Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Βάλε γκολ, βάλε γκολ...!!

Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια και στην περίπτωση του Άρη εξηγούν το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει...
Βάλε γκολ, βάλε γκολ...
Ποιος να το περίμενε… Ποιος να το φανταζόταν… Αν μη τι άλλο, αυτό που διακρίνει το φετινό ρόστερ του ΑΡΗ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η ύπαρξη ποιοτικών και ικανών επιθετικών και μεσοεπιθετικών. Τέτοιων και τόσων που το καλοκαίρι εγγυόταν ότι, αν μη τι άλλο, η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο γκολ. Κι όμως…
Η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή που βιώνει στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ. Το γκολ είναι το μεγάλο του πρόβλημα, αφού σε 5 αγώνες έχει σκοράρει μόλις 2 γκολ. Κι αυτά, μάλιστα, δεν προήλθαν από επιθετικούς, αλλά από τους… στόπερ.
Το ένα από τον Σανκαρέ και το άλλο από τον Λαζαρίδη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αμφότερα τα γκολ προήλθαν από στημένες φάσεις, δείγμα του ότι ο ΑΡΗΣ έχει αδυναμίες και στη δημιουργία φάσεων μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Οι φορ, όπως και οι μεσοεπιθετικοί, παραμένουν… μαλωμένοι με το γκολ.
Όσοι πήραν ευκαιρίες δηλαδή, γιατί ο Σολτάνι πρόλαβε να παίξει μόλις 45 λεπτά (η κόκκινη κάρτα με τον Ατρόμητο του στοίχισε 3 αγωνιστικές), ενώ ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ βρίσκεται ακόμη στα… πιτς. Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια. Οι συνολικές προσπάθειες του ΑΡΗ για γκολ είναι 45. Από αυτές, μόλις στις 9 περιπτώσεις η μπάλα… βρήκε εστία!!! Κάτι δείχνει αυτό.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο allaboutaris.com

Από το Περιστέρι στο Μαρκόπουλο...

Η επέλαση των χούλιγκαν μετά τα όσα έγιναν νωρίτερα στο Περιστέρι συνεχίστηκε στο Μαρκόπουλο, όταν άγνωστοι έκαναν "ντου" στο ματς της τοπικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για την Α1 Γυναικών στο βόλεϊ...
Φωτό αρχείου
Άγνωστοι, οι οποίοι δεν φορούσαν διακριτικά, εισέβαλαν στο κλειστό και πέταξαν μολότοφ και καπνογόνα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βγήκαν έξω και ο... πόλεμος συνεχίστηκε εκεί.
Η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική και ο αγώνας διεκόπη, αφού στο γήπεδο επικράτησε... κόλαση με κροτίδες και βεγγαλικά, καθώς και πέτρες και καδρόνια(!) ενώ οι ομάδες αποχώρησαν και το ματς διεκόπη! Το σκορ ήταν 1-1 στο πρώτο σετ.

"Ήμασταν αποφασιστικοί"

Ο Μπάμπης Τεννές έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί της Ξάνθης, τονίζοντας ότι το ματς κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και στην καλή εμφάνιση των Αγρινιωτών.
"Ήμασταν αποφασιστικοί"
«Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και την απόδοσή τους που ήταν πολύ καλή», δήλωσε ο τεχνικός του Παναιτωλικού στην κάμερα της Nova και συμπλήρωσε αναφορικά με τα πλάνα του και αν αυτά βγήκαν στο παιχνίδι:

«Όταν κερδίζει η ομάδα λέμε ότι βγήκαν τα πλάνα. Το ματς κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και στην πολύ καλή εμφάνιση των παικτών».

''Δεν χρωστάμε τίποτα στον Τσάκα''

Σε διάψευση περί συνάντησης με τον Βλάσης Τσάκας προχώρησε ο σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού στο Ζωγράφου, με ανακοίνωσή του. Μάλιστα το κλαμπ κατηγορεί τον κομιστή της πρότασης του πρίγκιπα για... προχειρότητα στο θέμα της αγοραπωλησίας της ομάδας.
''Δεν χρωστάμε τίποτα στον Τσάκα''
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
''Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε (μέσω ιστοσελίδας) οτι ο τσάκας χρωσταει στον Σύνδεσμό μας ενα ραντεβού. Θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε οτι ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί πολύ απλά κανένα μέλος του Συνδεσμου δεν συναντήθηκε και δεν μίλησε μαζί του. Πως γίνεται λοιπόν να χρωστάει συνάντηση ειδικά σε εμάς; Την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα άλλα θέματα με τα οποία ασχολείται καλά θα κάνει να την αφήσει στην άκρη όταν μιλά για τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.
Από την άλλη ίσως ο τσάκας να έχει χάσει τον λογαριασμό ή να έχει μπερδευτεί με το τι εχει τάξει και σε ποιους. Απο την εμφάνιση του και μετά έχει τάξει απο ipads μέχρι μεταγραφές (μεγαλύτερες του Cisse) και πριμ για νικες στα ντέρμπυ. Ας λύσει πρώτα τα απλά θέματα, όπως για παράδειγμα το πως ακριβώς λέγεται ο πρίγκιπας(;) ποιοι ειναι οι “συμπαιχτες“ του και πότε θα έρθουν τα πρωτότυπα έγγραφα και ας αφήσει τις μεταγραφες (τυπου Σικαμπαλα) με τις οποίες θα γκρεμιστεί το αεροδρόμιο.
Οσον αφορα την ιστοσελιδα στην οποια δόθηκε η συνέντευξη, και μόνο το γεγονός οτι θα ξεκίναγε με το όνομα www.vazelos.gr τα λέει όλα.
Υ.Γ. Επειδή το παραμύθι το χουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, η συγκεκριμένη ανακοίνωση βγαίνει για ένα και μόνο λόγο: επειδή ο τσάκας αναφέρθηκε ονομαστικά στον Σύνδεσμό μας. Για οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικά με την υποτιθέμενη “αγοροπωλησία” της ΠΑΕ, οι ανακοινώσεις του Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13 μας καλύπτουν ΑΠΟΛΥΤΑ.
Υ.Γ. 1 Οποιος έπαιξε με τον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, απλα έχασε…"

Μπλακ... Τζακ για Άρη!!

Την αποστολή για το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη ανακοίνωσε ο Νίκος Κωστένογλου, παίρνοντας μαζί του 21 ποδοσφαιριστές.
Μπλακ... Τζακ για Άρη
Την αποστολή απαρτίζουν οι: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Μανωλάς, Χέλγκασον, Καράμπελας, Βάργκας, Μάκος, Γκέντσογλου, Ρίκκα, Καφές, Γκερέιρο, Μπερνς, Λεονάρντο, Λαγός, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος.

«Θα ήταν άδικο να μην κερδίζαμε»

Για το δίκαιο της νίκης του Ατρόμητου, έκανε λόγο ο Γιώργος Δώνης, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι.
«Θα ήταν άδικο να μην κερδίζαμε»
«Γενικά, ο Ατρόμητος ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Δώνης που συνέχισε τονίζοντας:
«Δεν απειλούμαστε καθόλου στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και θα ήταν πολύ άδικο αν τελικά δεν κατορθώναμε να φτάσουμε στη νίκη».
Ο τεχνικός του Ατρόμητου απέφυγε να αναφερθεί ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μια δική του αλλαγή (ο Αναστασάκος) ήταν αυτή που «γύρισε» το παιχνίδι, επισημαίνοντας:
«Δεν σκέφτομαι έτσι. Το σημαντικό είναι ότι αν και μείναμε πίσω στο σκορ, έχουμε ένα άλλο εναλλακτικό πλάνο που το δουλεύουμε στην προπόνηση. Το εφάρμοσαν πολύ καλά τα παιδιά και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

Έλληνες έτοιμοι για μετανάστευση!!

Με το βλέμμα και το... βιογραφικό στο εξωτερικό οι Έλληνες. Αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον εκτός Ελλάδας. Δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά τον Σεπτέμβριο.
Έλληνες έτοιμοι για μετανάστευση
Η απογοήτευση που διακατέχει τους Έλληνες, τη στιγμή που τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, ωθεί τους πολίτες σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το Europass που προμηθεύει εργοδότες με βιογραφικά ανέργων από όλη την Ευρώπη, μόνο το Σεπτέμβριο 13.300 Έλληνες κατέθεσαν αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι σε ποσοστό 63,5%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, είναι κάτω των 30 ετών.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως τα βιογραφικά Ελλήνων το 2008 δεν ξεπερνούσαν τα 2.200
Στο μεταξύ, μετά την έλευση της οικονομικής κρίσης τα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Συντάγματος δοκιμάζονται σκληρά από το "κλείσιμο" της πόλης, με τις πορείες και κυρίως από τα επεισόδια.
Επαγγελματίες και γνωστά μαγαζιά, έπειτα από δεκαετίες, σχεδιάζουν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή, αφού μετά βίας δουλεύουν 2-3 ημέρες την εβδομάδα.
ΠΗΓΗ: News247.gr

Εύκολα στη Δράμα, με "Τσάρτσα" και Μήτσο!!

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στη Δράμα από τον νεοφώτιστο ΚΑΟΔ, του οποίου επικράτησε με 95-74. Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης και Λόγκαν οι κορυφαίοι των "πράσινων", ο Σάντερς ξεχώρισε για τους Δραμινούς.
Εύκολα στη Δράμα, με "Τσάρτσα" και Μήτσο
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ έθεσε προβλήματα στον Παναθηναϊκό και προηγήθηκε με 24-23. Οι Δραμινοί προηγήθηκαν και με 4 (27-23), ωστόσο, από εκεί κι έπειτα οι πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν... γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Με ένα σερί 6-0, οι "πράσινοι" πέρασαν μπροστά με 27-29 και έφτασαν στο 40-51 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι παίκτες του "Ζοτς" δεν κατέβασαν ρυθμούς και ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά.Το σκορ έφτασε στο 45-67 (η μεγαλύτερη του παιχνιδιού για το "τριφύλλι"), ο ΚΑΟΔ προσπάθησε να μειώσει (66-77), αλλά το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του και το τελικό 74-95 ήρθε φυσιολογικά και πολύ άνετα για τους "πράσινους".

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Τσαρτσαρής (15π.), Λόγκαν (15), Διαμαντίδης (16), ενώ από τον ΚΑΟΔ ο Σάντερς ήταν ό, τι καλύτερο έχοντας 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 40-51, 58-71, 74-95

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σάντερς 17 (3/4τρίπ., 3ασ.), Καρύδας 11 (2/3τρίπ., 3λ.), Χαραλαμπίδης 8 (0/1τρίπ., 9ασ., 5λ.), Αθηναίου (0/1τρίπ., 2λ.), Ιωακειμίδης, Μίτσελ 8, Κιτσούλης 4, Τσέρανιτς 10 (8/10β., 5ρ., 3λ.), Φλάουερς 12(3/5τρίπ., 10ρ., 3ασ.), Κακαρούδης 2, Μπένας, Στυλίδης 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2 (2λ.), Μπατίστ 6, Λόγκαν 15 (1/4τρίπ., 4ασ.), Σάτο 9 (1/2τρίπ., 11ρ., 2ασ.), Τσαρτσαρής 15 (3ασ.), Διαμαντίδης 16 (1/4τρίπ., 6ασ., 3κλ.), Βουγιούκας 5, Καλάθης Ν. 11 (0/2τρίπ., 2ασ., 2λ.), Σμιθ 6 (0/1τρίπ., 2λ.), Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 8 (1/3τρίπ.)

«Έτσι θέλω την Άρσεναλ!»

Ο Αρσέν Βενγκέρ πανευτυχής μετά τη νίκη της Άρσεναλ με 5-3 εκτός έδρας επί της Τσέλσι, τόνισε πως είδε από την ομάδα του το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζουν.
«Έτσι θέλω την Άρσεναλ!»
«Ηταν ένα φανταστικό ματς, και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε και δημιουργήσαμε τη μία φάση μετά την άλλη.

Συνολικά, δείξαμε πως έχουμε ποιότητα και χαρακτήρα. Το να γυρνάς το παιχνίδι από 2-1 δείχνει πόσο μεγάλη αποφασιστικότητα έχουμε. Πετύχαμε τον στόχο να κερδίσουμε ένα ντέρμπι μακριά από την έδρα μας και το κάναμε με στυλ, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Τρίτης με τη Μαρσέιγ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε, και πάντα μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στην άμυνα στο πρώτο μέρος»,
τόνισε ο Αλσατός.

Την είδε... Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το απίστευτο γκολ που έβαλε ο Ντενίζ Μπάρις της Αντάλιασπορ, στο ματς με την Τράμπζονσπορ και θύμισε... Μαραντόνα!
Την είδε... Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το γκολ του Μπάρις από το 0:50 και μετά.

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Τεσσάρα με "σούπερ Μάριο" η Μπάγερν!!

Η Μπάγερν με δύο γκολ του «Σούπερ-Μάριο» Γκόμεζ επικράτησε με 4-0 της Νυρεμβέργης, ξεπερνώντας την ήττα από το Ανόβερο- Δύσκολες νίκες για Γκλάντμπαχ, Σάλκε
Τεσσάρα με "σούπερ Μάριο" η Μπάγερν
Στις νίκες επέστρεψε η Μπάγερν Μονάχου, αφού κέρδισε με 4-0 την Νυρεμβέργη στην «Αλιάνζ Αρίνα» για την 11η Αγωνιστική φθάνοντας τους 25βαθμούς.
Η Μπάγερν πήρε προβάδισμα μόλις στο 2' όταν ο Σβαινστάϊγκερ σέντραρε από τα δεξιά για τον Γκόμεζ, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Στέφαν. Οι Βαυαροί ζευγάρωσαν τα τέρματα της στο 20' όταν ο Μίλερ πάσαρε στον Γκόμεζ που βρήκε τον Σβαινστάϊγκερ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-0 στο 39' όταν ο Λαμ πάσαρε στον Ριμπερί, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 18 μέτρα έστειλε την μπάλα στην γωνία του Στέφαν. Η Μπάγερν έκανε το τελικό 4-0 στο 69' όταν ο Κρόος πάσαρε στον Γκόμεζ, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Στέφαν.
Στην 4η θέση πέρασε η Γκλάντμπαχ, αφού επικράτησε με 2-1 του Ανόβερο στο «Μπορούσια Πάρκ» φθάνοντας τους είκοσι βαθμούς. Η Γκλάντμπαχ άνοιξε το σκορ στο 21' όταν Αράνγκο και Χάνκε συνδυάστηκαν και ο δεύτερος πάσαρε στον Ρόις, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ζίλερ. Το Ανόβερο απάντησε στο 26' όταν ο Πάντερ σέντραρε από τα αριστερά για τον Πόγαδετς, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι πήραν νέο προβάδισμα στο 50' όταν ο Αράνγκο πάσαρε στον Ρόις, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 16 μέτρα νίκησε τον Ζίλερ κάνοντας το 2-1.
Στην 2η θέση ανέβηκε η Σάλκε, αφού επικράτησε με 3-1 της Χοφενχάϊμ στην «Βέλτινς Αρίνα» φθάνοντας τους είκοσι ένα βαθμούς.  Οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ στο 28' όταν ο Ντράξτερ τροφοδότησε τον Ραούλ, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Στάρκε. Η Χοφενχάϊμ ισοφάρισε στο 63' όταν Μπάμπελ γύρισε στον Ιμπίσεβιτς που με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ουνερστάλ. Η Σάλκε πήρε νέο προβάδισμα στο 73' όταν ο Χούντελααρ κέρδισε πέναλτι από τον Κόμπερ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος κάνοντας το 2-1. Η Σάλκε «κλείδωσε» την νίκη στο 76' όταν ο Ντράξτερ πάσαρε στον Χούντελααρ, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Στην 10η θέση σκαρφάλωσε η Χέρτα Βερολίνου, καθώς νίκησε με 3-2 την Βόλφσμπουργκ στην «Βολβσβάγκεν Αρίνα» φθάνοντας τους δεκαέξι βαθμούς. Η Χέρτα πήρε προβάδισμα στο 27' όταν ο Λασονγκά πάσαρε στον Ράφαελ, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μπενάλιο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 31' όταν ο Ντεζάγκα τροφοδότησε τον Μαντζούκιτς, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Η Χέρτα σκόραρε ξανά στο 36' όταν ο Λασονγκά κέρδισε πέναλτι από τον Μπενάλιο, το οποίο αξιοποίησε ο Κομπιασβίλι. Η Βόλφσμπουργκ ισοφάρισε στο 84' με απευθείας αριστερό φάουλ του Σάφερ από τα 18 μέτρα, όμως η Χέρτα πήρε την νίκη στο 85' όταν ο Ράμος τροφοδότησε τον Λασονγκά, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-3.
Πηγή: aek365.gr

Αναστασάκος... Κυρίου στο Περιστέρι!!

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Ατρόμητος, καθώς επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου με πρωταγωνιστή τον Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος γύρισε το ματς για την ομάδα του με δύο προσωπικά του γκολ (61'-64'), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 57' με τον Σκέμπρι..
Αναστασάκος... Κυρίου στο Περιστέρι!
Αήττητος παρέμεινε και την 8η αγωνιστική ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έδειξαν πειθαρχία, αποφασιστικότητα και υπομονή και παρ' ότι έμείναν πίσω στο σκορ στο 57' με το γκολ του Σκέμπρι, κατάφεραν αν πάρουν τους τρεις βαθμούς με δύο τέρματα του Αναστασάκου στο 61' και το 64'.
Το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, πραγματοποιώντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, καμία όμως από αυτές δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... κλασσική! Από την άλλη μεριά, ο Πανιώνιος, αν και βγήκε δύο φορές στην αντεπίθεση δεν μπόρεσε να κυνηγήσει με αξιώσεις το γκολ αφού οι τελικές επιλογές ήταν λανθασμένες. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους από το 23' μέχρι το 35', μία χρονική περίοδος όπου έχασαν συνολικά έξι ευκαιρίες με τους Γιαννούλη (23', 24'), Φυτανίδη (26'), Μπρίτο (28'), Μήτρογλου (32') και Επστάιν (36'). Μάλιστα στη φάση του Μήτρογλου οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, καθώς ο Τσότσαλιτς έκοψε αντικανονικά τον Έλληνα διεθνή επιθετικό!
Όπως καταλαβαίνετε, ο Πανιώνιος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ η μοναδική φάση που απείλησε ήταν στο 42' με τον Ιτάνζ να αποκρούει εξ επαφής το σουτ του Σιόβα.
Στην επανάληψη τα πράγματα ήλθαν λίγο διαφορετικά για τους Περιστεριώτες, παρ' ότι ήταν οι κυρίαρχοι του πρώτου μέρους. Και αυτό γιατί στο 57' ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο σκορ, με τον πρώην... Βολιώτη, Σκέμπρι να ανοίγει το σκορ (0-1).
Με το που δέχτηκε το γκολ ο Ατρόμητος, ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς (60') τον Αναστασάκο, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του σκορ. Ο Έλληνας επιθετικός δικαίωσε τον προπονητή του ένα λεπτό αργότερα (61') φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1) και στο 64' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).
Ο Πανιώνιος πάντως είχε τις ευκαιρίες του μέχρι το τέλος να ισοφαρίσει, ήταν όμως άτυχος και έτσι έμεινε το 2-1 υπέρ των Περιστεριωτών.
90'+3' Λήξη αγώνα
90'+2' Ο Ιτάνζ έδιωξε τη σέντρα του Κβιρκβέλια, ο Πετκάκης έκανε το σουτ, ο Σκόνδρας δεν έδιωξε σωστά, αλλά ο Γουνδουλάκης πλάσαρε σωστά.
85' Κίτρινη στον Μπάλλα.
83' Σουτ του Μιλοβάνοβιτς από πλάγια έξω από την περιοχή, άουτ.
83' Κεφαλιά του Ζουέλα προς τα πίσω, ο Ιτάνζ μπλόκαρε την μπάλα.
81' Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Μπάλλας παίρνει τη θέση του Μπρίτο.
79' Ο Μιλοβάνοβιτς αντί του Ρόκα.
77' Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Ο Δημούτσος στη θέση του Επστάιν
69' Αλλαγή για τον Πανιώνιο: Έξω ο Σάμαρης, μέσα ο Κολοβός.
66' Κίτρινη στον Αναστασάκο
64' Γκολ για τον Ατρόμητο: Ο Αναστασάκος δίνει προβάδισμα στους Περιστεριώτες (2-1). Ύστερα από σουτ του Μήτρογλου,  Ελευθερόπουλος απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Σκόνδρα, ο οποίος γύρισε στον Αναστασάκο και αυτός με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
63' Σουτ του Μήτρογλου μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
61' Γκολ για τον Ατρόμητο: Η χρυσή αλλαγή του Δώνη, ο Ηλίας Αναστασάκος, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ισοφαρίζει σε 1-1.
60' Αλλαγή για τον Ατρόμητο: Ο Αναστασάκος αντί του Καραγκούνη.
57' Γκολ για τον Πανιώνιο: Ο Σκέμπρι, ύστερα από σέντρα του Σιόβα από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ για το 0-1.
48' Έξυπνη μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Κβιρκβέλια, ο Ιτάνζ όμως μπλόκαρε την μπάλα.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
43' Σουτ του Σιόβα, απέκρουσε εξ επαφής ο Ιτάνζ
42' Κίτρινη στον Γιαννούλη.
39' Ο Μήτρογλου σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε...
34' Σουτ του Επστάιντ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου για να καταλήξει άουτ.
31' Άλλη μία καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Μήτρογλου ('υστερα από πάσα του Τάτου) βγήκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, καθυστέρησε όμως και ο Τσότσαλιτς, άπλωσε το πόδι και του πήρε την... ΄μπουκιά από το στόμα. Στο ριπλέι όμως φάνηκε ο Κροάτης αμυντικός του Πανιωνίου έκοψε αντικανονικά τον επιθετικό των γηπεδούχων. Συνεπώς θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι.
28' Απίστευτη χαμένη φάση για τον Ατρόμητο. Ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Επστάιν στον Μπρίτο, ο τελευταίος έπιασε ένα καλό μονοκόματο σουτ, αλλά ο Κουμορτζί έκοψε σε κόρνερ!
27' Κίτρινη κάρτα στον Κβιρκβέλια
26' κεφαλιά του Φυτανίδη άουτ.
24' Σουτ του Γιαννούλη, ο Τσότσαλιτς έδιωξε σε κόρνερ με το κεφάλι.
23' Σουτ του Γιαννούλη απέκρουσε ο Τσότσαλιτς.
18' Σέντρα του Μπρίτο, Τσότσαλιτς έδιωξε παρακινδυνευμένα με το κεφάλι προς τα πίσω και ευτυχώς για τον Πανιώνιο η μπάλα  έφυγε κόρνερ και όχι στα δίχτυα του "Ελέ".
14' Σουτ του Κβιρκβέλια για τον Πανιώνιο και μπλοκάρει ο Ιτάνζ
6' Καλή φάση για τον Ατρόμητο, ο Σκόνδρας έβγαλε ωραία σέντρα στον Μηότρογλου που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ελευθερόπουλο, ο έμπειρος πορτιέρο βγήκε έγκυρα και μάζεψε τη μπάλα.
1' σέντρα στο παιχνίδι
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος, Ζουέλα, Επστάιν, Μπρίτο, Μήτρογλου, Καραγκούνης
Πανιώνιος (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Σέμπρι, Κούτσι, Σάμαρης, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Ρόκας

Άλλη... "Χάρι" ο Παναιτωλικός!!

Με τον Άγγελο Χαριστέα να φτιάχνει το 1-0 με σκόρερ τον Μητρόπουλο και τον Ρότσα με πέναλτι να κάνει το 2-0, ο Παναιτωλικός νίκησε 2-0 την Ξάνθη φτάνοντας τους 10 βαθμούς.
Άλλη... "Χάρι" ο Παναιτωλικός
Το ματς κρίθηκε στο 2-0, καθώς η Ξάνθη έμεινε με 10 με την αποβολή του Εντιμάρ για το-αμφισβητούμενο- πέναλτι στον Καμαρά, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για μια περίπτωση πέναλτι στον Μαρκόφσκι στο 1-0.
Μας πήρε ο ύπνος...
Χωρίς ούτε μια αξιόλογη φάση κύλησε το πρώτο 30λεπτο στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή, αλλά χωρίς τον Θεοδωρίδη είχε φανερό έλλειμμα ανάπτυξης, ενώ η Ξάνθη προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό με ατομικές προσπάθειες από τους Πόι και Μαρσελίνιο, δίχως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.
και 1-0!
Με τα πολλά φτάσαμε στο 31` για να δούμε μια καλή κεφαλιά του Κούσα να περνάει άουτ, αλλά το γκολ ήρθε στο 35` με τον Μητρόπουλο στο ντεμπούτο του να κάνει το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Χαριστέα!
Οι Ξανθιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Ουζουνίδη να βάζει και τον Βλαχοδήμο, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Τεννές πέρασε μέσα τον Θεοδωρίδη. Στο 54` πάντως η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Εντζεγκουέλε στον Μαρκόβσκι.
Δεύτερο γκολ και κόκκινη
Εκεί που ο ρυθμός είχε πέσει και πάλι, στο 64` ο Καμαρά έφυγε μόνος του στην περιοχή της Ξάνθης, ο Εντιμάρα φάνηκε να τον ανατρέπει, οπότε ο Βοσκάκης έδωσε το πέναλτι, ενώ απέβαλε και τον παίκτη της Ξάνθης. Ο Ρότσα το εκτέλεσε εύστοχα λοιπόν κάνοντας το 2-0.
Οι Αγρινιώτες έφτασαν κοντά στο 3-0 σε δυο περιπτώσεις στο 72` με τον Θεοδωρίδη και στο 74` με τον Ρότσα, με την Ξάνθη να πιέζει για ένα γκολ, αλλά το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος, παρά τις ευκαιρίες των Καμαρά στο 87`, του Μαρκόβσκι στο 89` και του Μαρσελίνιο στο 90`.
Το φιλμ του αγώνα:

90+4` Λήξη του αγώνα
90` Φοβερή κούρσα και σουτ του Μαρσελίνιο από αριστερά, η μπάλα άουτ
89` Σουτ του Μαρκόφσκι, η μπάλα κόντραρε στον Ντολεζάι και βγήκε κόρνερ
87` Ο Άντι... χόρεψε τον Βλαχοδήμο από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, αλλά το σουτ του Καμαρά στην κίνηση πέρασε λίγο άουτ
86` Ο Μπαμόγκο αντί του Χαριστέα
85` Κίτρινη στον Κουτρομάνο
82` O Σιόντης στη θέση του Ρότσα
79` Μπάσιμο του Βλαχοδήμου από δεξιά και σουτ, ο Μπλάζιτς έπεσε στην κλειστή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ
74` Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ρότσα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
72` Ο Κούσας έβγαλε μόνο του τον Θεοδωρίδη από δεξιά, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι
70` O Kαζάκης αντί του Πόι
66` Ο Ρότσα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 2-0!
65` Ο Καμαρά έφυγε μόνος, μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Εντιμάρ και το πέναλτι δόθηκε από τον Βοσκάκη. Ο παίκτης της Ξάνθης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, καθώς ο Καμαρά ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
64` Κίτρινη στον Άντι
59` Βασιλακάκης αντί Ντίκα
57` O Θεοδωρίδης αντί του Μπουμάλ
54` O Βλαχοδήμος στη θέση του Μάρα
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
36` Σέντρα του Χαριστέα από αριστερά, κεφαλιά-ψαράκι του Μητρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι και 1-0!
31` Kόρνερ του Ρότσα από αριστερά, κεφαλιά του Κούσα, λίγο άουτ από δεξί δοκάρι
22` Ο Στάσιακ πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε την μπάλα, πριν ο Μπουμάλ βγει τετ α τετ με τον Βιβιανί
14` Κίτρινη στον Κομεσίδη
3` Κίτρινη κάρτα ο Ντολεζάι
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Κούσας, Ρότσα, Μπουμάλ, Χαριστέας, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Άντι, Καμαρά
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο, Μάρα, Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Από «εξάρα» σε «τριάρα»!

Μετά το 6-1 επί της Γιουνάιτεντ, σήμερα η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-1 την Γουλβς εντός έδρας και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας σε απόσταση πέντε βαθμών από τους «κόκκινους διαβόλους».
Από «εξάρα» σε «τριάρα»!
Οι «Πολίτες» άνοιξαν το σκορ με τον Ντζέκο στο 52', ενώ ο Κολάροβ στο 67' έκανε το 2-0. Στο 74' όμως το ματς... μπερδεύτηκε, καθώς ο Κομπανί υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε, ενώ ο Χαντ από τα «έντεκα βήματα» σημάδεψε σωστά και μείωσε σε 2-1. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως, η Σίτι δεν πτοήθηκε και στις καθυστερήσεις του ματς με τον Τζόνσον έκανε το τελικό 3-1.

Εντυπωσιακό ήταν το ματς της Νόριτς με την Μπλάκμπερν, με τους γηπεδούχους από 1-3 να ισοφαρίζουν σε 3-3 με γκολ στο 82' και στο 94', ενώ ισόπαλη με σκορ 2-2 έληξε και η αναμέτρηση της Σάντερλαντ με την Άστον Βίλα.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(19' Χαβιέρ Ερνάντες)
Τσέλσι - Άρσεναλ 3-5
(14' Λάμπαρντ, 45' Τέρι, 80' Μάτα / 36', 85' και 92' Φαν Πέρσι, 49' Αντρέ Σάντος, 55' Γουόλκοτ)
Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 3-1
(52' Ντζέκο, 67' Κολάροβ, 90' Άνταμ Τζόνσον / 75' πέν. Στέφεν Χαντ)
Νόριτς - Μπλάκμπερν 3-3
(53' Στιβ Μόρισον, 82' Μπράντλεϊ Τζόνσον, 94' Χολτ / 45' Χόιλετ, 62' Αγιεγκμπένι, 64' Σαμπά)
Σάντερλαντ - Άστον Βίλα 2-2
(38' Γουΐκαμ, 89' Σεσενιό / 20' Στιλιάν Πετρόφ, 85' Ρίτσαρντ Νταν)
Σουόνσι - Μπόλτον 3-1
(49' Άλεν, 57' πέν. Σκοτ Σινκλέρ, 92' Γκρέιαμ / 74' αυτ. Γκρέιαμ)
Γουΐγκαν - Φούλαμ 0-2
(42' Ντέμπσεϊ, 87' Ντεμπελέ)
Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ (19:30)
Κυριακή
Τότεναμ - ΚΠΡ (18:00)
Δευτέρα
Στόουκ - Νιούκαστλ (22:00)

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 28
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 23
3. Τσέλσι 19
4. Νιούκαστλ 19
5. Τότεναμ 16
6. Άρσεναλ 16
7. Λίβερπουλ 15
8. Νόριτς 13
9. Στόουκ 12
10. ΚΠΡ 12
11. Άστον Βίλα 12
12. Σουόνσι 12
13. Γουέστ Μπρομ 11
14. Έβερτον 10
15. Σάντερλαντ 10
16. Φούλαμ 10
17. Γουλβς 8
18. Μπόλτον 6
19. Μπλάκμπερν 6
20. Γουΐγκαν 5

Χωρίς Ίβιτς στο ντέρμπι!!

O Βλάνταν Ίβιτς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην μέση και ο Λάζλο Μπόλονι τον απέκλεισε από την αποστολή για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, ενώ εκτός έμεινε και ο Λεονάρντο.
Χωρίς Ίβιτς στο ντέρμπι
Ο Βραζιλιάνος μπακ ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν προπονήθηκε καθόλου, ενώ εκτός είναι και οι Γκαρσία, Λίνο, Αθανασιάδης, Τσουκαλάς..
Οι 19 που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γεωργιάδης, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο, Λάζαρ, Ρομπέρ, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Καθυστέρησε αλλά πήρε το Χ!!

Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ μοιράστηκαν βαθμούς στο "Mercedes-Benz Arina", μένοντας στο 1-1. 15λεπτη καθυστέρηση πριν την έναρξη του αγώνα, αφού το πούλμαν της Μπορούσια κόλλησε στην κίνηση!
Καθυστέρησε αλλά πήρε το Χ!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και άνοιξαν το σκορ στο 22' με γκολ του Τάσκι. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Πίστσεκ.

Η σύνθεση της Μπορούσια: Βάιντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χιούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Λάιτνερ), Κελ, Γκέτσε, Καγκάουα, Πέρισιτς (76' Γκρόσκροϊτς) , Λεβαντόφσκι (72' Μπάριος)

"Εύχομαι ότι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά την Κυριακή..."

Για την επιστροφή του στην Τούμπα μίλησε ο Βίκτορ Βιτόλο, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και νυν του Παναθηναϊκού, να δηλώνει πως "το πιο σημαντικό τώρα και αυτό που θέλω είναι να κερδίσω την Κυριακή. Εύχομαι ότι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά την Κυριακή".
"Εύχομαι ότι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά την Κυριακή..."
Αρχικά ο Βιτόλο ανέφερε όσον αφορά την επιστροφή του στην Τούμπα:
«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι για μένα. Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια στον ΠΑΟΚ και έχω πολύ καλές αναμνήσεις, αλλά αυτά πέρασαν πια. Έτσι είναι... Το πιο σημαντικό τώρα και αυτό που θέλω είναι να κερδίσω την Κυριακή. Εύχομαι ότι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά την Κυριακή...».
Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ο Βιτόλο τόνισε:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που κάνει πολύ δουλειά και έχει πολύ εργατικούς παίκτες. Οι φίλαθλοι στην Τούμπα αποτελούν έναν επιπλέον παίκτη και εμείς αν θέλουμε να κερδίσουμε εκεί, πρέπει να παίξουμε ως ομάδα και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη μάχη, απ ότι θα δώσουν οι αντίπαλοι μας. Η Τούμπα είναι δύσκολη έδρα, όμως αν πάμε εκεί με αυτή τη νοοτροπία, θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε θετικό αποτέλεσμα».
Για την δική του κατάσταση σημείωσε: «Έπαιξα δύο αγώνες στο πρωτάθλημα, πήγα πολύ καλά... Νομίζω ότι είχα καλή απόδοση και επιπλέον η ομάδα τελείωσε και τους δύο αγώνες με νίκες.
Αυτό που ξέρω είναι οι δυνατότητες μου... Η απόδοση μου θα είναι ολοένα και καλύτερη στη συνέχεια και μπορώ να πω ότι κάθε φορά που θα είμαι στο γήπεδο, οι φίλαθλοι να είναι σίγουροι ότι θα έχω μεγάλη χαρά και ότι θα είναι για μένα μεγάλη τιμή να φορώ την φανέλα του Παναθηναϊκού».
Και όσον αφορά τα ντέρμπι που τώρα αρχίζουν για την ομάδα του, ανέφερε: «Αρχίζει μια σειρά αγώνων, στην οποία όμως δεν αποφασίζεται ποια ομάδα θα είναι το φαβορί για τον τίτλο. Ταυτόχρονα όμως, μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε αν είμαστε προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως η ομάδα θα κάνει το παν για να μπορέσει να κατακτήσει τη Σούπερλιγκ. Η ομάδα έχει όρεξη να δουλέψει σκληρά και να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις».

Πραγματικός ...Κολοσσός!!

Άλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη! Ο Κολοσσός κέρδισε άνετα (75-66) τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και έδειξε ότι συνεχίζει να έχει υψηλές βλέψεις, την ώρα που οι «κίτρινοι» παραπαίουν.
Πραγματικός ...Κολοσσός!
Ο Άρης ξεκινά το πρωτάθλημα με 0-2, αφού μετά τη «φυσιολογική» ήττα της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό, έχασε και από τον Κολοσσό στο Αλεξάνδρειο με το συνολικό απολογισμό της σεζόν να φθάνει στο 0-3 μετά την ήττα και από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.
Η νέα ομάδα που έφτιαξε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στηριζόμενη σε λίγους έμπειρους, αλλά γεμάτη νεαρούς Αμερικάνους χωρίς παραστάσεις από ευρωπαϊκό μπάσκετ, έδειξε ανίκανη να προβάλλει αντίσταση στον Κολοσσό που στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου διατηρούσε διαφορά ασφαλείας.
Οι Ροδίτες έδειξαν σε αυτό το παιχνίδι –που ήρθε ως συνέχεια της νίκης στο Βενετόκλειο επί του Πανιωνίου- πως η «χρυσή» τριετία που προηγήθηκε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο, δεν σταμάτησε. Ο Βασίλης Φραγκιάς έκανε πολύ καλές επιλογές ξένων και διατηρώντας το βασικό κορμό των προηγούμενων ετών (Τσάμης, Χαρίσης, Ασημακόπουλος) έφθασε στο 2-0 πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τη ψυχολογία των Ροδιτών.
Στην πενταετή θητεία των «θαλασσί» στην Α1, είχαν κερδίσει τον Άρη τρεις φορές στη Ρόδο, αλλά καμία στη Θεσσαλονίκη δείχνοντας μάλιστα εμφανή αδυναμία να γίνουν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια παραδοσιακά ισχυρή ομάδα. Πλέον, όμως και αυτό το… κάστρο έπεσε με ηγέτες τους Τσάμη και Χαρίση.
Ο Άρης «απάντησε» στο καλό ξεκίνημα του Κολοσσού (0-6, 3’) και με πρωταγωνιστή τον Ταπούτο που έφθασε τους 13 πόντους από τα μέσα της δεύτερης περιόδου προηγήθηκε με +8 (29-21, 13’). Έπειτα, όμως, με σερί 16-3 οι Ροδίτες έφεραν το ματς στα μέτρα τους πιέζοντας ασφυκτικά στην άμυνα φθάνοντας να προηγηθούν με +8 (34-42) στο 19’.
Η διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για τους Θεσσαλονικείς, μιας και μετά την αντεπίθεση που δέχθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, ελάχιστες ήταν η στιγμές που αντέδρασαν προσπαθώντας να αντιστρέψουν την κατάσταση.
Οι Τζέιμς και Κερούς συμπαραστάθηκαν στον επιθετικό μονόλογο του Ταπούτου που όμως, στο δεύτερο ημίχρονο… σίγησε και έτσι ο Άρης ισοφάρισε σε 50-50 στο 25’. Οι Ροδίτεςς όμως, βρήκαν λύσεις με συνεχόμενα τρίποντα των Γεωργαλή και Τσάμη και όταν βρήκε το… χέρι του και ο Χάτεν έφθασαν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (56-64, 32’).
Ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει εγκλωβισμένος στο παιχνίδι χαμηλού ρυθμού που επέβαλε στην τελευταία περίοδο ο Κολοσσός και έτσι ηττήθηκε εύκολα με 66-75.

Πηγή: gazzetta.gr

Πάει και ο Νοέμβρης...!!

Οι διαπραγματεύσεις για τη λήξη του λοκ άουτ στο NBA συνεχίζονται, ωστόσο,  ο Ντέιβιντ Στερν ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των αγώνων του Νοεμβρίου, ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις...
Πάει και ο Νοέμβρης...
"Δεν είναι πρακτικό να έχουμε ολόκληρη σεζόν πλέον. Μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν θα συμβεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες", ήταν τα λόγια του κομισάριου του NBA, που βλέπει τις δύο πλευρές να διαφωνούν για 2,5% των εσόδων, καθώς οι ιδιοκτήτες απαιτούν το 50% και οι παίκτες δεν υποχωρούν κάτω από το 52,5%.

Συνεχίζει ο Ντεμόλ!!

Ο Στεφάν Ντεμόλ θα συνεχίσει κανονικά να είναι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ και οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρξαν με τη διοίκηση έχουν αρθεί μετά τη συνάντηση που έχει χτες βράδυ με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη.
Συνεχίζει ο Ντεμόλ
Μετά την επιστροφή της αποστολής από την Κέρκυρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ ζήτησε να συναντηθούν το ίδιο βράδυ για να κλείσει το θέμα αυτό και να μη αιωρούνται διάφορα στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων. Έτσι χτες βράδυ πάνω από ένα δίωρο είχαν τετ-α-τετ συνάντηση, χωρίς την παρουσία τρίτων προσώπων (έχει σημασία αυτό…) και έθεσαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της ομάδας.
Πιο πριν ο Γιώργος Χριστοβασίλης ξεκαθάρισε στον Στεφάν Ντεμόλ ότι αυτή η συνάντηση δεν γίνεται με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας, γιατί ουδέποτε ειπώθηκε από τη διοίκηση ή από στέλεχος της διοίκησης ότι υπάρξει θέμα προπονητή στην ομάδα. Απλά θέλει μια πληρέστερη ενημέρωση σε κάποια επιμέρους ζητήματα της ομάδας, που το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν απορία όχι μόνο στην ομάδα αλλά και στην κοινή γνώμη (μέτριες εμφανίσεις της ομάδας, παραγκωνισμός Ζαϊρί, Σκούφαλη, πειθαρχία παικτών κλπ).
Έτσι και οι δύο πλευρές έθεσαν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους, ο Ντεμόλ ενημέρωσε για όλα τα θέματα τον πρόεδρο και μέσα απ’ αυτή τη συζήτηση προέκυψε ότι η τυχόν παρεξηγήσεις έχουν διαλυθεί και η συνέχιση της συνεργασίας είναι επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. Ενδεχομένως να υπάρξει και δελτίο Τύπου από την ΠΑΕ για να βάλει τέρμα στη φημολογία και προπονητολογία των τελευταίων ημερών.
Πηγή: gianninasports.gr

Θα έρθει το έμβασμα από τον...Βέλλιο;

Ο Απόστολος Βέλλιος αγωνίστηκε ως αλλαγή στην ήττα της Έβερτον από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 0-1.
Θα έρθει το έμβασμα από τον...Βέλλιο;
Η συμμετοχή αυτή ήταν η δέκατη συνολικά του 19χρονου επιθετικού στην Πρέμιερ Λιγκ (επτά φέτος, τρεις πέρσι) με τη φανέλα των «ζαχαρωτών».
Αυτό σημαίνει ότι ο Ηρακλής έχει λαμβάνειν 100.000 ευρώ από την ομάδα του Λίβερπουλ, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο οι κυανόλευκοι είχαν συμφωνήσει με την Έβερτον στην καταβολή του συγκεκριμένου ποσού εφόσον έφτανε τις δέκα εμφανίσεις σε αναμετρήσεις πρωταθλήματος, όπως και συνέβη.
Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι αγγλικοί σύλλογοι δε δίνουν τα χρήματα απευθείας στην ομάδα, με την οποία έχει δώσει τα χέρια, αλλά πηγαίνουν μέσω Ομοσπονδίας. Δηλαδή, από την αγγλική στην ελληνική.
Όμως, τα προβλήματα του Ηρακλή και η συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική δημιουργούν ερωτηματικά.
Η Bluearena θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με την καταβολή των 100.000 ευρώ στους κυανόλευκους επικοινώνησε με ανθρώπους της ΕΠΟ, ωστόσο και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι, διότι μία τέτοια περίπτωση συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.
«Είναι μία δύσκολη υπόθεση. Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο. Πρέπει να διαβάσουμε αναλυτικά τη νομοθεσία» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια των ιθυνόντων της ΕΠΟ που τόνισαν να επικοινωνήσουμε μαζί τους στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπου και θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα: «Το συγκεκριμένο θέμα θα το εξετάσουμε τις επόμενες μέρες, όπου και θα έχουμε τη δυνατότητα να σας απαντήσουμε».
Πηγή: bluearena.gr

Πώς θα είναι η ζωή μας μετά το «κούρεμα»

Η Ελλάδα κάθισε εντέλει στην «καρέκλα του κουρέα» και το τούνελ της οικονομικής ασφυξίας αναμένεται να μακρύνει περαιτέρω για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.
Πώς θα είναι η ζωή μας μετά το «κούρεμα»
Με το νέο πακέτο στήριξης και το «κούρεμα» των ομολόγων, το Δημόσιο υποχρεώνεται σε νέες περικοπές στις μισθολογικές και κοινωνικές δαπάνες και υψηλότερες αυξήσεις φόρων.
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής φέρνει νέο Μνημόνιο μέχρι το 2020 για την Ελλάδα, η οποία οφείλει να επιταχύνει και να διευρύνει το πακέτο των μέτρων για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό, ύψους πάνω από 8 δισ. ευρώ ετησίως

Σημειώνεται ότι το «κούρεμα» κατά 50% δεν αφορά όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 350 δισ. Πρέπει να αφαιρεθούν τα δάνεια της τρόικας από το πρώτο μνημόνιο, τα έντοκα γραμμάτια, όσα ομόλογα κατέχει η ΕΚΤ και όσα βρίσκονται σε απλούς ιδιώτες. Έτσι, απομένουν σχεδόν 205 – 210 δισ. Ακόμα και εάν μειωθεί αυτό το κομμάτι του χρέους στο μισό, τότε το συνολικό χρέος ανέρχεται σε 330 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα το ποσοστό μείωσης του χρέους είναι ακόμα μικρότερο.

Επιπλέον, στα 330 δισ. ευρώ θα πρέπει να προστεθούν 30 δισ. για τη στήριξη των τραπεζών και ένα ποσό για τα Ταμεία.

Για τους λόγους αυτούς, υπολογίζεται ότι με «κούρεμα» 50% το χρέος από 160% του ΑΕΠ φέτος, θα πέσει στο 120% το 2020 και στο 90 -100% το 2030.

Μετά το «κούρεμα», κάθε ευρώ που θα πέφτει έξω ο προϋπολογισμός θα σημαίνει ένα ευρώ επιπλέον έκτακτα μέτρα λιτότητας: φόροι, εισφορές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και περικοπές σε μισθούς του δημοσίου, σε συντάξεις και σε κοινωνικά επιδόματα.

Η επόμενη ημέρα του «κουρέματος» αναμένεται να επιφέρει τις παρακάτω εξελίξεις:

- Υπολογίζεται ότι οι πληρωμές για τόκους θα μειωθούν κατά 1,5 -2% του ΑΕΠ ετησίως. Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα, θα έχουν μεγαλύτερο επιτόκιο από τα υφιστάμενα των δανείων, αλλά πολύ μικρότερη ονομαστική αξία.

-Κρατικές δαπάνες. Η τρόικα υπολογίζει ότι οι δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν από το 42% του ΑΕΠ που είναι φέτος, στο 33% του ΑΕΠ το 2020. Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο θα πρέπει να κόψει άλλα 15 δισ. στα επόμενα χρόνια.

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Αβέβαιο είναι ακόμα το κατά πόσο θα πληρωθούν στο ακέραιο τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους οι προμηθευτές του Δημοσίου, αν και υπάρχει η άποψη ότι τα ομόλογα αυτά δε θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

-Στο τέλος του 2012 ή και νωρίτερα το ασφαλιστικό σύστημα που σήμερα γνωρίζουμε θα αρχίσει να αποτελεί μία ανάμνηση σε ένα συνταξιοδοτικό μέλλον πολύ διαφορετικό. Με χαμηλότερες συντάξεις, κατάργηση των ευνοϊκών παροχών που διατηρούν ακόμα τα Ειδικά Ταμεία, απάλειψη της πρόωρης συνταξιοδότησης, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένη ανταπόδοση εσόδων – παροχών και λιγότερα έσοδα από κοινωνικούς πόρους.

-Πλήρως εγγυημένες είναι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ακόμα και μετά το γενναίο «κούρεμα» του 50% που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής, ενώ καμία επίπτωση δε θα έχει η συμφωνία στα υφιστάμενα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, που δε θα επηρεάζονται τεχνικά από το haircut.
Παράλληλα:

-Tα εισοδήματα θα συρρικνώνονται είτε μέσω περικοπών στις αποδοχές είτε μέσω αύξησης της άμεσης φορολογίας και των τιμών
-Oι πόροι για κοινωνικές παροχές (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, επιδόματα και εισοδηματικές ενισχύσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κ.ά.) θα βαίνουν συνεχώς μειούμενα με αποτέλεσμα να αυξάνει το κόστος για τους πολίτες
-Oι επιχορηγήσεις στις ΔΕΚΟ θα συρρικνώνονται με επακόλουθο τη μείωση των αποδοχών και του αριθμού των εργαζομένων καθώς και αυξήσεις στα τιμολόγιά τους
-H κρατική χρηματοδότηση ευαίσθητων τομέων όπως η παιδεία θα γίνεται με το σταγονόμετρο
-H ανεργία θα εκτιναχθεί στα ύψη λόγω της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής
-Tο βιοτικό επίπεδο θα έχει ραγδαία πτώση καθώς οι πολίτες λόγω εισοδηματικής στενότητας και ανασφάλειας για το αύριο θα «κόψουν» δαπάνες για αγορές βασικών αγαθών και υπηρεσιών
-H μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης θα φέρει νέα λουκέτα στην αγορά και θα εξασθενήσει ακόμα περισσότερο την ήδη αδύναμη παραγωγική βάση της χώρας
-Tα φτωχά νοικοκυριά θα αυξηθούν.
Πηγή: Newpost/ Έθνος/ Καθημερινή

Να δημιουργήσει δική του παράδοση!!

Ο Άρης θα προσπαθήσει να συνεχίσει να κερδίζει την ΑΕΚ εκτός έδρας, έχοντας δύο νίκες τα τελευταία τρία χρόνια.

Να δημιουργήσει δική του παράδοση!
Η αναμέτρηση του ΑΡΗ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι αναμφίβολα ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια που καλούνται να δώσουν οι Κίτρινοι, δεδομένων των σνυθηκών και της μέτριας παρουσίας τους από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι και το τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Ο Σάκης Τσιώλης και οι ποδοσφαιριστές του θα ταξιδέψουν στην Αθήνα με μοναδικό στόχο το διπλό, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν μια αρνητική παράδοση που θέλει τους Κίτρινους να έχουν καταφέρει να κερδίσουν την ΑΕΚ εκτός έδρας μόλις 3 φορές από το 1960 μέχρι και σήμερα. Βέβαια οι δύο είναι τα τελευταία΄3 χρόνια και ο ΑΡΗΣ θέλει να συνεχίσει στο ίδιο... τέμπο!
Η αρχή έγινε στις 12 Φεβρουαρίου του 1989, όταν ο ΑΡΗΣ, με τον Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο, κέρδισε την ΑΕΚ στο στάδιο "Νίκος Γκούμας" με 0-1 με γκολ του Οικονομίδη στο 54`.
Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια, στα οποία κυριαρχούσαν τα ισόπαλα αποτελέσματα και οι ήττες, προκειμένου ο ΑΡΗΣ να επιστρέψει στις εκτός έδρας νίκες κόντρα στην Ενωση.
12 Απριλίου 2009. ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 0-1 δια ποδός... Κόκε στο 23` της αναμέτρησης. Οι Κίτρινοι μπήκαν με μοναδικό στόχο την νίκη προκειμένου να πάρουν τρίποντο και να τα παίξουν όλα για την έξοδο στην Ευρώπη, ωστόσο τη χρονιά εκείνη ως... δια μαγείας η Λάρισα κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να μην μπορεί να χαρεί έτσι όπως θα έπρεπε αυτό το σπουδαίο διπλό.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο allaboutaris.com

Ένα "ταλιράκι" από τον Βενγκέρ στην Τσέλσι!!

Με πέντε γκολ φιλοδώρησε η Άρσεναλ του Βενγκέρ, που τόσα έχει ακούσει φέτος, την επίδοξη πρωταθλήτρια Τσέλσι μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (3-5)! Χατ τρικ ο Φαν Πέρσι!
Ένα "ταλιράκι" από τον Βενγκέρ στην Τσέλσι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι δύο ομάδες παρέδωσαν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου σε ένα απίστευτα χορταστικό ντέρμπι με εντυπωσιακό θέαμα και πολλές συγκινήσεις.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο. Μία με την κεφαλιά-ψαράκι του Λαμπάρντ (14') και μία με το παλικαρίσιο γκολ του Τέρι (45'), ενώ είχε προηγηθεί η ισοφάριση από τον Φαν Πέρσι (36').
Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι "κανονιέρηδες" βγήκαν πιο αποφασισμένοι και μέσα σε επτά λεπτά (49' και 56') "γύρισαν" το ματς από 2-1 και σε 2-3!
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με γκολάρα του Μάτα (81'), ωστόσο ο Φαν Πέρσι είχε διαφορετική γνώμη και με δύο γκολ προς το τέλος του αγώνα (85' και 90') "καθάρισε" μόνος του την Τσέλσι πετυχαίνοντας ο ίδιος χατ τρικ.

Τα ντου είναι παντού!!

"Άναψαν" το μεσημέρι τα αίματα στο Περιστέρι! Οπαδοί του Πανιωνίου, που δεν είχαν εισιτήρια, προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο του Ατρόμητου, με αποτέλεσμα να γίνει της ...κακομοίρας!
Τα ντου είναι παντού!
Περίπου 150 οπαδοί της ομάδας της Νέας Σμύρνης πήγαν από νωρίς στο Περιστέρι και χωρίς να έχουν εισιτήρια, κατευθύνθηκαν προς τη θύρα των φιλοξενούμενων, απαιτώντας να μπουν στο γήπεδο του Ατρόμητου.
Το αίτημά τους δεν έγινε φυσικά δεκτό, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση, ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν σε σύγκρουση, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν στη συνέχεια...
Μάχες σώμα με σώμα έγιναν στα στενά γύρο από το γήπεδο, ενώ από το σκηνικό του... πολέμου δεν έλειψαν οι βόμβες μολότοφ, οι πέτρες και τα καπνογόνα! Τα πνεύματα ηρέμησαν έπειτα από μεγάλο διάστημα, ενώ τα ΜΑΤ οδήγησαν τους οπαδούς του Πανιωνίου μακριά από το γήπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή τη στιγμή κανείς οπαδός των "κυανέρυθρων" δεν υπάρχει στις κερκίδες...

πηγή: sportdog.gr

Μαζί με τον Τσάκα ο Δαϊλάκης;

Από την πολιτική σκηνή θα είναι όπως όλα δείχνουν ένα από τα μέλη του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα εκλεγεί όταν τελειώσει οριστικά το «deal» με τον Αλ Σαούντ.
Μαζί με τον Τσάκα ο Δαϊλάκης;
Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή Δράμας, Σταύρο Δαϊλάκη, ο οποίος είχε το βράδυ της Παρασκευής συνάντηση με τον Βλάση Τσάκα προκειμένου να συζητήσουν για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Ο Βλάσης Τσάκας ο οποίος θα αναλάβει πόστο αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν και εφόσον οι μετοχές περάσουν στα χέρια του πρίγκιπα, έχει ήδη αρχίσει το… σαφάρι προκειμένου να βρει τα πρόσωπα που θα μπουν στο νέο ΔΣ των «πράσινων».
Το βράδυ της Παρασκευής, ο Τσάκας είχε συνάντηση στην Δράμα με τον πρώην βουλευτή της πόλης, Σταύρο Δαϊλάκη, με τον οποίο όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ, συζήτησαν για το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας.
Οι δύο άνδρες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία ενώ μαζί τους ήταν και ο υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης.
Πηγή: sport-fm.gr

"Ποιος Παναθηναϊκός;"

Μετά τη διάψευση για τον Σικαμπάλα, ο μάνατζερ του Γιώργου Τζαβέλλα, Πολ Κουτσολιάκος, δήλωσε άγνοια για τα περί προσέγγισης του διεθνούς μπακ από τον Βλάση Τσάκα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού...
"Ποιος Παναθηναϊκός;"
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του διεθνή μπακ, Πολ Κουτσολιάκο, ο οποίος δήλωσε άγνοια, τονίζοντας πως κανείς για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ή του Σουλτάν επικοινώνησε με τον ίδιο ή τον ποδοσφαιριστή του.
«Δεν ξέρω με ποιον μιλάει αυτός ο κύριος και λέει ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τον Τζαβέλλα. Ο Γιώργος ποτέ δεν έχει μιλήσει με οποιονδήποτε για τον Παναθηναϊκό ούτε και εγώ είχα ποτέ κάποια ενόχληση» ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του Κουτσολιάκου.
Πηγή: gazzetta.gr

Χαρούμενος αλλά και προβληματισμένος!!

Pole position No16 για την Red Bull στο παρθενικό Grand Prix της Ινδίας και ρεκόρ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την 13η προσωπική pole και 16η ομαδική φέτος, επίτευγμα που καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ!
Χαρούμενος αλλά και προβληματισμένος
"Ήταν ενδιαφέρουσες κατατακτήριες. Μία νέα πίστα, μία νέα πρόκληση και προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην pole position. Δεν ξέρω αν τελικά είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, να εκκινείς από την αριστερή πλευρά του grid στην οποία θα βρεθώ. Δεν μοιάζει να είναι καθαρή μία από τις δύο", είπε αρχικά ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρόσθεσε:
"Ήταν μία καλή μάχη και μετά τις πρώτες μας προσπάθειες οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Ήξερα λοιπόν πως έπρεπε να τα πάω καλύτερα στη δεύτερη. Αποφασίσαμε να κάνουμε μόνο μία προσπάθεια σε κάθε έξοδο από τα pit, η πίστα γλιστρούσε αλλά γενικά είμαι πολύ χαρούμενος. Αύριο θα είναι ένας μακρύς αγώνας, εκκινώ αλλά από την καλύτερη δυνατή θέση".

Αντελίνο, τώρα σ' έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ!!

Κρατάει εβδομάδες το ντεφορμάρισμά σου παιχταρά... Δεν συμφωνείς;

Αντελίνο, τώρα σ' έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Το τσαγανό είναι μία λέξη που δεν τη συναντάς σε λεξιλόγιο άλλης χώρας πλην της Ελλάδας. Γι' αυτό και, προσωπικά, μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω ανθρώπους που δεν είναι ελληνικής καταγωγής να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Ένας από αυτούς είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και το πόρισμα το είχα βγάλει σε μία συνέντευξη που του είχα κάνει για το περιοδικό του ΠΑΟΚ, λίγο καιρό μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση από το σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στην πρώτη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ.
Από τον τρόπο που μου μιλούσε για τα σχέδια του, την πολύτεκνη οικογένειά του, τα όσα είχε ζήσει στην Πορτογαλία και μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα παιδί με θέληση να παίξει ποδόσφαιρο. "Δεν μπορεί, θα παίξει μπάλα στον ΠΑΟΚ" έλεγα μέσα και φυσικά δεν έκανα κάποια σπουδαία πρόβλεψη γιατί το ταλέντο του ξεχύλιζε από τότε με κάθε του κίνηση.
Ο Βιεϊρίνια, όχι μόνο έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αλλά έγινε ο πιο κομβικός του παίκτης. Στην καλή του μέρα αναστάτωνε όλες τις άμυνες, είτε μιλάμε για τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη (δεν έχω καμία διάθεση υποτίμησης της αξίας αυτών των ομάδων), είτε για τον Άγιαξ και την Βιγιαρεάλ). Κάπως έτσι έφτασε να ελκύει τις προσφορές εκατομμυρίων όπως η Ζενίτ και η Μπλάκμπερν την περασμένη σεζόν. Ο βραχύσωμος και με λίγα παραπάνω κιλά Πορτογάλος γρήγορα έγινε το βαρόμετρο της ομάδας.
Έχει κέφια ο Βιεϊρίνια, έχει κέφια όλος ο ΠΑΟΚ. Έλα, όμως, που τελευταία δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα κεφάτος. Έχει, βέβαια, ορισμένες εκλάμψεις, όπως για παράδειγμα το γκολ με τους Σάμροκ, αλλά δεν είναι ο γνωστός, καλός, Βιεϊρίνια . Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που τον επηρεάζει αρνητικά στην απόδοσή του. Νιώθει κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από τα συνεχή σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων; Έχει άγχος λόγω της επικείμενης γέννησης της κόρης του και αυτό το γυρνάει μπούμερανγκ στα παιχνίδια; Την απάντηση την γνωρίζει ο ίδιος.
Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πιο κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον καλό Βιεϊρίνια. Τον παίκτη που θα τον πάρει από το χέρι και θα τον οδηγήσει στη νίκη. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ την αξία των υπόλοιπων παικτών του ΠΑΟΚ. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν παίκτες με τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα, όπως ο Κοντρέρας, ο Λάζαρ, ο Σαλπιγγίδης και παίκτες πάρα πολύ χρήσιμοι όπως ο Φωτάκης, ο Μσλεζάς και οι υπόλοιποι. Ο καθένας τους μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στο ντέρμπι. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τον Βιεϊρίνια. Αν έχει τα κέφια του ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο.
Αντελίνο, ξέρω ότι δεν είσαι αχάριστος και σε κάθε συνέντευξή σου φροντίζεις να το αποδεικνύεις με όσα λες για τον ΠΑΟΚ και όσα σου πρόσφερε. Σ' αυτό το ματς, σ' έχει πραγματικά ανάγκη...
Πηγή: olapaok.gr

Μετά την καταιγίδα, βγήκε ο ήλιος!

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την βαριά ήττα (6-1) που γνώρισε από την συμπολίτισσα Σίτι. Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με 1-0 της Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" χάρη στο γκολ Χαβιέρ Ερνάντεζ στο 19ο λεπτό.
Μετά την καταιγίδα, βγήκε ο ήλιος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το γκολ του Τσικαρίτο ήταν αρκετό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αλώσει το "Γκούντισον Παρκ" και να πάρει ένα πολύτιμο, για την συνέχεια, "τρίποντο" που την κρατάει στην δεύτερη θέση και κοντά στην Σίτι.
Ο Μεξικανός πέτυχε σε κενή εστία το μοναδικό τέρμα της συνάντησης ύστερα από ωραία ενέργεια των συμπαικτών του και σέντρα του Εβρά από τα δεξιά και επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που δείχνει να ξεπερνάει το σοκ που υπέστη από τους "Πολίτες".
Πλέον, οι "Μπέμπηδες" στρέφουν την προσοχή τους στο ματς κόντρα στην Οτελούλ για το Champions League, αναζητώντας τη νίκη μέσα στο σπίτι τους, προκειμένου να μείνουν... ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλους τους.



Ολόγυμνη και πάλι η Παζ ντε λα Χουέρτα! (ΦΩΤΟ)

Η κουκλάρα Παζ Ντε Λα Χουέρτα πόζαρε στο φακό του Τέρι Ρίτσαρντσον.  Η 26χρονη ηθοποιός δεν χάνει την ευκαιρία να τα πετάει όλα έξω!
Ολόγυμνη και πάλι η Παζ ντε λα Χουέρτα! (ΦΩΤΟ)

Τα καραγκιοζιλίκια του πληρώνει ο Πάντελιτς!!

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Μάρκο Πάντελιτς δεν παίρνει ούτε μία ευκαιρία από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά το γεγονός ότι η σχέση του με τα δίχτυα είναι ιδιαίτερα στενή.
Τα καραγκιοζιλίκια του πληρώνει ο Πάντελιτς
Όσοι διαβάζετε σκύλο, ξέρετε πολύ καλά τι έχει συμβεί με τον Σέρβο επιθετικό. Από την περασμένη σεζόν, από τον Απρίλη τα γράφαμε για τα καραγκιοζιλίκια του Πάντελιτς!
Αυτά πληρώνει ο Μάρκο Πάντελιτς. Όλα ξεκίνησαν για τον έμπειρο γκολτζή στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Έβαλε γκολ και έτρεξε να αγκαλιάσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να του αφιερώσει το τέρμα (φωτό κάτω). Τον είχε δεν τον είχε είκοσι μέρες προπονητή!!! Από τότε ο κατά τ' άλλα συμπαθής επιθετικός είχε μπει στο μάτι του προπονητή αλλά και των συμπαικτών του.
Συνέχισε τα ...καραγκιοζιλίκια, όπως τα χαρακτήριζαν αρκετοί συμπαίκτες του, και σε άλλα παιχνίδια σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα και πανηγυρίζοντας γκολ λες και σκόραρε σε τελικό Μουντιάλ. Αυθόρμητος λέει ο ίδιος ότι είναι, αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Πληρώνει το γεγονός ότι το παίζει πιο Ολυμπιακάρας από άλλους.
Φανταστείτε δηλαδή τι πρέπει να κάνει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή ο Βασίλης Τοροσίδης που παίζουν περισσότερα χρόνια στην ομάδα και έχουν ματώσει τη φανέλα. Από πού και ως πού ο Πάντελιτς να το παίζει πιο Ολυμπιακάρας απ' όλους;
Αυτό πληρώνει και αυτό θα τον τελειώσει...

πηγή: sportdog.gr