Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι Έλληνες επιστρέφουν στην Πόλη λόγω κρίσης!!

Δεκάδες ζητούν βοήθεια από το Πατριαρχείο!
Οι Έλληνες επιστρέφουν στην Πόλη λόγω κρίσης
Ένας νέος, αντίστροφος ξεριζωμός βρίσκεται σε εξέλιξη με Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες, οι οικογένειες των οποίων είχαν φύγει από την Πόλη με τις απελάσεις του 1964, να επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη των γονέων τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Από κοντά πάνε και Έλληνες που δεν έχουν κανένα δεσμό με την Πόλη, αλλά βλέπουν στην Τουρκία ένα καλύτερο μέλλον.Όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», δεκάδες Έλληνες έχουν τηλεφωνήσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζητώντας βοήθεια για να βρουν εργασία στην Τουρκία.
Πολλά τηλεφωνήματα και επιστολές δέχεται και ο σύλλογος των εναπομεινάντων Ελλήνων της Πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι ζητούν πληροφορίες για εύρεση εργασίας και στέγης και ρωτούν εάν υπάρχουν δουλειές για ελληνόφωνους.
Όπως εξηγούν οι Κωνσταντινουπολίτες, είναι σαφώς πιο εύκολο για κάποιον να εργαστεί αν γνωρίζει τουρκικά, αλλά δεν αποκλείουν την ύπαρξη ευκαιριών και για ελληνόφωνους.
Το δρόμο προις την Τουρκία πήρε πριν από λίγους μήνες ο κ. Οδυσσέας Βουτσινάς και, μέχρι στιγμής, αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του. Είναι ψυχολόγος και έχει ήδη ανοίξει το δικό του γραφείο στην Πόλη. Ο ίδιος έχει καταγωγή από εκεί, οπότε η μετακίνησή του ήταν εύκολη.
Όπως λέει, οι Τούρκοι τον έχουν αγκαλιάσει και έχει περισσότερους πελάτες Τούρκους παρά Έλληνες. «Οι Τούρκοι δεν σκέφτονται ότι οι Έλληνες έρχονται να τους φάνε τις δουλειές. Είναι πολύ θετικοί απέναντί μας», λέει.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: