Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αλλάζει επίπεδο το μουστάκι του Μασάντο!!

Για τον Πάουλο Μασάντο το φοβερό και τρομερό μουστάκι δεν είναι πια μόνο το σήμα κατατεθέν του, αλλά κάτι παραπάνω. Ο Πορτογάλος πλέον το χρησιμοποιεί και σαν… υπογραφή!

Αλλάζει επίπεδο το μουστάκι του Μασάντο!
Το δικό του μήνυμα περνά μέσω facebook ο Πάουλο Μασάντο προς τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Με αφορμή τα γενέθλιά του (κλείνει τα 28 ο Πορτογάλος) τονίζει πως το καλύτερο δώρο γι’ αυτόν θα ήταν μια νίκη στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Ως εδώ όλα καλά…

Μετά έρχονται τα ακόμη καλύτερα!

Έχοντας πάρει γραμμή τον… πανικό που έχει σπείρει από τη στιγμή που άρχισε να καλλιεργεί και να λανσάρει το μουστάκι του, ο μυστακοφόρος χαφ (παραδέξου το σ’ άρεσε ο χαρακτηρισμός) κλείνει το κειμενάκι του στο facebook υπογράφοντας ως… Your Moustaki!

Απλά… θεούλης (ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων).

inner

Και η μετάφραση:

«Τα 28α γενέθλιά μου τα περνάω μαζί με την οικογένειά μου και φίλους και σκέφτομαι το καλύτερο δυνατό δώρο: μία νίκη και μία καλή εμφάνιση στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Υγεία, αγάπη και φιλοδοξία για να πηγαίνετε μπροστά σας εύχομαι. Σας ευχαριστώ όλους που είστε ένας μέρος της ζωής μου.

Το μουστάκι σας!
»

Δυσαρέσκεια ΠΑΟΚ για Καλογερόπουλο!

Την αντίδραση του ΠΑΟΚ προκάλεσε ο ορισμός του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου από την ΚΕΔ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δυσαρέσκεια ΠΑΟΚ για Καλογερόπουλο
Δεν υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη... χαρά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον ορισμό του Καλογερόπουλου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν ότι ο Αθηναίος ρέφερι είχε προκαλέσει αρκετά παράπονα στον Αστέρα Τρίπολης για τη διαιτησία του στον αγώνα με τους Πειραιώτες στο Φάληρο.

Παράλληλα, τονίζεται ότι «ο Καλογερόπουλος έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στο καλοκαιρινό φιλικό του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ…»!

Η ενημέρωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

Τον 31χρονο Χαράλαμπο Καλογερόπουλο όρισε η ΚΕΔ της ΕΠΟ για να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Τετάρτη 2/4, 19.00).

Ο Καλογερόπουλος που εργάζεται ως αστυνομικός στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, είχε διαιτητεύσει εφέτος τα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού με την Ξάνθη (4-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (2-0), όπου άφησε τους φιλοξενούμενους από την Αρκαδία με φρικτά παράπονα για το πέναλτι που υπέδειξε και με το οποίο άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι στο 72’.

Ο Καλογερόπουλος έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στο καλοκαιρινό φιλικό του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ…

Βοηθοί του ορίστηκαν οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών), τέταρτος διαιτητής ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) και επιπρόσθετοι διαιτητές στις δύο περιοχές οι Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) και Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Εμμανουήλ Γιανναδάκης (Λασιθίου).

Αναλυτικά τα ματς των δύο ομάδων που έχει σφυρίξει ο Καλογερόπουλος είναι:

2011-12
Δόξα Δράμας – ΠΑΟΚ 0-2 (18/12/11)
ΠΑΟΚ – Δόξα Δράμας 2-0 (18/4/12)

2012-13
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-1 (16/3/13)
Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 (6/1/13)
Ολυμπιακός – Πανθρακικός 6-2 (18/4/13)

2013-14
Ολυμπιακός – Ξάνθη 4-0 (14/9/13)
Ολυμπιακός – Αστέρας 2-0 (7/12/13)
Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 2-1 (2/2/14)

Μπαίνει χρήμα στον ΠΑΟΚ!!

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 14,85 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη ζήτησαν οι μικρομέτοχοι.

Μπαίνει χρήμα στον ΠΑΟΚ
Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα είναι «κλειστή» και για… μεγάλα πορτοφόλια δίνοντας ουσιαστικά τον πρώτο λόγο σε αυτή στον Ιβάν Σαββίδη, προχωρά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως αποφασίστηκε από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Στη διαδικασία εκπροσωπήθηκαν 106.296.834 μετοχές, ήτοι ποσοστό 84,41% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ενώ αποφασίστηκε η αύξηση να είναι της τάξης των 14.850.000 ευρώ, με τις νέες μετοχές να έχουν ονομαστική αξία 0,30 και να διατίθενται σε τιμή 0,33 ευρώ. Η αύξηση, ωστόσο, θα είναι ανοιχτή μόνο για επενδυτές που μπορούν να διαθέσουν από 100.000 ευρώ και άνω, κάτι που σύμφωνα με επιστολή της ΠΑΕ που αναγνώστηκε γίνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε περίπτωση που καλυφθεί όλο το ποσό της αύξησης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου με δικαίωμα παράτασης ενός μήνα, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ θα φτάσει τα 52.629.497 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ζήτησαν συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη και ο Ζήσης Βρύζας δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημά τους στον μεγαλομέτοχο. Επίσης στις συζητήσεις που έγιναν τέθηκαν και αγωνιστικά ζητήματα, με μετόχους να δηλώνουν πως είναι λάθος να μη γίνονται επενδύσεις σε ταλαντούχους παίκτες από την ελληνική αγορά. Αναφέρθηκε μάλιστα το παράδειγμα του Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος χάθηκε για 300.000 ευρώ και δόθηκε τελικά από τη Βέροια στον Ολυμπιακό γιατί η Μαρία Γκοντσάρεβα έκρινε πως ήταν ακριβός.Πηγή: sport-fm.gr

Τελεσίγραφο στον ΠΑΟΚ για Δώνη!!

Μέχρι τις 7 Απριλίου θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει καταβάλει τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες τους, διαφορετικά κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα!

Τελεσίγραφο στον ΠΑΟΚ για Δώνη
Επτά μέρες έχουν στον ΠΑΟΚ για να καταβάλουν στον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και τα Πολιτικά Δικαστήρια, όπως αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ καλείται να καταβάλει τις 800.000 ευρώ που οφείλονται στον νυν προπονητή του ΑΠΟΕΛ μέχρι τις 7 Απριλίου, διαφορετικά κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Αν οι Θεσσαλονικείς δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, τους αφαιρούνται αυτόματα τρεις βαθμοί και ο κάθε αγώνας τους από εδώ και στο εξής κατοχυρώνεται στον αντίπαλό τους, χωρίς καν να γίνει το ματς.

Από την πλευρά τους, στον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να ρισκάρουν και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν την παραπάνω απόφαση για να συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν για Χούσεν!!

Το απόγευμα θα υποβληθεί σε εξετάσεις ο Χούσεν από το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να υπολογίζει ξανά τον Λούκας εν όψει Ολυμπιακού.

Περιμένουν για Χούσεν
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που θα υποβληθεί ο Ντάνι Χούσεν το απόγευμα είναι στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολλανδός επιθετικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την Καλλονή και όλοι περιμένουν να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού του.

Από την πλευρά τους, Λάζαρ και Γκσπούρνινγκ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Κανονικά προπονήθηκε ο Λούκας, ο οποίος το πρωί της Κυριακής είχε αισθανθεί βαρύ το πόδι του και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Πλέον ο Γιώργος Γεωργιάδης υπολογίζει κανονικά τον Ισπανό μεσοεπιθετικό για το συγκεκριμένο ματς.

Όσοι έπαιξαν στο παιχνίδι με την Καλλονή ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, με χαλαρό τρέξιμο, μασάζ και υδροθεραπείες. Μάλιστα, ο Γιακουμής και ο Κουλούρης έκαναν για πρώτη φορά προπόνηση αποκατάστασης στην καριέρα τους.

Όσοι δεν αγωνίστηκαν χθες ή συμμετείχαν ως αλλαγή στο παιχνίδι ακολούθησαν πρόγραμμα τεχνικής με έμφαση στα τελειώματα φάσεων και φυσικής κατάστασης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Αθήνα θα ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι και η προπόνηση θα διεξαχθεί στη 1:30 στην Τούμπα.

Δείτε βίντεο από την προπόνηση




Πηγή: sport-fm.gr

Ξέχασε τα προβλήματα δίπλα στους παίκτες του ΠΑΟΚ!!

Στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ γιόρτασε τα γενέθλια του ο μικρός Θανάσης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ξέχασε τα προβλήματα δίπλα στους παίκτες του ΠΑΟΚ
Με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γιόρτασε τα γενέθλια του ο μικρός Θανάσης, ο οποίος ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας.

Οι γονείς του νεαρού οπαδού του «Δικεφάλου του Βορρά» και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης του έκαναν ευχάριστη έκπληξη, προσφέροντας του τη δυνατότητα να περάσει χρόνο στο προπονητικό κέντρο που βρίσκεται στη Νέα Μεσημβρία την ημέρα που συμπλήρωσε 11 χρόνια ζωής.

Μάλιστα, παρέλαβε μπάλα που είχε υπογραφές όλων των παικτών, αλλά και μία τούρτα γενεθλίων στην οποία είχε σχηματιστεί το σήμα της αγαπημένης του ομάδας.



Πηγή: sport-fm.gr

Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη!!

Το διαιτητή που θα διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ όρισε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Καλογερόπουλος στο Καραϊσκάκη
Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη (2/4, 20:00).

Οι βοηθοί του Έλληνα διαιτητή θα είναι οι Αλεξέας Ηλίας (Μεσσηνίας), Γεωργαράκος Νικόλας (Αθηνών) και τέταρτος θα είναι ο Γιάχος Αθανάσιος (Χίου).

Ο Καλογερόπουλος φέτος έχει σφυρίξει δύο φορές αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» και πιο συγκεκριμένα Ολυμπιακός- Ξάνθη (4-0) και Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης (2-0). Ακόμη, διεύθυνε το παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Πλατανία (2-1).Πηγή: sport-fm.gr

Αιχμές Πλατανιά για Βελλή και Απόλλωνα!!

Κύκλοι της ΠΑΕ Πλατανιάς αφήνουν αιχμές για τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή.

Αιχμές Πλατανιά για Βελλή και Απόλλωνα
Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής, είχε αφήσει αιχμές κατά του Πλατανιά και κάποιων αποτελεσμάτων του. Οι Χανιώτες πέρασαν στην αντεπίθεση μετά τη χθεσινή νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας» στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού. Κύκλοι της κρητικής ΠΑΕ σχολίαζαν:

«Η Π.Α.Ε. Απόλλων Σμύρνης, με επίσημη ανακοίνωσή της, ζήτησε τις προάλλες να εμφανίζονται οι αντίπαλοί της, αιφνιδίως, ‘πολύ κουρασμένοι και αδιάφοροι’ και να δίδουν οι διαιτητές τουλάχιστον ένα πέναλτι υπέρ τους καθώς και να αποβάλλουν τουλάχιστον έναν εκ των παικτών της αντίπαλης ομάδας.

Στον αγώνα με τον Πανθρακικό, τα ‘σοβαρά’ αιτήματα της Π.Α.Ε. Απόλλων Σμύρνης ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο. O αντίπαλοι εμφανίστηκαν… πολύ αδιάφοροι! O Απόλλων κέρδισε ένα πέναλτι!
Μπορεί να μην αποβλήθηκε παίκτης του Πανθρακικού, αλλά γλύτωσε, έστω, την αποβολή ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα. Α! Υπήρξε και… μπόνους! Γκολ υπέρ του Απόλλωνα από εμφανή θέση οφσάιντ! Στο πλαίσιο, προφανώς, της ‘συνωμοσίας’ που έχει στηθεί σε βάρος της ιστορικής ομάδας της Αθήνας.

Αναμένουμε, για… τα μάτια του κόσμου και μόνο, την επίσημη αντίδραση τού -συνήθως λαλίστατου- κ. Βελλή, ο οποίος ευαγγελίζεται ‘ισονομία και δικαιοσύνη’, προφανώς κατά το δοκούν
».

«Χρόνια πολλά, Μπάλαζ και Πάουλο»

Τις ευχές τους στον Μπάλαζ Μέγιερι και τον Πάουλο Μασάντο που έχουν τα γενέθλιά τους έστειλαν Ολυμπιακό, μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter.

«Χρόνια πολλά, Μπάλαζ και Πάουλο»
Τα γενέθλιά τους έχουν σήμερα ο Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος γίνεται 24 ετών, και ο Πάουλο Μασάντο, ο οποίος είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος, με τον Ολυμπιακό να εύχεται στους δύο ποδοσφαιριστές, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.

Δείτε τα tweet των πρωταθλητών Ελλάδας



View image on Twitter
Happy Birthday @megyo42 !
View image on Twitter
Happy Birthday Paulo!



Πηγή: sport-fm.gr

Παράταση ζωής για Άρη!

Δεκτό έγινε το αίτημα της ΠΑΕ Άρης με το οποίο δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή καμία εις βάρος της απόφαση από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Παράταση ζωής για Άρη
Με αγωνία περίμεναν στον Άρη την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την «κίτρινη» ΠΑΕ να έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ανασταλεί κάθε απόφαση διαιτητικού οργάνου σε βάρος της.

Τελικά το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των Θεσσαλονικέων, καθώς την περασμένη Παρασκευή είχε γίνει η εκδίκαση και η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα.

Πλέον η ΠΑΕ είναι ξανά σε καθεστώς προστασίας, αφού κινδύνευε να ταπεινωθεί περισσότερο με αφαίρεση βαθμών και μη ορισμό των δύο τελευταίων αγώνων της στο πρωτάθλημα.

Τον Άρη εκπροσώπησε ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος έφερε εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Στο Final 4 με «βόμβα» (video)

Το Κεντάκι συμπλήρωσε την τετράδα του Final 4 στο NCAA με ένα τρίποντο να κρίνει την πρόκριση απέναντι στο Μίσιγκαν.

Στο Final 4 με «βόμβα» (video)
Συμπληρώθηκε το… καρέ του Final 4 του NCAA, που θα διεξαχθεί 5 και 7 Απριλίου στο Τέξας.

Το Κεντάκι ήταν το τελευταίο που πήρε το εισιτήριο νικώντας με 75-72 το Μίσιγκαν με ήρωα τον Άαρον Χάρισον, ο οποίος έκρινε τον αγώνα με τρίποντο στα 2,3’’ πριν το φινάλε. Ο Τζούλιους Ραντλ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ για τους ηττημένους είχε 24 πόντους ο Νικ Στάουσκας.



Οι Wildcats του Τζον Καλιπάρι θα αντιμετωπίσουν τους Badgers του Γουισκόνσιν, που είχαν αποκλείσει με 64-63 την Αριζόνα.

Στον άλλο ημιτελικό οι Huskies του Κονέκτικατ (νίκησαν με 60-54 το Μίσιγκαν Στέιτ) θα παίξουν με τους Gators του Φλόριντα Στέιτ (απέκλεισαν με 62-52 το Ντέιτον).
Πηγή: sport-fm.gr

«Μάχη» παραμονής στα Πηγάδια!!

Τη νίκη με την οποία θα αυξήσουν ή θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα θα ψάξουν ο Πλατανιάς με την Skoda Ξάνθη, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στα Πηγάδια.

«Μάχη» παραμονής στα Πηγάδια
Skoda Ξάνθη και Πλατανιάς αναμετρώνται απόψε στα Πηγάδια, έχοντας ως στόχο τη νίκη για παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Κρητικοί θέλουν το «τρίποντο» με το οποίο μένουν… ζωντανοί στην επίτευξη του παραπάνω στόχου, ενώ οι Ακρίτες εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι στους τέσσερις βαθμούς, οπότε έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον το σημερινό ματς (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Νίκος Κεχαγιάς δεν ανακοίνωσε αποστολή, όμως δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Βασιλακάκη. Η 18άδα θα γίνει γνωστή, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Τέσσερις απουσίες μετράει, από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης, αφού Φερνάντεζ, Καζναφέρης είναι τιμωρημένοι, ο Μπέλιτς ανέτοιμος και ο Ναζλίδης παραμένει τραυματίας. Η αποστολή αποτελείται από τους: Αγκιλέρα, Βλαχοδήμο, Γιαχία, Γιωργαλλίδη, Γουνδουλάκη, Δημήτρη, Ζαραδούκα, Θέρα, Ινκούμ, Κατάι, Μενδρινό, Ντεντάκη, Περιστερίδη, Σιαλμά, Σιώπη, Σούκια, Τέτε και Τόρες. Πηγή: sport-fm.gr

Πλην Σπανούλη, πάνε για… Παναθηναϊκό!

Στροφή στο κρίσιμο ματς με την Αναντολού Εφές την Παρασκευή στην Πόλη για τον Ολυμπιακό. Παίζει σίγουρα ο Σπανούλης, λίγες πιθανότητες για Περπέρογλου, σίγουρα εκτός ο Πρίντεζης.

Πλην Σπανούλη, πάνε για… Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του νικώντας εύκολα στα Τρίκαλα παρότι το απόγευμα δεν ήταν ευχάριστο λόγω της κακής συμπεριφοράς μιας μερίδας οπαδών των γηπεδούχων. Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι αυτό και ήδη σκέφτονται το κρίσιμο ματς της ερχόμενης Παρασκευής με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, όπου με νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει σίγουρα και πάλι στη διάθεσή του τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός έμεινε χθες στην Αθήνα για να μην επιβαρύνει το γόνατό του σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, αλλά είναι δεδομένο πως θα παίξει στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του Top 16.

Αντίθετα, δύσκολα θα υπάρχει άλλη επιστροφή. Ο Στράτος Περπέρογλου αισθάνεται καλύτερα και ξεπερνά σταδιακά τη θλάση με εντατικές θεραπείες, αλλά δεν αναμένεται να είναι 100% έτοιμος και προτού συμβεί αυτό θα είναι παράλογο να ριχτεί στη μάχη με το ρίσκο της υποτροπής. Όλα δείχνουν πάντως πως θα είναι διαθέσιμος για τον «εμφύλιο» της επόμενης Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Σίγουρα εκτός για το ερχόμενο παιχνίδι είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, που επίσης κάνει εντατικές θεραπείες για το πρόβλημά του στα πλευρά. Είναι πιθανό, δε, εφόσον έρθει η νίκη απέναντι στην Εφές να μην παίξει καν απέναντι στον Παναθηναϊκό για να εμφανιστεί πανέτοιμος στα play offs που αρχίζουν αμέσως μετά (15-16 Απριλίου τα πρώτα ματς).

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Μπόμπι Μπράουν… ουδέν νεότερο. Όσο ο Γκιόργκι Σερμαντίνι δεν δηλώνεται στο ρόστερ της Α1 (υπάρχει προθεσμία μέχρι την έναρξη των play offs), υπάρχει «παράθυρο» για προσθήκη είτε του 29χρονου άσου είτε κάποιου άλλου ξένου γκαρντ. Ο Μάρντι Κόλινς έπαιξε χθες για 22 λεπτά, αλλά και πάλι δεν έπεισε. Πηγή: sport-fm.gr

Γέμισε «κατασκόπους» το Καραϊσκάκη!

Πλήθος σκάουτερ βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στον Νίκο Βέργο αλλά και τον Ρομπέρτο.

Γέμισε «κατασκόπους» το Καραϊσκάκη
Παρότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί και ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον υποβιβασμένο Άρη, αρκετοί σκάουτερ ξένων συλλόγων βρέθηκαν στον Καραϊσκάκη για να «τσεκάρουν» ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ομάδων έδωσαν το «παρών» στα επίσημα του φαληρικού γηπέδου, με σκοπό να διαπιστώσουν από κοντά την αξία ορισμένων παικτών.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», στο Φάληρο βρέθηκε άνθρωπος της Λίβερπουλ και είχε στραμμένη την προσοχή του στον Ρομπέρτο αλλά και στον Νίκο Βέργο, ο οποίος είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Για τους συγκεκριμένους παίκτες φέρεται να ήρθε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Επίσης, στο Καραϊσκάκη πήγε σκάουτερ από την Στουτγκάρδη, η οποία εξετάζει την περίπτωση του Γιάννη Μανιάτη.

Τέλος, στο φαληρικό γήπεδο ήταν και εκπρόσωπος της Στόουκ Σίτι, η οποία δεν αποκλείεται να είναι μία από τις δύο αγγλικές ομάδες που παρακολουθούν την πρόοδο του Τζόελ Κάμπελ στην Ελλάδα.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκη» ήρθαν και άνθρωποι των Τορίνο, Κιέβο, Άντερλεχτ και πραγματοποιούν γενικό… σκάουτινγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Ενισχυμένη στον «τελικό» του ΟΑΚΑ η Μάλαγα!

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα και δύο νέα πρόσωπα θα έρθει η Μάλαγα στο ΟΑΚΑ για τον «τελικό» της Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ενισχυμένη στον «τελικό» του ΟΑΚΑ η Μάλαγα
Μετά από ένα σερί πέντε ηττών, η Μάλαγα συνέτριψε χθες με 83-64 τη Λαμποράλ Κούτσα και πλέον στρέφεται στον «τελικό» της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Σίγουρα μας δίνει θάρρος εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ότι παίξαμε καλά και κερδίσαμε μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας όπως η Λαμποράλ Κούτσα», δήλωσε ο Ζοάν Πλάθα, που χρησιμοποίησε μόλις για οκτώ λεπτά τον Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ, που επέστρεψε μετά από απουσία δύο εβδομάδων. «Είναι ιατρικά έτοιμος κι ελπίζουμε σύντομα να είναι στην επιθυμητή κατάσταση», τόνισε.

Πέραν του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, οι Ανδαλουσιανοί θα έχουν στις τάξεις τους και τον Σέρχι Βιδάλ. Ο Καταλανός γκαρντ ξεπέρασε τη βαριά θλάση που είχε υποστεί και θα επανέλθει στο ΟΑΚΑ μετά από απουσία ενάμιση μήνα. Έτσι μοναδικός απών θα είναι ο αναπληρωματικός ψηλός Ράφαελ Χετσχάιμερ.

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο όλοι θέλουμε να παίξουμε και να το απολαύσουμε. Ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για 40 λεπτά», δήλωσε ο σούτινγκ γκαρντ της ομάδας, Τσέμι Ουρτάσουν. Πηγή: sport-fm.gr

«Πολλά λάθη από τους βοηθούς»

Αρκετά ήταν τα λάθη των βοηθών στους αγώνες της 32ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πολλά λάθη από τους βοηθούς»
Τα λάθη που έγιναν από τους βοηθούς στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Απόλλωνα Σμύρνης και σε εκείνο του Ολυμπιακού με τον Άρη ήταν εκείνα που ξεχωρίζουν στην 32η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Κοσμάς Χαρίσης, Γεώργιος Πασχάλης
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

«Καλή διαιτησία από τον Θάνο, τον οποίο στήριξαν και οι βοηθοί»

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Αθανάσιος Θανασακούδης, Νικόλαος Φαντόπουλος
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

«Άνετο το παιχνίδι για τον Μάνταλο και τους βοηθούς του».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0
Διαιτητές: Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Λάζαρος Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

«Υπάρχει ένα πέναλτι στον Μπεργκ, του οποίου πατάει το πόδι ο Ταυλαρίδης. Επίσης, ο Δασκαλόπουλος άφησε ατιμώρητες δύο κίτρινες κάρτες στον Ταυλαρίδη και τον Κουτρουμπή. Σχετικά καλή η διαιτησία του».

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 2-1
Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Ιωάννης Σίπκας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος

«Καλή διαιτησία από τον Τοπούζη, αν και έκανε λάθος – καθώς δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Φουρλάνο για το μαρκάρισμα που έκανε στον Γιακουμή. Για αυτό ο Μαντζουράκης τον έκανε και αλλαγή».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0
Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Δημήτριος Βερρής
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

«Το πέναλτι που κέρδισε ο Εργοτέλης δεν υπάρχει και δεν έπρεπε να δώσει και κάρτα στον Τζημόπουλο. Υπήρξε και άλλο πέναλτι που δεν δόθηκε στην περιοχή του Εργοτέλη»

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Ο.Φ.Η. 2-1
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Χρήστος Μπαλτάς, Χρήστος Σωτηρόπουλος
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

«Καλή η παρουσία από τον Γιάχο, αν και έπρεπε να είναι πιο σοβαρός στον πειθαρχικό έλεγχο»

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-3
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Δημήτριος Γκάγκας, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα είναι σε θέση οφσάιντ. Μετά πέτυχε ένα γκολ ο Απόλλων, το οποίο σωστά ακυρώθηκε, αφού υπήρχε φάουλ και οφσάιντ. Εκεί ήταν που πήρε το μικρόφωνο ο Σάντσες από τον ρεπόρτερ και έκανε τον... κονφερασιέ. Σωστό το πέναλτι που έδωσε στη συνέχεια ο Κουκουλάκης».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-0
Διαιτητές: Ιωάννης Δελφάκης, Δήμος Αναστόπουλος, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

«Υπάρχουν δύο λάθη από τους βοηθούς για οφσάιντ που δεν υπήρχαν. Ήταν σωστή η κόκκινη κάρτα στον Ηρακλή για το αντικανονικό μαρκάρισμα που έκανε στον Μανιάτη. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην κάνουν αντισυναδελφικά μαρκαρίσματα»

Κανένα θέμα με Λιπχόκο στον Παναθηναϊκό!

Παρά τα… αντιθέτως γραφόμενα στον βελγικό Τύπο, στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον δεξιό εξτρέμ Τσέπο Λιπχόκο.

Κανένα θέμα με Λιπχόκο στον Παναθηναϊκό
Βελγικό δημοσίευμα έκανε λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού (αλλά και των Ατρομήτου, Γκενκ και Φούλαμ) για τον Τσέπο Λιπχόκο.

Ο 22χρονος Νοτιοαφρικανός, που στο παρελθόν είχε δοκιμαστεί από τον Ατρόμητο, αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ στην πατρίδα του με την Αμαζούλου. Όμως ούτε καν σε αυτή είναι βασικός, καθώς φέτος μετρά έξι συμμετοχές, τις πέντε σαν αλλαγή.

Από πλευράς «τριφυλλιού» υποστήριζαν χθες πως δεν υπάρχει καμία βάση στα όσα αναφέρονται για τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Οι «πράσινοι» παρακολουθούν αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλά φαίνεται πως ο συγκεκριμένος δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς.Πηγή: sport-fm.gr

Χάνουν πόντους Δέλλας και παίκτες!!

Έντονη δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ για το χθεσινό 0-0 με τον Ηλυσιακό. Έχασαν πόντους Δέλλας και παίκτες που συνεχίζουν να πετούν στα σκουπίδια τις ευκαιρίες. Αποφασισμένη για νέες μεταγραφές η διοίκηση.

Χάνουν πόντους Δέλλας και παίκτες
Απογοητευτική ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στον χθεσινό αγώνα με τον Ηλυσιακό στο ΟΑΚΑ (0-0) και οι αποδοκιμασίες από μεγάλη μερίδα φιλάθλων που… ξόδεψαν το κυριακάτικο μεσημέρι τους για να δουν κακό θέαμα παρά τις προσδοκίες για μία εύκολη νίκη με πολλά γκολ ήταν μάλλον φυσιολογικές.

Από το παιχνίδι αυτό έχασαν πολλούς πόντους ο Τραϊανός Δέλλας και αρκετοί παίκτες της ομάδας. Ο «Κολοσσός» δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σύνολο με σταθερή απόδοση, αφού τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται και ήδη τα στραβοπατήματα είναι πολλά, ενώ οι πραγματικά καλές εμφανίσεις της ΑΕΚ λίγες. Συν τοις άλλοις, σε κανέναν δεν ήχησαν ευχάριστα όσα δήλωσε μετά τον αγώνα περί ζητούμενου για εξασφάλιση της ανόδου, αφού η «Ένωση» σε μια ερασιτεχνική κατηγορία και με αυτό το ρόστερ δεν μπορεί να περιορίζει τις φιλοδοξίες της στο… αυτονόητο. Άλλωστε και μετά τη χθεσινή «γκέλα» η ΑΕΚ είναι σε απόσταση 13 βαθμών από Κηφισιά και Ηρόδοτο που συγκατοικούν στη δεύτερη θέση.

Όσο για τους παίκτες; Αρκετοί, αν όχι όλοι συνεχίζουν να πετούν στον κάλαθο των αχρήστων τις ευκαιρίες που παίρνουν και αποδεικνύουν διαρκώς πως αφού μετά βίας «στέκονται» στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, δεν μπορούν ασφαλώς να έχουν θέση σε αυτή της Football League ή φυσικά της Super League. Οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν ήδη διαμορφώσει άποψη για το δυναμικό και δύσκολα θα αλλάξει κάτι στις επτά τελευταίες αγωνιστικές. Η διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει σε δέκα μεταγραφές και είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες, ειδικά όταν το υπάρχον ρόστερ παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Οριστικές αποφάσεις για όλους θα ληφθούν στο τέλος της σεζόν, αλλά είναι σαφές πως για κάποιους το τρένο για την ΑΕΚ του μέλλοντος έχει χαθεί.

Δευτέρα με ΠΑΟ Κρουσσώνα

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα, που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου στο Παγκρήτιο. Κι αυτό γιατί η αστυνομία δεν δίνει άδεια να γίνει την Κυριακή, μιας και στο Ηράκλειο υπάρχει επίσης το ματς ΟΦΗ-Skoda Ξάνθη στο «Γεντί Κουλέ» και το Σάββατο παίζει η Εθνική Γυναικών στο Παγκρήτιο. Απών από το παιχνίδι αυτό θα είναι για την ΑΕΚ, πέραν του Μπρέσεβιτς, και ο Ρόβας που χθες υπέστη θλάση στον δεξιό προσαγωγό. Ο Δέλλας περιμένει να δει αν κάποιος από τους Θαναηλάκη, Τσεβά και Τζάθα θα ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους για να μην έχει μοναδική λύση στην επίθεση τον Ντακόλ. Πηγή: sport-fm.gr

Τα «ασπρόμαυρα» κέρδη ενόψει του Φαλήρου!

Αρκετά πράγματα κατάφερε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε το «τρίποντο» επί της Καλλονής στην Τούμπα. Ποιες οι επιστροφές για τον Γεωργιάδη ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Τα «ασπρόμαυρα» κέρδη ενόψει του Φαλήρου
Το… καθήκον του έκανε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με την Καλλονή, παίρνοντας μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη (2-1).

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν με το χθεσινό «τρίποντο» να περάσουν μόνοι δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας, αποκτώντας ξανά το προβάδισμα εν όψει της διαδικασίας των πλεί οφ.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον, το οποίο του βγήκε και έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει αρκετά το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, έδωσε «ανάσες» σε άλλους εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να ξεκουράσει τους Ινσαουράλδε και Νάτχο, αλλά και να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του Κατσουράνη (που προπονήθηκε κανονικά χθες, δείχνοντας ότι δεν πονάει στον προσαγωγό) στον αγώνα με τους νησιώτες.

Επίσης, δεν υπολόγιζε τους Τζαβέλλα, Αθανασιάδη και Κάτσε, οι οποίοι εξέτισαν τις τελευταίες αγωνιστικές των ποινών τους. Έτσι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί «φρέσκος» στο Φάληρο, όπου φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Από εκεί και πέρα, ο Γεωργιάδης έδωσε την ευκαιρία στον Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος την άρπαξε από τα μαλλιά και κατάφερε να βάλει τη δική του «υπογραφή» στη χθεσινή επικράτηση του «Δικεφάλου του Βορρά».

Με το τέρμα του νεαρού φορ οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να διευρύνουν το εντός έδρας αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα, με 15 νίκες και μία ισοπαλία (0-0 με τον Απόλλωνα).

Από την πλευρά του, ο 18χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να έχει… συμμετοχή και γκολ, αφού έχει παίξει σε δύο ματς του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης που σκόραρε ισάριθμες φορές, στη συνέχεια έπαιξε για δέκα περίπου λεπτά με τον Αστέρα στην Τρίπολη και χθες ως βασικός κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάει πουθενά ο Μπεργκ!

Καμία πρόθεση πώλησης του Μάρκους Μπεργκ, εκτός κι αν πρόκειται για κάποια εξαιρετική πρόταση, δεν έχουν στον Παναθηναϊκό μετά τις φήμες που προέκυψαν για Βέρντερ. Μνηστήρες και για Καρέλη.

Δεν πάει πουθενά ο Μπεργκ
Οι εμφανίσεις του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Κι από τη στιγμή που έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, είναι λογικό να προκύπτουν ενδιαφερόμενοι. Ιταλικό δημοσίευμα ανέφερε χθες πως η Βέρντερ Βρέμης προτίθεται να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του 28χρονου φορ, που έχει πετυχημένη θητεία στην Bundesliga με το Αμβούργο.

Πάντως από πλευράς Παναθηναϊκού τονίζουν πως δεν υπάρχει καμία κρούση για τον Σουηδό διεθνή, πως έχει βασικότατο ρόλο στο σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πουληθεί. Ασφαλώς όμως, επειδή όλα έχουν την τιμή τους, μία εξαιρετική οικονομικά πρόταση από το εξωτερικό θα τους έκανε να το σκεφτούν. Όμως η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ.

Μνηστήρες για Καρέλη

Πέραν του Μπεργκ, βλέμματα τραβά πάνω του και ο Νίκος Καρέλης. Ο νεαρός φορ φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Στόουκ, της Σαμπντόρια και της Τορίνο, που θα τον παρακολουθήσουν στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στις 16 Απριλίου.

Σιγουριά για αδειοδότηση

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων για την αδειοδότηση. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει τον δικό του και λέγεται πως είναι πλήρης. Πιθανώς σήμερα να περάσει ξανά από την ΕΠΟ ο Γιάννης Αλαφούζος για να ρυθμίσει οποιαδήποτε εκκρεμότητα υπάρχει, αν και από πλευράς της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας διαρρέεται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Τους βάζουν στην… πρίζα!

Δεν πέρασε απαρατήρητη από τη διοίκηση του Ολυμπιακού η χθεσινή εμφάνιση με τον Άρη και δεν αποκλείεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να επισκεφτεί τους ποδοσφαιριστές ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ.

Τους βάζουν στην… πρίζα
Χωρίς αμφιβολία το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν έχει την εικόνα που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που φάνηκε για ακόμη μία φορά στη χθεσινή νίκη (1-0) επί του Άρη.

Εν όψει και του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ οι Πειραιώτες καλούνται να δείξουν ξανά το καλό τους πρόσωπο και να κάνουν το πρώτο βήμα για τον τελικό της διοργάνωσης, με απώτερο στόχο την επανάληψη του νταμπλ.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, οι οποίοι αναγνωρίζουν πως η ομάδα έχει καταφέρει από πολύ νωρίς να «καθαρίσει» με το πρωτάθλημα και πέτυχε τον στόχο της συμμετοχής στους «16» του Champions League.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι και αυτή μέσα στους στόχους της ομάδας και πρέπει οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τον πετύχουν.

«Περιμένουμε διαφορετική εικόνα της ομάδας με τον ΠΑΟΚ και θα το περάσουμε στους παίκτες με διάφορους τρόπους», ειπώθηκε μεταξύ άλλων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει προεδρική επίσκεψη στου Ρέντη, εφόσον το κρίνει σκόπιμο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ θα έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, αφού επιστρέφουν από τραυματισμούς ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ, ενώ είναι πιθανό να πάρει στην αποστολή με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τον Σιόβα.

Επίσης, μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μανωλά, Μασάντο και Τόρες, τους οποίους άφησε εκτός αποστολής από το χθεσινό ματς γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση που είχαν στο παιχνίδι της Τρίπολης.

Όσον αφορά τώρα την κατάσταση του Τσόρι Ντομίνγκες (δέχθηκε ένα χτύπημα στην αριστερή κνήμη), το ιατρικό επιτελείο παρουσιάζεται καθησυχαστικό μέχρι στιγμής. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος χτύπησε έπειτα από ένα άτσαλο χτύπημα του Ανδρέα Ηρακλή που του ζήτησε αμέσως συγγνώμη για την κίνησή του. Πηγή: sport-fm.gr

Νικς για play offs!

Οι Νικς επικράτησαν των Ουόριορς στο Όκλαντ και πλέον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους Χοκς για τα play offs. Νίκες για Μπλέιζερς και Λέικερς κόντρα σε Γκρίζλις και Σανς αντίστοιχα.

Νικς για play offs
Σε απόσταση ενός αγώνα από τους Χοκς για την όγδοη θέση της Ανατολής, που προσφέρει το τελευταίο εισιτήριο για τα play offs βρίσκονται οι Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης έκανε την υπέρβαση νικώντας με 89-84 τους Ουόριορς στο Όκλαντ με 21 πόντους του Τζέι Αρ Σμιθ και 19 του Καρμέλο Άντονι. Ο Στίβεν Κάρι είχε 32 πόντους για τους γηπεδούχους, αλλά παράλληλα ένα άστοχο σουτ κι ένα λάθος στο φινάλε.

Τρίτη σερί νίκη για τους Μπλέιζερς, που επικράτησαν 105-98 των Γκρίζλις με τον Λαμάρκους Όλντριτζ να έχει 28 πόντους. Μικρή συμμετοχή είχαν για το Μέμφις οι δύο Έλληνες της ομάδας, με τον Κώστα Κουφό να έχει 2 πόντους (1/4 δίποντα) και 2 ριμπάουντ σε 8:16, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ (0/2 δίποντα) σε 6:05.

Οι Λέικερς με τον Κρις Κέιμαν να θυμίζει… Πάου Γκασόλ στα καλά του, έχοντας 28 πόντους και 17 ριμπάουντ, επιβλήθηκαν των Σανς με 115-99 βάζοντας τέλος σε ένα σερί έξι νικών των αντιπάλων τους.


Αναλυτικά:

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Νιου Γιορκ Νικς 84-89
Κάρι 32, Τόμπσον 15, Ιγκουοντάλα 12, Ο’ Νιλ 8 (12 ριμπ.)-Σμιθ 21, Άντονι 19, Στούντεμαϊρ 15 (13 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 15.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μέμφις Γκρίζλις 105-98
Όλντριτζ 28, Ουίλιαμς 17, Μάθιους 15, Λίλαρντ 13, Μπατούμ 10, Λόπεζ 9 (10 ριμπ.)-Ράντολφ 21, Γκασόλ 20, Κόνλεϊ 16, Μίλερ 12.

Λος Άντζελες Λέικερς-Φίνιξ Σανς 115-99
Κέιμαν 28 (17 ριμπ.), Μικς 22, Κέλι 17, Μάρσαλ 13 (11 ασίστ), Μπέιζμορ 12, Γιανγκ 11-Γκριν 22, Ντράγκιτς 17, Μαρκίφ Μόρις 16, Μάρκους Μόρις 15, Μπλέντσοου 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα για Κολόν, ανεβαίνει η Λανούς!

Συνωστισμός στο Torneo Final, με 11 ομάδες να βρίσκονται από τους 18 μέχρι τους 13 βαθμούς

Ήττα για Κολόν, ανεβαίνει η Λανούς
Ένα τέρμα του Μίλτον Καράγλιο, ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Άρσεναλ Σαραντί, την πρώτη μετά από 6 αγωνιστικές δίχως τρίποντο και να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Η Ρίβερ με τη νίκη της απέναντι στη Μπόκα στο «Μπομπονέρα» με 2-1, βρίσκεται σε απόσταση βολής, με 17, μαζί με Εστουδιάντες και Βελέζ.

Στους 16 βαθμούς ανέβηκε η Λανούς που πήρε δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη, επί της Ροζάριο Σεντράλ με 2-1. Ο Αγιάλα άνοιξε το σκορ στο 65΄, ο Καρίζο στο 67’ έκανε το 1-1, ωστόσο ο Ιθκιερντόζ έγραψε το 2-1 για την «γκρανάτα» στο 83’.

Στο τελευταίο χρονικό ματς της 10ης αγωνιστικής, που τελείωσε πριν λίγο, Τίγκε και Σαν Λορέντζο ήρθαν ισόπαλες 2-2. Η «σικλόν» έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή, αφού προηγήθηκε με τον Κορέα από το 5ο λεπτό. Η Τίγκρε έκανε την ανατροπή, με τους Γκαρσία και Ναχουεπλάν στο 63’ και στο 87’ αντίστοιχα, αλλά ο Μας έσωσε έναν πόντο για την Σαν Λορέντζο που πήγε στους 15 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Ταύροι στη Βοστώνη!!

Ταύροι στη ΒοστώνηΜε πρωταγωνιστή τον Ντι Τζέι Όγκουστιν, οι Μπουλς, «άλωσαν» την έδρα των Σέλτικς με 107-102 – Συνεχίζει το σερί εντός το Μπρούκλιν

Το ρεκόρ καριέρας του ήταν οι 31 πόντοι. Ο Ντι Τζέι Όγκουστιν το έσπασε με τους 33 που σημείωσε στο TD Garden της Βοστώνης και μάλιστα «μίλησε» όταν η μπάλα «έκαιγε». Σημείωσε τους 15 από τους 33 πόντους του στην τελευταία περίοδο και μάλιστα σημείωσε το τρίποντο (2:13 πριν το τέλος) που έγειρε την πλάστιγγα στη μεριά των «Ταύρων», ενώ αμέσως μετά έκανε και κλέψιμο. Εκπληκτικός και ο Νόα με 13 πόντους και 13 ασίστ. Από τους Σέλτικς ο Ρόντο είχε 17 και 11 ασίστ.

Με πρώτο βιολί τον Πολ Πιρς, οι Νετς κατέβαλλαν με 113-99 και επέκτειναν το εντός έδρας σερί νικών στις 13 που είναι ρεκόρ από τότε που μετακόμισαν στο Μπρούκλιν οι Νετς. Τέλος, οι Ράπτορς επικράτησαν δύσκολα του Ορλάντο με 98-93 με τον ΝτεΡόζαν να σημειώνει 28 πόντους.

Μπρούκλιν Νετς – Μινεσότα Τίμπεργουλφς 113-99
Πιρς 22, Τζόνσον 19, Μπλατς 14, Πλάμλι 13 (8ριμπάουντ) – Μάρτιν 21, Μπρούερ 21, Λαβ 14, Πέκοβιτς 13

Ορλάντο Μάτζικ – Τορόντο Ράπτορς 93-98
Βούτσεβιτς 22 (10ριμπάουντ), Ολαντίπο 16, Νέλσον 16 – ΝτεΡόζαν 28, Βαλαντσιούνας 20 (9ριμπάουντ), Λόουρι 16

Μπόστον Σέλτικς – Σικάγο Μπουλς 102-107
Ρόντο 17 (11ασίστ), Σάλινγκερ 16, Γκριν 16, Χάμφρις 14 -Όγκουστιν 33, Μπάτλερ 15, Μπούζερ 14, Νόα 13 (13 ασίστ) Πηγή: sport-fm.gr

Μάντζιος: «Κατάθεση ψυχής για τη νίκη»

Το 12ο τέρμα του Βαγγέλη Μάντζιου ήταν και εκείνο που οριστικοποίησε την παραμονή του Λεβαδειακού στην κατηγορία

Μάντζιος: «Κατάθεση ψυχής για τη νίκη»
Σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βοιωτούς, την φετινή χρόνια. Με το 2-1 που έκανε απέναντι στον ΟΦΗ, οριστικοποίησε και την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία. Μετά το τέλος του ματς, μιλώντας στην κάμερα της NOVA, o Βαγγέλης Μάντζιος έκανε τον απολογισμό για το ματς, αλλά και για τη σεζόν γενικότερα.

«Ήταν ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου και πετύχαμε τον στόχο μας. Κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος και στο δεύτερο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ. Ανταποκριθήκαμε όμως και υπήρχε άγχος. Με τη νίκη εξασφαλίζαμε την παραμονή, δώσαμε ψυχή και πήραμε τη νίκη», επεσήμανε ο επιθετικός του Λεβαδειακού.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε τραγικοί εκτός έδρας, δεν μπορώ να το εξηγήσω και αν μπορούσα θα το αλλάζαμε κιόλας αλλά στην έδρα μας είμαστε καλοί. Έκανα μια καλή σεζόν, πετύχαμε το στόχο και αυτό είναι το σημαντικό».

«Νόλε» ο κυρίαρχος στο Μαϊάμι!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Ράφα Ναδάλ με 6-3, 6-3 κι έγινε ο δεύτερος τενίστας που κατακτά δύο φορές την ίδια σεζόν τα Μasters, Indian Wells και Miami

«Νόλε» ο κυρίαρχος στο Μαϊάμι
O «Τζόκερ» όπως είναι το προσωνύμιο του, έφτασε τους 43 τίτλους καριέρας, μετά την επικράτηση του απέναντι στον Ραφάελ Ναδάλ στο Miami και μείωσε την απόσταση στο head-to-head με τον Ισπανό στο 22-18, ως προς τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Κατά διαστήματα ο Τζόκοβιτς έπαιξε σπουδαίο τένις και καθήλωσε τον αντίπαλο του.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ναδάλ, ο Σέρβος τενίστας τόνισε: "'Εκανα ένα εξαιρετικό ματς και όλα κύλησαν περίφημα και ιδανικά για μένα. Δεν έδωσα την παραμικρή ευκαιρία στον αντίπαλο μου, να ξαναμπεί στο ματς". Ο "Νόλε" κέρδισε τους 30 από τους 35 πόντους στο πρώτο του σερβίς και δεν έκανε, ούτε ένα διπλό λάθος.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Ναδάλ, που εξακολουθεί να κρατά το Νο1 στο απλό των ανδρών, αλλά αυτή η νίκη θα του δώσει σίγουρα και την ψυχολογία υπέρ του για τα μεγάλα τουρνουά και τα Grand Slam που θ’ ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά.

Tο επίτευγμα, να κατακτήσει και τα δύο αμερικάνικα Masters την ίδια χρονιά, δύο φορές, το είχε κατορθώσει μόνον ο Φέντερερ. Ο Σέρβος είναι ο δεύτερος που το κατορθώνει, αφού είχε πράξει κάτι ανάλογο και το 2011. Aυτή ήταν η 4η φορά που κατακτά το συγκεκριμένο τίτλο. Πηγή: sport-fm.gr

Σαλίνο: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας με ΠΑΟΚ»

Ο MVP του αγώνα απέναντι στον Άρη, τόνισε πως τα παιχνίδια, με θεωρητικά πολύ πιο αδύναμους αντιπάλους, φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι

Σαλίνο: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας με ΠΑΟΚ»
Στο περιθώριο της βράβευσης του, ο ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, έκανε και κάλεσα στον κόσμο, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην ομάδα, στον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Αναφορικά με το ματς κόντρα στον Άρη, ο Σαλίνο είπε: «Πιστεύω ότι σαν ομάδα έχουμε παίξει πολύ καλύτερα παιχνίδια. Πιστεύω ότι τα καλά παιχνίδια η ομάδα τα έχει κάνει στα μεγάλα ματς του πρωταθλήματος και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσπαθούμε όλοι σε κάθε ματς να βελτιωνόμαστε και να παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα. Με όλο το σεβασμό το να παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι πάντα δύσκολο γιατί είναι ομάδες που κλείνονται πίσω, προσπαθούν να επιτεθούν με αντεπιθέσεις και εμείς αυτό που έχουμε σκεφτεί να κάνουμε είναι δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε. Πάντα αυτά τα παιχνίδια φαίνονται εύκολα αλλά δεν είναι».

Όσο για το κάλεσμα στον κόσμο: «Αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό. Θα πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Θέλουμε το γήπεδο μας γεμάτο και την υποστήριξη του κόσμου γιατί αυτοί είναι που μας βοηθούν να πάρουμε τις νίκες».

Ντίαζ: «Ήταν πολλά δέκα χρόνια»

Ο τεχνικός της Ρίβερ, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος με όρεξη για αρκετή…πλακίτσα στη μισητή αντίπαλο, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα στο «Μπομπονέρα»

Ντίαζ: «Ήταν πολλά δέκα χρόνια»
Ο Ραμόν Ντίαζ που τα είχε μαζεμένα από την ανάπαυλα όταν και φάνηκε να ανταλλάσει κάποια... γαλλικά με τους φίλους της Μπόκα, αλλά και με τον Ρικέλμε, ξεσπάθωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα και ξέραμε πως έπρεπε να κερδίσουμε. Δέκα χρόνια δίχως νίκη σε αυτό το γήπεδο είναι πολλά. Ήταν η σωστή στιγμή, για ν’ αποδείξουμε πως η ομάδα έχει σφιγμό. Είναι μια έντονη συναισθηματικά στιγμή και χαίρομαι που τους έχω (σ.σ την Μπόκα) κερδίσει κάποιες φορές εδώ».

Αναφορικά με τις πιθανότητες των «μιγιονάριος» για τον τίτλο, ο Ντίαζ είπε: «Ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, μιας και έχασε και η Κολόν και βρισκόμαστε στον πόντο από την κορυφή. Θα παλέψουμε ως το τέλος για τον τίτλο, κερδίσαμε δύο διεκδικητές, τη Λανούς και την Μπόκα αυτή την εβδομάδα και την Τετάρτη παίζουμε με τη Νιούελς, οπότε θα πρέπει να συνέλθουμε άμεσα». Πηγή: sport-fm.gr

Κόρμπος: «Πάλη μέχρι τέλους»

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Απόλλωνα, Παναγιώτης Κόρμπος τόνισε πως ο παράγοντας τύχη, αλλά και το ματς της Ξάνθης με τον Πλατανιά, θα καθορίσουν πολλά στη μάχη της σωτηρίας

Κόρμπος: «Πάλη μέχρι τέλους»
Μιλώντας στους Αντώνη Καρπετόπουλο και Αντώνη Πανούτσο, ο έμπειρος μέσος του Απόλλωνα ξεκίνησε τις δηλώσεις του αναφερόμενος και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ στάθηκε στις αμυντικές αδυναμίες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα είχαμε δύο βαθμούς περισσότερους αλλά όταν μέχρι το 35' είσαι 0-3 και καταφέρνεις και παίρνεις βαθμό είμαστε σίγουρα ευχαριστημένοι. Το παλέψαμε μέχρι το τέλος και θα δούμε στο τέλος εάν θα μας στοιχήσει ή όχι.

Εγώ ήμουν στη Χαλκηδόνα το 2003 σαν επιθετικός αλλά ο Κος Παράσχος με έκανε αμυντικό χαφ. Έμεινα έξι χρόνια στον Ατρόμητο, είχα κάποιους τραυματισμούς, δεν το έβαλα κάτω, πήγα σε αρκετές ομάδες και από φέτος στον Απόλλωνα. Το σημαντικότερο είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να δουλεύεις διαρκώς μέχρι να σταματήσεις. Ο Λεβαδειακός με βοήθησε πολύ, βελτιώθηκα αρκετά, είχα καλούς συμπαίκτες και προπονητή και βελτιώθηκα πολύ.

Στον Απόλλωνα όσο έρχονται και τα αποτελέσματα μετά πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω για να βοηθήσεις την ομάδα σου και έτσι απελευθερώθηκα και πατάω περισσότερο περιοχή.

Η αμυντική λειτουργία στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήταν αυτή που έπρεπε και σε αυτό ευθύνεται όλη η ομάδα. Είμαστε και λίγο άτυχοι όπως σήμερα στο γκολ της ισοφάρισης του Πανθρακικού. Δεν τα βάζουμε με την τύχη αλλά όλα παίζουν ρόλο. Δεν μπαίνουμε καλά, πιέζουμε αλλά δεχόμαστε το γκολ και μετά κυνηγάμε το σκορ. Δεν γίνεται συνέχεια να βάζεις τρία και τέσσερα γκολ για να κερδίζεις. Δεν το βάζουμε κάτω και προσπαθούμε να βάζουμε περισσότερα γκολ απ' όσα τρώμε.

Δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Αρχικά ήμασταν πολύ άσχημα σε πολλούς τομείς και μας συμμάζεψε ο νέος προπονητής. Μας έβγαλε τον εγωισμό μας και κανείς δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί με τον Κο Σάντσεζ.

Πιστεύω ότι είναι κλειδί το παιχνίδι του Πλατανιά με την Ξάνθη και θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα αλλά ακόμα έχει δύο αγωνιστικές και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Σίγουρα είναι κομβικό το παιχνίδι αλλά και για τις άλλες ομάδες που θα παίξουν».

Ρότζερς: «Δεν έχω τον τίτλο στο μυαλό μου»

Ο Μπρένταν Ρότζερς, προσπάθησε να αποφορτίσει και ίσως να αποτινάξει πάνω από την Λίβερπουλ το στρες με την προσδοκία για τον τίτλο που έχει δημιουργηθεί στο «Άνφιλντ»

Ρότζερς: «Δεν  έχω τον τίτλο στο μυαλό μου»
Ο τεχνικός των «ρεντς» τόνισε πως η σκέψη για κατάκτηση του τίτλου, μπορεί ν’ αποτελεί μια τεράστια επιθυμία για τους οπαδούς της ομάδας, αλλά ο ίδιος δεν το σκέφτεται, όπως χαρακτηριστικά είπε στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Τότεναμ.

«Αυτό είναι ένα όνειρο για τους οπαδούς μας, αλλά δεν είναι μέσα στη δική μου σκέψη. Το μυαλό μου είναι στο πώς θα προετοιμάζω την ομάδα και να κάνουμε καλές εμφανίσεις. Αν συνεχίσουμε να κερδίζουμε, τότε θα δούμε που θα μας βγάλει» είπε χαρακτηριστικά ο Ουαλός και πρόσθεσε: «Το να κάνεις μια τόσο μεγαλειώδη εμφάνιση, από το πρώτο σφύριγμα είναι κάτι που με κάνει περήφανο γι’ αυτή την ομάδα».

Ο Ρότζερς μίλησε και για την δυνατότητα της ομάδας να προσαρμόζεται στα συστήματα, μιας και επισήμανε πως «θα πρέπει να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου, για το πόσο εύπλαστη κάνουν την ομάδα. Σε πολλά ματς τον τελευταίο καιρό παίξαμε 4-4-2 σε ρόμβο, όμως σήμερα επιστρέψαμε στο 4-3-3». Πηγή: sport-fm.gr

Σουνάς: «Στενοχωρημένοι, μα δεν τα παρατάμε»

Ο 20χρονος παίκτης του Άρη, τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, έστω και αν ξέρουν πως έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά

Σουνάς: «Στενοχωρημένοι, μα δεν τα παρατάμε»
Στις δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, o Δημήτρης Σουνάς, υπογράμμισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει σημειώσει έστω ένα γκολ και πως στάθηκε καλά απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

«Είμαστε απογοητευμένοι με τον υποβιβασμό, γιατί ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστιο λαό. Αφού τα πάντα έχουν κριθεί, είπαμε να μπούμε στο γήπεδο και να διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Δεν θα τα παρατήσουμε και ας έχουμε πέσει. Το ίδιο θα κάνουμε και στα δύο ματς που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές», είπε ο Σουνάς και για το παιχνίδι επισήμανε:

«Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Αμυντικά πήγαμε καλά, αφού δεν αφήσαμε χώρους στον αντίπαλο και γενικά αποδώσαμε καλά. Αν ήμασταν λίγο τυχεροί θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Όπως είπα και πριν πατούσαμε καλά στο γήπεδο, είχαμε καλή κυκλοφορία αλλά σταθήκαμε άτυχοι».

Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα δύο τελευταία παιχνίδια: «Όλοι είμαστε πολύ απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι. Ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με τεράστιο κόσμο. Εμείς είπαμε να μπούμε στο γήπεδο για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να πάρουμε ότι περισσότερο».

Σ.Θεοδωρίδης: «Νίκη με καθαρό σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, τόνισε πως για τον Ολυμπιακό είχε προτεραιότητα το ματς της Τετάρτης, μετά το τέλος του ματς με τον Άρη

Σ.Θεοδωρίδης: «Νίκη με καθαρό σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ»
Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, o Σάββας Θεοδωρίδης υπογράμμισε, πως στο Κύπελλο δεν υπάρχει επιστροφή και είναι απαραίτητο ένα καθαρό σκορ, ενόψει της ρεβάνς.

«Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Έγινε ένα πάρα πολύ σκληρό παιχνίδι σήμερα. Κερδίσαμε 1-0. Όπως είδατε έπεφταν κλωτσιές συνέχεια και οι παίκτες προφύλασσαν τα πόδια τους. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης έπαιζε σήμερα το γόητρο της ομάδας του και το σέβομαι αυτό, γιατί ο Άρης είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, η οποία αποχαιρέτησε στην ουσία την πρώτη κατηγορία και καλά έκαναν και έπαιζαν έτσι σήμερα. Εμείς όμως σαν Ολυμπιακός τι χρωστάμε.

Ελπίζω ότι το σημερινό παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο γήπεδο. Θα είναι όλοι αποφασισμένοι γιατί πρέπει να κερδίσουμε. Δεν έχει επιστροφή το Κύπελλο. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε εδώ και με καθαρό σκορ. Θέλω να παρακαλέσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να είναι σύσσωμοι την Τετάρτη εδώ γιατί τους έχει ανάγκη η ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει υπέρβαση φέτος, αφού έχει κερδίσει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, είχε μία λαμπρή πορεία στην Ευρώπη και έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στην ομάδα. Θέλω να έρθουν την Τετάρτη όλοι. Να γεμίσουν το γήπεδο και να αποθεώσουν την ομάδα».

MLS: Στο 95’ οι Ρεντ Μπουλς!! (video)

Στο... παρά ένα απέφυγαν εντός έδρας ήττα οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί, αποσπώντας 1-1 από τη Σίβας ΗΠΑ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό του μοναδικού σημερινού (31/03) αγώνα του MLS με πέναλτι του Μεξικανού Έρικ Τόρες, ενώ με σωρεία επεμβάσεων ο Νταν Κένεντι κράτησε ανέπαφα τα δίχτυα της εστίας του απέναντι στις διαδοχικές επιθέσεις του Ανρί και των συμπαικτών του. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε ο Γάλλος επιθετικός «σημάδεψε» με εκτέλεση κόρνερ του Πέγκι Λουιντουλά, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόμπους Κρου
3
9
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
4
7
Χιούστον Ντάιναμο
3
6
Τορόντο
3
6
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
4
5
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
4
4
Σικάγο Φάιρ
4
3
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
4
3
Μόντρεαλ Ίμπακτ
4
1
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
3
1
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
4
10
Ρέαλ Σολτ Λέικ
4
8
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
4
8
Σιάτλ Σάουντερς
4
6
Σίβας ΗΠΑ
4
5
Κολοράντο Ράπιντς
3
4
Πόρτλαντ Τίμπερς
4
2
Λος Άντζελες Γκάλαξι
2
1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
3
1
-Οι πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.



Πηγή: onsports.gr

Έτοιμη για τίτλο η Ρίβερ, 2-1 την Μπόκα!! (videos)

Μεγάλο παιχνίδι στο «Μπομπονέρα» με τη Ρίβερ Πλέιτ να παίρνει το πρώτο της «διπλό» ύστερα από το 2004 επικρατώντας 2-1 και πλησιάζοντας στην κορυφή.
Κάθε ντέρμπι ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, είναι σημαντικό ανεξαρτήτως της κατάστασης των δύο ομάδων. Φέτος, οι «μιγιονάριος» ήθελαν περισσότερο τη νίκη καθώς αν επικρατούσαν θα πλησίαζαν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Έτσι, κάνοντας μεγάλη εμφάνιση επικράτησαν 2-1 και πήραν το πρώτο τους «διπλό» στο συγκεκριμένο γήπεδο ύστερα από το 2004. Στο πρώτο μέρος, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες.
Στο δεύτερο μέρος όμως όλα ήταν διαφορετικά, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να παίρνουν το προβάδισμα στο 58’ με τέρμα του Λαντσίνι. Η απάντηση από τους γηπεδούχους, ήρθε με την απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Ρικέλμε στο 70’ που δεν μπορούσε να αφήσει περιθώρια αντίδρασης.
Η φάση που έκρινε και το παιχνίδι σημειώθηκε στο 86’. Συγκεκριμένα, μετά από λάθος του επόπτη, καταλογίστηκε κόρνερ, ενώ ήταν άουτ. Έτσι από αυτή τη φάση, η Ρίβερ πήρε τη νίκη, με τον Μόρι να κάνει την κεφαλιά και να εκμεταλλεύεται τη λάθος έξοδο του τερματοφύλακα της Μπόκα, για να μειώσει από την κορυφή και να δηλώσει παρούσα στη «μάχη» του τίτλου.







Πηγή: onsports.gr

Τώρα θα φανεί το «μέταλλο» της φετινής Λίβερπουλ!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για τη Λίβερπουλ, που καλείται για πρώτη φορά να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί στην Premier League.
Το εντυπωσιακό 4-0 επί της Τότεναμ έκλεισε έναν κύκλο για τη Λίβερπουλ, που κρατούσε 24 ολόκληρα χρόνια. Το 1990 αποτέλεσε την τελευταία χρονιά που οι «κόκκινοι» ήταν το αφεντικό στην Αγγλία, κατακτώντας το πιο πρόσφατο τους πρωτάθλημα. Αυτή λοιπόν η (μακρά) περίοδος που η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν... κομπάρσος στο αγγλικό πρωτάθλημα τελείωσε στις 30 Μαρτίου του 2014. Γιατί πλέον αποτελεί κοινό μυστικό πως η Λίβερπουλ είναι και πάλι φαβορί στο Νησί!
Αυτόν την «ταμπέλα» καλούνται να διαχειριστούν από 'δω και στο εξής οι «ρεντς». Γιατί υπάρχει διαφορά να μπαίνει μια ομάδα στο γήπεδο ως αουτσάιντερ, απ΄ ό,τι ως φαβορί. Πλέον οι προσδοκίες των φίλων της δεν έχουν... ταβάνι, αφού με 6 νίκες στα εναπομείναντα 6 παιχνίδια του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ θα κατακτήσει τον τίτλο έπειτα από 24 χρόνια.
Από τις 8 Φεβρουαρίου και το 5-1 επί της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ μετρά ένα εντυπωσιακό 8 στα 8, όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε απαιτήσεις. Είτε γιατί μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος η Άρσεναλ οδηγούσε την κούρσα, είτε γιατί από κει και πέρα η ταμπέλα του φαβορί ήταν ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Πάντοτε οι «κόκκινοι» ακολουθούσαν κατά πόδας, όμως σε καμία στιγμή δεν είχαν τον πρώτο λόγο.
Τώρα πια κάνουν αυτοί το κουμάντο. Είναι πρώτοι στη βαθμολογία με +2 από την Τσέλσι και +4 από τη Σίτι (έχει δύο ματς λιγότερα) και μέχρι το φινάλε θα υποδεχθούν και τις δύο στο Άνφιλντ. Ανέκαθεν αυτά τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι, όμως φέτος κάτι έχει αλλάξει. Η Λίβερπουλ δεν αποτελεί απλά το βαρόμετρο για το ποια από τις αντιπάλους της θα πάρει προβάδισμα, αλλά η ίδια χτυπά τον τίτλο, ευρισκόμενη μάλιστα σε θέση ισχύος.
Θα τα καταφέρουν άραγε οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς; Γιατί οι απαιτήσεις πια είναι διαφορετικές. Οι φίλοι της Λίβερπουλ θέλουν να πανηγυρίσουν ξανά ένα πρωτάθλημα και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Για πρώτη φορά στα 24 τελευταία χρόνια είναι τόσο κοντά και έξι αγωνιστικές πριν το τέλος δε φοβούνται να παραδεχθούν πως είναι ΦΑΒΟΡΙ.
Πηγή: gazzetta.gr

Εφιάλτης στην Κύπρο!!

Απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, πιέσεις, ψέματα και δυσκολίες επιβίωσης. Για τον Μπιντάρι Γκαρθία το πέρασμά από την Κύπρο ήταν εφιαλτικό...
Για κάποιον ποδοσφαιριστή που έχει παίξει στην Ελλάδα, πιθανόν οι αποκαλύψεις του Μπιντάρι να μην ακούγονται και τόσο ξένες, αφού ενδεχομένως να έχει βιώσει ή να έχει ακούσει κάτι αντίστοιχο. Για τον ίδιο τον Μαδριλένο αμυντικό, όμως, η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη.
Στις περιπέτειες του Μπιντάρι κάνει εκτενή αναφορά η Marca, φιλοξενώντας και δηλώσεις του ίδιου. Όπως τονίζει το ρεπορτάζ, στην αρχή της χρονιάς ο Ισπανός αποφάσισε να πάει στον Εθνικό Άχνας, έχοντας παίξει μόνο μέχρι Σεγούντα, με την Ρέγιες και τη Λεγανές. «Τον Αύγουστο μας είπαν ότι θα καθυστερήσουν τις πληρωμές επειδή δεν είχαν πάρει χρήματα από τα τηλεοπτικά. Στο τέλος, πήραμε κάτι αλλά καθυστερημένα. Στην αρχή ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στο ποδόσφαιρο για αυτό δεν έδινα πολύ σημασία. Αλλά όταν έφτασα τους δύο μήνες χωρίς να πληρωθώ τα πράγματα άλλαξαν, επειδή δεν είχα να πληρώσω το ρεύμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο σύλλογος τους έδινε αρχικά μικρά ποσά, της τάξεως των 100 ευρώ, τα οποία δέχονταν για να επιβιώσουν. «Στην αρχή τα δεχόμουν επειδή τα είχαν ανάγκη. Για να τα πάρουμε έπρεπε να υπογράψουμε ένα χαρτί που ήθελαν, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα με την Ομοσπονδία. Είχαν μελετήσει τα πάντα, προκειμένου να μην έχουν τα θέματα άλλων ομάδων εδώ, από τις οποίες αφαίρεσαν βαθμούς ή τις έριξαν κατηγορία», προσθέτει στην ισπανική εφημερίδα.
Στην αρχή τα αποτελέσματα ήταν καλά, αλλά μετά στράβωσαν. Προσπάθησε να λύσει το συμβόλαιό του, αλλά όπως τονίζει: «Προσπάθησα να φύγω το χειμώνα, αλλά δεν τα κατάφερα. Εκείνες τις μέρες αρνήθηκα να πάρω αυτά τα μικρά ποσά». Η Marca αναφέρει ότι ο εκπρόσωπός του προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας για μήνες.
Μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον Μπιντάρι, οι διοικούντες άρχισαν εκνευρίζονταν, επειδή υπήρχε ανοιχτός ο κίνδυνος να υποβιβαστεί η ομάδα λόγω του ότι ο ίδιος δεν υπέγραφε. «Μια μέρα που ήμουν μόνος μου στο σπίτι ήρθε ένας άγνωστος άντρας και άρχισε να μου χτυπά δυνατά την πόρτα. Κάλεσα τον ατζέντη μου και μου είπε να μην ανοίξω.  Φοβήθηκα πολύ», θυμάται.
Ο Ισπανός συνεχίζει: «Επέμεναν να υπογράψω τα χαρτιά, αλλά δεν το έκανα. Εκείνο το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε προπόνηση επειδή είχαν βάλει βόμβα στον πρόεδρο των διαιτητών και είχε αναβληθεί το πρωτάθλημα. Παίξαμε ένα φιλικό στο οποίο έβαλα γκολ και στη συνέχεια μίλησα με έναν από τη διοίκηση, μου έδειξε το κινητό του και ένα μήνυμα από τον ατζέντη μου που μου έλεγε να υπογράψω. Ήταν ψέμα!». Η  Marca τονίζει ότι τον πίεζαν και με άλλο τρόπο, βάζοντάς του πρόστιμα ανακαλύπτοντας ότι δεν προπονούταν καλά, ότι έπαιρνε αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες και άλλα.
Πανικόβλητος, ο Μπιντάρι άφησε το σπίτι του και βρήκε καταφύγιο σε μια οικογένεια που είχε γνωρίσει. Δεν μπορούσε να μένει άλλο εκεί καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Στο διάστημα αυτό, του έστελναν μηνύματα στο σπίτι, υποτίθεται μαζί με τους συμπαίκτες του, για να γυρίσει. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, ήταν και αυτό ψέμα.
Τελικά, αφού έστειλε επιστολή στη FIFA μπήκε σε ένα αεροπλάνο και επέστρεψε στη χώρα του. «Δεν μπορούσα να ηρεμήσω μέχρι να απογειωθώ», υποστηρίζει και από την ασφάλεια της πατρίδας του, διηγείται την ιστορία του προκειμένου να μην πιαστούν αδιάβαστοι κάποιοι συμπατριώτες του που θα θελήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό...
Πηγή: gazzetta.gr

Ας σκοράρουμε και από στημένο, δεν πειράζει...!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου σχολιάζει τα κακώς κείμενα της ΑΕΚ στο ματς με τον Ηλυσιακό, αλλά επιμένει πως το χειρότερο είναι η συνολικά άσχημη εικόνα που βγάζει η Ένωση στο παιχνίδι της... Μια φορά στην Λιβαδειά λίγο πριν χάσουμε δυο φορές το ίδιο πέναλτι, στο 90, και μείνουμε στο 0-0 θυμάμαι φώναζαν οι δικοί μας: «Το είδαμε κι αυτό, το είδαμε κι αυτό, ντέρμπι το ματσάκι με τον Λεβαδειακό». Δεν είναι παλιά, το 2008 προς 2009 έγινε.
Πολύ χειρότερα είδαμε αργότερα, μην τα συζητάμε και στεναχωριόμαστε χωρίς λόγο. Απλά σήμερα πραγματικά δεν υπήρχε κουράγιο ούτε για ένα αυτοσχέδιο σύνθημα. Μόνο μια γιούχα αυθόρμητη στο τέλος και τρέχοντας όλοι για το σπίτι.
Δεν πρέπει να έχει αδειάσει πιο γρήγορα το ΟΑΚΑ που είχε και πιο πολύ κόσμο από το... Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι με κόσμο μετά την... στέψη. Έφυγαν όλοι τρέχοντας μην αντέχοντας δευτερόλεπτο παραπάνω να βλέπουν το σκηνικό στο οποίο η ΑΕΚ έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν μέσα στο ΟΑΚΑ και βέβαια έχασε και τους πρώτους βαθμούς στην έδρα της.
Μια εικόνα θλιβερή απέναντι σε μια ομάδα που χωρίς πλάκα ήταν πολύ καλύτερη στον αγώνα του πρώτου γύρου που έχασε 1-0 και νομίζω πως ήταν καλύτερη και στο 3-0 του κυπέλλου με δεδομένο πως εκείνο ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της ΑΕΚ. Χωρίς να κάνει τίποτα σπουδαίο ο Ηλυσιακός και παίζοντας μόνο με ψυχή, έννοια που σε αυτή την ΑΕΚ εμφανίστηκε φέτος μόνο στο Αιγάλεω, πήρε το Χ.
Μπορεί ο Δέλλας να είπε για την μπάλα που δεν έμπαινε αλλά πως να μπει όταν στις τρεις από τις τέσσερις καλές ευκαιρίες βγήκε ο Ράμα και τα τελειώματα του ήταν με... κλειστά μάτια όπως στο σχολείο. Ούτε ένα πλασέ έστω στα τρία και το εντυπωσιακό που το παρατήρησε μια παλιά μεγάλη δόξα της ΑΕΚ, δεν γράφω το όνομα μην θεωρηθεί πως κάνει και... πόλεμο στην ομάδα, είναι που στο δοκάρι έκανε από θέση διαγώνια αριστερά σουτ με το δεξί με... εξωτερικό φάλσο.
Οπως έλεγε η παλιά δόξα δεν το έχει ξαναδεί πάνω από μισό αιώνα που έπαιζε και βλέπει ποδόσφαιρο. Αν το ξαναδείτε και σκεφτείτε θα δείτε πως είναι κάτι το μοναδικό πράγματι. Φυσικά δεν λέω πως το παιδί φταίει που δεν νίκησε η ΑΕΚ. Προς Θεού. Ετσι κι αλλιώς με δοκιμή αποκτήθηκε το καλοκαίρι κι επειδή δεν πήρε ποτέ την ελληνική υπηκοότητα θα είναι από τους πρώτους που θα φύγουν αφού ελάχιστα έπαιξε και στην Γ Εθνική.
Το πρόβλημα ήταν συνολικό και βέβαια εκτός από το τελικό σκορ η καλύτερη απόδειξη για το πόσο λίγη ήταν η ομάδα είναι το ότι επιστρατεύτηκε και μπήκε να παίξει ο Πλατέλλας με πυρετό μετά από διήμερη ίωση. Κι ο Ράμα τουλάχιστον βγήκε και τρεις φορές για γκολ κι ας έδειξε πως δεν το έχει. Ο Γροντής που παραμένει στο ένα γκολ κι αυτό με κόντρα; Ο Πόποβιτς που πλέον έχει πάρει σερί παιχνίδια και δεν μπορεί να λέμε πως τον τρώει το άγχος; Ο Ντακόλ που δεν έπαιζε στη φυσική του θέση αφού έλειπε ο Μπρέσεβιτς;
Το χειρότερο βέβαια είναι η συνολική εικόνα. Μια ομάδα χωρίς αυτοματισμούς, μια ομάδα τραγική στα επιθετικά στημένα όπου μάλλον ισχύει αυτό που είχε πει ο Δέλλας από την αρχή της σαιζόν ότι προτιμάει δηλαδή να βάζει γκολ με συνδυασμούς και ωραίο ποδόσφαιρο και όχι από στημένα. Δεν πειράζει. Ας βάλουμε κανένα γκολ κι από στημένο, έστω κι από πέναλτι, και η μισή ντροπή... δική μας.
Και μην ξεχνάμε πως η ομάδα είχε 15 μέρες μπροστά της να προετοιμαστεί για αυτό το ματς γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει Μπρέσεβιτς. Κατά τα άλλα πάμε για... τρεις νίκες για να εξασφαλίσουμε την άνοδο.
Κρίμα που αν έρθουν οι τρεις σερί στα επόμενα τρία ματς θα κάνουμε... φιέστα μακριά από την έδρα μας. Αχ τι τραβάμε...Πηγή: sportdog.gr

Κι όμως, υπήρχε και κάτι καλό!!

«Ντου από Παντού» για τις δύσκολες νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, λίγα 24ωρα πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο. Τι μας άρεσε, τι δεν μας άρεσε και τι κρατάμε... Όποιος παρακολούθησε σήμερα και τα δυο ματς, Ολυμπιακός – Άρης και ΠΑΟΚ – Καλλονή, θα διαπίστωσε ότι και οι δυο ομάδες που κέρδισαν είχαν το μυαλό τους αλλού, όπως συνηθίζουμε να λέμε όταν ακολουθεί κρίσιμο ματς.
Φρέσκοι
Τόσο ο Ολυμπιακός, δηλαδή, όσο και ο ΠΑΟΚ φύλαξαν δυνάμεις για να παρουσιαστούν φρέσκοι στον μεταξύ τους αγώνα την Τετάρτη. Εκεί, άλλωστε, κι εννοώ στους δυο ημιτελικούς, παίζεται ένας τίτλος.
Κι αποδείχθηκε
Εύκολα ή δύσκολα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κέρδιζαν σήμερα. Ήταν τέτοια η ποιοτική διαφορά από τον Άρη και την Καλλονή που ακόμα και με αλλαγές στην ενδεκάδα τους, ακόμα και με ροτέισον, ακόμα και με διάθεση να κρατήσουν και λίγες δυνάμεις αν γίνεται, όπως είναι λογικό μετά από τόσα συνεχόμενα ματς, θα το παίρνανε το τρίποντο. Κι αποδείχθηκε αυτό.
Στο ρελαντί
Ο Ολυμπιακός εντελώς στο ρελαντί στο τέλος σκόραρε με τον Βαλντές και πήρε το ματς. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ που ζορίστηκε λίγο παραπάνω για την ανατροπή, αλλά τα κατάφερε κι αυτός.
Τα ατού
Οι δυο ομάδες, λοιπόν, έπαιξαν όσο έπρεπε σήμερα. Όσο χρειαζόταν. Αποφύγανε τους τραυματισμούς και πάνε στον ημιτελικό με διαθέσιμα τα περισσότερα ατού τους και με ετοιμότητα για να δώσουν ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς.
Και τα θετικά!
Υπήρχαν, πάντως, κι αρκετά θετικά από την αγωνιστική. Όπως η εμφάνιση του Κουλούρη που σκόρπισε υποσχέσεις. Ή τα δυο πολύ ωραία σκηνικά με Κάμπελ και Ηρακλή στο Καραϊσκάκη. Να λέμε, δηλαδή, και κανένα μπράβο. Και σήμερα το άξιζαν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Ειδικά, περιστατικά φερ-πλέι όπως αυτά που είδαμε πριν από λίγη ώρα στο Ολυμπιακός – Άρης αποτελούν τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: sportdog.gr

Τα θέλει όλα η Σεντ Ετιέν!!

Τεράστια νίκη για τη Σεντ Ετιέν στο «Ζερλάν» στο ντέρμπι με τη Λιόν. Οι «στεφανουά» δραπέτευσαν 2-1, χαλάρωσαν από την πίεση των «λιονέ» στην 4η θέση και θα παλέψουν μέχρι τέλους για το «σεντόνι».

Τα θέλει όλα η Σεντ Ετιέν!
Δεν «μάσησε» ούτε από την κακή παράδοση (μία νίκη σε 29ματς), ούτε από το… καυτό «Ζερλάν». Η Σεντ Ετιέν θριάμβευσε στην έδρα της μισητής Λιόν, φεύγοντας με τη νίκη με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι «στεφανουά» αν και πιέστηκαν ασφυκτικά από τους γηπεδούχους κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ερντίνγκ στο 28’. Οι «λιονέ» κατάφεραν να απαντήσουν έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Γκομίς που έδωσε στο πιάτο στον Λακαζέτ την ισοφάριση στο 39’. Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ματς και πήγαν το ρυθμό του παιχνιδιού στα δικά τους μέτρα. Έτσι, βρήκαν και την ευκαιρία για το 2-1 Γκραντέλ στο 74ο λεπτό.

Έτσι, η Σεντ Ετιέν απομακρύνθηκε από τη Λιόν και δείχνει να καθαρίζει το εισιτήριο για το Europa League, ενώ διατηρεί ζωντανές και τις ελπίδες για την 3η θέση, όπου βρίσκεται η Λιλ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ανασταίνει»… νεκρούς η Βαλένθια!!

Συνεχίζεται το κρύο ντους για τους φίλους της Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες»… ανέστησαν την Χετάφε, που πήρε το διπλό στο «Μεστάγια» (3-1) και βγήκε απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

«Ανασταίνει»… νεκρούς η Βαλένθια (video)
Την μία έτσι, την άλλη αλλιώς. Η Βαλένθια έδειξε για ακόμα μια φορά φέτος τάσεις «αυτοκτονίας» και η Χετάφε την… τιμώρησε δεόντως, παίρνοντας το διπλό μέσα στο Μεστάγια με σκορ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή!

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν στο 6’ με τον Βάργκας κι έδειξαν πως θα συνεχιστεί το αήττητο σερί στο «σπίτι» τους. Οι Μαδριλένοι, όμως, είχαν άλλη άποψη! Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (25’, 27’) οι Λαφίτα και Μαρικά βρήκαν δίχτυα και έκαναν την ολική ανατροπή, προτού ο Πέδρο Λεόν στο φινάλε (88’) υπογράψει τη θριαμβευτική νίκη της Χετάφε, που μετά από καιρό βγήκε έξω απ’ την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας από κάτω της τρεις ομάδες.

Στην αντίπερα όχθη, η Βαλένθια έμεινε στα μισά της βαθμολογίας με 40 βαθμούς και ουσιαστικά έχει αποχαιρετήσει ήδη τις όποιες ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο, ούσα στο -10 από τις θέσεις με τα εισιτήρια.


Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Σάββατο, 29/03
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-1
(77' πεν. Μέσι)

Θέλτα – Σεβίλλη 1-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(6' Μουνιαΐν - 22' Ντιέγκο Κόστα, 55' Κόκε)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 5-0
((15’ Ρονάλντο, 55’ Καρβαχάλ, 68’, 70’ Μπέιλ, 78’ Μοράτα)

Κυριακή, 30/03
Βαγιαδολίδ – Αλμερία 1-0
(6’ Μανούτσο)

Οσασούνα – Σοσιεδάδ 1-1
(59' Ριέρα - 8' Κάστρο)

Βιγιαρεάλ – Έλτσε 1-1
(44' Περέιρα - 31' Σουάρεζ)

Βαλένθια – Χετάφε 1-3
(6' Βάργκας - 25' Λαφίτα, 27' Μαρικά, 88' Πέδρο Λεόν)

Δευτέρα, 31/03
Γρανάδα – Λεβάντε (21:00)
Μπέτις – Μάλαγα (23:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική
Αλμερία – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Μάλαγα – Γρανάδα
Έλτσε – Χετάφε
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ντουράντ «αγγίζει» τον Τζόρνταν!!

Ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε τη Θάντερ σε άνετη νίκη επί των Τζαζ πλησιάζοντας σε ένα ιστορικό ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν. Νέα ήττα για Πέισερς.

Ο Ντουράντ «αγγίζει» τον Τζόρνταν
Συνεχίζει να «οργιάζει» ο Κέβιν Ντουράντ. Ο κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ οδήγησε τη Θάντερ σε άνετη νίκη επί των Τζαζ με 116-96 έχοντας 31 πόντους και 9 ασίστ. Μάλιστα αυτό ήταν το 38ο συνεχές παιχνίδι του με 25+ πόντους και χρειάζεται άλλα δύο για να ισοφαρίσει τη μεγαλύτερη επίδοση που κρατά από τη σεζόν 1986/87 ο Μάικλ Τζόρνταν.

Οι Πέισερς γνώρισαν μία ακόμη απρόσμενη ήττα, με 90-76 από τους Καβαλίερς που μετρούσαν εννιά συνεχείς ήττες απέναντί τους. Ο Ντιόν Γουέιτερς με 19 πόντους ηγήθηκε των «ιπποτών», που ελπίζουν ακόμη για τα play offs παρά τον τραυματισμό του Κάιρι Ίρβινγκ. Ο Πολ Τζορτζ με 15 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ των ηττημένων, που βρέθηκαν να χάνουν και με 21 στην τέταρτη περίοδο, ενώ βλέπουν το Μαϊάμι να πλησιάζει απειλητικά στη μάχη για το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή.

Αναλυτικά:

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ 116-96 Ντουράντ 31, Γουέστμπρουκ 19, Ιμπάκα 17, Μπάτλερ 15, Λαμπ 8, Άνταμς 8, Κόλισον 8-Καντέρ 18 (12 ριμπ.), Τζέφερσον 17, Χέιγουορντ 16, Μπερκς 12, Φέιβορς 8 (13 ριμπ.), Ουίλιαμς 9.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ιντιάνα Πέισερς 90-76 Γουέιτερς 19, Ντενγκ 15, Χόους 13, Τόμπσον 12 (16 ριμπ.), Τζακ 11, Ντελαβεντόβα 11, Βαρεζάο 6-Τζορτζ 15, Γουέστ 14, Στίβενσον 11, Χιλ 9, Σκόλα 6, Χίμπερτ 6.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτεται να κατέβει για Δήμαρχος ο Μαρινάκης!!

Κοντά στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Πειραιά φέρεται να βρίσκεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σκέφτεται να κατέβει για Δήμαρχος ο Μαρινάκης
Έτοιμος να δραστηριοποιηθεί και στον πολιτικό στίβο παρουσιάζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kalpes14.gr», είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο του Πειραιά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» θεωρείται άνθρωπος που μπορεί να υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς και να αξιοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της πόλης.

Γι’ αυτό το λόγο δέχεται πιέσεις, όπως αναφέρεται, από επώνυμους και ανώνυμους, ώστε ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του (σ.σ. ο Μιλτιάδης Μαρινάκης διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δεκαετίας) και ν’ ασχοληθεί με τα κοινά.

Πρόθεσή του, δε, όπως σημειώνεται από την ίδια πηγή, είναι να ενδώσει σ’ αυτές και μέσα στις επόμενες μέρες ν’ ανακοινώσει κι επίσημα την απόφαση να κατέβει υποψήφιος για τη δημαρχία.

Ναπολιτάνικο «χαστούκι» σε Γιουβέντους!!

Μετά από αήττητο σερί 22 αγώνων στη Serie A η Γιουβέντους βρήκε το… μάστορά της. Ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Νάπολι επικράτησε 2-0 και έβαλε «φωτιά» στη μάχη του Ch. League.

Ναπολιτάνικο «χαστούκι» σε Γιουβέντους
Μπορεί να παραμένει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και οι ελπίδες της για πρωτάθλημα να μην τίθενται σε κίνδυνο, όμως το γόητρο της Γιουβέντους δέχθηκε ισχυρό πλήγμα στο «Σαν Πάολο».

Πολύ καλύτερη των «μπιανκονέρι», η Νάπολι επικράτησε 2-0 και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και στο -6 από τη Ρόμα, έχοντας όμως κι ένα ματς παραπάνω.

Το ξεκίνημα των «παρτενοπέι» ήταν εκρηκτικό και στο πρώτο 20λεπτο το μόνο που τους εμπόδισε να σκοράρουν ήταν οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Μπουφόν και η σωστή απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει γκολ Χάμσικ στο 7’, αφού ο Σλοβάκος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μισή ώρα αργότερα –κι ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται πως και σε αυτήν τη φάση ο σκόρερ ήταν ακάλυπτος- ο Καγιεχόν βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά από εξαιρετική πάσα του Ινσίνιε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπουφόν είχε αρκετή δουλειά. Στο 59’ με τη βοήθεια του δοκαριού κατάφερε να βγάλει φάουλ του Γκουλάμ, αλλά δεν είχε καμία απάντηση στο «ξερό» σουτ του Μέρτενς στο 81’, με τον Βέλγο να πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα μετά από εκείνο το 4-2 από τη Φιορεντίνα την 8η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος

Σάββατο, 29/03

Μπολόνια – Αταλάντα 0-2
(Ν τε Λούκα 22’, Εστιγκαρίμπια 26’)

Μίλαν – Κιέβο 3-0
(Μπαλοτέλι 4’, Κακά 27’, 54’)

Κυριακή, 30/03

Σασουόλο – Ρόμα 0-2
(16’ Ντέστρο, 95’ Μπάστος)

Τορίνο – Κάλιαρι 2-1
(45’ Ελ Καντουρί, 71’ Τσέρτσι – 77’ Νενέ)

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα 0-0

Βερόνα – Τζένοα 3-0
(35’ Ντοναντέλ, 88’, 90’+4’ Τόνι)

Λάτσιο – Πάρμα 3-2
(15’ Λούλιτς, 67’ Κλόζε, 90’+3’ Καντρέβα – 26’ Μπιαμπιανί, 82’ αυτ. Σιανί)

Νάπολι – Γιουβέντους 2-0
(37’ Καγιεχόν, 81’ Μέρτενς)

Δευτέρα, 31/03

Ουντινέζε – Κατάνια (20:00)
Λιβόρνο – Ίντερ (22:00)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Κιέβο – Βερόνα
Ίντερ – Μπολόνια
Λάτσιο – Σαμπντόρια
Πάρμα – Νάπολι
Κάλιαρι – Ρόμα
Αταλάντα – Σασουόλο
Κατάνια – Τορίνο
Φιορεντίνα – Ουντινέζε
Τζένοα – Μίλαν
Γιουβέντους – ΛιβόρνοΠηγή: sport-fm.gr

Δουλεύει για… τον Ζαρντίμ η Πόρτο!!

Είπε να κάνει το έργο του Λεονάρντο Ζαρτνίμ πιο εύκολο. Η Πόρτο προβλημάτισε με την απόδοσή της και στην έδρα της Νασιονάλ, αφού ηττήθηκε (2-1) και έμεινε πολύ πίσω στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Δουλεύει για… τον Ζαρντίμ η Πόρτο
Όσο η Πόρτο έχει αυτή την απόδοση, ο Ζαρντίμ μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

Οι «δράκοι», στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Νασιονάλ, εμφάνισαν το κακό τους πρόσωπο για μία ακόμα φορά και ηττήθηκαν (2-1), αφήνοντας έτσι την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να παίζει πλέον μόνη της για τη δεύτερη θέση.

Πριν καν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο του παιχνιδιού,ο Καντέιας έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, για να έρθει, ο διακαής πόθος του Ράφα Μπενίτεθ, Τζάκσον Μαρτίνεζ, να φέρει το ματς στα ίσα για την Πόρτο.

Ο Ροντόν όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο επιθετικός από την Βενεζουέλα σκόραρε δύο λετπά αργότερα και το τέρμα του έμελλε να είναι και το καθοριστικό, αφού μέχρι το τέλος δε άλλαξε κάτι.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 25ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 28/3

Μπελενένσες- Πάσος Φερέιρα 1-1
(Καέιρο 69’- Μπεμπέ 53’)

Σάββατο 29/3

Σπόρτινγκ Λισ.-Γκιμαράες 1-0
(48' Σλιμάνι)

Κυριακή 30/3

Ακαντέμικα-Ολιανένσε 2-1
( Πάουλο 34’, 77’- Σέρτζιο 55’)
Αρούκα-Σετούμπαλ 1-0
( Νουινούι 73’)
Εστορίλ-Ρίο Άβε 0-1
(Μαγκούπ 75’)
Ζιλ Βιθέντε-Μαρίτιμο 1-1
(Βιάνα 58’- Ντερλέι 16’)
Μπράγκα-Μπενφίκα 0-1
(Λίμα 13’)
Νασιονάλ Μαδέιρα-Πόρτο 2-1
(Καντέιας 19’, Ροντόν 48’- Μαρτίνεζ 46’)


Επόμενη αγωνιστική (26η):

Παρασκευή 4/4
Γκιμαράες-Εστορίλ

Σάββατο 5/4
Ολιανένσε-Μπράγκα
Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισ.

Κυριακή 6/4
Ζιλ Βιθέντε-Μπελενένσες
Μαρίτιμο-Αρούκα
Σετούμπαλ-Νασιονάλ Μαδέιρα
Πόρτο-Ακαντέμικα

Δευτέρα 7/4
Μπενφίκα-Ρίο Άβε Πηγή: sport-fm.gr