Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Αντελίνο, τώρα σ' έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ!!

Κρατάει εβδομάδες το ντεφορμάρισμά σου παιχταρά... Δεν συμφωνείς;

Αντελίνο, τώρα σ' έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Το τσαγανό είναι μία λέξη που δεν τη συναντάς σε λεξιλόγιο άλλης χώρας πλην της Ελλάδας. Γι' αυτό και, προσωπικά, μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω ανθρώπους που δεν είναι ελληνικής καταγωγής να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Ένας από αυτούς είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και το πόρισμα το είχα βγάλει σε μία συνέντευξη που του είχα κάνει για το περιοδικό του ΠΑΟΚ, λίγο καιρό μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση από το σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στην πρώτη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ.
Από τον τρόπο που μου μιλούσε για τα σχέδια του, την πολύτεκνη οικογένειά του, τα όσα είχε ζήσει στην Πορτογαλία και μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα παιδί με θέληση να παίξει ποδόσφαιρο. "Δεν μπορεί, θα παίξει μπάλα στον ΠΑΟΚ" έλεγα μέσα και φυσικά δεν έκανα κάποια σπουδαία πρόβλεψη γιατί το ταλέντο του ξεχύλιζε από τότε με κάθε του κίνηση.
Ο Βιεϊρίνια, όχι μόνο έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αλλά έγινε ο πιο κομβικός του παίκτης. Στην καλή του μέρα αναστάτωνε όλες τις άμυνες, είτε μιλάμε για τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη (δεν έχω καμία διάθεση υποτίμησης της αξίας αυτών των ομάδων), είτε για τον Άγιαξ και την Βιγιαρεάλ). Κάπως έτσι έφτασε να ελκύει τις προσφορές εκατομμυρίων όπως η Ζενίτ και η Μπλάκμπερν την περασμένη σεζόν. Ο βραχύσωμος και με λίγα παραπάνω κιλά Πορτογάλος γρήγορα έγινε το βαρόμετρο της ομάδας.
Έχει κέφια ο Βιεϊρίνια, έχει κέφια όλος ο ΠΑΟΚ. Έλα, όμως, που τελευταία δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα κεφάτος. Έχει, βέβαια, ορισμένες εκλάμψεις, όπως για παράδειγμα το γκολ με τους Σάμροκ, αλλά δεν είναι ο γνωστός, καλός, Βιεϊρίνια . Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που τον επηρεάζει αρνητικά στην απόδοσή του. Νιώθει κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από τα συνεχή σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων; Έχει άγχος λόγω της επικείμενης γέννησης της κόρης του και αυτό το γυρνάει μπούμερανγκ στα παιχνίδια; Την απάντηση την γνωρίζει ο ίδιος.
Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πιο κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον καλό Βιεϊρίνια. Τον παίκτη που θα τον πάρει από το χέρι και θα τον οδηγήσει στη νίκη. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ την αξία των υπόλοιπων παικτών του ΠΑΟΚ. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν παίκτες με τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα, όπως ο Κοντρέρας, ο Λάζαρ, ο Σαλπιγγίδης και παίκτες πάρα πολύ χρήσιμοι όπως ο Φωτάκης, ο Μσλεζάς και οι υπόλοιποι. Ο καθένας τους μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στο ντέρμπι. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τον Βιεϊρίνια. Αν έχει τα κέφια του ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο.
Αντελίνο, ξέρω ότι δεν είσαι αχάριστος και σε κάθε συνέντευξή σου φροντίζεις να το αποδεικνύεις με όσα λες για τον ΠΑΟΚ και όσα σου πρόσφερε. Σ' αυτό το ματς, σ' έχει πραγματικά ανάγκη...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: