Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Στην υγεία του Σουάρες!!

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί χρειάστηκε να ρίξουν τα «βαριά χαρτιά» στο γήπεδο για να κάνουν την ανατροπή με την Αλμερία, 2-1 (δύο ασίστ Σουάρες) αποφεύγοντας νέο σοκ.

Στην υγεία του Σουάρες! (video)
Πήγε να υποστεί νέο σοκ, αλλά εν τέλει η Μπαρτσελόνα απέφυγε το τρίτο σερί κάζο στο πρωτάθλημα! Αν και βρέθηκαν να κάνουν, οι «μπλαουγκράνα» γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση απέναντι στην Αλμερία και επέστρεψαν στις εντός συνόρων επιτυχίες με το υπέρ τους 2-1!

Ένα αποτέλεσμα που τους ανέβασε προσωρινά στην κορυφή, με όλες τις υπόλοιπες ομάδες να ‘χουν βέβαια ματς λιγότερο.

Τα… σκούρα είχαν έρθει απ’ το πρώτο μέρος, όταν ο Μέσι σε κενή εστία σημάδεψε δοκάρι και όχι τα δίχτυα (χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Θάρα με τα περισσότερα τέρματα στην Πριμέρα) και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε ο Μπιφουμά στο 37’ να φύγει στην αντεπίθεση και εκτελώντας τον Μπράβο να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς Σουάρες και Νεϊμάρ, προκειμένου να γίνει η ανατροπή. Και δικαιώθηκε -λογικά, έστω κι αν ο Ουρουγουανός φορ είχε και δεύτερο δοκάρι (σε κοντινό σουτ). Στο 73’ όμως μοίρασε έτοιμο γκολ στον Βραζιλιάνο κι αυτός από κοντά έλυσε τον γόρδιο δεσμό, προτού έρθει ο Ζόρντι Άλμπα (με νέα ασίστ Σουάρες) για να χαρίσει το τρίποντο -μετά από δύο σερί ήττες- στην Μπάρτσα.



Το πρόγραμμα της 11ης:

Παρασκευή (7/11)
Κόρδοβα-Λα Κορούνια 0-0

Σάββατο (8/11)
Αλμερία-Μπαρτσελόνα 1-2
(37' Μπιφουμά - 73' Νεϊμάρ, 82' Ζόρντι Άλμπα)

Χετάφε-Έλτσε (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο (21:00)
Θέλτα-Γρανάδα (23:00)
Μάλαγα-Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή (9/11)
Σεβίλλη-Λεβάντε (13:00)
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (18:00)
Βαλένθια-Μπιλμπάο (20:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα
Εϊμπάρ – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη
Λα Κορούνια – Σοσιέδαδ
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Λεβάντε – Βαλένθια
Έλτσε – Κόρντομπα
Βιγιαρεάλ – Χετάφε
Γρανάδα – Αλμερία *Πηγή: sport-fm.gr*

«Άγιος» Μάτα!!

Μια λαμπάδα στο μπόι του Χουάν Μάτα θα πρέπει ν’ ανάψει η Μαν. Γιουνάιτεντ! Ενώ οι «άγιοι» της Σαουθάμπτον συνέχιζαν τη… διαβολική τους πορεία, ο Ισπανός έδινε νίκη-αγίασμα επί της Κρίσταλ Πάλας.

«Άγιος» Μάτα! (video)
Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει.

Και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως, χωρίς το δικό της Γιάννη (Χουάν Μάτα) χαΐρι δεν έβλεπε με την Κρίσταλ Πάλας. Μέχρι που ο Ισπανός μπήκε στο γήπεδο κι έδωσε αγχωτική (μα πολύτιμη) νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αρχίσει να φλερτάρουν με μια ακόμα γκέλα απέναντι στους μαχητικούς Λονδρέζους. Ωστόσο η απόφαση του Φαν Χάαλ να… παραιτηθεί απ’ την επιμονή στον Γιανουζάι και να βάλει στη θέση του τον Μάτα αποδείχθηκε ευεργετική.

Γιατί ο Ισπανός χρειάστηκε λιγότερα από πέντε λεπτά (κι ένα ξερό σουτ έξω απ’ την περιοχή) για να γράψει το 1-0 που φέρνει τη Γιουνάιτεντ στις θέσεις της Ευρώπης.



Ενώ όμως το «Ολντ Τράφορντ» αποθέωνε τον Μάτα, η Σαουθάμπτον έβρισκε το δικό της ήρωα στο πρόσωπο του Σέιν Λονγκ. Ο Ιρλανδός επιθετικός πήρε στην πλάτη του τη φορμαρισμένη (αλλά και αγχωμένη) ομάδα του Κούμαν και της έδωσε ένα ακόμα τρίποντο επί της Λέστερ (2-0). Και το έκανε με δυο γκολ σε πέντε λεπτά (75’-79’) που υπέγραψαν τη δέκατη νίκη των «αγίων» στα έντεκα τελευταία ματς, η οποία τους κρατά μόνους πραγματικούς διώκτες της Τσέλσι.

Αντίθετα όμως με τη Σαουθάμπτον, το άγχος λύγισε τελικά τη Γουέστ Χαμ. Προερχόμενα από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, τα «σφυριά» το διατήρησαν μεν απέναντι στην Άστον Βίλα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν επί μιας ομάδας που είχε έξι συνεχόμενες ήττες (0-0) και ν’ ανέβουν ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Κατά τ’ άλλα, τη δική της ανάσταση πανηγύρισε πρόωρα φέτος η Μπέρνλι. Γιατί η μέχρι πρότινος ουραγός της Premier League αντιμετώπισε σαν τελικό το παιχνίδι με τη Χαλ και επικρατώντας 1-0 (με γκολ του Μπερνς) κατάφερε ν’ αποδείξει ότι είναι ζωντανή στη μάχη της παραμονής.


Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/11 (17:00)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-2
(9’ Τσαν - 14’ Κέιχιλ, 67’ Κόστα)

Μπέρνλι-Χαλ 1-0
(51’ Μπαρνς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(67’ Μάτα)

Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-0
(75’, 79’ Λονγκ)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 0-0

ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11(15:30)

Σάντερλαντ-Έβερτον
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 22/11 (17:00)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Νιούκαστλ-ΚΠΡ
Στόουκ-Μπέρνλι
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Χαλ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 24/11

Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Με οδηγό τον Μίλερ…!!

Χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες και με πρωταγωνιστή τον Μίλερ που έκανε χατ τρικ, η Μπάγερν συνέχισε την επέλαση της στη Φρανκφούρτη, 4-0 την Άιντραχτ, για την ενδέκατη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Με οδηγό τον Μίλερ…
Την 8η νίκη μετά από έντεκα αγωνιστικές πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου στην Μπουντεσλίγκα περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Άιντραχτ. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «βαυαρούς» ο Τόμας Μίλερ ο οποίος ξεκίνησε το προσωπικό του σόου στο 23΄ και έδωσε συνέχεια στην επανάληψη με άλλα δύο γκολ σε τρία λεπτά(64΄-67΄)!

Το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έβαλε ο Σακίρι στο 86΄λεπτό.

Αναμφισβήτητα το ματς της ημέρας όσον αφορά την διακύμανση στο σκορ, έγινε ανάμεσα σε Χόφενχάιμ και Κολωνία, με το τελικό 3-4 να δίνει τη πολύτιμη νίκη στους «τράγους» που ανέβηκαν στους 15 βαθμούς.

Στραβοπάτησε η Μπάγερ Λεβερκούζεν απέναντι στην Μάιντς, καθώς έμεινε στην λευκή ισοπαλία στην «Μπάϊ Αρίνα» και δεν μπόρεσε να πλησιάσει την κορυφή.

Η 11η αγωνιστική

Παρασκευή (7/11)

Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο 0-2
(44' Μπριάντ, 77' Κιγιοτάκε)

Σάββατο (8/11)

Λεβερκούζεν-Μάιντς 0-0
Άουγκσμπουργκ-Πάντερμπορν 3-0
(7΄, 47΄Βέρνερ, 68΄Μπάκερ)
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 3-4
(3΄Σαλάϊ, 39΄, 45΄Φιρμίνιο-5΄Ολκόφσκι, 15 Λέμαν, 35 Ουλζάι, 85 Ολκόφσκι)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(23΄, 64΄, 67΄Μίλερ, 86 Σακίρι)
Φράιμπουργκ-Σάλκε 2-0
(22΄Γκούντερ, 68΄Σμιντ)
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή (9/11)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο (16:30)
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ (18:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε το… άχαστο ο Μέσι!! (video)

Ακόμα και η πιο γκρινιάρα σύζυγος έχει κάποια λεπτά ησυχίας. Ακόμα και η Μόνικα Μπελούτσι θα έχει μια (1) φωτογραφία που δεν έχει βγει καλά. Κι ακόμα κι ο Μέσι θα χάσει μια φορά γκολ σε κενή εστία!

Έχασε το… άχαστο ο Μέσι! (video)
Το κεφάλι δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Παρόλα αυτά, το ‘χει κι αυτό χρησιμοποιήσει εξαιρετικά.

Από τον τελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009 μέχρι το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Σήμερα όμως ο Λιονέλ Μέσι ενήργησε σαν ερασιτέχνης… κεφαλοσφαιριστής.

Γιατί στο παιχνίδι με την Αλμερία η μπάλα του στρώθηκε «στο πιάτο» μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα. Το τέρμα ήταν πιο άδειο κι από τσέπη μπατίρη.

Κατάφερε όμως -αντί για τα δίχτυα- να σημαδέψει το δοκάρι!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το Top-10 του ΝΒΑ!! (vid)

Δείτε μέσα από το www.arenafm.gr το TOP 10 του NBA της χθεσινής βραδιάς, με το καλάθι του Στέφανσον στην εκπνοή του αγώνα να βρίσκεται στη κορυφή.
Δείτε το βίντεο!











*Πηγή: arenafm.gr*

«Σκίζει» η Τσέλσι!!

Ψάξτε για το δεύτερο! Παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ, η ασταμάτητη Τσέλσι δεν μάσησε ούτε στο Άνφιλντ και με τον Ντιέγκο Κόστα ν’ αφήνει ξερή (και) τη Λίβερπουλ (2-1) ξεχείλωσε τη διαφορά στην κορυφή

«Σκίζει» η Τσέλσι!
Στην απελπισία συνέχισε να βυθίζει η Τσέλσι όσους έχουν απομείνει να πιστεύουν ότι δε θα στεφθεί πρωταθλήτρια στην Αγγλία.

Χωρίς να πτοηθεί από το ότι έμεινε πίσω στο σκορ, η ποιοτική ομάδα του Μουρίνιο γύρισε το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ κι έφυγε για δεύτερη σερί χρονιά με το διπλό από το «Άνφιλντ» (2-1).

Το γρήγορο γκολ του Τσαν (με σουτ που κόντραρε και άλλαξε πορεία) έθρεψε τις ελπίδες των «κόκκινων» ότι θα πάρουν εκδίκηση για το περσινό κάζο. Ωστόσο δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά, πριν ο Κέιχιλ εκμεταλλευτεί αναμπουμπούλα στην περιοχή και με πλασέ που μπλόκαρε μέσα απ’ την εστία ο Μινιολέ ν’ απαντήσει για τους «μπλε».

Αυτό ήταν. Το σκορ ήταν ισόπαλο, αλλά στην ψυχολογία οι Λονδρέζοι… προηγούντο. Αφότου έχασαν λοιπόν ευκαιρίες (με κοντινά σουτ του Αζάρ να κόβονται τελευταία στιγμή από τον Τζόνσον) κι αφότου οι Σκρτελ και Ντιέγκο Κόστα ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 7-8 κοκορομαχίες, ο Ισπανός ενεπλάκη -για μια ακόμα φορά- σε μεγάλη νίκη της Τσέλσι.

Γιατί βρέθηκε εκεί που έπρεπε στο 67’, ώστε να εξαργυρώσει φοβερό σόλο του Αζάρ. Και με το 10ο φετινό του γκολ να καθαρίσει ουσιαστικά το ματς. Διότι η Λίβερπουλ προσπάθησε, δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Κέιχιλ στο 88’ (έπειτα από σουτ του Τζέραρντ) ωστόσο δεν κατάφερε ν’ αποτρέψει την ένατη νίκη της Τσέλσι, που εκτόξευσε τη διαφορά από την ίδια και την κράτησε μακριά απ’ τους διώκτες της στην κορυφή.



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/11 (17:00)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-2
(9’ Τσαν - 14’ Κέιχιλ, 67’ Κόστα)

Μπέρνλι-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11(15:30)

Σάντερλαντ-Έβερτον
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 22/11 (17:00)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Νιούκαστλ-ΚΠΡ
Στόουκ-Μπέρνλι
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Χαλ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 24/11

Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έβρεξε… γκολ!!

Εργοτέλης και Βέροια δεν… κόλλησαν στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου και προσέφεραν θέαμα (2-2), πετυχαίνοντας από δύο γκολ, ενώ θα μπορούσαν να βάλουν άλλα τόσα.

Έβρεξε… γκολ
Το ματς

Αδιάφορο ήταν για περίπου δέκα λεπτά το πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια πολύ θεαματικό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9’ με τον Γιουσούφ να μην εκμεταλλεύεται την σέντρα, «πάρε-βάλε» του Λυκογιάννη, κάνοντας τζούφια-κεφαλιά αρχικά και χέρι στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα, σαν να γύρισαν τον διακόπτη οι δύο ομάδες και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο μεν, αλλά και άμυνα με… τα μάτια, το ματς έγινε πολύ ενδιαφέρον και χορταστικό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, όπως συνέβη και στο πρώτο γκολ του Εργοτέλη.

Η Βέροια δεν μπόρεσε να σκοράρει, χάνοντας τριπλή ευκαιρία, που ξεκίνησε ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Μπεν που τα έβαλε αρχικά με όλη την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέρνι. Στην αντεπίθεση ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ, με τον Χαλκιδάκη να νικάει στο 13’ με συρτό σουτ τον Καντιμοίρη. Η απάντηση ήρθε τέσσερα αργότερα, όταν ο Καλτσάς που είναι πολύ καλός στα στημένα (είτε με φάουλ ή κόρνερ) εκτέλεσε άψογα φάουλ από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στο… παραθυράκι του Τσέρνι. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες «φλέρταραν» με το δεύτερο γκολ, αλλά κυρίως ο Εργοτέλης, που κατάφερε να κάνει το 2-1 στο 38’, με τον Γιουσούφ να παίρνει το… ριμπάουντ ύστερα από το δοκάρι του Χαλκιαδάκη.

Το δεύτερο μέρος κύλησε πάνω-κάτω όπως το πρώτο... με κακό ξεκίνημα, αλλά τις δύο ομάδες να παίρνουν μπρος ύστερα από περίπου δέκα λεπτά. Ο Εργοτέλης είχε δοκάρι με τον Γιουσούφ στο 55’ και πέντε λεπτά αργότερα η Βέροια κέρδισε πέναλτι (αυστηρό), όταν η μπάλα μετά το σουτ του Καλτσά σταμάτησε στο χέρι του Λυκογιάννη, που είχε σχεδόν κολλητά στο σώμα και τα δύο χέρια. Ο Μπεν «ψάρεψε» τον Τσέρνι, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον αντίπαλο τερματοφύλακα στη δεξιά.

Στο τελευταίο μισάωρο όλα τα αποτελέσματα ήταν μέσα και οι δύο ομάδες, παρότι πλησίασαν σε αρκετές περιπτώσεις στο τρίτο γκολ έμειναν στο 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Μέγι, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Χαντί (72' Βλαχοδήμος), Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (78' Παμλίδης).

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης - Μαλόν, Καλί, Καταλά, Αμαραντίδης,
Μπαλάφας (41΄Γεωργιάδης), Μπατιόν, Καλτσάς, Ντουμίτρου, Μπεν (82' Βεργώνης), Κάμπορα (54' Μπαργκάν).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Έπαιξαν μέχρι να κερδίσει η Λανούς!! (videos)

Ευνοημένη από οκτώ αδικαιολόγητα λεπτά καθυστερήσεων, η Λανούς επικράτησε με 3-2 της Άρσεναλ Σαραντί.
Προηγήθηκε με τον Σίλβιο Ρομέρο στο 7ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά με 2-1 στο 27ο και βρέθηκαν ένα… σφύριγμα από τη νίκη, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού επιτρέποντας στη Λανούς να ανατρέψει το σκορ με γκολ στο 94ο και στο 98ο λεπτό. Μάλιστα με το νικητήριο γκολ του Ντιέγκο Γκονζάλεζ, οι «βυσσινί» βρέθηκαν ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο της Inicial, Ρίβερ Πλέιτ.
Παρακάτω όλοι οι σκόρερ του παιχνιδιού:
Λανούς – Άρσεναλ Σαραντί 3-2 (7’ Σίλβιο Ρομέρο, 94’ Σίλβιο Ρομέρο, 98’ Ντιέγκο Γκονζάλεζ – 16’ Μπράιαν Αλεμάν, 27’ Ραμίρο Καρέρα)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
13
31
Λανούς
14
30
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
26
Ιντεπεντιέντε
13
26
Μπόκα Τζούνιορς
14
23
Ατλέτικο Ραφαέλα
14
22
Βελέζ Σάρσφιλντ
14
20
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
20
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
18
Άρσεναλ Σαραντί
14
18
Τίγκρε
13
17
Σαν Λορένζο
14
17
Μπάνφιλντ
14
16
Ροζάριο Σεντράλ
14
16
Μπελγκράνο
14
16
Χιμνάσια Λα Πλάτα
14
14
Γοδόι Κρουζ
14
14
Κίλμες
14
12
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
13
12
Ολίμπο
14
10
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.












*Πηγή: onsports.gr*

Χατ τρικ ο Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος στην τρίτη και τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, όπου φιλοξενείται το προτελευταίο γκραν πρι της σεζόν.

Χατ τρικ ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ διατήρησε τον πολύ καλό ρυθμό του και έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον, κάνοντας το ένα-δύο για την Mercedes. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα στον εντός έδρας αγώνα του.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο έτερος πιλότος της Williams, Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κράτησε πίσω του τον Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull. Στην έβδομη και όγδοη θέση πλασαρίστηκαν οι Ραϊκόνεν και Αλόνσο, αντίστοιχα.

Εκτός δεκάδας ολοκλήρωσε την 60λεπτη διαδικασία ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είδε τον Ντανιέλ Κβίατ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Οι περισσότεροι πιλότοι χρησιμοποίησαν την τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών για να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών που θα ακολουθήσουν αργότερα (18:00 ώρα Ελλάδας).

Τα αποτελέσματα στον τρίτο γύρο:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον Mercedes
3. Μάσα Williams
4.Μπότας, Williams
5. Ρικιάρντο Red Bull
6. Μπάτον McLaren
7. Ραϊκόνεν, Ferrari
8. Αλόνσο,Ferrari
9. Μάγκνουσεν, McLaren
10. Κβίατ, Toro Rosso
11. Φέτελ, Red Bull
12. Μαλδονάδ,ο Lotus
13. Σούτιλ ,Sauber
14. Γκροσάν, Lotus-Renault
15. Βερνιέ, Toro Rosso
16. Γκουτιέρες,Sauber
17. Χούλκενμπεργκ, Force India
18. Πέρες, Force India *Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλά τα σενάρια για Λουτσέσκου!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί όσον αφορά το μέλλον του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της Skoda Ξάνθης, με τη θέση του Ρουμάνου να κρίνεται από το αποτέλεσμα του σημερινού ματς με τον ΟΦΗ.

Πολλά τα σενάρια για Λουτσέσκου
Κρίσιμο όσον αφορά την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία κρίνεται για τον Ραζβάν Λουτσέσκου το σημερινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια.

Ο Ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ενώ παράλληλα φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση και από ομάδα της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, εκείνο που λέγεται είναι πως δύσκολα θα παραμείνει στον τιμόνι του ακριτικού συλλόγου, αν σήμερα δεν καταφέρει να κερδίσει τους Κρητικούς.

Παράλληλα, όμως, φαίνεται πως έχει ως «καβάτζα» την πρόταση που έχει δεχθεί για να πάει στη Ραπίντ Βουκουρεστίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταλήγει σε Μπάντοβιτς!!

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως είναι οι επαφές της διοίκησης του Πανθρακικού με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ώστε ο τελευταίος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Καταλήγει σε Μπάντοβιτς
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς φαίνεται πως είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης του Πανθρακικού για να διαδεχθεί τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του συλλόγου.

Ο μεγαλομέτοχος, Τάσος Καραολάνης, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Τζελέπης, αναμένεται εντός της ημέρας να συναντηθούν με τον Μαυροβούνιο τεχνικό για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της ενδεχόμενης συνεργασίας του.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι αρκετές, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στην ημέρα.

Πάντως, τους Ακρίτες στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα κοουτσάρει ο Νίκος Μπαχαρίδης, ο οποίος έχει και την ευθύνη των προπονήσεων τις τελευταίες μέρες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν παίζουν οι «μεγάλοι». Και;

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επιθυμεί να επιστρέψει η Βέροια κόντρα στον Εργοτέλη, παραμένοντας ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Εξελίξεις σε Ξάνθη και ΟΦΗ, ενώ η Κέρκυρα υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

Δεν παίζουν οι «μεγάλοι». Και;
Χωρίς αμφιβολία η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος από τις επαρχιακές ομάδες είναι η Βέροια, η οποία έχει καταφέρει μετά από οχτώ αγώνες να βρίσκεται στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας με έναν βαθμό από τον δεύτερο Ολυμπιακό και έξι από τον ΠΑΟΚ.

Οι Ημαθιώτες δοκιμάζονται σήμερα στην έδρα του Εργοτέλη, ο οποίος «καίγεται» για τη νίκη, όμως και εκείνοι με τη σειρά τους θέλουν τους τρεις βαθμούς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα, εξελίξεις είναι πιθανό να υπάρξουν μετά τη σημερινή αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης και του ΟΦΗ, καθώς ένας από τους δύο προπονητές (Λουτσέσκου και Γκατούζο) μπορεί να αποχαιρετήσει την ομάδα του.

Τέλος, η Κέρκυρα υποδέχεται τον Παναιτωλικό, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να βάλει «δύσκολα» σε άλλη μία καλή ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 8 Νοεμβρίου

Εργοτέλης-Βέροια (15:00, Novasports 3)
Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας), βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής).

Κέρκυρα-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 1)
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου), βοηθοί: Νικόλαος Γεωργράκος (Αθηνών), Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας).

Skoda Ξάνθη-ΟΦΗ (19:30, Novasports 2)
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου), Ιοαρδάνης Δημητριάδης (Κατσοριάς), Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας)

Κυριακή 09 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Πανθρακικός (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλίειας), Εμαννουήλ Βλάσσης (Λασιθίου), Γεώργιος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

Λεβαδειακός-Πλατανιάς (17:15, Novasports 7)
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Ιοαρδάνης Απτόσογλου (Αθηνών).

Πανιώνιος-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρέθυμνο), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας).

ΠΑΣ Γιάννινα-Νίκη Βόλου (17:15, Novasports 4)
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας), Νικόλαος Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας).

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας).

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χασάν Κούλα (Ξάνθης).

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
Βέροια-Καλλονή
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός
ΟΦΗ-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανθρακικός-Ατρόμητος
Παλτανιάς-Πανιώνιος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βόρειοι και Νότιοι...!!

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και Άρης-Νέα Κηφισιά είναι τα ματς που δεσπόζουν στην πέμπτη αγωνιστική της Α1. Εύκολες αποστολές για «αιώνιους», crash test στην Ελευσίνα.

Βόρειοι και Νότιοι...
Με πέντε ματς ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής της Α1. Ο Πανιώνιος ενισχυμένος με τον Χάνκοκ και τη βοήθεια του κόσμου του ψάχνει την πρώτη του νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, που συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα και ταξίδεψε από τη Λετονία (μετά τον αγώνα με τη Βέντσπιλς) απευθείας στην Αθήνα και γυμνάστηκε χθες στο κλειστό των Ιλισίων. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Μαργαρίτη.

Ο Άρης χωρίς τον κόσμου του (καθώς αρχίζει να εκτίει την ποινή τριών αγωνιστικών για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ) αλλά με όλους τους παίκτες διαθέσιμους υποδέχεται τη φορμαρισμένη Νέα Κηφισιά. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τους… Αθηναίους να επικρατούν στο «Ζηρίνειο».

Στο κλειστό της Γούβας ο Πανελευσινιακός με τον Τζίμη Κουστένη για πρώτη φορά στον πάγκο του αναζητεί την παρθενική του νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, που μετά τις ήττες από τους «αιώνιους» αναζητεί την επιστροφή στις επιτυχίες. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά τον Ντελινινκάιτις, που πήρε τη θέση του Ράιτ, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση σέντερ.

Ο Απόλλων Πατρών ενισχυμένος με Γεωργαλλή κοντράρεται με τον Κολοσσό, ενώ ο Κόροιβος που απέκτησε τον Ρούμπιο φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ που πήρε τον Τρότερ αντί του Βασόγεβιτς.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το Ρέθυμνο με στόχο το 5/5. Οι Κρητικοί θα έχουν στις τάξεις τους τον Αλίχοντζιτς που αντικαθιστά τον Σάφτενααρ, ο οποίος υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Τρίκαλα-Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν ξανά στις τάξεις τους Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Παπαπέτρου. Απών από τους γηπεδούχους θα είναι ο Δεληγιάννης, που αντιμετώπισε ένα καρδιακό πρόβλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

Σάββατο 8 Νοεμβρίου
17.00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Απόλλων Πατρών-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας-ΚΑΟΔ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Άρης-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Πανελευσινιακός-ΑΕΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 9 Νοεμβρίου
17:00 Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο (Novasports 3)

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου
18:00 Ολυμπιακός-Τρίκαλα (OTE Sport 3)

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

Σάββατο 15 Νοεμβρίου
17.00 Τρίκαλα-Πανελευσινιακός (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 ΚΑΟΔ-Πανιώνιος (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κολοσσός Ρόδου-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου
15:00 ΑΕΚ-Απόλλων Πατρών (OTE Sport 3)
17:00 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (Novasports 1)

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει αλλαγές με Πανθρακικό!!

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να κάνει ο Μίτσελ στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για το αυριανό ματς με τον Πανθρακικό, με τον Διαμαντάκο να παίρνει θέση βασικού μαζί με τους Κασάμι, Φουστέρ και Ντουρμάζ.

Ετοιμάζει αλλαγές με Πανθρακικό
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το αυριανό (15:00) παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ σκοπεύει να παρατάξει με τρεις – τέσσερις αλλαγές τους Πειραιώτες κόντρα στους Ακρίτες σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με τη Γιουβέντους στην Ιταλία για το Champions League.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος θα παίξει αντί του Κώστα Μήτρογλου.

Ο τελευταίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα στεναχωρημένος από το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας, αλλά ο Ισπανός τεχνικός σκοπεύει κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος να δουλέψει μαζί του για να μπορέσει να ανεβάσει ρυθμούς.

Όσον αφορά την επίθεση, μετά τη διακοπή ετοιμάζεται να επιστρέψει και ο Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος χθες έβγαλε ένα μεγάλος μέρος της προπόνησης των πρωταθλητών Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει και άλλες αλλαγές στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα, με τους Κασάμι, Φουστέρ και Ντουρμάζ να είναι οι επόμενες τρεις επιλογές του μετά τον Διαμαντάκο για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Εν τω μεταξύ, χθες ο Μαζουάκου ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει νωρίτερα για τα αποδυτήρια, αλλά δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Έτσι είναι πιθανό κόντρα στον Πανθρακικό να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κώστας Γιαννούλης, ενώ χρόνο συμμετοχής είναι πιθανό να δώσει ο Ισπανός και στον Σιόβα.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο ανεβασμένος Αυλωνίτης, αν οι Μποτία – Αμπιντάλ έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις στο Τορίνο. Στα δεξιά ενδέχεται να δούμε τον Σαλίνο αντί του εξαιρετικού Ελαμπντελαουί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπεργκ και αλλαγές στα χαφ!!

Τα πλάνα του για το αυριανό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα καταστρώνει ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος προορίζει για βασικό τον Μπεργκ και ψάχνει τον αντι-Ζέκα.

Μπεργκ και αλλαγές στα χαφ
Αρκετά πράγματα έχει ο Γιάννης Αναστασίου στο μυαλό του όσον αφορά το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πρώτο από όλα είναι η χρησιμοποίηση του Μάρκους Μπεργκ, τον οποίο ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να ρίξει στη μάχη από την αρχή.

Στο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν ο Σουηδός φορ δεν μπόρεσε να φανεί, αφού φάνηκε λίγο φοβισμένος στις μονομαχίες με τους αντιπάλους, που είχαν προσαρμόσει την άμυνα πάνω του.

Από εκεί και πέρα, ο 41χρονος προπονητής ψάχνει τον αντικαταστάτη του τραυματία Ζέκα, με τον Μπούι και τον Κλωναρίδη να είναι οι επικρατέστεροι να παίξουν αντί του Πορτογάλου άσου.

Παράλληλα, είναι πιθανό να προωθηθεί ο Μέντες στα χαφ και να επιστρέψει ο Κουτρουμπής στην άμυνα, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για τον Μπούρμπο δεξιά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πού το πάνε;

Γκρίζλις και Κινγκς συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στο ΝΒΑ. Καλές εμφανίσεις από Κουφό και Αντετοκούνμπο. Διορθώθηκαν οι Καβαλίερς.

Πού το πάνε;
Έξι νίκες σε ισάριθμα ματς έφτασαν οι Γκρίζλις που πέρασαν με 91-89 από την Οκλαχόμα κόντρα στη Θάντερ, που πέρσι τους απέκλεισε στα play offs. Ο Σερζ Ιμπάκα αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή για τους γηπεδούχους, που έπαιξαν ξανά χωρίς τους τραυματίες Ντουράντ και Γουέστμπρουκ. Για το Μέμφις ο Κώστας Κουφός είχε καλά παρουσία με 4 πόντους (2/5 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 15:26.

Οι Κινγκς δικαιούνται τον τίτλο της ομάδας-έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Κατάφεραν να περάσουν και από το Φίνιξ νικώντας 114-112 τους Σανς μετά από δύο παρατάσεις. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς με 25 πόντους και 18 ριμπάουντ συνεχίζει να κάνει θραύση.

Η καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν απέτρεψε την ήττα για τους Μπακς, 98-95 στο Ντιτρόιτ. Ο 19χρονος άσος είχε 9 πόντους (3/4 βολές, 3/8 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 27:10, ενώ στην τέταρτη περίοδο έκανε ένα καταπληκτικό κάρφωμα πάνω σε άμυνα.

Η κουβέντα του Λεμπρόν Τζέιμς με τον Κάιρι Ίρβινγκ βοήθησε να γίνουν οι Καβαλίερς πιο ομαδικοί. Στη νίκη με 110-101 επί των Νάγκετς στο Ντένβερ επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον «βασιλιά» που τελείωσε το ματς με 22, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Οι Νετς πήραν το… γειτονικό ντέρμπι κόντρα στους Νικς με 110-99 χάρη σε 29 πόντους του Ντερόν Ουίλιαμς, την ώρα που στον αντίποδα ο Καρμέλο Άντονι είχε 19 πόντους με 5/20 σουτ.

Οι Μπουλς επιβλήθηκαν των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια με 118-115 με 27 πόντους του Μάικ Ντανλίβι και παρά την απουσία του Ντέρικ Ρόουζ με διάστρεμμα.

Οι Χόρνετς χρειάστηκαν δύο παρατάσεις και ένα τρίποντο του Λανς Στίβενσον με ταμπλό στην εκπνοή για να νικήσουν 122-119 τους Χοκς στο πιο δραματικό ματς της βραδιάς.

Οι Σέλτικς παρά την απουσία του Μάρκους Σμαρτ επικράτησαν 101-98 των Πέισερς που μετρούν πέντε ήττες σε έξι ματς, ενώ οι 27 πόντοι του Ντιρκ Νοβίτσκι οδήγησαν τους Μάβερικς σε άνετο πέρασμα με 105-82 από τη Γιούτα.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Ατλάντα Χοκς 122-119 (κ.α. 97-97, 110-110) Τζέφερσον 34, Νιλ 23, Στίβενσον 17 (13 ριμπ.), Γουόκερ 15 (10 ασίστ), Κιντ-Τζίλκριστ 10, Ζέλερ 10-Χόρφορντ 24 (10 ριμπ.), Τιγκ 22 (15 ασίστ), Κόρβερ 20, Μίλσαπ 13, Κάρολ 13, Σρέντερ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 112-103 (κ.α. 94-94) Φουρνιέ 20, Χάρις 17 (16 ριμπ.), Γκόρντον 17, Πέιτον 15, Βούτσεβιτς 14, Χάρκλες 11-Μάρτιν 21, Πέκοβιτς 16, Μπρούερ 16, Γιανγκ 13, Ντιένγκ 11 (10 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σικάγο Μπουλς 115-118 Ρότεν 31, Τόμπσον 21, Εμπά α Μουτ 16 (11 ριμπ.), Σιμς 16-Ντανλίβι 27, Μπάτλερ 23, Γκασόλ 17 (12 ριμπ.), Χάινριχ 13, Γκίμπσον 11, Μπρουκς 10.

Μπόστον Σέλτικς-Ιντιάνα Πέισερς 101-98 Σάλιντζερ 17, Γκριν 15, Όλινικ 12, Μπράντλεϊ 11, Μπας 10-Χίμπερτ 22 (11 ριμπ.), Κόουπλαντ 17, Σλόαν 15, Άλεν 12, Χιλ 12, Σκόλα 11.

Μπρούκλιν Νετς-Νιου Γιορκ Νικς 110-99 Ουίλιαμς 29, Λόπεζ 20, Τζόνσον 18, Τελέτοβιτς 18, Άντερσον 8, Μπογκντάνοβιτς 8-Άντονι 19, Χάρνταγουεϊ 16, Στούντεμαϊρ 14, Έρλι 12, Σάμπερτ 11, Σμιθ 8.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μιλγουόκι Μπακς 98-95 Κάλντγουελ-Πόουπ 19, Τζένινγκς 15, Σμιθ 14, Μπάτλερ 14, Ντράμοντ 11 (10 ριμπ.), Μονρό 10-Πάρκερ 18, Νάιτ 17, Αντετοκούνμπο 9, Ντάντλεϊ 9, Ιλιασόβα 8, Μπέιλες 8.

Τορόντο Ράπτορς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-84 ΝτεΡόζαν 25, Ρος 18, Λάουρι 13 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Ουίλιαμς 13-Πόρτερ 13, Χάμφρις 11, Μίλερ 10, Γκορτάτ 8 (10 ριμπ.), Γουόλ 8, Πιρς 8.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 89-91 Τζάκσον 22, Λαμπ 17, Ιμπάκα 16, Άνταμς 13 (11 ριμπ.), Τέλφερ 13-Κόνλεϊ 20, Λι 17, Ράντολφ 16, Άλεν 9, Γκασόλ 8, Κάρτερ 8.

Φίνιξ Σανς-Σακραμέντο Κινγκς 112-114 (κ.α. 99-99, 106-106) Μπλέντσο 23, Ντράγκιτς 22, Μαρκίφ Μόρις 16, Πλάμλι 15 (16 ριμπ.), Τάκερ 15-Κάζινς 25 (18 ριμπ.), Κόλισον 16, ΜάκΛεμορ 15, Λάντρι 12, Γκέι 11.

Γιούτα Τζαζ-Ντάλας Μάβερικς 82-105 Μπερκς 14, Χέιγουορντ 12, Μπερκ 11, Έξουμ 11, Καντέρ 8 (10 ριμπ.)-Νοβίτσκι 27 (10 ριμπ.), Τσάντλερ 15 (13 ριμπ.), Έλις 13, Ράιτ 12, Νέλσον 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 101-110 Φόι 28, Ρόμπινσον 14, Τσάντλερ 14 (10 ριμπ.), Γκαλινάρι 10, Νούρκιτς 10-Τζέιμς 22 (11 ασίστ), Λοβ 19, Γουέιτερς 17, Βαρεζάο 15, Ίρβινγκ 12, Τόμπσον 12, Μάριον 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Νίνης ήταν η αρχή…!

Δύο με τρεις μεταγραφές είναι πιθανό να κάνει ο Παναθηναϊκός την περίοδο του Ιανουαρίου, ύστερα από τη συμφωνία με τον Σωτήρη Νίκη. Σε πολύ καλή κατάσταση ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

Ο Νίνης ήταν η αρχή…
Με την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη ο Παναθηναϊκός καλύπτει το κενό που υπήρχε στη θέση του επιτελικού χαφ, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου ετοιμάζονται να κάνουν και άλλες κινήσεις μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ με έναν επιθετικό και έναν ακόμη μέσο. Ο φορ θα είναι «εννιάρι» και θα έχει έφεση στο γκολ, ενώ ο μέσος θα είναι «εξάρι» στα στοιχεία που είχε ο Μεχντί Αμπέντ (δηλαδή ένας box to box ποδοσφαιριστής).

Εφόσον το «τριφύλλι» καταφέρει να αποκτήσει αυτούς τους δύο παίκτες, στη συνέχεια θα ψαχθεί και για έναν κεντρικό αμυντικό. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό τη δεδομένη στιγμή δεν είναι σίγουρο.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τις θέσεις του επιθετικού και του μέσου, με τις τελικές αποφάσεις να παίρνονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο Κορωπί ο Νίνης

Αν και θα μπορούσε να ξεκινήσει προπονήσεις από τον Δεκέμβριο ο Σωτήρης Νίνης πήγε στο Κορωπί, όπου συνομίλησε με κάποιους από τους συμπαίκτες (που ξέρει από τις Εθνικές ομάδες) και στη συνέχεια βρέθηκε στο «ΥΓΕΙΑ» για να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Εντός της ημέρας, επίσης, θα περάσει και από εργομετρικά.

Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Πάρμα και δεν βρήκε σύλλογο για να παίξει μέχρι τον Γενάρη, ο διεθνής άσος προπόνηση με συγκεκριμένο ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα η λιπομέτρηση, που έκανε πριν λίγες ημέρες να είναι σε καλά επίπεδα.

Εκείνο που του λείπει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί από τα φιλικά που αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής το επόμενο διάστημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τεράστιος σύλλογος η ΑΕΚ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την ΑΕΚ ο μάνατζερ του Νεμάνια Νίκολιτς, Βλάνταν Φιλίποβιτς, στη SportDay και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ούγγρος φορ να μεταγραφεί τον Γενάρη στην «Ένωση».

«Τεράστιος σύλλογος η ΑΕΚ»
Στην πόλη Κέκσκεμετ, περίπου 86 χλμ. μακριά από τη Βουδαπέστη, θα βρεθεί σήμερα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ώστε να τσεκάρει από κοντά τον Νεμάνια Νίκολιτς στην αναμέτρηση της Βιντεότον κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Ο Ούγγρος επιθετικός (με σερβική καταγωγή) είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει 13 φορές, και οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές.

Σημαντικό ρόλο στην ενδεχόμενη συνεργασία είναι πιθανό να παίξει οι σχέσεις του τεχνικού διευθυντή της «Ένωσης» με τον ατζέντη του παίκτη, Βλάνταν Φιλίποβιτς, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον OFK Βελιγραδίου.

Από την πλευρά του, ο ατζέντης του Νίκολιτς μίλησε στη SportDay με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο, ενώ παράλληλα έδωσε πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή.

«Η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ, με τεράστιο όνομα. Τα στατιστικά του Νεμάνια και οι εμφανίσεις του έχουν κάνει πολλές ομάδες να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Η ΑΕΚ, ναι ενδιαφέρεται για τον Νεμάνια και φυσικά αποτελεί μια από τις επιλογές μας. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά», ανέφερε αρχικά ο Φιλίποβιτς και πρόσθεσε: «Είναι μια περίπτωση που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Θα δούμε τι θέλει η ΑΕΚ, θα συζητήσουμε και με την ομάδα».

Στη συνέχεια, ο μάνατζερ του Νίκολιτς (το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι) απάντησε στο τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί της ΑΕΚ από την ενδεχόμενη μεταγραφή του πελάτη του: «Γκολ. Είναι killer. Αυτή δεν είναι και η ουσία του ποδοσφαίρου; Γι’ αυτό παίζουν οι ομάδες, αυτό μπορεί να κάνει ο Νεμάνια. Να βάζει γκολ. Πολλά γκολ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαλπιγγίδης: «Όλη η πόλη ζει για το ντέρμπι»

Τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας στη SportDay. «Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή», τόνισε ο διεθνής άσος.

Σαλπιγγίδης: «Όλη η πόλη ζει για το ντέρμπι»
«Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες», τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για το αυριανό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Μιλώντας στη SportDay, ο διεθνής φορ υποστήριξε: «Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος επιθετικός στη SportDay

O ΠΑΟΚ πήρε τον βαθμό απέναντι στη Φιορεντίνα και όμως με το τέλος του αγώνα είστε όλοι σκασμένοι σαν να έχασε η ομάδα.

«Ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Γιατί όταν καταφέρνεις να προηγηθείς και στα τελευταία λεπτά σε ισοφαρίζει ο αντίπαλός σου, μένει η πικρία γιατί θα μπορούσες να είχες φύγει με τη νίκη. Αλλά από την άλλη, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, εμείς θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει νωρίτερα. Θεωρώ ότι και με την ισοπαλία είμαστε ευχαριστημένοι».

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ με δυο νίκες περνά στους «32». Θεωρείς ότι θα τα καταφέρει;

«Είναι στις δυνατότητές μας να τα καταφέρουμε. Μπορεί η ομάδα να πάρει τις δύο νίκες και να ακολουθήσει τη Φιορεντίνα στην επόμενη φάση. Αλλά θα πρέπει αυτό να το κάνουμε πράξη, κερδίζοντας τούς δύο επόμενους αγώνες».

Δύο διαφορετικά ημίχρονα. Τι άλλαξε και ο κακός ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους μεταμορφώθηκε στο δεύτερο;

«Η αλήθεια είναι ότι το φοβηθήκαμε το παιχνίδι στην αρχή. Η Φιορεντίνα ήταν πολύ ανώτερη από εμάς. Ο προπονητής άλλαξε πολλά πράγματα για να βρει τι ιδανικότερο. Φυσικά με τις αλλαγές του προπονητή και εμείς αλλάξαμε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και σταθήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε τη νίκη παρά τις απουσίες που είχε και κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, όπου μάλιστα η ομάδα κέρδισε. Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που έχει ο ΠΑΟΚ και παρά τις απουσίες του σε μεγάλους αγώνες δείχνει καλό πρόσωπο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε έντεκα παίκτες και μετά δεν έχουμε κάτι. Εχει βάθος η ομάδα, έχει καλό ρόστερ και θα είμαστε καλύτεροι».

Συμφωνείς ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια παρά τα συνεχόμενα ματς;

«Υπήρχε και μια μέρα παραπάνω στη διάθεσή μας. Αλλο είναι να έχεις τρεις μέρες ενδιάμεσα σε δύο αγώνες και άλλο τέσσερις. Επίσης θεωρώ ότι βοήθησαν το ότι έπαιξαν κάποια παιδιά που ήταν ξεκούραστα. Αλλά αν συνεχίζαμε την εμφάνιση του πρώτου μέρους και στο δεύτερο, θα λέγαμε άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή...».

Παρά τη στενοχώρια, ποια είναι τα κέρδη από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Πρώτα απ΄ όλα το ότι κερδίσαμε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Επίσης κέρδισαν και άλλα παιδιά που περίμεναν την ευκαιρία τους. Εδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν».

Παναθηναϊκός πλέον ο επόμενος αντίπαλός σας. Από τη Δευτέρα η πόλη μιλάει για το ματς αυτό...

«Η πόλη ζει για το ματς αυτό και ελπίζω να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες. Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι».

Το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα είναι σημαντικό για σένα καθώς ήταν το 97ο και ξεπέρασες πλέον τον Κώστα Κατσουράνη που είχε 96. Μπροστά είναι ο Καραγκούνης (102) και Νικοπολίδης (104). Θέλεις να το σχολιάσεις;

«Χαίρομαι που άφησα πίσω έναν φίλο, όπως είναι ο Κώστας. Απλά εύχομαι να έχω υγεία, δεν ξέρω πόσο θα πάει ο αριθμός, αλλά το σημαντικό είναι να έχω την υγειά μου και να συνεχίζω να προσφέρω στην ομάδα».

«Μήτσος» και Γκιστ στο Top 10!! (video)

Μια ασίστ του Διαμαντίδη κι ένα κάρφωμα του Γκιστ βρίσκονται στο Top 10 της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. «Παρών» και ο Χάινς.

«Μήτσος» και Γκιστ στο Top 10 (video)
Διπλή παρουσία έχει ο Παναθηναϊκός στο Top 10 της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας μετά τη νίκη του επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Στο «6» ο Τζέιμς Γκιστ μετά από άστοχη βολή του Τζούλιαν Ράιτ κάνει εντυπωσιακό φόλοου-κάρφωμα, ενώ στο «3» ο Δημήτρης Διαμαντίδης πασάρει από το ένα άκρο του παρκέ στο άλλο και ο Αμερικανός σέντερ τελειώνει τη φάση.

Στο «7» υπάρχει η φοβερή τάπα του Κάιλ Χάινς στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στον αγώνα ΤΣΣΚΑ-Μάλαγα, ενώ την κορυφή καταλαμβάνει ο Σέιν Λαουάλ της Σάσαρι που καρφώνει πάνω από δύο παίκτες της Ρεάλ στη Μαδρίτη.





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζει» του Κάμπελ για Ολυμπιακό!

Όλα ανοιχτά είναι για το μέλλον του Κάμπελ στην Άρσεναλ, καθώς ο Βενγκέρ τόνισε ότι υπολογίζει τον Κοσταρικανό που φέρεται να βρίσκεται στα υπ’ όψιν του Ολυμπιακού. Και η Ίντερ κοιτάει τον διεθνή άσο.

«Παίζει» του Κάμπελ για Ολυμπιακό
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση (πιθανότατα με τη μορφή δανεισμού) του Τζόελ Κάμπελ.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο Ντουρμάζ και ο Ντοσεβί δεν έχουν προσφέρει τα ανανεωμένα στους Πειραιώτες, ενώ από την πλευρά του ο Κοσταρικανός εξτρέμ μετράει μόλις μία συμμετοχή στην Άρσεναλ.

Σύμφωνα με τη SportDay, μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και την πλευρά του διεθνούς άσου και για να προκύψει το οποιοδήποτε θα πρέπει πρώτον να μην αλλάξει κάτι στην ομάδα όσον αφορά τους δικούς της ακραίους και ο Κάμπελ να επιθυμεί να φύγει από τους «κανονιέρηδες».

Χθες ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε ότι υπολογίζει τον παίκτη, λέγοντας: «Είναι μέσα στα σχέδιά μου. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τη χαρά κάθε παίκτη. Προσπαθώ να τους κάνω όλους χαρούμενους. Προσωπικά αγαπώ τον Κάμπελ και τον σέβομαι και εύχομαι κάθε μέρα να είναι καλά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας».

Η υπόθεση του Κάμπελ αναμένεται να κριθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) και στη συνέχεια θα αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του. Πάντως, εκτός από τον Ολυμπιακό ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κοσταρικανού – σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα – φέρεται να έχει εκφράσει και η Ίντερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που τελικά επιστρέψει ο διεθνής άσος στους «ερυθρόλευκους» και εκείνοι προκριθούν στους 16 του Champions League, τότε δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης, καθώς είχε αγωνιστεί για 16 λεπτά στο εκτός έδρας παιχνίδι των Λονδρέζων με την Άντερλεχτ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οh captain, my captain…!!

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τσέλσι για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ο Στήβεν Τζέραρντ επιστρέφει στον τόπο του… γλιστρήματος, 196 μέρες μετά το παιχνίδι, που οι «κόκκινοι» έχασαν τον τίτλο.

Οh captain, my captain…
Όσο κι αν θέλει να το ξεχάσει, δεν γίνεται… Η 27η Απριλίου 2014 θα «στοιχειώνει» μάλλον ες αεί τον Στήβεν Τζέραρντ, αφού λόγω ενός δικού του γλιστρήματος στο περυσινό ντέρμπι με την Τσέλσι, «ξεγλίστρησε» ο τίτλος από τα χέρια της Λίβερπουλ. Ήττα 2-0 μέσα στο «Άνφιλντ» και… αντίο για τους «κόκκινους», που είχαν φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που κατέληξε τελικά στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αρχηγός επιστρέφει στον τόπο του… γλιστρήματος, όχι για να πάρει ρεβάνς (δεν κρίνεται ο τίτλος σήμερα), αλλά για να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ομάδας του, αφού το ξεκίνημα είναι κάκιστο. Δεκατέσσερις είναι οι βαθμοί της διαφοράς από την κορυφή για τη Λίβερπουλ, που μετράει ήδη τέσσερις ήττες σε δέκα ματς. Ο Μπρένταν Ρότζερς ξεκούρασε αρκετούς βασικούς στο παιχνίδι του Champions League με την Ρεάλ στη Μαδρίτη και μοναδική απουσία είναι αυτή του Στάριτζ.

Οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο, προέρχονται από απροσδόκητη ισοπαλία με τη Μάριμπορ για το Champions League, δείχνοντας κάποια σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης, αφού και η τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα με την ΚΠΡ, ήρθε με δυσκολία. Η ουσία, πάντως, είναι ότι η Τσέλσι οδηγεί άνετα την κούρσα, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη Σαουθάμπτον και έξι από τη Μάντσεστερ Σίτι, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Στόχος είναι να φύγει αλώβητη και φέτος και αν είναι δυνατόν να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού αποθεραπεύτηκε ο Ρεμί και εξέτισε την τιμωρία του ο Αθπιλικουέτα.

Η παράδοση στα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στο «Άνφιλντ» είναι μοιρασμένη, με τη Λίβερπουλ να μετράει 4 νίκες, την Τσέλσι 3, ενώ άλλα 3 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Διαιτητής ορίστηκε ο Άντονι Τέιλορ.

Η περυσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Champions League, ψάχνει εξιλέωση στην έδρα της ΚΠΡ, αφενός για ψυχολογικούς λόγους, αφετέρου για να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα της Τσέλσι και να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή.

Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, που απογοητεύει, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από ένα μήνα, υποδεχόμενη την Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Άρσεναλ θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί δύο αγώνων στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Σουόνσι στην Ουαλία. Πάντως, το κλίμα στις τάξεις των «κανονιέρηδων» δεν είναι και το καλύτερο, αφού προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία-σοκ στο Champions League με την Άντερλεχτ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν 3-0.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/11 (17:00)
Λίβερπουλ-Τσέλσι (14:45)
Μπέρνλι-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουν.-Κρίσταλ Πάλας
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11(15:30)
Σάντερλαντ-Έβερτον
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Σάββατο, 22/11 (17:00)
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Νιουκάστλ-ΚΠΡ
Στόουκ-Μπέρνλι
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουν. (19:30)

Κυριακή, 23/11
Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Χαλ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 24/11
Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Δεν ενδιαφέρομαι για Τζέραρντ»

Ξεκάθαρος για το αν η Τσέλσι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Στίβεν Τζέραρντ ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Με ένα ξερό «όχι» απάντησε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μουρίνιο: «Δεν ενδιαφέρομαι για Τζέραρντ»
Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τσέλσι για την Premiership και στο προσκήνιο ήρθε ένα σενάριο για… αναβίωση του φλερτ των «μπλε» με τον Στίβεν Τζέραρντ, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του αρχηγού των «κόκκινων» λήγει το καλοκαίρι κι εφόσον δεν υπογράψει μπορεί να συμφωνήσει από το Γενάρη με την ομάδα της αρεσκείας του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να αποκτήσει δις τον Τζέραρντ, ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε με ένα ξερό «όχι». Όσο για το αν μετάνιωσε που δεν κατάφερε να συνεργαστεί μαζί του, είπε: «Όχι, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ΠΑΟΚ ενώνει τους… «αιωνίους»

Ο Σταύρος Κόλκας αφού... εξετάζει την ανατομία των αγαλμάτων της Φλωρεντίας, αναφέρεται και στο Κυριακάτικο ματς στην Τούμπα τονίζοντας ποια θα είναι η «θέση» των οπαδών του Ολυμπιακού! 
Γύρισα από την Ιταλία εκεί όπου μας έπρηξαν με την αρχιτεκτονική της Φλωρεντίας. Γυμνά αγάλματα και μάλιστα αντρικά. Είναι να αγανακτείς βλέποντας όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου παπάρια.
Και μάλιστα μικρά παπάρια, ζαρωμένα, τα οποία αποτελούν απογοήτευση στο κίντερ έκπληξη πακέτο που προδιαθέτει το σιξ πακ κορμί του αγάλματος. Είναι να τις λυπάσαι τις γκόμενες πλάκα πλάκα. Εκεί που νομίζουν πως έψησαν το κελεπούρι, εμφανίζεται η μπάμια και γεια σας… Αλλάζει η φιλοσοφία και τους αρέσει άντρας με χιούμορ.
Πάμε παρακάτω.
Αφού αντέξαμε στο Αρτέμιο Φράνκι, ισορροπήσαμε και δεν κερδίσαμε στο παρά δύο, πρέπει να ασχοληθούμε πλέον με το ντέρμπι της Κυριακής. Και εγώ θα παρουσιάσω μία άλλη οπτική. Αυτή που θα εξελιχθεί στις γειτονιές του Πειραιά.
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό έχοντας βάλει πλάτη τον Ολυμπιακό πέντε πονταλάκια. Ο Τάσος από τα Σεπόλια, ο Κούλης από το Μοσχάτο, ο Γεράσιμος από το Κερατσίνι, ο Τάκης από τα Μανιάτικα, ο Ηλίας από τη Γλυφάδα, ο Τζίμης από το Παλαιό Φάληρο και ο Σούλης από το Νέο, οπαδοί του Ολυμπιακού όλοι θα καθίσουν να δούνε την αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Πριν την αναμέτρηση, προφανώς και θα είναι υπέρ της παρουσίας του Μάρκους Μπεργκ στην ενδεκάδα, ενώ σίγουρα είναι στεναχωρημένοι από τον τραυματισμό του πολύ σημαντικού Ζέκα για τον Παναθηναϊκό, του αρχηγού και του παίκτη που δίνει ενέργεια στην ομάδα του Αναστασίου. Και που μουρμουρίζει στον διαιτητή περισσότερο από την Ελένη Λουκά όταν αυτή θα συναντήσει τον Τζίμη Πανούση.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει και ένα μεγάλο αχ θα ακουστεί όταν ο Καρέλης θα σουτάρει άουτ έξω από την περιοχή. Θα είναι η αντίδραση στη βουβαμάρα που προκαλεί η αμηχανία πως πρέπει να υποστηριχτεί ο αιώνιος.
Κερδισμένο κόρνερ για τον Παναθηναϊκό και βουβά ευχέλαια να πάρει καμιά κεφαλιά ο Κουτρουμπής ο οποίος από άκρως αντιπαθητικός τύπος για τον μέσο Ολυμπιακό και όχι μόνο, θα αποκτήσει μία συμπάθεια στη φυσιογνωμία του για 90 λεπτά.
Ο ΠΑΟΚ πιέζει ψηλά και τα δαγκωμένα χείλη σε κάποιο από τα κλεψίματα του Κάτσε σε σημείο που με μία σωστή πάσα γίνεται φάση, μπορεί να είναι μία διαδικασία που χρειάζεται την χρήση λιποζάν. Κάτι που είναι σίγουρο όταν ο Κλάους θα πάρει την μπάλα εντός περιοχής. Και αυτός ο αλήτης έξι γκολ σε δεκατρείς τελικές έχει στο πρωτάθλημα, χωρίς να βαρέσει πέναλτι. Είναι που ο Μήτρογλου απέχει κλάσεις από αυτόν παικτικά και μετά την μεταγραφή που μπόλιασε κάποια εκατομμύρια στα ταμεία, παίζει ο ξάδερφός του.
Για εμένα λοιπόν, που πραγματικά δεν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αυτή η εικόνα της Κυριακής στις γειτονιές του Πειραιά, στα χωριά που ακουγόταν και ακούγεται μόνο  ΕΡΑ, στα νησιά που ενημέρωναν τους κατοίκους μόνο ναύτες, αποτελεί την πραγματική νίκη της φετινής μας ομάδας.
Στο τέλος μπορεί να μη πάρουμε και τίποτα όμως δεν πειράζει. Καμιά φορά το να πουλάς τρέλα υψηλού επιπέδου, αποτελεί το νούμερο ένα συναίσθημα…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Λυσσασμένος Παναθηναϊκός!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την αξία της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι, τον Μπατίστα που θα μπορούσε να κάνει ρεκόρ καριέρας και τον Μπλουμς που δικαιούται το βραβείο της πιο επιτυχημένης μεταγραφής της τελευταίας στιγμής.
Τι κι αν ο Μπατίστα τα βάζει ακόμη και πεσμένος, τι κι αν ο Γκιστ τα βάζει με ταμπλό, τι κι αν ο Μπλουμς σουτάρει με ποσοστό 80% στη φετινή Ευρωλίγκα, αυτά κι άλλα τόσα δεν θα είχαν καμία απολύτως σημασία, αν ο Παναθηναϊκός δεν έμπαινε στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο με σκοπό να τελειώσει με το καλημέρα τον αντίπαλο.
Είναι άλλο να το θες, κι άλλο να πιστεύεις πως μπορείς να το κάνεις και προς το παρόν οι «πράσινοι» αποδεικνύουν πως και θέλουν, αλλά και μπορούν. Οταν συντρίβεις τη Φενέρ των 35 εκατομμυρίων ευρώ από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν «βομβαρδίζεις» την Αρμάνι από το πρώτο λεπτό κι όταν έχεις την αντίστοιχη σοβαρότητα σ' όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε αποδεικνύεις πως είσαι σε θέση να κάνεις πράξη την πίστη σου.
Είτε γιατί κάποιοι  παίκτες έχουν κίνητρο να αποδείξουν και παράλληλα να κερδίσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο (π.χ. Μπλουμς, Ράιτ που είναι με μηνιαία συμβόλαια), είτε γιατί κάποιοι αντιλαμβάνονται πως αυτή είναι οι μεγάλη τους ευκαιρία (π.χ. Γιάνκοβιτς, Παππάς), είτε γιατί αισθάνονται πρόκληση να παίζουν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (π.χ. Μπατίστα, Σλότερ), η ουσία είναι πως ο Ιβάνοβιτς έχει στα χέρια του 12 παίκτες που για διάφορους λόγους μπαίνουν στο γήπεδο με το κίνητρο να είναι στο μάξιμουμ. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός διαθέτει αυτή την περίοδο 12 «καμικάζι» που λυσσάνε για τη νίκη, βγάζουν τρομερή ενέργεια και πάθος κι αυτό φαίνεται πρώτα απ' όλα από τη διάθεση στην άμυνα. 
Ο θρίαμβος επί της Αρμάνι έχει δπλάσια σημασία σε σχέση με τον αντίστοιχο κόντρα στη Φενέρ. Κι αυτό γιατί  μ' αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός έδωσε βαθμολογικό νόημα στην επιτυχία επί της ομάδας του Ομπράντοβιτς. Πλέον, οι «πράσινοι» δικαιούνται να συζητάνε για κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση, με δεδομένο ότι είναι σχεδόν απίθανο να χάσουν με μεγαλύτερη διαφορά στην Ιταλία και την Τουρκία και βεβαίως έχουν τη ρεβάνς του -6 με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.
Σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στη Φενέρ, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» με διαφορετικό τρόπο, αποδεικνύοντας πως το πλάνο του προσαρμόζεται με βάση τον αντίπαλο. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι του... χάριζαν το ελεύθερο σουτ με την κακή περιφερειακή άμυνα και τα αργά πόδια των ψηλών στις περιστροφές,  οι Ιταλοί από την άλλη ήταν αδύνατον να σταματήσουν τον Μπατίστα με τα κορμιά που διέθεταν. Ο Ουρουγουανός τα έβαζε με κάθε τρόπο, σταμάτησε στους 15 πόντους σε λιγότερα από 19 λεπτά κι αν ο Ιβάνοβιτς τον κρατούσε στο παρκέ θα μπορούσε να κάνει ρεκόρ καριέρας, με τον Διαμαντίδη να τον τροφοδοτεί σε κάθε φάση. 
Στην περιφέρεια ο Παναθηναϊκός ήταν αξιόπιστος, χωρίς να χρειάζεται τα απίθανα ποσοστά του αγώνα με τη Φενέρ. Είναι μεν δεδομένο ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από το ποσοστά τους, αλλά δεν είχαν ανάγκη το κάτι παραπάνω από την στιγμή που ο Μπατίστα έκανε τη διαφορά. Αυτό που ωστόσο είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, όπως το είχε και στον αγώνα με τη Φενέρ, ήταν η άμυνά του που στην ουσία κρίνει και τα παιχνίδια.
Η Αρμάνι που διαθέτει επιθετικό ταλέντο έμεινε στους 63 πόντους και τους Ιταλούς να ψάχνουν μόνο το «ένας εναντίον ενός», αφού ήταν σαφές πως καλά - καλά δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού τους «έπνιξε» κατά διαστήματα και τα σουτ από τα 7,5 μέτρα ήταν ενδεικτικά της αδυναμίας να βρουν λύση.
Από 'κει και πέρα, ο Μπλουμς θέτει υποψηφιότητα για το  βραβείο της πιο επιτυχημένης μεταγραφής της τελευταίας στιγμής, ο Ράιτ μάχεται ολοένα και περισσότερο όσο αισθάνεται πιο φρέσκος, ενώ Γκιστ και Φώτσης έχουν καταφέρει μ' έναν μοναδικό τρόπο να μοιράζουν τις καλές εμφανίσεις και να μην αφήνουν ποτέ τον Ιβάνοβιτς χωρίς λύσεις στο «4». Ο Σλότερ ήταν αξιόπιστος, ο Γιάνκοβιτς σταθερός, ενώ το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης έπαιξε λιγότερο από 25 λεπτά στην Ευρωλίγκα είναι τεράστιο κέρδος τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Τι μένει; Πρώτα απ' όλα να μπει στο κλίμα ο Μαυροκεφαλίδης και να επιστρέψει ο Νέλσον που θα είναι τεράστια προσθήκη, αν είναι υγιής και με την συγκεκριμένη αδυναμία που έχει ο Παναθηναϊκός στον άσο. Ο Ιβάνοβιτς τα έχει μπαλώσει άψογα μέχρι σήμερα, κι όταν θα 'χει στα χέρια του τον Αμερικάνο θα μπορεί για παράδειγμα να περάσει τον Σλότερ στη φυσική του θέση και να μην του αναθέτει το «κατέβασμα» της μπάλας που δεν είναι και το καλύτερό του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκόρερς από… κούνια!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τους teenagers, που έχουν σκοράρει στα 5 σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Κάθε νέο μεγάλο ταλέντο εξιτάρει. Στα 5 σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, Ligue 1) κάθε χρόνο εμφανίζονται αρκετοί νεαροί παίκτες με τεράστιο ταλέντο, όμως μέχρι τώρα οι teenagers (αυτοί που δεν έχουν κλείσει το 20ό έτος της ηλικίας τους) που έχουν σκοράρει φέτος είναι σχετικά λίγοι.
Φυσικά, η θέση στην οποία αγωνίζονται δεν έχει καμία σημασία, καθώς θα βρείτε από επιθετικούς μέχρι κεντρικούς αμυντικούς και δεξιούς μπακ. Τα πρωτεία έχει η Ligue 1, από κοντά ακολουθεί η Bundesliga, ενώ η λίστα απογοητεύει σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, που όλες μαζί έχουν όσους παίκτες έχει η Γαλλία…
Εννοείται ότι το κείμενο δεν αφορά το πρωτάθλημα ή τη χώρα με το μεγαλύτερο ταλέντο, καθώς το γκολ είναι και θέμα τύχης. Είναι, όμως, ενδεικτική και του αριθμού των παικτών κάτω των 19 ετών που αγωνίζονται σε κάθε λίγκα. Άλλωστε, για παράδειγμα Οριζί και Μάρκος Λόπες αγωνίζονται δανεικοί στη Λιλ από δύο αγγλικούς συλλόγους, την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα.
Κάποιοι από τους παρακάτω παίκτες έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι top επιπέδου, κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο σωστό δρόμο, κάποιοι έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο προσκήνιο και για κάποιους άλλους οι αμφιβολίες είναι πολλές. Όλοι τους, όμως, έχουν κάνει αίσθηση και η συντριπτική πλειοψηφία θα μας απασχολήσει πολύ και στο μέλλον
Premier League: 2
Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ)
Ο 19χρονος εξτρέμ συνεχώς εξελίσσεται. Φέτος, με την αποχώρηση του Σουάρες και τους τραυματισμούς του Στάριτζ, χρειάστηκε να προσπαθήσει να πάρει όλο το επιθετικό βάρος στις πλάτες του. Φυσικά, δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από έναν τόσο νεαρό παίκτη, όμως ο Στέρλινγκ κάνει ό,τι μπορεί. Από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει φέτος στην κακή – μέχρι τώρα – Λίβερπουλ, έχει ήδη πετύχει 3 γκολ στις νίκες επί των Σαουθάμπτον (2-1) και Τότεναμ (2-1) και στην ήττα από την Γουέστ Χαμ (1-3). Κάποια στιγμή ζήτησε από τον Χόντγκσον να μην τον χρησιμοποιήσει στην Αγγλία λόγω κόπωσης, εκείνος δεν το έκανε και στο Νησί άνοιξε μεγάλη συζήτηση για τη διαχείριση των ταλέντων γενικότερα…
Κάλουμ Τσέιμπερς (Άρσεναλ)
Ο 19χρονος αμυντικός ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες που αποφάσισαν να αφήσουν τη Σαουθάμπτον στη μετά-Ποκετίνο εποχή το περασμένο καλοκαίρι. Από τους κορυφαίους νέους παίκτες στην Αγγλία, ο Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του, ξοδεύοντας περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ. Ο Τσέιμπερς βρέθηκε στα… βαθιά από το ξεκίνημα και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο κέντρο της άμυνας, παρότι δεξί μπακ. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League στην τελευταία αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μπέρνλι πριν από λίγες ημέρες (01/11).
Serie A: 2
Αλέσιο Ρομανιόλι (Σαμπντόρια)
Είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του στις ελάχιστες εμφανίσεις του με την Ρόμα, παίζοντας αρκετά πέρυσι στον δεύτερο γύρο, όμως με την Σαμπντόρια αποδεικνύει ότι έχει πραγματικά λαμπρό μέλλον. Ο Αλέσιο Ρομανιόλι αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι ότι πρέπει να παίζει και υπέγραψε στην ομάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ο οποίος γρήγορα του έδωσε φανέλα βασικού. Οι Ρωμαίοι διατηρούν οψιόν επαναγοράς του στο μέλλον και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθεί. Σκόραρε στη νίκη επί της Κιέβο (2-1) για την 4η αγωνιστική. Δεν ήταν, όμως, το πρώτο του γκολ στη Serie A, καθώς τη σεζόν 2012-13 είχε πετύχει γκολ στη νίκη της Ρόμα επί της Τζένοα (3-1).
Χοσέ Μάουρι (Πάρμα)
Στο ματς με τη Ρόμα έκανε το ντεμπούτο για την Πάρμα ένας 18χρονος Αργεντίνος με ιταλικό διαβατήριο ονόματι Χοσέ Μάουρι. Όταν ήταν 15 ετών βρέθηκε στην Αγγλία, προκειμένου να δοκιμαστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως τελικά κατέληξε στην Ιταλία. Ο Ντοναντόνι είδε στο πρόσωπό του έναν εξαιρετικό μέσο και τον έχει δοκιμάσει τόσο σε πιο αμυντικό ρόλο όσο και σε πιο επιθετικό. Στη δεύτερη περίπτωση, στην ήττα από την Ουντινέζε (4-2), ο Μάουρι πέτυχε και το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα. Από τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, έχει όλο το μέλλον μπροστά του.
Primera Division: 3
Σάντρο Ραμίρεθ – Μουνίρ Ελ Χανταντί (Μπαρτσελόνα)
Η παρουσία του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα οδήγησε στο ντεμπούτο άλλων τριών παικτών από τις ακαδημίες. Οι δύο από αυτούς (ο Σέρζι Σαμπέρ ο τρίτος) βρήκαν και δίχτυα στην πρώτη τους σεζόν στην Primera Division. Σάντρο Ραμίρεθ και Μουνίρ Ελ Χαντάντι έχουν καταφέρει να κλέψουν τις εντυπώσεις, με τον δεύτερο να φτάνει μέχρι και την Εθνική Ισπανίας! Τα ντεμπούτα των δύο 19χρονων ήταν εντυπωσιακά. Ο Μουνίρ σκόραρε στην 1η αγωνιστική με την Έλτσε και ο Σάντρο, που έχει βρει δίχτυα 2 φορές, στη δική του πρώτη εμφάνιση στη 2η αγωνιστική στο ματς με την Βιγιαρεάλ, στο οποίο πέτυχε και το μοναδικό γκολ στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 1-0. Ο χρόνος συμμετοχής τους μπορεί να περιορίζεται όσο προχωράμε στη σεζόν, με την επιστροφή και του Λουίς Σουάρες, όμως αμφότεροι παραμένουν από τα πιο λαμπρά αστέρια των Καταλανών για το μέλλον.
Χοσέ Λουίς Γκαγιά (Βαλένθια)
Ο Μπερνάτ έφυγε για την Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι και ο δρόμος για τον 19χρονο Γκαγιά, που μπορεί να παίξει όλη την αριστερή πλευρά, άνοιξε. Το αριστερό μπακ της Βαλένθια συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις. Μετά το ντεμπούτο του την περασμένη σεζόν, φέτος έχει πάρει φανέλα βασικού στις Νυχτερίδες, που κάνουν εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα, και έχει πετύχει και το πρώτο του γκολ στην Primera Division. Αυτό ήρθε στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Κόρδοβα για την 5η αγωνιστική.
Bundesliga: 6
Ντέιβι Ζέλκε – Μάρνον Μπους (Βέρντερ)
Η οικονομική στενότητα και η φιλοσοφία του – απολυμένου πλέον – Ρόμπιν Ντουτ, ανέδειξαν κάποια ταλέντα στην Βρέμη. Ο Ντέιβι Ζέλκε ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 το περασμένο καλοκαίρι και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Ο 19χρονος επιθετικός μπορεί να έχει πέσει πάνω στον σούπερ φορμαρισμένο φέτος Ντι Σάντο και να έκανε από την περασμένη σεζόν το ντεμπούτο του στην Bundesliga, όμως το πρώτο γκολ ήρθε τώρα. Στην ήττα από την Άουγκσμπουργκ (4-2) ο νεαρός επιθετικός έσπασε το ρόδι, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Είναι σίγουρο ότι θα πάρει και άλλες ευκαιρίες. Ο έτερος teenager των πράσινων που κατάφερε να βρει δίχτυα ήταν ο Μάρνον Μπους. Ο 19χρονος Γερμανός δεξιός μπακ κατάφερε σιγά-σιγά να πάρει φανέλα βασικού και τα έχει πάει εξαιρετικά. Το πρώτο του γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Bundesliga ήρθε στην ήττα από την Βόλφσμπουργκ (2-1) και παρά τη δύσκολη βαθμολογική κατάσταση της Βέρντερ, αναμένεται να συνεχίσει να παίζει.
Τίμο Βέρνερ (Στουτγκάρδη)
Άγνωστος δεν είναι πλέον ο 18χρονος επιθετικός, που πέρυσι έκανε 30 συμμετοχές στην Bundesliga. Το… γκάζι που έχει ο Βέρνερ, που μπορεί να παίξει είτε στα άκρα είτε ως δεύτερος επιθετικός, εντυπωσιάζει. Όπως και η εκτελεστική του δεινότητα. Μπορεί στην πρεμιέρα ο Φε να τον άφησε στον πάγκο, όμως ο νεαρός επιθετικός βρήκε γρήγορα τον δρόμο για την 11άδα. Πλέον, ο Βέρνερ έχει 2 γκολ, τη στιγμή που πέρυσι σε όλη τη σεζόν είχε 4, στα ματς με Λεβερκούζεν και Άιντραχτ και απλά συνεχίζει να εξελίσσεται…
Μαξ Μάιερ (Σάλκε)
Ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Γερμανών. Ο 19χρονος μέσος, που πέρυσι είχε 6 γκολ στην Bundesliga, πέτυχε το πρώτο του φέτος στη νίκη 3-0 επί της Βέρντερ. Το 10άρι της Σάλκε μπορεί να μην έχει βρει ακόμα τον περσινό ρυθμό, καθώς τα προβλήματα των μπλε είναι φυσικό να τον έχουν επηρεάσει, όμως η απόδοσή του έχει αρχίσει και ανεβαίνει. Με την απουσία του τραυματία Ντράξλερ, που θα είναι έτοιμος ξανά από το 2015, αναμένεται να έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο επί Ντι Ματέο.
Τιν Γιεντβάι (Λεβερκούζεν)
Στη Ρόμα πέρυσι δεν κατάφερε να πάρει πολλές ευκαιρίες, όμως στην Λεβερκούζεν τα έχει πάει εξαιρετικά. Στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον είχαμε γνωρίσει ως κεντρικό αμυντικό, όμως στην Γερμανία εξελίσσεται σε εξαιρετικό δεξί μπακ. Η Μπάγερ αποφάσισε να επενδύσει πάνω του το περασμένο καλοκαίρι και δεν το έχει μετανιώσει. Ο Γιεντβάι μαθαίνει, παίρνει εμπειρίες και έχει ήδη δύο γκολ στο πρωτάθλημα στη νίκη επί της Χέρτα (4-2) και στην ισοπαλία με την Βέρντερ (3-3). Η Ρόμα διατηρεί οψιόν επαναγοράς του και θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό ότι κάποια στιγμή θα την εξασκήσει.
Μαρκ-Όλιβερ Κεμφ (Φράιμπουργκ)
Για πολύ καιρό η… φήμη του προηγούταν. Πριν καν κάνει το ντεμπούτο του στην Bundesliga με τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Γιουβέντους τον ήθελε πολύ, όμως ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε ότι είναι πιο σημαντικό το να παίζει. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι άφησε τους Αετούς, για να γίνει ο… αντι-Γκίντερ, που πήρε μεταγραφή για την Ντόρτμουντ, στη Φράιμπουργκ. Ούτε εκείνος ούτε η ομάδα από τον Μέλανα Δρυμό το μετάνιωσαν. Ο Στράιχ του έδωσε φανέλα βασικού από το ξεκίνημα και ο Κεμφ αρχίζει και δείχνει από τώρα ηγετικά χαρακτηριστικά. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην ισοπαλία με την Χέρτα (2-2) και η ώρα για το επόμενο βήμα δε μοιάζει να αργεί και τόσο.
Ligue 1: 7
Ντιβόκ Οριζί – Μάρκος Λόπες (Λιλ)
Ο πιο γνωστός teenager στην Γαλλία είναι σαφώς ο Ντιβόκ Οριζί, που πλέον αγωνίζεται στη Λιλ με τη μορφή δανεισμού από την Λίβερπουλ. Ο 19χρονος Βέλγος ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο το μονοπάτι του συμπατριώτη του Εντέν Αζάρ. Μετά την πρώτη του γεμάτη σεζόν στην Ligue 1, έφτασε η ώρα να εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες. Τα έχει καταφέρει, όμως σε αντίθεση με τον μέσο της Τσέλσι, που είχε δίπλα του παίκτες όπως ο Ζερβίνιο και ο – τότε πρώτος σκόρερ – Μούσα Σο, πριν γίνει ο απόλυτος ηγέτης των «λιλουά» στην 3η του σεζόν, ο Οριζί μοιάζει να προσπαθεί μόνος του να τραβήξει το κουπί… Έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει, όχι όμως με σταθερότητα. Εξαιρετικές κινήσεις με και χωρίς την μπάλα, παίζει με εκπληκτική αυτοπεποίθηση μετά το Μουντιάλ και τη μεταγραφή του και έχει μέχρι τώρα 3 γκολ. Ο Ρότζερς αποκάλυψε ότι βλέπει όλα του τα παιχνίδια, τα αναλύει και στη συνέχεια μιλάει μαζί του, προκειμένου να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Η Λιλ, πάντως, περιμένει ακόμη περισσότερα από αυτόν, κάτι που μπορεί να είναι και άδικο…
Ο Μάρκος Λόπες αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Μάντσεστερ Σίτι με τη μορφή δανεισμού και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με το που συστήθηκε στο γαλλικό κοινό. Ο 18χρονος Πορτογάλος μέσος έχει κάνει εξαιρετικά ματς μέχρι τώρα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νίκη επί της Ναντ (2-0). Φυσικά, οψιόν αγοράς του δεν προβλέπεται και μένει να δούμε αν στο μέλλον θα καταφέρει να πάρει τις ευκαιρίες του στους πολίτες.
*Δείτε εδώ το γκολ του Λόπες
Αντονί Μαρσιάλ (Μονακό)
Μπορεί ο Ριμπολόβλεβ να έχει κλείσει την κάνουλα, όμως η Μονακό έχει κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Γαλλία. Ο Μαρσιάλ αποκτήθηκε από την Λιόν το καλοκαίρι του 2013 για περίπου 5,5 εκατ. ευρώ και έστω και αν δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει ρυθμό, ανεβάσει συνεχώς στροφές. Τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται όλο και καλύτερος, παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και παίρνει πρωτοβουλίες. Ο 18χρονος επιθετικός έχει ήδη φτάσει τις συμμετοχές που έκανε πέρυσι σε όλη τη σεζόν και τα μισά γκολ. Τη σεζόν 2012-13 είχε 2, ενώ φέτος πέτυχε το πρώτο του στο μεγάλο ματς με την Παρί (1-1). Ο Ζαρντίμ του δίνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες και είναι στο χέρι του να τις εκμεταλλευτεί.
Ζορζ-Κέβιν Νκουντού (Ναντ)
Πέρυσι είχε όλες κι όλες 6 συμμετοχές σε όλη τη σεζόν (είχε και 1 γκολ στο Λιγκ Καπ). Φέτος, τις έφτασε πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Ο 19χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα, δίνοντας τη νίκη στη Ναντ επί της Γκινγκάμπ με 1-0. Το γκολ του, μάλιστα, ήταν εκπληκτικό, για να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό της Ligue 1. Ο τεχνικός της Ναντ, Ντερ Ζακαριάν, τον κρατάει προσγειωμένο και προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση, προκειμένου να μην τον «κάψει» και θα του δώσει πολλές ευκαιρίες φέτος.
*Δείτε εδώ το γκολ του Νκουντού
Γουιλάν Σιπριέν – Μπαπτίστ Γκιγιόμ (Λανς)
Η ανάγκη, που ήταν η απαγόρευση μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι, έφερε σε δύσκολη θέση τον Αντουάν Κομπουαρέ, που τα έχει πάει, πάντως, εξαιρετικά με τα πιτσιρίκια που έχει στη διάθεσή του. Ανάμεσά τους και δύο, πλέον, σκόρερ στην Ligue 1. Ο 19χρονος Σιπριέν έδειξε από το ξεκίνημα τη σεζόν ότι έχει εξαιρετικό πόδι και λαμπρό μέλλον. Ο νεαρός μέσος είναι από τους καλύτερους των «λανσουά» και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νίκη επί της Ρεμ (4-2).
*Δείτε εδώ το γκολ του Σιπριέν
Ο 19χρονος Βέλγος από την άλλη είχε 1 γκολ σε 6 εμφανίσεις πέρυσι στην Ligue 1 και ήδη τα πάει ακόμη καλύτερη στην πρώτη κατηγορία. Στα δύο τελευταία ματς ο Κομπουαρέ του έδωσε φανέλα βασικού και ο Γκιγκιόμ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ματς με την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ». Αναμένεται να τον δούμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, όμως φαίνεται ότι το… έχει.
*Δείτε εδώ το γκολ του Γκιγιόμ
Μοργκάν Σανσόν (Μονπελιέ)
Η περίπτωσή του είναι ιδιάζουσα, καθώς σκόραρε φέτος στο εκτός έδρας ματς με την Μαρσέιγ, μόλις μία ημέρα πριν κλείσει τα 20 του χρόνια! Έτσι, μπήκε οριακά στη λίστα, για να δώσει το προβάδισμα στην Ligue 1. Ο Σανσόν είναι από πέρυσι βασικός στην Μονπελιέ του Κουρμπίς, έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, όμως μοιάζει να είναι πάντα καλύτερος, όταν παίζει σε πιο προωθημένο ρόλο. Άγνωστο ακόμα αν θα μπορέσει να φτάσει ψηλά, όμως όσο παίζει και παίρνει εμπειρίες, τόσο περισσότερο θα πλησιάζει στο επόμενο βήμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο τεχνητός χλοοτάπητας σκοτώνει!!

Ο τεχνητός χλοοτάπητας περιέχει μαύρους κόκκους που προέρχονται από λάστιχα. Η διάγνωση καρκίνου σε 34 γκολκίπερ από την Ουάσινγκτον εγείρει πλήθος ερωτηματικών!    
Η προπονήτρια Έιμι Γκρίφιν επισκέφθηκε σε νοσοκομείο του Σιάτλ μία νεαρή γκολκίπερ, η οποία υποβάλλονταν σε χημειοθεραπεία.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που Γκρίφιν πληροφορήθηκε μία τόσο αρνητική εξέλιξη. Το 2009 και άλλες γκολκίπερ είχαν διαγνωσθεί με μη Xόντγκιν λέμφωμα.
Η προπονήτρια της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, έδινε κουράγιο σε αθλήτριες που νοσηλεύονταν σε τοπικά νοσοκομεία διηγούμενη ιστορίες από την καριέρα της που αριθμεί τρεις δεκαετίες.
Μία μέρα η νοσοκόμα έστρεψε το βλέμμα της προς την Γκρίφιν λέγοντας: “Μη μου πείτε πως τα παιδιά είναι τερματοφύλακες. Είναι η τέταρτη γκολκίπερ που συναντώ αυτή την εβδομάδα στο νοσοκομείο”.
Η νεαρή κοπέλα, η οποία δίνει μάχη με τον καρκίνο ψέλλισε στην προπονήτρια της:
“Έχω την αίσθηση πως αυτό που έπαθα έχει να κάνει με τους μαύρους κόκκους του τεχνητού χλοοτάπητα”.
Οι συνθετικοί χλοοτάπητες έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Από τα high schoοls μέχρι τα αθλητικά συγκροτήματα που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια.
Οι γονείς των αθλητριών μπορούν να επιβεβαιώσουν τα μαύρους κόκκους από καουτσούκ απ'όπου κατασκευάζεται το τερέν.
Τα παχύρευστα κομμάτια από χρησιμοποιημένα λάστιχα βρίσκονται παντού. Στις εμφανίσεις των παικτών, στα μαλλιά τους, στο σώμα τους...
Για τους τερματοφύλακες, όπου τα σώματα τους βρίσκονται σε συχνή επαφή με το έδαφος, ο κίνδυνος στις προπονήσεις αλλά και τα παιχνίδια είναι μεγάλος!
Κάνουν εκατοντάδες βουτιές και σε κάθε επέμβαση τους διαχέεται στον αέρα ένα μαύρο σύννεφο από που προέρχεται από τα λάστιχα.
Οι κόκκοι εισέρχονται ακόμη και στο στόμα τους! Η Γκρίφιν αναρωτιέμαι μήπως αυτή είναι η αιτία που οι γκολκίπερ αρρωσταίνουν...
“Κοουτσάρω 26-27 χρόνια. Στα πρώτα 15 χρόνια της καριέρα μου ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο.
Ξαφνικά διαπιστώνω πως έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας το φαινόμενο”.
Η Γκρίφιν έχει συντάξει μία λίστα 38 παικτριών που διαγνώστηκαν με καρκίνο. Οι 34 ήταν γκολκίπερ!

Τουλάχιστον 12 παίκτριες αγωνίζονταν στην Ουάσινγκτον αν και το πρόβλημα όπως τονίζει αφορά ολόκληρη τη χώρα.
Καμία έρευνα μέχρι στιγμής δεν συνδέει τον καρκίνο επισήμως με τον τεχνητό χλοοτάπητα.
Η Γκρίφιν συγκέντρωσε ονόματα μέσα από την προσωπική εμπειρία της με αθλήτριες που αρρώστησαν αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για κάποια επιστημονική μελέτη.
Το δείγμα είναι σοβαρό για να αναρωτηθεί κανείς εάν ο τεχνητός χλοοτάπητας από καουτσούκ που πλέον μπορεί έχει κάνει την εμφάνιση του σε χιλιάδες πάρκα, παιδικές χαρές, σχολία και στάδια στις ΗΠΑ είναι ασφαλές για τους αθλητές και τα παιδιά που παίζουν εκεί.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Παλικαρίσιος βαθμός για Λα Κορούνια!!

Η Κόρδοβα έχασε πέναλτι και η Ντεπορτίβο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 29' άντεξε και πήρε σημαντικό εκτός έδρας βαθμό.
Χωρίς νίκη για 11 αγωνιστικές και στον πάτο της βαθμολογίας παρέμεινε η νεοφώτιστη στην Primera Division, Κόρδοβα, η οποία έχασε πέναλτι και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 29' κόντρα στην Ντεπορτίβο.Στο 16' ο Ελντερ Πόστιγκα γύρισε να μαρκάρει σε στημένη φάση και έκανε πέναλτι στον Πινίγιος, όμως ο Φαμπρίσιο έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Φέντε Καρτάμπια. Στο 29' ο Ινίγο Λόπεθ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Πόστιγκα, κάτι που προκάλεσε έντονη κοκορομαχία ανάμεσα στους δύο παίκτες, στους οποίους ο Ματέου Λαόθ έδειξε από μία κίτρινη και ο Πορτογάλος επιθετικός. Αποβλήθηκε. Στα υπόλοιπο ματς η Κόρδοβα είχε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει το γκολ που θα της δώσει την πρώτη νίκη και μία βαθιά ανάσα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο τραυματισμός του Δώνη! (vids)

Έναν πολύ άσχημο τραυματισμό είχε ο Τάσος Δώνης στο παιχνίδι με τους Νέους του Ολυμπιακού, όπου έσπασε το αριστερό ζυγωματικό του. Δείτε την φάση του τραυματισμού του. Σε μια εναέρια σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο Τάσος Δώνης στο παιχνίδι της Πριμαβέρα της Γιουβέντους με τους Νέους του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Ο νεαρός Έλληνας άσος της «Μεγάλης Κυρίας», συγκρούστηκε στον αέρα με τον Αντώνη Βατουσιάδη, σε μια φάση που ο αμυντικός του Ολυμπιακού πάει με πάρα πολύ δύναμη στον επιθετικό της Γιουβέντους. Κάτι που δείχνει το πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι».
ADVERTISEMENT
Χαρακτηριστικό της δύναμης που πήγε πάνω στον Δώνη ο άσος του Ολυμπιακού, είναι το γεγονός πως ο μεσαίος γιος του Γιώργου Δώνη δεν θυμάται καθόλου την συγκεκριμένη φάση, όπως έλεγε στους γιατρούς, όπως επίσης και το γεγονός πως πονούσε πολύ και ζαλιζόταν για ώρα μετά τον τραυματισμό του.
Τελικά ο Δώνης χειρουργήθηκε στο ζυγωματικό του αριστερού ματιού και σε δύο εβδομάδες θα επιστρέψει στους αγώνες, όπου θα παίζει με ειδική μάσκα...
Δείτε στα παρακάτω βίντεο την φάση του τραυματισμού του διεθνή με τις μικρές Εθνικές, Έλληνα άσου...





*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι μεγαλύτερες ανατροπές στο Champions League!!

Μετά το 3-3 της Αντερλεχτ με την Αρσεναλ στο «Emirates» o Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League.
Αν και είχε μόλις μία ισοπαλία σε 15 επισκέψεις στην Αγγλία και βρέθηκε να χάνει 3-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Αντερλεχτ έκανε ένα απίστευτο fightback και πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό στην εκπνοή του αγώνα του «Emirates». Η πρωταθλήτρια Βελγίου πέτυχε κάτι που έχουν έχει γίνει μόλις τέσσερις ακόμα φορές στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης από τότε που πήρε τη μορφή του Champions League και πάμε να τις θυμηθούμε. Πρωταγωνίστρια είναι η Λίβερπουλ που έχει και άλλη ανατροπή πέρα από αυτή στον τελικό της Κωνσταντινούπολης...
8 Δεκεμβρίου 1993, φάση ομίλων
Βέρντερ Βρέμης - Αντερλεχτ 5-3

Τη σεζόν 1993-94 η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Βέρντερ Βρέμης, έγινε το πρώτο κλαμπ της χώρας που προκρίνεται στους «8« της νεοσύστατης τότε διοργάνωσης. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ κάθε άλλο παρά καλά ξεκίνησε τον εντός έδρας αγώνα με την Πόρτο, η οποία με ένα γκολ του Αλμπερτ (16') και δύο του Μποφίν (18', 33') πήγε στα αποδυτήρια με 0-3 υπέρ της. Οι 29.000 θεατές που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο «Weser Stadion» δεν μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Η Βέρντερ δεν πέτυχε γρήγορο γκολ στην επανάληψη, όμως το γκολ του Αυστραλού Ρουφέρ στο 66' ξεκίνησε μία ιστορίκή αντεπίθεση (1-3). Στο 72' ο Μπράτσετ μείωσε σε 2-3 για να ακολουθήσουν τρία γκολ για τους γηπεδούχους στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Χομπς (81'), Μπόντε (83'), Ρουφέρ (89') για να ολοκληρωθεί η εκπληκτική ανατροπή.
7 Μαρτίου 2001, δεύτερη φάση ομίλων
Λα Κορούνια - Παρί Σεν Ζερμέν 4-3

Ενα εκπληκτικό βράδυ έζησαν στο θρυλικό «Ριαθόρ» οι αφισιονάδος της Ντεπορτίβο τον Μάρτιο του 2001. Με ένα γκολ του Οκότσα (29') και δύο του Λοράν Λερουά (43', 55') η Παρί Σεν Ζερμέν είχε πάρει κάτι παραπάνω από προβάδισμα νίκης στον αγώνα για τη δεύτερη φάση των ομίλων και ελπίδες της για πρόκριση στους «8» είχαν αυξηθεί. Ομως οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν ραντεβού με την ιστορία. «Στο ημίχρονο, άφησα τους παίκτες μου να σκεφτούν την απόδοσή τους για 5-6 λεπτά» είπε αργότερα ο τεχνικός των Γαλιθιάνων, Χαβιέρ Ιρουρέτα, ο οποίος έβαλε αλλαγή τους Βάλτερ Παντιάνι και Ντιέγο Τριστάν. Ο Ουρουγουανός έκανε χατ τρικ (57', 76', 84') και ο Ισπανός πέτυχε το άλλο γκολ (60') για να πετύχει η Λα Κορούνια μία νίκη που γράφτηκε στα βιβλία της διοργάνωσης.
12 Νοεμβρίου 2002, φάση ομίλων
Βασιλεία - Λίβερπουλ 3-3

Τον Νοέμβριο του 2002 η Βασιλεία τσέκαρε το εισιτήριό της για τη δεύτερη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης, όμως η Λίβερπουλ πέτυχε την πρώτη της μεγάλη ανατροπή μετατρέποντας το 3-0 σε 3-3, αν και δεν της έφτανε για να πετύχει τον στόχο της. Οι Reds ήθελαν νίκη για να αφήσουν από κάτω τους Ελβετούς στο γκρουπ, όμως πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα είχαν βρεθεί να χάνουν 3-0 από τα γκολ των Ρόσι (2'), Χιμένες (22') και Ατούμπα (29'). Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ βρήκε στην επανάληψη τον τρόπο να επιστρέψει και με τους Μέρφι (61'), Σμίτσερ (64') και Οουεν (85') πήρε την ισοπαλία, που όμως δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει στον θεσμό και ως συνέπεια συνέχισε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

25 Μαΐου 2003, τελικός
Μίλαν - Λίβερπουλ 3-3

Σε ένα από τα βράδια που κορυφώνουν το μεγαλείο του αθλητισμού και περνούν στα χρυσά βιβλιά της ιστορίας, η Λίβερπουλ έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στην Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη και κατέκτησε τον 5ο τίτλο της στον θεσμό. Παρότι είχαν ρόστερ πολύ κατώτερης ποιότητας και παρότι βρέθηκαν να χάνουν 3-0 στο ημίχρονο, οι Reds του Ράφα Μπενίτεθ επέστρεψαν από την κόλαση και έστειλαν εκεί τους Ροσονέρι, που είχαν βάλει από νωρίς βάσεις θριάμβου χάρη στα γκολ των Πάολο Μαλντίνι (1') και Ερνάν Κρέσπο (39', 44'). Αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο μέρος ήταν εκπληκτικό αφού μέσα σε 6 λεπτά η Λίβερπουλ κάλυψε τη διαφορά των τριών γκολ με τους Τζέραρντ (54'), Σμίτσερ (56') και Τσάμπι Αλόνσο (60'). Το ματς έμεινε στο 3-3 στην κανονική διάρκεια και την παράταση και αφού ο Ντούντεκ απέκρουσε τα πέναλτι των Πίρλο και Σεβτσένκο, οι Αγγλοι έγραψαν ιστορία...

*Πηγή: gazzetta.gr*