣτην Δανία δοκιμάζει την τύχη του αυτές τις μέρες σύμφωνα με διεθνές ΜΜΕ ο Πέτρος Φιλιππάκος. Ο Ελληνοαμερικανός πρώην μεσοεπιθετικός των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Άρη, που έπαιξε στην περσινή σεζόν στον Εθνικό προσπαθεί να βρει συμβόλαιο σε σύλλογο της Β' κατηγορίας της χώρας.


Σύμφωνα μ' αναφορά του Bold ο Ελληνοαμερικάνος Πέτρος Φιλιππάκος δοκιμάζεται στην Βέλτζε ΒΚ, ομάδα Β' κατηγορίας της Δανίας, προσπαθώντας να βρει εκεί ένα συμβόλαιο. Ο Φιλιπάκος στην Ελλάδα έχει φορέσει την φανέλα των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Άρη και Εθνικού ενώ έχει αγωνιστεί και στην τσέχικη Μοστ. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και έχει τελειώσει αμερικάνικο κολέγιο.

Ζητά αναβολή ο Θερμαϊκός


Το σήμα του Θερμαϊκού O Θερμαϊκός θα ζητήσει από την ΕΠΟ να αναβληθεί το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Σαρωνικό στην Αίγινα, λόγω ανωτέρας βίας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στο ρόστερ της μόλις δύο ποδοσφαιριστές, οπότε αν δεν "κατέβει" δεν κινδυνεύει μεν με αφαίρεση βαθμών, αλλά με χρηματικό πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ, όπως προβλέπει η προκύρηξη του Κυπέλλου.

Σε 15 ημέρες επιστρέφει ο Φέρντιναντ


Οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν... Εκτός αγώνων για περίπου δύο εβδομάδες θα μείνει ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν αγωνίσθηκε στον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με την Μπέρμιγχαμ, ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον μηρό και για την αποθεραπεία του, απαιτούνται περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «μπέμπηδων», ο 30χρονος άσος θα επιστρέψει στις 29 Αυγούστου για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Αρσεναλ

Όλα ανοιχτά με Γιάχιτς

Σε δύο εβδομάδες τελειώνει η μεταγραφική περίοδος και από ότι φαίνεται το θέμα του Σάνελ Γιάχιτς και της φημολογούμενης μετακίνησης του στην Αγγλία θα βρίσκεται στην πρώτη «γραμμή» της επικαιρότητας ως τις 31 Αυγούστου. Εκτός φυσικά, αν σημειωθεί κάποια εξέλιξη νωρίτερα.
Την δεδομένη χρονική στιγμή πάντως, δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο, από αυτά που έχουν γραφτεί όλες αυτές τις εβδομάδες. Οι φήμες που ήθελαν τον Βόσνιο μεσοαμυντικό, να ταξιδεύει χθες στο μεγάλο νησί για να δοκιμαστεί στη Γουίγκαν, δεν επιβεβαιώθηκαν, μιας και ο ποδοσφαιριστής παραμένει στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός, το παραπάνω ταξίδι να το κάνει μέσα στην εβδομάδα. Όπως επίσης δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, ότι προορισμός του θα είναι το Γουίγκαν. Και αυτό διότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του, υπάρχουν τρεις προτάσεις από συλλόγους της premier league. Προτάσεις, οι οποίες ουδέποτε μέχρι στιγμής, έχουν φθάσει στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης.
Από την πλευρά τους οι «κίτρινοι» παρακολουθούν τις όποιες εξελίξεις από απόσταση. Άλλωστε-όπως είναι γνωστό- δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Ο Γιάχιτς έχει ρήτρα 900.000 ευρώ και όποιος σύλλογος την καταβάλει στον λογαριασμό της ΠΑΕ, τον αποκτά αυτομάτως. Έτσι λοιπόν δεν έχουν άλλη επιλογή από τα να περιμένουν.
Το βέβαιο είναι ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από το να μαζέψει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες, ως και να ρίξει άγκυρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (νέο συμβόλαιο). Πάντως, η πρώτη εκδοχή συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες. Πηγη Μετροσπορ

Βροντερό «παρών» με 200 οπαδούς στην πρεμιέρα με Άρη στο Βικελίδης

Βροντερό «παρών» με 200 οπαδούς στην πρεμιέρα με Άρη στο Βικελίδης


Την χορήγηση 200 εισιτηρίων ζήτησαν οι άνθρωποι του Ατρόμητου Αθηνών για το εκτός έδρας ματς με τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ΠΑΕ Άρης και η αστυνομία θα κάνουν δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα και οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό «παρών».

Ο Μαρκόφσκι στη Δόξα Δράμας


Ο Μαρκόφσκι της Καλλιθέας Παίκτης της Δόξας Δράμας είναι ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο 23χρονος Σέρβος επιθετικός, ο οποίος τις προηγούμενες δύο περιόδους φόρεσε τη φανέλα της Καλλιθέας (53 συμμετοχές και 19 γκολ) στη Β' Εθνική, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το δραμινό συγκρότημα, πριν παρουσιαστεί στα ΜΜΕ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Δόξα. Γνωρίζω καλά την κατηγορία και πολλούς παίκτες της, όπως τους Τσιμπλίδη, Σαμαρά, Γκονζάλες, Χλωρό, και πιστεύω ότι θα είναι μια πετυχημένη χρονιά. Από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω και να σκοράρω πολλές φορές. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά στους οπαδούς της Δόξας, που μου έχουν πει ότι είναι από τους πιο αφοσιωμένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε ο Μαρκόφσκι κατά την παρουσίασή του.

Ο τεχνικός διευθυντής της Δόξας Δράμας, Γιώργος Μάλλιος, είπε τα εξής: «Είναι επιτυχία για την ομάδα μας που θα έχει στο δυναμικό της τον Μαρκόφσκι, ο οποίος ήταν στόχος πολλών σοβαρών συλλόγων της κατηγορίας μας. Οι συζητήσεις κράτησαν αρκετές ημέρες, η προσπάθεια ήταν μεγάλη και η κατάληξη μας χαροποιεί όλους. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Δόξας».

Γκαρμπαχόσα: «Για τον Ρέγες και τον Μεσίνα»

garba_appear.jpgΟ Χόρχε Γκαρμπαχόσα παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελώντας και επίσημα το νέο μέλος της «Βασίλισσας». Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ και -δηλωμένος οπαδός της Ατλέτικο- ξεκαθάρισε ότι τα οπαδικά του συναισθήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα, τονίζοντας ότι ήταν όνειρό του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην ομάδα της γενέτειράς του.



Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Μαδριλένων, ο πρώην φόργουορντ της Κίμκι επισήμανε πως: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη δυνατότητα που μου δίνεται να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ρεάλ. Ήταν το όνειρό μου να αγωνιστώ κάποια στιγμή στο κλαμπ της πόλης μου» ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχτεί την πρόταση της «Βασίλισσας»: «Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις ακόμα και από το ΝΒΑ. Όταν έμαθα για την πρόταση της Ρεάλ, δεν δίστασα ούτε μια στιγμή! Πλέον θα έχω συμπαίκτη μου τον Φελίπε Ρέγες και προπονητή τον Ετόρε Μεσίνα που αποτελεί εγγύηση για μια ομάδα που θέλει να γίνει πρωταθλήτρια».

Οι οπαδικές προτιμήσεις του Χόρχε Γκαρμπαχόσα προκάλεσαν τις αντιδράσεις των οπαδών της Ρεάλ. Ο ίδιος φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: «Υποστηρίζω την Ατλέτικο ωστόσο αυτό δεν έχει να κάνει με την καριέρα μου. Δεν πρόκειται να το αρνηθώ ωστόσο πλέον μιλάμε για την καριέρα μου. Είμαι επαγγελματίας και η φανέλα της Ρεάλ είναι μεγάλη τιμή». Ο Μαδριλένος φόργουορντ αναφέρθηκε στους στόχους του με τη νέα του ομάδα: «Αφού επισκέφτηκα το μουσείο και είδα τα τρόπαια, το μόνο που θέλω είναι να κερδίζω. Έχουμε φτιάξει μια νέα ομάδα και θέλουμε χρόνο να προσαρμοστούμε. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Χ-όλι στην φυλακή!

holly_macguire44.jpgΗ πρώην σύντροφος του Ρίο Φέρντιναντ, η ηθοποιός Χόλι ΜακΓκουάιρ, συνελήφθη για ναρκωτικές ουσίες. Στο σπίτι της 31χρονης βρέθηκε κοκαΐνη και μαριχουάνα αλλά και στο αυτοκίνητο της που ήταν στο γκαράζ. Δύσκολα το εντυπωσιακό μοντέλο θα γλυτώσει την φυλακή.



Σύμφωνα με την «Daily Mail», η Χόλι που το πραγματικό της όνομα είναι Βικτόρια Γιάλοπ μαζί με τον άντρα της, Στίβεν Μπρις κατηγορούνται για παράδοση κοκαΐνης και για καλλιέργεια μαριχουάνας στην οικία καθώς βρέθηκαν 56 δενδρύλλια και αρκετά χρήματα.
Η υπόθεση της πρώην κοπέλας του κεντρικού αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα εκδικαστεί στις 28 Αυγούστου και μέχρι τότε η Χόλι πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές την ημέρα (στις έξι το πρωί και στις έξι το απόγευμα). Ο άντρας της ήδη βρίσκεται στη φυλακή.
holly_macguire12.jpg

MEΣΑ Ο ΜΟΥΣΛΙ,ΑΜΦΙΒΟΛΟΙ ΣΟΡΛΕΝ,ΣΝΑΟΥΤΣΝΕΡ


Μια προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας που περιείχε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα. Πριν την προπόνηση ο Fernando Santos μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής με τη βοήθεια χρήσης βίντεο.
Ο Zlatan Muslimovic μπήκε στον κανονικό ρυθμό προπόνησης και απλά προφυλάχθηκε στο τελευταίο κομμάτι της. O Olivier Sorlin έκανε μαγνητική μετά το τέλος της προπόνησης και διαπιστώθηκε ότι έχει ένα οίδημα στον προσαγωγό. O Sznaucner δοκίμασε να προπονηθεί αλλά οι ενοχλήσεις στο μετατάρσιο δεν του επέτρεψαν να βγάλει το κανονικό πρόγραμμα. Φωτάκης, Αραμπατζής, Bizera και Contreras ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και πρόγραμμα θεραπειών.
Η ενημέρωση στους ποδοσφαιριστές από την ειδική επιτροπή της ΚΕΔ θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο πριν την πρωινή προπόνηση, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤV ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ.













Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

AΡΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (ΣΚΑΪ )-(16:45 ώρα)
ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΝΕΤ)-(16:45 ωρα)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 1)- (19:00 ώρα)

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ (ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 1)-( 16:45 ώρα)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 2)-(16:45 ώρα)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ (ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 1)-(19:00 ώρα)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 2)-(19:00 ώρα)
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΝΟΒΑΣΠΟΡΤΣ 1)-(21:15 ώρα)

Δηλώσεις Μαντσίνι

Το τελευταίο γκολ της Ίντερ στα φετινά φιλικά προετοιμασίας σημείωσε ο Αμαντίνο Μαντσίνι, που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού.Ο Βραζιλιάνος άσος πέτυχε το μοναδικό τέρμα (63’) στην αναμέτρηση με το Μπαχρέιν, φωνάζοντας «παρών» την ώρα που ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τον υπολογίζει.

«Είχε περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που σκόραρα, είμαι χαρούμενος που τελείωσα τη φάση μετά από μία ωραία προσπάθεια όλης της ομάδας και ειδικά του Χαβιέρ Ζανέτι», ήταν το πρώτο σχόλιο του 29χρονου άσου και συνέχισε:

«Δούλεψα εντατικά και με θέληση όλο το καλοκαίρι, για να αποδείξω ότι μπορώ να είμαι ακόμα χρήσιμος, καθώς και το ότι ο πραγματικός Μαντσίνι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτός που είδατε την περασμένη σεζόν».

Εξάλλου, τα ρεπορτάζ στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο Μαντσίνι βρίσκεται μια... ανάσα από την επιστροφή του στην Ρόμα με τη μορμή του δανεισμού.

ΓΑΜΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ-ΤΣΑΛΔΑΡΗ??


Ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει το ρόστερ του θεωρητικά, αλλά οι «πράσινοι» τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι σκέφτονται την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη. Ο λόγος είναι για τον Δημήτρη Τσαλδάρη, που φαίνεται να απασχολεί τον Παναθηναϊκό.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι «πράσινοι» έχουν έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον παίκτη και σκέφτονται να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να θέλει τον Τσαλδάρη στην ομάδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΘΕΛΕΙ ΣΝΑΙΝΤΕΡ Ο ΖΟΖΕ...


Ο τραυματισμός του Εστεμπάν Καμπιάσο, καθιστά αναγκαία την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και ο Ολλανδός είναι στην κορυφή της λίστας μετά και από την αποτυχημένη προσπάθεια για την απόκτηση του Ντέκο από την Τσέλσι. Έτσι πλέον δεν αποκλείεται άνθρωποι των "νερατζούρι" να ταξιδέψουν στην Μαδρίτη για να διαπραγματευτούν την μεταγραφή του Σνάιντερ.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

"Καθάρισε" ο Μπραντάο


Ο Μπραντάο πέτυχε το γκολ της νίκης Το "2 στα 2" πέτυχε η Μαρσέιγ στο σαμπιονά. Η ομάδα από τη Μασσαλία νίκησε 1-0 τη Λιλ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του σαμπιονά, και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με Νανσί και Μπορντό.

Στο μεταξύ, την πρώτη νίκη της στο σαμπιονά σημείωσε η Μπουλόν. Η νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία κατέβαλε στην έδρα της την αντίσταση της Γκρενόμπλ με 2-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Τέλος, Νις και Ρεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μαρσέιγ - Λιλ 1-0
(11' Μπραντάο)

Μπουλόν Σουρ Μερ - Γκρενόμπλ 2-1
(34', 38' Τιλ - 47' Λιουμπόγια)

Νις - Ρεν 1-1
(44' Σααντά - 45' πεν. Γκιάν, στο 76' αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Ιναμότο)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Στο 1-1 με Λεβαδειακό

Ο Αγροτικός Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με το Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, σε φιλικό ματς. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο 34΄ με τον Μπούσι, ενώ ο Μπάρμπας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 84΄.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Αλεξίου, Τζωρμπατζάκης, Ζησόπουλος, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Σερτζίνιο, Μπούσι, Βασιλείου, ενώ στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Χαλούλος, Μασάδο, Πάουλο Κόστα, Κόλτζος, Μπράνκο, Μαχαίρας, Ναπολεόνι, Μπαλβόριν, Γάτσος, Κόλτσης.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Διλμπέρης, Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Ν., Βαγγελόπουλος, Μπάρμπας, Κούτσης, Τσουκαλίδης, Μπεκιάρης, Τσούκλης, Γιέβντοβιτς, Γιέσιτς, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Γιακουμής, Παπαδόπουλος Γ., Παλάσκας, Μπάρμπας, Κοσμίδης, Βουτσάς, Κρουσταλέλης, Ναλμπάντης, Στεφανίδης, Δεινόπαπας, Μπλαζέφσκι.Πηγη Μετροσπορ

Πιο γρήγορος από το... φως!

boltmesa.jpgAπίστευτο! Μοναδικό! Συγκλονιστικό! Ο αθλητής-φαινόμενο ξαναχτύπησε! Ο Γιουσέϊν Μπολτ έσπασε και πάλι όλα τα κοντέρ κάνοντας την γρηγορότερη κούρσα όλων των εποχών καθώς το 9.58 είναι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, συντρίβοντας το προηγούμενο δικό του που ήταν 9.69. Ασύλλυπτη η κούρσα του Βερολίνου με τον Τζαμαϊκανό να γράφει ξανά ιστορία στον μεγαλύτερο αγώνα που έγινε ποτέ. «Είναι απίθανος!», δήλωσε μετά τον αγώνα για τον Μπολτ ο επίσης Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ.


Τα κοντέρ... κάηκαν! Ο άνθρωπος... αστραπή, ο Γουσέϊν Μπολτ διέλυσε κάθε αμφιβολία. Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος σπρίντερ στον κόσμο. Με χρόνο 9.58 έκανε δικό του το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100 μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου!

Το... ντέρμπι του στίβου είχε έναν πρωταγωνιστή. Ο Μπολτ άφησε εύκολα πίσω του τον Αμερικανό Τάισον Γκέι στον τελικό των 100 μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Ο Τζαμαϊκανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνέτριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 9.58 (9.69 είχε κάνει στις 16 Αυγούστου 2008 στο Πεκίνο) και φυσικά κατέκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Αμερικανό, που έκανε κι αυτός καταπληκτική επίδοση (9.71). Τρίτος ήταν ο επίσης Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ με 9.84.

Η τελική κατάταξη στα 100 μ. ανδρών:

1. Γιουσέϊν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.58 (Παγκόσμιο ρεκόρ)

2. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.71

3. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάϊκα) 9.84

4. Ντάνιελ Μπέιλι (Αντίγκουα) 9.93

5. Ρίτσαρντ Τόμπσον (Τρίνινταντ) 9.93

6. Ντουέιν Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία) 10.00

7. Μαρκ Μπερνς (Τρίνινταντ) 10.00

8. Ντάρβις Πάτον (ΗΠΑ) 10.34

Πάουελ: Είναι απίθανος!

Ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ μιλώντας μετά τον τελικό δήλωσε: «Τι να πω για τον Γιουσέϊν. Είναι είναι απίθανος, είναι εκπληκτικός. Όλα είναι πιθανά στον στίβο. Μπορεί το ρεκόρ να κατέβει και άλλο. Όσο για μένα είμαι ικανοποιημένος. Πήρα την 3η θέση και το μετάλλιο, κάτι που δεν περίμενα».

Απογοητευμένος ο Γκέι

Ο Αμερικανός Γκέι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ήττα του στον τελικό αν και δήλωσε χαρούμενος απ' την κούρσα. «Είμαι χαρούμενος για την κούρσα. Πιστεύω όμως ότι μπορώ να τρέξω περισσότερο», σχολίασε σχετικά.

Τα παγκόσμια ρεκόρ

Τα παγκόσμια ρεκόρ των 100μ. ανδρών απ' το 1912 έως σήμερα είναι:

10.6 δεύτερα: Ντόναλντ Λίπινκοτ (ΗΠΑ) 6.7.1912

10.4: Τσαρλς Πάντοκ (ΗΠΑ) 23.4.1921

10.3: Πέρσι Ουίλιαμς (Καναδάς) 9.8.1930

10.2: Τζέσε Όουενς (ΗΠΑ) 20.6.1936

10.1: Ουίλι Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 3.8.1956

10.0: Αρμίν Χάρι (Δυτική Γερμανία) 21.6.1960

9.95: Τζιμ Χάινς (ΗΠΑ) 14.10.1968

9.93: Κάλβιν Σμιθ (ΗΠΑ) 3.7.1983

9.92: αρλ Λιούις (ΗΠΑ) 24.9.1988

9.90: Λιρόι Μπαρέλ (ΗΠΑ) 14.6.1991

9.86: Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) 25.8.1991

9.85: Λιρόι Μπαρέλ (ΗΠΑ) 6.7.1994

9.84: Ντόνοβαν Μπέιλι (Καναδάς) 27.7.1996

9.79: Μορίς Γκριν (ΗΠΑ) 16.6.1999 (στα Τσικλητήρεια)

9.77: Ασάφα Πάουελ (Τζαμάϊκα) 14.6.2005 (στα Τσικλητήρεια)

9.74: Ασάφα Πάουελ (Τζαμάϊκα) 9.9.2007

9.72: Γιουσέϊν Μπολτ (Τζαμάϊκα) 31.5.2008

9.69: Γιουσέϊν Μπολτ (Τζαμάϊκα) 16.8.2008

9.58: Γιουσέϊν Μπολτ (Τζαμάϊκα) 16.8.2009

Πήρε Φαμπιανέσι η Ξάνθη

fabianesi.jpgΣε μία πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Ξάνθη. Η ομάδα του Βόλφγκαν Βολφ ανακοίνωσε την απόκτηση για δύο χρόνια του 30χρονου Ισπανού μέσου Μορένι Φαμπιανέσι, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αξιοζήλευτη καριέρα στο πρωτάθλημα της Αργεντινής.



Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η Ξάνθη τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του μεταγραφικού παζαριού αποκτώντας από την Ροζάριο Σεντράλ τον Ισπανό μέσο Μορένο Φαμπιανέσι. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είναι μία πολύ καλή λύση για τους ακρίτες, που πιστεύουν ότι στο πρόσωπό του βρήκαν τον ηγέτη της ομάδας. Η λιτή ανακοίνωση της Ξάνθης για την απόκτηση του Φαμπιανέσι έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Mορένι Φαμπιανέσι για τα επόμενα 2 χρόνια».
Ο Φαμπιανέσι όπως προαναφέραμε αγωνιζόταν στην Αργεντινή και την Ροζάριο Σεντράλ, έχοντας 20 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ στο παρελθόν έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και στις Βελέζ Σάρσφιλντ και Εστουντιάντες στην Αργεντινή ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην Βιγιαρεάλ.

Ειπε..........................

"Καλώ τους έλληνες φιλάθλους να αφιερώσουν την Τρίτη δύο λεπτά για να δουν την κούρσα του τελικού. Ξέρω ότι την ίδια ώρα παίζει ο Ολυμπιακός Champions League, αλλά η Σερίφ δεν είναι Ρεάλ Μαδρίτης"

Περικλής Ιακωβάκης

(...μετά την πρόκρισή του στον τελικό των 400μ. εμπ. που θα γίνει την Τρίτη 18/8 στις 21:50GR)

Ψιθυροι..........................

Μπολτομάνια στο Βερολίνο! Ο Ουσέιν Μπολτ άργησε πάνω από μιάμιση ώρα για να πάει στη συνέντευξη Τύπου καθώς χιλιάδες φίλαθλοι προσπαθούσαν του πάρουν ένα αυτόγραφο. Ο τζαμαϊκανός έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στη Γερμανία με το 9.58 που σημείωσε στον τελικό των 100μ.


Με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη πήγε στη Ρουμανία ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της Βασλούι με την Μπρασόφ...


Ζάχαρο... θα πάθουν στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού από τα πολλά γλυκά. Χρόνια πολλά σε Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Παναγιώτη Γιαννάκη και Παναγιώτη Βασιλόπουλο



Υπό τους ήχους της ρέγκε προπονούνται οι τζαμαϊκανοί αθλητές στο Βερολίνο. Η Σάνια Ρίτσαρντς, μάλιστα, δάνεισε το CD με το αγαπημένο της τραγούδι στον Ουσέιν Μπολτ για να το ακούει κατά τη διάρκεια της προπόνησής του. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. πρόσφερε ένα ξεχωριστό σόου στην προπόνηση με τις χορευτικές φιγούρες του.


Αντίπαλος με τους επί μια διετία συμπαίκτες του στον ΟΦΗ βρέθηκε την Παρασκευή (14/8) ο Αλεξάντερ Σίμιτς, ο οποίος πλέον βγάζει το ψωμί του στην Λάρισα.


Οι δόσεις... Κωτσόβουλου της ΑΕΚ πέρασαν στους Τσακίρη και Κομπότη για Μάκο και Λεονάρντο αντίστοιχα, όμως δεν ίσχυσε το ίδιο και στους νοτιοαφρικανούς της Μαμελόντι για τον Γκάκα.


Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ` αγόρι της... Βαρέθηκε το βουνό η Γωγώ και ο Τραϊανός ετοιμάζεται να της αγοράσει ένα παλατάκι στις Φοινικούδες της Λάρνακας


Στην Ελαφόνησο σκέφτεται να χτίσει έναν... πύργο ο Μίκαελ Σουμάχερ!


Στην αγκαλιά του Παναγιώτη Λιαδέλη βρήκε το... λιμάνι της η Σοφία Αλιμπέρτη


Πήρε τον Ντουγκλάο η Καβάλα-Τα πήρε ο Μάκης με την ήττα

douglas_ferreira_1a.jpgΜε καθυστέρηση λίγων εβδομάδων, η Καβάλα έκανε τελικά δικόν της τον Βραζιλιάνο Ντούκλας Φερέιρα ή αλλιώς «Ντουγκλάο», ο οποίος θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του ηγέτη στα μετόπισθεν της μακεδονικής ομάδας.

Ο πανήψηλος (1.93 μ.) Βραζιλιάνος στόπερ έπειτα από συζητήσεις ημερών με τους «αργοναύτες» τα βρήκε τελικά σε όλα για συμβόλαιο 3 ετών και αποκτήθηκε ως «ελεύθερος» κι όχι ως «δανεικός» από την γαλλική Ναντ. Για τον Ντουγκλάο είχε ενδιαφερθεί τον περασμένο Ιανουάριο και ο Πανιώνιος, ενώ πέρσι προτού καταλήξει τελικά στη Ναντ, τον διεκδίκησε και η Γουότφορντ.

Κι ενώ η υπόθεση του Ντουγκλάο είχε αίσιο τέλος, σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η περίπτωση του Ντανιέλ Μορεϊρά. Ο Γάλλος επιθετικός, που είχε περάσει από Λανς, Γκινγκάμπ, Τουλούζ και Ρεν επέλεξε τελικά την Μπουλόν από το να... μεταναστεύσει εκτός Γαλλίας κι έτσι το κεφάλαιο «Καβάλα» έκλεισε για τον ίδιο.



doxa-kavala_2-0_niki.jpgΤα πήρε ο Μάκης με την ήττα

Στο μεταξύ, η τραγική εμφάνιση της Καβάλας στο χθεσινό φιλικό με τη Δόξα Δράμας και η ήττα με 2-0, έκανε έξω φρενών τον ιδιοκτήτη του ΑΟΚ, Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος με το που σημειώθηκε το δεύτερο γκολ του Άγγου στο 84' (το πρώτο στο 62') πέταξε εκνευρισμένος το πούρο του και το μπουκαλάκι με το νερό που είχε στην περίφραξη του σταδίου! Μάλιστα όπως λεγόταν χθες αργά το βράδυ από κύκλους της μακεδονικής ΠΑΕ, δεν αποκλείονται κι εξελίξεις μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στο φιλικό η Καβάλα δοκίμασε τους Κετέ και Γιακούμπ και η Δόξα τους Ροκάστλ (πέρυσι στον Θρασύβουλο) και τον Νουόκο του Πανθρακικού.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 4-4-2: Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Πακάλτσης, Ρομπίνιο, Σαμαράς, Τσιμπλίδης, Γκίκας, Πινδώνης, Γκονζάλες, Βαν Ες, Χλωρός

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 4-4-2: Καρατζιοβαλής (70' Καραβελίδης), Παπαθανασίου, Πακάλτσης, Ρομπίνιο (70' Μπαξεβανίδης), Σαμαράς (67' Γαλακτερός), Ν' Ντουρ, Νουόκο, Ροκάστλ, Μαχαιρούδης, Αγγος, Τσουκαλάς.

ΚΑΒΑΛΑ

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 4-3-3: Κατεργιανάκης, Ντομπρασίνοβιτς, Κέτε, Ψωμάς, Πετκάκης, Λάκης, Ιωάννου, Σιόντης, Σουλτανίδης, Σταμπολζίεφ, Ντουκρόκ.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 4-3-3: Λαζαρίδης, Ντομπρασίνοβιτς, Καλάϊτζιτς, Ψωμάς, Γιουκούμπ (75' Μπάκοβιτς), Λάκης, Ιωάννου, Μεντί, Ντουγκλάο, Σταμπολζίεφ (50' Γιάννου), Ντουκρόκ.

Νέο «κρούσμα» από τον Μπακαγιόκο!

bakayoko-pas-1.jpgΟ... λύκος κι αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του... Τι κι αν έχει πατήσει πλέον το 33ο έτος της ηλικίας του, ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο εξακολουθεί να αποδεικνύει πως είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας.

Ο Ιβοριανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, λίγες μέρες μετά το επεισόδιο που είχε με τον Τάτο στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, έβγαλε και πάλι προς τα έξω τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, σημειώνοντας νέο επεισόδιο στην προπόνηση του Σαββάτου. Ενα δυνατό τάκλιν του Βάντερσον, έκανε τον Μπακαγιόκο... Τούρκο με αποτέλεσμα να επιτεθεί και να αρπάξει από τον λαιμό τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ. Η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων γλίτωσε τα χειρότερα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πλέον πως στον ΠΑΣ έχουν αρχίσει να προβληματίζονται έντονα με τα... τερτίπια του «Μπάκα». Παρόλα αυτά συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή του φιλικού με την Κρανούλα, αν και οι Καζναφέρης και Μιχαλόπουλος που παραβίασαν το ωράριο την Παρασκευή έμειναν εκτός...

Αρχηγός ο Μανιάτης στον Πανιώνιο!

maniatis.jpgΟ Γιάννης Μανιάτης στα 23 του, θα είναι ο «αντικαταστάτης» του Γρηγόρη Μάκου στην αρχηγεία του Πανιωνίου.

Ο Βοιωτός δεξιός μπακ, που έχει «κλείσει» αισίως 5 χρόνια στον Πανιώνιο και στις αρχές του καλοκαιριού ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον «Ιστορικό» έως το 2012, θα είναι ο πρώτος αρχηγός του Πανιωνίου στη νέα σεζόν, με τη σύμφωνη γνώμη και του Εμίλιο Φερέρα. Την τετράδα των «ηγετών» του Πανιωνίου συμπληρώνουν οι Αλβάρο Ρεκόμπα, Μπόσκο Μπάλαμπαν και Φανούρης Γουνδουλάκης.

Δεύτερη αποβολή για τον Καπετάνο


Αποβλήθηκε και πάλι ο Καπετάνος Ο Παντελής Καπετάνος είδε για δεύτερη φορά φέτος την κόκκινη κάρτα, αλλά το χειρότερο για την ομάδα του ήταν ότι ηττήθηκε εντός έδρας από την Ουνιρέα Ουρζιτσένι με 1-0 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του ρουμανικού πρωταθλήματος. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Αποστόλ στο 72'.

Ο Έλληνας επιθετικός ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες τις οποίες είδε σε διάστημα 15' (στο 68' και στο 82'), ήταν ο ήρωας της ομάδας της Βουκουρεστίου τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα είχε πετύχει το γκολ που άνοιξε το δρόμο της νίκης επί της Σεαλούλ και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής είχε σκοράρει το γκολ με το οποίο η Στεάουα είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 1-1 με την Εκομάξ Κλουζ. Και στα δύο αυτά παιχνίδια είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Στο κυριακάτικο ματς με την Ουνιρέα Ουρζιτσένι είχε ξεκινήσει βασικός.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ είχε αποβληθεί και στο πρώτο ματς με την Ουίπεστ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (σ. σ. από τον Έλληνα διαιτητή, Μιχάλη Κουκουλάκη).

Λεπτομέρεια: Και σε εκείνο το ματς είχε ξεκινήσει βασικός

Η Αϊντχόφεν πήρε το ντέρμπι


Ο Ότμαν Μπακάλ Συναρπαστική εξέλιξη είχε το κλασσικό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, που έληξε με νικήτρια την Αϊντχόφεν επί του Αγιαξ, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η ομάδα του Φρεντ Ρούτεν επικράτησε με 4-3 αυτής του Μάρτιν Γιολ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζούτακ και Μπακάλ!

Ο "Αίαντας" προηγήθηκε δύο φορές με τον Σουάρες (2' και 39'), όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αρχικά με τον Τζούτζακ (36') και στην συνέχεια με τον Μπακάλ (50'). Λίγο αργότερα (54') ο Τζούτζακ έδωσε το προβάδισμα στην Αϊντχόβεν, αλλά στο 58' ο Εμάνουελσον ισοφάρισε για την Αγιαξ. Το τελικό σκορ, διαμόρφωσε ο -ήρωας της Αϊντχόφεν- Μπακάλ στο 74ο λεπτό.

Αϊντχόφεν: Ίσακσον, Μανόλεφ, Σαλσίδο (46' Ροντρίγκες), Πίτερς, Σίμονς, Αφελάι, Μπακάλ, Λάζοβιτς (84' Αμραμπάτ), Τοϊβόνεν (68' Κούφερμανς), Τζούτζακ.
Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Βίλαερτ, Aλντερβαϊλερντ, Ατούμπα, Ενό, Ντε Ζέου, Φερτόνγκεν, Εμανουέλσον (76' Σουλεϊμάνι), Ρόμενταλ (83' Τσβίτανιτς), Σουάρες.

Στα υπόλοιπα ματς της 3ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):

Χέρακλες - Φέγενορντ 0-1
(71' Τόμασον)

Ρόντα - Ναϊμέγκεν 1-0
(59' Γιάνκλερ, στο 90' αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Βέλενμπεργκ)

Ουτρέχτη - Φένλο 2-2
(14', 57' Μέρτενς - 3' Καλάμπρο, 77' Χόντα)

Γκρόνινγκεν - Μπρέντα 1-2
(82' Φαν Ντερ Λάακ - 38' Ντε Γκράαφ, 52' Κουάκμαν

Με το αριστερό Πόρτο και Μπενφίκα


Οι παίκτες της Μαρίτιμο πανηγυρίζουν το γκολ του Αλόνσο Με απώλεια βαθμών άρχισε η Πόρτο την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στην Πορτογαλία. Οι "δράκοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 εκτός έδρας με την Πάσος Φερέιρα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12' με τον Ρικάρντο, ωστόσο η Πόρτο, η οποία αγωνιζόταν από το 56' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χουλκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ισοφάρισε με τον Φαλκάο στο 78'.

Απώλεια βαθμών είχε και η Μπενφίκα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ με τη Μαρίτιμο εντός έδρας...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):

Πάσος Φερέιρα - Πόρτο 1-1
(12' Ρικάρντο - 78' Φαλκάο)

Μπενφίκα - Μαρίτιμο 1-1
(86' Ουέλντον - 25' πεν. Αλόνσο)

Ουνιάο Λεϊρία - Ρίο Αβε 1-1
(71' Καρλάο - 36' πεν. Γουίρες)

Ναβάλ - Ολχανένσε 0-0

Νίκη στο 90' για τη Σαρλερουά


Ο Σιρίλ Τερό λύτρωσε τη Σαρλερουά Η Σαρλερουά νίκησε 1-0 την Γκέρμιναλ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος, χάρη σε τέρμα του Τερό στο 90ο λεπτό.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Κορτράικ με τη Μουσκρόν. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Τα τέρματα της Κορτράικ σημείωσαν οι Μπένκο (71', πέναλτι) και Μπελοσίν (73'), ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό με τα γκολ του Ουκουνουανέ (47', 90')

Δεν τρόμαξε ο Ντούσκο


Ανοιξε τα χαρτιά του ο Μπάγεβιτς Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προπόνησε το πρωί της Κυριακής τους "κιτρινόμαυρους" και στη συνέχεια "πέταξε" για τη Ρουμανία, όπου και παρακολούθησε την αντίπαλο της ΑΕΚ στα play off του Europa League, Bασλούι, στον εντός έδρας αγώνα με τη Μπρασόφ (2-2). Ο 61χρονος τεχνικός θέλησε να δει ιδίοις όμμασι την ρουμανική ομάδα για να σχηματίσει προσωπική άποψη για τη δυναμικότητά της.

Οι εντυπώσεις που σχημάτισε ο "Ντούσκο" ήταν ότι πρόκειται για μία σφιχτή και δυνατή ομάδα με αρκετά καλή φυσικά κατάσταση. Επίσης θεωρεί ότι η επιθετική της γραμμή είναι και η πιο επικίνδυνη. Ο Μπάγεβιτς πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να χτυπήσει τη Βασλούι στο "τρωτό" της σημείο το οποίο δεν είναι άλλο από την αμυντική της γραμμή. Πάντως όπως επισήμανε σε συνεργάτες του, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν η ρουμάνικη ομάδα δεν επιδιώκει να παίξει παιχνίδι πρωτοβουλίας, αλλά ψάχνει την κόντρα...

Το ερωτηματικό του Τεν Κάτε


Ο Λουκάς Βύντρα πανηγυρίζει... Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για τα ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Χενκ Τεν Κάτε, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο σύστημα που θα εφαρμόσει. Ωστόσο δεν έχει αποφασίσει για τα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα για το ποιοί θα παίξουν στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, το "τριφύλλι" θα παραταχθεί με 4-3-2-1. Ο Λουκάς Βύντρα θα είναι ο ένας από τους δύο και με δεδομένο ότι ο Γιόσου Σαριέγκι είναι τιμωρημένος και ο Σεντρίκ Καντέ τραυματίας, μας απομένουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή του Ματίας Μπίαρσμιρ και η δεύτερη αυτή του Κώστα Κατσουράνη.

Αν αγωνιστεί ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός, τότε την τριάδα των αμυντικών χαφ θα αποτελούν ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τους Καραγκούνη αριστερά, Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Σισέ στην κορυφή. Αν αγωνιστεί ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα δίπλα στον Βύντρα, τότε υπάρχουν τουλάχιστον δύο εναλλακτίκά σενάρια.

Το ένα και πιο πιθανό θέλει τον Ολλανδό τεχνικό να αλλαζει το σύστημα (4-2-3-1) και να παίρνει θέση στην αρχική ενδεκάδα ο Λέτο. Το δεύτερο και πιο απίθανο είναι να παίξει και ο Μαρσέλο Μάτος (!) που εντυπωσίασε στα φιλικά. Όσο για τους υπόλοιπους "πράσινους" είναι ήδη γνωστοί. Ο Γκαλίνοβιτς θα κάτσει κάτω από τα γκολπόστ και οι Μουν και Σπυρόπουλος θα είναι στα άκρα της άμυνας.

Σύστημα για το "διπλό"



Ο Κετσπάγια στον πάγκο του Ολυμπιακού Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει ότι τα δύο ματς του Ολυμπιακού με τη Σερίφ είναι όλα τα... λεφτά για τους "ερυθρόλευκους". Ο Γεωργιανός τεχνικός θέλει καταστρώνει τα πλάνα του για να πάρει η ομάδα του το "διπλό" στη Μολδαβία και να βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει δείξει εώς σήμερα ο Κετσπάγια, θα παρατάξει τον Ολυμπιακός με 4-5-1. Ο Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Ζεβλάκοφ (δεξία), Μπράβο (αριστερά), Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ (στο κέντρο της άμυνας).

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Λεντέσμα και Ντουντού, οι οποίοι θα έχουν ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Μαρέσκα να αγωνίζεται μπροστά τους. Οι Γκαλέτι και Ζαϊρί (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) θα βρίσκονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Ντιόγκο ή ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η χρησιμοποίηση του Λεονάρντο στα αριστερά, καθώς ο Βραζιλιάνος θεωρείται ετοιμοπόλεμος. Εκτός αποστολής η οποία θα αναχωρήσει τη Δευτέρα θα βρίσκονται οι τραυματίες Τοροσίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ντάρμπισαϊρ.

Με 20 παίκτες στη Μολδαβία
Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού την προετοιμασία τους για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σερίφ Τιρασπόλ. Μετά το τέλος της κυριακάτικης προπόνησης, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 παικτών, οι οποίοι συνθέτουν την αποστολή.

Αυτοί είναι οι: Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Ντιόγκο, Ντομί, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος και Σοϊλέδης.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι Τοροσίδης και Ντάρμπισιρ συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν, ενώ ο Γ. Παπαδόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γήπεδο έκανε ο Παναγόπουλος.

Αγωνία για Νέτο και Αράνο


Ο Νέτο με τη φανέλα του Αρη Ο Ντάρσι Νέτο και ο Κάρλος Αράνο, οι δύο ακραίοι μπακ είναι οι μόνοι -αλλά σημαντικότατοι- παίκτες του Αρη, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη διάθεση του Ιομάρ Μαζίνιο, καθώς βρίσκονται στη λίστα με τους τραυματίες. Πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία, ότι θα προλάβουν το ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο.


Ο Νέτο χτύπησε στο κουτεπιέ του δεξιού του ποδιού, σε μια φάση του αγώνα με την Ουντινέζε. Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε ειδική θεραπεία και από τη Δευτέρα, προσδοκάται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Ο Αράνο ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στο αριστερό του πόδι το οποίο "κληρονόμησε" στο φιλικό με την Κιέβο. Ο Αργεντινός θα δοκιμάσει από Δευτέρα να ακολουθήσει το πρόγραμμα με τους υπολοίπους συμπαίκτες του.

Γκαρσία: "Στην Τούμπα για πάντα"


Ο Πάμπλο Γκαρσία πανηγυρίζει Τα σενάρια της πώλησης του Πάμπλο Γκαρσία στην Ανκαραγκουτσού, έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτά καλώντας τον Ουρουγουανό στα γραφεία της ΠΑΕ, πριν από το φιλικό με τον Εργοτέλη. Εκεί τον ρώτησε αν θέλει να παραμείνει στο "δικέφαλο" και πήρε την απάντηση που προσδοκούσε.

"Εγώ αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο της και όλους εσάς με τους οποίους είμαι μαζί κάθε μέρα και θέλω να μείνω για πάντα στον ΠΑΟΚ. Εφόσον αυτό είναι και δική σας επιθυμία τότε δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίσουμε μαζί μέχρι τέλους της καριέρας μου. Η οικογένειά μου λατρεύει την Ελλάδα, ο κόσμος μας έχει κερδίσει με την αγάπη του και με όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να σκέφτομαι να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα. Αλλωστε, έχω παίξει σε Ρεάλ και Μίλαν, ομάδες πολύ μεγάλες σε όλο τον πλανήτη και θεωρώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ ισάξιο σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Γκαρσία.

Από την πλευρά του, ο Ζαγοράκης τόνισε στον 32χρονο μέσο: "Εμείς πάντα σε θέλαμε. Σε θεωρούμε έναν από τους ηγέτες της ομάδας, είσαι μια μεγάλη προσωπικότητα και ουδέποτε σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να φύγεις".

Μετά από αυτή τη συζήτηση ξεκαθαρίστηκε απόλυτα ότι οι δυο πλευρές συνεχίζουν μαζί...