Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Επαφές με Λυσσαρίδη και Gazprom»

«Επαφές με Λυσσαρίδη και Gazprom»
Το πλάνο για την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ αναλύει σήμερα (07/10) η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Ο νέος ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ φέρεται να σκέφτεται να εμπιστευτεί τη θέση του προέδρου στον Γιώργο Λυσσαρίδη, ενώ έχει έρθει σε επαφή για χορηγία από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom.

Η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει χαρακτηριστικά

«Με δεδομένο το (πολιτικό) πρίσμα κάτω από το οποίο βλέπει την επένδυση του στον ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης, η φημολογία που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για αναζήτηση στελεχών για την ΠΑΕ με ευρύτερο κοινωνικό προφίλ δεν φαίνεται να στερείται βάσης. Μάλιστα ενδέχεται, αν ο ίδιος ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν καταλάβει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η «συνταγή» αυτή να εφαρμοστεί και για τη θέση του επικεφαλής του Δικέφαλου του Βορρά.

Η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει και περιέλαβε ακόμη και τον πρώην υπουργό Άμυνας και πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Φραγκούλη Φράγκο, γνωστών ΠΑΟΚτσήδικων αισθημάτων. Ο τελευταίος όμως αφού τόνισε ότι "με τιμά ιδιαίτερα η οποιαδήποτε σκέψη περί ανάληψης προεδρίας του ΠΑΟΚ" ξεκαθάρισε ότι "υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Βρύζας και ο Ιωσηφίδης, που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο και είναι στη διακριτική ευχέρεια του επενδυτή να τους χρησιμοποιήσει".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η συζήτηση νια το πρόσωπο του κ. Γιώργου Λυσσαρίδη, ενός ανθρώπου με σημαντική διοικητική εμπειρία στο ποδόσφαιρο, καθώς διετέλεσε επί δεκαετία πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, αλλά και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, έχοντας οικοδομήσει το προφίλ του αδιάφθορου και πολέμιου των κυκλωμάτων της βρώμικης μπάλας. Ο κ. Λυσσαρίδης, που δεν έχει κρύψει τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, έχει διατελέσει ακόμη Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο 1996) και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από τον Οκτώβριο του 1997 έως το Μάρτιο του 2004.

Ιδιαίτερα ισχυρός πυλώνας του «σχεδίου Σαββίδη» είναι και η προώθηση μέσω του ΠΑΟΚ των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας. Ως πρώτο βήμα ο ρώσος επιχειρηματίας θεωρεί τη δική του κίνηση με την οποία «ήθελα να διακηρύξω προς τo μεγάλο κεφάλαιο της Ρωσίας ότι μπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα χωρίς φόβο».

Το δεύτερο βήμα είναι η εξεύρεση ισχυρών χορηγών από τη Ρωσία για τον ΠΑΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαββίδης δεν δίστασε να στοχεύσει όσο πιο ψηλά γινόταν χτυπώντας την πόρτα της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας και της κορυφαίας στον κόσμο στον τομέα της παραγωγής φυσικού αερίου, της περίφημης Gazprom.

Ο ρωσικός κολοσσός που έχει στην ιδιοκτησία του την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Αγιας Πετρούπολης είναι χορηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αγγλικής Τσέλσι, της γερμανικής Σάλκε, του σερβικού Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. Χαρακτηριστικό των ποσών που επενδύει στο ποδόσφαιρο η Gazprom είναι ότι μόνο η χορηγία προς τον Ερυθρό Αστέρα φθάνει στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα δαπανήθηκαν 100 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει η Ζενίτ δύο παίκτες (τον Βραζιλιάνο Χουλκ και τον Βέλγο Βιτσέλ)!

Με δεδομένο ότι η Gazprom είναι κρατική εταιρεία, οι επιλογές της δεν υπαγορεύονται μόνο από οικονομικά κριτήρια, αλλά και με παραμέτρους γεωπολιτικές, γεγονός το οποίο γνωρίζει ο κ. Σαββίδης και το λαμβάνει υπόψη του στις επαφές του με τον ρωσικό κολοσσό. Ο ποντιακής καταγωγής επιχειρηματίας έχει στο οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του για να πείσει τη διοίκηση της Gazprom τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, αλλά και το προφίλ του ΠΑΟΚ που συνδέεται έντονα λόγω της καταγωγής του, της Κωνσταντινούπολης και των συμβόλων του, με την Ορθοδοξία
».

Του Αγίου… Ποτέ!!

Του Αγίου… Ποτέ!
Τότε θα ολοκληρώσει μεγάλη ανατροπή η Φούλαμ, αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει τη σημερινή με τη Σαουθάμπτον!

Με τη βοήθεια και του Καραγκούνη (που μπήκε αλλαγή στο 72’) οι Λονδρέζοι έφεραν τούμπα στο 88’ το παιχνίδι με τους «άγιους».

Σαν πραγματικός τέτοιος όμως, ο Φόντε ισοφάρισε σχεδόν αμέσως και με το δεύτερο γκολ του στο ματς, έδωσε τουλάχιστον τον πόντο (2-2) στους γηπεδούχους.

Αρκετά νωρίτερα (μόλις στο 4’) ο Πορτογάλος είχε ανοίξει το σκορ με ωραία κεφαλιά, για να ισοφαρίσει ένας… συμπαίκτης του -ο Χόιφελντ με αυτογκόλ- στο 70’.

Δυο λεπτά αργότερα πέρασε στο γήπεδο ο Καραγκούνης (στη θέση του Σίντγουελ) και θα είχε πανηγυρίσει κι εκείνος το δεύτερο διπλό της Φούλαμ στο πρωτάθλημα αν ο Φόντε (με το 200ο γκολ της Σαουθάμπτον στην Premier League) δεν απαντούσε αμέσως στο προβάδισμα νίκης -όπως φαινόταν τότε- του Ρίτσαρντσον στο 88’.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 6/10 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ 3-0
(5' Κολάροφ, 60' Αγκουέρο, 89' Μίλνερ)

Τσέλσι-Νόριτς 4-1
(14’ Τόρες, 22’ Λάμπαρντ, 31’ Αζάρ, 76’ Ιβάνοβιτς - 11’ Χολτ)

Σουόνσι-Ρέντινγκ 2-2
(71’ Μίτσου, 78’ Ρούτλετζ - 31’ Πογκρέμπνιακ, 44’ Χαντ)

Γουέστ Μπρομ-ΚΠΡ 3-2
(5’ Μόρισον, 22’ Γκέρα, 85’ Μουλούμπου - 35’ Τααράμπ, 90’ Γκρανέρο)

Γουίγκαν-Έβερτον 2-2
(10’ Κονέ, 23’ Ντι Σάντο - 11’ Γέλαβιτς, 87’ πεν. Μπάινς)

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 1-3
(21' Ντιαμέ - 41' Ζιρού, 77' Γουόλκοτ, 83' Καθόρλα)

Κυριακή 7/10

Σαουθάμπτον-Φούλαμ 2-2
(4’, 90’ Φόντε - 70’ αυτ. Χόιφελντ, 88’ Ρίτσαρντσον)

Λίβερπουλ-Στόουκ (17:00)
Τότεναμ-Άστον Βίλα (17:00)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Σάββατο 20/10

Τότεναμ-Τσέλσι (14:45)
Φούλαμ-Άστον Βίλα (17:00)
Λίβερπουλ-Ρέντινγκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ
Σουόνσι-Γουίγκαν
Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρόμιτς-Μάντσεστερ Σίτι
Νόριτς-Άρσεναλ (19:00)

Κυριακή 21/10

Σάντερλαντ-Νιούκαστλ (15:30)
ΚΠΡ-Έβερτον (18:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Φόρος 50% σε 1.000 πλούσιους Ελληνες με «συνταγή» Ολάντ!!

Φόρος 50% σε 1.000 πλούσιους Ελληνες με «συνταγή» Ολάντ
Συνταγή Φρανσουά Ολάντ αλά ελληνικά για επιβολή φόρου-μαμούθ στους πλούσιους αναζητούν στην κυβέρνηση. Την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν νέα φορολογική επιδρομή για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με την κατάργηση του αφορολόγητου για ελεύθερους επαγγελματίες και προστατευόμενα τέκνα, στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σχεδιασμούς επί χάρτου για ένα μέτρο έκτακτης φορολόγησης των πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού υποστηρίζουν ότι με τη νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος που ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών επιβαρύνονται ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Γι’ αυτό προτείνουν η κυβέρνηση Σαμαρά να προβεί σε μία, έστω, συμβολική κίνηση φορολόγησης των πολύ υψηλών εισοδημάτων, καθώς μάλιστα είναι από τους κερδισμένους της νέας φορολογικής κλίμακας.

Το σχέδιο προβλέπει την επιβολή φόρου τουλάχιστον 50% για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ ετησίως. Επειδή, όμως, αφορά πολύ λίγους (μόλις 200 άτομα που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα στη χώρα μας), συζητείται να αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης ή να ισχύσει από χαμηλότερα εισοδήματα και να επεκταθεί και στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ο φόρος συζητείται να ισχύσει για μια διετία τουλάχιστον, στα πρότυπα του μέτρου που έλαβε η κυβέρνηση Ολάντ για φορολόγηση 75% των πλουσίων. Αν το μέτρο εφαρμοστεί για όσους έβγαλαν το 2011 από 500.000 ευρώ και άνω (φορολογητέο εισόδημα), θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 45 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα.

Αν επεκταθεί και ισχύσει για εισοδήματα από 300.000 ευρώ και άνω, τότε τον φόρο θα πληρώσουν 1.000 πλούσιοι φορολογούμενοι και το δημοσιονομικό όφελος υπολογίζεται σε 100-150 εκατ. ευρώ (περισσότερα δηλαδή από τη σχεδιαζόμενη εξοικονόμηση δαπανών στους ΟΤΑ, την οποία αμφισβητεί η τρόικα, ή σχεδόν όσα αποφέρει το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο). Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ισχύσει ο φόρος από μηδενική βάση. Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο εκφράζονται και έντονες επιφυλάξεις για τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το μέτρο, καθώς και στη Γαλλία είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις πάμπλουτοι Γάλλοι εξέφραζαν τη σκέψη-απειλή να αλλάξουν υπηκοότητα και να δηλώσουν… πολίτες Βελγίου.

Πηγή: protothema.gr

Ηθικόν ακμαιότατον ενόψει Λεβαδειακού!!

Ηθικόν ακμαιότατον ενόψει Λεβαδειακού
Να επιστρέψουν στις νίκες και στα θετικά αποτελέσματα θέλουν όλοι όσοι βρίσκονται στις τάξεις του Πανθρακικού.

Ο Σάββας Παντελίδης, μετά τις δύο σερί ήττες που γνώρισε η ομάδα του από Ολυμπιακό και Βέροια αντίστοιχα στις τελευταίες προπονήσεις πριν το αγώνα με τον Λεβαδειακό έριξε το βάρος στον ψυχολογικό τομέα, προκειμένου να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του για τον αγώνα απέναντι στους Βοιωτούς στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

O Έλληνας τεχνικός καταστρώνει τα σχέδιά για τον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό, χωρίς τους τραυματίες Στάθη και Μελλίση, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει εντελώς τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η αποστολή του Πανθρακικού:

Αντίλοβιτς, Μπαικαρά, Σερφά, Λουσέρο, Μουνάφο, Λαδάκης, Παπαδόπουλος, Βαχιρουά, Σαρακατσάνος, Κοντογουλίδης, Κουτσόπουλος, Κυβελίδης, Πρίττας, Μακρυδημήτρης, Βιγιαρέχο, Μίνγκας, Σκλιοπίδης και Χρήστου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Κατίδης: «Κάτι καλό…»

Κατίδης: «Κάτι καλό…»
Ως μία διέξοδο από τα προβλήματα της ΑΕΚ αντιμετωπίζει ο Γιώργος Κατίδης την κλήση του στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, σύμφωνα με σχόλιο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

«Κλήση στην Εθνική Ελπίδων. Κάτι καλό», έγραψε ο 19χρονος χαφ, ο οποίος χθες δεν κατάφερε μαζί τους συμπαίκτες του να επικρατήσουν της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και βλέπουν την Ένωση στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Δείτε το σχετικό





πηγή: sport-fm.gr

Περιμένοντας τον προπονητή στην ΑΕΚ!!

Περιμένοντας τον προπονητή στην ΑΕΚ
Υπό το βλέμμα του Μανώλη Παπαδόπουλου και περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή, οι παίκτες της ΑΕΚ ολοκλήρωσαν την πρωινή τους προπόνηση.

Στα… πιτς έμειναν Φούντας και Κατσικοκέρης, οι οποίοι πιθανότατα προλαβαίνουν το ματς με τον ΠΑΟΚ (20/10) για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ίσως να είναι ευεργετική για την Ένωση. Αρχικά, γιατί μέχρι τότε θα έχει προσληφθεί ο αντικαταστάτης του Βαγγέλη Βλάχου ενώ εκτός απροόπτου θα έχει ο νέος τεχνικός θα υπολογίζει και στις επιστροφές των τραυματιών Φούντα και Κατσικοκέρη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο ενώ ο δεύτερο έκανε ατομικό.

Στην σημερινή προπόνηση, δεν έλαβαν μέρος οι διεθνείς Χρήστος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Γροντής. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη οι παίκτες έχουν ρεπό.



πηγή: sport-fm.gr
 

Υπέρ Σο, κατά εφημερίδας ο Αλαφούζος!!

Υπέρ Σο, κατά εφημερίδας ο Αλαφούζος
Ο Γιάννης Αλαφούζος «ξαναχτύπησε»!

Λίγες ώρες μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις του μέσω Twitter, ο πρόεδρος της ΠΑΕ επέλεξε τον ίδιο τρόπο αφενός μεν για να εκφράσει τη στήριξή του στον Χαμπίμπ Σο που φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανό διαζύγιο λόγω του τραυματισμού του, αφετέρου δε για να τα βάλει με κυριακάτικη εφημερίδα την οποία κατηγορεί πως εκφράζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους φίλους του Ολυμπιακού κάνοντας κακό στον Παναθηναϊκό.

Για τον Σο ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρει…




… ενώ για τη Real News τονίζει




Όσο για τα δημοσιεύματα πως επίκειται «ψαλίδι» στα μεγάλα συμβόλαια της ομάδας, σχολίασε:

Ο Παναθηναϊκός σέβεται τις υποχρεώσεις του. Τα περί των αμοιβών των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών μας δεν μας εκφράζουν!

πηγή: sport-fm.gr