Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Καλός-υγιής αλλά και αουτσάιντερ…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που είναι ξεκούραστος και πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη νίκη με τον Ολυμπιακό, για τον νέο... Αθανασιάδη, αλλά και για τον... Στοϊκόβιτς.Τελείωσε και αυτή η υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς πρωταθλήματος που είχε βαθμολογική σημασία, αλλά αντιμετωπίστηκε αρκετά χαλαρά λόγω του ημιτελικού κυπέλλου, αγώνα που σημαίνει πάρα πολλά για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Καλλονή και στην ενδεκάδα του δεν είχε παίκτες όπως: Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Νάτχο, Κάτσε, Ινσαουράλντε, Στοχ, Λούκας, Λίνο. Πόσους ακόμη για να καταλάβουμε ότι το μυαλό βρίσκεται ήδη στο Καραϊσκάκη;

Έστω και έτσι βέβαια, όσοι αγωνίζονταν με την Καλλονή ήταν υποχρεωμένοι και να κερδίσουν και να ευχαριστήσουν το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο. Στο κάτω-κάτω, παίκτες όπως οι Νίνης-Μαντούρο, Μάρτενς-Χούσεν και οι άλλοι, ήταν υποχρεωμένοι να φανούν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους.

Γεγονός ήταν ότι ο ΠΑΟΚ παρά την κατοχή μπάλας και την ανωτερότητα που είχε στο γήπεδο, δεν είχε ουσία και ιδιαίτερη συνοχή. Πάνω απ’ όλα τους έλειψαν ποιοτικά χαρακτηριστικά από το κέντρο και μπροστά, ώστε να βγουν καθαρές ευκαιρίες.

Ο Βούκιτς με τον Στοχ έδωσαν πολλά στην επανάληψη, ακριβώς εκεί που έπρεπε, στην ουσία του πράγματος. Μετά… ήρθε ο νέος Αθανασιάδης, ήρθε ο νέος μεγάλος φορ του ΠΑΟΚ, ο Ευθύμης Κουλούρης, να σηκώσει και το βάρος της ευθύνης, να αρπάξει και αυτή την ευκαιρία (όπως στο κύπελλο με τον Απόλλωνα) για να βάλει ένα ωραίο και σημαντικό  γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Όλα όσα έγιναν (ακόμη και η ακατανόητη απόφαση του Τοπούζη να μην αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Φουρλάνο στο 59΄) θα ξεχαστούν γρήγορα ενόψει Ολυμπιακού. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε με άριστη ψυχολογία και μεγάλη αυτοπεποίθηση αν δεν υπήρχε αυτό το στίγμα της Ριζούπολης. Όχι η εμφάνιση, αλλά το σκορ της Ριζούπολης.

Έστω και έτσι όμως η ομάδα του Γεωργιάδη είναι καλά, έχει ατού της (Νάτχο-Λούκας, Στοχ) σε καλή κατάσταση, έχει ξεκούραστους και υγιείς Κατσουράνη, Τζαβέλλα, Αθανασιάδη και φυσικά πάει για να κερδίσει έναν καλό Ολυμπιακό, μία ομάδα όμως που αποδείχθηκε μέσα στον Μάρτιο ότι… η μία ήττα φέρνει και τις άλλες. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ είναι αουτσάιντερ, γιατί αυτό έχει δείξει όλη η χρονιά…     

* Έχει πλάκα να ορίσουν αύριο τον Σπάθα για τον ημιτελικό! Μετά τα όσα του έκαναν (του ιδίου και της οικογενείας) έπειτα από το ΠΑΣ-ΠΑΟΚ, θα μιλάμε για άρρωστη απόφαση!

* Να και κάτι ακόμη ενδιαφέρον. Κάτι
ως απόδειξη μίας κατάστασης της οποίας μάταια προσπαθεί τόσος κόσμος να διαψεύσει. Γιατί το βασικό μας θέμα δεν είναι με τον Ολυμπιακό και όσα μπορεί και κάνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα μας και αυτό που συνήθως θίγουμε είναι το… γύρω-γύρω. Όλοι αυτοί που προσπαθούν –μάταια- να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει σύστημα. Ότι όλα είναι καλά και Άγια και κάποιοι κακοπροαίρετοι δημιουργούν θέματα για να κακολογήσουν το… προϊόν.
Και πως είναι όλα καλά, όταν (εκτός όλων των άλλων που κάθε εβδομάδα γίνονται) έρχεται σήμερα ο τερματοφύλακας Στοίκοβιτς και λέει ότι… «εγώ παίζω στον Εργοτέλη, αλλά συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έχω υπογράψει».
Αυτό δεν είναι το κακό κύριοι… Το απαράδεκτο, το ύποπτο και το εξοργιστικό, είναι ότι αυτό αποκρύπτονταν! Όχι μόνο δεν ανακοινώθηκε ποτέ δανεισμός, αλλά  όταν γράφτηκε κάτι στα ψιλά για Στοίκοβιτς και Ολυμπιακό, το διέψευδαν. Γιατί; Γιατί απλά ντρέπονταν! Γιατί (όπως και με τον Μπαντιμπαγκά, του οποίου η ιστορία θα γραφτεί άλλη ώρα) δεν ήθελαν να δώσουν άλλο ένα «πάτημα» για ξεφωνητό και το έκρυβαν!
Και τώρα θα αναγκαστούν (πάλι) όλοι οι γύρω-γύρω να βρουν κάτι για να διαψεύδουν τα αυτονόητα!Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: