Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Ανατροπή» ο ΟΦΗ, στο 90' ο ΠΑΣ!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε στο 90' τον Θρασύβουλο (1-0) και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου! Μεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ με 2-1 στην Ηλιούπολη, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου μέρους.
Τον τελευταίο... λόγο ο Σιαλμάς!

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο στα Γιάννενα, όπου ο τοπικός ΠΑΣ υποδέχθηκε τον Θρασύβουλο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, που στάθηκαν πολύ καλά στο παιχνίδι. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και φυσιολογικά οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Στο δεύτερο μέρος οι Γιαννιώτες όσο περνούσε η ώρα πίεζαν περισσότερο, όμως δεν έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Θωμόπουλου μέχρι το 90', όταν ο Σιαλμάς με γυριστό σουτ λύτρωσε τους γηπεδούχους και τους έδωσε τη νίκη!

Έδειξε χαρακτήρα ο ΟΦΗ

Η Ηλιούπολη υποδέχθηκε τον ΟΦΗ, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι σε κακή κατάσταση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, με τους Κρητικούς, που είχαν πολλές απουσίες, να παίζουν με αντεπιθέσεις. Η υπεροχή των παικτών της Ηλιούπολης καρποφόρησε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Θάνο να ανοίγει το σκορ στο 41' και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να δημιουργήσουν ούτε μία φάση...

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του ΟΦΗ να δείχνουν χαρακτήρα και να ανατρέπουν το σκορ. Ο Αγρίτης έφερε το παιχνίδι στα ίσα με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 50', ενώ στο 58' ο Πίτσος έστρωσε την μπάλα στον Βλόνταρτσικ, ο οποίος έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον ΟΦΗ! Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια έδωσαν χώρο στους παίκτες της Ηλιούπολης και επέστρεψαν στην τακτική του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους, όμως, να μην μπορούν να φτάσουν στο γκολ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πήρε πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να φτάσει τον Παναιτωλικό στη δεύτερη θέση.

Νίκη για Διαγόρα, πήρε βαθμό στα Τρίκαλα η Καρδίτσα

Ο Διαγόρας ήθελε τη νίκη απέναντι στην Καλλιθέα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ήττα της Δόξας στην Κατερίνη από τον Πιερικό και να αυξήσει τη διαφορά του από τους Δραμινούς στη μάχη των πλέι οφ. Οι Ροδίτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς με τον Φράγκο στο 12'. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και το θέαμα που προσέφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν μέτριο. Οι φάσεις ήταν λιγοστές και το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με μοναδικό στόχο την ισοφάριση και εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Ο Γεωργίου, όμως στο 73' διέλυσε κάθε ελπίδα των παικτών της Καλλιθέας για θετικό αποτέλεσμα, καθώς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση της ομάδας του και με σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 2-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Διαγόρας αύξησε τη διαφορά του από την 7η Δόξα στους 5 βαθμούς, ενώ προσπέρασε τα Τρίκαλα στην βαθμολογία και ανέβηκε στην 5η θέση.

Πολύ σημαντικό βαθμολογικά ήταν το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι Τρικαλινοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την υπεροχή και προσπάθησαν για το γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα, στάθηκαν πολύ καλά και προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Εξαιρετικό ρυθμό είχε η αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Η μεγαλύτερη ανήκε στους Καρδιτσιώτες, όταν στο 75' το σουτ του Ροντρίγκο κατέληξε στο δοκάρι του Πουρή. Όσο περνούσε η ώρα τα νεύρα έκαναν την... εμφάνισή τους, με τον Γιώργο Βαζάκα να αποβάλλεται και τον Ντοριβάλ να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88' όταν καθυστέρησε να περάσει έξω από τον αγωνιστικό χώρο για να γίνει αλλαγή. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους Καρδιτσιώτες να παίρνουν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για είσοδο στα πλέι άουτ.

Χορταστικό παιχνίδι στη Λιβαδειά

Οι παίκτες του Λεβαδειακού ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν απέναντι στη Βέροια σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν στο 36'. Ο Ταραλίδης επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Καντιμοίρη. Οι Βεροιώτες απείλησαν ελάχιστα την αντίπαλη εστία, όμως ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πριν από το τέλος του ημιχρόνου με κεφαλιά του Σαμαρά στο 44'.

Οι Βοιωτοί κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάσιμα στο 65', όταν ο Ναπολεόνι, που πέρασε στο παιχνίδι στο ημίχρονο, έκανε πολύ καλή προσπάθεια, έβγαλε τη σέντρα και ο Βασιλείου με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καντιμοίρη και έκανε το 2-1. Η χαρά των παικτών του Λεβαδειακού κράτησε λίγο, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ γρήγορα στην ισοφάριση για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Στο 75' ο Λάναρης έβγαλε τη σέντρα και ο Βεργώνης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Στρατηλάτη, για να κάνει το 2-2 με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννιά παίκτες στο τέλος της αναμέτρησης λόγω των αποβολών των Γεωργιάδη στο 88' και Καλογέρη στο 90' και έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Λεβαδειακού να πιέσουν, κάτι που έκαναν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μεγάλη νίκη για Αγροτικό Αστέρα

Στο άδειο από κόσμο γήπεδο του Ευόσμου, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν σφράγισε τα εισιτήρια, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, έκαναν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκαν, ενώ έχασαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, προκειμένου να πετύχουν και άλλα τέρματα απέναντι στον Εθνικό Αστέρα. Μόλις στο 8' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Στεφανίδη κατέληξε στο δοκάρι του Γκίτκου, ενώ στο 31' η υπεροχή των παικτών του Αγροτικού Αστέρα καρποφόρησε με τον Σαπάνη να ανοίγει το σκορ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, ο Στεφανίδης το εκτέλεσε, ο Γκίτκος τον νίκησε, όμως ο επερχόμενος Σαπάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 42' χάθηκε νέα ευκαιρία, όταν ο Στεφανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και του δεύτερου πέναλτι που κέρδισε ο Αγροτικός, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης αρχικά ο Σαπάνης και στη συνέχεια ο Γέσιτς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις ήταν ελάχιστες και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν πολύ σημαντική νίκη.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο (16/04)

Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0
(35' Χατζής)

Κυριακή (17/04)

Διαγόρας-Καλλιθέα 2-0
(12' Φράγκος, 73' Βασιλείου)

Ηλιούπολη-ΟΦΗ 1-2
(41' Θάνος - 50' Αγρίτης, 58' Βλόνταρτσικ)

Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 1-0
(31' Σαπάνης)

Λεβαδειακός-Βέροια 2-2
(36' Ταραλίδης, 65' Βασιλείου - 44' Σαμαράς, 75' Βεργώνης)

ΠΑΣ Γιάννενα-Θρασύβουλος 1-0
(90' Σιαλμάς)

Δευτέρα (18/04)

Παναιτωλικός-Ιωνικός (16:00)
Εθνικός-Πανθρακικός (18:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννενα   71
2. Παναιτωλικός   63*
3. ΟΦΗ   62
4. Λεβαδειακός   53
5. Διαγόρας   52
6. Τρίκαλα   51
7. Δόξα Δράμας   47
8. Βέροια   41
9. Πιερικός   40
10. Πανθρακικός   38*
11. Ηλιούπολη   35
12. Ιωνικός   34*
13. Αγροτικός Αστέρας   34
14. Θρασύβουλος   32
15. Εθνικός Αστέρας   32
16. Εθνικός   31*
17. Αναγέννηση Καρδίτσας   28
18. Καλλιθέα   19

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Εθνικός-Παναιτωλικός
Ιωνικός-Διαγόρας
Πανθρακικός-Ηλιούπολη
Καλλιθέα-Τρίκαλα
ΟΦΗ-Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Λεβαδειακός
Εθνικός Αστέρας-Πιερικός
Βέροια-Θρασύβουλος
Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια: