Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η νοοτροπία και οι… ήρωες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο και τους διαιτητές... ήρωες σύμφωνα με τον Τριτσώνη!
Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι, που είχε κινήσεις τακτικής από τους δύο προπονητές και λίγες , αλλά καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η διαφορά είναι , ότι ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με το δοκάρι του Καρέλη και αν ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε ευστοχήσει, πιθανότατα θα ερχόταν και το τρίποντο, διότι φαινόταν ότι όποιος σκόραρε θα το κέρδιζε το παιχνίδι.
Το ίδιο ισχύει και για τον Ατρόμητο αν ευστοχούσε στο τέλος είτε στο δοκάρι του Ναπολεόνι, είτε στο πλασέ του Φάμπιο. Επιθετικά η ομάδα δεν είχε την δημιουργία και τις ευκαιρίες, που είχε σε άλλα παιχνίδια, αλλά αντιμετώπισε την πιο σταθερή ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Μία νίκη θα έδινε από τώρα έναν πόντο παραπάνω στον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία των play off, αλλά μπορεί να το πετύχει αυτό στα δύο επόμενα παιχνίδια αρκεί να κερδίσει Λεβαδειακό και Ξάνθη.
Υπάρχει το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ατρομήτου στην Τούμπα, αλλά και ένα παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης στην Βέροια, που ακόμα δεν έχει σωθεί. Το σίγουρο είναι ένα. Ότι αυτή η ομάδα αλλάζει νοοτροπία και αποκτάει χαρακτήρα για τα δύσκολα. Ολοι χθες στα αποδυτήρια ήταν στενοχωρημένοι , που δεν κέρδισαν στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και έτσι πρέπει να σκέφτεσαι όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά σε μία χρονιά, που στην αρχή της οι περισσότεροι είχαν τον  Παναθηναϊκό έτοιμο να πάθει ότι και η ΑΕΚ και στην καλύτερη περίπτωση να είναι το πολύ στην πρώτη δεκάδα.
Η χρονιά τους διέψευσε ο Παναθηναϊκός κέρδισε στον δεύτερο γύρο με ευκολία τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να κερδίσει και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου είναι αήττητος, αλλά το κυριότερο είναι ότι σε αυτή την ομάδα βλέπεις σε κάθε ματς και μία βελτίωση.
Στο Περιστέρι ίσως έκανε ένα από τα καλύτερα αμυντικά του παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Ο Ατρόμητος  είχε τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες του στο τελευταίο 5λεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πίεζε για να πάρει τη νίκη και ο αντίπαλος βρήκε χώρους. Μέχρι τότε η αμυντική λειτουργία των «πρασίνων» ήταν άψογη και μάλιστα «ακύρωσε» στις στημένες φάσεις την πιο επικίνδυνη ομάδα του πρωταθλήματος.
ΥΓ: Μετά τον Παπαπέτρου στον πρώτο γύρο με τον Ατρόμητο , τον Κουκουλάκη στο ματς με τον Πανθρακικό στην Λεωφόρο, τον Ζαχαριάδη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη, ήταν η σειρά του Δασκαλόπουλου στο Περιστέρι να στερήσει από τον Παναθηναϊκό ένα πέναλτι, που είναι ο ορισμός της παράβασης.
Ο Ταυλαρίδης «πάτησε» τον Μπέργκ, που έπεσε κάτω, αλλά ο Δασκαλόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι στο 26. Αν το είχε δώσει το πιο πιθανό είναι ο Παναθηναϊκός να είχε κερδίσει και το παιχνίδι. Αναφέρθηκα σε αποφάσεις διαιτητών, σε βάρος του Παναθηναϊκού σε παιχνίδια, που δεν κατάφερε να κερδίσει. Διότι δεν έχουν δοθεί πέναλτι στους «πράσινους» και σε παιχνίδια, που τα κέρδισαν. Και όλοι αυτοί είναι ήρωες σύμφωνα με τον …Τριτσώνη. Ρε πλάκα μας κάνετε;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: