Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Aπολαυστική κόντρα Βασάρα-Βοργιά

Σκληρή αντιπαράθεση του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας Κύρου Βασσάρα με τον παλιό διαιτητή Σωτήρη Βοργιά στην εκπομπή «Δίκη» στο Blue Sky. Απολαυστικός ο διάλογος τους.

Αναλυτικά:

Βασσάρας: «Έλεος πια δεν μπορώ άλλο, δεν αντέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλες τέτοιες καταγγελίες. Ο κύριος απουσιάζει από τη διαιτησία για πολλά χρόνια».

Βοργιάς: «Εγώ δεν ζω από το ποδόσφαιρο, ούτε έκανα κουμπάρο για να μπω στην UEFA».

Βασσάρας: «Με αυτά που λέτε έχετε ρημάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Βοργιάς: «Το έργο που παράγετε φαίνεται κάθε Κυριακή στα γήπεδα».

Βασσάρας: «Πες αυτό που θέλω (σ.σ. ποια είναι η γυναίκα που καταγγέλει ο Βοργιάς ότι επηρεάζει) να καταθέσω κι άλλη μήνυση αύριο».

Βοργιάς: «Δεν έχετε το σθένος να μιλήσετε σε κανένα παράγοντα για να μη χάσετε τη δουλειά σας».

Βασσάρας: «Εσείς μιλάτε με παράγοντες».

Βοργιάς: «Ποιος πήγε στις Σέρρες; Είναι γνωστό τι έγινε στις Σέρρες. Είπα για διαιτητές νταβατζήδες και σας πείραξε η καφετζού της παράγκας. Πάρε τηλέφωνο τον Λίβα και τον αρχηγό της παράγκας να σας πει ποιος έψηνε καφέδες. Δεν πήγα εγώ στην παράγκα, μου τα μετέφεραν».

Κρόιφ: «Ο Μουρίνιο δεν είναι προπονητής, είναι φοβιτσιάρης»

Σκληρή κριτική στον Ζοσέ Μουρίνιο άσκησε ο Γιόχαν Κρόιφ μέσω της στήλης που διατηρεί στην «El Periodico» για τον τρόπο που παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Clasico με την Μπαρτσελόνα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι προπονητής ποδοσφαίρου, αλλά φοβιτσιάρης».

«Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο το έκανε στην Μπαρτσελόνα ο ίδιος ο Μουρίνιο με τον τρόπο που έστησε την ομάδα του. Για να παίζεις με 7 αμυντικούς στην έδρα σου, πρέπει να φοβάσαι πολύ. Στον Μπερναμπέου δεν συνηθίζονται τέτοιοι αμυντικοί προσανατολισμοί. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα», έγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με αυστηρούς χαρακτηρισμούς στον Πορτογάλο τεχνικό: «Ο Μουρίνιο είναι προπονητής τίτλων, όχι ποδοσφαίρου. Ή, για να το θέσω καλύτερα, δεν είναι προπονητής ποδοσφαίρου αν αυτό που ζητάμε είναι το θέαμα και αυτοί που το παρακολουθούν είτε από το σπίτι τους είτε από το γήπεδο να διασκεδάζουν».

Μάλιστα, ο Ολλανδός - θρύλος παρομοίασε τον τρόπο που παρατάχθηκε η Ρεάλ με αυτόν που παρατάχθηκε η Εθνική της χώρας του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία:

«Στιγμές, το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα που θύμισε το Ολλανδία - Ισπανία του τελικού του τελευταίου Μουντιάλ. Εκείνη τη μέρα, προς μεγάλη μου ντροπή, η Ολλανδία προσπάθησε να διαλύσει και όχι να παίξει ποδόσφαιρο. Κι αυτό έγινε. Έχασε και άφησε μια πολύ άσχημη εικόνα στον κόσμο. Το περίεργο, όμως, είναι ότι οι ίδιοι που τώρα χειροκροτούν τον τρόπο παιχνιδιού του Μουρίνιο με τη Ρεάλ, μία πολύ καλή Ρεάλ με ταλέντο, εκείνη την ημέρα εκνευρίζονταν δικαιολογημένα με τον τρόπο που είχαν στηθεί οι Ολλανδοί».

Αγγελος Αναστασιάδης-«Μόνο η Παναγιά ξέρει»!

Με τον δικό του, γνωστό… τρόπο απάντησε ο Αγγελος Αναστασιάδης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ…
«Μόνο η Παναγιά ξέρει»!
«Μόνο η Παναγιά ξέρει», είπε ο νυν τεχνικός της Εθνικής Κύπρου στο πλαίσιο του φιλικού που διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΠ τη Μ.Δευτέρα στην Έδεσσα μεταξύ των παλαιμάχων του Συνδέσμου και του Εδεσσαϊκού για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Στο γήπεδο έδωσαν το παρών πάνω από 2000 φίλαθλοι, ενώ συμπαίκτης με τον Αγγελο Αναστασιάδη αγωνίστηκε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν έκανε κάποια δήλωση πάντως. Αφού στο τέλος μοίρασε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με θαυμαστές του, αποχώρησε γρήγορα από το γήπεδο, αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε στους δημοσιογράφους.
Στο φιλικό αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Κώστας Λαγωνίδης, Στέφανος Μπορμπόκης, Κώστας Φρατζέσκος και Ηλίας Ατματζίδης, Νίκος Σαργκάνης, Δημήτρης Σαραβάκος, Νίκος Γκουλής, Μπάμπης Ξανθόπουλος, Πέτρος Πασσαλής, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και άλλοι.
Για την ιστορία η ομάδα του ΠΣΑΠ κέρδισε με σκορ 6-1, με γκολ των Σαραβάκου (2), Τζόρτζεβιτς (2), Στέφανου Μπορμπόκη (1) και Κώστα Φρατζέσκου (1).
Πηγή: olapaok.gr

Κούγιας: «Να φύγει ο Μπέος από το ποδόσφαιρο»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον Αχιλλέα Μπέο, για την Παναχαϊκή και όχι μόνο.
Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικά τόνισε:
- «Ο Μπέος έχει κυτταρίτιδα στη πλάτη»
- «Ασχολείται με το ποδόσφαιρο μόνο για το στοίχημα και φέρεται να ελέγχει 8 ομάδες στη Football League. Θα κάνω αγώνα για να φύγει από το ποδόσφαιρο και ξεκινάω μια κίνηση μετά το Πάσχα, με παράγοντες που αγαπούν το άθλημα»
- «Όπως πληροφορούμαι ο εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, σε βάρος παραγόντων που εμπλέκονται σε στημμένα παιχνίδια στη Football League»
- «Η Παναχαϊκή πιστεύω θα πετύχει την άνοδο, χρειάζεται ένα βαθμό και στο παιχνίδι με το Πλατανιά Χανίων τυπώσαμε 13.000 εισιτήρια»

«Δεν υπάρχει τίποτα με τον Μουρίνιο»

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στον πάγκο της Ιντερ στο τέλος της σεζόν διέψευσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάσιμο Μοράτι.
«Δεν υπάρχει τίποτα με τον Μουρίνιο»
«Είδα τι γράφεται στις εφημερίδες, αλλά δεν υπάρχει τίποτα με τον Μουρίνιο» είπε σχετικά ο «ισχυρός άνδρας» της Ιντερ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Λεονάρντο: «Ο προπονητής κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις μια κατάσταση όπως αυτή. Ημασταν πολύ κουρασμένοι.

Περιμέναμε τα καλύτερα, αλλά ήμασταν κουρασμένοι. Η κατάσταση δεν άλλαξε με τον Λεονάρντο».

Συλληπητήρια για Αντεφέμι απο ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Η είδηση της απώλειας του Ολουμπάγιου Αντεφέμι συγκλόνισε τους πάντες στον χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρου και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ηρακλής απέστειλαν συλλυπητήριες επιστολές στην ομάδα της Ξάνθης .

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην SKODA Ξάνθη για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή της, ο οποίος σκοτώθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (18/4) σε τροχαίο δυστύχημα.

Το ίδιο έπραξε και η ΠΑΕ Ηρακλής με επιστολή που έστειλε στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη
 

Χωρίς Ετό στον ημιτελικό η Ίντερ

Χωρίς τον Σάμουελ Ετό θα παραταχθεί η Ίντερ στον ημιτελικό του Coppa Italia με τη Ρόμα την Τρίτη, καθώς ο Καμερουνέζος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού κι έμεινε εκτός αποστολής.

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην ήττα με 2-0 από την Πάρμα και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια των «νερατζούρι» να προκριθούν στον τελικό.

Παρόλα αυτά, ο Λεονάρντο μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντιέγκο Μιλίτο που έχει επιστρέψει από τους συνεχείς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

Στην αποστολή επιστρέφουν και οι Μαϊκόν και Τιάγκο Μότα που δεν αγωνίστηκαν το Σάββατο.

Κοντρέρας : «Πρέπει να παίξουμε στο Τσάμπιον Λίγκ»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας, σε δηλώσεις του, πριν τη σημερινή προπόνηση του "Δικεφάλου" στη Σουρωτή,  τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να διεκδηκήσει την συμμετοχή στο Τσάμπιον Λίγκ.

Αρχικά ο Χιλιανός παίκτης είπε: "Θέλουμε λίγο καιρό για να ξεκουραστούμε. Μπορεί να μη μας ενδιαφέρει που θα παίξουμε το πρώτο παιχνίδι των play off, αλλά καλύτερα θα είναι να ξεκινήσουμε με το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με τρεις βαθμούς, για μας όμως είναι καλύτερο αυτό για να δώσουμε ακόμα περισσότερα προκειμένου να τον ξεπεράσουμε και να τερματίσουμε πρώτοι. Πρέπει να κάνουμε ό, τι και πέρσι. Δε μας απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του προβλήματα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε την πρωτιά στα play off. Ο προπονητής μας γνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο μας".

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: "Ο Σαλπιγγίδης είναι καλό να ξεκουραστεί. Είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ελλάδα κι έχει όλη την υποστήριξη από μας για να βρει ξανά δίχτυα".

Όσο για το ματς Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, συμπλήρωσε: «Θα  δω τα παιχνίδια σαν απλός φιλαθλος. Είναι τα μοναδικά παιχνίδια που θα τα δει όλος ο πλανήτης. Εγώ, πάντως είμαι με την Μπαρτσελόνα".

Πήραν άδεια δέκα ΠΑΕ, ανάμεσά τους ο Άρης



Το άνοιγμα των φακέλων για την αδειοδότηση ξεκίνησε σήμερα από την Επιτροπή της ΕΠΟ. Δέκα είναι η ΠΑΕ που εξασφάλισαν την άδεια UEFA, έχοντας στείλει πλήρεις τους φακέλους τους. Ανάμεσα σε αυτές τις ΠΑΕ είναι ο Άρης, η Ξάνθη, η Καβάλα, ενώ αύριο Μ. Τρίτη θα εξεταστούν οι φάκελοι των άλλων έξι ΠΑΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Tο Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων δέκα (αριθμός 10) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Νέα Καβάλα για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΓΣ Εργοτέλης για την περίοδο 2011-2012.
3.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ για την περίοδο 2011-2012.
4.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Κέρκυρα ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 12.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.
5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 4.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
6.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕ Λάρισα 1964 για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
7.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
8.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Άρης Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
9.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ΓΣ για την περίοδο 2011-2012.
10.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Νέα Ατρόμητος Αθηνών 1923 ΑΠΣ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Το Π.Ο.Α. θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 19-4-2011 και θα εκδικάσει τις υποθέσεις των υπολοίπων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».

Τα «φούσκωσε» η Σάσα!!

Η Σάσα Μπάστα στην τελευταία της φωτογράφηση για γνωστό περιοδικό αναστάτωσε τον ανδρικό πληθυσμό με το νέο της στήθος. Απολαύστε το φούσκωμα της νεαρής τραγουδίστριας.





Το νέο στήθος της Σάσας! (ΦΩΤΟ)

«Να παίξουμε Ευρωλίγκα»!!

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, πιστεύει και το λέει ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει την τρίτη θέση στα πλει οφ του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
Ο Κανώτας μιλώντας στο "Αθλητικό Μετρόπολις" τόνισε πως στόχος του Δικεφάλου είναι να αγωνιστεί την νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα.  "Όταν αγωνίζεσαι και όταν παίζεις για τον ΠΑΟΚ πρέπει να παίζεις πάντα για το καλύτερο. Οι δύο πρώτες θέσεις είναι καπαρωμένες, άρα πρέπει να κυνηγάμε την τρίτη θέση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους που δουλεύουν για την ομάδα για το επίτευγμα που πετύχαμε".
Για την καλή πορεία της ομάδας είπε: "Είχαμε πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά. Μετά τη φυγή του Παπαδόπουλου που ήταν η κολόνα της ομάδας, άλλαξαν πολλά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο ευκολοδιάβαστος όπως ήταν στο παρελθόν.
Για τον Ντόνι ΜακΓκράθ είπε: "Θα είναι κανονικά και του χρόνου. Έχουμε την υπογραφή του, όμως, εμείς θα αποφασίσουμε αν θα μείνει γιατί ο παίκτης το θέλει πάρα πολύ"
Για το επόμενο στόχο τόνισε: "Φυσιολογικό είναι να θέλουμε να κρατήσουμε την τρίτη θέση και να παίξουμε του χρόνου στην Ευρωλίγκα".
Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο επισήμανε: "Εγώ προσωπικά ευχαρίστησα τον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο. Η ομάδα δέχθηκε μεγάλο πλήγμα με την τιμωρία της έδρας. Προτιμώ να έρθει ο κόσμος που θέλει μόνο να βοηθήσει την ομάδα και όχι να ζούμε καταστάσεις που μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Βέβαια, κανένας δε θέλει να παίζει σε άδεις κερκίδες".
Για το τι θα σημάνει για την ομάδα μια θέση στην Ευρωλίγκα ανέφερε: " Θα έχουμε πολλά έσοδα και σίγουρα θα λύσει πολλά προβλήματα, καθώς θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Αν η ομάδα δεν είχε χρέη του παρελθόντος θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα. Τη φετινή χρονιά έχουμε πληρώσει πάνω από 400, 000 ευρώ από εποχή Δρόσου και πιο παλιά".
Για το αν τον πλησίασε κάποιος το διάστημα που είναι πρόεδρος στον ΠΑΟΚ δήλωσε: "Με πλησίασε κάποιος, αλλά, μόνο για χορηγίες. Χάσαμε σίγουρα πολλούς χορηγούς μετά από την τιμωρία".
Για το παιχνίδι με την Καβάλα είπε: "Είναι ένα παιχνίδι όπως τα άλλα. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και ας μην αλλάξει κάτι στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό ότι κατακτήσαμε την τρίτη θέση και θα έχουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας".

Καταθέτει στοιχεία ο Πηλαδάκης!!

Ο Κώστας Πηλαδάκης αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ομάδες που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις, ώστε να πάρουν αδειοδοτήσεις. Παρελθόν θα αποτελέσει πιθανότατα ο Κωστένογλου.

Η Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε και στη Λάρισα κοιτάζουν την επόμενη μέρα και στο πώς θα σχεδιάσουν την ομάδα, ώστε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, υπάρχει και το θέμα των αδειοδοτήσεων. Ο Κώστας Πηλαδάκης έχει στα χέρια του στοιχεία με ομάδες, οι οποίες έχουν κάνει παράνομες μεταγραφές τον Ιανουάριο και που δεν τηρούν τις προϋποθέσει για να λάβουν αδειοδοτήσεις.

Ο πρόεδρος των «βυσσινί» αναμένεται να καταθέσει τα στοιχεία αυτά στον αθλητικό εισαγγελέα, ενώ πιθανολογείται να παραχωρήσει νέα συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Τέλος, όσον αφορά το σχεδιασμό του συλλόγου ενόψει Football League, είναι δεδομένο πως θα αποτελέσουν παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως κατά πάσα πιθανότητα και ο Νίκος Κωστένογλου.

Η μπάλα του τελικού!!!

Παρουσιάστηκε από γνωστή εταιρία η μπάλα του τελικούν του ισπανικού κυπέλλου ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης. Θα είναι ίδια με αυτή του του μουντιάλ, ενώ θα γράφει τα ονόματα των δύο ομάδων.
Με μία... μοναδική μπάλα θα παιχτεί ο τελικός στο «Μεστάγια» στο δεύτερο από τα τέσσερα clasico που θα γίνουν μέσα σε έναν μήνα. Αυτή είναι η Speedcell που έχει σχεδιαστεί από την adidas και πάνω θα γράφει Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, την ημερομηνία του αγώνα, το όνομα του γηπέδου, ενώ θα υπάρχει και το σήμα της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Το design της μπάλας είναι με μαύρο πλαίσιο, ενώ υπάρχουν 11 πράσινες και μπλε γραμμές που συμβολίζουν τους παίκτες.

Η τραγική λίστα της ασφάλτου!!

Ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι μπήκε στην τραγική λίστα ποδοσφαιριστών του ελληνικού πρωταθλήματος που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Στους ουρανούς θα συναντήσει τους Μητσιμπόνα, Κατσούρη, Μίλος, Γκοΐκοβιτς και αρκετούς άλλους.
Η αρχή έγινε το μακρινό 1979, όταν στις 6 Σεπτεμβρίου η Λάρισα θρήνησε τον χαμό του Δημήτρη Κοκολίτσιου και του Δημήτρη Μουσιάρη. Οι δύο παίκτες έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Κάστρο Βοιωτίας.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές επέστρεφαν από την προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων (υπήρχε φιλικό μερικές μέρες μετά με τη Σοβιετική Ενωση στην Οδησσό) και λίγο έξω από τη Θήβα εμπλάκηκαν σε τροχαίο αφήνοντας την τελευταία τους πνοή. Στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν και ο Γιάννης Βαλαώρας αλλά σώθηκε.

Η τελευταία «κούρσα» του Μίλος
Η Λάρισα φόρεσε τα μαύρα και για άλλους δύο μεγάλους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της και μάλιστα σκοτώθηκαν σε τροχαίο την ίδια χρονιά. Στις 8 Μαρτίου του 1997 ο Λευτέρης Μίλος πέθανε λίγο έξω από τη Λάρισα. Ο διεθνής με την Εθνική Αλβανίας «έφυγε» σε ηλικία 31 ετών.
Ο χαμός του αρχηγού
Στις 13 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, ο Γιώργος Μητσιμπόνας πήγαινε με το αυτοκίνητο του στη Κοζάνη για να λάβει μέρος σε φιλικό παιχνίδι. Ο αρχηγός της ΑΕΛ έπεσε θύμα της ασφάλτου σε ηλικία 35 ετών. Ο Μητσιμπόνας είχε ως συνοδηγό τον δημοσιογράφο Νίκο Μίχο, ο οποίος σώθηκε από το τροχαίο.
Κατσούρη ζεις...
Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που έχασε τη ζωή του στο τιμόνι ήταν ο Παναγιώτης Κατσούρης. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ επέστρεφε τα ξημερώματα τις 9ης Φεβρουαρίου του 1998 από αγώνα  5x5, αλλά λόγω υπερβολικής ταχύτητας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και μαζί τη μάχη για τη ζωή, αφού προσέκρουσε στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Πρόσκρουση σε δένδρο για «Γκόικο»
Τη νέα χιλιετία βρήκε τραγικό θάνατο και ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιόβαν Γκοΐκοβιτς. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2001, ο 27χρονος άσος είχε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Βελιγράδι επιστρέφοντας από βραδινή έξοδο. Ο Γκοΐκοβιτς έχασε τον έλεγχο του αμαξιού του, το οποίο  προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε δένδρο και ο άτυχος ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε ακαριαία. Η γυναίκα του τότε ήταν επτά μηνών έγκυος!
Τελευταίος ο Αντεφέμι
Νέο θύμα -και ευχόμαστε τελευταίο- είναι ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Ο Νιγηριανός άσος της Ξάνθης πήγαινε στην πατρίδα του για να παντρευτεί, όμως στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας – Ξάνθης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και με ανατροπή και εκτροπή άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στις 09:15 της Μεγάλης Δευτέρας (18 Απριλίου 2011). Ο Αντεφέμι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ναδάλ υπέρ Μουρίνιο!!

Ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες στον κόσμο, ο Ράφα Ναδάλ, πιστός οπαδός της Ρέαλ Μαδρίτης, υπερασπίστηκε τον Ζοζέ Μουρίνιο για τα όσα άκουσε για τον τρόπο παιχνιδιού της «βασίλισσας», στο clasico.
Μπορεί ο Αλφρέντο ντι Στέφανο και ο Γίοχαν Κρόιφ να κατηγόρησαν τη Ρεάλ και τον Μουρίνιο για αντιποδόσφαιρο, αλλά το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, ο Ισπανός Ράφαελ Ναδάλ, τάχτηκε υπέρ των τακτικών του Ζοζέ Μουρίνιο, τονίζοντας, σύμφωνα με τη Marca: «Δεν χρειάζεται να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο για να πάρεις αποτέλεσμα. Μετά το 5-0, ο Μουρίνιο έπρεπε να αλλάξει τακτική. Ήταν σα να έχασα εγώ 6-0 σε ένα σετ».
Ο Ναδάλ, παρότι ένθερμος υποστηριχτής της «βασίλισσας», παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, ενώ όπως τόνισε, πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει κάποιον τίτλο: «Η Ρεάλ, πέρασε από πολλά στάδια και είναι δύσκολο να δημιουργήσει ένα σταθερό κοσμό. Πιστεύω πως μπορεί να κατακτήσει είτε το κύπελλο είτε το Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι είναι εμφανές πως η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυρτή τη στιγμή και το φαβορί σε όλες τις διοργανώσεις».

Ξέσπασε ο Παναιτωλικός!

Τρεις αγώνες χωρίς νίκη ήταν πολλοί για τον Παναιτωλικό, ο οποίος διέλυσε τον Ιωνικό με 4-0 στο Αγρίνιο και μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει τη δεύτερη θέση!
Καταιγιστικός ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός προερχόταν από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα (ήττα 1-0 από ΟΦΗ και ισοπαλίες 0-0 με Καλλιθέα και 1-1 με Πανθρακικό) και ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στον Ιωνικό. Οι Αγρινιώτες ήταν καταιγιστικοί στο παιχνίδι και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και έφτασαν άνετα στη νίκη με 4-0, διατηρώντας τη διαφορά ασφαλείας από τον τρίτο της βαθμολογίας ΟΦΗ. Με τον Θεοδωρίδη σε μεγάλη μέρα και τους Μπαϊκαρά και Παππά να δημιουργούν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς του Ιωνικού, οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών μέχρι να ανοίξουν το σκορ στο 38'.

Ο Παππάς δεν πρόλαβε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 5' σε σέντρα του Γκούρμα, ο Θεοδωρίδης έβγαλε παράλληλη σέντρα στο 16', όμως ο Μπαϊκαρά δεν πρόλαβε ούτε σε αυτή την περίπτωση την μπάλα, ενώ στο 24' το σουτ του Θεοδωρίδη η μπάλα κατέληξε ελάχιστα μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ στο 35' ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων νίκησε τον Ρότσα.

Διά... ποδός αρχηγού!

Τελικά, στο 38' ο Θεοδωρίδης έδωσε το προβάδισμα στον Παναιτωλικό με ακόμη ένα εκπληκτικό γκολ στη φετινή σεζόν με σουτ από τα 30 μέτρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεοδωρόπουλο για το 1-0! Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, όμως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Ξέσπασε στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο. Με τους παίκτες του Παναιτωλικού στην επίθεση και εκείνους του Ιωνικού να αμύνονται. Στο 47' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μπαϊκαρά για οφσάιντ, με τον παίκτη να φαίνεται να σκοράρει από κανονική θέση, ενώ η πρώτη ευκαιρία για τους Νικαιώτες χάθηκε στο 49', όταν ο Πασάς έκανε αδύναμο σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ... Στο 62' ο Ρότσα σταμάτησε τη μπάλα με το κεφάλι, την στόπαρε με το στήθος και... σκότωσε από κοντά τον Θεοδωρόπουλου για να αποβάλει το άγχος από τους παίκτες του Τεννέ, το 3-0 έγινε στο 80' με κεφαλιά του Πασά, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι στο 77' στη θέση του Γκούρμα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Πασάς με σουτ, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών του Παναιτωλικού στο 84'.

Μόνο με αυτοκτονία χάνει τη δεύτερη θέση!

Οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 66 βαθμούς και παραμένουν 4 βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ 3 αγωνιστικές πριν το τέλος και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν την απευθείας άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Μπελεβώνης (57' Παλαιολόγος), Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Μπαϊκαρά, Παππάς (60' Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης, Γκούρμα (77' Γ. Πασάς)

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος, Γιόνδης (76' Χιονίδης), Α. Πασάς, Σπυριδάκης, Παπαδόπουλος, Ερρίκος, Ρουσάκης, Πολίτης, Μεϊντής

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο (16/04)

Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0
(35' Χατζής)

Κυριακή (17/04)

Διαγόρας-Καλλιθέα 2-0
(12' Φράγκος, 73' Βασιλείου)

Ηλιούπολη-ΟΦΗ 1-2
(41' Θάνος - 50' Αγρίτης, 58' Βλόνταρτσικ)

Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 1-0
(31' Σαπάνης)

Λεβαδειακός-Βέροια 2-2
(36' Ταραλίδης, 65' Βασιλείου - 44' Σαμαράς, 75' Βεργώνης)

ΠΑΣ Γιάννενα-Θρασύβουλος 1-0
(90' Σιαλμάς)

Δευτέρα (18/04)

Παναιτωλικός-Ιωνικός 4-0
(38' Θεοδωρίδης, 62' Ρότσα, 80', 84' Πασάς)

Εθνικός-Πανθρακικός (18:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννενα   71
2. Παναιτωλικός   66
3. ΟΦΗ   62
4. Λεβαδειακός   53
5. Διαγόρας   52
6. Τρίκαλα   51
7. Δόξα Δράμας   47
8. Βέροια   41
9. Πιερικός   40
10. Πανθρακικός   38*
11. Ηλιούπολη   35
12. Ιωνικός   34
13. Αγροτικός Αστέρας   34
14. Θρασύβουλος   32
15. Εθνικός Αστέρας   32
16. Εθνικός   31*
17. Αναγέννηση Καρδίτσας   28
18. Καλλιθέα   19

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Εθνικός-Παναιτωλικός
Ιωνικός-Διαγόρας
Πανθρακικός-Ηλιούπολη
Καλλιθέα-Τρίκαλα
ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεβαδειακός
Εθνικός Αστέρας-Πιερικός
Βέροια-Θρασύβουλος
Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννενα

Τα πάντα όλα από «Αλέ»!

Ο Νίκος Αλέφαντος κάνει έναν «μαγικό» σχολιασμό για το πρωτάθλημα που τελείωσε. Τι λέει για τον «Φέτφα», τον Σισέ, τις... οδοντόπαστες και τo Clasico του Champions League!

«• Καταρχήν, κρίμα για τη Λάρισα και τον κόσμο της. Θυμάμαι από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όταν κάναμε ερωτήσεις- απαντήσεις, με είχε ρωτήσει ένας οπαδός της Λάρισας εδώ πώς βλέπω την ομάδα του και του είχα απαντήσει ότι είναι η πιο κουραστική ομάδα να τη βλέπω! Και ότι παίζει τη χειρότερη μπάλα. Αντί να κάνει συνεχώς δηλώσεις ο Πηλαδάκης, ας κοιτάξει να διορθώσει τα λάθη του διότι έκαναν τραγικά λάθη στις επιλογές. Γερασμένοι παίκτες και αργοί παίκτες, τι αργοκαράβια ήταν αυτά;

• Η επιτυχία του Ολυμπιακού φέτος ξεκίνησε από ψηλά. Μονιασμένοι ο Κόκκαλης με τον Μαρινάκη. Έπεσε με την ψυχή του ο Μαρινάκης στην ομάδα. Αν προσέξει λίγο τις κινήσεις του, μπορεί να παίρνει τα επόμενα 5 χρόνια σερί το πρωτάθλημα, με την ανυπαρξία που έχουνε οι άλλοι.

Ο Πάρντο έχει τρελαθεί και ζητάει 1 εκατ. ευρώ; Δεν πρέπει να είναι καλά το παιδί. Μήπως νομίζει ότι έκανε κανένα μεγάλο πρωτάθλημα; Με ανύπαρκτους αντιπάλους έπαιζε ο Ολυμπιακός και έκανε και τα λάθη του.

Είχα πει εδώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα τον κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Αποκαρδιωτική η άμυνα του Παναθηναϊκού, έχει φάει φέτος γκολ με όλους τους τρόπους! Ό,τι λάθος μπορεί να γίνει στο ποδόσφαιρο, το έχει κάνει αυτή η άμυνα. Και τα ακραία μπακ και οι σέντερ μπακ είναι πηγή κινδύνων. Μπρέσκα έχει ο Παναθηναϊκός να φεύγει έτσι από τα άκρα;

• Ο μόνος που έχει βγάλει το ψωμί του στον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά παράγοντες, προπονητές και παίκτες είναι ένας: Ο Σισέ. Αυτός είναι η κλάση, αυτός έχει βάλει γύρω στα 50 γκολ δύο χρόνια που είναι στην ομάδα, αυτός είναι η ψυχή και ο παιδαράς. Οι άλλοι είναι οδοντόπαστες.

• Και κοιτάξτε μην πάθει χοντρή πλάκα στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός… Δεν τον βλέπω καθόλου καλά. Θα έχει και τον Μπέο με βεντέτα στα πλέι οφ, θα έχει σε δυο ματς τον Βόλο που μπορεί να του κόψει βαθμούς και να επωφεληθεί ο ΠΑΟΚ…
Πηγή: katimagiko.gr

Πρόκληση πριν το clasico (video)!

Δύο μέρες πριν το clasico του κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης, παίκτες των δύο ομάδων... πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση ενόψει του ματς στο «Μεστάγια».
Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξουν στον τελικό του Copa del Rey του 2011 και στις 20 του μήνα το «Μεστάγια» της Βαλένθια θα ζήσει μεγάλες στιγμές καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί ένα παιχνίδι που θα γράψει ιστορία! Μέσι, Βίγια, Τσάβι και Αλβες από τους Μπλαουγκράνα και Αλόνσο, Ντι Μαρία, Γκρανέρο, Αρμπελόα και Κανάλες από τους Μερένχες πρωταγωνιστούν σε διαφήμιση ενόψει το clasico του κυπέλλου.

Κατάφερε να προκαλέσει και πάλι ο Μπαλοτέλι!!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι κατάφερε να προκαλέσει για ακόμη μία φορά με τη συμπεριφορά του, καθώς μετά το τέλος του ημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε Σίτι και Γιουνάιτεντ, πήγε να πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς της δεύτερης!
Το ντέρμπι του Μάντσεστερ στο... «Γουέμπλεϊ» είχε τελειώσει, η Σίτι είχε πάρει μεγάλη νίκη επί της Γιουνάιτεντ με 1-0 και την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου και ο Μάριο Μπαλοτέλι κατάφερε για ακόμη μία φορά φέτος να δείξει τον άσχημο χαρακτήρα του... Ο Ιταλός επιθετικός πήγε να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση της ομάδας του σε τελικό Κυπέλλου μετά από 35 ολόκληρα χρόνια μπροστά στην εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Άντερσον, μόλις, αντιλήφθηκε την ενέργειά του, αμέσως τον απώθησε, ενώ ο Ρίο Φέρντιναντ... βγήκε από τα ρούχα του και αμέσως κατευθύνθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του παίκτη της Σίτι! Το συμβάν προκάλεσε γενική σύρραξη, ενώ ο μοναδικός που το αντιλήφθηκε από την πλευρά των «πολιτών» ήταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που έτρεξε να σώσει τον παίκτη του, ενώ ο Άντερσον πάνω στα νεύρα έσπρωξε ακόμη και τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ντέιβιντ Πλατ, που έσπευσε να χωρίσει τους παίκτες!

«Πήγε μπροστά στους οπαδούς μας και έδειχνε επιδεικτικά το σήμα της Σίτι. Ο Άντερσον προσπάθησε να τον σταματήσει, ενώ και ο Ρίο έγινε έξαλλος, καθώς αυτό που έκανε ο Μπαλοτέλι έδειξε ασέβεια προς όλους μας. Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του», σχολίασε ο Νάνι.

Στη συνέχεια ο Ρίο Φέρντιναντ με μήνυμά του στο προφίλ του στο Twitter απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και τη συμβουλή του στον Μπαλοτέλι... «Αν έχεις σκοράρει, μπορώ να δεχτώ τον πανηγυρισμό της στιγμής μπροστά στους αντίπαλους οπαδούς, όμως στο τέλος του παιχνιδιού πήγαινε στους δικούς σου οπαδούς, για να το ευχαριστηθείς ακόμη περισσότερο. Απολογούμαι αν προσέβαλα κάποιον με τη συμπεριφορά μου, όμως τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα», έγραψε ο Άγγλος αμυντικός.

Ο... μπαλαρίνος Στούντεμαϊρ! (vidεο)

Οι Νικς έκαναν τα πάντα χθες βράδυ στη Βοστόνη στην προσπάθειά τους για το break. Ο Αμάρε Στούντεμαϊρ έκανε μέχρι και... πιρουέτα, με πέρασμα κάτω από τη στεφάνη με 360 περιστροφή!
Το απίστευτο καλάθι του για το 75-80 στο τελευταίο τετράλεπτο, πάντως, δεν ήταν αρκετό, αφού ο Καρμέλο Άντονι τα έκανε όλα λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα, υποπίπτοντας σε επιθετικό φάουλ κι αστοχώντας στο τελευταίο σουτ.

Δείτε το χορευτικό του Στούντεμαϊρ, στο video που ακολουθεί...

Θα τα κάνει και στην Ευρώπη αυτά ο Μπέος;

Αυτό, πάντως, που έχει γίνει από χθες είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο. Είναι δυνατόν ένα άτομο, όποιο κι αν είναι αυτό, να καπελώνει μια ομαδική διάκριση;
Θα τα κάνει και στην Ευρώπη αυτά ο Μπέος;
Αντί από χθες το βράδυ όλος ο κόσμος να χειροκροτεί τον Ολυμπιακό Βόλου, κάθεται κι ασχολείται με τον Μπέο. Και ο λόγος είναι απλός. Ο ίδιος ο Μπέος φρόντισε να καπελώσει την προσπάθεια της ίδιας του της ομάδας. Απίστευτα πράγματα.
Με το που τελειώνει το ματς ο Μπέος πιάνει τον Σισέ στο πίτσι – πίτσι και πέφτουν όλες οι κάμερες πάνω τους. Ύστερα κάνει την επίθεση στα αποδυτήρια. Μετά κάνει δηλώσεις. Την επόμενη μέρα βγάζει ανακοινώσεις και ξανακάνει δηλώσεις.
Αν αυτό ικανοποιεί τον κύριο Μπέο, κανένα πρόβλημα. Τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και τους οπαδούς της ομάδας, τους ικανοποιεί μια τέτοια κατάσταση;
Ο Ολυμπιακός Βόλου βολόδερνε για χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες απ’ αυτές που αξίζει να είναι. Κατάφερε να πάρει την άνοδο πέρυσι κι έφτασε να είναι ένα βήμα μακριά από την Ευρώπη. Ούτε αποκλείεται να κάνει πλάκες στους μεγάλους στα πλέι οφ, αφού έχει εξαιρετική ομάδα.
Αντί, λοιπόν, από χθες να ασχολούνται όλοι με τους πρωταγωνιστές, με τους πολύ καλούς παίκτες που έχει ο βολιώτικος σύλλογος, έχει βγει μπροστά ο Μπέος και τα έχει πάρει όλα παραμάζωμα. Λες και δεν του έφτανε η «δόξα» με όσα έχουν γίνει όλη αυτή την απίστευτα περιπετειώδη κι επεισοδιακή απ’ όλες τις απόψεις σεζόν.
Εμείς, πάντως, έχουμε μια απορία. Ο Μπέος και ο κάθε Μπέος θα τα κάνει αυτά και στην Ευρώπη; Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός Βόλου παίξει στο Εuropa League θα βλέπουμε πέντε μπάλες να πέφτουν σαν "ufo" στον αγωνιστικό χώρο ή να τρώνε μπινελίκια οι φιλοξενούμενοι παράγοντες κι όλα τα συναφή;
Πολύ αμφιβάλλουμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο. Δεν σηκώνει μαγκιές εκεί. Απλά επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο και προβληματικό, γι’ αυτό και ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει και του ρίχνει μια σπρωξιά ακόμα προς τα κάτω.
Και δεν είναι, βέβαια, μόνο ο Μπέος το πρόβλημα. Ούτε είναι σωστό να προσωποποιείται μια συνολική ευθύνη, αφού φέτος είδαμε χίλια άσχημα να συμβαίνουν με βία, διαιτησίες, επιθέσεις στα σπίτια παικτών κλπ. από τόσες και τόσες ομάδες.
Το πρόβλημα είναι στις δομές του ποδοσφαίρου μας. Ο Μπέος και ο κάθε Μπέος βρίσκει και τα κάνει. Οπότε δεν είναι δικό του πρόβλημα, αλλά κανονικά θα έπρεπε να είναι όλων των άλλων. Συνεπώς είναι λάθος να στοχοποιείται αποκλειστικά και μόνο ο συγκεκριμένος παράγοντας.
Απλά επισημαίνουμε το πρωτοφανές γεγονός το ίδιο το αφεντικό μιας ομάδας να επισκιάζει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή μετά από μια τέτοια διάκριση την οποία χειροκροτάει ο μέσος Έλληνας φίλαθλος. Αντί, όμως, να βαράνε όλοι παλαμάκια τεντώνουν τα αυτιά τους να ακούσουν τι άλλο σόου θα δώσει ο Μπέος. Έλεος…
Πηγή: sportdog.gr

Ξεπέρασε τα 12.000 και συνεχίζει!

Μεγάλη είναι ανταπόκριση του κόσμου της ΑΕΚ για την οικονομική ενίσχυση της Ερασιτεχνικής μέσω SMS στο 54534.
Ξεπέρασε τα 12.000 και συνεχίζει!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα έχουν ξεπεράσει τα 12.000 και στις 14:37 ήταν 12.188! Οπότε μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να έχουν συμπληρωθεί 15.000 SMS.
Υπενθυμίζεται ότι όποιος θέλει να στείλει μήνυμα, γράφει ΑΕΚ και το προωθεί στον 54534!

Δεν κρατιούνται με τίποτα!!

Ήταν να μη δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους ο Γεράρδ Πικέ και η Σακίρα και από τότε ποιος τους πιάνει!
Δεν κρατιούνται με τίποτα!
Ο φακός συνέλαβε το διάσημο ζευγάρι στο ρεστοράν "Jardi de l'Abadessa" της Βαρκελώνης την παραμονή του ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης

"Τώρα πώς θα πορευτούμε;"

Με τον σταυρό στο χέρι (ή μήπως στην πλάτη;) θα πάει στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέρει στο ξεκαραδιστικό σκίτσο του, στο σημερινό "Goal", ο Χρήστος Ζωίδης...
"Τώρα πώς θα πορευτούμε;"

Αυτός είναι ο καλύτερος διαιτητής της Βραζιλίας;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάντρο Μέιρα Ρίτσι δεν θεωρείται τυχαίος διαιτητής στη Βραζιλία, καθώς βραβεύτηκε πέρυσι ως ο καλύτερος διαιτητής του πρωταθλήματος και πρόσφατα έγινε και διεθνής...
Αυτός είναι ο καλύτερος διαιτητής της Βραζιλίας;; (ΒΙΝΤΕΟ)
Το περασμένο Σάββατο πάντως στο πλαίσιο ενός αγώνα του Campeonato Candango... κατάφερε να δείξει δύο κίτρινες κάρτες στον ίδιο παίκτη, χωρίς να τον αποβάλει!
Αμα είναι έτσι οι καλύτεροι, να τους στείλουμε στη Βραζιλία και κανέναν δικό μας...







Αυτογκόλ με... στυλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια χαρά γκολ έβαλε ο Μπρούνο Κόστα της Ατλέτικο Παραναένσε στη Βραζιλία, μόνο που το πέτυχε σε... λάθος εστία!
Αυτογκόλ με... στυλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Κατάφερε να μπερδέψει όχι μόνο τους αντιπάλους, αλλά και τον τερματοφύλακα του!











Μπράβο ενδιαφέρον...

Μέχρι την... Ολλανδία έφτασε η επιθυμία των ανθρώπων του Ολυμπιακού να εντάξουν στο δυναμικό του συλλόγου τον Παπασταθόπουλο!
Μπράβο ενδιαφέρον...
Σύμφωνα με όσα γράφει το "elfvoetbal.nl", οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να δώσουν φανέλα βασικού στον νεαρό αμυντικό, κάτι που δεν έχει στους "ροσονέρι", συμπληρώνοντας όμως και την επένδυση που έκανε ο ιταλικός σύλλογος όταν τον απέκτησε από τη Τζένοα.
«O αμυντικός της Μίλαν, Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Το ελληνικό κλαμπ τον θέλει στην ομάδα ώστε να τον απαλλάξει από τον εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο Μιλάνο. Πέρσι το καλοκαίρι οι ροσονέρι τον αγόρασαν από την Τζένοα και ο παίκτης που ξεκίνησε από την ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Τα 26 χρόνια της ΑΕΛ στην Α' Εθνική!!

Με ιδιαιτερα αξιοπρόσεκτη πορεία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου η ΑΕΛ κερδισε στα χρονια που αγωνιστηκε τον ποδοσφαιρικο σεβασμο ολων!
Τα 26 χρόνια της ΑΕΛ στην Α' Εθνική
Κυριακή 17 Απριλίου του 2011, τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2010-2011 για την Super League με τους «βυσσινί» να υποβιβάζονται στην Football League.
Ας δούμε λοιπόν, τι έχει καταφέρει η «Βασίλισσα του θεσσαλικού κάμπου» τα 26 χρόνια που συμμετείχε στην Α' Εθνική.
Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Συμμετοχές: 26
Αγώνες: 836
Νίκες: 294
Ισοπαλίες: 221
Ήττες: 321
Γκολ: 948-1038
Οι θέσεις της ΑΕΛ στην Α' εθνική
1973-1974: 9.
1974-1975: 18. Υποβιβασμός στην Β' εθνική
1978-1979: 12.
1979-1980: 8.
1980-1981: 6.
1981-1982: 10. Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος
1982-1983: 2.
1983-1984: 6. Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος - Συμμετοχή στο κύπελλο UEFA
1984-1985: 6. Κυπελλούχος Ελλάδος - Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων
1985-1986: 8. Συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων
1986-1987: 7.
1987-1988: 1. Πρωταθλήτρια Ελλάδος
1988-1989: 6. Συμμετοχή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών
1989-1990: 8.
1990-1991: 12.
1991-1992: 7.
1992-1993: 7.
1993-1994: 10.
1994-1995: 11.
1995-1996: 16. Υποβιβασμός στην Β' εθνική
2005-2006: 8.
2006-2007: 10. Κυπελλούχος Ελλάδος - Συμμετοχή στο Κύπελλο Intertoto
2007-2008: 6. Συμμετοχή στους ομίλους του Κύπελλο UEFA
2008-2009: 5.
2009-2010: 8. Συμμετοχή στο Europa League
2010-2011: 15. Υποβιβασμός στην Football League
Πηγή: aelole.blogspot.com

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ!!

Ο θάνατος του Αντεφέμι σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Μ. Δευτέρας αποτέλεσε είδηση σοκ για τους Έλληνες φιλάθλους και όχι μόνο, καθώς ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα για το τραγικό γεγονός και στο εξωτερικό.
Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
Μεγάλες εφημερίδες και οι ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, όπως η "Sun" στην Αγγλία, έχουν αναφορά στην τραγική ιστορία του Αντεφέμι, ενός ποδοσφαιριστή που ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας.
Αναφορά υπάρχει και στη συλλυπητήρια ανακοίνωση της Λίγκας για το θέμα.

"Θέλει ξεκούραση ο Σάλπι"

O Πάμπλο Κοντρέρας εξήγησε την επιθετική αφλογιστία του Σαλπιγγίδη.
"Θέλει ξεκούραση ο Σάλπι"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κοντρέρας πριν τη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ:
Για το που προτιμά να ξεκινήσουν οι αγώνες των πλέι οφ: "Όντως για εμένα είναι αδιάφορο, αλλά θα ήθελα να ξεκινήσουμε τους αγώνες μας στην Τούμπα."
Για το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ: "Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με τρεις πόντους παραπάνω από εμάς και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Εμείς, πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να καλύψουμε αυτή τη διαφορά και να βγούμε πρώτοι."
Για τις αδυναμίες που δείχνουν οι άλλες ομάδες: "Εμείς πρέπει να βρούμε τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός και οι άλλες ομάδες, να τα εκμεταλλευτούμε και να βγούμε πρώτοι."
Για το τι πρέπει να διορθώσει ο ΠΑΟΚ εν όψει των πλέι οφ: "Ο προπονητής γνωρίζει τις αδυναμίες για αυτό υπάρχουν αυτές οι μέρες για να προπονηθούμε κατάλληλα και να μπούμε έτοιμοι στα πλέι οφ."
Για την απόδοση του Σαλπιγγίδη: "Ο Σαλπιγγίδης πρέπει να ξεκουραστεί. Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ελλάδα. Έχει την υποστήριξή μας, για να επιστρέψει και να πετύχει γκολ."
Για τους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα: "Σαν φίλαθλος και εγώ θα καθίσω να παρακολουθήσω τους αγώνες. Θα τους δω όλους."

To video της ημέρας(Τα... αεροπλανικά του… «Αεροπλανίνο»)!

Όσα χρόνια και αν περάσουν το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται και αυτό απέδειξε ο προπονητής της Ρόμα, Βιντσέντζο Μοντέλα, ο οποίος ως παίκτης συνήθιζε να πανηγυρίζει τα γκολ που πετύχαινε, κάνοντας το… αεροπλάνο!

Το Σάββατο οι «τζιαλορόσι» γνώρισαν την ήττα με 3-2 στο «Ολίμπικο» από την Παλέρμο και παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν είχε λόγο να… πανηγυρίσει, άφησε για λίγο στην άκρη την ιδιότητα του προπονητή κι έκανε μερικά «τσαλιμάκια» με τη μπάλα, όταν αυτή βγήκε για λίγο άουτ, με το κοινό να τον αποθεώνει!

Kάκωση ο Ριέρα!!

Εκτός αγωνιστικής δράσης για πέντε περίπου εβδομάδες μένει ο Άλμπερτ Ριέρα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την Κυριακή τις επίσημες υποχρεώσεις του και έτσι ο παίκτης θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή για να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα την επόμενη αγωνιστική σεζόν. 

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έκανε μαγνητική  και επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση που τον ήθελε να έχει υποστεί μια κάκωση – ρήξη στον έσω πλάγιο. 

Χάνει για 3 ματς τον Πάτο η Μίλαν!!

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Αλεσάντρε Πάτο για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα στερηθεί η Μίλαν, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης τη Δευτέρα έδειξαν ότι έχει υποστεί τράβηγμα στον δεξιό μηρό.

Ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Σαμπντόρια και θα χάσει τα τρία επόμενα ματς των «ροσονέρι».

Έτσι, θα απουσιάσει από τον ημιτελικό του Coppa Italia με την Παλέρμο την Τετάρτη, καθώς και από τα ματς πρωταθλήματος με Μπρέσια και Μπολόνια, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη Ρόμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος θα χάσει άλλα δύο ματς λόγω της τιμωρίας του για εξύβριση διαιτητή.

Στοχεύει σε Ρικάρντο Μαρς ο Άρης!!

Οι «κίτρινοι» έχουν βγει στην αγορά για τον  αντικαταστάτη του Τζον Τόμας και ένας από τους βασικούς υποψήφιους είναι ο Ρικάρντο Μαρς (23, 2.03). Ο Αμερικανός φέτος έπαιξε στον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο είχε 19.2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, αλλά αποχώρησε στα μέσα Μαρτίου λόγω οικονομικών προβλημάτων της σερβικής ομάδας ενώ συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Σούμποτιτς στην Τσεντεβίτα στην οποία είχε 13.5 πόντους και 4.7 ριμπάουντ.

Η ΚΑΕ επίσης ανακοίνωσε και επίσημα την  λύση της συνεργασίας μετον Τζον  Τόμας αναφέροντας: «Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο καλαθοσφαιριστής, Τζον Τόμας υπέπεσε σε βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα εις βάρος του προπονητή μας, παρουσία όλων των καλαθοσφαιριστών, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης Σούμποτιτς να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ την άμεση απομάκρυνσή του από την ομάδα. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θα καταγγείλει τη σύμβαση του παίκτη με αποκλειστική του υπαιτιότητα και επομένως ο Άρης από σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης του καλαθοσφαιριστή».
 Πηγή: theplayer.gr

«Δεν ήταν είδηση για μας» λένε στον Άρη!!

Η είδηση της εξασφάλισης της άδειας από το «Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας» έγινε δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση στις τάξεις της διοίκησης και των φιλάθλων του Άρη.

Όπως σημείωσαν στο The Player κορυφαία στελέχη της κίτρινης ΠΑΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αδειοδότηση στην κίτρινη ΠΑΕ: «Για εμάς δεν ήταν… είδηση, η εξασφάλιση της άδειας. Ήταν απλά η επιβεβαίωση των όσων λέγαμε και δημόσια τόσες μέρες, ότι ο Άρης όχι μόνο είναι απόλυτα εντάξει και τυπικός, αλλά έχει έναν από τους πιο πλήρεις φακέλους στη Σούπερ λίγκα», ενώ συμπλήρωναν με νόημα: «Ουσιαστικά ήταν μια καλή απάντηση σε όλους εκείνους που προεξοφλούσαν περιπέτειες για τον Άρη ακόμη και το τελευταίο 48ωρο. Τώρα μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά για την νέα περίοδο».

Ο Άρης, πλέον, προχωράει μπροστά και απρόσκοπτα προκειμένου να ξεκινήσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας, μετά το «σκωτσέζικο» ντους της Κυριακής και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανανεώσει τη συμμετοχή του στην Ευρώπη.
 Πηγή: theplayer.gr

Μπαλάφας : «Ιδανικό ξεκίνημα με δυο νίκες»

Δυο νίκες στην αρχή των πλειη οφ είναι το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, συμφωνα με τον Σωτήρη Μπαλάφα.  Ο 25χρονος μεσοαμυντικός του "Δικεφάλου" μίλησε τη  στο ραδιοφωνικό σταθμό "Libero 107,4", αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Θέλει μεγάλη προσπάθεια στα πλέι οφ. Η ομάδα έχει σταθερό κορμό από τα προηγούμενα χρόνια και ξέρει να αντιμετωπίζει μεγάλα παιχνίδια σαν αυτά που έρχονται. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί έτοιμος και ξεκούραστος."
Είπε, μεταξύ άλλων, ακόμη:
Για το πρωτάθλημα: "Η διαφορά με τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη, αλλά αυτός είχε να ασχοληθεί μόνο με το πρωτάθλημα, ήταν πιο φρέσκος."
Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και αν υπάρχει κόπωση: "Η πορεία ήταν πολύ καλή στην Ευρώπη και το Κύπελλο, γεγονός που επηρέασε  στο πρωτάθλημα. Αλλο να έχεις ένα στόχο και άλλο τρεις. Είναι φυσικό να  υπάρχει κούραση σωματική και ψυχολογική. Παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Σαλπιγγίδης είναι λογικό να είναι έτσι. Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα δεν είχε ούτε Κύπελλο, ούτε ευρωπαϊκή πορεία."

Για τις ευκαιρίες που χάθηκαν στον αγώνα με την Κέρκυρα:"Είναι θετικό ότι κάναμε ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι και θέμα συγκέντρωσης και τύχης το γκολ. Στα πλέι οφ πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και ξεκούραστοι."

Για το που θα κριθούν τα πλέι οφ: "Αν αρχίσουμε με δύο νίκες θα είμαστε καλά."

Για τον εαυτό του: "Οταν μένεις σε μια μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να πεις ότι δεν παίρνεις τη σωστή απόφαση. Προσωπικά θα τα πούμε το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να πω ότι θα φύγω, έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Κατά την άποψη μου μπορεί να έφταιξα και εγώ, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω φέτος περισσότερες συμμετοχές. Το ότι έπαιξα τελευταία σε άλλη θέση είναι το λιγότερο. Επαγγελματίας ποδοσφαιριστή είμαι, θα αγωνιστώ όπου μου ζητηθεί."

Αποθέωση των παικτών του ΠΑΟΚ (photostory)

 Παρουσία έξι πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε το 3ο διεθνές τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» με τη συμμετοχή 44 ομάδων και 800 νεαρών ποδοσφαιριστών, στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Ν. Μεσήμβρια.

Πιο συγκεκριμένα το παρών έδωσαν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Αντζελίνο Βεϊρίνια, Στέλιος Μαλεζάς, Στέφανος Αθανασιάδης, Σταύρος Τσουκαλά και Σωτήρης Μπαλάφας.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν εκεί, έτυχαν θερμή υποδοχής από τους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι ζητούσαν αυτόγραφα, και έβγαιναν φωτογραφίες.

«Ήταν πολύ όμορφα γιατί περικυκλωθήκαμε από πολλά παιδιά, τα οποία έχουν μεγάλη όρεξη για να παίξουν ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ όμορφη εικόνα», τόνισε ο Μπαλάφας, ενώ λίγη ώρα αργότερα παραβρέθηκε στους αγώνες κι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης.

Τα έως τώρα αποτελέσματα του τουρνουά:

JUNIORS: Παρτιζάν - Ανόρθωση 3-1, Ολυμπιακός - ΑΟ Μεσήμβριας 7-0, Πρωτέας - ΑΟ Γιάννενα  1-4, Κένταυρος - Ελπίδες Συκεών 1-1, Δόξα Δράμας - Μπέμπηδες 0-4, Παναθηναϊκός - ΑΕ Λέοντες 6-2, Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 0-6, Γιαννιτσά - Μακεδόνας Βέροιας 2-1.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ: Κένταυρος - Μπέμπηδες 2-1, ΟΦΗ - Προσοτσάνη 4-1, Μακεδονικός - ΑΕ Βιστωνίδας  0-2, Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Φλώρινα    4-1, ΑΕΚ - Δόξα Δράμας 3-1, ΑΟ Γιάννενα - Καππαδόκες 0-3, Πανθρακικός - Ανόρθωση 6-0, ΠΑΟΚ - Ελπίδες Ιωαννίνων 2-1. ΠΑΙΔΙΚΟ: Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός 4-1, Κένταυρος - Ελπίδες Συκεών 2-1, ΠΑΟΚ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 3-2, Δόξα Δράμας - ΠΑΣ Φλώρινα 1-0, ΑΕΚ - ΑΙΚ 1891 1-1, Πανθρακικός - ΓΟ Μεσσολογγίου 1-0.