Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τα 8+1 συμβόλαια που "καίνε"

Οι παροιμίες που μπορεί να φέρει κανείς ως παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να κινηθεί -και η αλήθεια είναι πως δείχνει ήδη να κινείται- ο ΠΑΟΚ στο θέμα της «αλλαγής σελίδας» στο ρόστερ του είναι αρκετές.
Τα 8+1 συμβόλαια που "καίνε"
Oι πλέον ενδεικτικές είναι δύο. «Ο χρόνος είναι χρήμα» και «των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Την πρώτη παροιμία ο ΠΑΟΚ τη βίωσε και το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο «δικέφαλος» δεν είχε χρήμα και προτίμησε να χάσει χρόνο, τον οποίο ουσιαστικά «πληρώνει» τώρα, με χαρακτηριστικότερες τις περιπτώσεις των Σπαντάσιο και Λεονάρντο.
Δύο παίκτες τους οποίους δεν είχε χρήματα να τους έχει στην προετοιμασία, τους απέκτησε τον Σεπτέμβριο με σαφώς λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έδινε αν τους έκανε κρούση τον Ιούλιο και δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους αξιοποιήσει αν και είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου.
Και αν το καλοκαίρι του 2011 πέρασε με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις τρία συμβόλαια δικών του παικτών να λήγουν -αυτά των Τσιρίλο, Φιλομένο και Μουσλίμοβιτς-, το καλοκαίρι του 2012 είναι γεμάτο με συμβόλαια βασικών του παικτών τα οποία ολοκληρώνονται, με παίκτες-«κλειδιά» της πορείας του «δικέφαλου» τα τελευταία χρόνια.
«Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε μέσα σ' αυτόν το χρόνο, καθώς υπάρχουν εννιά συμβόλαια που λήγουν. Αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι όλα τα συμβόλαια θα τα αφήσουμε να λήξουν, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα».
Αυτά είχε δηλώσει ο Ζήσης Βρύζας την 1η Σεπτεμβρίου, όταν από κοινού με τον Παντελή Κωνσταντινίδη παραχώρησαν συνέντευξη με αφορμή τα όσα έγιναν (και κυρίως δεν έγιναν) το καλοκαίρι στο κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης.
Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και ήδη έχουν γίνει αρκετές κινήσεις με φόντο το καλοκαίρι του 2012. Κατά πρώτον, τότε υπήρχαν εννιά συμβόλαια που έληγαν, τώρα αυτά είναι οκτώ.
Ο Στέφανος Αθανασιάδης κλήθηκε από τους διοικούντες και σχεδόν ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του υπέγραψε νέο που τον κάνει κάτοικο Τούμπας μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Για τα υπόλοιπα οκτώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Ο διεθνής γκολκίπερ διανύει την τέταρτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008, μένοντας ελεύθερος από τον Αρη και έγινε αμέσως το «Νο 1» του «δικέφαλου». Αρχικά υπέγραψε διετές συμβόλαιο το οποίο και ανανεώθηκε για άλλα δύο χρόνια. Πέρυσι και φέτος μοιράζεται τη φύλαξη της εστίας με τον Ντάριο Κρέσιτς. Είναι στα 37 του και δεν δείχνει διάθεση να κρεμάσει τα γάντια του.
ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΝΑΟΥΤΣΝΕΡ
Ο Πολωνός αμυντικός αποτελεί τη μοναδική μεταγραφή που έγινε το καλοκαίρι που ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΟΚ και με το σπαθί του κέρδισε την πρόταση ανανέωσης τον Φεβρουάριο του 2009. Μέχρι πέρυσι ήταν βασικός και αναντικατάστατος, ενώ φέτος -στα 32 του- έχει ρόλο ρεζέρβας και μάλιστα αξιόπιστης, όπως φάνηκε στο ντέρμπι με τον Αρη.
ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΣΙΡΙΛΟ
Το καλοκαίρι ο Ιταλός αμυντικός έγινε πρώην και νυν μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών το καλοκαίρι του 2009 και τα δύο προηγούμενα χρόνια έγραψε πολλές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αρχικά έμεινε ελεύθερος καθώς δεν τα βρήκε στο οικονομικό και αργότερα, όταν ο «δικέφαλος» απέτυχε να βρει άλλες λύσεις στην άμυνα, στράφηκε εκ νέου στον 34χρονο «σέξι Μπρούνο» για ένα χρόνο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Είναι ο μόνος που επιβίωσε από τη φουρνιά των «μωρών του Κωστίκου». Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2005 και φέτος πήρε χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας. Το καλοκαίρι θα είναι 26 ετών.
ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ
Ακολούθησε τη διαδρομή του Χαλκιά, καθώς ύστερα από ένα χρόνο στον Αρη, το καλοκαίρι του 2008 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Με πάνω από 50 εμφανίσεις και 15 γκολ τα δύο πρώτα χρόνια, υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι. Φέτος (στα 34 του) έχει δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: